Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Radim Jančura: Reakce na podání trestního oznámení primátora Dvonče na RegioJet

200

RegioJet |MM| Vítám, že primátor Nitry pan Jozef Dvonč podal trestní oznámení na moji osobu. Do protokolu při policejním výslechu uvedu jen toto: Je tomu naštěstí již více jak 25 let, co soudruzi a estébáci jako je primátor Jozef Dvonč, nemají právo zasahovat do hospodářské soutěže. O existenci nedotovaných spojů dnes rozhodují jen spotřebitelé, v tomto případě cestující“.

 

Jako reakci na tento krok bych rád shrnul všechny lži primátora Nitry:

1)    Pan Dvonč tvrdí, že nařčení z klientelismu vychází z nezjištěných                                  a nepotvrzených poznatků.To není pravda. Novinářům jsme předali na tiskové konferenci konané v Nitre 14. 11. 2014 stanovisko primátora Dvonče ze dne 28. 10. 2014 a také stanovisko společnosti Arriva Nitra a.s. ze dne                                 1. 10. 2014, obě stanoviska byla adresována NSK. V obou stanoviscích jsou velmi podobné věty, jako kdyby je panu Dvonči diktovala právě Arriva. Obě stanoviska používají totiž nelogický argument, že spojů RegioJet není potřeba, neboť počet cestujících díky nezaměstnanosti a individuální dopravy klesá (viz přílohy). Naopak právě kvalitní a levná veřejná doprava zvýší počet cestujících a to na úkor osobních aut. Kvalitní veřejná doprava pomáhá snižovat nezaměstnanost, neboť cestující jsou nuceni cestovat za prací na větší vzdálenosti. Dále se obě stanoviska nelogicky opírají o tzv. „Plán dopravnej obsluhy kraja“. Ten sice opravdu existuje, avšak neřeší mezikrajské spojení provozované bez dotací. Ve spojení Bratislava – Nitra - Banská Bystrica mohou jezdit tisíce dopravců. Kraje ani obce nemají právo o těchto linkách rozhodovat, neboť na jejich území neexistuje přepravní spojení (tj. alespoň dvě zastávky). Primátor Dvonč má právo ovlivňovat jen spojení na území Nitry, což je MHD. Kraj má právo ovlivňovat přepravní spojení jen na území kraje a to jen v případě, že je v konkurenci s dotovanou dopravou. To není případ RegioJetu.

Je potřeba říci, že právě Arriva (SAD Nitra) provozuje pro město Nitra MHD. Podle mých informací získala tuto zakázku bez soutěže.

 

2)    Pan Dvonč argumentuje, že důvod jeho nesouhlasu je vydané stavební povolení na rekonstrukci autobusové stanice v Nitře.

To opět není pravda. Pan Dvonč tento argument ve stanovisku vůbec neuvedl. Navíc podle naší vypracované analýzy má AS Nitra dostatečnou kapacitu.  V časech odjezdů autobusů RegioJet může pojmout tato stanice 7-28 dalších spojů na každý odjezdový čas, RegioJetu stačí v daném čase jen jeden spoj.

 

Toto je dostatečná kapacita i v průběhu rekonstrukce.

 

3)    Pan Dvonč argumentuje, že důvodem nesouhlasu je také to, že by tato linka způsobila zahuštění hlavních tahů, zejména ulice Šturovej                               a Cintorinskej.

Toto opět není pravda, tento argument pan Dvonč ve stanovisku nezmínil. Primátor nesmí zasahovat do soutěže. Město má ale právo ve spolupráci s dopravní policii regulovat dopravu. Může například pomocí dopravních značek zamezit vjezdu kamiónů nebo všech autobusů i osobních aut. Provozování autobusové dopravy je ve veřejném zájmu, neboť jeden autobus odpovídá 30  až 60 osobním autům. Navíc naše autobusy mají větší kapacitu sedaček než autobusy konkurence, jsou ekologičtější.

 

4)    Pan Dvonč argumentuje, že RegioJet chce provozovat spoje v časech jako soukromý dotovaný dopravce (myšleno asi Arriva a Turancar).

Toto opět není pravda, spoje společností Turancaru a Arrivy, které jsou konkurenční ke spojům Regiojetu, nejsou dotovány, tzn. nejsou v závazku veřejné služby. Jsou tedy provozovány na riziko dopravců. Pokud v konkurenčním boji spoje konkurence neuspějí, budou zrušeny a počet spojů se stabilizuje.

 

5)    Pan Dvonč podotýká, že ostatní dopravci provozují spoje i do jiných měst a odlehlejších obcí.

Ano, to je pravda, ale to jsou spoje, které nekonkurují spojům RegioJetu                              a dopravci za ně dostávají vysoké dotace. RegioJet původně žádal spojení Bratislava – Trnava – Sereď – Nitra – Žarnovica – Žiar nad Hronom – Zvolen – Banská Bystrica a právě kraj nesouhlasil se zastavování v menších městech z důvodu dotované dopravy. Proto jsme žádost zúžili pouze na mezikrajské spojení Bratislava – Nitra - Banská Bystrica, kde nemají právo omezovat soutěž.

 

O existenci dálkové mezikrajské dopravě rozhoduje jen trh, nikoliv politici. Kraje mají právo zasahovat do licenčního řízení jen pokud na území daného kraje v daném přepravním spojení (tj. min dvě zastávky na území daného kraje) již existuje jiná krajem dotovaná doprava.

 

Radim Jančura

majitel RegioJet


Priložené súbory k článku:



Fotogaléria k článku:

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

Zobraziť všetky fotografie
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

Skryť všetky fotografie

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
gulak | 16-01-2016 15:23:23
Psohlavci zo smeru..dost casto dokazuju,ako su im potreby obycajnych ludi u prdele..
pre pan Majko | 16-01-2016 11:28:15
Musim Vam to vysvetlovat?Ved to tam je presne napisane.Co ma Dvonc spolocneho s tym ,ci stoja autobusy Jancuru v Seredi alebo nie.Tato sama situacia bola aj v Severnych Cechach.A teraz ?napr. z Liberca do Prahy sa dostanete len jeho autobusmi,a to nemozte cestovat spontalne.Musite mat vopred kupenny,alebo rezervovany listok.Inak sa Vam kludne stat,ze zostanete na nastupisti.A cena?taka ista ake mali. ine spolocnosti,lez ich nizkymi cenami nevytlacil.Mne ide o to,aby sa Z Jancuru nerobila nejaka moralna osoba.Je to tvrdy obchodnik a nerobi nic co by mu neprospievalo.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 16-01-2016 10:27:04
pre Shelley | 16-01-2016 10:12:02 | - obdivujete logiku statia busov RegioJet v Seredi? A preco?
pre Shelley | 16-01-2016 10:12:02
To ako ste na to dosla,Zastavka v Seredi - Dvonc - nitriansky kraj,a Vy viete kto je na vine,ze autobusy Jancuru nestoja v Seredi?Obdivujem Vasu logiku.
realista | 16-01-2016 08:59:51
Pan Jancura nie je ziadny dobrodinec,je to tvrdy kapitalista,ktory ide nekompromisne za svojim cielom,a to vzdy ,ze najprv znici trh cenami a potom ho ovladne.Je to hadam normalne,ale nestavajte ho prosim Vas do role nejakeho dobrodinca,ktory je moralny a ma na zreteli len nase dobro.Je to neskutocne naivne.
Obcan | 16-01-2016 00:19:36
To s tou urovnou zeleznic je na smiech-az konkurencia ich prinutila k neakym krokom,inak nebyt jej tak ten moloch spi zimnym spankom medveda.
Takisto som nacestoval nieco-sice viac jeho busmi ako vlakmi,ale ta uroven cestovania je neporovnatelna,to musi vidiet aj slepy !
Ina vec je moralka,etika Jancurovho podnikania-1.korunove cestovne,dumpingove ceny ...
Vsetko ukaze cas-najnovsie prisiel o konkurenciu na trase Ba-Ke,bude tam sam,ked zvladal jazdit bez strat za 9e,tak teraz (po navyseni kapacity voznov) by mohol dat este lacnejsie ceny-viac ludi za porovnatelne naklady.
To sa asi nestane,ale uvidime ci dvihne ceny na dvojnasobok,ako vraveli neprajnici.
A keby aj-aj tak sa nedostane na uroven cien zeleznic,kedze tam bola pred jeho vstupom cena okolo 20e.
A kto robi,robi aj chyby,takze v tej zeleznicnej doprave to zatial nemusi byt taka uroven aku ma v autobusovej,no opat sme u toho ze ako prvy priniesol naozaj vysoku uroven minimalne v tej autobusovej.
Obraz si najlepsie utvori clovek osobne,po nacestovani tisicov km so SA mozem povedat ze spokojnost.
Inak pise ze nemozu chodit busmi cez Sered,lebo je tu dotovana doprava,ale zda sa mi ze posledny bus v noci z Ba ide aj cez Sered-mozno je to tym ze nieje zabezpecena ina doprava vtedy a preto ten spoj...


Oljams | 15-01-2016 22:13:45
Aka stvava kampan proti Jancurovi? Ja som uplne mimo nejakych politickych sraciek a co z toho? Musim sa vozit v tych Jancurovych... Ako to tu bude prevadzkovat o par rokov? Nase rychliky boli niektore v dezolatnom stave, no lepsilo sa to postupne. So Slovakrailom som nebol spokojny... no snazil som sa to zlepsit. Pockajte co prinesie tento kanarik.... Budete sa na neho pozerat, ale z vnutra klietky!
Oljams | 15-01-2016 22:05:29
Pan Jancura, mam chut vaz urazit par nechutnymi vulgarizmami. Ani ma velmi nezaujima preco na Vas bolo podane trestne oznamenie, no som rad ze ho niekto podal. Neviem akym sposobom ste sa natlacili na slovensky trh, no bez znamosti by ste tu asi tak dlho nevydrzali. Po Slovensku mam nacestovane vela, no take nieco nechutne ako su vase vlaky som este nezazil. Neviem ci si cestujuci vsimli z coho nalievaju teple napoje, ake su vlaky usmudlane a osumele, pocet fungujucich toaliet, cenova odrbavacia politika.... Par krat som cestoval vasimi autobusmi do zahranicia, az raz ste sa odomna pokusili vymamit peniaze navyse za dopredu dohodnutu a uhradenu cestu. Samotny personal v autobuse sa citil trapne a pomohol nam.(personal komunikoval s centralou). Vtedy prvy krat vzniklo podozrenie, co ste to za firmu. Neskor ste prevadzkovali vlakovu trasu na juhu SR. Ked som pocuval rozhovory zelezniciarov statnych zeleznic, ako sa stazuju ich znami co presli k Vam - no hnus. Zaklincovali ste to rozsirenim zeleznicnej prepravy v SR sluzbami naoko... Jancura GO HOME!!!!
hombre | 17-01-2015 10:15:21
študent práva | 16-01-2015 21:31:00: ponajprv, svojim plamenným príspevkom len ste potvrdil p. študent, že usilujete sa dostať do tej kasty, pre ktorú slovo morálka nič neznamená a slovo právo má taký istý tvar, ako váš symbol, t.j. §. Pre mňa a myslím že aj pre viacerých, čo sledujú v médiách túto kauzu, za štvavú kampaň (proti Jančurovi) považujem to, čo (ne)priniesli celoplošné médiá z jeho tlačovky. Napokon, je známe, že tam, kde sa stretnú dvaja právnici sú na svete až tri právne názory na daný problém. Zamyslel sa už vôbec niekto nad vcelku otrepanou frázou často krát používanou v médiách: "podľa názoru advokáta(prokurátora,..) xxx je to tak a tak.." Tak spravodlivosť sa riadi názormi právnikov alebo platnými zákonmi?? A tie, ako sa môžeme denno denne presviedčať, sú písané tak, aby sa mohli prispôsobovať potrebám sporných sa strán
pre student praba | 17-01-2015 04:57:25
Su dve zucastnene strany,jeden ziada druhy dava.Ten kto ziada dostane od toho kto dava s okamzitou platnostou!Vsetko prebehne bez zbytocneho byrokratickeho natahovania ,klientelizmu a priamo!Kto sa bude odvolavat?Student prava,ktory vidi problem aj tam kde ne je!Ak sa vyda rozhodnutie so spiatocnou platnostou to je korupcia?Ak sa rozhodne k spokojnosti oboch zucastnenych stran,nepredpoklada sa,ze'sa bude niekto odvolavat ,ale litera zakona o odvolacej lehote bola dodrzana.Ak sa nikto neodvola plati od 13 .1.Ak sa odvola meplati vobec az do dalsieho rozhodnutia!Ci?
študent práva | 16-01-2015 21:31:00
Licenciu teda pán Kotleba vydal-gratulujem pán Jančura. Ovšem: Predmetná licencia bola vydaná 13.1.2015 a právoplatná tiež 13.1.2015 Na poslednej strane je uvedené, že odvolanie proti rozhodnutiu o udelení tejto licencie je možné do 15 dní od jej vydania! Aj bez právneho vzdelania musí byť každému jasné, že takáto formulácia je nezmyselná a teda bol porušený zákon! Toto Vám už pán Jančura nevadí? Že v tomto prípade bol porušený zákon už za korupciu a klientelizmus nepokladáte? Koľko ste Vy najväčší bojovník proti korupcii v stretnej európe zaplatil Kotlebovi za vydanie bezprecedentného rozhodnutia? Alebo je pán Kotleba taký babrák, že podpíše takýto dokument bez Vášho zásahu a Vy chudáčik za nič nemôžete? V tomto prípade bol na rozdiel od Vašej štvavej mediálnej kampane bez dôkazov jasne a jednoznačne porušený zákon!!! Či zákony SR pre Vás a pána Kotlebu platia iba vtedy ak Vám to vyhovuje? Odpoveď si každý súdny človek dá aj sám....
No aby bolo jasné | 07-01-2015 17:40:30
pán Jozef Dvonč nie je vôbec debil. Je vyštudovaný na boľševickej vysokej škole a v pohode zvládol aj kandidatúru za komunistov /CSc, veľa slovákov to pozná aj pod názvom celkom slušný Cigáň/. Samlozrejme to to nevadí, Komunistická strana podrebovala odborníkov aj v oblasti poľnohospodárstva. A to podľa všeobecnej mienky u nás dosiahlo fakt do vysokých sfér a bolo kedykoľvek konkufrencie schopné aj kapitalistickúmu - vysoko dotovaného poľnohopspodárstvu. Udivuje ma len to, že súdruh DVONČ pozabudol uvoiesť vo svojom CV takú maličkosť, že bol členom zločineckej Komunistickej strany.Takže kovaný židoboľševik vedie už tuším 2O rokov Nitru. Čo od bývalého vyznavača marxizmu- leninizmu môžete očakávať. Len podlosť, podlosť, podlosť. Pokiaľ takýchto židoboľševikov nepošleme do ,prdele, stále tu bude bordel. Opýtajte sa aj JUDr. Notára zo Seredi, ako vidí spoje členstvo v Komunistickej strane a čo ho viedlo z hodeniu cez palubu súdruha MArxa a Engelsa.
dado | 07-01-2015 14:41:02
Pan Dvonc neni nic ine ako zasrany skorumpovany debil
shelley | 06-01-2015 19:29:49
Tak teraz aspoň viem, komu mám poďakovať, že tieto autobusy nebudú stáť v Seredi! Držím Jančurovi palce!
onanym | 06-01-2015 16:19:44
Ako u Fresa ma to neprekvapuje. Ten uz pochoval aj SDKU, ale aj Dvonc a spol? No...krasa..
VIVAT | 06-01-2015 15:18:19
A tých židofoľševických eštébakov je potrebné nielen prevetrať, ale ihneď vyhodiť. Najlepšie von z okna. Čo si ten zasratý primátor Nitry o sebe myslí? Že je náčelníkom ŠtB ??? Je to vagabund, keď bráni ľudom, aby lacnejšie cestovali autobusom. JA viem, že od doloží 10 kg štatistík ako Regio Jet poškodí domácich prevravcov. Nech si súdruh Dvonč nechá predložiť len pol kila štatistík a tam nech jeho chránenci rozanalyzujú, prečo je JAnčuira lepší. A keď to nedokážu, nech zbankrotujú. Regio Jet ich rýchlo nahradí. RAdšej budem platiť Čechovi, ako tejto židoboľševickej skorumpovanej čvarge na Slovensku. Ako tá banda má záujem ochraňovať práva ľudí jasne dokazuje GORILA.
Peter | 06-01-2015 11:33:18
Pan primator Dvonc je nenormallne blizky Smeru!Smer je nenormalne blizky p.primatorovi!Vedenie zeleznic presne to iste so Smerom!Pojde Dvonc proti svojim?Takto funguje statna sprava,cela je oddana suzbe ludu,ale len v tej spravnej strane!
Obcan | 06-01-2015 10:51:01
Na tomto pripade je krasne vidno ako voleni zastupcovia ,,zastupuju,, zaujmy obcanov.
Ved preco by mali ludia platit o polovicu menej a cestovat na urovni ked to moze byt naopak,ze ?
Krasny priklad sa ukazal aj na zeleznici.
Akonahle zacal premavat RegioJet,pripadne LeoExpres ci pendolino,zelezniciam vznikla konkurencia a zrazu sa zacali diat veci !
Predtym plakali ze pri cene listka cez 20e su stratovi a zrazu cuduj sa svete jazdia o polovicu lacnejsie a so zlepsenym servisom.
Ako je to len mozne,ked predtym boli v strate a teraz musia byt este vo vacsej ?
No,ono to az tak zle nebude.
A ked uz zacal jazdit CityElefant aj TT-GA,znamena to ze moznosti pre obcanov su,len bud je tam skostnalely manazment,alebo sa predtym veselo kradlo a az pokial nedosla konkurencia sa nic nemenilo a ani by sa nezmenilo.
Jancura nieje ziadny svatusik,ako podnikatelovi mu ide ciste len o biznis,ale nebyt jeho tak sa stojate,pachnuce vody na SVK nikdy nepohnu,preto mu fandim a dufam ze on a hlavne jeho pravnici tych estebakov pekne prevetraju :-)
hombre | 06-01-2015 10:33:01
Tak to vypadá, keď si zvolení potentáti privlastnia úrad ktorý zastávajú a urobia si z neho právo rozhodovať o všetkom! Aj o tom, čo im nepatrí.
Jasný prípad | 06-01-2015 09:33:05
ako to na Slovensku nemá fungovať. A keď takéto srandičky vyvádzajú primátor a šéfovia VUCiek, nemôžeme sa diviť, že na Slovensku nemôže nič fungovať.Ficolandia určite rozkvitá , ale v peňaženkách politikov.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign