Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Samotný múr v Seredi problémom nie je. Chýba vhodná forma komunikácie.

200

Sereď   |   Myslím si, že lepší príklad dokazujúci potrebu  včasnej a kvalitnej komunikácie kompetentných predstaviteľov mesta s vlastnými občanmi a médiami  ako nezvládnutie komunikácie pri zabezpečení základných práv mesta a všetkých slušných občanov  opatreniami prijatými na Cukrovarskej ulici ani nejestvuje. Médiá od rána systematicky  slovenskej verejnosti prinášajú  informácie, ktoré pri troške snahy komunikovať vopred a kvalitne, mohli byť úplne iné.  Žiaľ, podobná situácia sa v našom meste opakuje systematicky a zastávam názor, že takáto mediálna politika presadzovaná vedením mesta mestu ak nie vyslovene škodí, tak minimálne neprospieva. Skôr sa však prikláňam k názoru, že povesti mesta škodí. V takýchto prípadoch nepomôže ani násilné a účelové vytvorenie ani ďalších desiatich jednostranných komunikačných kanálov mestom - ich ovládanie dosadenými amatérmi  mestu a teda nám občanom nijako nepomáha. Opačne, tento druh prezentácie zbytočne peniaze nás všetkých požiera.

Už roky tvrdím, že iba systematická práca a budovanie archívu po dlhé roky má svoju hodnotu,  zmysel a reálnu cenu. Dnes na to určite prišli aj tí najdôležitejší - otázkou ako obyčajne ostáva, či si to uvedomia a pripustia.

- - -

Viac o problematike:   http://www.seredonline.sk/clanky/oplotenie-na-cukrvarskej-c-181-je-zamurovane-romovia-dnes-vyjadrovali-ostry-nesuhlas-video/

a následne veľa materiálov s fotodokumentáciou a videami zhotovovanými  počas ostatných  4 rokov v rubrike:   Špina a dlhy na Cukrovarskej

http://www.seredonline.sk/spina-a-dlhy-na-cukrovarskej/

 


Fotogaléria k článku:

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

Zobraziť všetky fotografie
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko

Skryť všetky fotografie

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Anonym | 16-06-2012 23:25:29
Podla toho že je tam múr a pred ním nie sú odpadky bola komunikácia úplne O.K. A hodnotenie mesta - 1.
stazujte sa | 16-06-2012 19:23:40
stazujte sa tam by mali byt kamery aj kvoli bezpecnosti obcanov ked idu okolo a hlavne mat lunik 11 pod kontrolou :D a tie fety no by som to tam castejsie kontroloval aj slepy to vidi a nie len tak s klapkami sa tade previest
Komunikacia | 15-06-2012 18:00:29
Komunikovalo sa dobre a hlavne je tu pozitívny záver. Pre nás obyčajných ľudí cesta po hrádzi znesiteľná. Po rokoch kecania a prázdnych rečí komunikácia s rómami jak z učebnice. Záver je aaaano s palcom hore.
shelley | 15-06-2012 17:54:52
To chce sledovať nie senzáciechtivú Markízu alebo JOJ, ale STV. V tej reportáži na STV boli uvedené argumenty za i proti a primátor tam na kameru povedal, čo mesto viedlo k takémuto jednaniu. Z tej reportáže som vôbec nemala dojem, že Sereď urobila niečo zlé. Vajadrili sa obe strany a každý súdny človek si mohol urobiť názor sám. Aspoň taký je môj dojem. Viacerí tu nadávajú na našu "verejnoprávnu", ale podľa mňa má najvyváženejšie a obsahovo najširšie spravodajstvo. Ak ale niekto nepovažuje za spravodajstvo, keď sa v Hornej Dolnej niekto uprdol.
gres | 15-06-2012 17:21:11
tá pani sa volá Dana Lakatošová a má 55 rokov,len pre upresneniea sanitka k nej chodí často,pretože jej často chýbajú lieky,ktoré si mala dať predpísať a nedala ani ona ani jej deti.
gsdgertewr | 15-06-2012 14:08:20
klud, po týždni po nejakej zamurovanej bráne ani "pes neštekne" sanitka príde z Cukrovarskej ul. a život ide dalej
anonym | 15-06-2012 14:03:41
Médiá to vykreslili tak, akoby tá zamurovaná brána bola jediný vchod do dvora. Sanitka môže prísť aj predným vchodom. Či?
Jozef | 15-06-2012 13:35:30
Erich, no ved za posledne roky nejak napadne pribral.
Či?

Ale teraz vazne:
Tesne pri bývalej bráne býva šesťdesiatnička Júlia Lakatošová. Tvrdila, že má choré srdce a často k nej cez zadný vchod chodila sanitka. „Ako teraz bude ku mne chodiť? Bola som ochotná a stále som ochotná zaplatiť bránu z vlastného vrecka. Ale nikto sa so mnou nebavil, dali sem panely, tehly a hotovo. Veď toto je rasizmus,“

Toto o nas prebrali media.
Uz sa ma zo 7 kolegov v robote pyta, ze co to tam zas vyvadzame, ci nam nestaci obchod s "chemiou".
Erich | 15-06-2012 13:24:24
Dobrá práca, gratulujem. Utesnenie plota bol dobrý nápad.

Tiež si myslím, že sa z toho dalo vytĺcť viac. V niektorých celoštátnych médiách situáciu skreslili tak, že som mal z toho až pocit, ako by im primátor chodil po nociach žrať deti.
obcan | 15-06-2012 11:59:35
O tomto probleme sa tu piše roky. A zrazu niekto napíše , že to malo ísť inač. Čo nebolo dobre? Alebo mali čakať ďalšie roky a len vypisovať o tom ?

Jedno slovo konečne !
Jozef | 15-06-2012 10:34:24
pred casom tu niekto, pod inym clankom, podpisany tiez nazor napisal toto:

nazor | 03-06-2012 16:33:00 |

Teda tento clanok je naozaj trefny...vystihuje vsetko...S,red-kocurkovo.Z hotela urobit cinsky obchod to chce uz naozaj silny zaludok...nehovoriac o tom ze ak pride nejaky cezpolny a potrebuje noclah tak mu asi cinske handry nepomozu...a tiez nie nejaka pofiderna "robotnicka"ubikacia kde vas zoderu aj z koze.Este musi vela vody pretiect aby sa Sered mohla ratat medzi moderne europske mesta.

a ked sa chceme ratat k modernym mestam musi aj radnica konat tak, aby ani tien podozrenia, ze je tu nieco nespravne nepadol na mesto.
Nazor | 15-06-2012 10:18:04
Tak teraz neviem, ak toto ma byt priklad zlej komunikacie tak neviem co by sa muselo stat aby sme tu mali priklad neprofesionality a zavadzania. Pretoze clanky su krasnym prikladom rychlokvasneho senzacneho pribehu o chudakoch romoch. Nie je nahodou ukazkou neprofesionality novinara ze sa nepyta jednej aj druhej strany, nie je nahodou jeho dielom jednostranne napisany clanok, nie je nahodou povinnostou korektneho a feroveho novinara si najprv zistit relevantne informacie k danej teme a nie len to co povie jedna dotknuta osoba? A este tu ludia idu hadzat vinu na ludi z uradu? Netvrdim ze su tam vsetci uzasni a vsetko co robia je super ale preboha neda sa mi prehliadat tento antiMSU trend, kedy za vsetko zle resp. ak je nieco dobre tak najdime nieco zle moze MsU.
Jozef | 15-06-2012 10:05:38
ono v konecnom dosledku mesto nespravilo nic protipravne, alebo nedajboh rasisticke, to netvrdim.
A ludia su radi, hlavne suedia.

Postupovali v ramci "Stavebneho zakona", ktory hovori okrem ineho aj toto:
(1) Stavba musí po celý čas ekonomicky odôvodnenej životnosti vyhovovať základným požiadavkám na stavby. Základnými požiadavkami na stavby sú:

a) mechanická odolnosť a stabilita stavby,
b) požiarna bezpečnosť stavby,
c) hygiena a ochrana zdravia a životného prostredia,
d) bezpečnosť stavby pri jej užívaní,
e) ochrana pred hlukom a vibráciami,
f) energetická úspornosť a ochrana tepla stavby.

a toto:
(4) Z hľadiska hygieny a ochrany zdravia a životného prostredia sa musí stavba navrhnúť a postaviť tak, aby spĺňala environmentálnu vhodnosť a bezpečnosť a neohrozovala hygienu a zdravie jej užívateľov a susedov najmä v dôsledku

a) vypúšťania znečisťujúcich látok,
b) prítomnosti nebezpečných látok alebo plynov v ovzduší,
c) emisie nebezpečného žiarenia,
d) znečistenia až poškodenia životného prostredia vrátane zamorenia vôd alebo pôdy,
e) nedostatočného zneškodňovania odpadových vôd, dymu a tuhého alebo tekutého odpadu,
f) výskytom vlhkosti v stavebných konštrukciách alebo na povrchoch vo vnútri stavby.

Len to chcelo spravne a vcas odprezentovat.
Co Vy na to, p. hovorca mesta?
deny | 15-06-2012 09:51:12
v podstate sa nepostavil múr,vystaval sa priestor kde bola hrdzavá brána,ktorá mohla kedykolvek niekoho zraniť,cez ňu si narkomani chodili kupovať drogy a s drogami vychádzali von.Ten múr tam stojí niekolko rokov.Stačilo zmeniť názov reportáže.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 15-06-2012 09:38:34
Jozef | 15-06-2012 09:15:24 | - no dobre Jozef, ked teda po lopate, tak teda este toto.
Je rozdiel, kto ohlasi (zavola) media. V nasom pripade ci ten kto muruje, alebo ten druhy. I ked to tak mozno nevyzera, vysledok vidime.

A ako som uz napisal vela krat, je to o komunikacii. To iste sa tyka namestia, cyklotrasy, kasarni a ich vyuzitia, sokolovne a vsetkeho ostatneho. I ked pozornemu obcanovi predsa len neuniknu dovody, preco vsetko az neskoro ak teda vobec niekdey, preco vsetko tak zlozito. Juzef to nizsie nacrtol.
Jozef | 15-06-2012 09:15:24
Vazeni, Vy si asi vobec neuvedomujete o co Milosovi v clanku islo.
Vsetky media prebrali od Pravdy clanok o ubohej starej ciganke, ktora je chora na srdce a nemoze sa k nej teraz dostat sanitka.
O ubohych cigancencoch, ktore sa teraz nemozu ist okupat k Vahu...
A pritom stacilo keby Martin zvolal pred samotnou akciou tlacovku a vysvetlil mediam co mesto viedlo k takemuto kroku.
Stacilo pouzit niekolko clankov zo SOL aj z fotodokumentaciou, ukazat nezaplatene faktury za smeti, za upratovanie, vodu atd.
Teraz mozte cakat, ze sa zase raz Sered bude pretriasat v mediach ako to najhorsie "co doma mame".
Palo | 15-06-2012 08:40:33
Anomym má pravdu. Čokoľvek na Slovensku spravíte s Rómami, bude v niektorých médiách prezentované ako rasizmus a je úplne jedno s kým a ako budete vopred mediálne komunikovať.
Obcan | 15-06-2012 04:48:13
Media su uz take,potrebuju senzaciu a citanost ,Komunikacia a pripravenost mesta na dobrej urovni ,dokladom coho je vysledok. Mur stoji. Zamysliet sa treba kde bola komunikacia a vysledok roky.
A ako sa riesili veci?
Ale komunikovali a komunikovali...
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 14-06-2012 23:06:00
Anonym | 14-06-2012 22:49:52 | - mozno je to dane hodinou, kedy svoj prispevok pisete. Mozno nepozornostou, predpojatostou voci novinam alebo konkretnej osobe. Som vsak optimista a verim, ze ak si clanok precitate este raz, mozno dva ci tri razy pochopite podstatu clanku a teda to, v com a voci komu komunikacia zlyhala. A ze zlyhala - viem. Ono, ked nieco pisem, verte ze za obsahom si stojim.

Nuz, ked teda pochopite podstatu clanku, kludne nam to oznamte v diskusii ;-) ... a neprehanajte to so silnou kavou ...
Anonym | 14-06-2012 22:49:52
Tento článok je typický príklad ako povedať veľa slovami nič.
Pre mňa ako pracujúceho občana je dôležité, že tam ten múr konečne stojí!!!
A plátky budú zajtra nafukovať inú vec, lebo z nafukovania plátky žijú.
Hľadať za pragmatickým riešením problému komunikačný problém vedenia mesta to už je silná káva.
aaaa | 14-06-2012 22:44:57
pre Miloš Majko | 14-06-2012 19:31:18
Dobre že ste tam boli a urobili z toho reportáž, aspoň je zaznamenaná skutočnosť.
aaaa | 14-06-2012 22:42:34
pre zaja | 14-06-2012 18:53:37
Podľa mňa SOL informovali najobjektívnejšie o tom čo sa tam stalo, to čo som dnes čítal v ostatných médiách bolo úúúplne prekrútené, no čo, senzácia za každú cenu
Registrovaný Denisa Némethyová Denisa Némethyová | 14-06-2012 22:37:26
oni by mohli byť radi, že majú zadarmo plot, ešte budú revať...a kde sa ich deti hrajú? v tých smetiach, ako povedali, preto to rozhádzali....s krysami...potkan je čistotnejší, denne si čistí kožuch, fuj..je mi zle chodiť aj do kaufu, ked to vidím tie osraté ruky ako držia nákupné košíky. prvé čo je ked prídem domov, letím si umyť ruky...hnus...chudáci, mesto sa k nim tak špinavo zachovalo, že im dalo zadarmo pozemok, plot, zadarmo budú mať zavezený dvor...čo ešte chcú zadarmo? mne kto dá čo zadarmo? akurát tak po papuli, že som namiesto róm povedala cigán...
shelley | 14-06-2012 21:36:48
No a dnes sme sa dozvedeli o problémoch cigánov aj z večerného spravodajstva - myslím, že bolo vcelku objektívne. A hneď na to reportáž z Košíc - Luník IX, to som sa zasmiala. Takže cigánsky vajda podpísal dohodu? No to som teda zvedavá, či ju budú plniť. Alebo poupratovali len preto, že mala prísť televízia? Treba upozorniť reportéra, aby problematiku aj priebežne sledoval. Lebo ľudia na Slovensku majú už naozaj plné zuby cigánov a ich spôsobu vnímania práva, republika daj, postaraj sa! Ja osobne keď vidím reportáž z cigánskej osady, tak prepínam TV. Ale seredskí cigáni, to sú oproti hentým boháči! Len ešte posvietiť si na ich západonemecké autá a za čo ich kupujú. Ale na to je už tá "pani so zaviazanými očami" asi krátka.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 14-06-2012 19:31:18
zaja | 14-06-2012 18:53:37 | - co sa na stare kolena nedozviem...
sused | 14-06-2012 18:57:41
Dvor sme im už postavili,už len ten bič.
zaja | 14-06-2012 18:53:37
Myslím ,že chyba je aj vo Vás pán Majko,nemuseli ste to zavesiť hneď na internet a ešte s takým nadpisom.Necháte tam vykrikovať do kamery asi 16 ročnú cigánku hlúposti a potom poviete ,že primátor spavil chybu v komunikácii s médiami
Obcan | 14-06-2012 17:53:54
Niekto komunikuje roky , problem sa vliekol a zrazu je po probleme.
Dakujem vsetkym co sa nebali a vyriesili.
A ked sa tam prejdete teraz je tam cisto.
Foto je uz neaktualne !
Co chcu? | 14-06-2012 17:52:09
Ved moj otec cely zivot robi a na take auto, ako tam maju oni odstavenen nema...ako je to mozne potom, ze nam netecie na hlavu, ale im ano?
pre novinar-kominar | 14-06-2012 15:44:18
Jak hovorí Bohumil Stejskal:
Šak to furt čteš. Kdejaká vražda, znásilnění, únose. A já na to mám dávat prachy? Na nejaké vrahy? Sexuální, úchylné? Chlapi, na to zapoměňte.
geco | 14-06-2012 15:35:05
pozeram, ze niekto sa tam na ten mur uz aj podpisal...
novinar - kominár | 14-06-2012 15:34:46
...nie je informácia ako informácia, veľmi záleží ako sa podá. Čo je však dosť smutné a nielen u nás na SK, že dnes sa novinárom môže stať hocikto a potom to tak aj vyzerá. Keď redakcia potrebuje predať, lebo by inak neprežila, tak sú schopní podávať i skreslené informácie - priam "bludy" a beztresne. Veď nekupuj, nečítaj keď nechceš...šak demokracia nééé?!
Jozef | 14-06-2012 14:46:10
sporis sused, sporis, ale novu strechu stale nemas. Sa divis?
Ked hovorca mesta odmieta komunikovat aj s vlastnymi volicmi?
Som myslel, ze aspon sl. Bc odkomunikuje pre Pravdu o co tam skutocne islo.
Ale sak naco?
Či?

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign