Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Revitalizácia Námestia Slobody - pohľad odborníčky na dreviny

200

Téma revitalizácie námestia je stále živá a pred pondelkovou prezentáciou na  MsÚ  emócie naberajú na obrátkach. Postupne uverejňujeme všetky závažné  podklady ku ktorým sa dostaneme a o ktorých si myslíme, že širokej verejnosti viacej priblížia  to,  o čom je vlastne reč.   Čitateľom sme sľúbili poskytovanie informácií aktuálnych a korektných. Včera v predvečer sme sa v Nitre stretli s odborníčkou na dreviny  Michailou Mederlyovou, ktorá v projekte realizovala práve časť týkajúcu sa samotných drevín. Dnes v dopoludňajších hodinách sme pani  Mederlyovú navštívili v jej atelieri v Šali a natočili sme s ňou improvizovaný rozhovor. Pre ucelený a objektívny pohľad na danú problematiku jeho publikovanie považujeme za nevyhnutné.


Fotogaléria k článku:

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

Zobraziť všetky fotografie
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko

Skryť všetky fotografie

Video k článku:


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
jozo | 10-10-2011 01:38:26
anonym | 09-10-2011 14:39:00 :
to ze si neschopny sa nieco ine naucit ako to co si vystudoval je tvoj problem. asi si dusevny chudacik
Ivan Sklenár | 09-10-2011 15:34:32
pán otázka 8.10.11 - 20:43:59, z Vášho príspevku nepochybne vyplýva, že ste môj "priaznivec". Potešilo by ma, keby som Vás mohol spoznať aj osobne a nie len cez anonymnú adresu. Nie som dendrológ a preto som sa ku odborným otázkam o ošetrovaní stromov a drevín nevyjadroval. Azda len jediný krát, keď som sa domáhal vysvetlenia na MsÚ ohľadne výrubu 3 ks líp pri Perlovke, lebo sa mi nezdalo, že boli choré. Ak si bez predpojatosti prečítate moje príspevky na túto tému už od r. 2009, zistíte, že Vaše poznámky na mňa a spol. sú tak dosť od veci. Kritizoval som postup, aký sa praktizoval (-uje) v súvislosti s týmto projektom. Ale zdá sa mi, že vysvetľovať Vám to, čo pochopila drvivá väčšina tu diskutujúcich by bolo len neefektívne míňanie energie. Prajem Vám pekný zvyšok Ne.
P.S.: Oceľová konštrukcia pri DK nemá nič spoločné s revitalizáciou námestia a nepovažujem ju ani za architektonickú a ani kultúrnu pamiatku. Slúži 1x v roku na Sereďské hody a jej montáž a opätovná demontáž je podľa vyjadrenia zodpovedných z DK nákladná. Ak Vám prekáža, podajte návrh na MsÚ na jej odstránenie. Mne chýbať nebude.
anonym | 09-10-2011 14:39:00
heh kazdy kto sa odvola na odbornikov je zapredanec ? a co tak kategoria trotel - ten co tomu absolutne nerozumie a svoj nazor si utvara podla nazoru ludi co nemaju odborne vzdelanie a nevedia o com hovoria a pravdepodobne sa chcu len prezentovat, aby sa na buduce konecne dostali na poslenecke miestecko ? ... ja sa potom radsej hlasim tiez k zapredancom a ty si jozo nechaj dom postavit od mlynara a deti odrodit od masiara, to je tvoj svet
jozo | 09-10-2011 11:57:55
Otázka | 08-10-2011 20:43:59 :
ty na koho sa tu hras? ty zapredanec mestkeho uradu. fuj !
Robo Horvath | 08-10-2011 22:16:08
Bolo tu odborne povedané,že ten park je výnimočný historicky,polohou,tvarom atď. a preto sa malo a má k nemu a aj nám obyvateľom tak pristupovať.Ale to čo tu bolo predvedené doteraz je hnus a celkovo katastrofa.
A to odbornejšie ošetrenie pretie lipy sa určite dá vykonať aj bez takého masívneho výrubu ako sa to prezentuje.
Otázka | 08-10-2011 20:43:59
p.Sklenár a spol., chcem sa Vás spýtať, Vy ste odborník na dendrológiu? Poznáte v akom zdravotnom stave sa nachádzajú tie stromy? Ako boli dlhodobo ošetrované? Akú majú životnosť? Nedalo mi to a dnes som si bol osobne prejsť m.park: stromy a staré tuje v akom stave sa nachádzajú. Odporúčam Vám aby ste to absolvovali s odborníkom na dendrológiu. A ešte otázočka: viete kde sa verejne stretávajú občania v Seredi? Ja viem. Bol som si pozrieť aj "krásnu" oceľovú konštrukciu na ceste pred kultúrnym domom. Dúfam, že tento "architektonický skvost" v Seredi nepovažujete ako ten správny odkaz ďalším generáciám :) pekný večer
byvale vedenie? | 08-10-2011 20:04:55
Prave na to sme uz poukazovali, ze to bolo pripravene pred dvoma rokmi a pohlad na vec sa zmenil a chvalabohu aj vedenie. Prave preto radsej nic ako nezmysel, ktory je nehorazne drahy. Preco za kazdu cenu preinvestovat, ked to, na co sa peniaze vydaju bude horsie ako to, co tu je uz desatrocia. Alebo len preto, ze z cudzieho krv netecie? EU plati, no tak co,uz len robme...lenze tu su obcania, ktori Vas volia a mozu aj odvolit.Kde su dalsie navrhy, z coho sa da vyberat, ci porovnavat? Mali ste na to dva roky, urobit viac navrhov, ich miniatury a obcania mali hlasovat, za ten-ktory variant. V plastickom modely by sa to dobre videlo a chapalo. Aj pri stavbe domu musi byt predsa urobeny najpr model.
j.f. | 08-10-2011 10:55:05
Pan Sklenar ak budete raz kandidovat na primatora, mate moj hlas.
Ivan Sklenár | 08-10-2011 10:01:27
pre "ako ďalej" :
a)Každý projekt počas realizácie dozná zmien, ktoré zväčša vyplynú z nepredpokladaných zistení počas realizácie alebo vylepšení, ktoré povýšia úroveň diela. Že mesto príde o dotácie alebo až bude platiť pokutu, vnímam ako účelové strašenie
b)vedenie by sa malo riadiť predovšetkým zdravým rozumom a načúvať hlasu obyvateľov mesta a šikovne napraviť to, čo pred dvomi rokmi odfláklo. Vo vedení je až 2/3-nový počet poslancov z predchádzajúceho zboru MsZ. Počul si, že by sa tu niektorý z nich v uplynulom týždni k veci vyjadril? Alebo tiež v júni 2009?
Zrekonštruovať námestie áno, ale tak, aby to súčasných obyvateľov neškrelo a generácie po nás sa nemuseli pýtať: "kto toto vymyslel?"

ako ďalej | 08-10-2011 09:33:11
Keď sa tu obúvate do vedenia aspomínate voľby ,pýtam sa vas,co by malo asi vedenie urobiť TERAZ ?

a, zrušiť a nedostať peniaze z EÚ ,prísť o už investované peniaze .

b,zrealizovať ,aj keď na projekt máme aj kritický pohľad .
mať nové námestie ktoré bude v budúcne možné dopĺňať.

Čo je lepšie pre ďalšie generácie ? Lebo ak nie teraz a z EU možno 1 mil.eur tak najbližších 15 rokov asi 0 z vlastných peňazí . A prečo sa na spôsoby nespýtate bývalého vedenia ? Súčasné len rieši dozvuky bývalého . Asi by mohol redaktor navštíviť p. Vranoviča a Rampášeka .



hmmm? | 07-10-2011 23:24:58
Počul som niečo o petícii proti výrubu aleje.Rád by som ju podpísal ale neviem kde.
aaa | 07-10-2011 14:11:31
game over akurat tak len pre cele vedenie mesta v buducich volbach.
ked sa chceli zapisat do kroniky serede ako totalny neschopaci pocas svojho volebneho obdobia tak sa im to neuveritelne dobre podarilo.
Registrovaný Miro Motyčák Miro Motyčák | 07-10-2011 14:06:14
Dik za dalsi nazor. Pani Mederlyova si len obhajuje svoje rozhodnutie a myslim, ze viacero ludi kritizuje hlavne ten sposob, akym to cele zacalo. Ako mlady architekt viem velmi dobre, ake je tazke zohnat si nejaku zaujimavu zakazku za ktoru nedostanete zaplatene iba "vatikanskou" menou. A prave preto su dobre sutaze, kde sa kazdy musi snazit urobit to najlepsie..ale ked ma niekto istu zakazku a nemusi z nikym sutazit, tak nemusi sa ani snazit byt najlepsi, len to proste moze odklikat, nech to moze cim skor vyfakturovat. Je fajn, ze to bude z EU penazi, ale otazka ostava stale ta ista. Bude to to najlepsie co by sme za tie peniaze mohli mat?? To uz sa bohuzial nedozvieme, ked zrealizujeme jediny a prvy navrh bez akehokolvek pripomienkovania a diskusie verejnosti. A preco potom, ked tvrdi, ze je nova doba a pokrok a budeme mat moderne a nove namestie, preco tam musi byt pamatnik v tvare kosaku a kladiva?? Preco tam nieje aj novy pamatnik, alebo preco tam nieje aspon ten co tam povodne stal?? V celom tomto projekte je prilis vela otazok na ktore sa asi odpoved nedozvieme, lebo akosi na ne nema okto odpovedat. Cely proces sa uz neda zvratit bez toho, aby mesto prislo o vlozene peniaze a sankcie od EU. Cize nam ostava len dufat v to, ze to dopadne, co najlepsie. Takze ostava dufat, ze realita bude vyzerat omnoho lepsie, ako to vyzeralo na papieri. V zaujme mesta aj samotnych obcanov, ako uzivatelov tohto verejneho priestoru.
anonym | 07-10-2011 09:14:34
Game over

http://transparentne.sered.sk/zmluvy/2011/20111006192059.pdf
Silvia | 07-10-2011 08:12:13
Velke projekty maju za sebou velkych a vplyvnych. Len sa pytam, preco to nejde tak jednoducho, ked obyvatelia bytovych domov chcu dat vyrubat slivky, z ktorych je len neporiadok a roznasa sa po celom cinziaku, alebo stare vyscgnute stromy, ktore ohrozuju obyvatelov a este aj tienia ludom do okien. To treba napisat ziadost,niekedy aj opakovane, ktoru musi schvalit zivotne prostredie.
jku | 06-10-2011 20:04:00
jednoznacne nesuhlasim s vyrubanim co i len 1 stromu pri tejto tzv. "revitalizacii"...som sa verejnu sutaz pre viacerych architektov
ano pre j.f. | 06-10-2011 18:59:40
Niekto tu doporucil HOME film. Vygooglovala som si ho a na Yuo Tube pozrela.Ani som nemohla uverit ze take nieco na svete existuje. Odporucam celemu vedeniu mesta, co chcu presadit nieco proti zdravemu rozumu a este v takej forme.
j.f. | 06-10-2011 18:31:07
Prirodu si mame chranit a nie ju nicit takymto sposobom. Ti ktori tu poukazuju na nejaku sumu 1.000.000 eur ako dovode preco sa to ma zrealizovat by som rad odkazal, ze lahko moze prist doba kedy sa rebricek nasich hodnot nebude merat len peniazmi, ale niecim uplne inym. Do tej doby si teda kludne nicme prirodu a hladajme dovody preco vyrubat a nie preco nevyrubat 100 rocne stromy. inak sa cudujem, ze tam nenavrhli hned parkovisko pre 100 aut.
ján | 06-10-2011 18:23:33
nikto nespochybňuje názor odborníčky ale uvítal by som aj fundovanú oponentúru zatiaľ je na škodu veci že tu niečo také chýba. z mesta sa iniciatívy nedočkáme kedže je badať snahu to čo najskôr dostať do takého stavu ktorý by bol nezvratný a problém by sa vlastne vyriešil sám ale podozrenie z netransparentného postupu zostane. občania asi by bolo skutočne dobré sa začať viacej zaujímať ako prebiehajú vyberové konania do budúcna v našom meste aby sa už neopakovalo niečo také keď si niekto cez účasť v rôznych komisiach a osobných kontaktoch zabezpečuje výťaztvá.
anonym | 06-10-2011 17:57:31
robo horvath naozaj nie si odbornik, tak to nechaj tak
Robo Horvath | 06-10-2011 17:44:00
Jozef,kludne sa posaď na tú moju stoličku a uži si to.

Ja nie som odborník ale občas použijem svoj sedliacky rozum,ale viem že ak sa použije hustejšia vysadba,čo možno bol aj v minulosti úmysel,tak sa dosiahne že porast bude hustejší a dosiahne napr.odhlučnenie, obmedzí prašnosť,obmedzí vzrast atd. Možno práve ak sa to preriedi tak tak o pár rokov z toho budú obrovské stromy,ktoré pritiahnu blesky a je po nich. V Bojniciach pred zámkom majú už len torzo kmeňu lipy a pestujú si ho ako vo vatičke len aby to nespráchnivelo načisto,lebo pre nich je to kus histórie.A preto nie som zástancom len jednej možnosti a výberu.
Jozef | 06-10-2011 13:11:01
P.S.
a este k tomu slovu:
Význam slova „ trt ” v Slovníku slovenského jazyka

trt cit. i čast. vulg. vyjadruje silný zápor, celkom nič: Trt tebe, kriváň chromý!
Jozef | 06-10-2011 12:51:21
???
asi ste ma nepochopili.
Alebo ja Vas?
Skuste si este raz precitat moj prispevok.
Ja som totiz ocenil reportaz s pani Mederlyovou.
p.Jozefovi | 06-10-2011 12:37:49
Čo chcete dokázať po 2 rokoch ? Slovo TRT používajte niekde inde a rozmýšľajte čo hovorí odborník na výsadbu , prečo navrhuje to , čo navrhuje . Neviem v akej oblasti robíte , keď kritizujete týmto štýlom . Nechajte sa zvoliť za poslanca a zmeňte to . Zatiaľ ste neponúkli nič okrem negatív a osočovania . A ak sa tu píše len a len o výrube , dokonca sa pisateľ pomýli o 23 ks stromov - napíše že bude vyťatých 40 a v skutočnosti 17 - teda slovom o sedemnásť stromov sa sekne - TO JE PROSÍM ČO ??? Odbornosť , pravda ? Nie náhodou niečo iné ? A že bude aj nová výsadba ? Prečo nemôže byť pisateľ taký , že napíše aj nejaké klady ? Diskusia ala Sereď .
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 06-10-2011 12:01:40
Dnes som vytvoril novu rubriku Revitalizacia Námestia Slobody. Do nej som popresuval urcite vacsinu (dufam ze vsetky) materialy tykajuce sa temy. Pre lepsiu orientaciu. Prosim vsimnite si moj clanok z roku 2009 s titulom: "Informovanosť občanov bola nedostatočná II. - reakcia vedenia mesta" a zaroven dalsi s titulom: "Pozajtra môže byť neskoro!" z mája 2009. Ivan Sklenar mal v dvoch prispevkoch uz v roku 2009 vazne vyhrady k projektu. My sme v nocnych hodninach nahrali prezentaciu R.Krala a okamzite sme ju uverejnili.
Pytajte sa, co v tom case robili pre odprezentovanie projektu Seredske novinky a regionalne televizie. Co je vlastne prioritou medii, ktore su financovanez nasich spolocnych penazi. Pytajte sa, kde boli vtedy, kde ostatne takmer tri roky a kde sú teraz! Seredske novinky vysli pomaly dva tyzdne pred utorokovym poslednym konanim na MsU - ako to ze v novinkach sa namiesto prezentacie samotneho projektu a pozvanky pre obcanov objavila jedna strana receptov na kolace a jedna strana krizovky? Toto su priority, o ktorych mesto potrebuje informovat obcanov?
Hovorite o nezaujatych a nestrannych odbornikoch. Suhlasim s Vami. Kde su? Preco ich investor pre objektivitu nepoziadal o vyjadrenie od roku 2009? Ved ako stare, tak nove vedenie mesta vie o nevoli obcanov a ich namietkach. Co urobili vedenia mesta preto, aby svojim obcanom - volicom a chlebodarcom vysvetlili svoje zamery? A co preto robi autor projektu?

Vazeni obcania, mali ste a mate svojich volenych zastupcov - poslancov - obradte sa na nich! Nech Vam povedia kde vidia priority a preco s Vami doteraz nielenze korektne o projekte nediskutovali ale Vas dodnes o nom v podstate ani len neinformovali.
anonym | 06-10-2011 11:58:03
Miloš,ak ide novinám o "korektné odprezentovanie veci",bolo treba požiadať o stanovisko minimálne dvoch nezávislých odborníkov,inak tu bude bohužiaľ stále nádych určitej jednostrannosti.Ale aj tak vďaka,že sa do diskusie vniesol prvok odbornosti a trochu opadli emócie.
Anabella | 06-10-2011 11:37:00
No veru jedno to nie je, i keď vyjadrenia odborníčky nespochybňujem nové poňatie revitálizácie parku sa mi nepáči, prichádza mi sterilné a od prírody na míle vzdialené...
Pani odborníčka poukazuje napr. na mesto Senec, kde mám ten istý pocit, síce moderné ale umelé.
anonym | 06-10-2011 11:34:17
ja to chapem tak, ze ak by to mal byt nezaujata reportaz, tak by sa mal vyjadrit nezavisly odbornik a nie ten, co to projektoval. je logicke, ze svoje kroky bude obhajovat za kazdu cenu. ale je super, ze dostala sancu sa obhajit a vysvetlit jej pohlad na problematiku. vieme pohlad projektanta, obcianskych aktivistov a teraz by bol velmi vhodny nazor nezavisleho odbornika
Adela | 06-10-2011 11:14:29
p.Majko,tu asi myslel tu tendenčnu reportaž preto,že každy autor si prezentuje svoje a vie si to obhajit,ale nevieme,čo by možno povedal nato nezainteresovany odbornik,ale ved to je už jedno,nech už sa niečo robi


Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 06-10-2011 11:00:13
smiesne | 06-10-2011 10:27:43 | - skuste prosim vysvetlit "Toto nieje nezavisly pohlad na vec , ale tendencna reportaz !" - dakujem.

Pytam sa, je prezentacia dalsieho nazoru do diskusie snad nevhodna? Je prezentacia nazoru odbornika v oblasti tendencnou reportazou? To snad nemame dat moznost vyjadrit sa niekomu, koho nazor sa inemu nepaci?

Naozaj stale nie ste schopny pochopit, ze ako novinam tak mne osobne ide prioritne o korektne odprezentovanie veci dotykajucej sa vsewtkych obcanov mesta na mozno 50 rokov a o serioznu siroku diskusiu? Napriek tomu ze mesto tak ako v 2009 aj teraz uplne zlyhalo, ludia maju moznost dozvediet sa o projekte to, co maju zaujem kompetentni zverejnit. Ale urcite nedopustim stav, kedy budu v novinach vylucne jednostranne podavane informacie. Verejnost ma moznost urobit si nazor. Som zastancom historie a aj mne lipova alej urcite prirastla k srdcu. Ale nedavam si preto pravo blokovat nazory ludi inych. Vyjadrit sa predsa moze kazdy, kto chce a ma k veci co rozumne povedat. A zatial vsetci autori clankov prezentovali nazory rozumne a podlozene faktami. Zial, realizovany bude iba jeden - nemoze byt jedna lipa aj vyrubana a aj zostat nedotknuta. Prave preto diskusia a zvolenie spravneho smeru su doletite.
Jozef | 06-10-2011 10:55:11
pre smiesne:
tendencna reportaz?
snad nechces obvinit SOL z tendencnosti?
je to jedine medium, ktore nas objektivne informuje o diani v meste.
Pre R. Horvath:
pred nedavnom som bol pozriet v studiu Sol, stale je tam stolicka oznacena Tvojim menom (Ty si neprisiel).

A teraz k situacii: kto z Vas sa bol, okrem Ivana Sklenara, pytat sa na nejake info na Mestskom urade? Kto z Vas pod svojim skutocnym menom sa stazoval na postup panov radnych?
Tu na Sol, anonymne okiadzate vsetko a vsetkych. Ale vysledok toho je len ten, ze uz ani ti z poslancov, ktori sem prispievali sa neodvazia prispiet, aby ste neosrali (srry) aj ich babky.
Zvolili sme si nove vedenie mesta. Mysleli sme, ze bude lepsie ako to predosle. Ale TRT.
Su taki isti ako Vranovicovci.
Ale budete okydavat ludi zo Sol, miesto toho, aby ste pytali vysvetlenie od "mestskych radnych".

A este jedno: "Myslím, že nie je problém sa ozvať na ŠOP SR - CHKO Dunajské luhy :-)" tak sa ozvi! Kto Ti brani?

A neda mi este etse jedno: pre pana Ing. architekta Krala :
pre Boha ziveho, obhajuj svoj projekt. Ale tu ,pred ludmi.
Nie vo schvalovacom procese mesta. Takto to vyzera na stret zaujmov. A to ludi serie (srry).
A pre vsetkych: uvedomte si, ze pani radni su nasi sluhovia, nie nasi vladcovia. My sme si ich zvolili, my ich mozme poslat do prec.
Či?
anonym | 06-10-2011 10:40:40
Neviem, ako ostatných, ale mňa to určite presvedčilo - minimálne v tom, že som začal chápať, prečo stromy majú ísť von.

Akurát sa pýtam - prečo mesto o tomto s nami nekomunikuje? Na ich stránke ani zmienka, v novinkách ani zmienka. To ozaj nestojí takýto zásah do vzhľadu mesta za verejnú diskusiu? Teraz idú robiť nejaký podomový prieskum. V dobe internetu? Ak by som toto video videl skôr, nemusel som písať tie komentáre, čo som tam napísal - proste vtedy som nemal na to odborný názor. Teraz už s výrubom súhlasím - pretože pani na videu mi to normálne vysvetlila, a pochopil som to - proste tie stromy sú ako hnilé zuby - radšej ich dať von hneď, ako s nimi žuť ešte 20 rokov.
smiesne | 06-10-2011 10:27:43
pohlad odbornicky?
to je ako keby sa pytali advokata nejakeho mafiana ze ci je jeho klient vinny. a on bude napriek tomu, ze vie ze je vinny donemoty tvrdit ze jeho klient je nevinny....
tak to vidim ja.
Toto nieje nezavisly pohlad na vec , ale tendencna reportaz !
zvonar | 06-10-2011 09:56:20
Sudruh Karol: a vies, ze mas pravdu? Aj Berline idu obnovovat casti muru, tak by sme cely parcik obohnali murom a vypisali vyberove konania na sprievodcov turistov s japonskym jazykom vitanym.
pre Robo Horvath | 06-10-2011 09:53:03
Súhlasím, že pani je odborníčka. Ale skutočne by bolo ideálne pozvať nezávislého dendrológa. Myslím, že nie je problém sa ozvať na ŠOP SR - CHKO Dunajské luhy :-)
anonym | 06-10-2011 09:47:12
Uz to tu raz na inom mieste bolo napisane. projekt je odsuhlaseny , financovany z Fondov EU, stanoveny rozpocet, zmluvy podpisane - menit to bude taske... a asi skoro aj nemozne. Spadla klec....
karol | 06-10-2011 09:44:31
no Robo Horvath si ma predbehol, s tvojim nazorom plne suhlasim !! je to z jej strany ciste ALIBISTICKA obkecavacka.

Ved podla toho kto sa vyjadruje , tak taky da aj nazor. Bud pozitivny ci negativny. V dnesnej spolocnosti si clovek moze zaplatit aky len chce...
zvonar: ver tomu, ze za par rokov a v niektorych krajinach je zo zbytkov socializmu a jeho drobnej architektury je uz dnes vyznamna turisticka atrakcia... socializmus ako architektonicky styl patri tiez do historie a netreba sa ho silou mocou zbavovat. ved sa pozrime ako su vyhladavane goticke,barokove alebo romanske stavby...
Robo Horvath | 06-10-2011 09:35:09
Nepochybujem o odbornosti ale je to len obhajoba toho čo navrhla a teda nič iné ani od nej nečakám.Neriešim jej možnú spätosť,ale tu absentujú iné návrhy možnosti a vyjadrenia nezainteresovaného odborníka či odborníkov.Celá tragédia pre tento park je v tom,že tu riešime jednu možnosť a koniec.
Jozef | 06-10-2011 09:26:26
konecne odborny nazor na vec. Vdaka Milos, len skoda, ze tieto informacie nepodali pani z radnice uz pred 2 rokmi.
Milos, nebolo by mozne sem prilepit aj tu dendrologicku studiu maleho parku?
zvonar | 06-10-2011 09:14:20
Konecne nazor, kde uz len diletant moze pindat...pani botanicka sa vyzna a stotoznujem sa s pohladom na stav maleho parku - dych socializmu, ktoremu smrdi z huby ... zase dokaz, ze sme v Seredi v roku 1 (slovom jedna).
minulost nas dohoni | 06-10-2011 09:04:21
Pani potvrdila, ze minulost nas dohoni.Fuserske osetrovanie stromov. Co sa "spacka" dnes, nasledky musia "zhltnut" nase deti a vnucence. Preto to teraz treba uvazit, nehadat sa, pocuvat vsetky, aj tie neprijemne nazory, neurazat sa za slovicka, porozmyslat a s tou spustou penazi nalozit zodpovedne, ekologicky a esteticky. Cim viac idei, aj tie, ktore sa v zaciatku javia ako hlupost, ale maju po case, po zmene situacie predsa zmysel, atd., alebo len posunu dalej, stoji to za to. Ved to je pre buduce generacie. Mame moznost ukazat Sered v inom lepsom svetle tym, ze spolocne dame rozum do hrsti a vytvorime nieco, na co budeme pysni, a nie nieco, co nas este viac rozdeli a rozhada. Drzim palce, aby primator v tejto burke drzal kormidlo pevne vo svojich rukach a plavil sa spravnym smerom do ciela, kde ho budu cakat spokojni obcania, ktori ho volili. Popredu dakujem.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign