Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Primátor Martin Tomčányi: ,"Správu od kontrolórky som prevzal včera, dnes sme ju odovzdali na prokuratúre. Proti cielenej diskreditácii sa budeme brániť právnou cestou."

200

Primátor Martin Tomčányi: ,"Správu od kontrolórky som prevzal včera, dnes sme ju odovzdali na prokuratúre. Proti cielenej diskreditácii sa budeme brániť právnou cestou."

Mestský úrad     Ing. Martin Tomčányi, primátor mesta Sereď     24 MÁJ 2019

Na rokovaní mestského zastupiteľstva dňa 11.4. 2019 prijalo MsZ uznesenie č. 71/2019, ktorým poverilo hlavnú kontrolórku vykonať kontrolu, na základe čoho bol vyplácaný plat viceprimátorovi Ľubomírovi Veselickému. Kontrola zistila, že po nástupe Veselického v decembri 2010 plat a jeho výška nebola schválená mestským zastupiteľstvom. 

Diskutabilná legislatíva. Nejednotná interpretácia zákonného ustanovenia týkajúca sa kompetencie schvaľovať plat zástupcovi primátora. V žiadnom prípade úmysel.

Pri určení platu svojmu zástupcovi som vychádzal zo zákona o obecnom zriadení. Do 31.3.2010 v tomto zákone platilo, že zástupcu primátora volilo mestské zastupiteľstvo a bolo teda aj jednoznačne jasné, že mu určovalo aj plat. Avšak od 1.4. 2010 novela zákona o obecnom zriadení toto zmenila a primátor si mohol zvoliť svojho zástupcu sám.  Zákonné ustanovenie, ktoré určovalo, kto má právo určiť plat zástupcovi primátora, sa odvtedy v praxi nejednotne interpretovalo. Až novela zákona o obecnom zriadení, ktorá je účinná od 1. februára 2019 túto otázku nejasnej interpretácie odstránila. Aj zákonodarca sa priklonil k výkladu uplatňovanom v meste Sereď, t. j. že zastupiteľstvo má určiť zásady, podľa ktorých bude poslancom určený plat alebo odmena, ale konkrétnu výšku platu alebo odmeny má určiť primátor, ktorý je oprávnený prácu svojho zástupcu hodnotiť, ale  má  aj právo ho kedykoľvek z tejto funkcie  odvolať.  

Súčasná legislatíva, ktorá bola dlhé roky nejasne vykladaná (diskutabilná), vyriešila túto otázku až od 1. februára 2019 jednoznačne: plat viceprimátora schvaľuje výlučne primátor a nie zastupiteľstvo. A to až po dvoch novelizáciách.

Viceprimátor Veselický dostával presne toľko, ako jeho predchodca Rampašek.

Pri určení platu Veselického sa vychádzalo z platu predchádzajúceho viceprimátora. Výška platu sa nemenila. Bola na cent rovnaká ako u bývalého viceprimátora. Plat bol 1200 EUR v hrubom a nemenil sa celých 8 rokov. Každý rok mestskí poslanci schvaľovali rozpočet mesta, v ktorom boli zahrnuté aj financie pre všetkých zamestnancov mestského úradu, vrátane primátora a rovnako aj viceprimátora Veselického. Znamená to, že poslanci tieto   výdavky schválili a logicky, určite vedeli o tom, že viceprimátor nepracuje zadarmo. Zároveň boli poslanci informovaní, že viceprimátorom bude Ľubomír Veselický a schválili rozsah činností a kompetencií viceprimátora. Miestni konšpirátori dehonestujú prácu viceprimátora. Chcú, aby vrátil plat za osem odpracovaných rokov a to považujem za absurdné. 

Nikto si snáď nemôže myslieť, že Veselický sa platom neoprávnene obohatil a každý triezvo uvažujúci občan dobre vie, že je normálne, keď viceprimátor za svoju prácu poberá plat. Viceprimátor Veselický celý čas svoju prácu vykonával a vykonáva zodpovedne a v prospech nášho mesta. Je zrejmé, že viceprimátor nepracoval zadarmo a trvám na tom, že svoj plat si v plnej miere zaslúžil.

Organizovanú diskreditáciu nenecháme len tak.

K návrhu správy som podal námietky. O tom, či jednoznačne došlo k pochybeniu a aké kroky bude potrebné po kontrole vykonať,  je ešte predčasné diskutovať. Správa bude predmetom rokovania najbližšieho zasadnutia mestského zastupiteľstva. K predmetnej veci zaujme stanovisko aj prokuratúra, možno bude rozhodovať aj súd. Dôrazne sa však vymedzujeme proti cielenej antikampani, ktorá sa momentálne pripravuje a sleduje jediné - diskreditáciu s cieľom presvedčiť ľudí, že páchame trestnú činnosť. Je to absolútne nemysliteľné. Budeme sa v tomto prípade brániť právnou cestou. Nie je to totiž prvýkrát, keď tí istí ľudia opakovane manipulujú s verejnou mienkou občanov nášho mesta. 

Ing. Martin Tomčányi, primátor mesta Sereď

 

 

Zdroj:  Mesto Sereď


Fotogaléria k článku:

200
Autor: Zdroj: Mesto Sereď
200
Autor: Zdroj: Mesto Sereď
200
Autor: Zdroj: Mesto Sereď


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 11-06-2019 01:30:25
abcd | 09-06-2019 17:13:54 | - zaujimave informacie. Niektore z nich som pocul aj ja a to z doveryhodnych zdrojov.

Skoda ze pisete anonymne - mate na to zrejme dovod, respektujem.

Uvital by som, keby ste ma kontaktovali inym kanalom - ak mate konkretne materialy, prosim bud ich zverejnite, alebo ich dajte k dispozicii nam.

Na takto zavazne veci sa budeme pytat pana primatora.

Dakujeme.
abcd | 09-06-2019 17:13:54
Pán primátor Tomčányi pochváľ sa občanom kto predával pozemky pod priemyselnú zónu v meste.Povedz pravdu o tom kto v meste má stopku v podnikaní a ktoré ozetká majú peňazí koľko potrebujú a ktoré sú vytlačenéna okraj.Poslanci priznajte sa prečo kopete za primátora???Čo za to máte?Povedzte čo musíte za dotácie pre svoje akcie urobiť.Pravdy vyjde na povrch a budete mať hanbu!!!
sepultura666 | 28-05-2019 10:02:12
sudruh primator kona presne podla vzoru inych sudruhov,ktori su xy rokov pri koryte....trebars podla vzoru sudruha bradavicnateho hranola,sefa smer s.r.o.,sudruha polodementa retardanka,akonahle sa poukaze na ich nekale prektiky,spinavosti,okamzite je to cielena diskreditacna kampan....ako bola trebars kampan voci sudruhovi lajcakovi,pri tak uzasnom predsednictve...miliony poputovali kade-tade,hlavne na ucty smer s.r.o,ale v konecnom dosledku to bola kampan proti uzasne socialnej strane smer s.r.o.,strane degeneratov,prizivnikov,posluhovacov,zlodejov...a presne tieto iste hodnoty si osvojili sudruhovia tomcanyi a veselicky,a ich poslusni prisluhovaci,ritolezi...cest vasej praci,sudruhovia....ale bolo uz dost,v Leopoldove si mozte sefovat kolko len budete chciet...dovi,dopo....
pre Tomčanyiho | 28-05-2019 07:55:03
Drístaš hovädiny - a znovu chceš zavádzať verejnosť. Ty si nič nikde neposlal, ale len kontrolórka. Ak by si to ty poslal tak by si bol prvý debil čo by sam seba udal.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 27-05-2019 07:25:10
Pan primator Tomcanyi,

Ty by si kazdy pracovny den mal zacinat VEREJNYM OSPRAVEDLNENIM SA OBCANOM za konanie, ktore uz mnoho krat bolo nezakonne, alebo nezakonny stav v meste sposobilo, pripadne Ty si takemuto stavu z pozicie funkcie NEZABRANIL.

A nie vyhlasenim, ze za poukazanie na tento stav vyvodis pravnu zodpovednost.

Tu totiz za porusenie zakona je povinny vyvodit stat s najvacsou pravdepodobnostou voci Tebe, nakolko ani poslanec Irsak, ani kontrolorka, ani Kurbel a ani ja sme Veselickemu "odmenu" vo vyske 149 000 Eur nestanovili/nevyplacali bez zakonneho podkladu, ale znovu podla vysledkov kontroly TY!

A to nezistil vykonanou kontrolou ziaden konspirator, Tvoj neprajnik, či "organizovany diskredidator", ale hlavna kontrolorka, ktora v sprave z kontroly KONSTATUJE PORUSENIA KONKRETNYCH ZAKONOV.

A to nie v prvom pripade vo veciach, za chod ktorych Teba - primatora a statutara mesta Sereď platime my - OBCANIA.

A zakony sme netvorili my, ale poslanci NR SR a my VSETCI - Martin, teda aj TY - sme POVINNI RESPEKTOVAT ICH a nie spochybnovat!
Pavol Kurbel | 26-05-2019 22:59:10
Kto podľa vás cielene diskredituje pána primátora? Nie je to náhodou on sám?
Za chvilu | 26-05-2019 16:07:50
Bude cielene distreditovany pri energetike. kmotrikovci uz skoncili.
Čože? | 26-05-2019 07:23:55
Že diskreditácia! To už Ti skutočne Martin hrabe. Kontrola ako hospodáriš so spoločnými peniazmi je u Teba dikreditácia?
A hneď aj útok, že bude právna obrana!
Aj jaj jaj Martin! Zle zle zle Martin!
Registrovaný Pavol Kurbel Pavol Kurbel | 25-05-2019 23:31:47
Rozmýšľam, kto môže organizovať tú diskreditačnú kampaň.
1, že by to bol kolega JUDr Irsák, keď sa v rámci interpelácie dovolil opýtať na plat Veselického?
2, alebo že by to bol nedajbože samotný primátor Tomčányi keď svojou odpoveďou v podstate priznal nezákonný stav?
3, No určite to bude ten Irsák, lebo si aj druhý krát dovolil ozvať sa a na základe odpovede primátora navrhol, aby kontrolórka urobila kontrolu.
4,Do úvahy však prichádzajú aj všetci poslanci, ktorí si drzo dovolili za kontrolu zahlasovať.
5,Vychádza mi, že v tej kampani môže mať prsty aj kontrolórka, lebo si dovolila nájsť to, čo našla, koťuha jedna.
6, A čo JUDr Skubeň? Nehoráznoť. Bez povolenia napísal mail Majkovi.
7,Snáď to nebude Majko? Alebo že by áno? Potvora jedna. Z mailu urobil článok na SOL
8, Ešte by to mohli byť aj všetci diskutujúci, veď čo ak chcú len škodiť a škodiť.
9,Ešte to môžem byť aj ja, že som bez opýtania oslovil právnika.

No a teraz sa v tom vyznaj. Prosím vás prezraďte mi kto to podľa vás je, lebo nebudem môcť zaspať.
Pridať komentár
Už je to tu | 25-05-2019 22:16:29
Martin to zahrá na cielenú diskreditačnú kampaň, voči jeho osobe! . To je ono odvrátiť pozornosť od nezákonného obohatenia. A pozor mestké zastupiteľstvo-poslanci bacha! Možno sa Vás opýta, prečo ste ho neupozornili skôr!
Jozef | 25-05-2019 22:04:53
Som Ti to hovoril. Uz vtedy.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 25-05-2019 20:52:39
Martin, ruca sa Ti to a doplatia na to aj slusni ludia, ktori Ti urcite verili.

Vlastne, v 2010 si dostal jeden hlas aj z nasej rodiny. Brrrrrr... Ospravedlnujem sa tymto, v danom case som nevedel, co cinim.

Doplatil si na to, ze si zabudol na staru pravdu - Zi a nechaj zit...

Ostatne v samostatnych clankoch.
Registrovaný Pavol Kurbel Pavol Kurbel | 25-05-2019 20:13:35
Ak sa mi v budúcnosti stane, že mi policajti v meste namerajú rýchlosť 60 km/hodinu a budú chcieť aby som zaplatil pokutu tak m poviem, že mám overenú informáciu.A síce, že zákonodarca sa v roku 2020 prikloní k uplatňovaniu najvyššej povolenej rýchlosti v meste na 60km/hodinu. Tak prečo by som dnes, v roku 2019 mal platiť za prekročenie rýchlosti pokutu? Uvidím, či sa aj oni priklonia k môjmu výkladu.
pracujúci človek | 25-05-2019 18:40:24
teraz by mal primátor navrhnúť plat pre Veselického. Keď, že aj on bol príčinou a má podiel na tom že mu bol protizákonné vyplácaný plat, tak by poslanci mu ho mali skresať na polovičku (preto, že pre sered nič neurobil len prdí v tej jeho bude )
Avšak neviem ako by sa chcel primátor vyvinúť keďˇje jasné, že mal jeho plat dať odobriť a prejednať zastupiteľstvu , avšak non nato sral z výšky. Tak, že tie jeho drby že poslanci mali vedieť neobstoja.
Už sa tešíme ako sa mu budú nakladať jeho kšefty na chrbát, a hlavne ako sa bude brániť !!!!!!!!!
sepultura666 | 25-05-2019 17:39:07
....cielena diskreditacia???????......ty potkan hnusny!!!!.....aj s tym potkanom veselickym......
občan | 25-05-2019 17:08:51
Tak toto má kontrolórka zato, že vykonala poctivo svoju prácu :
cit. " plat zástupcu primátora bol určený NEPLATNÝMI PRÁVNYMI ÚKONMI AKO AJ BEZ PRÁVNEHO NORMATÍVNEHO ZÁKLADU "a dosahuje škoda necelých 150.00 €

A čo si to občania dovoľujete poukazovať na nedostatky pri hospodárení z verejnými financiami, čo závidíte prednostovi nejakých 65.000.- € ? Doprajte mu veď sme kreťania, no nie ?

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign