Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

SeredOnLine.sk sú tu pre mesto, teda nás všetých už takmer 4 roky. A chce byť i naďalej.

Miloš MajkoDátum24. 11. 2011 13:43:05TémaREDAKCIA

Viac menej pravidelne minimálne však každý rok sa vraciame k väčšine tém, ktoré sú pre občanov mesta a teda mesto ako také témami podstatnými. A každý rok sa tiež vraciame k téme týkajúcej sa oficiálnej spolupráce  novín s vedením mesta.

Pôvodne som chcel v tomto príspevku priniesť dôkladný rozbor toho, čo sa nástupm  SOL na "mediálny trh"  v meste zmenilo, zlepšilo, čomu  otvorenosť média príspevkom širokej verejnosti napomohla, do riešenia čoho boli  volení zástupcovia a platení úradníci popohnaní či tlakom verejnej mienky priamo donútení.  Uznal som -  nemá to zmysel. Čitatelia to vedia veľmi dobre a do nového redakčného systému importovaný archív cez 3000 starších materiálov  (vrátane pôvodných diskusií)   umožňuje podrobné študovanie vývoja novín i súvislostí medzi jednotlivými materiálmi.

Za takmer štyri roky sa noviny stali skutočne médiom občanov mesta tvoreným samotnými občanmi. Aktuálne a bez nároku na odmenu. Nik z autorov za svoje príspevky nedostáva žiadnu odmenu, všetko rieši na svoje vlastné náklady. Ozajstná vďaka preto patrí všetkým  členom redakcie, učiteľkám a učiteľom od  materských škôlok, základných škôl či škôl stredných. Úradníkom či poslancom  MsZ,  ktorí o činnosti úradu, MP či ďalších organizácií  vo svojom voľnom čase pravidelne informujú verejnosť. Všetkým tým, ktorí svojimi názormi prispievali a sústavne prispievajú k riešeniu vecí verejných, ktorí sa snažia spoločnými silami dosiahnuť zmeny v spoločnosti pozitívne pre nás a naše deti.

Noviny sa časom zväčšujú ako do rozsahu, tak množstva prinášaných informácií. Noviny už dávno prestali byť iba koníčkom tých, ktorí ich vymysleli a uviedli do života. Náklady na ich existenciu a tým aj na nevyhnutné technické vybavenie stúpajú a noviny sa stali naozaj vážnym archívom a kronikou diania v meste a jeho okolí.

Mesto je zo zákona povinné zabezpečiť informovanie obyvateľov - SOL má systém vybudovaný a na jedho zdokonaľovaní stále pracuje. Napriek tomu že minulému vedeniu mesta sa sofistikovaným spôsobom podarilo riešenie  spolupráce oddialiť až do konca volebného obdobia, SOL nikdy nesklamali a vždy informovali o všetkom podstatnom dianí v meste.  Mesto má roky nadviazanú platenú spoluprácu so súkromnými médiami a  SOL  nepovažuje za korektné a spravodlivé, aby boli výnimkou. Ako v minulosti tak v súčasnosti  SOL funguje aj ako informátor o pripravovaných podujatiach a spravodajca z nich, zo zasadaní   MsZ a podobne.

SeredOnLine.sk, tvorcovia novín chcú úroveň novín a prinášaných informácií sústavne zvyšovať. Nič však nie je zadarmo a to napriek tomu, že väčšina ľudí tento pocit má. 

V tomto článku si považujem za povinnosť oceniť prístup primátora mesta  Martina Tomčányiho, ktorý bez váhania už začiatkom roka  poskytol priestor pre zriadenie štúdia  SOL - zmluva bola uverejnená aj na  SOL. Po jeho vybavení potrebnou technikou si aj preto dnes môžeme povedať, že  SOL je schopné realizovať relácie ako rozhovory, diskusie a pod. na úrovni takej, ktorá je hodná internetového média. Priestor poskytnutý mestom zároveň slúži ako školiace stredisko  a miesto, kde sa mladí ľudia a deti môžu aktívne zapájať do tvorby novín a vlastných relácií do NET TV a pripravovaného NET radia.

Zároveň oceňujeme ďalší krok súčasného primátora mesta - link na  SOL vložený do oficiálnej stránky mesta   www.sered.sk.

O oficiálnu spoluprácu novín s mestom nežiadame po prvý raz. Nedá mi nespomenúť, že splupráca novín - komunikácia nás redaktorov s vedením mesta či poslancami je neporovnateľne  lepšia ako v minulom volebnom období. Najmä - funguje medzi nami  korektná a promptná komunikácia, ktorá je pre spoluprácu v záujme občanov nevyhnutná. Za problém však stále považjem prakticky nulovú komunikáciu vo vzťahu  vedenie mesta, poslanci  MsZ - čitatelia (občania) mesta. Urobíme všetko preto, aby sa stav v záujme všetkých strán zmenil. 

Napriek uvedenému vyjadrujem presvedčenie,  že dnes už je doba, kedy bude vôľa a záujem o spoluprácu a že po rkoch konečne dôjde k  zrovnoprávneniu  SOL s ostatnými mestom finančne podporovanými médiami.  Vedeniu  mesta  Sereď a  Mestskému zastupiteľstvu sme predložili nasledovnú žiadosť:

 

Žiadosť o spoluprácu

     Na základe takmer štvorročného aktívneho pôsobenia v oblasti šírenia informácií o dianí v meste  Sereď si už po štvrtý krát dovoľujeme vedenie mesta a poslancov  MsZ osloviť so žiadosťou o spoluprácu  a s požiadavkou na podieľanie sa na nákladoch  SeredOnLine.sk – internetových súkromných nezávislých novín.

     Jedná sa o noviny tvorené občanmi mesta a noviny občanov mesta. Noviny denne monitorujú dianie vo všetkých oblastiach života občanov, diania na  MsÚ, kultúrnych, športových podujatí a diania v materských školách, základných a stredných školách a neziskových organizáciách.

Noviny sú do dnešného dňa financované výlučne zo súkromných finančných zdrojov. Všetci tvorcovia príspevkov tieto vyhotovujú na vlastné náklady a s vlastným technickým vybavením. Spravodajstvom pokrývajú prakticky všetky akcie konané v meste – akcie, na ktoré sú pozvaní úplne všetci. 

Väčšina akcií je termínovaná a redaktor musí byť na akcii v určitom čase. Každý materiál je nevyhnutné spracovať, fotografickú dokumentáciu upraviť, vytriediť a následne archivovať. Videozáznamy, relácie a rozhovory je nevyhnutné zostrihať, otitulkovať a tak isto zálohovať.

Uverejňovaním jednotlivých materiálov a ich následným zálohovaním vzniká neopakovateľný a nesmierne cenný archív – kronika mesta. Jej obsah niekoľko krát využilo vedenie mesta a ďalšie organizácie. Všetky materiály vždy boli poskytnuté bezodplatne.

Začiatkom tohto roka bol do praxe uvedený nový redakčný systém, ktorý je rozširovateľný a prepojiteľný priamo na mestskú stránku. Je predpripravený na rozšírenie o ďalšie relácie  Net TV a pred spustením skúšobnej prevádzky je Net radio.

Ročné náklady na fungovanie novín v súčasnom rozsahu a štruktúre sa pohybujú okolo  40 000 Eur. Máme za to, že mesto  Sereď  by sa za  poskytované služby malo podieľať na fungovaní novín v pomere jednej štvrtiny, teda  10 000 Eur ročne.

Novo pripravované relácie:

-          týždenné spravodajstvo z diania mesta

-          okrúhle stoly nahrávané v štúdiu na aktuálne témy

-          relácia na tému bezpečnosti detí

Do tvorby relácií zapájame už žiakov  základných a stredných škôl. Prvé relácie budú publikované a odvysielané koncom roka.

Noviny v súčasnej dobe majú  návštevnosť v unikátnych prístupoch   1600 až 3600 denne. Pri publikovaní  spravodajsky extra zaujímavých materiálov sme preukázateľne dosiahli  návštevnosť   takmer  8 000 unikátnych prístupov počítačov za jeden deň.

Pre bližšie oboznámenie poslancov a vedenia mesta s možnosťami novín, Net TV a Net radia  navrhujeme  stretnutie v štúdiu  SOL  kedykoľvek po  20. novembri 2011. Komunikácia  je aj v tejto oblasti dôležitá a žiaľ posledného stretnutia sa zúčastnil minimálny počet poslancov, čo považujeme za nie dobrý signál voči médiu ako takému, tak voči čitateľom novín - občanom mesta.  Máme za to, že  SOL ako médium za takmer štyri roky jasne dokázalo, že nemá záujem byť médiom tendenčným, poplatným jedincovi či jednej politickej strane a rôznorodosť názorov je garantovaná práve širokým spektrom prispievateľov do novín.

Za  SeredOnLine.sk  vyjadrujem presvedčenie, že ako poslanci  MsZ tak vedenie mesta  Sereď si uvedomí, že  SOL  je médiom, ktoré si medzi  občanmi našlo miesto a že sú dnes už stovky vecí, ktoré  vďaka  novinám boli zmenené k lepšiemu či v prospech občanov.

     Všetci tvorcovia  SOL sú pripravení  konať v záujme verejnosti, písať  články s maximálnou objektivitou  a cieľom pomôcť mestu k rozvoju a prosperite.

Za  SOL s úctou   Miloš Majko


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Tomko | 29-11-2011 11:40:30
Ja viem ze sa toto netyka seredskych noviniek ale nemali byt uz 2 tyzdne vydane? To mozu takto meskat?
topky | 27-11-2011 08:46:43
V tejto suvislosti odporucam dnes v Topkach uverejneny clanok s videom: Dubcek by sa dnes dozil 90-tky. Tam uvidite pravdu, ktoru dnes ludia tak radi otacaju ako sa im to prave hodi.
Miro | 26-11-2011 23:37:41
Suhlasim s vami akurat to ma jednu chybu. Predbehli ste dobu. Kym ostatne media su jednostranne bez moznosti odozvy, v SOL je spatna vazba okamzita, co moze vela ludom vadit. Akurat si treba uvedomit, ze nikto nie je dokonaly a myli sa kazdy (aj lekar, aj pravnik, aj rolnik, aj prezident - kazdy). Avsak len a len konstruktivna kritika nas vsetkych posunie dalej. V meste je roboty ako na kostole, dlho sa tu nic nerobilo a ja osobne som velmi rad, ze sa to meni. Pluralita nazorov je pre mnohych ludi vyrastajucich v minulom rezime nieco, co nevedia akceptovat. Hladanie kompromisov a obrusovanie hran konfliktov medzi mnohymi zaujmovymi skupinami - tak ma fungovat demokracia. Avsak mam obavy ze zostanete nepochopeni - nie preto, ze nieco robite zle, ale preto, ze ta demokracia je u nas velmi velmi ranna.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 26-11-2011 23:17:57
Spatny priklad a spatne vedene otazky. Majko nepotrebuje platit uplne nic, co sa tyka jeho vlastnych zaujmov. Majko pise zdarma, na vlastne naklady tak, ako kazdy iny. Majko nepotrebuje ziadnu honorovanu spolupracu a uprimne povedane, ani nepocita s tym, ze ju mesto vzhladom na urcite skutocnosti uzatvori. Ale aj negativna odpoved bude odpovedou a my po styroch rokoch chceme a musime vdiet, ktorym smerom a ako sa budeme uberat.

Napriek tomu ze boli aj mnou osobne vsetky veci vysvetlene minimalne desat krat, zhrniem to velmi strucne este raz a to asi nasledovne:
- z hobby novin prakticky troch ludi sa stalo medium, ktore si v meste naslo miesto. Takmer 4 roky denne informuje o diani v meste a jeho okoli. Ludia okolo novin sa zucastnuju vacsiny (vsetkych o ktorych vieme) akcii s to vo vacsine pripadov tak, ze sme pozvani na konkretny cas. Vsetko si vyzaduje technicke vybavenie, so vsetkym su spojene naklady. Propaguju sa akcie ktore budu a to aj akcie ziskove napr. pre mesto. Vytvarame podmienky a poskytujeme medialny priestor pre kazdeho obcana mesta rovbnocenne - kazdy moze verejne vyjadrit svoj nazor v novinach.
Znovu pripominam, tak ako nic v zivote, ani internet nie je zadarmo. Vsetko stoji peniaze a vsetko ma svoju hodnotu. Sme pripraveni statisticky porovnavat navstevnost, pocet publikovanych materialov, fotografii, ci akekolvek kriteria, ktore su porovnatelne. Vo vsetkych kauzach sme obstali a vzdy mal moznost ku vsetkemu sa vyjadrit kazdy - ci moznost vyuzil uz je jeho vecou.
Napriek tomu ze to vacsina ludi tak nevnima, ale kazdy riadok napisany do novin, kazda vlozena fotografia ci video si vyzaduje nielen spracovanie, ale aj nasledne umiestnenie do priestoru netu a zalohovanie. Vsetko stoji peniaze. A na rozdiel od inych, my sme nikdy nerobili problem s odovzdanim dokumentacie z akcii a to nielen vedeniu mesta v situaciach, kedy nasa dokomentacia bola a je jedinou a skutocne cennou. Vzdy sme prezentovali vsetkych kandidatov rovnocenne a zdarma, resp. sme im prezentaciu umoznili. Takm, kde ini zarabali a zarabaju, my davame. Nie preto, ze by sme zarabat nechceli alebo nevedeli - mali sme zaujem, aby sa obyvatelia mohli rovnocenne dozvediet informacie o vsetkych tych, ktori sa rozhodli tymto spolobom odprezentovat.
Ako som uz povedal, nie je to o nas a o nasej praci. Je to o nakladoch, ktore narastaju umerne so snahou podat informaciu korektnu a overenu. A samozrejme casom.
Neziadame a neponukame nic ine, ako ini a nechceme nic ine ako oni. S rozdielom, ze ini to dostavaju uz roky a my sa o to roky snazime. Opakujem - chapem dovody, preco sme zatial diskriminovani. Ti co to sposobili, sa s tym musia vyrovnat sami.
Nemyslim si, ze je nutne dalsie vysvetlovanie - kazdy zaujemca o onformacie si ich urcite najde v archive viacej, ako stihne do vianoc precitat a analyzovat.

Zarucujem jedno - SOL tu bolo, je a bude i nadalej. Otazkou ostava, forma fungovania a niektore ine zatial pre verejnost nepodstatne veci, ktore vsak coskoro budu viditelne na prvy pohlad. Alebo prve citanie? :-) Robo - pre verejnost to nerobim ja sam. Je to tim ludi skladajuci sa z beznych obcanov tohto mesta. Su do ucitelky, uradnici, bezni obcania. Vsetci ti, ktori chcu verejnosti oznamit, ze Sered nie je az takym zapadakovom, ako sa o nas hovori. Chcu povedat, ze v meste su ludia, ktori pracuju s detickami, robia pre ne uzasne akcie, ze sa mesto meni k lepsiemu. Faktom je, ze SOL bolo vymyslene a realizovane tak, ako ziadne ine medium. Nie je korumpovatelne, nie je ovplyvnitelne, nie je populisticke. Clanky a materialy v SOL uverejnovane su obrazom urcitej identifikovanej casti verejnosti tak, ako diskusia a jej urcita cast. Aj ta je obrazom urcitej casti spolocnosti v ktorej zijeme. Som rad, ze tomu tak je a ze to tak aj zostane.
Robo Horvath | 26-11-2011 22:20:58
špatné zadanie príkladu.Podľa mňa Majko nechce zaplatiť za to čo bolo a čo robil pre verejnosť doteraz, ale za aktuálne informácie súčastnosti a možnej budúcnosti,ale podstata je v tom,že to slúži na prospech nám všetkým.
anonym | 26-11-2011 22:01:13
Pán Majko skúsim jeden analogický príklad. Čiste teoreticky. Predstavte si, že sa vrátite z dovolenky a Váš dom bude kompletne zrekonštruovaný. Nikoho ste o to nežiadal, s nikým ste v tejto súvislosti neuzatvoril zmluvu. Tá firma to vykonala dobrovoľne, z vlastného "presvedčenia" a na vlastné náklady. Časom si firma zmyslí, že Vám navrhne, aby ste zaplatil za poskytnuté služby, resp. za vykonané práce. Zaplatili by ste aj napriek tomu, že Vás k tomu nič nezaväzuje a vy ste si to neobjednal?
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 26-11-2011 21:08:51
Pan Salmik, mozno je niekedy lepsie nenapisat nic ako za kazdu cenu nieco tak primitivne. Vas prispevok nechavam v diskusii vylucne preto, lebo je napisany pod Vasim menom a priezviskom a teda hovori len a len o Vasej urovni.

Su rozne typy diskutujucich. Su aj taki, ako Vy. Tvrdite, ze ste mlady a drzy. Treba byt aj trosku trpezlivy, Ono kazde konanie prinesie svoje ovocie...
Jakub Šalmík | 26-11-2011 19:25:50
Mna len prekvapila jedna vec. Pred nedavnom ste spolupracu odmietli. Ale teraz sa jej uz nebrnite a sam ju navrhujete. Ako to mam chapat? Vyschla studna a MajkoDesignStudio nefunguje?:)
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 26-11-2011 05:39:58
shelley | 26-11-2011 04:38:46 | -v podstate nemam problem s nazorom aj uplne opacnym. Horsie je, ak niekto kritizuje konkretnu vec a konkretnych ludi bez poznania pozadia, bez akceptovanie faktov a skutocnosti ktore boli uz velakrat vysvetlene a staci najst v archive. Ale aj tak - ak kritizuje aspon slusne, nech. Prezili sme ine, prezijeme aj toto. Snad sa dockame aj stavu, z mozno aj ten konkretny citatel sa zorientuje a objavi podstatu veci.
shelley | 26-11-2011 04:38:46
Keď si proti, tak sa aj predstav, ty anonym!
anonym | 25-11-2011 17:37:09
kazdy by chcel aby mu za jeho hobby platili. objednal si to niekto u vas aby ste to robili ? a keby nebolo tych sprav z "mesta" chodil by sem vam niekto ? platia vam aj statny policajti za zverejnovane spravy ? kolko ? co ked pridu dalsi ako vy ? mesto bude platit a platit ... budeme mat koooopec sprav z mesta ... o nicom lebo neostane na to za co robit robotu. kto nieco take schvali pred prichadzajucou krizou by musel byt udreny a nema co robit pri nakladani s verejnymi financiami. som proti aj proti podpore tv krea. to ako naklada samosprava s financiami netreba propagovat, legislativa ju dnes nuti vsetko zverejnovat a kazdy ma priamy pristup k informaciam.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 25-11-2011 16:21:33
1.) - i ked s usmevom, nebranim sa odpovedi. Ked nie je ziaden zamestnanec, neznamena to, ze naklady nie su. Technicke vybavenie a potreba jeho sustavneho obnovovania, software, web hostingy, pohonne hmoty, pouzivanie dopravnych prostriedkov, internet, zalohovacie media - doteraz takmer 80 TB a dalsie naklady, o ktorych ani netusite a to mozete mat svoju hobby stranku ci pracovat ako IT pracovnik.
To ze niet komu uctovat cas a pracu, neznamena ze nie je odrobena a teda ze nejestvuje. A ked nieco jestvuje, ma aj svoju cenu.
Noviny uz dlho nie su konickom minimalne 4 ludi - dovolim si povedat, ze su viacej ako ich pracou.

O schvalenej dotacii a naslednom postupe je vsetko na SOL v archive. Uverejnujeme uplne vsetko - neschvalujem ziadne zakryvanie ci zahmlievanie faktov.

De jure neziadame dotaciu. Mestu su takmer 4 roky poskytovane sluzby, ktore nikdy neboli honorovane. A pritom honorovane su pri inych mediach. Ziadame zrovnopravnenie a spolupracu.
pre SOL | 25-11-2011 15:09:26
Pokial sa nemýlim tak SOL bola schválená dotácia ešte v minulom roku ,3000 ečiek ale zo strany SOL bola odmietnutá. Či ?
Steve | 25-11-2011 10:59:00
seredske novinky nestoja tolko som to teraz pozeral je to cca 1300€ za jedno cislo ale to je na papieri vytlacene a roznesene po celom meste takze to tolko moze stat ja sa len pytam ci je prevadzka tejto stranky fakt taka draha a z coho sa vyratalo tych stotisic korun mesacne ked nerobi na tom ziadny zamestnanec sa mi to zda byt vela pre jedneho cloveka nie?
Jozef | 25-11-2011 10:30:01
takze 19000 eur/polrocne (07-12.2011), sa Ti nezda za seredske novinky vela? ide pokial sa nemylim o dve vydania po 5000 kusov.
Steve | 25-11-2011 09:24:13
40.000 € rocne? viete to zdokladovat? to sa mi zda byt velice vela ked clanky pisu ludia bezplatne ked ziadate dotaciu tak by ste mohli zverejnit rozpis tych nakladov a preco ste sa rozhodli ziadat prave stvrtinu a nie cele naklady
Andrej Frano | 24-11-2011 23:36:42
No SOL urcite lepsie ako TRAAAPNE ,,Seredske novinky´´ To uz bol len vyplod fantazie kam vyhodit prachy za to co sa tu clovek uz daaaavno docital. To ako opakovat film z 20 rokov :-) A verit ze je to o niecom novom.
Robo Horvath | 24-11-2011 19:31:20
podľa mňa sa na SoL dočítame ďaleko viac a skôr info ako s SN a koľko nás stoja? A pokiaľ viem tak sa dotuje aj RTV, takže minimálne čo dáva z našich daní im sa môže dať aj SoL.
A pokiaľ viem tak ten priestor od mesta v Kine NOVA neužívajú na kšeft,čiže zárobkovú činnosť,ale na diskusné fórá v prospech nás obyvateľov čo je vlastne verejno prospešné využitie v náš prospech.A preto rozumná dohoda, by bolo rozumné riešenie v podstate pre obyvateľov. Ale to, že sa tam platí na zárobkovej činnosti len okolo 2 eura za m2 mesačne a to na 25 rokov je vlastne drancovanie mestského rozpočtu.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 24-11-2011 14:44:28
Jozef,forma je na rokovani. Ostatne z mojej strany vez zmien.
jozef f. | 24-11-2011 14:29:54
Nechcem rypat, SOL maju bezplatne od mesta poskytnute kanc.priestory (nepenazny pozitok = da sa vypocitat ekon.najomne, hodnota takejto vyhody). Zeby mesto spolupracovalo su sukr.mediami.Zda sa, ze vsetko je na baze obch.zmluv.Ak sa mylim, sorry.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 24-11-2011 14:19:46
"Mesto má roky nadviazanú platenú spoluprácu so súkromnými médiami a SOL nepovažuje za korektné a spravodlivé, aby boli výnimkou. Ako v minulosti tak v súčasnosti SOL funguje aj ako informátor o pripravovaných podujatiach a spravodajca z nich, zo zasadaní MsZ a podobne."
jozef f. | 24-11-2011 14:10:20
"výňatok" z listu.......vedenie mesta a poslancov MsZ osloviť so žiadosťou o spoluprácu a s požiadavkou na podieľanie sa na nákladoch SeredOnLine.sk – internetových súkromných nezávislých novín. Obavam sa , ze ak by dal o mesto peniaze zo svojho rozpoctu.....bude obrovsky tlak a ....uz nebudu sukromne a najma nie nezavisle... A treba povedat , ze mnohym obcanom by sa to ani nemuselo pacit - taketo financovanie z nasich dani....
Jozef | 24-11-2011 14:01:52
som zvedavy, ako sa zachovaju otcovia mesta. Hlavne ti, ktori sa do povedomia volicov dostali aj vdaka SOL.
Ja som za spolufinancovanie.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign