Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

"rozoštvat a rozhádať všade tam kde sa to dá.podobné pokusy boli v minulosti aj u vodárov" - diskutujúci z Nitrainvest

200

Nepochybne už aj pre väčšinu čitateľov musí byť zaujímavé sledovať vývoj diskusie pri článkoch, ktoré akýmkoľvek spôsobom poukazujú na konanie volených zástupcov mesta, t.j. primátora, viceprimátora a poslancov MsZ. V plnej nahote boli obranné mechanizmy volených zástupcov aktivované krátko pred voľbami a to pod článkami, v ktorých ako občania, tak ja osobne sme primátora mesta vyzývali, aby reagoval na určité obvinenia, resp. fakty publikované poslancom Pavlom Kurbelom k predaju budovy bývalého predškolského zariadenia hlboko pod znaleckú cenu konkrétnemu záujemcovi a pre občanov mesta nevýhodného prenájmu časti bytového podniku. V obidvoch prípadoch poslanec Kurbel uviedol citácie zo zmluvy a predložil ďalšie relevantné podklady nezhodujúce sa s tvrdeniami niektorých predstaviteľov mesta a ako on tak ja sme si vyslúžili od tzv. úderky nespočet urážok a invektív. K akémukoľvek spochybneniu publikovaných údajov však do dnešného dňa nikým nedošlo. Žiaľ, do dnešného dňa sa k predmetným veciam napriek prísľubu nevyjadril ani primátor Martin Tomčányi.

Pevne verím, že aspoň dodržal to čo verejne sľúbil a podal trestné oznámenia na tých, ktorí si dovolili požiadať ho o vysvetlenie dôvodov závažných finančných operácií a nakladania s majetkom mesta bez akejkoľvek konzultácie, ktorú v takto závažných prípadoch a s možnými dlhodobými následkami pre všetkých obyvateľov mesta, mohol učiniť napríklad na verejnom zhromaždení obyvateľov.

Síce oneskorene, no v posledných dňoch predsa pod publikovanými odmenami (tak isto pochádzajúcimi z verejných finančných zdrojov) udelenými primátorom Martinom Tomčányim prednostovi Tiborovi Krajčovičovi sa aktivovala obrana v podobe 2-3 ľudí systematicky pod rôznymi nickmi zadávajúcimi diskusné príspevky obhajujúce udelenie takto vysokých odmien primátorom. Vzhľadom na zaužívaný štýl komunikácie ma to až tak veľmi neprekvapilo, no dnešné dva príspevky diskutujúceho pod nickom vodar mi nedali nereagovať:

 

Vodár | 18-05-2015 10:02:24 |
Ako s vodou ,zverejniť len niečo a ludia nech sa hádajú,zverejniť výšku odmien bez toho za čo boli dané je taká hajzlovina že až.
A ak tu novinár hovorí ako podniká a urobí zverejnenie odmien zamestnancov je to úder pod pás , lebo vie čo to spôsobí.Ktovie ako tento tzv. podnikateľ , čo podniká viac ako trvá slovenská republika platí ľudí a koľko má zamestnancov a či vedia navzájom koľko zarábajú. Aj na moalom závode sa podpisuje mlčanlivosť v súvislosti s odmenami.A toto má za úlohu jedno,rozoštvat a rozhádať všade tam kde sa to dá.podobné pokusy boli v minulosti aj u vodárov.

Vodar | 18-05-2015 12:04:59 | 
Veľa zlého ste urobili u vodarov p.Majko, len pokračujte vôbec neprekvapujú vaše postupy , ste na to školeníý A dobre.
 
Takže Vodar považuje normálne za hajzlovinu zverejnenie odmien t.j. verejnej informácie nakoľko sme sa na ne poskladali my všetc,i obdobne ako domáhanie sa práv zákazníkov, ktorí sú nútení platiť vodné aj stočné za odpad, ktorý je im systematicky dodávateľom predávaný ako kvalitná, čistá a nezávadná pitná voda.
Občania, tu vidíte do akých rozmerov sú schopní zájsť tí, ktorým vadí váš záujem o to, akým spôsobom sa nakladá s verejnými peniazmi a tu je presne vidieť ako rozmýšľajú tí, ktorí prifitujú z toho, že sa neviete účelne postaviť na odpor tam, kde sú evidentne poškodzované vaše práva. Nejaký Vodar je tu schopný rozčuľovať sa nad tým, že ľudia sa pýtajú prečo majú z vlastného vrecka platiť za hnoj toľko, ako za čistú pitnú vodu.
Tu je presne vidieť to, čo povedal Alojz Hlina na jednom zhromaždení týkajúcom sa okradnutia podnikateľov v kauze Váhostav: "Už sa im máli a idú Vám priamo do Vašich vrecák, kradnú Vám priamo z Vašich vlastných peňaženiek."
A ja dodávam, že sú schopní ešte aj pokúsiť sa vo vašom oprávnenom proteste Vás ponižovať. Toto totiž nie je o mne, ale o vás všetkých, ktorí celý deň muklujete, splácate 20 či 30-ročné hypotekárne úvery a zároveň sa zo svojich zarobených peňazí vo forme daní a povinných platieb poskladáte jednému človeku za 4 roky na rodinný dom.
Pán Vodar, tak ako v prípade článkov poslanca Kurbela aj v prípade týchto odmien som ja osobne primátora Tomčányiho vyzval, aby vysvetlil občanom svoje konanie a výsledok je taký, že prvú informáciu hľadá asi 8 mesiacov (ja som ju mal za necelú pol hodinu nájdenú na oficiálnej mestskej stránke), na druhý článok do dnešného dňa nereagoval (asi 7 mesiacov) a na články posledné reagoval nedostatočne. Pán Vodar to netvrdím ja, to tvrdia občania v diskusii, tí občania, ktorí sa zo svojich miezd poskladali ako na predaný mestský majetok, tak na vybudovanie prenajatého mestského majetku a tiež na odmeny, ktoré pán primátor udelil a pán Vodar v ankete sa 83% hlasujúcich občanov vyjadrilo, že nesúhlasia s udelením takto vysokých odmien primátorom Tomčányim.
Verím tomu, že nie je príjemné mať narušené dlhodobo naplánované procesy, akurát pri plánovaní niekto zabudol, že sa nepatrí vynechať z rozhodovacieho procesu vlastníka aktív, ktorých sa jeho plány bezprostredne týkajú.
Poznámka na záver: Kľudne pokračujte v slobodnej diskusii na seredonline : -)

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
ľahostajnosť | 19-05-2015 10:16:37
Mňa hnevá tá ľahostajnosť ľudí, že nič nepodniknú, aby sa takéto praktiky neuskutočňovali. Je tiež pravda, že naši predstavitelia si robia svojvoľne s naším majetkom. Namiesto toho aby ho zveľaďovali ho rozpredávajú. So svojim majetkom určite tak nezachádzajú. Kto vlastne vedel, že obrovký kus pôdy dostane LIDL, kto vedel, že bytový podnik zase komusi odkrojí so stavby? Vlastne komu patrí bytový podnik, z čoho je financovaný? Žijeme vlastne v dobe tajomstiev a záhad? Kto a kedy ich rozlúšti?
Marek Sladký | 19-05-2015 08:35:34
toto bude posledné volebné obdobie ked bude mesto v pluse resp. nebude zadlžené. Budúce voľby to bude tažšie kedže mesto nebude mat majetok a tým pádom nebude mať čo predať. No a aby sa udržal ako taký chod mesta prídu narad nepopulárne opatrenia a to zdvihanie dani, poplatkov... Treba zastaviť toto šafárenie, lebo toto mesto bude drahé aj na to prespanie medzi smenami.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 18-05-2015 21:56:44
dotaz | 18-05-2015 21:32:58 | - napisali ste:

\"Ostane vôbec ešte niečo, alebo len oči pre plač? Čo necháme ďalším generáciam po nás?\"

Ja si dovolim trosku nacrtnut odpoved na Vasu otazku:

Nemajte obavy, nieco predsa zostane. Zmluvy schvalene poslancami minuleho zastupitelstva na dobu 50 ROKOV!! s nakladmi na energie pre mesto.

Zostanu zmluvy, o ktorych \"vyhodnosti\" pysal poslanec Kurbel - o 30 rokov mozno uz len tie zmluvy. Neda sa totiz vylucit, ze majetok proste zmeni vlastnika.

Inak to hrozi u vsetkeho majetku, ktory uz nie je priamo na meste, ale v obchodnej spolocnosti, ktora sa riadi inymi zasadami a legislativou. Ale to je na iny clanok.

Samozrejme, ze mesto nebude uz mat majetok, ktory minule a sucasne vedenie mesta rozpredava.

Bude amfik, ktory si bude pytat strazenie a udrzbu, predpokladam ze zmeny nastanu aj v budove kina NOVA. Rozmyslajte asi ake... ;-)

Okolo mesta bude hodne plechovych hal, pod ktore predavali pozemky - vlastne aj to je na iny clanok... ;-)

Zostane tiez vypelichany umely travnik za miliony korun a predpokladam, ze uz budu kamiony jazdit namiesto okolo obchodu poslanca Starecka a domu poslankyne Vydarenej pod oknami ludi na Zeleznicnej a na konci zahrad ludi byvajucich na Frana Krala a Krasnej.

Ale zato nebudu jazdit pri pozemkoch na konci Trnavskej - preco asi?

- - -

Viete, vela ludi nechape Kurbela, Hanusa, Karmazina, Sladkeho ci mna. Nechapu, o co nam ide a preco systematicky upozornujeme na vsetky tieto veci.

Nebudem hovorit za druhych, no mne osobne fakt nejde o nic, len ma statocne ser*e, ze do veci vidim, informacie dostavam a napriek tomu je stale malo ludi, ktori su ochotni urobit svoj krok za vec vtedy, kedy ma zmysel. Viem, ze sklamanych ludi bude hodne. Ale v case, kedy im ini umoznia do veci vidiet, bude stav nemenny a mozno nejaky potomok sucasneho vedenia nespokojnym obcanom povie - mali sa vasi rodicia ohlasit, ked sa o veciach rozhodovalo...

Na par prikladoch sme za par mesiacov NESPOCHYBNITELNE ludom ukazali, ako sa veci maju.

V demokracii je to vsak o mnozstve a nie o kvalite... ;-(
dotaz | 18-05-2015 21:32:58
Nebolo by už na čase, aby sa tento priblblý národ prebral z tejto letargie a niečo začal robiť, alebo sa bude len prizerať ako nám všetko mizne pred očami, ako sa všetko rozpredáva alebo rozkráda? Dokedy? Ostane vôbec ešte niečo, alebo len oči pre plač? Čo necháme ďalším generáciam po nás? Po nás potopa?
Michal | 18-05-2015 20:05:43
Vodár Ti si ale PIČKO. Ako keby som počul prednostu
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 18-05-2015 19:41:28
Postoje ludi ako Vodar musia urazat uz aj najbeznejsich ludi. Tolko arogancie a povyseneckeho spravania sa tych, ktori profituju na meste obcanom ukazuje, co si o nich myslia.

Plat pre istotu 2X za sracku a nepindaj. Odvadzaj prachy na ucet a nestaraj sa, kedy, ako a komu ich delime. To teda ku*va ale je transparentna samosprava...

Mam taky pocit, ze TI nema vsetky potrebne informacie k hodnoteniu nasej samospravy.
Registrovaný Marek Sladký Marek Sladký | 18-05-2015 17:27:21
Podľa vodara všetci čo si nárokujú na to za co si zaplatili robia zle a zlobu. Tak aj budem robiť zle a zlobu. Myslím, že väčšina Serede tym pádom bude robit zlobu.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 18-05-2015 16:31:41
Vodar nam v podstate pripomenul, ze je cas pokrocit v kauze chrontaveho nepouzitelneho odpadu, ktoruy nam za drahe vodne a stocne vela krat do domacnosti dodal dodavatel ZsVS.

Vlastne, bol cas, kedy sa pod peticiu OBCANOV a nespokojnych zakaznikov podpisali aj vsetci poslanci MsZ OKREM poslanca Veselickeho a primatora Tomcanyiho.

Vedenie mesta vtedy vyhlasilo, ze na zastupovanie obcanov nie su peniaze - vlastne, preco by mesto malo SVOJICH OBCANOV zastupovat v spore, kde sa nejedna o \"NIC VAZNE, LEN O PITNU VODU nevyhnutnu na prezitie\"...

Idem pohladat, kolko odmien v danom roku primator mesta s prednostom udelili prave z PENAZI TYCH OBCANOV, ktori im nestali za podpis pod peticiu.
pre anonym | 18-05-2015 15:11:34
pan vodar, kde chodite na tieto hluposti? Na MsU? Sa preberte a neobhajujte rozkradanie majetku mesta.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign