Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 19. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Reklamný rozhovor pred ôsmou ráno?

Miloš MajkoDátum18. 03. 2013 12:09:45TémaFirmy a podnikanie
200

Určite to poznáte - keď máte niečo dôležité na práci, spíte po odmakanej noci, prípadne sa venujete niečomu vyslovene osobnému, zvoní mobil. Nedvihnúť je neslušné, keď iné nezostáva, zrušíte hovor. No a slušné je zavolať naspäť. Číslo však funguje iba jedným smerom. Niečo mi to pripomína - ach áno, poznáme to - niektorí ľudia majú záujem komunikovať iba jednosmerne...

Keď   vám však mobil drnčí pravidelne ráno ešte pred ôsmou hodinou   a to  za posledné  tri pracovné dni  minimálne 4 razy, musí ísť asi o život. Presnejšie:   14. marca  7:47 hod. ,  14. marca  o 9:30 hod., 15. marca  o 8:47  hod. a dnes  o  7:48  hodine. Prvé tri razy som hovor zrušil a následne som vo vhodnejšej dobe na tel. číslo   +420 380076006  volal späť. Nedá sa.  Dnes som teda dvihol.  "Hovorím s pánom  XY?" , áno, dobré ráno. A okamžite reklamný rozhovor. Ponuka firmy, otázky od operátorky. Na pozadí počujem, že nie je sama a podobným spôsobom  trýznia  aj iných.

Reklame  a marketingu sa venujem už cez 25 rokov, z toho 21 vo svojej firme. Viem, čo sú niektoré firmy schopné spraviť na to, aby oslovili potenciálneho klienta. Reklama býva hodne agresívna, mnohokrát obťažuje. No asi plní účel. Sú však situácie, kedy sa určité marketingové metódy  musia považovať za vyslovene obťažujúce.  

Postupy niektorých firiem sa výrazne menia. Koniec letáčikom, dotazníkom či reklamným e-mailom.  Útočia na ľudí hromadne cez ich súkromné telefónne čísla a to vtedy, kedy to vyhovuje operátorom. No a spôsobom, ktorý tak isto vyhovuje iba samotným operátorom. Pýtam sa, kde sa toto skončí?  Kedy do takýchto metód zasiahne legislatíva? Nie každý si totiž môže dovoliť vypnúť mobil a urobiť si kľud vtedy, kedy ho potrebuje. Akceptujem aj takýto druh komunikácie cez deň za predpokladu, že sa operátorka slušne spýta, či je vhodné v danom čase rozvíjať daný druh rozhovoru. Ale preboha pred  8. hodinou rannou?

Nuž, napriek tomu, že  som si u firmy  123dopyt.sk  - za túto firmu sa operátorka predstavila - nič neobjednal verím, že moje telefónne číslo zmaže zo zoznamu ľudí, ktorých svojou agresivitou bude v budúcnosti obťažovať.

Na svojej oficiálnej webovej stránke firma udáva nasledovné inštrukcie :

E-mail: info@123dopyt.sk
Tel: 032 2633 101
(volajte v pracovné dni, 8:00-12:00, 13:00-17:00)

Tak pracovníci firmy sú k dispozícii  iba v pracovnej dobe a to po 8.00 hodine, no potenciálny zákazník má byť na svojom súkromnom mobilnom telefóne k dispozícii a podľa firmy môže byť rušený / obťažovaný kedykoľvek si operátor zmyslí?

Na telefónne číslo z ktorého operátorka volala, sa spätne dovolať nedá. Na tel. čísle   032 2633 101  uvedenom ako kontakt na webe, nik nedvíhal  ani po  9.00  presnejšie do 9.18  hodine dopoludnia. Pokusov o dovolanie sa do firmy sme uskutočnili viac, všetky však s negatívnym výsledkom.

Prvý raz sa do firmy  123dopyt.sk podarilo dovolať  o  9:34  hodine. Pracovníčka nám oznámila, že služby pre nich zabezpečuje externé call centrum a že niektorí ľudia pracujú aj od 6.hodiny.  Znamená to teda, že môžem byť rád, že som na rad prišiel až pred  ôsmou hodinou rannou. Potvrdila, že linka  cool centra je jednosmerná.  Odmietla prepojiť či zavolať k telefónu  nadriadeného prípadne zodpovedného pracovníka firmy.  Sľúbila však problém riešiť následne po našom rozhovore.

Poznámka na záver: Viac ako hodinu  po mojej sťažnosti operátorke, ma nik z firmy nekontaktoval. Aj toto podľa mňa svedčí o  NEserióznosti  prístupu či už k súčasným, alebo k potenciálnym zákazníkom.


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
jáníča | 30-06-2014 15:12:32

Moje skúsenosti s 123dopyt -
odoberal som dopyty od 123dopyt veľa rokov, mal som tam veľmi vysoké hodnotenie a zo službami som bol spokojný až - !!!! Tento rok sa páni rozhodli že si rozdelia od nás už raz zaplatené dopyty na ďalšiu podskupinu ,,špeciálne dopyty" a vy si musíte doplatiť za ich odbery. Jednoducho nás hrubo oklamali. Keď som im napísal že s tým mám veľký problém ako aj všetci moji známi aj zákazníci a naši dodávatelia jednoducho mi nepredĺžili zmluvu.
Takže ak chcete byť ďalším oklamaným zákazníkom plne odporúčam 123dopyt!!!!!!!!!!
sami | 14-11-2013 21:11:40
kym bude existovat somar ktoreho presvedcia tak dovtedy budu telefonovat lebo citia peniaze mne vyvolavali na investovanie do komodit a akcii a nevedel som sa ich zbavit az kym som im nepovedal ze by som mal zaujem ale zial nemam peniaze ale viem naskrabat 10 eur - odvtedy nezavolal ani raz.
gulak | 14-11-2013 19:03:34
Ono je to tak-4 hodiny nikto nevolá-zohrejete si obed,dáte si prvú lyžičku a ajhľa-telefon zazvoní,idete na WC-sadnete si a zase tá istá situácia-telefon zazvoní,zabudnem si telefon v robote a na druhý den ráno-tam mám 10 neprijatých hovorov-no čo už...
skúsenosť | 13-11-2013 16:19:42
takíto operátori ma tiež otravujú. zo začiatku som si slušne vypočul ponuku a potom poďakoval.
posledné razy dokonca lovák s krásnym maďarským prízvukom od komároma mi ponúkal exkluzívny víkend na zámku v hungárii..., ale musím si... a to už stačilo.
dnes, keď mám takýto hovor a po úvode mi oznámia, že som výherca nejakej veci, odpoviem im - ak som vyhral, máte moju adresu, tak mi to pošlite. a zložím.
skúsenosť ukázala, že je dôležité pozrieť z akého čísla je prijímaný hovor. smerová volačka a počet čísiel. času dosť, nie? veď oni volajú mňa a je na mne, či hovor prijímem.
kuko | 13-11-2013 15:24:28
to posledny tyzden toto cislo 380076006 vola aj mne... oto lepsie ze hned po prvej sekunde sa hovor zrusi... takze obcas pocujem pol slova... a volaju rano, vecer, prezvanaju, spat sa dovolat neda... seriozny pristup
1234 | 19-03-2013 01:22:32
Jak si to volakto dovolil volat pana domu tak skoro rano?
Cool | 18-03-2013 21:11:25
KOMENTÁR PORUŠIL PRAVIDLÁ DISKUSIE
Príspevok svojim obsahom bol v rozpore s pravidlami diskusie, prípadne porušoval legislatívu platnú v SR a EÚ. Administrátorom portálu bol vymenený za tento oznam a uložený do archívu.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 18-03-2013 12:38:09
Dakujem za upozornenie.
anonym | 18-03-2013 12:36:25
Zákon o elektronických komunikáciách č. 610/2003 Z. z.

§ 65
Nevyžiadaná komunikácia

(1) Elektronickou poštou je akákoľvek textová, HLASOVÁ, zvuková či obrazová správa zaslaná prostredníctvom verejnej siete, ktorú možno uložiť v sieti alebo v koncovom zariadení príjemcu, kým ju príjemca nevyzdvihne.

(2) Na účely priameho marketingu je dovolené volanie, zasielanie faksimilných správ, správ elektronickej pošty vrátane služby krátkych správ užívateľovi LEN S JEHO PREDCHÁDZAJÚCIM SÚHLASOM. Za súhlas sa považuje aj súhlas osoby, ktorú užívateľ splnomocnil na používanie svojho prístupu k sieti. Udelený súhlas možno kedykoľvek odvolať.

S otravnými telefonátmi mám dlhoročné skúsenosti a pomáha iba jediná vec - vyžiadať si ešte počas rozhovoru meno pracovníčky a názov firmy a okamžite poslať emailom podnet na SOI. A samozrejme každej telefonistke povedať, že by som si od nej nekúpil ako kilo zlata za 1 euro len preto, že ma obťažuje nevyžiadaným telefonátom.
Jozef | 18-03-2013 12:35:19
kedze sa tam nedovolas, oni si z toho hlavu nerobia a su v tazkej pohode, preco nie?
onanym | 18-03-2013 12:31:02
Tak bohuzial, kazdy sa nejak musime zivit. Takto otravovat ludi a riesit vacsinou nezmysly... No co uz. Ak chce operator nejake drobne zarobit, nuz musi otravovat... Asi kazdy mal uz docinenia s "bezplatnym zaslanim bambusovych ponoziek", ci co to bolo:)
Cool | 18-03-2013 12:27:28
Cool centrum ste zabil... :D

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign