Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Prokurátor na základe podnetov Pavla Pachníka napadol už aj VZN-ká platné v Seredi

24

Sereď    |  Pozornejším čitateľom  SOL určite neuniklo niekoľko diskusných príspevkov  Pavla Pachníka z  Dolného Kubína, ktoré napísal najmä pod   VZN-ká schválené  našimi poslancami  MsZ a platnými v Seredi. A tým ešte pozornejším možno neuniklo meno Pavla Pachníka a za ostatné dva roky množstvo ním odoslaných podnetov na prokuratúru, v ktorých namieta nezákonnosť mestskými zastupiteľstvami schválených  VZN v mestách po celom  Slovensku. A výsledok jeho činnosti? Desiatky protestov prokurátorov proti  VZN-kám a desiatky z nich následne zastupiteľmi mnohých miest zrušené či minimálne zmenené.

Pozreli sme sa na niektoré  VZN-ká platné v  Seredi a s viceprimátorom mesta Ľubomírom Veselickým sme sa porozprávali o tom, či sú občanmi dodržiavané, či  MP na ich základe koná a či sú v súlade s príslušnými zákonmi.

Po prvom rozhovore s viceprimátorom sme telefonicky kontaktovali  Pavla Pachníka a požiadali sme ho o jeho stanovisko - už pri krátkom rozhovore sme nevychádzali z údivu. Už v tom čase sa totiž na  MsÚ nachádzali dva protesty prokurátora, v ktorých protestuje proti predmetným  VZN-kám pre ich nezákonnosť.

Následne sme sa s viceprimátorom stretli znovu a rozhovor sme doplnili o jeho stanovisko.

VZN-ká sú akousi legislatívou na území obce či mesta. Občania sú povinní nimi sa riadiť, no žiadne z nich nesmie byť v rozpore s vyššími právnymi normami a už vôbec nie s  Ústavou  SR  a ďalšou legislatívou.

VZN-ká schvaľujú poslanci miest a obcí z pravidla na odporúčanie legislatívno právnej komisie, prípadne komisií odborných. Vyhotovovať by ich  mali ľudia - odborníci. Z pravidla sú za túto prácu aj zaplatení. VZN podpisuje primátor mesta či starosta obce.

Asi každého napadne logická otázka - desiatky, ba stovky ľudí za svoju prácu zaplatených VZN-ká navrhnú, odporučia schváliť a schvália. Ďalší kontrolujú a podpisujú. VZN-ká v mnohých mestách platia aj dlhé roky či desaťročia. A následne príde Pachník z Kubína a legálnym spôsobom cez prokuratúry desiatky z nich napadne - a úspešne.

Čím to je? Čo v tejto spoločnosti nefunguje tak ako má? Ako je možné, že mestá a obce sa roky riadia protizákonnými VZN-kami a na ich základe  obecné a mestské polície ukladajú občanom sankcie?

O rozhovor sme požiadali aj  Pavla Pachníka. Stretneme sa  s ním osobne a nepochybne prinesieme podnetné materiály aj pre našich poslancov. Pomôže to?

Dnes prinášame sľúbený rozhovor s  Ľubomírom Veselickým.


Priložené súbory k článku:



Fotogaléria k článku:

24
Autor: Iveta Tóthová

Video k článku:


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 15-07-2016 14:18:53
Volajte na 0907 277 777, s kontaktom na Pala poradime.
Juraj Behan | 14-07-2016 21:07:04
Pán Pachník, súrne potrebujem na Vás kontakt, potrebujem pomoc, ďakujem pekne, behan@email.cz
re:p-Lehpcký | 17-08-2012 16:30:18
Viete kde je Vaša chaby? Nedokážete si priznať, že aj niekto iný može mať pravdu.
Tak ako tu píše anonym podomnou to vy a p.Jozef nemáte ani šajn o zákonoch a iných idete o tom poučovať!
Dovolím si tvrdiť, že aj tie moje znalosti sú na ďaleko vyššej úrovni ako tie Vaše.
prečítajte si ešte raz, komentáre ako p.Pachníka k tej znôške nezmyslov:
Pavol Pachník | 16-08-2012 11:00:32
a ešte jeden zaujímavý:
anonym | 16-08-2012 10:43:54

Tak ako vidíte ani mne nejde o to "hádať sa stále s Vami" ako tu tvrdí p.Lehocký, len o tom, že jednoducho ste uplne mimo. Nezazlievamn Vám to, že ste sa o niečo snažili, ale bez znalosti zákonov to jednoducho nejde. Nič viac a nič menej! Ale aj to som Vám tu už niekoľkokrát písal, zdá sa však, že ste to stále nepochopili, ale naopak, snažíte sa mna očierniť a tvrdiť, že sa chcem s Vami hádať, namiesto toho ako si radšej priznať, že aj niekto iný može mať pravdu!
anonym | 16-08-2012 21:26:53
Nedávno sa tu objavili tiež pokusy istých odborníkov na kreovanie VZN na tému prostitúcie, pri ktorých preukázali (ne)znalosť príslušných zákonov, z ktorých mali VZN vychádzať. Základ je ale nepriznať si chybu.
Registrovaný Pavol Pachník Pavol Pachník | 16-08-2012 15:23:41
re: pre p.Pachníka | 16-08-2012 13:09:51

Klídek .... berte to s humorom ... veď som predsa maďar ...
čípoš seretlek paprika ...
ale to je jedno..
pekný deň prajem
Jozef | 16-08-2012 14:09:18
Igor, naco?
Tento clovek sa chce len a len hadat. A je mu jedno o com.
A bohuzial ma pravdu - to co predvadza skutocne nemozno nazvat snahou.
Ale pokial tymto konanim nevzbudi verejne pohorsenie, tak dokonca moze aj Oravaka nazyvat Madarom.
Igor Lehocký | 16-08-2012 13:34:20
Anonym, zdá sa, že zákony sú Vám úplne, ale úplne cudzie. Jediné čo je Vám blízke, je hádanie sa s Jozefom o veci, ktorej nerozumiete.
pre p.Pachníka | 16-08-2012 13:09:51
Dakujem za komentár k zufalemu pokusu o jednoduché vytvorenie VZN p.Jozefom a aj tomu anonymu pod ním. Ja dúfam že si to tu p.Jozef prečíta a pochopí o čom sme tak dlho spolu debatovali na tému článku "o štipke úrovne" . Ako snaha sa cení ale toto nemalo ani so snouhou nič spoločné.
A ešte jednha vec to s tým madarom neberte v zlom ale vyhadzovať mi tu na oči preklep ale sám písať takýmto štýlom í príde minimálne nevhodné... :-)
Registrovaný Pavol Pachník Pavol Pachník | 16-08-2012 11:02:59
re: p.Pachník | 16-08-2012 10:27:20

asi som maďar .. no čo už urobím ..
prajem pekný deň
Registrovaný Pavol Pachník Pavol Pachník | 16-08-2012 11:00:32
Určovanie definície verejný poriadok v zmysle zákona o obecnom zriadení § 4 ods. 3 nie je v právomoci obce .. a obec ani nie je žiadnym zákonom zmocnená k určovaniu takej definície ... ak takúto definíciu "vykoná" vo svojom VZN .. ide o prekročenie rámca zákona ... a podľa môjho názoru aj nevykonateľnosti podzákonnej normy
konkrétnu definiciu ako takú neupravuje žiadny zákon avšak zákon 372/1990 Zb.(o priestupkoch) definuje nižšie ... nebudem ich sem vkladať ...nájdete ich ..
Priestupky proti verejnému poriadku
§ 47
takže analogicky .. s poukazom na uvedené ... je adekvátne posudzovať uvedenú skutočnosť .. s poukazom na uvedené v priestupkovom zákone ...

ešte je aj tento pojem upravený ... BEZPEČNOSTNÁ RADA SLOVENSKEJ REPUBLIKY v Terminologický slovník krízového riadenia .. a zároveň sa o takomto pojme vyjadruje aj ESĽP a smernice a nariadenia EU v konkrétnych rozhodnutiach ...ktoré sú nadradené vnútroštátnej legislatíve
je to široký pojem ..

avšak ja si myslím že úprava v priestupkovom zákone je smerodatná pre obce ... a obce nie sú žiadnym zákonom zmocnené niečo ... vykladať .. zakladať či vytvárať nové pojmy ...
Prajem pekný deň
anonym | 16-08-2012 10:43:54
Ten Jozefov návrh je zúfalý pokus ani neviem o čo. Všetko čo navrhuje zahrnúť vo VZN pod pojem "porušovanie verejného poriadku" pozná zákon o priestupkoch (aj keď nie pod rovnakým pojmom), resp. v prípade väčšej nebezpečnosti činu pre spoločnosť na to pamätá aj Trestný zákon. To isté platí aj v ďalšej časti, čo navrhuje na verejných priestranstvách zakázať. Veď na tieto protiprávne konania tiež pamätajä súčasné zákony. Plusom by bolo, ak by chcel upraviť veci konkrétnejšie, ale v takejto podobe ich predsa pozná aj súčasná legislatíva. Problém je aj v tom, že niektoré konania navrhované Jozefom sú v priestupkom zákone ustanovené nielen ako priestupky proti verejnému poriadku, ale napr. aj ako priestupky proti občianskemu spolunažívaniu. Preto je neprípustné VZN-kom upravovať niečo, čo zákon definuje iným spôsobom. Rovnako je nešťastná formulácia "prostitúcia formou stopovania na vjazdových a výjazdových komunikáciách mesta". Žiadny zákon nič takéto nepozná, z čoho teda vychádza tento návrh?
p.Pachník | 16-08-2012 10:27:20
Ospravedlnujem sa za preklep, naozaj sa to nikdy nikomu nestáva.
To Vaše písanie s tými bodkami v každej vete, prepáčte ale píšete ako maďar!
Všeto sa dá podľa Vás, tak skúste sa len v krátkosti vyjadriť k tomu návrhu, čo tu dal p.Jozef, keďže sme sa tu na tú temu dlhšie doťahovali. Dakujem.
Registrovaný Pavol Pachník Pavol Pachník | 16-08-2012 10:12:45
re: pre odborníkov | 16-08-2012 09:30:57

No máte tu naslovovzatého odborníka p.Pachníka, ktorému nikto v odbornosti nesiaha ani po členyk a máte ho tu za poloboha, čo tak mu napísať a spýtať sa na možnosť, ako zákonným spôsobom prijať VZN ktoré by bolo v súlade so zákonom a zároven by bolo aj účinné proti tým odporným ku..am! Pri jeho vedomostiach a v spojení s p.Jozefom, ktorý tu už niečo podobné navrhol, možno by aj nakoniec niečo z toho vzišlo...

Nemyslím si že som naslovovzatý odborník, ktorému nikto v odbornosti nesiaha ani po členyk (členky mladý muž) a už vôbec ale vôbec si nemyslím že som poloboh .. ani by som si to nedovolil ... ani neviete o čom píšete mne ktorý preskákal ... no škoda rečí ...

čo tak mu napísať a spýtať sa na možnosť, ako zákonným spôsobom prijať VZN ktoré by bolo v súlade so zákonom a zároven by bolo aj účinné proti tým odporným ku..am! Pri jeho vedomostiach a v spojení s p.Jozefom, ktorý tu už niečo podobné navrhol, možno by aj nakoniec niečo z toho vzišlo...

Viete si predstaviť .. že už mi napísali .. a chceli tú istu odpoveď ??? nebojte sa .. ako mi napísal .. ten pán od vás .. nevynašiel ste ameriku ... ono to funguje ...

len treba chcieť ...

Prajem pekný deň
Našiel som to | 16-08-2012 09:53:31
Pre p.Pachníka, skusite sa aspon v krátkosti vyjadriť k tomuto odborníkovi, prosím...? Citujem:
Jozef | 03-08-2012 10:42:38
Všeobecne záväzné nariadenie
mesta xxxx

O verejnom poriadku


Mestské zastupiteľstvo v xxx na základe Zákona SNR č. 369/1990 Zb.
o obecnom zriadení, v úplnom znení zákona č. 612/2002 Z.z.
a v súlade so zákonom č.300/2005 Z.z , ďalej v súlade so zakonom č. 372/1990 Zb a ustan. § 9, ods. 3 zák.č. 135/1961 Zb

v y d á v a
všeobecne záväzné nariadenie o verejnom poriadku


Porušovania verejného poriadku
Porušovaním verejného poriadku sa rozumie:
a) chovanie osôb, ktoré na teritóriu mesta svojím správaním a vystupovaním
budia verejné pohoršenie. Jedná sa o vysýpanie odpadových košov, prevracanie
popolníc, vyhrážky, ohovárania, ruvačky, neslušné slovné prejavy, zosmiešňovanie,
písomný alebo grafický prejav na budovách a iných plochách, znečisťovanie
historických alebo kultúrnych pamiatok, hrobov a iných pietnych miest, rušenie
zhromažďovania občanov a obradov


Na verejných priestranstvách sa zakazuje:
obťažovať občanov fyzickými útokmi, nadávaním a ďalšími konaniami, ktoré na verejnom priestranstve a miestach verejne prístupných vzbudzujú verejné pohoršenie,
propagovať sexualitu, sexuálne symboly, nahotu, pornografiu a pod.,
prostitúcia formou stopovania na vjazdových a výjazdových komunikáciách
mesta, ponúkanie sexuálnych služieb.

Každý je povinný zdržať sa akéhokol'vek konania, ktorým by mohol spôsobiť porušenie verejného poriadku v rozpore so všeobecne záväznými právnymi predpismi, dobrými mravmi a všeobecne uznávanými pravidlami.
pre odborníkov | 16-08-2012 09:30:57
No máte tu naslovovzatého odborníka p.Pachníka, ktorému nikto v odbornosti nesiaha ani po členyk a máte ho tu za poloboha, čo tak mu napísať a spýtať sa na možnosť, ako zákonným spôsobom prijať VZN ktoré by bolo v súlade so zákonom a zároven by bolo aj účinné proti tým odporným ku..am! Pri jeho vedomostiach a v spojení s p.Jozefom, ktorý tu už niečo podobné navrhol, možno by aj nakoniec niečo z toho vzišlo...
Jozef | 16-08-2012 07:53:39
Sylvia, ziadna iniciativa a ani kolesa uradu.
Na podnet p.Pachnika podal prokurator protest a az potom zacali konat nasi "radní".
Registrovaný Pavol Pachník Pavol Pachník | 16-08-2012 01:44:55
re: Robo Horvath | 15-08-2012 22:34:38
ďakujem za uznanie ... no neberiem to tak .. ako ste to napísali s tým odratým ....
robím to druhý rok ... mám za sebou pomaly ... preštudovaných sto možno stopäťdesiat nálezov, judikátov . rozhodnutí ESĽP ... krajských rozzsudkov .. a teraz mám už desiatky protestov ... no je toho veľa ...nemôžem fyzicky makať .. nebudem zverejňovať prečo ... ale ešte myslím .. teda som ... a ak môžem myslieť .. tak môžem možno aj kúštičok pomôcť ak sa bude dať .. a ak bude niekto chcieť ... aby ma bral ako rovnocenného ...
prajem príjemný deň
Pavol Pachník | 16-08-2012 01:37:07
re: Erich | 15-08-2012 13:37:42
Ďakujem .. pokiaľ mi bude slúžiť šedá kôra mozgová a príslušné závity ..lebo fyzicky som na tom biedne .. budem aspoň takto ... niečo robiť ..
Ďakujem za uznanie a prajem pekný deň
Pavol Pachník | 16-08-2012 01:10:54
Vážený pán Irsák z reakcie predpokladám, že ste z odbornej obce .. JUDr. Michal Irsák
poslanec MsZ
predseda legislatívno-právnej komisie ... no dovolím si tvrdiť .. že nie že som nič nového neobjavil ... objavil som Ameriku a postavil som kolumbovo vajce na špicu ...
čo poviete ...či nie ???

a prečo ste doteraz nikto nič proti tomu neurobili a vyberáte nezákonne peniaze od ľudí ...
toto ste napísali ... Pán Pachník v podstate objavil nič nové. Je viac obcí a miest, ktoré majú prijaté svoje všeobecne záväzné nariadenia v rozpore so zákonom .. to je ten HUMUS viac obcí c rozpore so zákonom ... a vám to je jedno ... ktorý sa toleruje všade .. a ak ste profesionál čo predpokladám z Vášho podpisu ... že ste .. tak by ste mali prvý dvíhať ruku .. čo mali, nie že mali .. už ste to mali zniesť zo sveta dávno ... také VZN - ko .. proste je to tak ... ja z toho nemám nič ... a nikto nechce odo mňa nič .. ja si len cením .. keď vidím . tie odkazy ..
prajem príjemný deň pán JUDr. Irsák
Robo Horvath | 16-08-2012 00:03:42
Aj ked treba povedat ze niekedy by take dobre flexibilne VZN pomohlo obcanom napr. odstranit ***** od milexu,co sa akoze momentalne zakonne neda. Ale na druhej strane by sa mohla takato flexibilita VZN lahko zneuzit a otocit proti obyvatelom a na prospech zaujmovej skupinky poslancov. Ale to teraz asi uz nepisem o nasom meste, či?
Robo Horvath | 15-08-2012 22:34:38
No ja sa na to pozeram trosku inak. Za tie VZN ma mat a niest asi trosku niekto aj zodpovednost. A kto asi ak nie JUDr. Michal Irsák poslanec MsZ predseda legislatívno-právnej komisie.Viac pravneho rozumu na MsU ma asi tazko niekto.Takze pan Irsak si prispevkom na SOL v prvom rade obhajuje svoju kozu,aby to pred očami seredanov nevyzeralo tak,ze z neho pan Pavol Pachník urobil akoze odrateho barana.
Takze pred panom Pavlom Pachníkom davam klobuk dolu a prajem mu vela dalsich uspechov.
anonym | 15-08-2012 20:43:32
Ok, je možné, že k tým dvom VZN sa proste zatiaľ nedostali. Ale treba uznať, že snaha a iniciatíva na preskúmanie a zosúladenie všetkých dovtedy prijatých VZN tu zo strany legislatívno - právnej komisie pri MsZ bola. Preto je dobré, že sa tu objavilo stanovisko p. Irsáka.
Sylvia | 15-08-2012 19:14:54
Tiez som rada ze nam to pan Irsak vysvetlil. Ta iniciativa zrejme bola ale kym sa to premlelo kolesami mestskeho uradu tak im to pan Pachnik proste napadol a prokurator zrusil cim vlastne dal panu Pachnikovi za pravdu. Akurat mi k tomu nejde ten text co hovori Lubo na videu pretoze evidentne mu dosla para a hovori sa ze v najlepsom treba prestat. Lubo si to este ty?
anonym | 15-08-2012 17:00:50
Som rád, že sa tu objavil príspevok od p. Irsáka, ktorý má k tomu čo povedať. Len mi teda nejde do hlavy, že ak bola iniciatíva na preskúmanie a zosúladenie všetkých dovtedy prijatých VZN, či boli preskúmané aj tieto dve napadnuté VZN...
Michal Irsák st. | 15-08-2012 14:36:51
Uznesenia zo zasadnutia legislatívno-právnej komisie MsZ v Seredi, zo dňa 13.08.2012 znejú:
- Protest prokurátora - VZN Mesta Sereď č. 12/1998 o nočnom kľude, komisia prerokovala a odporúča zrušiť nariadenie v celom rozsahu
- Protest prokurátora - VZN Mesta Sereď č. 2/2006 o úprave podmienok predaja, podávania alebo požívania alkoholických nápojov na území mesta Sereď, komisia prerokovala a odporúča zrušiť nariadenie v celom rozsahu. Ďalej odporúča MsZ, aby v lehote do šesť mesiacov od konania zastupiteľstva uložila povinnosť vypracovať nové znenie takéhoto VZN, v súlade s príslušnými zákonmi.

K meritu veci si dovoľujem uviesť, že predmetné všeobecne záväzné nariadenia v čase ich prijatia vychádzali z vtedy platných právnych predpisov a boli v súlade s požiadavkou doby na úpravu niektorých pravidiel správania sa a spoločenských vzťahov.
Pán Pachník v podstate objavil nič nové. Je viac obcí a miest, ktoré majú prijaté svoje všeobecne záväzné nariadenia v rozpore so zákonom. Tým nechcem zhodiť jeho dobrý úmysel a činnosť, ktorú vykonáva v záujme dodržiavania platného právneho poriadku.
Legislatívno-právna komisia pri MsZ v Seredi na začiatku tohto volebného obdobia si uvedomovala predmetnú problematiku a prijala v tejto veci aj odporúčania MsZ. Z iniciatívy členov komisie bolo prijaté všeobecne záväzné nariadenie č. 3/2011, Legislatívne pravidlá tvorby všobecne záväzných nariadení Mesta Sereď, s účinnosťou od 5.05.2011. Súčasne iniciovala preskúmanie a zosúladenie všetkých dovtedy prijatých VZN. Na základe tohto odporučenia, potom MsZ v Seredi v roku 2011 prijalo 14 všeobecne záväzných nariadení, v roku 2012 6 všeobecne záväzných nariadení a 4 VZN sú v súčasnosti rozpracované a zverejnené na úradnej doske Mestského úradu.
Túto informáciu, ako predseda legislatívno-právnej komisie dávam čitateľom SOL na vedomie a nestotožňujem sa s tými názormi, ktoré sú na SOL uvádzané, ako napr. že tvorcovia nariadení majú za to zaplatené, že všetky nariadenia sú proti právnym predpisom a podobne. Som poslancom a predsedom tejto komisie viac volebných období. Protest prokurátora proti VZN Mesta Sereď za celé toto obdobie bol podaný iba jedenkrát. Vždy sme sa snažili, ako komisia, tak aj poslanci Msz mať nariadenia a uznesenia mesta len a len v súlade s právnymi predpismi.

JUDr. Michal Irsák
poslanec MsZ
predseda legislatívno-právnej komisie
Erich | 15-08-2012 13:37:42
Pán Pachník, štát má na výplatnej páske vyše 130.000 ľudí. Žiaľ Vy by ste si ten plat zaslúžili tak ako máloktorý z nich. Držím palce, táto krajina potrebuje takto uvedomelých ľudí ako soľ.
Registrovaný Pavol Pachník Pavol Pachník | 15-08-2012 02:23:04
Re : hystéria | 13-08-2012 12:31:13
neviem čo sa trasete s tým prokurátorom. veď názor prokurátora je iba jeho názor!!!!!! aj na súde nie je dôležitý prokurátor ale sudca, ktorý rozhoduje a podanie prokurátora posudzuje. 10 prokurátorov je 10 názorov.

Super fandím Vám .. som toho istého názoru ... ale tie názory sú už tak "ostro" podopreté nálezmi ÚS SR ...že pomyly nebude ani čo riešiť ...
ale .. môže sa stať .. že keď pánboh dá ... aj motyka vystrelí ... a VZN-ko bude dobré ...
Registrovaný Pavol Pachník Pavol Pachník | 15-08-2012 02:19:28
Re: Peter Klokner | 13-08-2012 21:58:11

ďakujem ... hovorím tomu sizyfovské úsilie ... ale dúfam .. že prinesie nejaké úspechy .. aby už konečne ZMOs .. začal niečo robiť ... zatiaľ odmietli aj ponuku na stretnutie .. lebo nemajú prečo a nemajú hlavne čas predstavitelia... ale majú čas na to aby sa radili čo idú urobiť s tým Pachníkom ...
práve som skončil ďalších desať VZN-iek ...

Pekný deň prajem
zvedavý | 14-08-2012 14:24:36
p. Majko,Vás na tom videu nie je vôbec počuť čo sa pýtate.To isté aj na videu s p. Starečkom
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 13-08-2012 22:24:07
hystéria | 13-08-2012 12:31:13 | - hodnotite za dobry ten zakon, na ktory moze mat 10 prokuratorov 10 nazorov?
Peter Klokner | 13-08-2012 21:58:11
Pán Pachník predovšetkým vám gratulujem k ďalšiemu čiastkovému úspechu. Sledujem sporadicky ako sa vám "darí"už dlhšiu dobu a som rád že sa nájdu jedinci (bohužiaľ) ktorí si jednoducho povedané aj v záujme ostatných nechcú nechať káľať na hlavu od "systému".
Žiaľ nájdu sa jedinci ktorí to chápu asi ako útok na vlastnú integritu ale som presvedčený, že pri prvom konflikte s nezmyselnou normou by ruky aj nohy bozkávali za právnu pomoc.

Bolo tu správne konštatované, že ľudia ktorí majú ctiť právne normy sa v nich ako vidno nakoniec sami nevyznajú. Či je to iba trápne alebo je to poľutovaniahodné potvrdenie že ich schopnosti sú obmedzené je vecou ich vlastnej cti. Myslím že vehementné mlátenie sa do pŕs a oháňanie sa súdmi sú ešte trápnejšie ako spackané VZN. Iné gesto by ale bolo ak by sa "niekto" zaviazal pri takomto prehratom spore zacvakať náklady o ktoré sa svojou tvrdohlavosťou pričinil.

Nesporným faktom je, že ako aj prispievateľ hombre uviedol, všade okolo nás je neskutočný bordel. Pochcaní homelesáci s flaškou na držke pri autobusáku sú iba slabý odvar, čvarga počernej hávede neskutočne hulákajúca prakticky permanentne je už samozrejmosť, preteky áut či motocyklov priamo v centre mesta sú tradíciou a to je iba zlomok toho čo človeka dennodenne irituje a vyvoláva kolapsové stavy. Lenže s podobnými javmi je konfrontované takmer každé mesto a nielen mesto a riešiť to by sa snáď konečne malo začať komplexne a hlavne legislatívne čisto.
Otázkou teda zostáva, kam do pr....ele sa zrazu podejú všetci tí odborníci v parlamente keď celá plejáda zákonov je iba alibistickým paškvilom ktorý sa nakoniec vôbec nedodržuje. Máme za kýble zákonov ale niet tej sily, ktorá by dbala na ich dodržiavanie v praxi. A silou mocou tvoríme nové a ešte nezmyselnejšie normy.
Čo je na tom také divné že tí odvážnejší sa neboja brániť. Veď nie všetci sú tupci. Až sa teda zdá, že zbožným želaním tvorcov legislatívnych noriem je, aby všetci tupcami boli a nepriečili sa tak stupiditám ktoré pustia do éteru.
Konieckoncov, nič si nenahovárajme, názorná ukážka schopností našich zákonodarcov je aktuálne pohnojený zákon o dôchodkoch.
Držím palce každému jednému z vás, kto si nedá zo seba neoprávnene robiť vecheť. A preto odmietam akúkoľvek kritiku na adresu pána Pachníka. Ak sa iba trošku zamyslíte, pochopíte komu má kritika smerovať. A ak to nechápete, tak vám treba. Nechajte sa ošklbať aj o posledný cent na nezmysloch ako najnovšie farba lekárničky a nech vás hreje pocit že ste zadotovali systém, ktorý nás čoraz viac presviedča o tom, že produktívny jedinec je vyvrheľ, predurčený na totálnu likvidáciu.
re:Pahvnik | 13-08-2012 20:04:43
... a má teraz mesto možnosť sa brániť na súde...a až ten rozhodne či je to skutočne tak ako tvrdí v proteste prokurátor nie náhodou....
Pavol Pachník | 13-08-2012 14:56:10
(1) Prokurátor vykonáva dozor nad dodržiavaním zákonov a ostatných všeobecne záväzných právnych predpisov orgánmi verejnej správy v rozsahu ustanovenom týmto zákonom.

(2) Orgánmi verejnej správy sa na účely tohto zákona rozumejú

a) orgány štátnej správy,
b) orgány územnej samosprávy,
c) štátne orgány a iné právnické osoby, ktoré osobitný zákon splnomocňuje na vydanie všeobecne záväzného právneho predpisu, 12)
d) právnické osoby, ktorým osobitný zákon zveril rozhodovanie o právach a povinnostiach fyzických osôb a právnických osôb v oblasti verejnej správy; dozor nad činnosťou orgánov záujmovej samosprávy prokurátor nevykonáva, ak osobitný zákon neustanovuje inak.

(3) Pri výkone dozoru nad dodržiavaním zákonov a ostatných všeobecne záväzných právnych predpisov orgánmi verejnej správy prokurátor dbá na to, aby svoje zákonné povinnosti aktívne plnili predovšetkým kontrolné orgány.
Prokurátor vykonáva dozor nad dodržiavaním zákonov a ostatných všeobecne záväzných právnych predpisov orgánmi verejnej správy

a) preskúmavaním zákonnosti

1. všeobecne záväzných právnych predpisov vydaných orgánmi verejnej správy,
2. smerníc, uznesení, úprav, opatrení a iných právnych aktov vydaných na zabezpečenie plnenia úloh v oblasti verejnej správy (ďalej len "opatrenie"),
3. rozhodnutí vydaných v jednotlivých veciach13) v oblasti verejnej správy (ďalej len "rozhodnutie"),
4. postupu orgánov verejnej správy pri vydávaní opatrení a rozhodnutí,

b) vykonávaním previerok zachovávania zákonnosti,
c) uplatňovaním poradného hlasu na zasadnutiach orgánov verejnej správy.

(2) Právnymi prostriedkami, ktorými prokurátor vykonáva dozor nad dodržiavaním zákonov a ostatných všeobecne záväzných právnych predpisov orgánmi verejnej správy, sú:

a) protest prokurátora,
b) upozornenie prokurátora,
c) návrh na začatie konania pred súdom podľa osobitného zákona.14)

(3) Právnym prostriedkom dozoru nad dodržiavaním zákonov a ostatných všeobecne záväzných právnych predpisov orgánmi verejnej správy je aj návrh generálneho prokurátora na začatie konania pred ústavným súdom o súlade právnych predpisov.15)
Nikto sa netrasie pred prokurátorom ... ale prokurátor je ten orgán ktorému to vyplýva zo zákona a Ústavy .. a obec Sereď dostala nie upozornenie ale protest ..
hystéria | 13-08-2012 12:31:13
neviem čo sa trasete s tým prokurátorom. veď názor prokurátora je iba jeho názor!!!!!! aj na súde nie je dôležitý prokurátor ale sudca, ktorý rozhoduje a podanie prokurátora posudzuje. 10 prokurátorov je 10 názorov.
Pavol Pachník | 13-08-2012 11:33:03
ja o to nemôžem rozhodnúť .. o tom môže rozhodnúť iba ÚS SR .. ale aj napriek tomu ..
Mimochodom, ako by ste Vy p.Páchnik, pomenoval zákon ktorý odporuje logike resp. má logické nedostatky? ...

ako nevykonateľný ... ktorý musí označiť ÚS SR ...
ako je možné kreovať .. normy tak ich aj ten istý orgán môže derogovať ...
hombre | 13-08-2012 10:38:53
re:Pavol Pachník | 13-08-2012 10:03:25
nuž istú paralelu v tom vidím. Indiáni si obhájiť svoje sväté právo obývať ich územie vzali do svojich rúk a tiekla krv. Ale aj tak sa ocitli vytlačení do viacerých rezervácií. A zákon vydaný vládou zostal v platnosti. Keď nie debilný tak určite nehumánny. Mimochodom, ako by ste Vy p.Páchnik, pomenoval zákon ktorý odporuje logike resp. má logické nedostatky?
david | 13-08-2012 10:17:06
Pán Robo pani Marta Némethová nebola ani nie je žiadna kucháka ja viem, že ona má sociálne právo. Dávid
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 13-08-2012 10:04:40
hombre | 13-08-2012 09:50:19 | -suhlasim s Vami tak, ako urcite vacsina obcanov. No problem je v nekvalitnych a nevykonatelnych zakonch. Asi tento stav niekomu vyhovuje. Ci aj obycajnemu slusnemu cloveku - pochybujem...
Pavol Pachník | 13-08-2012 10:03:25
re: hombre
excelentne zjavne nechápate .. princípy ktoré som popísal ...nemá zmysel odpovedať na otázky typu alebo vety typu ... Takéto VZN-ka (fajčenie, nočný kľud, požívanie alkoholu na verejnosti,..) vnímam len ako obranu proti debilným zákonom, .. neexistujú debilné zákony ... existujú zákony ... ktoré sú relatívne platné .. tak isto ako aj VZN-ka ako podzákonné normy ...až do chvíle .. kým ich niekto "nenapadne" .. pardón .. až do chvíle kým nerozhodne príslušný orgán .. ktorý povie ... tak toto nie ... takže prijatie a používanie debilných zákonov ..resp. VZN-iek .. na akúsi domnelú obranu ... pred debilnými zákonmi .. je ako prirovnanie k bitke pri Little Bighorne, ktorá bola vyvrcholením dlhoročného nepriateľstva medzi domorodými Indiánmi a bielymi osadníkmi. Ich vzájomné vzťahy neboli nikdy ideálne, no po roku 1830 sa prudko zhoršili.

Dôvodom bol zákon o presídľovaní Indiánov, známy ako Indian Removal Act, ktorý vydal Kongres USA 28. mája 1830.

Tento neslávne známy zákon viedol k organizovanému a systematickému vyháňaniu Indiánov z ich pôvodných území, kde žili celé stáročia pred príchodom bielych kolonistov. Cieľom bolo vysťahovať všetkých „červenokožcov“ na západ od rieky Mississippi, čo sa však ľahšie povedalo, ako urobilo. Vláda síce Indiánom prisľúbila vyplácať pravidelnú rentu, ak opustia svoje domovy a odídu na západ, no dodržať tento sľub sa už príliš nenamáhala.

viete že ... Azda dvetisíc indiánskych spojencov poschovávaných v roklinách pri rieke - Lakotov (Siouxov), Čejenov a Arapahov - prinútilo slávneho generála Georgea Armstronga Custera a jeho Siedmu kavalériu brániť sa.

Generál však zakrátko zistil, že presila je obrovská, boj je beznádejný a prikázal ustúpiť na neďaleký pahorok, neskôr nazvaný ako Custer Last Stand alebo Posledný vzdor. Z 264 vojakov, ktorí sa osudnej bitky zúčastnili, neprežil ani jeden a dnes je na tomto mieste pamätník s hrobmi vojakov, presne tak, ako v bitke padli.

čo poviete ide o nejakú paraleru v dnešných časoch ? to sa pýtam ... vás
hombre | 13-08-2012 09:50:19
p.Majko, z Vášho komentára sa mi natláča otázka: To majú miestne samosprávy nečinne prizerať na to zlo, ktoré sa často krát deje v súlade so zákonom? Napr. taký hluk. Predpokladám, že prokuratúrou citovaný zákon NR o hluku,vibráciách,...pamätá na povolené úrovne. Ak nastane stav, že sa to niekomu nebude páčiť a bude si myslieť, že je hodnota už prekročená, ako obyčajný jedinec, čo sa chce doma po celodennej práci chce vyspať, objektívne dokáže že tomu bolo tak? Takéto VZN-ka (fajčenie, nočný kľud, požívanie alkoholu na verejnosti,..) vnímam len ako obranu proti debilným zákonom, odpovedajúcim úrovni ich zákonodarcov. Nech si každý odpovie sám na otázku: Koľko sedí poslancov v NR s autonómnym rozhodovaním a nie na straníckom princípe? Tuším že je ich tam 16! Dosť málo na to, aby sa tu dal navodiť právny štát!
Pavol Pachník | 13-08-2012 09:37:02
re: hombre
ak sa vám bude zdať že ide o prvý máj .. nie je to sen .. je to skutočnosť ....
Doporučujem vôbec nečítať moje príspevky, ak .. pripomínajú komentár Pravdy k 1.máju ešte za socializmu
vy ste zjavne nepochopili princíp právneho štátu princíp právnej istoty a ďaľšie princípy ktoré z toho vyplývajú, nie každý sa musí chovať ako spoločník v stáde ... ak poznáte čl. Každý môže konať, čo nie je zákonom zakázané, a nikoho nemožno nútiť, aby konal niečo, čo zákon neukladá. .. určite Vám musí tento článok niečo hjovoriť .. ak nie .. tak potom bohužiaľ ...
ináč len tak na okraj ... "neprávom" sa nedá vytvárať právo, neprávom sa nedá určovať a napísať ... V tých samosprávach, kde poslanci nabrali odvahu a prijali VZN-ka, smerujúce k dosiahnutiu a udržiavaniu poriadku a mravov to prináša svoje ovocie. .. tu vôbec nejde o odvahu ... tu ide o ZÁKON ... a ak nechápete že ... ...Jedným z definičných princípov právneho štátu je právna istota. Požiadavkou právnej istoty je, aby zákony v právnom štáte boli pochopené dostatočne a aby umožňovali ich adresátom urobiť si aspoň predstavu o svojej právnej situácii...

...Jednou z nevyhnutných súčastí obsahu princípu právneho štátu je požiadavka právnej istoty. S uplatňovaním tohto princípu sa spája nielen požiadavka po všeobecnej platnosti, trvácnosti, stabilite, racionalite a spravodlivom obsahu právnych noriem a ich dostupnosti občanom (publikovateľnosť), no rovnako aj požiadavka predvídateľnosti konania orgánov verejnej moci (právna istota), ktorej základom je jednoznačný jazyk a zrozumiteľnosť právnych noriem (požiadavka, aby priemerný občan dokázal porozumieť obsahu právnej normy)...
tomu čo som napísal sa hovorí .. Nález ÚS SR ... má to aj konkrétne číslo ... ak by sa všetci správali ako stádo ... nastal by právny chaos ... či právna anarchia ... Štátna moc môže vykonávať svoje právomoci len na základe práva a v jeho medziach.
Ináš vám prajem pekný deň ... a buďte rád že v súčasnej dobe môžete svoj príspevok zverejniť bez toho aby ste mal nejakú obavu .. pred rokom 89 .. by ste asi svoj príspevok s pravdepodobnosťou hraničiacou s istotou .. nikdy nepublikoval ... pozdravujem vás ...
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 13-08-2012 09:13:32
hombre | 13-08-2012 08:51:40 | - mate pravdu, vela zakonov je zlych a mnohe mesta sa svojimi VZN-kami snazia nekvalitnu legislativu napravit. A naozaj mnohokrat v prospech obcanov. Slusnych obcanov.

No ak mame tolerovat protizakonne konania miest, preco netolerujeme protizakonne konania beznych ludi ci podnikatelov? Alebo zakona nema platit pre kazdeho rovnako? Kazdy zakon?

Myslim si, ze kazdy normalne rozmyslajuci rad zdvihne hned obe ruky za zakaz pozivania alkoholickych napojov na verejnom priestranstve ci za fajcenie na verejnom priestranstve. Ja urcite a okamzite! No nie je mozne tolerovat opatrenia odporujuce zakonom, lebo to skutocne naburava zaklady pravneho statu. A ja tak strasne napriek vlastnym negativnym skusenostiam chcem verit, ze stat je postaveny na akych takych pravnych zakladoch...

Podla mojho rozhovoru s panom Pachnikom - aj on je za platnost samotnych skutocnosti o VZN. Len trva, aby boli v sulade so zakonmi tejto krajiny.

Pytam sa takto: nesedelo a nesedi dostatok primatorov v parlamentnych laviciach? To si tam chodia dlhe roky len valat gule a brat neskutocne peniaze za nic? To fakt nie su schopni navrhnut a podla moznosti aj schvalit zakony, ktore budu v prospech slusnych obcanov, budu vykonatelne a nebudu umoznovat rozdielny vyklad v kazdej advokatskej kancelarii a na kazdom sude?

Je ostudou vsetkych "odbornikov" ze Pachnik je tak uspesny a to nielen v nasom meste. Oni to robia za peniaze a on zadarmo.
Ozaj, u nas mi to nieco pripomina...
hombre | 13-08-2012 08:57:22
P.S. k predchádzajúcemu príspevku: p.Páchnik, pokiaľ sa rozhodnete reagovať na môj príspevok (o čom nepochybujem), buďte prosím stručný. Lebo ten posledný svojou veľkosťou mi pripomína komentár Pravdy k 1.máju ešte za socializmu.
anonym | 13-08-2012 08:56:52
Spomínané a napadnuté dve VZN z r. 1998 a 2006 netvorili síce všetci poslanci, ktorí dnes sedia na poslaneckých stoličkách, ale mohlo im prekážať, že v súčasnosti nezodpovedajú právnym kritériám.
hombre | 13-08-2012 08:51:40
Najskôr by som chcel poukázať na to, že aj pri všetkej snahe o dodržiavanie zákonov ako najvyšších právnych noriem v štáte a poukazovanie na ich chybné aplikácie, p.Páchnik robí de facto medvediu službu občanom SR. Súhlasím, VZN-ka vydané samosprávami miest a obcí by nemali byť v rozpore s platnou legislatívou. Ale čo ak tá legislatíva stojí za figu? O tom sa máme možnosť presviedčať denno denne. NR SR vydá nejaký zákon a skôr, ako nadobudne jeho platnosť, už je na svete jeho novela. O čom to svedčí? Nemám v úmysle robiť obhajcu poslancom, ale spomínané a napadnuté dve VZN z r. 1998 a 2006 netvorili všetci poslanci, ktorí dnes sedia na poslaneckých stoličkách. V tých samosprávach, kde poslanci nabrali odvahu a prijali VZN-ka, smerujúce k dosiahnutiu a udržiavaniu poriadku a mravov to prináša svoje ovocie. Viď napr. zrušenie používania herných automatov. A už presakujú cez médiá informácie o príprave zákona, ktorý takúto činnosť pripustí. Lebo dane sú dane. Je jedno z čoho, ale sú. Tak ako budú existovať alkoholici pokiaľ budú krčmy, tak budú existovať aj gembleri, pokiaľ budú existovať herné automaty. Tak ešte raz, "vďaka" Vám p. Páchnik za Vaše služby!
anonym | 13-08-2012 08:38:28
Mestský úrad predsa zamestnáva troch alebo štyroch právnikov, nakoniec je to aj ich vizitka, tiež vizitka legislatívno právnej komisie. Ich rukami by mali tieto VZN prechádzať v prvom rade. Ale ako vidieť, netreba z toho v Seredi robiť tragédiu, aj iné mestá podľa p. Pachníka sú na tom stejne.
Robo | 13-08-2012 07:46:51
Samozrejme, že nám to chýbalo. Niekoľko zamestnancov MsÚ za veľké prachy vytvára VZNká, ktoré kontroluje legislatívna komisia, po schválení ich kontroluje zastupiteľstvo a nikomu nie je nič divné? Že za to zahlasuje taká Marta Némethová, kuchárka z domova dôchodcov, to by som chápal, ale prečo to nenapadlo pána Irsáka alebo Kráľoviča, veď obaja majú vyštudované právo.

Tak, ako na konci pásu v pečivárňach vyhadzujú zlé horalky, tak tu niekto vyhadzuje zlé VZNká. Ľudia pochopte, že toto je vysvedčenie pre poslancov a celý Mestský úrad - a to vysvedčenie je pre nich veľmi zlé.
alexandra | 13-08-2012 07:38:37
a ja iba dodám (video som nevidela, stačilo mi čítať komentár p. Pachníka), že pán viceprimátor sa hrdí titulom bc. (možno už aj mgr.) z práva (pravda, v Sládkovičove a popri práci štátneho a verejného pracovníka) - takýchto máme expertov na SVK.
anonym | 13-08-2012 07:12:40
Tak toto nám tuším v Seredi chýbalo :-)
Pavol Pachník | 13-08-2012 01:49:05
Vážený pán viceprimátor .. hluboce se mýlite ...
tvrdíte že mladí ľudia u vás požívajú alkohol v pohostinstvách .. a čo proti tomu robíte ? veď ak viete že sa u vás pije a pijú mladiství .. tak vy nekonáte ... vy vlastne o tom viete .. a nič nerobíte ... veď vy porušujete zákon viete, že vy nemôžete robiť žiadne "čáry" v krčmách s policajným zborom ?? no nemôžete .. vaši mestskí policajti majú taxatívne stanovené kedy môžu požiadať o preukázanie totožnosti .. nikdy nemôžu nikoho .. pozrite si ustanovneie § 9 Oprávnenie požadovať preukázanie totožnosti (1) Príslušník obecnej polície je oprávnený vyzvať osobu
a) pristihnutú pri spáchaní priestupku, viete čo je hmotná podmienka ktorá musí byť splnená pre požiadanie preukázania totožnosti ??? podľa zákona .. nie .. pozrite si zákon o obecnej polícii .. vaši policajti nemôžu požadovať ako sa im zachce .. iba pri pácahní priestupku ... ktorý priestupok sa práve pácha ... chápete ???? aj tak musia splniť predtým podmienky ďalej stanovené zákonom ...viete čo je po poskytnutí potrebnej súčinnosti na preukázanie svojej totožnosti, .. po predchádzajúcej .. viete to poznáte to ?
to ste ako mysleli s tým že ste nezrušili ľudí ktorí pijú ?
vy tvrdíte že môžete zakazovať piť alkohol na verejnosti ?? ja tvrdím že nie .. už o tom rozhodol Ústavný súd SR .. v niekoľkých nálezoch ... neexistuje žiadna zásada .. na verejnosti je zakázaneé piť alkohol ... zásady nepleťe so zákonom prosím vás nerozprávajte veci mimo zákona...
presvedčím vás že nemáte pravdu ... ozaj veď ste povedali .. že je pre vás nepochopiteľné .. ako môže byť povolené piť na terasách ... a nie je pre vás pochopiteľné .. že je zakázené piť vedľa terasy na lavičke .. tak ako to je .. to nechápete .. prečo potom pokutujete .. za pitie alkoholu na verejnosti ???
čítajte ... ) Obce môžu vo svojich územných obvodoch alebo v určitých častiach svojho územného obvodu obmedziť alebo zakázať v určitých hodinách alebo dňoch predaj, podávanie alebo požívanie alkoholických nápojov v zariadeniach spoločného stravovania, v predajniach potravín alebo na iných verejne prístupných miestach. vy tu vidíte .. komu môžete zakázať ??? ja tam nevidím žiadnu fyzickú osobu ktorej môžete zkaázať .. pochopil ??? vy ako obec môžete zakázať .. ale nikomu .. lebo zákon vás nezmocnil zakázať nikomu .. a ďalej pozrite si § 3 toho istého zákona ako neguje toto ustanovenie § 2 ... zákona .. ak mi povolíte prídem vám to osobne vysvetliť na zastupiteľastvo ako ste povedali 11 septembra .. že se hluboce mýlite ...
prosím vás ustanovenie 6a vôbec nehovorí o tom čo to tu vy vyprávate ... to ustanovenie hovorí o súde .. a nie že ak by ste vy po doručenom proteste prokurátora .. žiadnom upozornení .. prestali pokutovať že niečo porušíte .. nič neporušíte .. žiadny zákon neporušíte .. spýtajte sa v Trenčíne čo urobili po doručení protestu prokurátora ..okamžite povedali že prestávajú pokutovať ... nehovorte proti zákonu .. že porušíte zákon ak prestanete pokutovať .. nemá to zmysel a iba sa zhadzujete ...
viete čo sa stalo po prijatí Volstedovho zákona v USA v roku tuším 1919 . .to išlo o všeobecnú prohibíciu .. len pe vás ... stal sa presný opak toho čo ccheli .. vznikla mafia ... a začalo sa začalo sa piť ešte viac a zločinnosť narástla nevídaným tempom. Vznikli gangy zaoberajúce sa pašovaním alkoholu do USA. Takto sa dostal na zločinecký vrchol legendárny Al Capone.
Že by aj u nás niečo také smne chceli ? ale hovorí sa že múdrý člvoek sa poučí z chýb iných .. a keĎ NIEKOMU zdochla koza .. tak mne nemusí ... čo poviete ... viete čo je verejné pohoršenie ??? najmenej pred troma osobami .. a nie žiadny jeden ...aj tak uvedený termín .. žiadny zákon nedefinuje .. ide o prax .. súdnu prax .. ktorá cestou príslušného súdu posudzuje .. viete iba súd má právo vykladať zákony ...ozaj to ste ako myslel ten zákon je horší ako všetky podzákonné normy- nariadenia.. to potom ak vy viete že ten zákon je zlý .. tak musíte vedieť .. že Vaša podzákonná norma musí byť hneď na začiatku nevykonateľná .. a teda je zlá .. vy sa nesmiete od ustanovení zákonnej normy odchýliť ani minimálne .. ak sa odchýlite .. v podzákonnej norme .. tak dostávate podzákonnu normu do nevykonatelnosti a následne do neúčinnosti ... chápete toto čo som napísal ???
vy ak by ste okamžite po doručení protestu prokurátora prestali sankcionovať ... tak by ste ukázali že si ctíte zákon .. nakoľo vy ste platený z daní daňových poplatníkov .... a že sa zariadite tým spôsobom že začnete okamžite uvažovať o náprave .. ale vy neuvažujete o náprave .. vy ste povedali auvažujete o pokutách ďalej ... ..že vy budete drať a tahať až do konca ... to je že možno pôjdete aj na súd nech súd rozhodnde ....a potom ak súd rozhodne že to máte zlé .. čo urobíte ??? ostanete tam kde ste ???
viete že vy môžete iba ... Charakteristickým znakom demokratického štátu je skutočnosť, že je tvorený zo slobodných a rovnoprávnych subjektov a úlohou štátnej moci je ochraňovať slobodu a práva občanov. Taktiež je pre demokratický štát príznačné, že dodržiavanie platného práva sa nevzťahuje len na občanov, ale platí pre všetkých. Štátna moc môže vykonávať svoje právomoci len na základe práva a v jeho medziach

Na záver položím jednu jedinú otázku pre Vás čo ste tam hovorili .. vadne nicotne ...
čo urobíte ak ľudia odmietnu platiť pokuty .. za to že nemôžete pokutovať na verejnosti .. čo urobíte v tom prípade ak ľudia využijú svoje právo z Ústavy SR ... Čl.32

Občania majú právo postaviť sa na odpor proti každému, kto by odstraňoval demokratický poriadok základných ľudských práv a slobôd uvedených v tejto ústave, ak činnosť ústavných orgánov a účinné použitie zákonných prostriedkov sú znemožnené.
čo myslíte odstraňujete alebo neostraňujete demokratický režim..keĎ Vaše VZN je nie v súlade so zákonom .. nálezmi ÚS SR, judikátmi NS SR, rozhodnutiami ESĽP ???
Tak ako pán viceprimátor ...budete pokutovať aj naďalej .. .. hoci viete že vaše VZN je nie v súlade so zákonmi ???
a ešte navrch ...viete že existuje niečo ako dobré mravy .. aj v obchodnom zákonníku aj v občiasnkom zákonníku ???

doporučujem .. tuším Vlasta Čečotová .. expert na občianske právo .. mal som možnosť ...
Popis Dobré mravy v slovenskom súkromnom práve
Autorka diela – renomovaná odborníčka na občianske právo hmotné a rodinné právo, v súčasnosti pracuje na Právnickej fakulte UK v Bratislave a zároveň vykonáva advokátsku prax. V publikácií určenej právnikom, sudcom, advokátom, notárom, súdnym exekútorom, prokurátorom, právnym čakateľom, príslušníkom Policajného zboru, štátnym zamestnancom, študentom právnických i ekonomických škôl, ale i podnikateľom a laickej verejnosti rozoberá náročnú problematiku dobrých mravov, s ktorou sa už dlhé roky snaží vyrovnať teória i aplikačná prax. Vzhľadom na absenciu súhrnného diela z tejto oblasti u nás, autorka vo svojom diele prináša komplexný pohľad na pojem dobré mravy z historického hľadiska, ťažisko diela je však v právnej aplikácii rozporu s dobrými mravmi, ako aj v analýze typických konkrétnych ustanovení, v ktorých je obsiahnutý odkaz na dobré mravy v jednotlivých odvetviach slovenského súkromného práva. Dielo je doplnené výberom z judikatúry. Prílohy tvoria etické kódexy, resp. zásady platné pre jednotlivé profesie právnického povolania, resp. verejných a štátnych zamestnancov ... no ešte si musím nechať prepučuť tie vaše vyjadrenia určite sa ozvem ...
a na vašom mieste ... by som okamžite prestal ukladať pokuty ... to fakt nemá zmysel ...

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign