Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Rodičia škôlkárov píšu Otvorený list členom komisie MsZ

Miloš MajkoDátum23. 04. 2017 01:53:51TémaAktuálne témy

Rodičia škôlkárov sa rozhodli napísať členom Komisie školskej, športovej a bytovej pri MsZ   vo veci zatvorenia materskej školy počas letných prázdnin na obdobie jedného mesiaca.

Ak ste rodičom, alebo zákonným zástupcom dieťeťa a toto vám nevyhovuje, obrátte sa na predsedov rodičovských združení  MŠ a na svojich poslancov  MsZ.  Práve títo volení zástupcovia majú zastávať vaše záujmy a majú právo / povinnosť obhajovať a presadzovať ich voči zriaďovateľovi MŠ.

O zverejnenie celého textu otvoreného listu nás požiadali jeho autori.

 

OTVORENÝ LIST



Vážená p. Kováčová, vážení členovia Komisie školskej, športovej a bytovej,


obraciame sa na Vás ako zástupcov zriaďovateľa Materskej školy D. Štúra 2116/36 v Seredi s otázkou prevádzkovania Materskej školy a jej elokovaných pracovísk v mesiaci júl 2017.


Dňa 4.4.2017 bol na nástenke materskej školy vyvesený oznam s textom:

Vážení rodičia, Materská škola D. Štúra 2116/36 a jej elokované pracoviská budú zatvorené od 01.07.2017 – 31.07.2017.

Od 01.08.2017 – 11.08.2017 budú otvorené elokované pracoviská Cukrovarská a Fándlyho.

Od 14.08.2017 – 31.08.2017 budú otvorené elokované pracoviská MŠ D. Štúra A a Pažitná.


Na základe tejto informácie majú rodičia a zákonní zástupcovia detí vyznačovať, v ktorých dňoch mesiaca august budú deti navštevovať materskú školu.


Asi si viete predstaviť, ako takýto oznam zasiahol pracujúcich rodičov a zákonných zástupcov detí.


V ozname nie je uvedené, aké sú dôvody zatvorenia Materskej školy a jej elokovaných pracovísk na celý mesiac? Za posledné roky bola počas letných prázdnin vždy v prevádzke jedna z materských škôl, MŠ D. Štúra alebo Cukrovarská. Záujem o škôlku v letných mesiacoch bol vždy veľký, predsa len jedná sa o dva mesiace a o takmer 200 detí.    

Rodičia nemali možnosť akýmkoľvek spôsobom ovplyvniť toto rozhodnutie. Nebola daná možnosť vyjadrenia záujmu o umiestnenie detí do materskej školy počas letných mesiacov. Naviac, informácia prišla v čase, keď už zamestnaní rodičia a zákonní zástupcovia mali dávno odsúhlasený plán dovoleniek so svojim zamestnávateľom, ktorý nie je možné zmeniť.


Sereď je malé mesto s vysokou zamestnanosťou predovšetkým vďaka blízkym priemyselným parkom. Zamestnávatelia v priemyselných parkoch väčšinou umožňujú čerpanie dovoleniek počas odstávky výroby, t.j. počas celozávodnej dovolenky. Trvanie celozávodnej dovolenky býva obvykle dva týždne, výnimočne tri. NIE JEDEN MESIAC! Taktiež, celozávodné dovolenky bývajú situované väčšinou na prelome mesiacov júl/august, len výnimočne v jednom mesiaci. Týmto rodičom ste svojim rozhodnutím vyryli vrásku na čele, kam umiestniť svoje dieťa. Čo majú títo rodičia robiť? Čerpať OČR na striedačku s PN, pretože OČR je len na 10 kalendárnych dní? Klamať svojho zamestnávateľa a riskovať stratu zamestnania?

Aj zamestnanci, ktorí si sami plánujú čerpanie dovolenky, musia predložiť pán dovoleniek na celý kalendárny rok už začiatkom roka svojmu zamestnávateľovi. Táto povinnosť vyplýva zo Zákonníka práce! Dôvod to má prozaický, aby zamestnávateľ vedel naplánovať zadeľovanie úloh jednotlivým zamestnancom s ohľadom na zastupiteľnosť. Verte, asi nikomu by zamestnávateľ neschválil mesiac dovolenky a obzvlášť v letných mesiacoch, keď si ju chcú čerpať viacerí!

Áno, je tu možnosť, ako vykryť celý mesiac – dva týždne si zoberie voľno matka, dva týždne otec. Ale potom sa pýtame, rodiny s deťmi nemajú právo tráviť dni voľna spoločne? Spolu ako rodina?


Uvedomte si, že vek odchodu do dôchodku sa neustále posúva. Starí rodičia sú buď ešte stále ekonomicky aktívni alebo už sú na dôchodku, ale v podstatne vyššom veku ako boli naše staré mamy. Po toľkých rokoch pracovného života väčšina z nich už ani nevládne celodennú opateru o vnúčatá.


Ďalším podstatným faktom je migrácia. Je tu stále viac rodín, ktoré sa do nášho mesta prisťahovali. Oni tu nemajú rodinu, ktorá by sa im o dieťa mohla postarať. Uvedomme si, že sa bavíme o malých deťoch od troch do šesť rokov. Nie všetky deti sú schopné odísť od svojej mamy a otca na prázdniny k starým rodičom mimo mesta a nevidieť svojich rodičov dlhšiu dobu.


Sereď nie je veľké mesto s neobmedzenými možnosťami. V Bratislave a vo väčších krajských mestách sú škôlky zatvorené mesiac, možno aj dva, no rozdiel je v tom, že v týchto mestách máte možnosť výberu rôznych tematických táborov alebo denných centier.

V našom meste okrem tábora Mestskej polície, ktorý je určený školákom, nie sú žiadne iné možnosti celodenného umiestnenia. Ak sa mýlime, tak nám prosím dajte o nich vedieť, rad ich využijeme. Ani v blízkom okolí nenájdete denné tábory pre deti predškolského veku!!! Áno, tieto deti majú svoj špecifický režim – obedňajší spánok. Toto nevie zabezpečiť ani jeden denný tábor.


Preto sa pýtame, boli aj tieto fakty brané na zreteľ pri stanovení rozhodnutia o zatvorení MŠ D.Štúra a jej elokovaných pracovísk v mesiaci júl?

Aké sú skutočné dôvody uzatvorenia škôlok?

Nie je nám absolútne jasné PREČO a čo sa ich uzatvorením vlastne docieli?    


Ak je malý záujem o škôlky v lete, čo nie je pravda ak sa pozrieme na predchádzajúce roky, prečo budú potom otvorené v auguste vždy dve a dve škôlky súbežne? Lebo sa predpokladá, že sa naplní kapacita? Tak potom asi záujem je, nie?

Ak je dôvodom upratovanie a dezinfikovanie škôlok, veď to bolo zabezpečené aj po minulé roky! Fándlyho a Pažitná škôlka boli v minulý rok uzatvorené celé dva mesiace. Cukrovarská a D.Štúra boli každá uzatvorené jeden mesiac. To nie je dostatočná doba? Veď ten istý efekt dostaneme aj teraz.

Je dôvodom čerpanie dovoleniek? Ale veď keď funguje jedna škôlka zo štyroch v plnom personálnom obsadení, ostatný personál troch škôlok čerpá dovolenku. Toto je normálna funkcia manažérskeho riadenia. Ak nevie vedúci zamestnanec pri zníženej produktivite zabezpečiť čerpanie dovoleniek, tak to môžeme označiť za manažérske zlyhanie.

Alebo sú dôvodom financie? Prosím Vás, veď máme najdrahšiu škôlku v celom okolí!!! Isto si spomínate na nedávnu kauzu, keď boli porovnané ceny školného materských škôl. Naše mesto vyšlo ako mesto s najvyšším školným široko-ďaleko!

Alebo sa idú naše škôlky rekonštruovať? To by bol skutočne pádny dôvod. Ale to asi nie je náš prípad, keďže v rozpočte mesta Sereď na rok 2017 sa a rekonštrukciou našich škôlok nepočítalo.


Boli by sme veľmi radi, aby ste zobrali naše argumenty do úvahy a prehodnotili svoje rozhodnutie.

Sme obyvatelia tohto mesta, všetci si platíme poctivo svoje záväzky voči mestu a boli by sme radi, aby toto mesto jednalo s nami fér. Aby sme dostali šancu vyjadriť sa k veciam, ktoré sa nás týkajú. Aby sme našli spoločne kompromis. My sa nebránime zatvoreniu všetkých škôlok na kratšie obdobie, no nie NA JEDEN MESIAC! My sa nebránime príplatku za škôlku v letných mesiacoch. Tak isto, ako sa nebránime zlučovaniu detí do jednej škôlky.


Tento otvorený list Vám píšeme ako Rodičovské združenie pri Materskej škole D. Štúra 2116/36. Nehľadajte za ním osobu či osoby, Rodičovské združenie je občianskym združením rodičov a zákonných zástupcov detí navštevujúcich materskú školu. My chceme riešiť podstatu veci v záujme dosiahnutia výsledku.

Preto budeme veľmi radi, ak nám Vaše stanovisko prípadne návrhy riešenia zašlete na adresu:

Rodičovské združenie pri MŠ, D. Štúra 2116/36, 92601 Sereď

ĎAKUJEME !!!!


Priložené súbory k článku:



Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Mama 2 | 29-06-2017 22:38:28
P.sladky, v tom case sa este robil prieskum zaujmu a teda rodicia verili, ze sa prieskum robi v ich prospech...len ti, ktori ho dali urobit uz vedeli, ze rodicom zalepia oci a oni si aj tak urobia, co chcu..rodicia verili a po prieskume si museli domyslat, ze asi bolo malo deti prihlasenych, ked skolky neotvoria..hahaha...asi nie :/ 74 deti je naplnena kapacita jednej skolky...preco doteraz nikto nikde nezverejnil vysledky prieskumu, ktory bol zavazny a nechutne odignorovany? Hm?
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 27-06-2017 20:48:18
Nespokojni rodicia, mate predsa svojich poslancov - KONTAKTUJTE ICH. Ak mate zaujem, urobte protestnu kciu a postavte sa na odpor tam, kde su Vase opravnene zaujmy a prava arogantne posliapavane.

Ak sa nepostavite, onedlho budu posliapane v inej, daleko vyznejsej a pre Vas bolestivejsej veci.

Zlo a svojvolu je potrebne zastavit este vtedy, ked mate na to moznosti a silu.
Marek Sladký | 27-06-2017 19:12:24
Mama2 - v tom období keď som písal ten príspevok to bolo ešte aktuálne. Žiaľ, situácia sa zmenila a rodičia sa musia nejako zariadiť. Nám chyba vykryť už len týždeň :(
Mama 2 | 27-06-2017 19:03:58
V juli ma ms komenskeho zatvorene vsetky elokovane pracoviska, pan Sladky...doteraz rodicia nechapu preco sa robil prieskum, ktory bol zavazny a aj napriek vysokemu zaujmu zostali skolky zatvorene...blahozelam tym, ktori dosiahli, co chceli a rodicia nech si beru dovolenky na striedacku... toto je jednanie na urovni, vazene mesto!!!!
Marek Sladký | 10-05-2017 20:40:30
Pre skolkarov čo navštevujú Komenskeho plus elokovane pracoviská bude k dispozícii škôlka aj v mesiaci júl.
Marek Sladký | 05-05-2017 14:51:01
To Evka - nie nezamkneš ale pre skolakov su aktivity ako tabory, resp. denne tabory. Kdezto pre deti mladsie ako 6 rokov nic take nie je.
Evka | 04-05-2017 21:35:52
Aha ďakujem za objasnenie...lebo 6-7rocne dieťa zamknes a necháš doma samé a ide sa do roboty... Hmm
Evka | 04-05-2017 21:35:16
Aha ďakujem za objasnenie...lebo 6-7rocne dieťa zamknes a necháš doma samé a ide sa do roboty... Hmm
Jozef | 04-05-2017 13:18:59
nielen do vcera si nevedela, ale ani dnes nechapes aky je rozdiel medzi 3-4 rocnym dietatom a 7 rocnym.
Evka | 04-05-2017 13:14:21
Zravim vsetkych...Ja som do vcera nevedela o ziadnom liste co bol pisany ...kedze som si ho vcera precitala bola som prekvapena co ake dovody a pod.veci su v nom ...moj nazor je ze ak ma byt skolka zavreta v juli nevidim v tom problem raz sa tak riaditelka rozhodla preco nie ma na to opodsatnene dovody a skusenosti s predoslich rokov....mna by len zaujimalo len to kto suhlasi s vyjedreniami v liste otazka taka do buducna ako vyriesite dvojmesacne prazdniny na prvom stupni ked teraz mate problem s jednym mesiacom v skolke?????
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 30-04-2017 15:14:13
anonym | 30-04-2017 14:57:11 | - k svojmu predchadzajucemu prispevku prikladam:

- aj nazor \"anonym | 30-04-2017 14:57:11 |\" je pri povinnosti dodrziavat zakony a prislusne vyhlasky - NEpodstatny.
anonym | 30-04-2017 14:57:11
Nechajte na pána Majka a jemu podobných nech od klávesnice poučuje riaditeľky, starostov,primátorov poslancov a teda každého o tej jeho jedinej pravde a keby mal v škôlke zariadiť len zlomok z toho čo musia riaditeľky tak sa potototo.
Kolko máte zamestnancov pán neomylný, je pravda že žiadneho? A idete poučovať o zákonoch ktoré keď si naštudujete pamätajú na zatvorenie počas údržby, opravy a podobne.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 30-04-2017 14:12:53
Majka | 30-04-2017 12:51:58 | - mylite sa, rec tu je o zakonoch. O povinnosti zriadovatela a prave obcana.

Nasledne rovnocenne o povinnosti obcana voci MS.

Svojvola kompetentnych, umyselne porusovanie zakonov, ignorovanie povinnosti jednej ci druhej strany - toto vsetko doviedlo spolocnost prave tam, kde sa dnes nachadza.

Vase, Marekove, Matejove, rieditelkyne, primatorove alebo moje dojmy su NEPODSTATNE.

Majka, obhajovanie porusovania zakonov moze byt akceptovane na otvorenej besede s ludmi vo vykone trestu v Leopoldove.

To je moj verejne prezentovany postoj k veci.
Marek Sladký | 30-04-2017 13:14:55
Majka - ja píšem za seba. Proste ak nemám inú možnosť tak hľadám riešenie dopredu.
Majka | 30-04-2017 12:51:58
Pan Majko, prosim Vas, prestante ludi chytat za slovicka! Pre toho dotycneho je to blbost, lebo sa zariadil a preziju aj bez skolky. Do dnesneho dna ani nie je jasne, kolki ludia tu skolku vlastne potrebuju! Jedna vec je, ze riesite teraz zakon a druha vec je, ci ta skolka vlastne ma byt pre koho otvorena. Marek, zaujimave je, ze vy si chcete uzit spolu ako rodina, to je fajn, tak to ma byt, ale ako je mozne, ze ked pride leto, tak vacsina tych deti do skolky nepride?! O tomto je tu rec! Ci je ta skolka nutnost alebo pohodlie rodicov?! Kazdy si tu melie len za seba, pochopit druheho je dnes velmi tazka vec. Je tu len zbytocne vyvolana diskusia! Ved nech dojdu s realnymi poctami deti, koho sa to tyka! A dalsia vec je, ci v lete do skolky aj pridu. Vam by sa pacilo dojst do roboty a ist naspat a mat akoze dovolenku?! Na ludsku zodpovednost nepotrebujem mat zakony! Keby boli rodicia zodpovednejsi, tak by sa toto nestavalo.
Marek Sladký | 30-04-2017 12:25:00
Pán Huňady ako ste to vyriešili? Dva týždne ste s deťmi vy a potom pani manželka? Lebo mne vychádza len tento variant (ak nemáte starých rodičov alebo niekoho u koho deti môžu byt) Ono si rodina zaslúži aby boli spolu 2 týždne aspoň v lete a nie len cez víkendy.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 30-04-2017 10:05:20
Matej Huňady | 29-04-2017 22:38:30 | - znovu Vas prosim o vyjadrenie Vasho nazoru, ci vyhlaskou stanovenu povinnost povazujete za citujem \"blbost\".

Dakujem za Vasu odpoved.
Marek Sladký | 30-04-2017 09:19:04
Však zo zákona vyplýva, že ak je viac škôlok tak jedna musí byť otvorená. Doteraz sa potom ako čerpali dovolenky? Alebo ak ide len jedna škôlka, tak tam nemusia byť všetky pani učiteľky (myslím zo všetkých skolok) ale len 1/4, resp. 1/3. Ostatné môžu čerpať dovolenku.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 29-04-2017 23:26:46
Matej Huňady | 29-04-2017 22:38:30 | - pan Hunady, pripravujem material do SOL o predmetnej veci. Pre uplnost prosim, mozete uviest, ci vyhlaskou stanovenu povinnost povazujete za citujem \"blbost\"? Dakujem za Vasu odpoved.
Matej Huňady | 29-04-2017 22:38:30
Musím sa vyjadriť. Ako rodič, ktorého dieťa je prvým rokom v škôlke na DŠ sa nestačím čudovať. Pamätám si že na prvom rodičovskom združení na začiatku školského roka pani riaditeľka spomenula, že škola bude celý mesiac zatvorená,nakoľko nemajú dobré skúsenosti s minulých rokov, nakoľko sa im nahlásilo veľa detí a reálne neprišla ani polovica... Tak sa čudujem, že to teraz začali veľmi riešiť niekto s rady rodičov... A ak sa tak zamýšľam, tak na tom rodičovskom sme si volili zástupcov, ale už ani neviem kto to bol,lebo som to považoval len za akúsi povinnosť od zákona že musí byť nejaká rada a tým to pre mňa padlo... Absolútne sa ako rodič s takýmito vyjadreniami nestotožnujem. Moje dieťa chodí do škôlky rado, teší sa,učí sa nové veci... To mi úplne stačí... preto nepotrebujem riešiť blbosti... To že je zavretá celý júl mi jé fuk... Vieme to dosť dlho dopredu, tak sa preto aj tak zariadime. A to podotýkam že obaja s manželkou pracujeme.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 26-04-2017 22:36:44
Vazeni diskutujuci, rodicia, ucitelia riaditelky, vedenie mesta - precita si uz konecne niekto prislusnu legislativu publikovanu pod clankom I. TothoveJ.

Dobre, zjednodusim to a kedze pod tym clankom autorka diskusiu obmedzila, vlozim citaciu prislusnej vyhlasky sem.

A pockam, ci si niekto uvedomi, o som je rec a o com dost urcite rec este bude.

- - -

Michal Hanus | 26-04-2017 15:26:38 |

Vzhľadom na aktuálny problém otvorenia MŠ v meste Vám dávam do pozornosti:

306/2008 Z. z.
VYHLÁŠKA
Ministerstva školstva Slovenskej republiky
z 23. júla 2008
o materskej škole

§2 ods. 6

\\\\\\\"...Cez letné prázdniny sa prevádzka materskej školy preruší najmenej na tri týždne z dôvodov potreby dôkladného čistenia priestorov materskej školy, dezinfekcie prostredia a hračiek, ako aj čerpania dovolenky niektorých zamestnancov. Prerušenie
alebo obmedzenie prevádzky materskej školy cez letné prázdniny oznámi riaditeľ spravidla dva mesiace vopred. V miestach, kde je viac materských škôl jedného zriaďovateľa, sa počas prerušenia prevádzky materskej školy deti sústreďujú do niektorej z nich. Prevádzka materských škôl môže byť dočasne prerušená aj zo závažných dôvodov, ktoré ohrozujú zdravie zverených
detí alebo môžu spôsobiť závažné škody na majetku.\\\\\\\"

V dokumente na Ministerstve školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky je ďalej uvedené: \\\\\\\"Doterajšia prax ukazuje, že v niektorých obciach/mestách, príp. v mestských častiach, bez ohľadu na oprávnené záujmy detí a ich zákonných zástupcov, sa uzatvárajú materské školy na celý júl a august.
Takýto postup nie je správny a situácia sa dá riešiť takým spôsobom, že sa dodrží aj dikcia vyhlášky o materskej škole, aj si zamestnanci materskej školy vyčerpajú podstatnú časť svojej dovolenky a zároveň budú rešpektované aj oprávnené záujmy a potreby detí aj ich zákonných zástupcov.\\\\\\\"

https://www.minedu.sk/materske-skoly-zostavaju-cez-leto-otvorene/

https://www.minedu.sk/data/files/6227_ms_prazdniny.pdf

- -

Verejne tymto z pozicie OBCANA SR VYZYVAM VEDENIE MESTA a jeho starutara a PRIMATORA, aby sa voleni zastupcovia a uradnici VRATILI K DODRZIAVANIU ZAKONOV a aby si nerobili z mesta akusi svoju zvlastnu guberniu, kde prava obcanov a zakony su len na SIKANOVANIE OBCANOV a nazormi nepohodlnych poslancov.

Obcania, urobme vsetko preto, aby zakony v meste neboli toaletnym papierom.
Maja | 26-04-2017 21:49:50
Ľudia,prosím spamätajte sa už konečne.Myslím, že naozaj stačí.Všetko osočovanie jednej aj druhej strany.Čo ak je vo všetkom vyšší záujem.Kto do toho vidí? Ako je možné, že sa vynášajú na verejnosť informácie,ktoré sú až príliš citlivé.Je mi ľúto,že ste to všetko nepochopili.Stanovisko k zavretiu všetkých škôlok je zdôvodnené. Nestačia Vám informácie? Čo vlastne ešte riešite.Rodičia detí uvedomte si správanie, Vy nie ste deti a nevidíte do ich myslení.Nevidíte to, ako Vám ráno plačú, že nechcú isť do inej škôlky?Prečo to robíte,komu vlastne škodíte? Položte si otázku!!!!!!!
Mama 2 | 26-04-2017 21:48:18
Tak ako pisem, tento problem sa tyka aj rodicov, ktori este problem tieto prazdniny riesit nemusia. Treba sa pozerat aj dobuducna, lebo ak sa zatvoria vsetky skolky v meste tento rok, zatvoria sa aj nabuduci a stane sa to pravidlom. Verte neverte v nasej skolke rodicovske zdruzenie ohladom zatvorenia skolky nebolo a nemam informacie, ze by to tak bolo na inych. Moj manzel je na mna pysny, si predstavte. Jeho sa tento problem tyka tiez, nakolko je zamestnany a dovolenku chce travit s kompletnou rodinou a nie striedanim sa pri detoch.
Pre mama 2 | 26-04-2017 21:12:37
Vážená pani, pani riaditeľka skolky určite o tom informovala na rodičovskom.
A druha vec pani Hana je momentalne na materskej , jej spolupisatelka je nevesta pani poslankyni Vydarenej. Obe su momentalne na materskej a nemaju sa cas starat o svoje deticky? Na ich mieste sa verejne ospravedlnim. Myslim verejne t.j. minimalne cez SOL a s podpisom.
PS Vaši manželia musia byť na Vás pyšní
Mama 2 | 26-04-2017 20:39:16
Je to tak! Kedy kto s rodicmi odkomunikoval planovanie zatvorenia vsetkych skolok v meste na mesiac jul? Preco si najskor vedenie skolok nezistilo dochadzku za kazde pracovisko v meste a podla toho neriesili svoje potreby a potreby pracujucich rodicov? Tak ako sa uvadza, ze rodicovske zdruzenie obislo vedenie, tak mozu rodicia uviest, ze ich sa nikto nepytal o vazny zaujem umiestnit dieta v skolke. Je tu x pracujicich rodicov odkazanych na skolku aj pocas prazdnin, patrim medzi nich. Ak by sa otvorila jedna alebo dve triedy v meste, malo by to vyznam. A urcite by sa dali vyriesit aj potreby vedenia ohladom dovoleniek...tie tu boli aj min.rok a NIKDY nebolo zatvorenych vsetkych 8 skolok v celom meste. A verte mi, ze ked sa tak stane teraz, stane sa tak uz aj nabuduce a bude sa to tykat aj tych rodicov, ktori tieto prazdniny tuto vec neriesia...Tak ako dal zriadovatel suhlas riaditelkam zatvorit vsetky skolky ( bez toho, aby vedel, ci toto nesposobi problem rodicom) by mal mat zriadovatel vo svojich rukach moc tento suhlas prehodnotit a vyzvat obidve riaditelky k zisteniu skutocneho a vazneho zaujmu rodicov o prevadzku skolky pocas jula!!! Drzim palce rodicom, ktori vyvinuli iniciativu tento stav v meste riesit a tiez verim, ze mesto z pozicie zriadovatela zacne konat a nebude sa na nic vyhovarat. Tak ako si rodicia plnia zavazky voci mestu, tak by si malo aj mesto rodicov zastat a uznat, ze tento krok zo strany vedenia obidvoch skolok nebol voci rodicom ferovy.
Mama | 26-04-2017 19:20:02
Prečo riesite len skolku na DŠ ked su zatvorene aj skolky na Komenskeho?
MAMA | 26-04-2017 19:13:54
KOMENTÁR PORUŠIL PRAVIDLÁ DISKUSIE
Príspevok svojim obsahom bol v rozpore s pravidlami diskusie, prípadne porušoval legislatívu platnú v SR a EÚ. Administrátorom portálu bol vymenený za tento oznam a uložený do archívu.
Pre Majku | 26-04-2017 12:15:14
Hovoríte o komunikácii, Pýtam sa, ako pani riaditeľka odkomunikovala s rodičmi záujem o škôlku v mesiaci júl.
Rodičom (pretože vyslovili nesúhlas prostredníctvom pisateľky listu, mimochodom zvolenej rodičmi škôlky) neostalo nič iné, len to riešiť inou cestou.Rodičovské združenie dlhé roky fungovalo na princípe zvoleného zástupcu p. Uhričovej a riaditeľka si nakladala s peniazmi rodičov ako uznala za vhodné. A ako ste pani Majka uviedli, všetko bolo v poriadku, nikto s rodičov nemusel nič riešiť, pani riaditeľka rozhodla. Tak to bolo pre vás najpohodlnejšie. Tak to dopadlo aj v prípade uzatvorenia škôlky na júl. Rozhodla pani riaditeľka. Rieši sa v tejto diskusii všetko možné, len nie podstata - uzatvorenie VŠETKÝCH škôlok v Seredi na mesiac júl. Možno sa pani riaditeľky škôlok nabudúce dohodnú, že uzatvoria škôlku na mesiac napríklad v novembri a nik im v tom nezabráni. Podľa vyjadrenia zriaďovateľa je to v ich kompetencii.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 25-04-2017 11:26:41
https://www.aktuality.sk/clanok/465840/obce-sa-zbavovali-budov-materskych-skol-dnes-nemaju-kam-umiestnit-deti/


- a dnes som robil rozhovor o clankoch z roku 2014, kde niekto na problem upozornoval a vsetci ho zatracovali.
Problem je hlbsi...
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 25-04-2017 11:05:16
Majka | 25-04-2017 09:22:42 | - svoj nazor na riaditelku ktoru poznam a ucitelky som napisal myslim si, ze dostatocne jasne.

Suhlasim, ze problem je potrebne riesit tam, kde vznikne, no aj vtedy, ked vznikne. Idealne je problemu predist.

KOMUNIKACIA a keby Lenin zil, tak by to zopakoval niekolko krat.

Ked zlyha komunikacia a tomu je tak vsade, nastupuje riesenie cez SOL.
Majka | 25-04-2017 09:22:42
Pan Majko, nebudem sem uz pisat, problem treba riesit inak a inde a o to sa pokusim. Moje dieta navstevuje tuto skolku a toto je uz neviem kolka nezmyselna kvapka v poradi, co toto zdruzenie riesi. Nemusim hadam hovorit, ale asi musim, lebo su jedinci, ktori doteraz nevedia, ze najprv sa problem riesi na mieste - tam, kde vznikol. Pre mna je to chudactvo, ze s tymto vyrukovali na seredonline, isli to riesit cez mesto a obisli skolku. Tak mi nehovorte, ze sa to netyka aj uciteliek. Ved tam ucia ich deti, ine veci vedia riesit cez ucitelky a toto nie? Je tam predsa riaditelka! Doteraz mi nie je jasne, za koho bol ten list pisany, za 5, 10 rodicov? Konkretne pocty a dovody?! Ale skutocne dovody, nie, ze je doma na materskej a dieta si da do skolky a to sa tyka aj autora tohto listu! Nepaci sa mi, akym sposobom funguje toto zdruzenie a za mna ako rodica takito ludia vystupovat nebudu! Chodila mi starsia dcera do skolky a neboli taketo problemy! Ja viem, ako ten list vyznel, ale nie je to tak, ako je to pisane a nemyslim, ze mal nieco riesit zriadovatel! Nikto nevie, kolko ludi ma skutocnu potrebu skolky v mesiaci jul a co ja mam informacie, rodicia z ostatnych skolok okrem DS sa vedia prisposobit a prijali to ako fakt a nemaju s tym problem. Rada rodicov ma sluzit ako poradny a kontrolny organ a nie takto! Za tie roky, co som bola v skolke, nikto z rodicov nemal problem, vedeli sme sa dohodnut a slusne, ake toto sa mi vrcholne nepaci a nesuhlasim s tym, co a hlavne ako robi svoju pracu toto zdruzenie! Skolka nema fungovat tak, ako si urcia rodicia a pan Majko, verte, ze viem, o com hovorim! Problem treba riesit, ale rozumne! Kto im dal pravo urazat riaditelku, ze nevie zmanazovat dovolenky?! Nevedia ani spravne gramaticky napisat list a idu riesit problem zbabelym sposobom?! Zbytocne tu skodia skolke a rozobera sa tu nieco, co mozno ani nema realny zaklad! Ja viem, ze sa snazite velakrat riesit problem, pomoct, ale tu je to aj o niecom inom, ale to sa bude riesit inde. Dakujem!
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 24-04-2017 21:29:10
Majka | 24-04-2017 19:21:56 | - citajuc text otvoreneho listu nemam pocit, ze by niekto z jeho pisatelov mal vyhrady voci ucitelkam.

Myslim si, ze problem rodicia vidia v logistike - jednoducho zriadovatel mal komunikovat s rodicmi, ktori su PARTNERMI vo vztahu zriadovatel - skolka - rodic a je k nim nevyhnutne tak aj pristupovat.

Nemyslim si, ze je vhodne zamienat si motiv - nie vsetci rodicia jednoducho maju moznost zariadit sa. Je ina doba, ako bola pred 10, 20 rokmi a uz nehovorim za sociku.
Otázka | 24-04-2017 20:48:38
Povie tu už konečne niekto aké sú skutočné dôvody na uzatvorenie všetkých škôlok, naraz v celom meste.
Majka | 24-04-2017 19:21:56
Ja osobne nikomu nezavidim a ak chcem, tak sa aj k niecomu, co ma zaujima, vyjadrim! Nikomu toto pravo neberiem! Ide tu vsak o to, ze to bolo robene poza chrbat a nie cez ferove jednanie! Sme dospeli ludia, sadneme si s riaditelkou a preberieme to a nie takto to riesit! A ja sama za seba by som okamzite takychto ludi odtial vyhodila, pretoze jednaju aj v mojom mene a rozhodne sa mi to nepaci! Respektujem ucitelky, riaditelku a skolku ako taku a nie, aby mi vychovavali dieta a ja toto poza chrbat spravim! Ze sa tam nehanbia prist! Vsetko je o komunikacii! Je smutne, ze ludia v zrelom veku nemaju uz ani trosku vdacnosti a ucty! Pojem ucitelka nieco niekedy znamenalo, ale teraz?! Nikde nie je uvedene, kolkych ludi sa to tyka, ale ozaj takych, ktori nemaju kam dieta dat! Toto su vazne veci a tu sa len potvrdilo, ze ti ludia, ktori za tymto stoja, tam nemaju co robit!
Zuzana | 24-04-2017 18:47:41
Dobre napisane 😊
demokracia | 24-04-2017 13:52:12
pre: Pre demokracia | 24-04-2017 13:40:37
...zjavne nepochopene moje pismo: ja som len poukazala, ze sa na dany problem da pozriet aj s druhej strany a ze aj na mesacnu uzavierku moze byt vazny dovod.
Nikde som nenapisala, ze suhlasim zatvorit skolku na cely mesiac. Riesit sa to urcite da. Chce to len trochu rozumu, pochopenia a tolerantnosti.
Nikdy sa nestotoznim s tym, ked sa k nejakej teme moze vyjadrit verejne kazdy, teda aj idiot.
Nikomu neuberam narok na nazor, ale chyba je, ze i blb moze verejne propagovat svoje blbe nazory.
Nemusim dufam vysvetlovat davovu psychozu.
Pre demokracia | 24-04-2017 13:40:37
Nadhodil si mi. Typicka slovenska zavist. Preco ked ja mam velke auto on ma este vacsie? Preco ked ja zarobim 2000 on 4000? Preco ked si to zariadim ja, tak on si to nevie? No preto, ze nie kazdy ma rovnake moznosti. A zoberme to takto. Preco by mali trpiet ludia, ktori si to zariadit nevedia a nemozu? Ano, zakon uklada min. 3 tyzdne zavriet. Nikde nepise vsetky naraz. Staci kompromis. 2 a 2 a bude aj vlk syty aj ovca cela. Alebo mi chces povedat, ze ides busom na zajazd a po ceste ta chyti velka potreba. Nechaju ta pokadit, lebo si mal moznost sa vyprazdnit doma ako tvoj sused a neurobil si tak lebo si jednoducho nemohol? Nedalo sa ti? Nie. Nie kazdy ma rovnake moznosti a treba mysliet aj na takych. Nie kazdy mam babku a dedka. Nie kazdy ich ma na dochodku. Nie kazdy ma dovolenku. Co ked robim v zavode s dochadzkovym bonusom a cez chorobu cerpam dovolenku,len aby som nedosiel o peniaze, lebo si to nemozem dovolit? Co ked som matka sama s dietatom? Co ked robime v jednej firme a celozavodna dovolenka je v inom mesiaci? Budme ludia. Myslime aj na takeho, co nema moznost. Reci ze ked som ja bol maly, alebo pred 30 rokmi.... Nie je rok 1980 alebo podobny. Ak sme vtedy drzali hubu a bali sme sa povedat svoj nazor alebo oponovat a teraz sa tvarime ze to nebol problem, na co sme strngali? Na prd. Tento stat aj toto mesto je len plne zavistlivcov a malomestiakov. Pozerate inym do huby a garaze, porovnavate a zavidite inym aj hrb od roboty. Empatia sa vytratila. Vyplakavajte nad svojim majetkom, robotou, frflite za klavesnicou... a zavist vas bude zozierat, lebo vam vadi, ze clovek sa snazi trosku nieco zmenit a nemysli pri tom len na seba.
Zaráža ma | 24-04-2017 13:24:08
Zaráža ma jedna vec...Ak skutočne funguje Rada Rodičov, alebo Rodičovské Združenie pri tejto konkrétnej MŠ, čo za osoby sú v tom združení, keď namiesto toho, aby všetko konzultovali najskôr s riaditeľkou zariadenia píšu verejný list a zverejňujú ho na SOL? Nemal by byť ten postup trocha opačný? Vyzerá to tak, akoby chceli pobúriť aj ďaľších rodičov proti riaditeľke. príde mi to ako veľmi neférové jednanie rodičov, ktorí chcú mať hlasy a rozhodovať o všetkých rodičoch v danom zariadení..
demokracia | 24-04-2017 12:58:47
napisem to trochu inak - nezastavam si ani jednu stranu:
...co ak ma na toto zatvorenie skolky mesto nejaky dovod? napr. dezinfekcia, oprava niecoho, vymena kotlov na varenie a pod.?!
Preco hned niekto skace 2metre do vysky, ked je nieco proti jeho potrebam alebo voli?!
Nechajme teda skolky otvorene a dalsie ostatne deti, ktorim mamickam to zrovna nevadi, resp. vadi ale vedia sa rozumne zariadit, bdu diskriminovane, dalsi rok trpiet v havarijnom stave niecoho - toto je ten druhy pohlad na vec.
Preto pisem, nech sa nevyjadruju ti, vedia pozerat len na seba aj to s klapkami na ociach.
Ludia myslite vzdy na to prosim, ze moze existovat aj iny pohlad na vec.
Michal | 24-04-2017 12:45:33
Pán Majko svojim príspevkom poľahky dokázal, ako sa niekto snaží zmanipulovať verejnú mienku viacerými komentármi pod rôznymi menami osočovaním. Je jasné, že nie každý má názor ako mamičky, ktoré žiadajú otvorenie škôlok. Kto má iný názor, prezentuje ho a má na to právo. Hovorí sa tomu demokracia. Je síce ťažké argumentovať vecne a slušne, ale pri troche námahy sa to dá. Ale kto to robí xkrát pod rôznymi menami, chce len niekoho dehonestovať a odpútať pozornosť. Kto môže mať na tom záujem? Koho tento krok iniciatívnych mamičiek môže tak poburovať až desiť?
demokracia | 24-04-2017 12:02:16
pre: Pre demokracia | 24-04-2017 11:48:04
-)))
Pre demokracia | 24-04-2017 11:48:04
Trafena hus zagagala....
Ivana | 24-04-2017 11:09:26
Moje dieta tiez chodi na DS a som pracujuca matka,ale nemam najmensi problem s tym aby bola skolka zavreta. Ako tak vidim tak najvacsi problem s tym maju matky ktore su doma na materskej, alebo nepracuju. Mna skor stve ked niektori rodicia strcia svoje chore dieta do skolky a pritom oni su doma alebo maju moznost ho dat k starym rodicom a potom na to doplacaju deti, ktorych rodicia poctivo radsej preliecia doma
demokracia | 24-04-2017 10:11:38
tesim sa na casy, kedy bude opat debilom zakazane vyjadrovat sa verejne!
Majka | 24-04-2017 00:54:25
PRE MARTINA!
Co to je za mater, co da dieta do skolky, ked moze byt doma? Aj jemu by bolo lepsie doma, nie rano vstavat, moze sa doma hrat, byt s mamou atd. Tu sa nebavime o tom, ze zena s druhym dietatom na materskej ma mat radsej prve dieta doma a nie v MS! Kazde dieta sa musi socializovat a kazde dieta patri do skolky kvoli vsetkym tym aktivitam! Ale aj mne je zle, ked vidim, ako je dieta nonstop v skolke, aj ked by mohlo byt doma! Ja niekedy dceru necham doma alebo ide skor domov, ked je ta moznost! Napiste sem, kolkych ludi sa to tyka! Toto nie je prvy problem, co sa riesi v skolke na DS, lebo tu su stale nespokojne niektore mamicky! Radsej keby sa pozreli na svoje deti a svoj postoj k skolke! Este rok-dva a vsetko utichne, lebo nebude mat kto huckat nesvojpravne mamicky k takymto veciam! Chyba tu respekt, ktory v skolkach byval, teraz sa chovaju rodicia, ako by si tam mohli rozkazovat vo vsetkom moznom! Nejaky dovod asi na to je, tak to treba tak aj brat! Ale nie taki, co maju dovolenku a dieta daju do skolky!
Martina | 24-04-2017 00:19:25
Robota a úschovňa nahradzujem slovom robotárniach
Martina | 24-04-2017 00:17:10
Pre aleluja, nejak vám nejde matika, čo keď budú mať rodičia celozávodnu dovolenku v mesiaci august? V júli zavrú dieťa kam? Hm?
Osoba zamestnaná v slovenských robota úschovňa si veru neurčuje kedy bude čerpať dovolenku 🙄, to by ste už mala vediet...
Martina | 24-04-2017 00:01:56
Barbora
MARTINA a podobne Nicky

Neviem o čo vám ide, ale vždy každé prázdniny som využila škôlku mesiaci august. Aj tento rok ju vyuzijem. Sme pracujúci rodičia. Môj muž bude čerpať celozávodnej a ja niektoré dva týždne. Čo je na tom divné? Kavickovat pôjdeme spolu s deťmi, ako inak...
Ani jeden z našich zamestnávateľov nám neumožní čerpanie celého mesiaca júl. Či teraz? Zoberiem si buď očr, alebo deti do roboty. Šéf sa asi zblázni, kolegovia sa zbláznila tiež. Posadiť ich do našeho klienskeho centra, šak nech vybavuju ľudí 😂.
Počúvajte vy dve koľko dni máte dovolenky? Nech počítam, čo počítam, furt mi to vychádza nejako veľa, keď môžete byť celý mesiac doma...

Ja už sa len v tejto Seredi teším, keď v lete budú všetky pediatricky spolu v jednom čase čerpať riadnu dovolenku 😀 alebo nech čerpajú všetky reštaurácie, benzínové pumpy, autobusári, alebo nech billa, Lidl, Kaufland zavrú na celý júl svoje prevádzky. Šak správne si v júli celoseredsku žúrku
oznam | 23-04-2017 22:35:04
Ten oznam je tak šalamúnsky napísaný, že ani Herodes sa v ňom nevyzná. Asi zámerne, aby bolo nad čím rozmýšľať.
Majka | 23-04-2017 22:00:53
Mam dve deti a obe boli na Dionyza Stura a bola som velmi spokojna.
Prvorada bola pre mna spokojnost mojich deti! Aj mna hned napadlo, ze ake zdruzenie rodicov, nakolko posledne 2 roky nejak dianie v skolke nesledujem, lebo to sa neda porovnat s minulostou. Niektori rodicia si mylia skolku so sukromnou skolkou a zdravemu cloveku rozum zastane, ked na rodicovskom zdruzeni pocuva poziadavky rodicov! Staci par slabsich jedincov, ktori sa daju nahovorit na vsetko! To, co sa teraz riesi a do coho by chceli zasahovat rodicia, nie je normalne a pred par rokmi take nic neexistovalo! Z vlastnej skusenosti viem, ze kto ma starsieho surodenca, tak cez letne prazdniny do skolky nechodil! Dalej su tu mamicky s mladsim surodencom, ktore su doma, takze tam by tiez problem nemal byt! A ako vidim, tiez funguju babky a dedkovia, tak by som sa pozrela realne na ten pocet rodin, ktorych sa to tyka! Ale na druhej strane su mamicky, ktore su na materskej a strci to dieta do skolky - myslim dni, kedy by si mohla dieta nechat aj doma, ako napr. tento mesiac. Aj ked je chore, pokial vladze, pekne ide! A s aroganciou som sa teda stretla, ale zo strany rodicov! Neviem, preco je skolka zavreta, ale nepaci sa mi, ze je to v mene nejakeho zdruzenia a moje dieta chodi do skolky na DS a ja o nicom neviem a navyse, ani by som sa pod to nepodpisala! Kto ma dieta v tejto skolke, tak bude vediet, o com hovorim! Uz davno by sa mali stanovit oblasti, do ktorych rodic moze zasiahnut, lebo poniektori by schvalovali aj toaletny papier v skolke! Len by som sa rada pozrela na to, co maju doma!
stanislava | 23-04-2017 21:29:07
Pre všetci: Naozaj fakt ? Alebo podla seba súdim teba .Áno je to problém a to všade v mestách na dedinách. Podaktoré matky by aj išli pracovať ak by im to bolo umožnené ,takže tak pre tých najmúdrejších. Najprv si zisti ako to je a potom napíš. Odsúdiť je ľahko.
Marek | 23-04-2017 17:55:24
Myslíte si,že ten list sa považuje za správnu vec? Zoberte si na zreteľ koľko vecí obsahuje.Dnešná doba je nekompromisná a zložitá.Nikto sa nestará o to o čo by sa mal.Prečo nenapíšete koľko rodičov má problém s dieťaťom?
Vážne keď chodí celé prázdniny do MŠ nemajú rodičia dovolenku?Každý má nárok.Ako môžete niekoho ohovárať a potom sa naozaj tváriť že sa nič nestalo.A čo je na celom prípade zvláštne,neohovárajte a nehádžte všetkých do jedného vreca.Je to neetické.Je mi ľúto,že sa rodičia sťažujú iba na jednej strane?Veď majú byť zatvorené všetky.Zaujímavé je,že vždy každý dokáže všetko vyriešiť,čo sa týka svojho dieťaťa.Tak prečo nie aj toto!!!!!!
vsetci | 23-04-2017 16:53:25
vsetci to robia!A nikto to nezmení všetci sa tu ohovaraju A potom na seba usmievajú A záchranca to zmení. .....vtipné
vsetci | 23-04-2017 16:53:24
vsetci to robia!A nikto to nezmení všetci sa tu ohovaraju A potom na seba usmievajú A záchranca to zmení. .....vtipné
Rodic | 23-04-2017 16:44:10
Uz 2x sme sli na zapis do tejto skolky...ale to ovrkovanie...1x minuly rok nam odmietli dat ziadost, lebo dieta nemalo 3r...zo zakona mi oni nemozu odmietnut vydat ziadost, alebo prijat!!!a teraz druhykrat sme.sli po ziadost a pani za.zvoncekom sa na mna ocapila, ze si mame vytlacit, vravim ze si nemam kde vytlacit, ani ju to nezaujimalo. Radsej dam dieta aj na druhu str.mesta kde je aj jednanie na urovni.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 23-04-2017 16:42:38
Pre Majka | 23-04-2017 16:33:38 | - mylite sa! Zamerom anonymnej diskusie bolo hladanie rieseni vo verejnom zaujme. Clovek, ktory za necelu hodinu pise 7 prispevkov poz 7 rozdielnymi nickami patri na do ruk odbornika. Ten nic neriesi, ten poburuje, rozostvava a likviduje to, co ini vybuduju.

Mna sa dnes tato tema UZ netyka. Moja manzelka a aj ja osobne sme si s riaditelkou MS, ale aj vsetkymi ucitelkami vychadzali mimiroadne dobre. Respektovali sme ich autoritu a sme im naozaj vdacni za to, ako nase dieta vychovavali a ucili v MS. Klobuk dolu pred nimi a pisem to VEREJNE, nehanbim sa za svoj nazor a to nech je kladny, alebo zaporny.

Anonymita nema sluzit k potieraniu prav ludi, alebo ucitelov. Anonymita tiez moze mat uroven a mala by sluzit ako podnet k diskusii. JEDINE DISKUSIOU SA POSUNIE PROBLEM DALEJ.

Ludia uz nie su uplne blbi a verte, stale castejsie a vo vaznejsich veciach sa budu stavat PROTI tym, ktori chcu system zneuzivat vo svoj prospech.

A teraz je cas vratit sa k teme. Ja som len upozornil na individuum, ktore nielenze sa hanbi za svoje meno, no uz zajtra sa na Vas mozno bude usmievat. ;-)
Pre Majka | 23-04-2017 16:41:04
Pán Majko to naozaj si myslíte že zmeníte svet?A nastolite svätovy mier?:)
Pre Majka | 23-04-2017 16:33:38
Pán Majka je to úplne jedno či tu niekto píše sto komentov pod inými menami !!to je váš problém že komentovať môže kto chce pod akým chce menom keby mohli písať A komentovať len ty čo sú zaregistrovaný sami viete že by Vám sem nikto nepísal tak čo sa tu sťažujete. ...môžte byť rád že pre klebety tu máte akú takú navstevovanost lebo ľudi baví ohovárat , súdiť či klebety. ....žijeme na Slovensku
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 23-04-2017 16:21:30
Mamička | 23-04-2017 14:38:04 |
MARTINA | 23-04-2017 14:42:03 |
Pre Maja | 23-04-2017 14:56:13 |
Zainteresovana | 23-04-2017 15:00:40 |
Bože...... | 23-04-2017 15:06:53 |
Ale ale | 23-04-2017 15:14:31 |
Pre anonym | 23-04-2017 15:17:06 |

- snad som nieco nevynechal... ;-)

Ludia, najde sa niekto, kto je schopny vysvetlit pohnutky a dusevnu uroven cloveka, ktory je ochotny a schopny za necelu hodinu napisat 7 prispevkov, kazdy pod inym nickom, v jednom byt za \\\"mamicku\\\", dalsom proti mamicke, nasledne pisat o konkretnych ludoch mozno viac, ako o svojich buducich cinoch vedia oni samotni a to pod jednym clankom?

Ako hlboko niektori jedinci dokazu klesnut? Akym nechutnym primitivom musi byt takyto clovek, ked nie je schopny svoj nazor napisat pod svojim menom?

Uz z prispevku M.Hanusa vyplyva, ze verejne o problematike vela ludi nediskutovalo. Takze velmi okliesteny tim ludi - vazeni, urobte si nazor.

- - -

Problematika to je az privelmi vazna a dotyka sa vela rodin, ktore denne musia zarabat na zivobytie. Jeden z diskutujucich denne vstava v case, kedy ja zvacsa chodim spat. On v lete, zime, za dazda ide na autobus a z prace sa vracia k detom a manzelke neskoro popoludni.

Pytam sa verejne zriadovatela, poslancov MsZ, vedenie MS a vedenie mesta - do prdele, nestoja Vam tito ludia za to, aby ste s nimi DISKUTOVALI o takto vaznych veciach skor, ako urobite rozhodnutia dotykajuce sa stoviek rodin?

Pytam sa verejne, dokedy si budete mylit SAMOSPRAVU s DIKTATUROU?

To naozaj chcete, aby za Vami prisli nasrati obcania s metlami v rukach?

Tento clanok prosiacich rodicov, ale ani tento moj prispevok by nevznikol, keby od uradnikov cez hovorcu az po primatora
si ludia na poziciach uvedomili, ze obcan je ten, kto to tu financuje svojou pracou a ze oni vsetci su tu nie preto, aby ho sikanovali a obmedzovali tak, ako im to vyhovuje, ale aby mu sluzili.

Ludia, zobudte sa, lebo bude neskoro!!
aleluja | 23-04-2017 16:16:18
Veľmi správne, keď ja som mala deti umiestnené v MŠ, vtedy ani mamičky na mat. dovolenke nesmeli vodiť deti do škôlky. Teraz deti ráno odvlečú a chodia si lárom - fárom. To ešte chcete, aby sa o deti starali aj počas prázdnin. Každý má dovolenku treba si ju rozdeliť 2 týždne manžel a 2 týždne matka. A mesiac je vyplnený.
Pre rodica | 23-04-2017 16:06:21
Niektorý rodičia si nevidia na špičku nosa naozaj ste tak arogantný že to nemá niekedy hranice .....A otvorene škôlka by bola otvorená len pre deti ktorých rodičia nepracujú tak prečo si to vedia zariadiť pracujúci rodičia A ne pracujúci nie..?pohodlnosť. ......
Registrovaný Michal  Hanus Michal Hanus | 23-04-2017 15:42:39
Nie som členom rodičovského združenia. Som predsedom rady školy kde sme aj toto preberali na jej zasadnutí. Vystúpil som a bol som proti tomu, aby boli všetky škôlky naraz zavreté, pretože nie všetci rodičia majú kam deti dať. Poburovať ma to nepoburuje. Len s tým nesúhlasím. Odvtedy som s nikým iným o tomto nediskutoval, nijako som sa neangažoval ani som nikoho nehuckal či nebúril a už vôbec nie verejne. Teda ten, čo tu píše, že ma to poburuje sa mýli a to, že som bol proti tomu môže vedieť, len ak sedel na rade, ktorej som predsedom. A veril som, že tam sme si to aj vydiskutovali. Ja si za svojim stojím a podpíšem sa pod svoj komentár.
Pre rodič | 23-04-2017 15:19:28
Nie som učiteľka, a ten komentár patrí mne, rodičovi, ktorý tam chodí denno denne a vidím, čo sa tam deje...Ja byť učiteľkou, neznesiem tú aroganciu niektorých rodičov..
Pre rodič | 23-04-2017 15:17:26
Máte možnosť zmeniť MŠ.. Vyberte si ,máte z čoho vyberať....možno trocha úcty k učiteľkám by asi tiež nezaškodilo...
Pre anonym | 23-04-2017 15:17:06
Ano suhlasim vzdy sa to vyriesilo len teraz má niekto problem.....
Ale ale | 23-04-2017 15:14:31
Žeby niekto dotknutý sa tu už obranuje?
anonym | 23-04-2017 15:11:34
Mali sme kedysi podobný \"problém\" a v pohode sme ho vyriešili. Nemali sme potrebu písať na SOL ani otvorený list kdesi. Čím to bude?
Bože...... | 23-04-2017 15:06:53
A toto čo má znamenať? Upne ste mi narušili plány to akože čo teraz pojdem s dieťaťom na kávu? Ja mam kaderníčku, nechty bozeeeee ved sa zbláznim celý mesiac s dieťaťom doma :(aaaaaaaaaaaaaaa dakujem Pani poslanci
Rodic | 23-04-2017 15:05:12
Ja som poburena zo zamestnancov skolky na d.stura strasny pristup, arogantny!!!!
Pre MARTINA | 23-04-2017 15:04:24
Nie si ty riaditelka z MS Fandlyho? Prave ona sa pohorsuje na tom, ze musia mat otvorene skolky pre matky, ktore si chodia po kavickach a deti si \"uschovaju\" do MS. Ze decka su tam cely rok a ze ich to, ze su tam zivi, na to kasle. Pre brblosov, ze v minulosti... ablablabla. Minulost nie je teraz. Je ina doba a riaditelke ci ucitelom moze resp. Malo by byt sum a fuk, kde je matka dietata. A ked sa jej to nepaci, moze ist aj ona na kavicku a hladat si inu robotu, kde jej to bude vadit.
Pre Majo. Ani jedna z mamiciek, ktore to pisali nie su poslancami a ani nemaju muzov poslancov.
Zainteresovana | 23-04-2017 15:00:40
Pani poslankyňa poburuje, pretože do Stonožky dodáva stravu škôlka! Ak bude škôlka zatvorená nebude strava nebude biznis!!!!!!
Pre Maja | 23-04-2017 14:56:13
Trafil si klinec po hlavičke su tam dvaja ktory poburuju je to Pan Hanus a Pani Karmazinova a rodicov poburuje mlada Pani Vydarena tak teda dajte sa oblbnut ved o deti sa Vam postara štat......
Marek Sladký | 23-04-2017 14:45:14
Barbora - vidieť že nemáte dieťa v predškolskom veku lebo by ste ináč písala. Vsetky aktivity pre deti, ktoré sa robia cez prázdniny sú pre deti od 6 rokov. Nič sa nekoná pre deti 3-6 rokov. Tak mi vysvetlite kam mám dať 4 ročné dieťa. Zamestnávateľ nám ešte nezriadil detský kútik ako v parlamente.
MARTINA | 23-04-2017 14:42:03
A komu to vlastne vadi?mamickam co nemusia pracovat su doma a daju dieta do skolky aby mohli vysedavat po kavach s kamarátkami? Namiesto toho aby sa venovali svojim detom!!!
Mamička | 23-04-2017 14:38:04
A nikoho v tejto diskusii nenapadlo že aj Pani učiteľky, upratovacky či kucharky majú svoje rodiny ktorým sa chcú venovat popripade aj oni maju právo na oddych? A je pravda drahý rodiča naozaj čo budete robit ked Vam deti pôjdu do školy a budú mať dva mesiace volna?Aj proti tomu sa budete burit?
Súhlas s Barborou | 23-04-2017 14:23:20
školakých prázdnin je viac . Možno budú písať opäť list, ale ten treba písať vyššie ,nie na MsU. Taketo starosti mali ľudia vždy a vyriešili si ich. Dnes sa píše, volá. Dnešný rodičia nevedia ,aspoň väčšina, vyriešiť základné veci a toto je absolútne trivialna vec. Dobrá rada : začnite zdravit svojich susedov,ludi ktorych poznáte,prestaňte si závidieť a urcite jeden druhému pomôžete. Verím ,ze väčšina z týchto ani nepozná svojho suseda.
Majo | 23-04-2017 14:18:39
Rodičovské Združenie pri MŠ? Aj také niečo existuje? Moje dieťa tam chodilo a nič také tam nebolo..to je nejaká novinka toto? Možno by nebolo zlé napísať, kto je členmi RZ, alebo sa niekde k tomu dokážem dopátrať? možno budeme prekvapení, či tam nieje niekto z mesta, nejaký poslanec ktorý si chce robiť predvolebnú kampaň...
Barbora | 23-04-2017 13:52:06
Mňa by zaujímalo,čo budú robiť rodičia,ak ich deti nastúpia do základných škôl a budú mať prázdniny nie JEDEN MESIAC ale DVA!!!
Michal | 23-04-2017 13:25:42
Je toto vobec mozne? Nie je, iba ak v Seredi.
Marek Sladký | 23-04-2017 13:24:44
Tak sa mi zdá, že v Seredi budú zavreté všetky škôlky v mesiaci júl (čiže aj Komenskeho + elokovane triedy). Takže ostáva nám jedine dat deti do súkromných škôlok v okolí na náklady zriaďovateľa.
Martina | 23-04-2017 13:20:57
Z hrôzou čítam, čo za paskvil podpísal primator, čo mu zas jeho podriadení podstrcili. Alebo že by on a jeho podriadení v mesiaci júl robili našim skolkarom au-parky? 🤗

stanislava | 23-04-2017 11:54:39
Veľmi dobre napísané. Týka sa to nielen mesta Sereď , ale aj dedín. Mesiac je dlhý čas.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign