Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 19. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Prosba pre športovcov

Pavol KurbelDátum13. 01. 2011 15:59:39TémaMestský úrad

Nakoľko som sa stal členom školskej a športovej komisie, rád by som sa zoznámil s problematikou športu v našom meste. Preto by som chcel požiadať všetky kluby a predstaviteľov jednotlivých športov o stretnutie. Dnes som bol na Mestskom úrade a vyžiadal som si kontakty na kluby. Zistil som však, že tam nie su zastúpené všetky športy, ktoré v našom meste fungujú. Vyžiadal som si i kritériá, ktoré boli schválené na prideľovanie financií pre športovcov. Neviem posúdiť, či sú úplne objektívne, alebo nie. Ale po včerajšom rozhovore s predstaviteľom jedného druhu športu v našom mesto mám pocit, že niečo by sa asi malo zmeniť. Rád by som sa preto stretol so športovcami. Chcel by som totiž, aby financie boli rozdeľované čo najtransparentnejšie a najspravodlivejšie. I keď musím priznať, že za 50 rokov som pravodlivosť ešte nestretol. Prosím, aby tí, čo maju záujem o stretnutie ma kontaktovali na adrese p.kurbel@inmail.sk. alebo na 0905 626236 A ešte niečo pre športovcov. Pána Winstona Churchilla, ministerského predsedu Veľkej Británie sa raz pýtali, čomu vďačí za to, že sa dožil tak vysokého veku (91 rokov)Odpovedal: trom veciam 1, dobré jedlo, 2, dobré cigary 3, predovšetkým žiaden šport Pavol Kurbel


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
›REGISTROVANÍ MENOM‹
registrovaní nickom
všetci
Pavol Kurbel | 15-01-2011 13:09:18
1, Dozvedel som sa. koľko ľudí je na box zapísaných a videl som, koľko ich tam naozaj bolo. 2, dozvedel so sa, že Aikido za 16 rokov, čo v Seredi pôsobí, nikdy nedostalo ani korunu podpory. Napríklad ani vtedy, keď žiadali 10 000 na rok. Že na žinenku v hodnote 180 000 sa skladali z vlastného 3 roky. 3,Vôbec som netvrdil, že sa nerozdeľovalo transparentne. Prečo by som to mal tvrdiť, keď som v komisii nebol a neviem, ako peniaze rozdeľovali. Myslím si však, že i menšinové športy by mali byť z mesta podporované. 4, Nepodporoval som žiaden šport, podporoval som iné aktivity. 5, Nie nemyslím si, že bezpečnosť v našom meste je už v poriadku. 6, Do športovej komisie som išiel preto, lebo je to aj školská komisia. Ja nemôžem za to, že sa zlúčila so športovou. Ja som navrhoval školskú samostatne. Neprešlo to. To nie je moja chyba. V minulom období som 4 roky pôsobil v školskej komisii. Hneď na začiatku som si obišiel všetky školy a škôlky. Hovoril som so všetkými riaditeľmi. Zaujímal som sa o ich problémy. Urobil som si kompletnú fotodokumentáciu o stave našich škôl. Budov i vybavenia. Bolo to v žalostnom stave. Potom som na zastupiteľstve urobil videoprojekciu svojim kolegom, aby videli, v akom stave je školstvo. Netvrdím, že len preto, ale si myslím že aj preto, sa za posledné 4 roky investovalo do rekonštrukcií a vybavenia škôl viac, ako za hádam 12 rokov pred tým. To vám môžu potvrdiť všetci riaditelia škôl a škôlok. Na školskej komisii som povedal, že budem lobovať za to, aby školy aspoň ku koncu 4 ročného obdobia dostávali z mestského rozpočtu všetko, čo im patrí. Mesto totiž od štátu dostáva desiatky miliónov korún na chod škôl. Nič však nenúti mesto, aby ich aj školám naozaj dalo. Takže prax bola taká, že napríklad len za predchádzajúce roky si mesto ponechalo z balíka, ktorý prišiel pre školy od štátu, milióny korún. Minulý rok, školy prvý krát v histórii dostali takmer (bola vyčlenená rezerva napríklad na havárie v školách)všetky financie, ktoré im patrili. Netvrdím, že je to len moja zásluha, lebo veď za to musia hlasovať viacerí, ale neustále som hovoril s kolegami, presviedčal ich a žiadal, aby za peniaze pre školy hlasovali. Ani dnes školy nie sú na tom dobre, ale dovolím si povedať, že podstatne lepšie, ako boli pred 4 rokmi. Tento týždeň som bol pozrieť v dvoch škôlkach, videl som stuchnuté a zapáchajúce koberce, rozpadávajúce s postielky, či WCka a umývárky v biednom stave. V takom, že doma by ste také asi nikto nemal.
Človek | 15-01-2011 12:29:17
Pán Kurbel,mám na Vás dve otázky: 1.Pred niekoľkými mesiacmi ste sa začal zaoberať bezpečnostnou situáciou v meste. Máme to brať tak, že bezpečnosť v Seredi je už v poriadku a teraz idete riešiť šport? 2.Píšete, že by ste sa rád zoznámil s problematikou športu v našom meste. Načo ste išli so športovej komisie keď problematiku športu v našom meste nepoznáte? Alebo sa mýlim a Vy sa dlhodobo angažujete v nejakej športovej činnosti? Napíšte v akej? To zase chcete brať futbalistom, ktorí konečne majú nejaké výsledky a dávať miniklubom, o ktorých dnes ani neviete a tak ich musíte hľadať na SOL?
anonym | 15-01-2011 09:31:24
Konečne sa nájde chvályhodná poslanecká iniciatíva, kedy poslanec prejaví osobný záujem zisťovať si informácie o športe v meste, o prerozdeľovaní financií a aj tak je terčom kritiky. Prečo nekritizujete tých, ktorí sedia v komisiách a rozhodujú od stola? Myslíte si, že takýmto spôsobom sa dá lepšie rozhodovať o agende, ktorú komisia zastrešuje? Ak jeden poslanec prejaví skutočnú iniciatívu kvôli objektívnejšiemu posudzovaniu situácie hneď tu každý šteká. Napríklad autor príspevku 15-01-2011 09:03 sa prečo nespýta ostatných zo školskej a športovej komisie akému športu za posledné obdobie pomáhali a ako? Prečo sa to pýta práve p. Kurbela, ktorý si dovolil vytŕčať zo zaužívaných postupov rozhodovania od stola? Alebo by bolo lepšie, keby sa o nič nezaujímal a nemal by prehľad o veciach, na rozhodovaní ktorých sa podieľa? Možno by to aj bolo lepšie, aspoň by sa nevystavil kritike. Ľudia vy ste niektorí takí tupí, že by vám nikto nikdy nevyhovel.
anonym | 15-01-2011 09:19:45
P,Kurbel sa skutočne zaujíma o problematiku klubov, a teda o prácu komisie, do ktorej bol delegovaný, a to pokladám za veľmi správne. Počas minulého obdobia sa iste dotácie rozdeľovali transparentne, ale možno menšie kluby boli odsúvané na druhú koľaj,tak preto nie len futbal,basketbal,volejbal, ale aj iné menšie športy treba podporiť,a v presadzovaní tohto Vám držím palce
P.Kurbel | 15-01-2011 09:03:39
Akému športu ste za posledné obdobie ako poslanec pomáhali?Či finančne,či odborne?
P.Kurbel | 14-01-2011 23:17:23
To akože počas minulého obdobia , keď bol predseda Stareček a predtým Vydarená , tak sa nerozdeľovalo transparentne ? Veď ste bol poslanec ...
ja | 14-01-2011 21:53:41
pri tom, ako sa uzasne nove zastupitelstvo vysporiadalo s odbornostou komisii, je tento sposob asi najlepsi mozny, ako nahradit odbornost cerstvymi vedomostami a osobnymi poznatkami. gratulujem k vyuzivaniu zdraveho rozumu a skutocnemu naplnaniu funkcie poslanca mesta. drzim palce.
Pavol Kurbel | 14-01-2011 20:10:42
A čo ste sa dozvedeli na tréningoch boxu,aikida,karate ?
pre p. kurbela | 14-01-2011 15:20:03
Palino,ale veď máme predsedu športovej komisie,prečo organizuješ neaké stretnutie mimo komisie...Či máš záujem sponzorovať kluby? Super,potom klobúk dole.
Igor Lehocky | 14-01-2011 15:09:40
To je dosť málo, keď má niekto problematiku športu v malíčku, ešte je potrebné to dostať do hlavy a potom to pôjde. To bolo zo žartu samozrejme, ale inak pán Kurbel Vaše kroky ako poslanca sú zaujímavé a aj hodnotné, myslím, že tak nejak by mal vyzerať obsah práce poslanca MsZ. Osobná zainteresovanosť, osobná znalosť problematiky sa nedá nahradiť ničím. Bez konkrétneho oboznámenia sa s vecou je ťažké rozhodovať od stola MÚ. Vaše kroky sú sympatické, spolu s priebežným informovaním o dosiahnutých zámeroch budú prínosom pre mesto.
Pre Pavol Kurbel | 14-01-2011 14:22:05
*yes* *yes* *yes*
Pavol Kurbel pre j.f. | 14-01-2011 12:32:51
Ďakujem
j.f. | 14-01-2011 12:11:34
Pán Kurbel cením si vašu aktivitu a myslím si, že podobne by sa mali zapojiť všetci vaši kolegovia. Mám pocit, že to myslíte úprimne a vážne, a preto vám prvý krát držím palce, aby sa vám podarilo spravodlivo rozdeliť financie pre všetky športové kluby v Seredi. *yes*
Pavol Kurbel | 14-01-2011 00:09:57
Prepáčte, zabudol som na pani Kováčovú.
Pavol Kurbel | 14-01-2011 00:04:32
Znovu opakujem. Ja nie som proti takémuto stretnutiu. Ale prečo mi upierate právo, stretnúť sa s týmito ľuďmi aj osobne, prísť sa pozrieť na tréning, vidieť na vlastné oči koľko tam naozaj chodí ľudí a koľko je zapísaných a podobne. Ale bez kontaktov na predstaviteľov jednotlivých športov sa nedozviem napríklad ani to, kde a kedy trénujú. Predsedom komisie je pán Kalinai a členmi sú pani Vydarená, Karmažínová, Čomaj, Kyselý, Stareček a ja.
zvonar | 13-01-2011 23:50:30
Dakujem za reakciu p. Kurbel, ale predsa len si stojim za tym, ze spolocne stretnutie je najjednoduchsie a ma najvacsiu vypovednu hodnotu: poslanci, verejnost, media atd... V sportovej komisii ak som dobre pochopil ste Vy, Vydarena a vazne aj p. Kysely???
Pavol Kurbel | 13-01-2011 23:47:01
Ďakujem za typ. Ja nie som proti takémuto stretnutiu. Ale ja predsa nemôžem hovoriť za iných a niekoho k niečomu nútiť. A prečo len ja? Čo ja bránim niekomu, aby sa stretol s predstaviteľmi jednotlivých športov? Včera som si bol pozrieť boxeristický klub a Aikido. Veď to môže urobiť každý z členov komisie. Ale každý to ani nepotrebuje, lebo napríklad pani Vydarená bola viac rokov v športovej komisii a tak si myslím, že túto problematiku má v malíčku. A podobne aj pán Kyselý, ktorý ešte stále hráva futbal.
Seredský šport | 13-01-2011 23:25:57
Snahu o zlepšenie, na začiatku aspoň väčšou informovanosťou o športe, neskôr aj inými aktivitami, sa snaží jeden malý súkromný projekt (www.seredskysport.info). Kto chce, môže alebo má možnosť, môže sa pridať. Kontakty na športové kluby sú v časti Adresár.
zvonar | 13-01-2011 22:48:36
Pan Kurbel vas clanok zacina v zmysle: "...co uz sa da robit, stal som sa nedobrovolne clenom..." a tym citatom na konci ste to krasne zabil...mam zmysel pre humor, ale sem sa to nehodi...sport v Seredi trpi Tesi ma Vasa snaha o rychle intro do sportovej problematiky mesta, ale toto mi pride trochu ako partizancina...preco len Vy...preco nie cela komisia sa nemoze-nechce stretnut so zastupcami klubov mesta. Miesto: velka zasadacka, kazdy klub dostane 3 min. na prezentaciu, nasledne riadena diskusia. Suhlasim s gregorom, percentualny podiel dotacii mesta z celkovych prijmov niektorych klubov zvadza nutnsti k vlozenia privlastku "Mestsky" do nazvov tychto zdruzeni. Vela uspechov v tejto pre Sered dolezitej oblasti ;-)
gregor | 13-01-2011 20:37:42
Jasné - už rozumiem i ja. Len som začínal mať dojem, že máme Mestské športové kluby, hoc si myslím, že podľa dotácií, ktoré dostávajú ročne, by sa aj tak mali viaceré volať, bo najmä z týchto peňazí sú financované, resp. aspoň v názve by to tak mali mať.
Pavol Kurbel | 13-01-2011 19:48:02
Možno som sa nevyjadril dosť zrozumineľne, ospravedlňujem sa. Na mestskom úrade som dostal zoznam klubov či športov, spolu s kontaktami, ktoré dostávajú dotácie od mesta. Ale na území mesta pôsobia aj športovci, ako napríklad japonské bojové umenia, ktoré, pokiaľ mám správnu informáciu, nedostávali dotácie. Z akých dôvodov, to neviem. Preto by som sa rád stretol so všetkými, aby aj oni, ak budú mať záujem, splnia podmienky a podarí sa to presadiť, mohli dostať od mesta dotáciu.
gregor | 13-01-2011 19:18:09
p.Kurbel, ako píšete: "bol som na Mestskom úrade a vyžiadal som si kontakty na kluby. Zistil som však, že tam nie su zastúpené všetky športy, ktoré v našom meste fungujú" To akože na úrade majú byť zastúpené kluby? Respektíve ako ste to myslel, že nie sú tam zastúpené?
Churchillov gén,niečo na prečítanie: | 13-01-2011 16:43:52
Churchillov gén Mnohé bary si za „krstného otca“ vyberajú Ernesta Hemingwaya, barda mixológie Jerryho Thomasa alebo domácu celebritu. Na hostí by tam mala však častejšie hľadieť inšpirujúca tvár Winstona Churchilla. Nositeľ takzvaného Churchillovho génu by mohol byť patrónom barových hostí a miláčikom reklamných agentúr liehovinárov. Narodil sa ako nedonosený, odmalička trpel obezitou, fajčil, žil v neustálom strese a dennodenne popíjal poháre whisky, vína, vodky, brandy Sarajishvili, džinu. A predsa sa dožil úctyhodného veku, dokonca pri plnom rešpekte a úcte. Použiť ako ťahák meno Ernesta Hemingwaya je dvojsečná zbraň. Pre jeho obľubu piva, vína i vodky (najmä vodky s tonikom v milovanom bare Sloppy Joe´s bar vo floridskom Key West) ho síce zahraničné i naše bary „vešajú“ na stenu, ale spisovateľovi chýbal Churchillov gén. Alkohol mu zničil zdravie, najmä mentálne, a viedol prst k spúšti pušky. Legendárnou postavou barovej scény pred pultom sa stal aj herec Richard Burton. Vravieval, že nepije viac než fľašu vodky denne (v skutočnosti to občas dotiahol až na štyri). Nejeden liehovarník by ho bol rád mal za stáleho klienta. Pravda, iba do jeho 58 rokov, keď mu mozgová porážka vzala život. Bary milujú aj Jima Morrisona, legendárneho speváka a textára skupiny Doors. Predovšetkým pre jeho citáty velebiace alkohol. Ódy na vodku dospieval ako 27-ročný. Vo vani mu zastavila srdce. V bare občas nájde hosť aj podobizeň Theodora Roosevelta. V tom prípade sa však manažér kopol. O prezidentovej vášni k alkoholu sa síce dosť klebetilo, v skutočnosti by pri jeho spotrebe bary zbankrotovali. Len výnimočne si vypil vodku s pomarančom v bare parížskeho hotela Ritz. Potešili by sa však hosťom à la Boris Jeľcin, povestného tradičnými dvoma fľašami vodky v saune. Navystrájal sa síce dosť bizarných kúskov a absolvoval niekoľko srdcových operácií, 76-ročným životom ho však pravdepodobne sprevádzal Churchillov gén aspoň mierneho kalibru. autorka – Soňa Hudecová–Podhorná

Pre pridávanie komentárov k článkom sa prihláste. Ak nemáte prihlasovacie meno a heslo, zaregistrujte sa tu.

Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign