Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Prvý slovenský teplý kalendár

Tlačová správa | Vďaka Filmovému festivalu inakosti (FFi) vznikol na Slovensku unikátny kalendár so snímkami zo života lesieb, gejov, bisexuálov a trans ľudí. Organizátori FFi vyhlásili na jar fotosúťaž Láska je láska, ktorej cieľom bolo zachytiť život teplej menšiny. Víťazné diela vystavili na jeseň v priestoroch festivalu a najlepšie fotografie uverejnili aj v kalendári na rok 2011. „Kalendár Láska je láska ukazuje, aký je život neviditeľnej menšiny pestrý. Snažíme sa aj týmto spôsobom búrať stereotypné predstavy o teplej komunite. Na Slovensku sa doteraz podobný kalendár neobjavil,“ zhodnotil riaditeľ FFi Ján Benec. Fotografie z kalendára Láska je láska sú od slovenských a českých autorov. Niektorí priniesli pohľad do súkromia teplých dvojíc, iní zasa dokumentovali pochody hrdosti gejov a lesieb, tzv. gay pride. Autorom sa podarilo zachytiť vzťah medzi mladšími i staršími homosexuálmi a nájdu sa aj snímky zo života trans ľudí. Bližšie informácie o tom, kde si možno kalendár kúpiť, sú na webstránke festivalu www.ffi.sk. Výťažok z predaja kalendáru pôjde na ďalší ročník Filmového festivalu inakosti.

Fotogaléria k článku:




Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
›REGISTROVANÍ MENOM‹
registrovaní nickom
všetci
Jaro trojak | 17-11-2010 10:10:21
Intímnosti každého druhu sú SÚKROMNE záležitosti.Nemajú čo na verejnosti a v mediach robiť.
Johnny | 15-11-2010 12:09:57
Je jasné že to čo robia nieje normálne a že sú chorí. Tu ale ide o to, aby sme im to tolerovali. No podobnými pochodmi a akciami sa nám to viac a viac zhnusuje.. *no* Takže aj svoje deti učím, že je to zlé, a verím že podobnou chorobou trpieť nebudú.
Miloš Majko | 13-11-2010 00:32:00
Ak Vam nevyhovuje sucasna legislativa, mate moznost obratit sa na niektoreho poslanca NR SR s navrhom na jej zmenu.
anonym | 12-11-2010 12:33:50
Pán Majko v Amerike je jazýčkovanie a bozkávanie na verejnosti trestné.Môžete mať za to pokutu alebo väzenie.Asi prečo sa homosexuáli a lesbički prisťahovali do Európy pretože tam je to pre ních tvrdý oriešok ktorý nevedia rozklusať.Ja osobne si myslím že ono maju prerušenú sexualitu a orientáciu.
anonym | 11-11-2010 17:13:17
ani pedofyly za to nemôžu a predsa ich zatvárame liečiť sa,tak by to malo byť aj s homošmi
Miloš Majko | 11-11-2010 15:07:47
lubo - uz v druhom prispevku o 10:30 som jasne uviedol "Jazyckove u dvoch chlapov som nemusel vidiet ani pri vedlajsom stole", no neznamena to, ze sa budem stranit. Neviete ci Vas pri havarii bude zachranovat gay ci lesba, ci Vas v nemocnici bude operaovat taky ci onaky lekar alebo lekarka. Neviete, kto zachrani zivot Vasmo dietatu. To sa uz budete pozerat inak? Inak budete vnimat takeho cloveka ked Vam pojde o zivot? Zijeme spolu a myslim si, ze to pre mna problemom nie je. Ani jeden z nich mi z mojho volneho casu neubral ani minutu. Zato dilino co tu v diskusii robi uz viacej ako rok bordel, ma stal uz dlhe hodiny volna, ktore som mohol venovat napriklad rodine. To je pohlad moj.
anonym | 11-11-2010 16:36:33
pozavierat všetkých tých uchylákov do leopoldova nech si tam užívaju.P.S.prestante tu už propagovat tých zvrhlíkov slečna tothová
lubo | 11-11-2010 14:52:38
99 percent z nas je skrytych rasistov, nacionalistov, antisemitov a neviem coho este, co si poviete ked vidite cigana pri automate? aha asi po robote si isiel zarelaxovat, alebo ked vidite dvoch chlapov jak sa olizuju niekde v restauracii - aha aky pekny parik??? p. Majko pri vsetkej ucte k Vam a to ju akoze vazne mam...trepete... :-) nic v zlom
Miloš Majko | 11-11-2010 14:41:14
No napriek tomu - lubo - to existuje a to u vysokeho percenta ludskej populacie. Oni si to nevybrali a nik z nas nemoze vediet, ako na "tom je" jeho vlastne dieta. Podla mna, nik nema pravo odsudzovat inych len preto, ze su ini. Nik z nas nevie, koho ma za kamarata ci kamaratku. Neposudzujem ludi podla vzhladu, vierovyznania, sexualnej orientacie ci rasy. Ide o to, kto je akym clovekom. A ostatne bokom.
lubo | 11-11-2010 14:32:53
krasny jarny den, vsetko kvitne, ja idem po parku plnom zelene a bielych kvetov, na lavicke sa bozkava parik velkych tucnych spotenych chlapov, krasna predstava. :-O Priroda nas stvorila tak ze mam nejake to pohlavie a ked sa chceme parit tak tie pohlavia do seba mechanicky zapadaju. :-) :-) Vsetko ine je chore a proti prirode, rozumu, bohu, proste vsetkemu.
Miloš Majko | 11-11-2010 13:41:20
seredan 11-11-2010 13:34 - tak ani to som na mysli nemal. Jednoducho tema clanku nie je o cirkvi, ale o tolerancii voci inym, ako my.
seredan | 11-11-2010 13:34:10
presne tak, odkazovat sa na cirkev je velka chyba. Ved pozrime sa na tu nasu cirkev, tam nie su uchylaci, ktory roky zneuzivali deti? Vela takychto cinov sa odhalilo, ale to je len vrchol ladovca si myslim. Ktovie kolko fararov, biskupov atd. ma rovnake chutky. Preto nerobme z cirkvi nieco nadpozemske, nieco najlepsie a najidealnejsie na svete. Na druhej strane nemam nic proti homosexualom, ale ukazovat svoj zivotny styl a prezentovat to verejne dakymi pochodmi a pod. sa mi nezda prilis dobre.
Miloš Majko | 11-11-2010 13:14:13
V tomto pripade by som do problematiky netahal cirkev a Pana Boha. Vieroviznanie je velmi citlivou otazkou, preto sa to nehodi a okrem toho to nema s tym nic spolocne.
anonym | 11-11-2010 12:59:26
To je nehutné ked vás niekto chytá a bozkáva.Neni som citlivka ale mám známu ktorá si nedá povedať ked jej poviete nedotýkajte sa ma neželám si to.A súhlasím s anonymom 08:39. Každý štát by mal zakázať sobáš homosexuálov a lesbičiek ved je to proti cirkvi a Pánu Bohu.Porozmýšľajte nad tým vážený.
Miloš Majko | 11-11-2010 10:39:13
Dobre, moj osobny nazor. - Som neskutocne tolerantny. Voci kazdemu. Nehovorim, ze mi nebolo divne, ked asi pred 8 rokmi some sa v Taliansku nahodou ubytovali v hotel, kde mali stretko homosexuali. Jazyckove u dvoch chlapov som nemusel vidiet ani pri vedlajsom stole, no nedoslo ku konfliktu medzi nimi ani medzi mnou a uz vobec si nevsimali Moniku. Pokym si ma niekto z nich neobzera na toalete - nemam s tym problem. To iste pri babach. Treba vsak objektivne povedat, ze aj keby bol moj nazor uplne odlisny, islo by o vec - nazor cisto sukromny a belo by uplne neprofesionalne prenasat ho do fungovania novin. Noviny musia byt tolerantne a v zaujme ich buducnosti je spravne, ked umoznuju objektivne informovanie o celom spektre vyskytyjucom sa v spolocnosti. Kto nema zaujem, nemusi citat. Vyber je dostatocny. Ja osobne vsak nevidim dovod nad pohorsovanim sa, aku sexualnu orientaciu, nazory ci nabozenske vyznanie ma iny clovek. Nechcem byt nuteny do akceptacie cohokolvek, no nevyzadujem, aby niekto akceptoval mna. Vsetko je na slobosnom rozhodnuti kazdeho jednotlivca. Prirodzene, v osobnom zivote. Noviny vsak musia mat urcite pravidla a vyznavat urcite principy a zasady. Ked by sme podlahli zaznavaniu jednej skupiny ludi, kde by bola istota, ze nepodlahneme preferovaniu ci naopak potlacaniu na principe rasy, vierovyznania, ci dokonca politickeho presvedcenia?
anonym | 11-11-2010 08:39:09
No teda ked čítam vaše príspevky musím sa :D Homosexuáli a Lesby podľa mňa sú neni normálni.Nechcem nikoho uraziť je to vaša vec.
anonym | 11-11-2010 01:53:37
toto nieje o sudeni-odsudzovani, toto je o tom ze je nieco nenormalne a prezentuje sa to tu stale ako keby to normalne bolo! ...a kto je homosexual a tvrdi ze je to normalne, zdrave a pod., potom nech vytvori "mesto homosexualov", kde budu len a len homosexuali, budu sexovat spolu len a len ludia toho isteho pohlavia, a ak sa im podari udrzat si populaciu, potom uznam a poviem: ano je to normalne, respektujem vas!
Miloš Majko | 10-11-2010 22:58:59
Nie, neberieme. Nerozlisujeme tlacove spravy a nediskriminujeme nikoho. Systematicky sa venujeme problematike napr. Romskej a noviny su otvorene kazdemu, kto ma zaujem o slusnu prezentaciu. Teda aj tymto spravam.
anonym | 10-11-2010 23:06:18
ja ti odpoviem: nevies kto si,nevies kam ides, nevies kam sa navratis. vies len ,ze si a ze musis milovat... bez lasky niet slnka- je len teplo.... lasku nazivame bohom, boha ,laskou... ked neveris v boha,neveris v lasku ,ked neveris lasku, neveris v boha ,ked neveris na ine ,neveris na boha ,lebo boh stvoril ,,vsetko,, -aj ine... nieje ine ,su len ludia a ich povahy a ich duchovny obraz- ich karma... a kto si vlastne ty, aby si sudil ? :-*
Johny | 10-11-2010 22:30:48
..neberte to ako rypanie, ale je potrebne to neustale prezentovat?
,,,, | 11-11-2010 16:32:25
*loony*

Pre pridávanie komentárov k článkom sa prihláste. Ak nemáte prihlasovacie meno a heslo, zaregistrujte sa tu.

Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign