Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Prvé komunitné centrum v Seredi otvorené

24

Miroslava Dudášová | Obyvatelia mesta Sereď a blízkeho okolia získavajú svoj PRIESTOR,  centrum pre novú spoluprácu a kreatívne myšlienky. Krst útočiska nielen pre mladých sa uskutočnil 30. júna, aby mohol svoje aktívne fungovanie spustiť od prvého prázdninového dňa.

KC Priestor je unikátny vo svojom poslaní zbližovať komunitu v meste a ponúkať alternatívne formy trávenia voľného času nielen mladým, ale aj rodinám či seniorom. V harmonograme centra sú naplánované prednášky, workshopy, diskusie, herné či filmové večery. Okrem organizovaných eventov však PRIESTOR poslúži aj ako coworkingové prostredie pre mladých podnikateľov, aktívnych študentov a neziskové organizácie, ktorým doteraz chýbal brainstormingový priestor.

Zakladajúci členovia zo Združenia STORM takisto poskytnú svoju dlhoročnú prax v sociálnom poradenstve. V príjemnom „obývačkovom“ prostredí sa tak budú môcť každý druhý piatok najmä mladí ľudia porozprávať o svojich problémoch s odborníkom z rovnakej generácie.

Centrum vzniklo zo spolupráce troch združení pôsobiacich v meste. Sú nimi Mladá Sereď, Ekohliadka a  Združenie STORM. Svojou rôznorodou pôsobnosťou spojili tri piliere centra, ktorými sú vzdelávanie, zábava a podpora.

Vzniku komunitného centra pomohlo niekoľko subjektov. Hlavným sponzorom PRIESTORu je Mesto Sereď. Na rekonštrukčné práce však prispelo financiami či materiálom aj mnoho ďalších firiem pôsobiacich v Seredi a v okolí. KC PRIESTOR ešte pred samotným otvorením zaujal i komisiu Nadácie Orange v oblasti komunitného rozvoja. Tá ocenila v danej kategórii Mladú Sereď tretím miestom za jej aktivity pre komunitu, pričom nové centrum bolo jedným z často skloňovaných úspechov združenia.

Tím komunitného centra sa teší na všetkých návštevníkov a srdečne vás zároveň pozýva na prvé podujatia organizované v PRIESTORe. Už v nedeľu 3. júla  bude prebiehať LiveStream konferencie TEDxBratislava, 19. júla si môžete vypočuť šieste pokračovanie cestovateľských prednášok STOPA.


Fotogaléria k článku:

24
Autor: OZ Mladá Sereď
24
Autor: OZ Mladá Sereď
24
Autor: OZ Mladá Sereď

Zobraziť všetky fotografie
24
Autor: OZ Mladá Sereď
24
Autor: OZ Mladá Sereď
24
Autor: OZ Mladá Sereď

24
Autor: OZ Mladá Sereď
24
Autor: OZ Mladá Sereď
24
Autor: OZ Mladá Sereď


Skryť všetky fotografie

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 17-07-2016 19:46:42
anonym | 17-07-2016 17:10:45 | - skupinove planovanie, skupinove vystupovanie a skupinovy primitivny pokus o utok na OZ Obcan rozhodni. Uz teraz zverejnene dalsie KLAMSTVO. Zamotavate sa do vlastnych sieti napriek tomu, ze z nasej strany nebolo na OZ ani KC Priestor jedine krive slovo. Jedine. Opacne, verejne som vyjadril tymto projektom podporu.

Jedno odhalene klamstvo jedneho cloveka a co to vyvola. Samy anonym, nik sa nedokaze postavit za ziadne z vyjadreni. Je to na skodu OZ, ktore sa snazite nezmyselne obhajovat. Presne, ako som to napisal Mirke.

Samozrejme, ze priestor na uverejnenie cohokolvek tykajuceho sa OZ Obcan rozhodni, ale aj projektu Bezpecne mesto rad poskytnem. Priatelia a BEZ CENZURY !!
Citatel | 17-07-2016 18:55:06
anonym | 17-07-2016 17:10:45 - poprosím aby ste to dali aj tu (vy, nie pán Majko ani Tváre mesta) aby ste vyšli z tej anonymity keďže ste celá skupina. Hanbite sa za seba?
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 17-07-2016 17:20:35
anonym | 17-07-2016 17:10:45 | - vsetky materialy ku vsetkym dotaciam (ziadost, prilohy a vyuctovanie) vzdy verejne boli, su a verim, ze to aj tak zostane.

Kazdu transparentnost respektujucu zakon VITAM a SCHVALUJEM.

Takze zverejnite uplne vsetko to, co zakon zverejnit umoznuje.

Len pripominam, mate chaos v poberatelovi dotacie. Ale prislusne organy Vas iste navedu spravne.
anonym | 17-07-2016 17:10:45
Pán Majko celá skupina sa pobavila na Vašej odpovedi keď sme sa stavili že Vaša odpoveď bude ako obyčajne od veci, Síce trnavák vsadil že to napíšete všetko ale prehral 3:1 . My ostatní sme tipovali správne.Nič konkrétne, je to na trnavákovi z OÚ aby zistil pravdu.Požiadali sme aby keď ich vyžiada cez 211 , nech ich pošle aj všetkým ktorí štedrú dotáciu nemohli obdržať .Vrátane OZ priestor, aby vedeli.
Otázka pre Vás.
1,Myslíte si že je v poriadku ak je pred obcami a mestami uprednostnené OZ ktoré má počet členov 2 a ako sa to posudzuje ak sa náhodou ukáže že ide ešte aj o rodinných príslušníkov nedajbože manželov?
2. Myslíte si že je možné dostať dotáciu pre takéto OZ bez príslušného politického lobingu?
3. Koľko členov malo OZ ktoré dotáciu dostalo?
4. Viete, keď napíšete že tam bol minister ,primátor a ktohoviekto ešte nič to nehovorí o transparentnosti ktorú spomínate Vy všade. Viete tieto dotačné zmluvy zverejniť a popísať ako to popísala Dudášová z OZ?
Dnes už ideme z dovolenky, trnavák zajtra môže začať zisťovať a dúfame že nebudete mať problém zistenia a zmluvy s podpismi zverejniť samostatne a hlavne transparentne.Alebo to môžete dohodnúť na Tvárach mesta? Javor by tam dal zasa Vašu tvár a všetko o projekte za
30 - 40 000€ a vedľa všetko o dotácii pre OZ Priestor a tváre mladých ľudí ktorí sú tu bezdôvodne napádaní a potom anketu kto čo urobil transparentnejšie a férovejšie.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 14-07-2016 00:26:34
anonym | 13-07-2016 11:14:17 | - kompletne zuctovanie projektu bolo podla pravidiel o zuctovani dotacie projektu v predpisanom case odovzdane poskytovatelovi dotacie. Kde je dnes, netusim, ale urcite pri troske snahy na neho pridete. ;-)
V projekte su vsetky Vami pozadovane informacie, boli totiz sucastou nie jednoduchej ziadosti o dotaciu. V prilohach tiez najdete vsetky podklady potvrdzujuce opravnenost prijat dotaciu, bezuhonnost ziadatelov ako aj dalsie nepochybne dolezite udaje.

- - -

Pri troske volneho casu sa pozrite aj na prekazenu ziadost o dalsiu dotaciu pre bezpecnost deti a aj na to, kto ju prekazil. A dajte vediet, ako to bude zaujimave pre verejnost.

A uzite si spolocnu dovolenku v Chorvatsku. ;-)
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 14-07-2016 00:15:09
Miroslava Dudášová | 14-07-2016 00:01:44 | - Mirka, kedze sa nepozname mesiac, viete kto som, preco robim to, co robim a tak je Vam jasne aj to, ze sa mozeme vidiet vzdy, kedto obe strany uznaju za vhodne.

Nie je o mediu, ake prispevky sa v diskusii najdu, ale o diskutujucich, ake pod clanky vlozia. Moje su myslim si dostatocne rozpoznatelne.

Urcovanie ktory prispevok je vhodny a ktory nie je narocna a nebezpecna uloha - co keby som niekto urcil Vas, alebo moj prispevok ako nevhodny? Totiz, on je prakticky kazdy prispevok pre niekoho vhodny a pre ineho nevhodny. Je to sposobene slobodou slova, nie mojim nazorom na vec. A je to sposobene aj benevolenciou organov cinnych v trestnom konani, ktore vyrazne podcenuju nebezpecnost vacsiny verejne prezentovanych vyjadreni na nete.

Co sa tyka mojho sucasneho pohladu na OZ - poviem uprimne, hladam a zaradujem. Velmi napomoze Vasa odpoved na otazku:

Ako vnimate verejne klamanie A.Dubravca mladsieho o nemoznosti OZ priamo publikovat materialy o OZ v mediu SOL?
Vyhovuje OZku stav, ktory A.Dubravec ml. svojim konanim navodil?

Som totiz trosku v neistotem kedze som nezaregistroval, ze bz sa OZ od jeho konania verejne distancovalo...

Dakujem za odpoved.
Miroslava Dudášová | 14-07-2016 00:01:44
Vážení diskutujúci, ďakujem za všetky konštruktívne a k téme smerujúce otázky, ktoré do budúcna pre efektívnosť odporúčam smerovať na priestor.sered@gmail.com. Na tejto mailovej adrese si môžete byť istí, že si vaše dotazy prečítajú členovia združenia a do pár dní na ne aj odpovedajú. Nakoľko našu tlačovú správu i tlačovú správu napísanú z pera TASR prevzalo niekoľko regionálnych portálov, nevieme urgentne odpovedať na všetky dotazy. Zároveň, väčšina z nás sú bežne zamestnaní ľudia, ktorí sa komunitnému rozvoju venujú ako dobrovoľníci v rámci svojho voľného času.

Bližšie informácie o tom, ako PRIESTOR vznikal, kto a s akou sumou nám s tým pomáhal, sme pre vás spísali na našej Facebook stránke: https://www.facebook.com/notes/priestor/big-bang-priestoru/306664586339117.
Verím, že nás čoskoro navštívite aj osobne. Ak aj nie, želám vám nájdenie vlastného priestoru v meste.

PS: Som za otvorené diskusie, v ktorých sa na úrovni konfrontujú názory. V týchto komentároch však možno nájsť niekoľko vyjadrení, ktoré prekračujú všetky medze a sú osobnými urážkami (viď \"drogovo závislí\"). Od seriózneho média, ktoré bojuje za práva občanov by som očakávala mazanie takýchto príspevkov.
PS2: Pán Majko, verím, že ste férový muž a Vaše vyjadrenia nie sú prejavom urazenosti za nepozvanie na otvorenie centra. Najmä, keď zvážime fakt, že pozvánka Vám bola odoslaná na redakčný i súkromný mail. Ak Vám pracovné či súkromné povinnosti nedovolili zúčastniť sa doobedného stretnutia, verím, že sa v PRIESTORe uvidíme v blízkej budúcnosti :)
Lolo | 13-07-2016 11:45:29
anonym | 13-07-2016 11:14:17 - ale v článku sa píše Priestore. A ak nevieš zaujať tak neopakuj položky tvojich bojovníkov.
anonym | 13-07-2016 11:14:17
Pán majko, kde môžeme nájsť presný zoznam položiek , teda čo bolo kúpené za peniaze nás všetkých a koľko stáli jednotlivé prvky.
Celková suma,približne 40 000€ ?(toľko tu niekto písal)
( presnú sumu uveďte )
To tie elektrické autíčka stáli toľko, alebo aj niečo iné.Ďalej by som požiadal informáciu kto bol v čase príjmania dotácie konateľ, štatutár a kto zodpovedný za projekt a koľko malo OZ Bezpečné mesto vtedy členov. Ak sa dá menný zoznam , dúfam že to nie je problém,lebo podobne sa budeme pýtať a žiadať podklady aj na ministerstve, meste a na OU Trnava, ktorá tieto dotácie posudzuje.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 09-07-2016 11:43:47
Postreh | 09-07-2016 11:26:27 | - podla mojho nazoru je uplne kazde zuctovanie projektu financovaneho alebo spolufinancovaneho verejne. Uctovne doklady predsa musia byt odovzdane poskytovatelovi dotacie a nemyslim si, ze by mal byt problem zuctovanie predlozit. Ak by bol, podla mojho nazoru by vzniklo opravnene podozrenie z neopravneneho cerpania financych prostriedkov.
Nas projekt vratane podkladov preukazujucich bezuhonnost prijimatela mal aspon 1,5 cm a zuctovanie s prilohami nebolo o moc tensie...

Nemyslim si, ze niekto z citatelov ocakava od OZka fotokopie dokladov, pokial som si vsimol, pytali sa na vysku dotacii, ktore dostali a od koho. Ale mozno sa mylim a nezapamatal som si prispevky presne.

Kazdy projekt ma zvacsa iny termin zuctovania - ide o uctovne veci, nie eticke a tykajuce sa moralnej povinnosti voci obcanom.

Nechapem vsak jeno - fakt si myslite, ze odputate pozornost od podstaty problemu? Ten ja ani v najmensom nevidim v OZku. Jediny problem je v ucelovom a verejnom klamani syna poslanca MsZ Dubravca ml.
Postreh | 09-07-2016 11:26:27
V prvom rade prepacte, ze komentar sa objavil aj pod druhym clanokm, neuvedomil som si, ze to pisem od nim, tak som ho skopiroval aj pod tento clanok, kam patri.

Pa Majko, takze kompletne zuctovanie dotacii projektu Bezpecne Mesto nie je verejne. Dakujem za ozrejmenie aspon nemusim hladat zbytocne.

Takisto ste napisal, a to zdoraznujem:\'Je pravdou, ze podrobne zuctovanie prijimatel dotacie predklada poskytovatelovi, teda Mestu Sered ... obcan ma pravo vidiet, ako bolo s jeho peniazmi v konecnom dosledku nalozene.\' A teraz skuska z porozumenia pravnych a logickych vztahov, kto ma teda povinnost zverjenovat zuctovanie dotacie? OZ alebo Mesto Sered, a teraz sa prosim este zamyslite nad tym kedy sa to zuctovanie podava.

Vase projekty su uz viac ako tri roky ukoncene, doteraz ste Vy nedal verejne nic, teraz sa tu spustil shitstorm na KC Priestor lebo nezverejnil vyuctovanie dotacie v JULI aj ked podla zmluvy tak ma urobit v Decembri, ja nepochybujem o tom, ze nemaju problem to financovanie resp. rozuctovanie zverejnit, ide mi len o to, ze zatial co v jednom pripade je v poriadku, ze zuctovanie bolo poslane vtedy kedy malo a nie je nikde zverejnene (de jure je to v uplnom poriadku), v druhom pripade ani este nie je termin zuctovania ale ludia tu uz pisu ze chcu vidiet zuctovanie hned teraz a dobre, ze by ich tu niektori neposielali do basy.

Je naozaj smutne ak v jednom pripade vodu kazeme a v druhom vino pijeme, ale myslim, ze kazdy rozumne zmyslajuci clovek pochopil, ze urcite individua to tu chcu zvrhnut na lov carodejnic (Hexenverfolgung ako sa hovori inde) pricom vsetky informacie ktore chcu su uz davno zverejnene na webe mesta resp. na facebooku.

Prajem vsetkym rozumnym ludom prijemnu sobotu a mladym ludom vela elanu, energie a pokracujte robite to super.

PS. Pan citatel, vy ked niekam pojdete tak sa tiez predstavujte ako citatel, kazdy vas hned spozna ;)
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 09-07-2016 10:42:08
Za najhorsie povazujem klamanie, ked staci napisanie pravdy - ak ovsem jej zverejnenie je mozne a nie je pre projekt nebezpecnejsie, ako pravda samotna ;-)

Klamstvo moze uskodit aj vybornym projektom a nakoniec ostatnym clenom projektu nezostane pre jeho zachranu aj tak ina moznost, ako verejne sa distancovat od siritela klamstva a tym poskodzovatela dobreho mena projektu.

Je to fakt potvrdeny v mnohych obdobnych aktivitach.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 09-07-2016 10:37:15
Postreh | 09-07-2016 07:42:05 | - prosim, nespamujte diskusiu pod viacerymi clankami jednym a tym istym prispevkom. Dnes odpoviem vsade, no v buducnosti iba na jednom mieste a ostatny spam Vam jednoducho zmazem.

Dakujem za pochopenie.

- - -

Odpoved: - mylite sa, zavazdzate verejnost hned v niekolkych pripadoch.

Clanok prioritne nie je o vyuziti penazi mesta, ale o verejnom klamani A.Dubravca a dokazani mu klamania do niekolkych hodin.

Porovnavate OZ s fyzickou osobou/firmou. Je to zasadny rozdiel, aj ked beznemu cloveku vela nehovori.
Je pravdou, ze podrobne zuctovanie prijimatel dotacie predklada poskytovatelovi, teda Mestu Sered - poskytovatelom penazi mestu su vsak obcania, takze z logiky veci vyplyva, ze poskytovatel - teda obcan ma pravo vidiet, ako bolo s jeho peniazmi v konecnom dosledku nalozene.
Je to otestovane niekolko krat - zuctovanie penazi akehokolvek prijemcu dotacie z verejnych zdrojov musi byt k nahliadnutiu u poskytovatela.

- - -

Podme k Vasim otazkam a teda ku zmluve s obcou Soporna. Nejedna sa o dotaciu od obce, ale o komercny obchodny vztah - obec si u media objednala medialny priestor. Napriek tomu jeho poskytnutie / vyuzitie je kedykolvek kontrolovatelne verejnostou v clankoch, ktore v mediu uverejnuju. Ak objednany medialny priestor objednavatel v plnej miere nevyuzije, je veceou objednavatela, nie dodavatela. Dolezite v zmluvnom vztahu je, ci je priestor k dispozicii. A ano, zmluva je zverejnena u tzv. \\\"osoby povinnej\\\" - teda u obce. V pripade Soporne ide o rovnaky vztah, ako ked obecny urad nakupi napr. potraviny na akciu ci cokolvek ine v obchode.
Nemame vsak problem s kontrolou vyuzitia penazi obcanov napriek tomu, ze nie sme osobou povinnou - vseky clanky o obci su v rubrike: http://www.seredonline.sk/obec-soporna/
a statistiku ich navstevnosti sme nad ramec povinnosti zmluvneho partnera odovzdali starostovi obce A.Machovi.

- - -

Co sa tyka dotacie na projekt Bezpecne mesto - boli 3 a vsetky boli vylucne na zakupenie konkretnych prvkov na mobilne dopravne ihrisko, ktore boli specifikovane uz v samotnom projekte. Dotacia bola ucelova, priamo vylucovala pouzitie prostriedkov na cokolvek ine, dokonca ani rezijne naklady na telefonovanie, jazdenie ci pracu ludi do projektu zapojenych nebolo mozne uhradit z projektov.

Dotacia bola zuctovana poberatelom dotacie vratane prislusnej fotodokumentacie a zaroven bol kompletny projekt VEREJNE odprezentovany v sportovej hale na OA za pritomnosti ministra Vnutra SR, vedenia KR PZ, OR PZ, primatora mesta a prednostu OU, ktory podpisoval zmluvu s prijimatelom dotacie. Najdete mimo ine tu:
http://www.bezpecnemesto.sk/clanky/detske-ihriska-z-projektu-bezpecne-mesto-budu-sluzit-detom-prisiel-sa-na-ne-pozriet-aj-minister-vnutra-sr-daniel-lipsic/

a v niekolkych dalsich clankoch so stovkami fotografii.

Podmienkou poskytnutia dotacie bola minimalne 20% financna spoluucat prijimatela dotacie, teda mna. Penize museli byt zlozene na ucte ako pri ziadani o dotaciu, tak pri jej realizacii a tak isto spadali do celkoveho zuctovania a kontroly ucelneho vyuzitia financnych zdrojov dotacie.
My-prijimatelia dotacie, sme nad ramec povinnosti zverejnili aj podpisanie zmluvy o dotacii s prednostom uradu - zmluvy najdete u poskytovatela dotacie, na SOL a myslim ze aj niekde v diskusii, nakolko tato tema bola preberana uz viac krat - pouzite google.

Zverejnili sme aj sponzorov a firmy, ktore pomohli pri projekte, napr. tu: http://www.seredonline.sk/clanky/dalsou-firmou-spolupracujucou-na-projekte-je-antex/

alebo tu: http://www.bezpecnemesto.sk/clanky/unas-a-obcan-rozhodni-sa-budu-bezpecnosti-deti-venovat-spolocne/

Zverejnili sme aj dalsie aktivity spojene s BM ku ktorym sa dobrovolne ponukli ludia a to napr. tu:
http://www.bezpecnemesto.sk/clanky/peniaze-od-sponzora-sa-rozrastli-odmena-caka-na-adresata-viete-kto-sprayovanim-poskodzuje-spolocny-majetok/

a vyutitie penazi:
http://www.bezpecnemesto.sk/clanky/vyzva-odmena-pre-toho-kto-sa-pricini-o-identifikaciu-pachatela-vandalizmu/ci dalej tu:
http://www.bezpecnemesto.sk/clanky/prva-50-eurova-odmena-odovzdana/

a tiez tu:
http://www.bezpecnemesto.sk/clanky/spolupraca-obcana-s-policiou-ma-konkretne-vysledky-pokus-obcana-a-sol-sa-vydaril/

Ak mate zaujem o blizsie informacie o projekte Bezpecne mesto, presne 125 clankov najdete tu:
www.bezpecnemesto.sk, ale aj v rubrike Bezpecne mesto vo vsetkych nasich mediach vratane mojho osobneho webu.

- - -

Nad ramec Vasej otazky dokladam, ze na Bezpecne mesto sme dostali aj jednu dotaciu z mesta Sered vo vyske 1000 Eur. Aj peniaze z tejto dotacie boli vyuzite tak isto v sulade s pravidlami o poskytovani dotacii.

Pripominam, ze ziadna z dotacii nebola pre samotnu firmu, ale vzdy vylucne pre konkretny projekt urceny na prevenciu urazov deti na cestach.
Vsetky dotacie mali bud povinnu financnu spoluucast, alebo dobrovolnu. Financu spoluucast sme hradili vzdy my z vlastych penazi.

Mesto sme ziadali o dotaciu este niekolko krat, no neuspesne.

Pre uplnost dodavam, ze komponenty zakupene aj z dotacie aj zo sukromnych financnych zdrojov su v projekte Bezpecne mesto stale, ich kontrola je mozna kedykolvek a na kazdej akcii su pouzivane verejne, co je vzdy dokumentovane a publikovane.

- - -

Kedze projekt Bezpecne mesto povazujeme za TOP chartiativnu aktivitu pre deti v prvom rade nasej rodiny, na transparentnost kladieme velky doraz a je nasou prioritou.

Dovolim si na zaver povedat, ze transparentnejsie zuctovavanie a prezentaciu aktivit ako prave Vami spomenute Bezpecne mesto pravdepodobne nenajdete. Ak ano, prosim dajte vediet, radi spropagujeme. Nie kazdy je totiz automaticky zlodejom a tunelarom.

- - -

Na SoL sme dostali od Mesta Sered dotaciu jeden krat a to vo vyske 3300 Eur. Navrhol ju vtedajsi poslanec MsZ Martin Tomcanyi a schvalilo ju MsZ. Tuto sme vsak pisomne ODMIETLI PRIJAT, nakolko sme mali za to, ze proces jej udelenia nebol uplne v sulade s pravidlami o poskytovani dotacii.

Ak mate dalsie otazky - pytajte sa. Prosim vsak pod clankom tykajucim sa projektu Bezpecne mesto a nie verejneho klamania A.Dubravca.

Dakujem.
Citatel | 09-07-2016 09:33:12
Postreh | 09-07-2016 07:42:05 - načo to sem dávaš pod dva rôzne články. A nezabudni sa predstaviť že si \"postreh\" keď tam pôjdeš. A vyúčtovanie nájdeš v archíve príslušného ministerstva. A nabudúce svoj román skryť.
Postreh | 09-07-2016 07:42:05
Ja by som len diskutujucich chcel upozornit na jednu vec. OZ Mlada Sered ci KC Priestor nemaju ziadnu povinnost zverejnovat akekolvek rozpocty ci vyuctovania tu ci kdekolvek inde. Kedze som sam bol aktivny v minulosti v Seredi a viem ako to funguje s dotaciami tak dotacie sa vyctuvavaju prijemcami az na konci kalendarneho roka. S prijemcom je podpisana zmluva v ktorej je toto vsetko napisane a ta zmluva je okrem toho aj zverejnena na internete. Vsetky vydavky mesta su takisto zverejnene vo fakturach/zmluvach na webe, napriek tomu verim ze mladi ludia Vam sem v dohladnej dobe napisu akou \\\'obrovskou\\\' sumou im mesto prispelo (kto je sikovny dozvie sa to zo zverejnenych materialov uz teraz ;) ). Preco ale o tom takto pisem?
Je tomu par mesiacov co iny diskutujuci pod inym clankom sa pytal pana Majka preco na svojom mediu nezverejnil to, ze obec Soporna mu plati len za medialny priestor 200Eur mesacne. Pan Majko sa vtedy vyjadril, ze vsetko je v poriadku ak je zmluva zverejnena na Sopornianskej stranke a tym je zakon splneny, on ako fyzicka osoba a medium nema k tomu nic viac dodat pretoze zakon definuje takzvanu \\\'osobu povinnu\\\' ktora ma vlastne na starosti zverejnovanie. Jasne, ze niekomu to moze prist zvlastne, ze mekka transparentnosti a demokracie SoL neurobi nieco navyse pre svojich citatelov a da vediet, sme ciastocne financovany z verjenych zdrojov. Ale tak zakon splneny vsetko funguje. Priestor ci Mlada Sered alebo akekolvek ine OZ v meste zadotovane je rovnaky pripad. Nie OZ maju povinnost zverejnovat obcanom udaje o svojom rozpocte, fungovani a pod. jediny kto moze toto ziadat je ich zmluvny partner, poskytovatel dotacie, Mesto Sered. To ako nalozi s tymito informaciami Mesto Sered je uz na nich.
Cela tato hysteria vznika len preto, ze niektory ludia maju v zuboch inych ludi. Je vsak smutne, ze napr. poslanec Kurbel chce zverejnovat financovanie Priestoru (aj ked verejne uz je) ale podobnu vec neziada od media SoL ktore je tiez financovane (ciastocne) z verejnych zdrojov a majitel novin k tomu bol takisto vyzvany (anonymom).
Na zaver, budem rad ak maldi ludia zo Serede ukazu ako a za co prerobili priestory, budu tak hadam prvi v Seredi ktori budu vyctovavat mestsku dotaciu uz v Juli a budu tak prikladom mozno aj inym OZ.

PS. Neviete niekto kde najdem verejne vyctovanie projektov Miloš Majko Majko Desing Studio z Rady vlady pre prevenciu kriminality roky 2011 - 2013 za viac ako 40 000Eur?

PS. Decka drzim Vam palce, Priestor vyzera super, urcite sa niekedy zastavim. ;)
obyvatel | 08-07-2016 20:55:50
pre stran_sa_zavisti | 08-07-2016 09:01:02, pozorne citaj co pisem a zistis ze som pisal ze ja uz davno cize niekolko rokov nemam deti v skolke takze mna to brutalne zvyšenie za skolky nezasiahlo ale to neznamena ze mi je to jedno tak ako tebe,ze to budem este aj schvalovat. Ludská obmedzenost niektoreho jedinca nema hranic a schvalovanim neustaleho zvysovania poplatkov a to uz aj za deti v skolkach je pravdepodobna uchylka ktoru by si si mal dat najskor liecit a az potom reagovat na mna. Inak povedane, jablcko daleko od stromu neodpadlo len teraz sa to nevola SZM. Ale scenar je kopirujuci. Za cudzie peniaze si robit najskor komunalnu reklamu a potom karieru v prvom rade sluziacu vo svoj prospech. Nastastie nie vseci mame nacisto vygumovany mozog aj s pamätou kde pozname minulost a jasne vidime buducnost.
s.i.n. | 08-07-2016 17:25:15
P.S. ku môjmu poslednému príspevku pod týmto článkom:
Jujuuu | 08-07-2016 15:24:13: Iveta Tóthová je autorkou tohto článku, aj keď je len prevzatý. Za jeho obsah nesie zodpovednosť ona. A ONA sama má právo určiť úroveň diskusie. A tak aj urobila.
s.i.n. | 08-07-2016 17:08:13
Anton Dúbravec ml. | 08-07-2016 11:07:01: Na fb sa dozvieme? Zostáva ešte záhadou, prečo ste na propagáciu KC Priestor v médiu SOL použili Trójskeho koôa (rozumej Ivetu Tóthovú), ktorá už dlhšiu dobu robí radnici medvediu službu.
A ako sa dostanú k proklamovanej informácii o sponzoringu KC Priestor tí, ktorí na sociálnych sieťach, ako je napr. fb z čiste praktických dôvodov nie sú zaregistrovaní? Oni majú jednoducho smolu?
eskimak | 08-07-2016 16:58:06
mlady tomcanyi mozno zrekonstruoval ten priestor, ale statutarkou toho zdruzenia je aj tak Majkova. takze stret zaujmov je vsade:D je to vraj majkova rodina, to nie je divne?
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 08-07-2016 16:02:48
Ján Podmanický | 08-07-2016 14:10:48 | - tu je odpoved:


http://www.seredonline.sk/clanky/anton-dubravec-ml-v-diskusii-verejne-klame-aky-ma-na-to-dovod/
Jujuuu | 08-07-2016 15:24:13
Ešte by som sa chcel opýtať, prečo Mladá Sereď nemôže zvoliť diskusiu na uzavretú ale moze, respektíve musi povoliť diskusiu všetkým :) ďakujem
Ján Podmanický | 08-07-2016 14:10:48
pan Majko, zaujimalo by ma, preco zdruzenie Mlada Sered nema opravnenie prispievat do vasho media. Neopakujete snad, ze kazdy obcan ma pravo prispiet a aj si moderovat diskusiu? Ci nepresli vasim prisnym vyberovym konanim? Mate na kazdeho iny meter alebo ako to maju obcania chapat? Ci tieto otazky nie su na mieste lebo ste neni verejna osoba takze mi neodpoviete lebo nemusite?
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 08-07-2016 14:03:50
Jujuuuu | 08-07-2016 13:00:13 | - ale samozrejme, rad odpoviem. Dokonca aj anonymnemu diskutujucemu a to napriek tomu, ze SOL neprijímalo ziadne dotácie na cinnost. DK a mesto Sered vzdy malo a ma stale k dispozicii priestor v mediu na propagaciu podujati, za ktory NIKDY NEPLATILO a ani NEPLATI.
Upozornujem, v mediu SOL, ktore nie je mediom platenym z verejnych financnych zdrojov.

Co sa týka nájmu, vsetko nájdete tu:

http://www.seredonline.sk/clanky/ako-je-to-teda-s-tym-najmom-za-1-euro-1/
Citatel | 08-07-2016 13:09:38
Jujuuuu | 08-07-2016 13:00:13 nie je to náhodou len 40 krát. A majú taký istý nájom aj tie obchodíky?
Jujuuuu | 08-07-2016 13:00:13
Pán Majko viete co je zaujímavé? Ze Mladá Sereď platí za nájom 45x viac ako keď ste boli v prenajme vy :) Preco nespomeniete tuto skutočnosť? Ďakujem za odpoved
Citatel | 08-07-2016 12:36:40
Anton Dúbravec ml. | 08-07-2016 11:33:26 - kde nemôžte sami publikovať články? Tu na SOL alebo všeobecne. Ak tu tak by ich nemohol pridávať ani STORM a ten ich tu publikuje.
lubo | 08-07-2016 12:17:56
Anton Dubravec ml. - ďakujem za odpoveď a vysvetlenie.
Pavol Kurbel | 08-07-2016 11:34:27
čo sem pletiete, čo ako poslanec viem a neviem, a čo by som mal vedieť a nevedieť. To čo som napísal platí -všeobecne, aspoň by malo-pre všetkých. Napíšte, čo je na tom, čo som napísal zlé, alebo nepravdivé a nepleťte sem čo sem nepatrí.

1, Súhlasíte s tým, že všetky peniaze ktoré idú z mestskej kasy by mali byť vynakladané transparentne? Áno, alebo nie?
2,Súhlasíte s tým, že by mali byť kontrolovateľné? Áno, alebo nie?
3,Súhlasíte s tým, že sa to týka aj tohoto prípadu? Áno, alebo nie?
Anton Dúbravec ml. | 08-07-2016 11:33:26
lubo | 08-07-2016 11:23:36

Clanok sem dala Ivetka Tothova, ktora ho prevzala, ako nasu tlacovu spravu :) My ako zdruzenie dlhodobo nemame povolenie sami pridavat clanky :) Podstata mojho prispevku je ta, ze sa tu kopia poznamky o tom, ako sa vyhybame odpovediam o financovani, co nie je pravda a nemame na to jediny dovod :) Chcel som teda len vsetkym diskutujucim oznamit, kde najdu odpoved a kedy :) Pretoze mam pocit, ze z neznamych pricin cakaju, ze ju najdu prave tu :) Ja osobne nad vecou som, pretoze viem, ze kazda jedna poznamka, ktora tu padla, je blud a vysledok mindrakov niektorych ludi :)
lubo | 08-07-2016 11:23:36
PRE anton Dubravec ml. ubezpečujem Vás, že v o vačšom kľude ako som teraz som dlho nebol. Uniká mi pdostata Vašeho príspevku, či len ste chceli dať najavo, že ste nad vecou? Je pekné, že tu nebudete nič vysvetlovať, ale potom prečo ste sem dávali článok? niekto Vás nútil? Či PR? a na nepríjemné otázky reagovať nebudeme? Pekný začiatok.
pánovi poslancovi Kurbelovi | 08-07-2016 11:14:54
Ako že poslanec Mestského zastupiteľstva nevie čo zastupiteľstvo schválilo, to je už len jaká práca poslanca alebo akurát chýbal. Asi poslanec nemá problém zistiť si že prerábku priestorov PRIESTORU si financovali Eko hliadka, Mladá Sereď a Storm sami za pomoci sponzorov a firiem. Pán Kurbel, každý kto chcel mohol prispieť či už finančne alebo prácou. Vás asi takéto aktivity mladých ľudí neoslovili, lebo na otvorení boli aj poslanci ktorých aktivity prospešné pre mesto zaujímajú a OZ Storm, Ekohliadka a Mladá Sereď urobili už veľa dobrého.
Darovanie krvi, knižné búdky, brigády, čistenie porondy pri Váhu, Piknikové stretnutia rodičov a deti v parku a mnohé ďaľšie. Ak raz prídete na takéto akcie,potom možno zmeníte názor.
Mesto Sereď získalo v minulom roku Ocenenie v Trnavskom kraji Najpriatelskejšie mesto k mládeži, Storm a Mladá Sereď získali za aktivity ocenenie a finančný grant v tomto roku od nadácie ORANGE..
Vy ako poslanec o tom neviete? Opýtajte sa v nadácii Orange , na VUC, na meste. Všetky zmluvy sú na webe. Čo je transparentnejšie???
Anton Dúbravec ml. | 08-07-2016 11:07:01
Vsetci anonymni a dvaja neanonymni diskutujuci mozu byt v klude, zdruzenie KC PRIESTOR sa ziadnemu vysvetleniu financovania vyhybat nebude :) Urcite vsak nebudeme nic vysvetlovat anonymom tu v diskusii :) Sledujte nas Facebook o par dni, tam najdete odpovede na vase otazky a mozete polozit aj dalsie otazky :) Samozrejme slusne a bez nepodlozenych obvineni, ktorych je tu neurekom :) Pekny vikend vsetkym :)
Pavol Kurbel | 08-07-2016 10:38:49
Všetky peniaze z mestskej kasy by mali byť vydané transparentne a kontrolovateľne. To sa týka každého, bez výnimky a teda aj tejto aktivity. Preto si myslím, že dotyční by nemali mať problém sa zverejnením.
Jozef | 08-07-2016 10:29:46
Nemozem si pomoct, ale mne to pripomona cielene aktivity isteho SZMacika v minulosti.
Uvidime o dva roky...
lubo | 08-07-2016 10:10:11
Podporujem aktivitu mladých ľudí, tiež k nim patrím (aspoň myslím), ale všetko čo ide z verejných zdrojov, musí byť transparentné. Priestor by mal pochopiť, že sa im nato zložili aj obyvatelia mesta, teda majú právo pýtať sa a vedieť koľko peňazí bolo poskytnutých z verejných zdrojov. Pokiaľ nechcú aby tak bolo, stačí to financovať zo súkromných zdrojov.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 08-07-2016 09:23:10
Poznamka k niektoremu prispevku podomnou - vsetky transparentne verejno prospesne projekty by mali mat najom na cinnost vo verejnom zaujme v mestskych nehnutelnostiach za symbolicke Euro mesacne.

Aj nase deti vystupujuce ci majuce akcie v DK!
Citatel | 08-07-2016 09:22:58
tran_sa_zavisti | 08-07-2016 09:01:02 - rodičia sú zo zvýšením poplatku není spokojný a tiež si myslia ze peniaze ktoré sa dali na túto klubovňu schovanu za cudzími slovkami by mali lepšie využitie inde. Ale majú iné starosti ako to tu vypisovať pubertiakom ktorí si melú svoje
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 08-07-2016 09:19:10
stran_sa_zavisti | 08-07-2016 09:01:02 | - mozno len nie kazdy zerie seno a mozno je uy naozaj cas uvedomit si to.

Vidiet suvislosti a verejne ich pomenovat su rozdielne veci. Vidia stovky, no verejne o nich hovoria jedinci.

Narastanim arogancie moci dochadza k zmene v mysleni ludi obycajny pud sebazachovy im hovori, ze mlcanim davaju neobmedzeny priestor zakernym a vychcanym ludom desatrocia planujucim ovladnutie systemu riadenia spolocnosti, v ktorej posobia. Mlcanim vacsina urychluje proces totalnej destrukcie demokracie a slobod, ktore si vazime.

Sledujem diskusiu a vidim, ze otaky smeruju k transparentnosti, o ktoru autori projektu evidentne zatial zaujem neprejavili.
Osobne nepochybujem o tom, ze napad zly nie je, no tych, ktori pozname motiv a cestu k jeho dosiahnutiu zase az tak vela nie je.
Vacsina pochopi o dva roky...
stran_sa_zavisti | 08-07-2016 09:01:02
Pre obyvatela - tipujem ze mas dieta nakolko vkuse omielas ako ta pride draho zvysenie poplatkov, no neboj sa nie si sam a nikto tu okrem teba neplace a nevylieva si zlost na aktivitu a vynalozene usilie ludi, ktori v tomto meste maju chut nieco vybudovat a zmenit k lepsiemu. dufam, ze raz ked ti povedia deti, na com zaujimavom sa v Priestore zucastnili, prepadnes sa od hanby pod zem a mozno nie, mozno to ma nieco spolocne s tvojou inteligenciou :-)
obyvatel | 08-07-2016 08:59:47
ano len sa pytal a zatial stale ziadne skutocne pravdive zverejnene konkretne doterajsie financne naklady a taktiez buduce prevadzkove naklady. Ale len kopu reci pravdepodobne organizatorov. Ale zato rodicia deticiek dostali hned pocitit zvysene poplatky.
Evinaa | 08-07-2016 08:19:16
Nechapem tuto reakciu ved to nieje o pravopise ....OBYVATEL SA PYTAL ....
pre pan Majko | 08-07-2016 06:18:57
Tina je pán Rigo?,žeby môj menovec? Máte v tom zmatek pan Majko.
anonym | 07-07-2016 23:31:24
Podobne si sami vybudovali priestor v DK členovia OZ Youth za pomoci sponzorov. Aj v tomto prípade si Priestor budovali sami členovia za pomoci sponzorov. Ak aj toto niekto ide spochybniť je to úbohosť.
macka | 07-07-2016 20:09:08
Mam pocit, ze prave na tento projekt dostala Mlada Sered financie od Nadacie Orange, takze pozor s tymi recami ohladom financovania projektu zo strany mesta. Akurat kukam fotky z tej otvaracky na FB a maju tam zverejnenych aj financnych sponzorov a je ich tam kopu - aj z priemyselneho parku napriklad. No neviem...ja nemam byt preco na akejkolvek strane, ale neskatulkoval by som ich len preto, ze su tam nejaki ludia, ktory maju napojenie na mesto a automaticky je cely projekt zbytocny a na houby a nemaju pravo robit v meste taketo projekty. Kazdopadne bolo by pre vsetkych fajn, ak by dali tie decka von nejaku tabulku, co a ako sa financovalo a dozvieme sa vsetci pravdu. Co myslite? A neviete nahodou ci platia nejake peniaze za priestory alebo to zostalo po Majkovi pre vsetkych za 1 euro?
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 07-07-2016 19:47:52
Tina | 07-07-2016 18:41:27 | - pan Rigo, onedlho sa docitate, kolko penazi obcania zaplatili konkretnej osobe na organitovanie akcii a ano, nasledne bola osoba ocenena samotnym primatorom. Len fakty, ziadne uvahy.
anonym | 07-07-2016 19:32:00
Je to výborné, tri občianske združenia majú spoločný priestor, nevšímajte si komentáre ľudí ktorí sú zakomplexovaní a urážajú aj takúto výbornú vec.
Držíme palce.
anonym | 07-07-2016 18:46:24
suhlasim s obyvatelom | 06-07-2016 22:12:31 Viete vase tvrdenie dokazat,alebo sem plieskate nezmysly z dlhej chvílea za ucelom ubližit.
Tina | 07-07-2016 18:41:27
To, že niekto investuje svoj voľný čas, energiu, úsilie na to, aby pomohol iným- nezištne, aby podporil mladých ľudí, sa nevidí tak často. Každý nech sa zamyslí sám, kedy spravil niečo nezištne vo svojom voľnom čase pre svoje okolie,ale i pre ľudí ktorých nepozná. Obdivujem týchto mladých, že našli drive, aby niečo takéto vytvorili. Verím, že budú príkladom aj pre iných. A taktiež dúfam, že celý Priestor poslúži dobrej veci. Kiež by v mojom mladšom veku boli okolo mňa takýto šikovní ľudia, kt. by mi pomohli rozšíriť obzory, dodali odvahu prekročiť zónu komfortu a nebáť sa začať robiť veci inak, lepšie. Držím palce. :) Ps: A koľkí z Vás, kt. tú robia negatívne rozruchy, získali nejakú cenu za komunitný rozvoj, alebo inú cenu, kt. potvrdila a ocenila, že ste spravili fakt niečo dobre pre iných...
nika | 07-07-2016 18:14:14
napiste menom ktory traja su drogovo zavisly
obyvatel | 07-07-2016 18:03:10
pre 07-07-2016 17:41:50 \"Ak nie tak na čo by malo prispievať?\" Toto su vyhodene peniaze a aj nadalej sa este na prevadzku vyhadzovat budu.
Ja uz nastastie davno nemam deti chodiace do školky ale to ako mesto pomohlo a prispelo rodicom tak ze im zvyšilo poplatky o 100% aby sa asi mohlo financovat aj taketo nieco je katastrofa pre mlade rodiny v tomto meste. Dufam ze mate fajn pocit.
Nezmyselné komentáre | 07-07-2016 17:41:50
Nemám slov. Je mi úprimne ĺúto všetkých nevďačných bohužiaľ Sereďanov, ktorí nemajú iné starosti len písať nevďačné komentáre aj na takúto rozumnú vec ako je PRIESTOR. Dotyčný by asi chcel mestský príspevok pre seba na fľašu a cigarety a aby tu potom mohol robiť zo seba diplomata. Že mesto prispelo na projekt? Skôr by bolo smutné keby neprispelo. Ak nie tak na čo by malo prispievať? Nech sa páči, choďte, vymyslite si vlstný projekt a pýtajte si po príspevok aj vy. Samozrejme ide o iróniu lebo podľa všetkého ste odkázaný na to sa tu pohoršovať nad nezmyslom.
Marek Sladký | 07-07-2016 14:23:49
nie som si istý, | 07-07-2016 13:00:34 - pocit je správny 😆
nie som si istý, | 07-07-2016 13:00:34
ale mám pocit, že na fotke je aj Tomčányho synček
seredan | 07-07-2016 12:57:33
dalsi nezmyselny projekt.
suhlasim s obyvatelom | 06-07-2016 22:12:31
a to v plnej miere. okrem toho ze na tej foto vidim 3 ludi o ktorych viem ze su drogovo zavisli... to sme to dopracovali sered
obyvatel | 06-07-2016 18:36:07
pre 06-07-2016 13:30:07, este raz neriesme tu vybrane slovo ale podstatu a ta je v pravdivom zverejnenom financovani. Aby rodicia deti platiacich v skolkach vysoke poplatky vedeli ze popri tom financuju aste aj teketo nieco, co asi nic extra neprinesie tomuto mestu ale budeme sa aspon tvarit ze je to neskutocne dolezite pre toto mesto. Ale uz som si vsimol ze v tomto meste je bezne zatajovat financovanie projektov ktore sluzia aj na podporu vlastnej dolezitosti a kampane.
Jozef | 06-07-2016 14:59:29
Ale ved nikto tu neulietava, s.i.n. sa len slusne opytal na financovanie. A pokial MS a spol dostali nejake eurace z jeho dani, tak ma na tu otazku pravo.
Či?
pre Jozef | 06-07-2016 14:50:45
to čo som chcel som aj prezentoval. Nevidím dôvod poskytovať vám akékoľvek informácie, ale takisto tu netreba ulietavať na kadejakých fantazmagóriách. Je to určite lepšie ako to nechať chátrať neprerobené, o tom niet pochýb
Jozef | 06-07-2016 14:30:00
tak preco ich neposkytnes s.i.n. ovi? (a nam ostatnym)
Ved on nekritizuje, len sa pyta a mmch. drzi palce.
Alebo len kecas?
pre s.i.n | 06-07-2016 14:26:40
niekto obhajuje, resp. verí v užitočnú vec, niekto kritizuje, len aby kritizoval.
Mám dostatok relevantných informácii ktoré mi umožňujú spraviť si na vec vlastný názor.
s.i.n. | 06-07-2016 14:23:35
Jozef, na Slovensku máme také príslovie: \"vyčkaj času, jak hus klasu\". Zakrátko sa ukáže čo KC PRIESTOR dokáže.Zatiaľ im držím palce.
s.i.n. | 06-07-2016 14:17:59
pre obyvatel | 06-07-2016 13:30:07: prepáčte, ale vy za každú cenu len obhajujete niečo, o čom nemáte relevantné informácie. Aj to o niečom svedčí! Či nie?
Jozef | 06-07-2016 13:34:25
preco by ich mesto nepodporilo?
Ved to nie je fuj fuj Majko.
A zas na druhej strane - co by sme nespravili pre vlastne deticky.
Len tohto roku im uz priklepli 1900(?) eciek dotaciu.
pre obyvatel | 06-07-2016 13:30:07
áno, pravopis totiž veľa napovie o človeku, čo sa aj stalo vo Vašom prípade (pýtať sa - druhé vybrané slovo po P). Myslím, že žiadne horibilné sumy na údržbu tam nebudú, je to na dobrú vec, ako som už spomínal, veľa vecí spravených svojpomocne, materiál aj určité financie získané sponzorsky. Podľa všetkého sa tam platí aj klasické nájomné mestu, to ja už neviem. Viaceré mestá majú podobný priestor, je využívaný a má aj úspech medzi ľuďmi. Mali by ste sa takisto tešiť z toho, že tu vzniklo niečo nové a nie za každú cenu len kritizovať - nepodložene
obyvatel | 06-07-2016 13:15:32
pre 06-07-2016 10:14:46, neriesme pravopis aj ked vidim ze pre niekoho je to problem ale podstatu doterajsieho a hlavne dalsieho financovania tejto vasej kampane. Ci nech vam to pekne obyvatelia platia? A pokial sa pametam tak tam niekedy niekde bolo aj studio SOL a bolo asi zrusene lebo tam financovalo mesto len energie a pravdepodobne to bol problem. A pri tomto projekte financovanie energii mestom to uz problem nie je? A mam pocit ze SOL stalo mesto podstatne menej financii a ze SOL bolo pre toto mesto a obyvatelov podstatne uzitocnejsie a informacne prinosnejsie ako toto predvolebne reklamne zdruzenie vyvolenych deticiek ktore sa tu kreuje.
s.i.n. | 06-07-2016 11:42:22
Projekt pekný, aj idey na ktorých vznikol. A mohol by byť aj užitočný. Verím že bude. Ale zatiaľ žiadna vízia ako ďalej. Len akosi pokrivkáva odpoveď na to, kto a akou čiastkou sa podieľal na jeho realizácii.
Jozef | 06-07-2016 10:23:44
Obchodne centrum Nova
pre obyvatel | 06-07-2016 10:14:46
Pane, už to že sa pýtate s \"i\" by si zaslúžilo skôr šup-šup na letný kurz gramatiky. Možno by sa im to dalo navrhnúť a v rámci prázdnin by ste tam chodili s detičkami čo rupli zo slovenčiny, týmto pádom by to pre Vás nebol až tak nezmyselný projekt.
Priestor je mestský, väčšina vecí tam bola robená nezištne a dobrovoľne, možno si ho namiesto neustáleho kritizovania ešte obľúbite, nechajme sa prekvapiť..
seredan | 06-07-2016 07:24:51
kde sa to nachadza?
obyvatel | 05-07-2016 23:25:25
Vidim ze dlho nic ale po pridani mojho prispevku kde sa pitam na realne a pravdive zdroje financovania a financovania aj prevadzky tohoto akoze neskutocne nepostradatelneho projektu,tak hned sa aktivuje chvalna uderka. Len sa trosku zamyslam co je pre mna horsie. Ked mi fetak spravi skodu ukradnutim niecoho napr. kolesa v hodnote 50 eur alebo ked prostrednictvom dani a zvyseneho poplatku za skolku pridem o este vecsie mnozstvo penazi na financovanie takehoto projektu sice nefetakov ale o peniaze pridem tak ci tak. Alebo mam mat aspon dobry pocit ze aj z mojich penazi financujem zabavu a zviditelnenie sa deticiek vyvolenych pred bliziacimi sa volbami?
Citatel | 05-07-2016 19:57:23
klobuk dole | 05-07-2016 19:49:59 - ak richtár dá peniaze tak ide všetko. Ale keď vedia, že nemajú také isté možnosti tak svoje nápady nechaju v šuplíku.
klobuk dole | 05-07-2016 19:49:59
Tesim sa, ze v Seredi su takito sikovni mladi ludia, ktori sa len nevalaju pri pocitacoch a mobiloch, ale aj nieco robia pre lepsi zivot v Seredi. Dakujem!
obyvatel | 05-07-2016 19:34:08
No treba napisat aj trosku konkretnejsie ze kolko to cele stalo a kto co platil a kto a kolko bude este platit chod cize celkovu reziu tohoto neskutocne doleziteho programu. Navrhujem dalsie zvysenie poplatkov za deti v skolkach asi o dalsich 100% aby bolo na financovanie takehoto projektu. S usmevom budem sledovat cinnost a realnu uzitocnost tohoto projektu pre obyvatelov tohoto mesta.
kto je | 04-07-2016 21:23:03
KOMENTÁR PORUŠIL PRAVIDLÁ DISKUSIE
Príspevok svojim obsahom bol v rozpore s pravidlami diskusie, prípadne porušoval legislatívu platnú v SR a EÚ. Administrátorom portálu bol vymenený za tento oznam a uložený do archívu.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign