Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

"Rozhovor na kameru neposkytnem." - vyjadril sa hovorca MsÚ v Seredi, Ľubomír Veselický

Miloš MajkoDátum19. 06. 2013 14:15:08TémaAktuálne témy

Už minimálne v troch článkoch sme sa  na  SOL  venovali  téme rekonštrukčných prác vo veľkom parku. A chceli sme  sa ešte podrobnejšie.  Možnosť priniesť relevantnú informáciu  čitateľom je však obmedzená zdrojom, z ktorého informáciu je možné čerpať.  

Ešte v štádiu búracích prác sme telefonicky oslovili viceprimátora a hovorcu mesta  Ľubomíra Veselického, ktorý rozhovor na kameru ochotne prisľúbil. Tému rozhovoru sme oznámili, i keď pre oficiálneho hovorcu inštitúcie nemôže byť podstatná.

Následný vývoj udalostí však rozhovoru neprial. Tu je uplná komunikácia medzi voleným  zástupcom  - predstaviteľom  mesta  Ľubomírom Veselickým a nami:

 

Oznámenie hovorcu mesta  Ľubomíra Veselického vo veci rozhovoru na aktuálnu tému  a zároveň nie malú investíciu týkajúcu  sa  obyvateľov mesta:

-----Original Message-----
From: Ľubomír Veselický [mailto:viceprimator@sered.sk]
Sent: Wednesday, May 15, 2013 12:19 PM
To: majko@majko.sk
Subject: Otázky k detskému ihrisku v parku

V súvislosti s telefonickou informáciou o zajtrajšom rozhovore o investičnej

akcii v mestskom parku žiadam o zaslanie  otázok súvisiacich  s touto akciou. Na otázky odpoviem písomne. Rozhovor na kameru neposkytnem.
Veselický

 

Naša reakcia:

-----Pôvodná správa-----
Od: Milos Majko
Dátum: 15. mája 2013 13:14
Komu: 'Ľubomír Veselický'
Kópia: seredonline@seredonline.sk
Predmet: RE: Otázky k detskému ihrisku v parku

Vazeny pan zastupca primatora Lubomir Veselicky,

Obsah Vasho e-mailu nas prekvapil, nakolko na rozhovore sme sa telefonicky dohodli.
Pri viacerych komunikaciach s panom primatorom sme vzdy priniesli jeho stanovisko - s osobnou komunikaciou s nikym identifikovanym nema nik problem. Vy ste hovorcom mesta a teda nasa internetova  TV povazuje za uplne prirodzene chciet robit rozhovory na kameru. Na videu to tak uz jednoducho chodi...

Ziadam Vas preto, aby ste nasim divakom a citatelom vysvetlili, preco Vas nesmu "vidiet", ale len "citat".
Zaroven  Vas ziadame, aby ste tisicom citatelov  SOL (vid nezavislu statistiku pristupov)  oznamili, ci este stale zastavate poziciu hovorcu mesta a podla akych kriterii sa vo verejnej funkcii rozhodujete komu a akym sposobom poskytnete v mene mesta  Sered rozhovor.

- - -
Pan Veselicky, zaroven  Vas ziadame v sulade so zakonom  211/2000 Z.z., o poskytnutie informacie o vyske Vasho platu, ktory je  Vam za poziciu zastupcu primatora mesta a jeho hovorcu mesacne vyplacany, vratane odmien za obdobie od Vasho nastupu do funkcie. Tuto informaciu ziadame oznamit e-mailom na adresu: seredonline@seredonline.sk  v zakonom  stanovenej lehote.
Ziadatel: Milos Majko, Trnavska 53, 926 01  Sered
- - -

Pan Veselicky,
vzhladom na rovnost sanci vsetkych medii dostat od volenych zastupcov, resp.
predstavitelov mesta  Sered rovnocenne informacie, Vas tymto ziadame o Vas verejny prislub, ze rovnaky postup uplatnite vo vsetkych mediach, ktore budu mat zaujem s  Vami ako hovorcom mesta robit rozhovor na kameru.

Pan  Veselicky, dovolime si  Vam pripomenut, ze  SOL je standardnym mediom s nadstandardnym zaujmom o veci verejne a o pracu volenych funkcionarov a ze Vy nepracujete v sukromnej firme ale na  Mestskom urade v  Seredi, ktory ma by rovnako k dispozicii pre vsetky media a vsetkych obcanov bez rozdielu.

S uctou
Za  SOL, Milos Majko
(clen SSJ, nezavisly novinar a fotograf)

 

Odpoveď  hovorcu mesta:

-----Original Message-----
From: Ľubomír Veselický [mailto:viceprimator@sered.sk]
Sent: Wednesday, May 15, 2013 3:11 PM
To: Milos Majko
Subject: Re: Otázky k detskému ihrisku v parku

Vážený pán Majko!
Ak bude za kamerou pani M. Tóthová a otázky bude klásť I. Tóthová, nemám problém hovoriť aj na kameru.
Vám pán novinár iba písomne.
Veselický

 

Ďalší pokus o komunikáciu z našej strany a žiadosť o vysvetlenie prístupu hovorcu mesta a voleného funkcionára:

-----Pôvodná správa-----
Od: Milos Majko
Dátum: 15. mája 2013 17:24
Komu: 'Ľubomír Veselický'
Kópia: seredonline@seredonline.sk
Predmet: RE: Otázky k detskému ihrisku v parku

Vazeny pan  Veselicky!

Mozem sa  Vas verejne spytat na to, ci rozlisujete za mikrofonom redaktora podla typu kladenych otazok, alebo podla sympatii?
Este v nedavnej minulosti ste pred komunalnymi volbami svojim volicom verejne tvrdili, ze pytat sa je pravo a odpoveda povinnost.

Dalej verejne deklarujete, ze  Vam vadi anonymita - rozsirujete embargo z anonymnych diskutujucich aj smerom k jednotlivym neanonymnym obyvatelom tohto mesta, pripadne k novinarom, ktori chcu na priame otazky polozene aj v mene citatelov od volenych zastupcov aj priame odpovede?

Pytam sa Vas dalej, ci si uz aj zo sukromneho media planujete urobit podobny sukromny blog ako so SN, na ktore mate priamy dosah? Planujete sukromnemu mediu rozkazovat, kto sa bude venovat akej teme, pripadne kto z media ma na Vas mat kedy cas?

Pan Veselicky, mozno by bol v prospech obcanov a koniec koncov aj nas zapojenych do komunikacie uvedomit si, ze z nas nie ja som volenym funkcionarom, ktory sa dobrovolne rozhodol kandidovat do verejnej funkcie a prijal tym urcitu stratu sukromia a vo  Vasom pripade dokonca povinnost komunikovat s mediami.

Pan Veselicky, ak mate pocit, ze Vas nejakym sposobom  SOL alebo niekto z nas podrazil, ze sme snad niektory z Vasich rozhovorov zmanipulovali alebo ucelovo  Vase vyjadrenia zostrihali, prosim - zverejnite to. Mate plne pristupove prava do novin tak, ako sme si to pred viac ako 5 rokmi spolu s Vami dohodli.

- - -

Pan Veselicky, ziadam  Vas o zaujatie stanoviska k celemu obsahu mojho predchadzajuceho e-mailu a na odpovedanie na  otazky, ktore som  Vam polozil.

S prienim prijemneho dna  za  SOL, Milos Majko

 

Odpoveď  hovorcu mesta a viceprimátora  Ľubomíra Veselického na naše otázky, ktoré sme však museli položiť v súlade so zákonom o slobodnom prístupe k informáciám:

Od: Ľubomír Veselický [viceprimator@sered.sk]

pi 24. 5. 2013 11:24

Odpovedám na Vašu otázku z 15.5.2013.
Za výkon funkcie poberám mesačne odmenu 1200 Eur. Môj hrubý príjem za rok
2011 vrátane odmien  bol  15 720,94 Eur a za rok 2012 -  9 8903,64 Eur.
Veselický

 

OPRAVA POSKYTNUTÝCH INFORMÁCIÍ   (žiadaných v súlade so zákonom)   hovorcom mesta:


-----Original Message-----
From: Ľubomír Veselický [mailto:viceprimator@sered.sk]
Sent: Monday, May 27, 2013 1:39 PM
To: majko@majko.sk
Subject: Oprava

Kontrolou údajov o výške príjmu som zistil, že som Vám neoznámil správnu výšku príjmu za rok 2012. Nebolo to 9 8903,64 Eur ale 9 809,64 Eur.
Veselický

 

Naša žiadosť o dpolnenie informácií:

-----Pôvodná správa-----
Od: Milos Majko
Dátum: 27. mája 2013 13:53
Komu: 'Ľubomír Veselický'
Kópia: seredonline@seredonline.sk
Predmet: RE: Oprava

Dobry den pan Veselicky,

mozem sa spytat, ci este budu zmeny v udajoch, ktore poskytujete ako osoba povinna v sulade so zakonom  211/2000 Z.z.?

Dalej sa pytam, do akej miery je mozne spoliehat sa na Vami poskytovane udaje osobam opravnenym, ci ich je mozne brat ako relevantne a kedy. Hned po ich prijati, alebo je potrebne niekolko dni pockat. Ak je potrebne cakat, prosim  Vas o oznamenie, aku dlhu dobu ma osoba opravnena na korektne informacie cakat a ako osoba opravnena zisti, ktory z  Vami poskytnutych udajov je skutocne spravny.

Pan Veselicky, doplnam svoju otazku a ziadam o informaciu o vyske Vasho prijmu  vratane odmien za tento rok - samozrejme do sucanej doby.

Dakujem za Vasu odpoved
Milos Majko

Trnavska 53, 926 01  SERED

 

Odpoveď  hovorcu mesta:

Od: Ľubomír Veselický [viceprimator@sered.sk]

Moje odmeny za výkon funkcie v roku 2013 predstavujú k 16.5.2013 -  5 552.- Eur.
Veselický

 

 

Je len úplne pochopiteľné, že na podmienky  pána Veselického sme nepristúpili - dostať sa na úroveň média  SN priamo ovládaného jeho osobou, to u  SOL určite nehrozí.

Pán Veselický si evidentne neuvedomuje, kde končí jeho právomoc a rád by určoval aj to, kto z média s ním pre obyvateľov mesta a čitateľov média bude robiť rozhovor. Nie je snáď pán Veselický plateným funkcionárom pre všetkých obyvateľov mesta?

Živo si spomínam na obsah príspevkov  Ľubomíra  Veselického  na  SOL z času pred komunálnymi voľbami. Aj jeho nekompromisné vystupovanie a úplne jasné pohľady na chod samosprávy ho dostali na post poslanca  MsZ a teda aj do funkcie viceprimátora mesta. Na  SOL následne pozorujeme prerod a prispôsobovanie sa pozícii a pohľadu na občanov takpovediac  "z druhej strany".

Občania však zostali občanmi a ich pohľady na fungovanie samosprávy sa nezmenili. A ako to už býva - história to dokázala dostatočne jasne - občanov vymeníme ťažšie ako volených funkcionárov.

Treba sa však zamýšľať aj nad filozofiou pána  Veselického prezentovanou ako inak - už  vo funkcii viceprimátora. "Občan rozhoduje raz za štyri roky". Práve tie sú totiž potrebné, aby konkrétny človek nadobudol dôchodkový vek. Nie je to správny pohľad a nemyslím si, že to  je férové voči voličom a občanom. Moje dieťa má do dôchodku ešte hodne ďaleko...

V diskusii hlavne anonymní diskutujúci kritizujú, že sme nepriniesli všetky informácie. Ale, my sme záujem mali. Nemal ho ten, kto za poskytovanie informácií mesačne dostáva toľko, ako mnohí  bežní zamestnanci za kvartál. Je to to, prečo sme prišli pred takmer tromi rokmi k volebným urnám?

Nepochybujem o tom, že v diskusii sa po patričnej (teraz telefonickej)  porade  nájdu aj diskutujúci, ktorí takmer pod prísahou no hlavne anonymne  vyhlásia, že im tento stav vyhovuje. Čím viac ich bude, tým viac ľudí začne intenzívne rozmýšľať, prečo im tento stav vyhovuje. A čo im to vlastne vyhovuje. Pretože otočka každého z nás o  180  stupňov má nepochybne svoje pozadie a dôvody. 

- - -

Otázky dohodnuté s viceprimátorom mesta sa týkali účelu prác v parku, cesty zo zámkovej dlažby, investičných nákladov na tieto stavby a vybavenia detského ihriska.

 

Z uvedenej komunikácie jasne vyplýva, že čitatelia Seredonline a obyvatelia mesta mohli mať korektné a presné informácie pred viac ako mesiacom. Diskutujúci sa mohli vyhnúť mnohým polemikám a špekuláciám. Opätovne len na poučenie hlavne vedeniu samosprávy by malo slúžiť to, že aj v tomto prípade zlyháva komunikácia s občanmi. Aj v tomto prípade informácie do médií prenikajú až v čase, kedy mnohí ľudia sú nespokojní a kedy sa o vec začínajú zaujímať až v momente začatých alebo prebiehajúcich stavebných prác. Obligátne mesto patrí nám občanom a nie úzkej skupine ľudí. Ďalší prípad iba potvrdil.


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Robo Horvath :) | 24-06-2013 00:07:55
pre: Obcan | 23-06-2013 16:04:43
Ach jaj. Obcan co to tu zas riesime? Roba Horvatha?
Skuste radsej podstatu clanku, to bude uzitocnejsie pre obcanov
Obcan | 23-06-2013 16:04:43
Je to len moj nazor,ale pise tu neaky RH,ktory podla ineho diskutujuceho RH nieje,ale sa za neho vydava (pripadne je mozna zhoda mien) Kedze ten RH co sem pise najviac by vraj pod tym nickom pisat nemal a niekomu to lezi v zaludku,tak sa moze inymi prispevkami za RH vydavat a tym padom moze ,,pravy,, RH,alebo ten co mu vadi uskodit ,,nepravemu,,RH.
Tusim raz pisal ten ,,nepravy,, RH ze bude davat za nick 1-ku.
Asi niekedy zabudne a vznikaju zaujimave situacie,ktore v tomto teple na odreagovanie a zabavenie sa postacia.
Alebo je este moznost pozriet IP adresy aby sa zistilo kolko ludi pod tym nickom vlastne pise :-)))
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 23-06-2013 15:31:17
Robo Horváth | 23-06-2013 15:16:08 |- ak mate zaujem diskutovat na SOL, poziadajte admina o dohodnutie individualnych podmienok na diskusny priestor.
Robo Horváth | 23-06-2013 15:16:08
KOMENTÁR PORUŠIL PRAVIDLÁ DISKUSIE
Príspevok svojim obsahom bol v rozpore s pravidlami diskusie, prípadne porušoval legislatívu platnú v SR a EÚ. Administrátorom portálu bol vymenený za tento oznam a uložený do archívu.
Robo Horvath :) | 22-06-2013 00:26:01
Dufam ze pan Veselicky po precitani tolkej kritiky od volicov a obyvatelov co mu tvoria jeho vyplatu zmeni nazor a prehodnoti svoje nevhodne podmienky ved obyvatelia platia jeho a nie on obyvatelov. Ze pan Veselicky.
Jozef Jobek | 21-06-2013 15:19:48
Priatelia,málo kedy čítam tieto stránky ale keď si prečítam tak to stojí za to.Napríklad ma zaráža,že pracovníci mestského úradu majú toľko času aby písali cez pracovnú dobu na stránky súkromného média..A ako sa to dá zistiť? Pretože niektoré informácie ktoré sa tu objavujú sú možné získať iba vtedy keď budeme sedieť na MsÚ..
anonym | 21-06-2013 14:33:58
kolko ludi tu hladuje na kolotoce nemaju pre deto a oni maju take platy hamba
ALICA | 21-06-2013 13:42:48
Zárobok 9809 eur ? - veď bol p. Veselický na PN a tak vedenie mesta ho musí vyrovnať aspoň odmenou. Ako bonus dostal relaxačný pobyt spolu aj s manželkou a ten sme zaplatili my všetci. To Vás netrápi? a vôbec sa tým netaja na stránke mesta.
Alfonz | 20-06-2013 22:59:02
RE: Obyvatel | 20-06-2013 15:12:55 - no kde sa vzal tu sa vzal na slo vo vzatý odborník z tajnej služby tu ide rozdávať rozumy som sa dobre nasmial , vraj vedl apri stole. a nebolo to náhodou pod stolom ???
Andrea Molnárová | 20-06-2013 22:54:03
KOMENTÁR PORUŠIL PRAVIDLÁ DISKUSIE
Príspevok svojim obsahom bol v rozpore s pravidlami diskusie, prípadne porušoval legislatívu platnú v SR a EÚ. Administrátorom portálu bol vymenený za tento oznam a uložený do archívu.
Kebab do ruky | 20-06-2013 19:39:45
Pre anonyma
Co ti pan Veselicky slubil proviziu ked si ho tu chranis a obhajujes ako macka mlade? Alebo tu o sebe rozpravas v tretej osobe? Ludia su neni sprosty...vidia co su tu deje a o co tu ide. Je len otazka casu ked voda pretecia z dzbanu... a dufam ze to pride uz coskoro...
eeee | 20-06-2013 17:59:21
Mne sa páči že sa na SOL nehrajú na nič a sú prirodzení vštci.Keď si tykajú načo sa pretvarovať?Nič neskrývajú a netvária sa dôležito.To je dobre.Pozerám skoro všetky videá a je pravda,že pán majko výdy z človeka odpoveď na otázku dostane.Slečna tótová otázku dá a odpoveď dostane niekedy inú.A nikdy sa nepýta na náročné témy.Tým treba rozumieť a vidieť do nich.Nemali by problémy s pánom M.M. keby im nevidel do krariet.A ešte ta telka veď to je hnus.Je to stála reklama papalášom.A tú ešte aj platíme.Aké informácie by sme mali keby nebolo sol???
Anonym | 20-06-2013 16:47:14
Ale keď si prečitate článok podrobne, Veselický nemá problém s SOL ak tam bude redaktorka Tóthová, ale má problém s Majkom , ktorý sa na redaktora hrá , a keď ho nenaučili správaniu sa doteraz asi sa to už ani nenaučí. A tie jeho familiárne oslovenia Noro , Ľubo, Paľo , a pod.majú navodzovať akože čo? Že si tyká skoro s každým a aký je dôležitý? Trápne a neokrôchané. Ak ste v úrade môže sa tykať , ale patrí sa oslovovať p.poslanec napr.Kalinai mám otázku na Teba...Toľko etiketa správania sa.

Ako hovorí klasik:
Baran je nebezpečný zpredu,
Kôň je nebezpečný zozadu.
Blbec je nebezpečný zo všetkých strán.
Pre anonyma | 20-06-2013 16:38:46
Pravo oto tu ide.Vy to nemyslite vazne ze davate SOL za vinu,ze ste sa nic nedozvedel o pripravovanych pracach.Ved to je vlastne ten problem,ze to SOL chce zverejnit a trva na tom a pan Veselicky ze to nie,lebo pan Majko mu bude klast otazky na kameru a to sa mu nepaci.A ze vsetky ostatne media mu otazky mozu klast.koho tymi ostatnymi mediami myslel New York Time, lebo koho?
Registrovaný Iveta Tóthová Iveta Tóthová | 20-06-2013 16:17:05
anonym | 20-06-2013 15:57:09 | ja osobne som o rekonštrukcii parku nejaké informácie priniesla v niekoľkých reportážach, ak máte záujem prikladám linky :

http://www.seredonline.sk/clanky/chystane-prace-v-zamockom-parku/

http://www.seredonline.sk/clanky/uz-len-par-dni-a-deti-sa-budu-moct-hrat-na-novom-ihrisku-v-mestskom-parku/

http://www.seredonline.sk/clanky/slavnostne-odovzdanie-noveho-detskeho-ihriska-v-mestskom-parku/

http://www.seredonline.sk/clanky/cesta-v-mestskom-parku-nepovedie-nikam-ale-je-bude-sa-na-nu-napajat-chodnik-hovori-vedenie-mesta/
anonym | 20-06-2013 15:57:09
Toľko príspevkov, ktoré sa tu popísali na túto tému tu nemuselo vôbec byť. Miesto toho sa mohli p. Veselickému zaslať otázky e-mailom, ten by poslal odpovede a my by sme sa konečne dozvedeli tie relevantné informácie, ktoré medzičasom boli odsunuté do stratena. Je zvláštne, že napriek naštartovanej téme a stovkám kliknutí som si stále nemohol prečítať konkrétne informácie o stavebných prácach v parku. Už nie je podstatné zistiť tie informácie alebo sa zvrhla téma?
Registrovaný Iveta Tóthová Iveta Tóthová | 20-06-2013 15:30:05
Čo sa týka strihania videí: všetky videá strihám ja a nikdy sme účelovo nezostrihali žiadne video. Rozhovory aj keď majú napr. 30 min. idú von v plnom znení.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 20-06-2013 15:29:23
Obyvatel | 20-06-2013 15:12:55 | - nemam problem so ziadnou debatou na verejnosti ani v restauracii. Reklama v mediu je pre vsetky firmy, ktore o nu prejavia zaujem, poslancov nevynimajuc. Ziaden z poslancov nema ziadne privilegia v mediu a ani ich mat nebude. Niektori poslanci vsak komunikuju otvorene, ini nekomunikuju v poodstate vobec.

Chapanie problemu je vsak nie dobre. Nekomunikovanie poslancov s mediom nie je o treste pre SOL, ale je v neprospech obcanov.

SOL iba sprostredkovava informacie a my jednoznacne chceme informovat rovnocenne o kazdom poslancovi.
Neriesime ich individualnu popularitu medzi ludmi.
karol | 20-06-2013 15:20:00
RE: obyvatel | 20-06-2013 15:12:55 aáááá pán bakalár sa vymáčkol !! no to je mi za vedu
Obyvatel | 20-06-2013 15:12:55
Pozrite sa do zrkadla a ako novinár si položte tú otázku. Zavrite oči a povedzte si pravdu . A nech niekto komu veríte vám píše názvy článkov ktoré boli spracované účelovo .So zavretými očami si vymenujte ľudi vrátane poslancov o ktorých písať nebudete nikdy zle, lebo šak platia za reklamu vo Vašom médiu .Veselický a niektorí poslanci si vypíjajú ,že nie sú k dispozícii keď vy zapískate. Nie je pravda, že sú ľudia , ktorí na vašu hru nepristúpili ? Treba si dávať pozor čo , ako a komu vravíte v reštaurácii a hlavne kto sedí vedľa pri stole.
J.R.Nem. | 20-06-2013 14:56:30
Za vsetkym su peniaze,ak zastupca mesta nechce odpovedat na kameru,to znamena ze by mohol nieco spontalne vyhrknut co by vynieslo nieco na povrch.Tu nejde vobec o pana Majka tu ide o to,ze by musel odpovedat bez pripravy.Ovela zaujimavejsie na tejto veci je,ze co to bude vsetko stat a kdo tu zakazku dostal.Tie veci okolo pana Majka,ci je taky lebo hentaky,to je o nicom.A kedze sme skoro kazdy den svedkom,ze korupcia kvitne vsade a vzdy,je spravne ze niekto je taky "AROGANTNY" a odvazi sa v tom vrtat.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 20-06-2013 14:45:02
Obyvateľ | 20-06-2013 14:40:06 | - neberiem Vam nazor, no vazte slova - napiste, ktory dokument bol cielene zostrihany.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 20-06-2013 14:43:20
alexandra | 20-06-2013 14:14:22 | - nebolo by o com hovorit, keby pan Veselicky otvorene komunikoval o veciach verejnych a nebolo by o com hovorit, keby samosprava vopred oznamovala svoje zamery obyvatelom mesta tak, aby sa k informaciam dostala co najvacsie mnozstvo ludi.

Problemy nastanu VZDY ked sa obcania neskoro dozvedia o tom, co a ako za ich peniaze robi vedenie mesta.

Riesenie: uplna transparentnost a otvorena komunikacia s obcanmi.
Obyvateľ | 20-06-2013 14:40:06
Ako si to niekto dovolil jeho výsosti Majkovi povedať , že odpovie iba na mailové otázky ? Veselický má pravdu, už vela ludí pochopilo o čo tu ide. A že konečne niekto nezrazil opätky a neposr.. sa z tohto samoľúbeho človeka ktorého väčšina ľudí obchádza ? Je pravda že Veselický sa vyhnúť nemôže, ale môže zvoliť typ komunikácie . Mail je v poriadku. Ale to zas nevyhovuje praxi tzv. Novinára , ktorý nemôže už cielene dokument z kamerového záznamu zostrihať .
alexandra | 20-06-2013 14:14:22
@Miloš Majko | 20-06-2013 14:02:50 - hej, súhlasím s tým, že je jeho povinnosťou Vám odpovedať, je za to platený. Dokonca si nemôže vyberať, kto ten rozhovor s ním bude robiť, neplatí vás. Ono je z Vašej obojstrannej komunikácie vidieť, že má z Vás obavu a zrejme nemá práve najčistejšie svedomie. Len z Vašej strany, ak ste novinár, by som očakávala väčšiu neutralitu. Skôr ide Váš štýl pre literatúru faktu, ako publicistický štýl.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 20-06-2013 14:02:50
alexandra | 20-06-2013 13:49:55 | - mozno preto, lebo som pod clankami podpisany. Keby som pisal pod znackou, by sa situacia zmenila?

Otazky by boli kladene rovnake, odpovede na ne vyzadovane rovnako intenzivne.

Vo vztahu k hovorcovi je predsa jedno, kto za medium sa pyta. Diskriminacia je nepripustna v daleko menej vaznych otazkach verejneho zivota.
alexandra | 20-06-2013 13:49:55
Miloš Majko | 20-06-2013 13:33:35 - vidíte, a niekedy to vyzerá ako Váš osobný boj.
Kvitujem, že chcete spravodlivosť, kvitujem, že dbáte o ňu, len niekedy sú články podávané veľmi subjektívne.
Berte to ako môj súkromný názor, osobne Vás nepoznám.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 20-06-2013 13:33:35
alexandra | 20-06-2013 13:16:00 | - nik z nas nie je uplne imunny voci pocitom.

Nejde o boj mna ako osoby. Ja bojovat za seba nemusim, no za SOL na udrzanie nezavislosti media prislusne kroky robit musim.

Cuvnuz zo zaklanych postojv je jednoduchsie, ako si bezne clovek mysli, hlavne vtedy, ked by cuvnutie bolo spojene s patricnym financym obnosom.

Nemam rad takto jednoduche kroky, boli by vyhodne sice pre moju osobu, no noviny by pochovali a ludom by zostala dalsia trpka spomienka na nieco, co sa dalo kupit.

Nechcem ist tym smerom, no drzat nabrany kurz si vyzaduje vediet, ze ludia chapu potrebu nezavisle medium v regione mat.
Ludom okolo SOL nejde o moc, ide im o spravodlivost. To je vsak tema, ku ktorej sa dostaneme.
alexandra | 20-06-2013 13:16:00
@ Miloš Majko | 20-06-2013 12:55:28 - Vaša zaujatosť voči niektorým témam je môj osobný pocit, ako čitateľ mám naň nárok, na druhej strane chápem, čo chcete dosiahnuť, len asi očakávam od média menej citových invektív (či kladných, či záporných) - z toho dôvodu zásadne nepozerám správy v TV, lebo n usmievavé moderátorky ma vytáčajú:) Pán Majko, občas mi pripomínate Quijota, ktorý bojuje so svojimi veternými mlynmi.
@Pre pani Alexandru | 20-06-2013 12:54:52 - K mienkotvornosti - ja ako čitateľ môžem v diskusii vyjadriť svoj názor, ale neznamená to, že som si mienku vytvorila na základe tohto článku:) o pánovi viceprimátorovi som si spravila mienku dávno predtým, ako existovali SOL.
Mienkotvorné noviny by mali pomáhať utvárať verejnú mienku, vplývať na ňu. Pre mňa sú takými NY Times:)
pre alexandra | 20-06-2013 13:03:55
priklanam sa k Vasmu nazoru.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 20-06-2013 13:01:15
Mienkotvornost media urcuju citatelia napr. na zaklade skusenosti s relevantnostou poskytnutych informacii. SOL neprinasa informacie, ktore by sa nezakladali na pravde. To, ze sa niektora info nezda niekomu ako pravdiva neznamena, ze pravdiva nie je.

Informacie od nas intenzivne cerpaju tlacove agentury a celostatne media. Ako ich nasledne spracuju ja riesit nemozem, ale ze ich cerpaju je zname.

Uz dlho tvrdim, ze nam vsetkym (takmer) ide o spolocnu vec. A k pochopeniu tohto jednoducheho faktu skor ci neskor pride. Otazkou je, ci sa bude voleny funkcionar chciet prisposobit tomu, co chce volic. Z daleka nie vzdy je to totiz totozne.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 20-06-2013 12:55:28
alexandra | 20-06-2013 12:39:23 | - povedzte, preco si myslite, ze som ja osobne zaujaty?

Ani len nepripustite aj tu moznost, ze ja zaujaty nie som, ale cez 6 rokov trvam na zakladnych principoch fungovania media, dodrzujem dohodnuty smer a nedovolil som ani raz vyraznejsi odklon od neho?

Arogancia je relativny a subjektivny pojem. Ano, orpti inym, ja trvam na odpovedei na niektore otazky. A na kameru je tazsie vytacat sa z priamej odpovedi - dolezita je reakcia konkretnej osoby. Tak mame odpovede viceprimatora ci primatora na zasadne otazky, ktore su ovela zasadnejsie, ako si bezne clovek uvedomuje. Aj blbec pochopi, co nasledne ma medium v rukach. Nie je dolezite, aby to bolo vyklopene hned von. Vsetko ma svoj cas a to nie je z vypocitavosti, co som tu uz tiez postrehol ako reakciu. To je korektna priprava na material, ktory bude publikovany hned, ako bude uceleny a bude mat svoju vypovednu hodnotu.

Pozrite sa na rozhovor s organizatorkami peticie za zachovanie chodnika. Potreboval som snad ja klast otazky? Stacilo dat mikrofon na stojan a dat si niekde momo kavu.

Uz je naozaj na cese, aby si ludia nielen zo samospravy uvedomili, ze ludia MYSLIA a prestavaju sa bat hovorit nahlas, verejne a pod svojim menom. Pretoze im o nieco ide.

Dnes mame situaciu, ze sa v SOL postupne prehupuje struktura diskutujucich - zacinaju prevladat diskutujuci zasadne ANONYMOVIA z tabora, ktory si takymto pristupom nepomaha, ale skodi! Oni na to pridu aj sami, ale napachaju si vo vlastnom hniezde hodne skody.

Cesta nie je v konfrontacii, ale v komunikacii. My na problem upozornujeme. Pre mna nie je srdcovkou, ci bude dana vec vyriesena. Mne ide o to, aby ludia komunikovali korektne.

Vo veci investicii a vyznamnych rozhodnuti v meste je nopochybne nevyhnutne, aby poslanci rozhodovali po konzultaciach s verejnostou.
Inak tu budujeme spolocnost, ktoru onedlho nazveme totalitnou nie preto, lebo by sa nam to pacilo, ale preto, lebo bude realitou.

A to uz bude ine, pretoze cesta spet bude narocnejsia, ako si dnes vobec dokazeme pripustit.

Vynechajte z veci mna. Je totiz uplne jedno, kto sa bude putat,m ked bude nekompromisny v otazkach a trvani na odpovediach.

Ja v meste nebudem kandidovat ani na poslanca MsZ a ani na primatora. Mne teda nejde v podstate o nic.
Pre pani Alexandru | 20-06-2013 12:54:52
Robi mi problem slovo mienkotvorne,noviny ako take,ci su to uz lokalne,ako je SOL,alebo ine media maju podla mna ine priciny,ze existuju,ale nech je po Vasom.Ked tie noviny citate a prispela ste i komentarom,mate urcitu mienku a tu ste vyjadrila tym komentarom,takze neviem co "mienkotvornym myslite. J.R.Nem.
alexandra | 20-06-2013 12:39:23
@Miloš Majko | 20-06-2013 09:35:29 - pán Majko, skôr som narážala na váš štýl a spôsob práce, nie je to v súlade s mienkotvorným médiom (na druhej strane, existuje dnes na SVK mienkotvorné médium, asi len Rádio Devín:) Nechcem nikoho uraziť, čítam Vaše noviny, ale nemyslím si, že sú prvotriedne, dokážete vytiahnuť tému, len niekedy je jej spracovanie s príchuťou neobjektivity, ale máte na to právo. A ešte mi prekáža, že ako novinár dávate najavo svoju zaujatosť hlavne aroganciou.
Jozef | 20-06-2013 12:37:26
vidis Milos a On o Tebe tak pekne:

z archivu SoL:

"Ľubomír Veselický | 27-05-2010 21:29:15
Keď ma ako priateľa pred viac ako dvomi rokmi oslovil pán Miloš Majko, aby som vyjadril svoj názor na jeho zámer zriadiť webovú stránku seredonline.sk a stal sa prispievateľom, netušil som, ako bude o dva roky táto stránka vyzerať. Nemal som ani predstavu, v akom rozsahu sa zmocní mediálneho priestoru nášho mesta. Už som to raz napísal a píšem to znova. Je skvelé, že postupom času sa spolutvorcami tohto média stali ľudia rôznych profesií, s veľkým záberom záujmov a najmä schopnosťou ponúknuť svoje videnie života mesta všetkým návštevníkom tejto stránky. Je to ohromný posun k širokej informovanosti a priznám sa aj silnou motiváciou pre mňa osobne, aby som využil svoje informácie z "kuchyne", ktorú v tomto prípade predstavuje činnosť našej samosprávy, ktorej som členom.
............
Pomoc mesta vôbec neohrozuje nezávislosť tejto stránky. Zárukou v tomto pripade je osoba jeho vlastníka, ktorý nielen za uplynulé dva roky, ale ani predtým zo svojich základných postulátov nikdy neuhol. V tomto prípade nemôžeme hovoriť o natiahnutej ruke, ktorá hovorí dajte a my potom dáme tiež. Tu hovoríme o ponuke, ktorá hovorí: "Pozrite, toto sme dokázali, a spolu dokážeme ešte viac."

archiv je swinja....
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 20-06-2013 12:22:14
pre "dokonalého" | 20-06-2013 11:53:02 | - mate pocit ze mi nie je dobry? Ale ved Lubos nie je nanuk alebo zakusok. ;-)

Napisali ste to zle, no vzhladom na Vase vztah to chapem.

S Lubosom su to dve linie - jedna je osobna, poznam sa s nim roky a lepsie, ako si vela ludi predstavuje.

A druha je sluzobna - ja sa pytam za medium a on je povinny odpovedat. Nehladajte za tym nic ine ako to, co za tym skutocne je. Je jednoducho hovorca, je za to plateny a teda od neho nechcem nic viac, len normalnu odpoved na normalnu otazku. Ze mu otazka nemusi vyhovovat? Ale o tom to je!! Ak mi ma napisat otazky ktore mu polozim, ani s tym nemam v podstate problem. Nas zakaznik, nas pan. To vsak bude platena reklama bude to ako platena reklama aj oznacene.

Uz som napisal inde, ze SOL nie je prostitutka. Kazdy redaktor svojim materialom chce odovzdat nejake posolstvo. Otazky urcuje redaktor, nie hovorca. Hovorca moze odpovedat aj - neodpovedam. Vtedy to je na posudeni citatela.

Hovorca mesta Sered je FUNKCIA nie sukromna osoba. Lubos ma pozna velmi dobre. Az moc dobre a to aj Martin a mnohi ini poslanci. Tu nejde o nas vnutorny boj medzi sebou.
Ide o SYSTEM a my sa nezhodujeme v niektorych zasadnych veciach tvoriacich urcity SYSTEM a predstav fungovania a prezentovania samospravy. Ale o tom podrobne neskor.
Pavol Kurbel | 20-06-2013 11:56:26
Pre občan
Čo sa týka platu viceprimátora. Je normálne, že za svoju prácu dostáva plat. Výšku platu mu osobne nezávidím. Viem, že je na úrade často aj mimo pracovných hodín, takže tých 1200 eur si určite zaslúži. A tie reči, že ako poslanci robíme zadarmo je obyčajná blbosť. Pokiaľ viem, tak dostávame peniaze za zasadnutia zastupiteľstva, za komisie a neviem či nie aj nejaký mesačný paušál. Neviem presne ako to je a koľko za to je, nikdy ma to totiž nezaujímalo, jedno však viem 100% tne, a síce, že za poslancovanie dostávame peniaze.
pre "dokonalého" | 20-06-2013 11:53:02
Nepoznám trpezlivejšieho človeka ako pán Veselický. Keď vám už ani on nie je dobrý, tak sa skúste zamyslieť nad sebou pán Majko, či chyba nie je vo vás.
Jozef | 20-06-2013 11:39:24
a ja davam do pozornosti predposlednu:
Poslanci sú ľudu zodpovední za svoje činy.

a ta zodpovednost nie je len raz za styri roky.

a este toto:
Poslanec skladá sľub, ktorý znie: "Sľubujem na svoju česť a svedomie, že budem riadne plniť svoje povinnosti, ochraňovať záujmy obce, dodržiavať Ústavu Slovenskej republiky, ústavné zákony, zákony a ostatné všeobecne záväzné právne predpisy, a pri výkone svojej funkcie poslanca obecného zastupiteľstva ich budem uplatňovať podľa svojho najlepšieho vedomia a svedomia."

...a obec nie je budova MsZ a ani priatelia tatkov mesta, to su vsetci obyvatelia mesta.
pre gulag | 20-06-2013 11:33:24
čistá pravda u niektorých tých....... na dvore.Tiež z každej strany človek počúva kto ide koho voliť ked sa volí v meste aj v štáte a ako nadávajú na toho a toho a potom príde deň D. a nakoniec dajú svoj hlas, práve tomu, na ktorého nadávali...neviem či je to mentalitou, či debilitou...neviem..
J.R. Nem. | 20-06-2013 11:04:44
Nepoznam ani jedneho z tych panov o ktorych tu ide,ale ja osobne sa priklanam k tomu ,ze je uplne jedno ake otazky sa ku konkretnemu pripadu davaju,zastupitel mesta by si stym mal poradit.Inak sa pre tuto funkciu nehodi.Inak to potom skutocne vyzera tak,ze sa nieco zatajuje.
re Jozef | 20-06-2013 10:32:39
to sú už úvahy o samotných princípoch demokracie,jej formách,o demokracii priamej či nepriamej.Zastupiteľská demokracia o ktorej je reč je definovaná takto:

Zastupiteľská, alebo aj nepriama demokracia, je sprostredkovanou účasťou občanov na správe štátu. Občania si zvolia poslancov, ktorí v mene občanov prijímajú politické rozhodnutia, tvoria zákony, rokujú o verejných veciach. Poslanci sú ľudu zodpovední za svoje činy. V nepriamej demokracii sú občania zdrojom moci, ale nositeľom moci sú zvolení poslanci.
Dávam do pozornosti hlavne poslednú vetu.
Jozef | 20-06-2013 10:00:33
Obcan, suhlas, ale pozor na tu poslednu vetu. O tej anonymyte vo volbach ma moj oblubeny mytolog iny nazor.
mytus c. 2:
....Voľne reprodukovaná lož je formulovaná takto. Na základe našich anonymných hlasov ste sa stali poslancami a primátorom. Je to naozaj tak? Najvyšší zákon hovorí, že volič hlasuje osobne. Osobne. Nie anonymne. Volebnej komisii sa preukazuje platným občianskym preukazom. Jeho účasť na voľbách je evidovaná na volebnom zozname voličov. Je na voľbách skutočne ako anonymný volič? Ani náhodou. Ak je tu niečo neznáme, tak iba skutočnosť, komu dal vo voľbách svoj hlas. Jeho voľba je tajná. Chápať tajnosti voľby ako odovzdanie anonymného hlasu v druhom pláne je možné. Volený funkcionár naozaj nevie, kto konkrétne mu svoj hlas odovzdal. Môže však tajná voľba označovaná zámerne ako anonymná byť dostatočným dôvodom na to, aby sa legitímne zvolený poslanec stal fackovacím panákom pre niekoľkých anonymov na štyri roky?

Virtuálna anonymita voliča následne prerastá do vyššej úrovne. Volený funkcionár nie je našim pánom, ale tým, kto nám je povinný slúžiť a skladať účty z vykonanej práce.

Táto veta je ukážkou bravúrnej manipulácie s pojmami. Skladanie účtov je v súlade s činnosťou volených funkcionárov. Nemožno proti nemu nič namietať a preto je táto myšlienka v závere vety. Ani začiatok vety nie je nepravdivý. Volený funkcionár naozaj nie je pánom svojich voličov. Iba povinnosť slúžiť nemá oporu v zákone."

ale aj toto su jeho slova:
"Oproti Vašej predstave o postavení sluhov ľudu Vám otvorene poviem, že ľudia majú moc iba v deň volieb. Po voľbách ju delegujú na poslancov. Je iba múdrosťou alebo nemúdrosťou poslancov, že očakávania svojich voličov plniť chcú alebo nechcú."

A teraz, je mudry lebo chce, alebo hlupy, lebo chce?
Či?
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 20-06-2013 09:38:43
Obcan | 20-06-2013 09:34:13 | - s tym, co ste napisali mozem iba suhlasit.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 20-06-2013 09:35:29
alexandra | 20-06-2013 09:17:09 | - napisali ste to minimalne zaujimavo.
Mozno ste nepostrehli vyvoj v oblasti zurnalistiky - za poslednych snad 7 rokov sa pomenilo vela a a vidiet to bude hlavne za 2 ci 3 roky, nakolko Slovensko je aj v tomto trosku spozdene.

Nerobime opoziciu. Nechceme robit opoziciu, pretoze to by som musel chciet kandidovat na post poslanca MsZ alebo post primatora mesta.

Presadzujeme dostatok informacii pre obcanov a nasledne vyznamne spolurozhodovanie samotnych obcanov o veciach verejnych. Obciansku spolocnost. Ide o buducnost nas vsetkych, nie iba niekolkych ludi, ktori maju padne dovody byt v politike.
Obcan | 20-06-2013 09:34:13
Pavol Kurbel | 20-06-2013 00:39:30

Uplny suhlas.
Podla toho co pisete,tak sa pan vyjadril ze mu SOL kazi meno.
Len v tomto by som nesuhlasil.
Kazit meno si moze clovek len sam sebe,ostatni ho mozu len ohovarat,ale stale to bude len ohovaranie a nic viac.
Ak budem clovek cestny a spravodlivy,nemusim sa bat nicoho a uz vobec nie sa za seba hanbit.
Ked aj napriek tomu sa najde niekto kto by ma ohovaral,bude to len prejav malomestiactva,zavisti,alebo len obycajnej ubohosti.
Clovek si robi svoje meno pocas celeho zivota svojimi cinmi a ak kona dobro,moze sa najst aj niekolko ludi co ho budu ohovarat,ale verim ze vacsina dokaze realne zhodnotit kto je dobry a kto zly. (aj ked pri pohlade na to ze Hranol ma pomaly 50% pri tych klamstvach,tak zacinam tiez pochybovat)

Miloš Majko | 20-06-2013 00:41:41

Ak som ako jediny pochopil ten dovod,dufam ze sa mylim,lebo ak by to bola pravda na co myslime predpokladam obaja,tak by to bolo zle,velmi zle...
Co sa tyka jeho platu,narozdiel od ostatnych diskutujucich ho nepovazujem za vysoky a plne mu ho prajem-za splnenia podmienok ked clovek na danom poste je tu pre toho obcana plne k dispozicii.
Len este ma zaujalo,ze tu raz jeden poslanec vravel ze ako jediny po dlhych rokoch si schvalili ze to robia bez naroku na odmenu-to bolo tak pred mesiacom a hned na to si na zastupitelstve schvalovali peniaze a teraz vlastne priznanim pana zastupcu vyslo najavo ze niekto ich ma celkom slusne.
Opakujem este raz-ak si ich zasluzia,nech ich maju aj dvojnasobne,ale preco potom tie reci,ze to robia dlhodobo zadarmo,ked hned nato vysvitne ze to nieje pravda ?
SOL o tychto a dalsich veciach len INFORMUJE,ale to meno si poslanci KAZIA sami.
Co sa tyka tych hrubych urazok poslancov,nesuhlasim s nimi,lebo vacsina z tych ludi by to danemu cloveku do oci nepovedala,preto by nemali na ne ani reagovat,ale zase aby sa nevyjadrili k normalnemu prispevku,aj ked je pisany anonymne je dost arogantne,lebo ked boli volby,tak boli radi za kazdy jeden ANONYMNY hlas.
gulak | 20-06-2013 09:23:58
Máte pravdu,že su to súkromne noviny-na západe su noviny tiež väčšinou súkromné,ale o tom to je-myslím(ale to je môj subjektívny názor),že diskutovať,by mohli všetci-rôznym ľudom,čo na Vás utočia nemusíte odpovedať,vlastne nikto na nič nemusí odpovedať,aj poslanci nemusia odpovedať,ale ľudia by si to mali zapamätať a potom týchto týpkov nevoliť-no mne sa zdá,že pred voľbami má veľa ľudí výpadok pamäti,zvolí zase týchto nevhodných ľudí a potom zase 4 roky na nich nadávajú-pripadá mi to ako u J.E.B.N.U.T.Y.CH. na dvore...
alexandra | 20-06-2013 09:17:09
Neviem, prečo boli (resp. sú) všetci takí pokakaní svojho času z pána súčasného hovorcu. Poznám ho už dosť dlho na to, aby som vedela, aký vie byť zákerný a prišla som na to pomerne skoro. Nemyslím si, že p. novinár robí svoju robotu dobre, od novinára má ďaleko, ale ako správne pán poslanec podotkol, robí (snaží sa robiť) opozíciu voči mestu, čo je záslužná robota - v politike taká potrebná
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 20-06-2013 08:43:11
gulak | 20-06-2013 08:11:34 | - preco selektujeme v diskusii k jednotlivym clankom?

Lebo je to v zakladnych pravidlach novin - AUTOR CLANKU URCUJE, AKU DISKUSIU POVOLI.

Nemozeme a nechceme nutit ziadneho podpisaneho autora clanku, aby diskutoval s kymkolvek. To je elementarne pravo kazdeho z nas.

Napriek tomu ja pod svojimi clankami z pravidla diskusiu povolujem. Nie preto, ze by ma bavilo reagovat na primitivne a okate utoky zopar jedincov uderky sformovanej tymi, ktorym SOL a niektore clanky nevyhovuju. Aj odpovedanim im de facto im neodpovedam, ale odpovedam ostatnym citatelom. Oni totiz odpoved necakaju. Oni nechcu argumenty, prave oni podstatu problemu poznaju lepsie ako ktokolvek iny a preto utocia. Oni nechcu argumentami dosiahnut pochopenie problemu. Iba slepa poslusnost je pre nich riesenim a vsetko co sa vymyka z ich predstav je skodlive - pre ich vec.

Vacsina citatelov taketo priehladne taktiky odhali viac menej okamzite - diskusia je vsak na vymenu nazorov a preto nemam problem s diskutovanim.

Na idiotov jednoducho nereagujem - to je pre nich najvacsi trest. Ale nezmazavam ich nazory. Nechcem zit v sterilnej spolocnosti, kde nazory ludom diktuje jeden clovek ci jedna strana.

Co sa tyka povinnosti odpovedat - ano, voleni funkcionari ju maju zo zakona tak, ako aj uradnici. Hovorim zjednodusene, kto ma zaujem, ten si vec nastuduje.

Kto nema ziadn e argumenty, samozrejme ze otoci kazdu diskusiu smerom k zmluve SOL s mestom. To je uz stupidita ktoru ani len nemienim komentovat.

Problemom nasej spolocnosti je to, ze uspech je nieco, co niektori ludia nikdy neodpustia.

V kazdom pripade Vasa otazka je mozno z Vasho pohladu rozumna, no realne - ide o noviny postavene sice demokraticky, no zo sukromnych penazi a ludmi, ktori fakt diskutovat s nikym nemusia. SOL tu je roky a my sme stale obycajni ludia ktori maju jedinu prioritu - korektne informovanie verejnosti o vsetkom diani v meste. Kedze nie je v zaujme niektorych ludi urcite informacie obcanom poskytovat vcas a vhodnou (modernou) formou a ucelovo z nasich penazi vytvaraju a financuju media, prostrednictvom ktorych poskytuju informacie vela krat sa rovnajuce propagande, SOL sa zariadilo.
gulak | 20-06-2013 08:11:34
V našej krajine nie je žiadna demokracia a už vonkoncom u nás neexistuje -demokratická žurnalistika-ak čítate zahraničné noviny-tak niekedy žasnete,aké tvrdé články-su tam -voči politikom,podnikateľom a pod.-a p. Majko Vaše noviny a možnosť reagovať na Vaše články-to tiež nie je nič demokratické-rozhodujete,ako sa Vám chce-raz na Vaše články môžu reagovať všetci-inokedy,len registrovaní-prečo selektujete?
niekto múdry raz povedal: | 20-06-2013 08:03:36
"Novinári majú svoje miesto v spoločnosti, oni sú strážni psi demokracie. Totalita začína vždy útokom na novinárov a ich postupným okliešťovaním ich slobody."
Toto majme priatelia vždy na pamäti!
asdfg | 20-06-2013 08:01:10
Celé toto halo je len kvoli tomu,že pán Majko nedostal dotáciu od mesta na činnost svojho sukromného média,tak teraz kritizuje a rýpe do všetkého čo sa v meste spraví,aj ked sa jedná o dobru vec.Už ste s tým trapný a smiešny p.Majko
Jozef | 20-06-2013 07:39:12
mytus c. 00,1:

Ľubomír Veselický na SOL verejne v nedávnej minulosti tiež napísal: Každý verejný činiteľ musí dokázať zniesť kritický názor i keď anonymného diskutéra. Kto prehral? Určite nie prevádzkovateľ internetových novín. Tieto noviny budú existovať aj naďalej a naďalej budú prinášať informácie o dianí v Seredi. Aj o dianí v mestskom parlamente. Ak teda nikto nevyhral a ani neprehral, prečo o tom píšem? Nuž preto, že facku od mestského zastupiteľstva dostala snaha o užšiu prepojenosť medzi tými, čo denne formujú život mesta a čitateľmi tejto webovej stránky. Hľadám motív. Možno nie som ďaleko od pravdy, keď poviem, že interaktivita umožňujúca verejné vyslovenie názoru a polemické debaty nie je pre poslancov, ktorí odmietli návrh zmluvy i poskytnutie príspevku žiadúca. Vládnuť komunite, ktorá je čo najmenej informovaná, je predsa len podstatne jednoduchšie ako s touto skupinou komunikovať, a keď sa ukáže, že kritik mal pravdu, priznať si chybu a napraviť ju.

Problém o ktorom píšem v článku nie je postavený na anonymnosti niektorých vulgárnych diskutérov. Ak by som túto okolnosť vnímal rovnako ako kolegovia, ktorí za tri roky nereagovali na kritiku zastupiteľstva ani raz, tak by som musel byť na čele tých, čo podporu spolupráce odmietajú. Pritom som asi najos.....ším poslancom MsZ. Hodnotu informácií pre drvivú väčšinu čitateľov seredonline.sk dávam ale stále na vyšší post ako kritiku mojej osoby. Ale pozor! Robím rozdiel medzi kritikou a urážkou. ;-)

a taka kontrolna otazka: kto je autorom?
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 20-06-2013 00:41:41
Obcan | 20-06-2013 00:31:05 | - uz koncipovanie Vasho prispevku jasne napoveda, ze ste nad nim rozmyslali. Urcite je Vam jasne, ze nezavisim ani ja. Opacne, tvrdim ze aj uradnikov malo, ale odbornikov a dobre zaplatenych.

Spravne ste odhadli aj dovod, preco som otazku polozil a tych polozenych otazok je za posledne obdobie viac, len kazda ma svoj cas a dovod zverejnenia.

Dovolim si povedat, ze bezny ne veci nezvyknuty clovek keby sa dostal k tolkym informaciam z tolkych zdrojov, asi by si hodil maslu.

Zaujimave je, na co vsetko je schopny spytat sa anonym mna. Nenapada ma nic ine, ako povedat, ze mnohi nemaju "Boha pri sebe..."
Je smutne, ze vela ludi ani takmer stvrt storocie od revolucie nechapu funkciu zurnalistiky v slobodnej a demokratickej krajine.

Niekedy mam pocit,m ze my si demokraciu ani nezasluzime. Vela ludom jednoducho vyhovovala totalita a aj dnes po nej priam volaju...

V demokracii totiz zodpoveda kazdy sam za seba a je potrebne mysliet.
Pavol Kurbel | 20-06-2013 00:39:30
Po skončení posledného mestského zastupiteľstva som mal krátku debatu s kolegom poslancom, ktorý pána Majka veľmi nemusí. Debatovali sme o SOL. Vyjadril sa, že SOL mu kazí meno, lebo ho anonymovia urážajú a ponižujú. Povedal som mu, že to je odvrátená strana SOL. Na druhej strane však SOL sú jediným periodikom, ktoré je "tak trochu opozičné."
Že si tu ľudia bez strachu povedia, čo si myslia. Či už v pozitívnom alebo negatívnom zmysle slova. Tiež som mu povedal, že politici musia zniesť trochu väčšiu mieru kritiky a pozornosti, ako obyčajný človek. A tiež, že terajší primátor a viceprimátor nemali problém sa pred voľbami vyjadrovať pre SOL. Vtedy totiž oni kritizovali bývalé vedenie. A to bolo v poriadku. Dnes sa karta obrátila a už im to nevyhovuje. Pamätám si, ako Ľuboš keď už nemal čo písať, tak vypisoval recepty na varenie, až som niekedy mal pocit, že SOL je kuchárska kniha. Winston Churchil, ako predseda vlády, zásadne čítal iba opozičné noviny. Keď sa ho pýtali prečo, odpovedal v tom zmysle, že potrebuje vedieť, čo si myslia tí, na druhej strane barikády, aby poprípade vedel korigovať svoje rozhodnutia.
Som hlboko presvedčený, že Ľuboš, ako hovorca mesta nemá právo žiadnemu médiu určovať, kto má byť za kamerou a komu rozhovor poskytne. To sú maniere predsedu vlády, ktorý novinárom nadával do hyen a podobne. Novinár sa pýta. Je to jeho základné právo a povinnosť. Hovorca mesta je oficiálna funkcia. A mesto nie je súkromná firma. To, že Ľuboš má zlú skúsenosť s niektorými prispievateľmi či "návštevníkmi" SOL je pravda. Ani to ho však neoprávňuje k tomu, aby rozhovor odmietal, alebo určoval, kto sa ho môže a nemôže pýtať. Pri videorozhovore a následnom spustení BEZ úpravy, nemôže nikto povedať, že jeho odpovede boli manipulované. Vedenie mesta by malo byť vďačné za spätnú väzbu a nie ju ignorovať.
Ktosi múdry povedal:" Nepotrebujem priateľov, ktorí mi na všetko prikývujú. Môj tieň to robí vernejšie."
SSOL považujem za dobrý projekt, ktorý nám v mnohých mestách môžu len závidieť. Pre samotnú vec je vždy dobré, ak všetci nekvákajú rovnako. V rôznosti názorov je zakódovaný pokrok.
Je však pradou aj to, že viacerí používajú anonymitu na to, aby urážali a znevažovali. Podľa mňa však prínos SOL je oveľa väčší, ako negatíva ktoré SOL prinášajú.
Obcan | 20-06-2013 00:31:05
Iveta Tóthová | 19-06-2013 21:16:03

Dakujem za ozrejmenie.
Pan ale nepisal ze bol v dany rok dlhodobo PN.
Kedze pocas PN sa pobera PN-ka,tak ta suma moze byt trebars len za par mesiacov ale pre objektivitu,kedze napisal aj prijem za r.2011 sa to da porovnat s nou (ak teda nebol v danom roku tiez dlhodobo PN).

Takze za r.2011: 15 720e oproti terajsiemu ani nie pol roku a ako som pochopil jedna sa len o odmeny (nie este aj plat) 5552e.
Ak by sa priratal plat 1200x5 mesiacov=6000+5552=11 552e za 5mesiacov,takze narast slusny.

Vzdy som bol aj u nas vo firme za to aby boli mensie zakladne platy,ale podla zasluh potom odmeny-a trebars aj vo vyske platu,lebo mam za to,ze clovek co (jak vravi moj sef) dycha pre firmu si zasluzi viac ako ten co sa len vezie.

Ak teda pan spravil nieco vynimocne nad ramec svojich povinnosti,venuje praci vela volneho casu..atd,tie peniaze si zasluzi,tak ako by si ich zasluzil kazdy sikovny clovek.

Neznamena ze ked mi je nesympaticky tym svojim zazeranim ako keby mu niekto zjedol veceru ze mu nedoprajem.
Naopak prajem tolko a este viac kazdemu obcanovi tohto mesta.
Tu ma aj jednu nevyhodu-zo zakona musi povedat svoj plat (je plateny z dani ludi a teda je to spravne) ale na druhu stranu treba povedat ze slovenska spolocnost nieje pripravena otvorene hovorit o platoch a kazdy co sa len trocha vymyka z priemeru je jak cierna ovca.

Ale ako som predtym pisal: je to len moj nazor a mozem sa samozrejme mylit,ale podla mna sa preto pytal p.Majko na tie veci ohladom financii,ze mozno buducnost ukaze nieco o com vie,alebo ma indicie,ale mozno tuto moju uvahu vyvrati...
Inak nevidim suvislost medzi odmietnutim vystupenia na kameru a platom daneho pana.
Karol | 19-06-2013 23:34:15
RE: obcan | 19-06-2013 22:12:34
P.Majkovi sa vsetci vyhybaju oblukom, vdaka jeho skvelej povahe, cize aj ked mu nikto ako taky rozhovor neodmietol (len na kameru), robi tu z komara somara, to mu ide hadam najlepsie...
Ja by som len rad vedel ako by p. Majko riesil podobne problemy a este by ma zaujimalo kolko zaraba on vdaka seredonline, kedze viackrat ziadal peniaze dan. poplatnikov na svoju zarobkovu cinnost...

Neviem neviem či sa Majkovi vyhýbajú všetci oblúkom, skôr poviem čo som si všimol že sedia pri ňom v rešte ako osi na mede, aby sa niečo dozvedeli, myslím že takých Majkov by tu bolo treba minimálne desať a potom by sa veci hýbali správnym smerom zatiaľ Majoo na všetko nestačí ale aj to príde a bude ten čo tomu bude veliť, myslím že s jeho hlavou by vedel zakopať aj terajšie primátora ktorý tam len sedí a - radšej ani nenapíšem
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 19-06-2013 23:31:29
"Nepochybujem o tom, že v diskusii sa po patričnej (teraz telefonickej) porade nájdu aj diskutujúci, ktorí takmer pod prísahou no hlavne anonymne vyhlásia, že im tento stav vyhovuje. Čím viac ich bude, tým viac ľudí začne intenzívne rozmýšľať, prečo im tento stav vyhovuje. A čo im to vlastne vyhovuje. Pretože otočka každého z nás o 180 stupňov má nepochybne svoje pozadie a dôvody."

Tak toto som napisal do clanku a tak malo diskutujucich to odhalilo.
Veci sa maju takto.
Kazdy rozmyslajuci tvor pochopi, ze tento material bol uverejneny umyselne a to nielen preto, aby som poukazal na zaklad - postoj vedenia mesta k informovaniu verejnosti. V tom nie je nic zaludne a ani zvlastne. Ide fakt iba a iba o to, ze stale niet zakladneho zaujmu spolupracovat s obcanmi a pytat sa na nich nazory. Aka strasna skoda pre mesto ako take...

Je tu samozrejme aj druha rovina. Tu jeden z diskutujucich trosicku prekukol.

Vo vyvoji kazdeho z nas ci dokonca aj projektu su obdobia, ktore si nevyhnutne vyzaduju zmenu. Vacsiu ci mensiu, ale zmenu. Ako som uz nacrtol nedavno, zmena sa deje aj u nas a ja som sa rozhodol - pre vlastne ciste svedomie, pre istotu, pre potvrdenie svojich rozhodnuti jednoducho sa utvrdit v tom, ze nasledujuce kroky su spravne. A to som musel urobit nieco, co mi da definitivnu zelenu. Tento clanok a komunikacia s Lubosom bol idealnym barometrom, ktory mi dokazal jasne potvrdit alebo vyvratit moje rozhodnutie.
Umyselne som cele popoludnie a vecer nijako nezasahoval do diskusie. Chcel som naozaj vidiet, kam az niektori ludia zajdu. A chcel som, aby aj tento krok bol uplne transparentny a predvidatelny. Stalo sa. A fakt to funguje.

Priatelia, srdecne Vam tymto verejne dakujem za Vase nazory. ;-)

- - -

Iste viaceri z diskutujucich uz zaregistrovali castejsie mnou opakovaane vyjadrenie. "Pokym som na SOL kludny ja, bez problemov mozete byt kludni aj Vy..."
jaro | 19-06-2013 23:30:35
sa prebertwe všetci čo tu híkate po majkovi, keD´vám dá vodu dokopy a budete mať tú vodu čistú tak choĎte majkovi pobozkať všetci zadok, pretože keby nebolo majka tak sa tu s tou vodou anbi nepohne nechápem niektorých lúzerov, ktorí nadávavajúp na majka, proste sa asi nepozreli ráno do zrkadla, p. majko palec hore . nedajte sa
dolnozemec | 19-06-2013 23:28:13
RE: xxxx | 19-06-2013 22:15:27
p. Majko ked tak pekne kritizujete napiste, co ste vy urobili pre toto mesto???

A zy si ako prispoel či len tými ickami , ktoré používaš pre svoje označenie ? to jedosť málao lego to si iba obyčajný nič ... trošku sa zobera začni uvažovať či veselický platený a hlavne dobre platený z našich daní je ten ktorý má čo tam hladať či by nebolo lepšie odvolať celý mančaft aj s veselickým
jozef | 19-06-2013 23:24:36
RE: nie je | 19-06-2013 22:32:16
Este raz- nie je povinny davat rozhovor na kameru. Z dovodu jeho funkcie je povinny odpovedat na otazky, ale nikde vo svete ta povinnost nie je dana na kameru.

Keby si len trošku rozumel tomu čo tu píšeš tak by si nenapísal radšej ništ, Majko má pravdu, ten hovorca je povinný kecať na kameru pretože má funckiu hjovorcu a ešte pr eniečo pretože sa diskriminačne vyjadril že pre majka nie a pre totohovu hej, to je jasná diskriminácia ktorú si pán bakalar neuvedomil a nedoštudoval, to by bolo treba doštudovaťž pretože skôr rýchlejšie rozpráva ako myslí. však pan veselicky uz si konečne uvedom že si platený z daní mestských poplatníkov a na buduce budes uz kopat len trávu a peniaze budes hladat
generálny hovorca | 19-06-2013 23:19:36
Chápem s takým idiotom je ťažké hovoriť a zvlášť keď nemá chochmes na to aby povedal pravdu, za tie peniaze by to robil a zatĺkal každý však pan bakalar
Anna | 19-06-2013 23:19:18
Myslim, ze nemame ani len predstavu co vsetko robi pan Majko pre nase mesto, resp. takto... ak by tu nebolo sol tak by sme videli...
Mima | 19-06-2013 17:57:17 | 19-06-2013 23:08:31
good job! arogancia v niektorých príspevkoch pana novinára sa da krajat p.s. citatelia nie su ovce
ddddd | 19-06-2013 23:07:00
Ešte chvíľku a popukám sa od smiechu.Pán Majko v článku upozornil na to že si myslí že budú diskutujúci ktorý budú proti.A mal pravdu.on sa na tom baví.Jednoducho uznajte že on noviny robiť vie a vidí vám do karát a vám to vadí.Držím mu palce lebo sol je jediné čo sa nedalo kúpiť.Majko palec hore!!!
nie je | 19-06-2013 22:32:16
Este raz- nie je povinny davat rozhovor na kameru. Z dovodu jeho funkcie je povinny odpovedat na otazky, ale nikde vo svete ta povinnost nie je dana na kameru.
zvedavý | 19-06-2013 22:25:23
pre Mima-vy si ten článok nechajte preložiť- vôbec ste nepochopili merito veci.Pán Veselický je povinný,ešte raz :JE POVINNÝ z titulu svojej funkcie vysvetľovať.Pred voľbami nemal problém,prečo ho má teraz? Vtedy sme sa napočúvali kritiky habadej, teraz je na druhej strane barikády a asi nemá čo kritizovať...... Veľmi ma sklamal, ako človek.
pre jantosku | 19-06-2013 22:24:32
Presne ste to napisali, p. Viceprimator je opravneny a NIE POVINNY... naucte sa citat a nevytrhujte veci z kontextu...
Registrovaný Marek Sladký Marek Sladký | 19-06-2013 22:23:56
Jediné čo môže pán Majko robiť pre mesto je poctivo platiť dane. Ostatné je len jeho dobrá vôľa.
Jantoškovi | 19-06-2013 22:20:59
A prečo by mal odpovedať na kameru? Má odpovedať a že mailom je o.k.
Prečo má odpovedať niekomu na kameru , kto sa nevie správať , nevie ani slušne osloviť,je arogantný a správa sa ako keby bol pupkom sveta? .Apropo čo tak hromadná žaloba? Jantoška to zariadi.Ako v armáde. Keď niekto musí odísť z armády pre neschopnosť volajú ho ako?
xxxx | 19-06-2013 22:15:27
p. Majko ked tak pekne kritizujete napiste, co ste vy urobili pre toto mesto???
obcan | 19-06-2013 22:12:34
P.Majkovi sa vsetci vyhybaju oblukom, vdaka jeho skvelej povahe, cize aj ked mu nikto ako taky rozhovor neodmietol (len na kameru), robi tu z komara somara, to mu ide hadam najlepsie...
Ja by som len rad vedel ako by p. Majko riesil podobne problemy a este by ma zaujimalo kolko zaraba on vdaka seredonline, kedze viackrat ziadal peniaze dan. poplatnikov na svoju zarobkovu cinnost...
Registrovaný Iveta Tóthová Iveta Tóthová | 19-06-2013 21:16:03
Obcan | 19-06-2013 21:03:17 | citujem Vás " Takze ked pan za cely minuly rok zarobil 9809e dohromady a tento rok mal len za 5 mesiacov odmeny 5552e tak je tam velky nesumer a na to cele p.Majko chcel podla mna poukazat.
Mozno pan zvysil vykon o 100%,alebo p.Majko vie nieco co nevedia iny..."

Neprináleží mi v tomto smere informovať o plate viceprimátora, no aby nedošlo k dezinformácii o nesúlade platov za min. rok a tento rok : minulý rok bol p. Veselický dlhšiu dobu PN.
Peter Jantoška | 19-06-2013 21:04:32
Mám pocit, že pán zástupca si začína vyberať, komu sa vyjadrí na kameru a komu nie. Keď je hovorca mesta /teda viceprimator/ požiadaný o rozhovor na kameru, tak z jeho povinností mu vyplýva a má sa k danej otázke alebo problematike vyjadriť bez rozdielu, kto je za kamerou.

Vybrané z povinností zástupcu primátora mesta Sereď :

Postavenie zástupcu primátora : Zástupcu primátora na celé funkčné obdobie v zmysle novely zákona 369/1990. Zb. o obecnom zriadení vymenúva primátor a určuje mu aj rozsah právomocí a úloh. Viceprimátor má určený okruh úkonov a činností v tomto rozsahu: ods. 6 :
- je oprávnený zastupovať mesto v oblasti spoločenskej, kultúrne, voči médiám plní funkciu hovorcu mesta.
seredan | 19-06-2013 21:04:12
1200 eur mesacne, mna slahne. Za vykecavanie a vypisovanie nezmyslov. Ach jaj kam toto speje. Nech uz su volby.
Obcan | 19-06-2013 21:03:17
1-staci sa pozriet na videu ako pan zastupca pocas rokovani posobi nesympatickym az arogantnym dojmom,ked zazera hadam na kazdeho.
2-ak je hovorca,tak je povinny odpovedat na vsetky otzky,aj tie neprijemne.
3-myslim ze s tymi peniazmi som to pochopil.
Co sa tyka platu 1200e,mozno je povazovany ludmi za vysoky,ale berme to ze pan ma neaku funkciu a mal by mat aj urcitu zodpovednost,takze plat je podla mna OK.

Co asi nieje OK su tie odmeny- na to asi pan Majko narazal.
Staci si vsimnut r.2012: 9809e (cely rok plat vratane odmien)
r.2013: 5552e ALE za necely polrok a len odmeny.

Takze ked pan za cely minuly rok zarobil 9809e dohromady a tento rok mal len za 5 mesiacov odmeny 5552e tak je tam velky nesumer a na to cele p.Majko chcel podla mna poukazat.
Mozno pan zvysil vykon o 100%,alebo p.Majko vie nieco co nevedia iny...
Tolko moj nazor.
Registrovaný Marek Sladký Marek Sladký | 19-06-2013 20:02:10
Ak by mu ich poslal mailom, tak by zas pisal že odpovede sú vytrhnuté z kontextu a opäť by útočil na p. Majka, že len škodí. Ale na kameru Krea by kvákal jedna radosť. Prečo si takúto podmienku nedá redaktorke tejto tv?
Ale ono sa hovorí, že pozeraj koho stretneš ak stúpaš hore lebo stretneš tých istých ľudí keď budeš padať dole.
anonym | 19-06-2013 19:57:56
dost trapne, hlavne to podpichovanie za preklep a to nehovorim o tom ze ziadost o informaciu mala byt poslana zamestnavatelovi (tomu kto ten plat vyplaca) teda mestu sered a nie fyzickej osobe veselickemu, ktory o svojom plate nerozhoduje a nie je teda ani osobou povinnou na zverejnenie tejto informacie a teda vam mohol napisat kludne aj svoj odpocet vody, alebo cislo obcianskeho preukazu
Pre anonyma | 19-06-2013 19:56:28
Podla mna to Lubica velmi dobre pochopila a ja tiez za tym stojim. Netvrdim ze p. Veselicky odmietol odpovedat na otazky, ale je velky rozdiel odpovedat pisomne a nazivo pred kamerou. V pisomnej forme sa vie p. Veselicky dopredu pripravit na otazky a napise len tolko kolko potrebuje. Keby spravil interviu a odpovedal na otazky p. Majkovi priamo pred kamerou nieje to take jednoduche. A verim tomu ze p. Majkovi by urcite zapasovala nejaka pod otazocka, ktorou by urcite nasho mileho p. Veselickeho zaskocil.
anonym | 19-06-2013 19:39:04
Lubica zle ste to pochopili. Veselický neodmietol rozhovor, odmietol ho len na kameru. Písomne by odpovedal. Bol v tom problém p. Majko ? Ste stále na internete, nevysielate v televízii, občanovi postačí aj informácia podaná písomne. Ja osobne videá na SOL pozerám naozaj zriedka, len ak je nejaká zaujímavá akcia.
pre Veselickeho | 19-06-2013 19:33:05
Súhlasím s Lubicou. Ak ma niekto titul hovorca mesta, tak ma hovorit! A nie vyberat si kto je za kamerou. V normalnych krajinach by dostal hodinoveho padaka a mohol by zabudnut na pekny bliziaci sa dochodok ktory vdaka nam vsetkym bude mat nadstandardny. Ked mam ciste svedomie tak takyto rozhovor mi nema ako prekazat. Rozhovory v telke zasadne odmietaju zlocinci, vrahovia, zlodeji a nachytani politici. Radite sa dobrovolne k nim pan Veselicky???
Lubica | 19-06-2013 19:27:04
Asi štyri krát som si prečítala celý článok a komunikáciu pána Majka s pánom hovorcom Veselickým.Presne som pochopila o čo pánovi Majkovi ide.Má pravdu.Pán hovorca za 1 200 ečiek ktoré mu mesačne dávame z našich daní si kladie podmienky komu bude ako odpovedať!!!!!!Pán Veselický, pán Majko sa pýta za nás lebo my musíme každý deň robiť aby ste vy dostali svoju výplatu!!!!!!Ja chcem počuť odpovede pána Veselického.Pán Majko je súkromná osoba a neviem prečo by sa mal niekomu z ľudí spovcedať.Ale u pána Veselického to je inak.Ešte nám dlho potrvá dokedy pochopíme o čo ide tým pár ľuďom okolo onlajnov ktorí vidia do chodu úradu.Ale pochopíme to raz.
anonym | 19-06-2013 19:24:25
Pôvodne avizovaná snaha priniesť čitateľom relevantnú informáciu sa nekonala. Zásluhou koho sa tak stalo je otázne. Ak by pretrval skutočný záujem priniesť relevantnú informáciu, mohlo sa tak udiať písomnou formou. Tá snaha však akosi odišla do stratena. Vynoril sa totiž problém, že ktosi čosi odmietol. A to nemal robiť. Kosa na kameň narazila v momente zistenia, že viceprimátor nemá záujem ukázať sa na kameru, avšak je ochotný komunikovať písomne. Následnú spŕšku rôznych otázok, ktoré nesúvisia s búracími prácami, som nepochopil. Aký dôvod je žiadať verejný prísľub, že sa rovnako zachová aj k ostatným médiám, ktoré budú mať záujem robiť s ním rozhovor na kameru? Netuším. Aký dôvod je pýtať sa na výšku jeho príjmu, vrátane odmien? Netuším. Ako to doboha súvisí s témou búracích prác?
tomi.b | 19-06-2013 18:53:26
p. Majko Vám by som rozhovor neposkytol ani ja. Vaše nekonečne dlhé otázky , často odbočujúce od témy, snaha nachytať niekoho na zlej odpovedi a polhodinové rozhovory nikoho nezaujímajú. Ani nikoho s kým sme sa na túto tému bavili. Nečudujem sa Veselickému, že má už voči Vám averziu. S p. Tóthovou by som nemal problém robiť rozhovor ani ja ale s Vami ?? Prepáčte ale nie !
čudujem sa, prečo vám robí problém pýtať sa písomne. Ak p. veselický odmietne rozhovor na kameru, prečo sa neopýtate písomne. Ide Vám o informovanosť a nie nachytať ho na niečom...

a na záver otázka : obhajujete anonymnú diskusiu, tak prečo pod založeným OZ ste diskusiu nepovolili ? bojíte sa negatívnych reakcií ?
pre p. Majka | 19-06-2013 18:44:31
Neviem ,ći budete mať toľko slušnosti a či sa dokážete aj za tie účelové a ubližujúce správy aj ospravedlniť.
Ale každému sa vráti to,ćo robí a zasieva.
anonym | 19-06-2013 18:29:55
Čo Vás vedie k tomu, aby ste žiadal verejný prísľub, že rovnaký postup uplatní p. Veselický vo všetkých médiách, ktoré budú mať záujem s ním ako hovorcom mesta robiť rozhovor na kameru? Prečo toto vlastne od neho žiadate? To je podľa hesla, že ak nie mne, tak nikomu?

Ešte by ma zaujímalo čo má zverejnená výška viceprimátorových odmien s búracími prácami?
Mima | 19-06-2013 18:09:03
Este jedna vec k tomu...Pan Majko, co tak zacat sa spravat k ludom trosku s respektom a uctou? Ta vasa arogancia v komunikacii, ci uz pisomnej alebo ustnej, to je podla vas spravna cesta? Viete ako sa hovori..."Ako sa do hory vola, tak sa z nej ozyva."
Mima | 19-06-2013 17:57:17
Pan Majko, teda nehnevajte sa, ale vy asi nie ste celkom v poriadku...Normalne sa necudujem, preco pan Veselicky nema chut komunikovat s vami...Taky pristup ako mate vy, no dakujem pekne. Ste velmi neprijemny a nesympaticky clovek, este k tomu aj s privelmi velkym sebavedomim...Ale to je len moj nazor..
dalsi danovy poplatnik | 19-06-2013 15:28:07
Nová doba!Nová doba! Nová doba! Nová doba! sluzobnik sa vyhraza malo informovanemu danovemu poplatnikovy! Nezaplatim mu dan za byt a ked bude chciet mozem ho kopnut do gul za jeho aroganciu. Nekomunikativneho nekompetentneho mestskeho zamestnanca navrhujem jeho zamestnavatelovi bez udania dovodu prepustit. Inak zamestnavatelovi znizim svoj financny prispevok! Ja ho platim! On sluzi!
Jozef | 19-06-2013 14:23:42
Ľubomír Veselický 28. 11. 2010 na SOL verejne napísal:
Nového primátora a rekonštruovaný poslanecký zbor čakajú 4 roky. Počas nich musíme presvedčiť väčšinu obyvateľov, že ich voľba bola dobrá. Doposiaľ som iba veril. Dnes som o tom presvedčený, že sa koncom roku 2014 budeme mať čím chváliť.

Vyššia účasť na voľbách bol ten základ. Jej pokračovaním musí byť trvalá kontrola práce poslancov a primátora. To znamená komunikácia cez všetky informačné kanály vrátane využitia SOL. Ešte raz vďaka za odovzdané hlasy a Vašu dôveru.

Nemal som ambície na post primátora a teším sa dôvere 620 občanov, ktorí mi vo volebnom obvode dali svoj hlas. Každý z nás si vie predstaviť nejaké zloženie MsZ, no naše predstavy sú iba predstavami a realitou je zisk hlasov vo voľbách. Čakajú nás určite aj ťažké chvíle, no ale čo by to už bol za výkon mandátu, keby nebol okorenený adrenalínom? Budeme stále pod kontrolou verejnosti. Dúfam, že dohoda so SOL uzrie svetlo sveta čoskoro a že sa dožijeme aj priamych prenosov z rokovaní MsZ.


"mytus c. 00"

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign