Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Presne pred dvadsiatimi rokmi začali nálety NATO na Juhosláviu vedenú Slobodanom Milošievičom.

Miloš MajkoDátum24. 03. 2019 15:54:07TémaAktuálne témy
200

Presne pred dvadsiatimi rokmi začali nálety NATO na Juhosláviu vedenú Slobodanom Milošievičom.

Po skončení krvavých občianskych a bratrovažebných  vojen v Chorvátsku a tiež na území Bosny a Hercegoviny došlo v značnej časti  Balkánu k ďalšiemu vážnemu vojenskému konfliktu. Zdrvujúcimi vzdušnými náletmi na JZR  (vtedajší nástupnícky štát bývalej Juhoslávie)  NATO v roku 1999 aktívne zasiahlo do vojny v Kosove. Zmenilo tak postup srbskej armády voči tamojšiemu prevažne albánskemu obyvateľstvu.

Vojna a jej následky zanechali veľmi zlé spomienky u Srbov a vlastne všetkých normálnych ľudí, ktorí na rozdiel od politikov spory nemajú záujem riešiť vojenskou silou.

Do dnešného dňa sú v krajine dopravné značky slúžiace hlavne k presunu vojenskej techniky, ako napr. označenia, koľkými tankami môže byť zaťažený most či cestný nadjazd.

Kosovo je doteraz problémom, ktorého riešenie je v nedohladne.  Srbi územie súčasného Kosova stále považujú za svoje a v tomto viacerými krajinami (aj Slovenskom) neuznanom štáte sú prítomnosť cudzích vojsk a americký vplyv značné.

Kosovo je dnes rovnako bezpečnou krajinou ako Srbsko, Bosna a Hercegovina, Chorvátsko, Čierna Hora, či Slovinsko. V Kosove prebieha rozsiahla výstavba infraštruktúry, ciest a nárast kvalitných diaľnic je viditeľná z roka na rok. Škoda, že len smerom na Albánsko. Spojenie Srbska s Kosovom je stále živé, no nie po zrovna kvalitných cestách.

Je zrejmé, že vyriešenie problému Kosovo - Srbsko nielenže nie je jednoduché, ale nieje ani na programe dňa. Okrem toho pre Srbov je obratie ich o územie vznikom samostatného Kosova otázkou nielen politickou, ale takpovediac aj národnou.


Fotogaléria k článku:

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

Zobraziť všetky fotografie
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

Skryť všetky fotografie

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
ReVlado | 30-03-2019 12:57:20
Pre pobavenie si daj 2 facky.
Alebo este lepsie, chod o svojich mudrostiach presviedcat Chorvatov a ine narodnosti, ktori stratili blizkych pri bombardovani Srbmi. Ale to by si sa uz asi nebavil.
Pre Tomas | 30-03-2019 12:53:53
Je to škoda času sa s tym človekom zaoberať.Najhorsia sorta ľudí,ktorí sa len pletu do vsetkeho a ak to nie je v súlade s jeho ideológiou,tak otravujú ľudí.Ja sa len pýtam,oco mu vlastne ide?
tomáš | 30-03-2019 12:20:03
facku si dajte vy, a choďte presviedčať obete srbskej armády, o ktorých však v "slávnom" dokumente nie je ani zmienka! A to, že ste obyčajný klamár ba obyčajný diletant sa teraz ukázalo v plnej miere. Píšete, že dokument bol odvysielaný až niekoľko rokov po tom čo vznikol. To je obyčajná lož. Stačilo pár minút na internete, overiť si isté veci, ale samozrejme užitoční idioti majú pravdy dopredu sformované, oni sa nepodstatnými detailami nezaoberajú. Fakty: dokument postupne vznikal od roku 2004 a jeho premiéra bola naplánovaná na marec 2008. Wikipedia uvádza, že ČT odmietla dokument odvysielať, hoci bola jedným z jeho sponzorov a jeho premiéra bola odložená na apríl, no ani vtedy nebol odvysielaný, z dôvodov, ktoré som vám uviedol: dokument prezentoval len jeden pohľad a verejnoprávna televízia nemá propagandisticky slúžiť len jednej strane sporu. Preto ho tvorcovia následne uverejnili na Youtube. Napokon však bol tento film odvysielaný v rámci komponovaného programu s diskusiou 27. júla 2008 na ČT2!!! Tak a teraz sa spýtam, kedy boli nálety NATO na Juhosláviu? V 1999. Kedy začal vznikať dokument? V 2004. Vznikať, nie že vznikol celý v tom roku. Premiéru mal naplánovanú až na marec 2008 na obrazovkách ČT. A kedy bol reálne odvysielaný na obrazovkách ČT? 27.7. 2008! Takže sa pýtam o čom to tu trepete Vlado? Kde je to sprisahanie politikov? Akosi to nemá logiku. Kde je to vaše "odvysielala roky po svojom vzniku"? Koľko je od marca 2008, kedy mal mať premiéru, a júlom 2008 kedy ho naozaj odvysielali? Sú to presne 4 mesiace, ale vo vašom fantastickom svete je to niekoľko rokov!!! Takže aké politické špičky mohli mať záujem o jeho pozdržanie o 4 mesiace? Žiadne, ČT ho odvysielala v momente, keď ho mohla v rámci kontextuálnej diskusie zaradiť do vysielania, aby nebol manipulatívny. A koľko rokov to vlastne bolo od toho bombardovania Juhoslávie v 1999 do roku 2008, kedy bol film dokončený? 9 rokov. Takže ten dokument nevznikol tiež bezprostredne po tých udalostiach, žiadne ohromné odhalenia, ako to jeho marketingový názov "zakázaný dokument" navodzuje, lebo veď zakázané ovocie najlepšie chutí, v ňom nie sú, iba ak vo vašej hlave! A z tohto dokumentu používate ako papagáj aj to "humanitárne bombardovanie" bez toho, aby ste si zase overili najskôr fakty. Bublina spľasla, milý Vlado. Ste vy ale ľahkoverný tvor.
Vlado | 30-03-2019 11:51:53
Svoj nazor na Srbsko mam po rozhovoroch s ludmi, ktori to peklo prezili. A nebudem sa tu s niekym prekrikovat. Majte svoj nazor, ja mam svoj. Skoncil som debatu. Howgh
Vlado | 30-03-2019 11:29:33
Pre pobavenie si daj 2 facky.
Alebo este lepsie, chod o svojich mudrostiach presviedcat Srbov, ktori stratili blizkych pri bombardovani. Ale to by si sa uz asi nebavil.
Vlado | 30-03-2019 11:26:09
Odvysielala, niekolko rokov po tom, co bol dokument vytvoreny a vymenili sa pol.spicky v CR. Jeho premiera bola s vyhradami Ct, co bolo uvedene v titulkoch. Ktovie preco....?
Vlado | 30-03-2019 11:26:07
Odvysielala, niekolko rokov po tom, co bol dokument vytvoreny a vymenili sa pol.spicky v CR. Jeho premiera bola s vyhradami Ct, co bolo uvedene v titulkoch. Ktovie preco....?
tomáš | 30-03-2019 10:58:57
šplechnite nejaké konšpiračné vysvetlenie na sobotné pobavenie
tomáš | 30-03-2019 10:56:35
a mimochodom pre vašu informáciu ten dokument ČT odvysielala! Ktovie prečo? To sa nejako do tej vašej paranoidnej predstavy nehodí.
tomáš | 30-03-2019 10:48:48
no to vám určite netrčia, lebo ako naprostý a nasprostlý kremlofil a užitočný idiot (to nie je môj výmysel, to vymyslel súdruh Lenin pre označenie takých ako vy) sa strkáte do zadku cárovi v Kremli :) a tak nemôžete byť zároveň na dvoch miestach, to je logické.
Vlado | 30-03-2019 10:21:40
Pre tomas
Ceska televizia nemala problem tento dokument odvysielat, ona ho mala zakazane odvysielat. A to je velky rozdiel. I ked pre teba asi nie. Ideologicky zaslepeny? Nie, len mi netrcia z americkej rite clenky ako tebe.
tomáš | 30-03-2019 08:48:59
on je len ideologicky zaslepený. Som pomerne obsiahlo vysvetlil, prečo verejnoprávna česká televízia mala problém odvysielať ten dokument z hľadiska verejnej služby, ale on má na očiach ideologické klapky a odmieta akceptovať realitu. Nevie pochopiť, že túžba po objektivite a celistvej pravdivosti nie je žiadnou cenzúrou. Takáto štruktúra osobnosti vidí temné úmysly aj v normálnej dramaturgii.
Pre Vlado | 30-03-2019 08:08:13
Trpeli všetci,to mu vieme,ale Tvoja zvrátená filozofia,že keď američania bombardovali,tak môžu Rusi tiež,ked americani tak Rusi a Tí zabili menej ľudí,toto neustále porovnávanie a to v Tvojom prípade je úplne hnusne a zvratene.Nemozes sa zmieriť,že ľudia slobodne rozmýšľajú, a vedia odsúdiť všetko,čo súvisí zo zlom.Si chorý,nenávisťou naplnený človek.
Vlado | 29-03-2019 19:45:05
Miloš sorry, ale práve tento dokument bol prvý, ktorý ukázal tú druhú stranu lebo dovtedy svet videl a počul len o utrpení K. Albáncov. A to je to čo mi prekáža. Toto večné farizejstvo a dvojitý meter, ktorý je aj u nás už príliš okatý!!! Kým jedným je tolerované všetko, iný sa nesmú ani len brániť, lebo sú okamžite vyhlásení za zlých. Nepripomína ti to niečo? Spýtam sa inak, keď je dokument neobjektívny, jednostranne zameraný, prečo bolo potom toľko zakazované ho odvysielať? A najmä, ktorý prezident bol tak strááášne proti jeho odvysielaniu?
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 29-03-2019 19:26:11
Vlado | 29-03-2019 19:19:52 | - dokument som videl po prvy raz pred mojou prvou cestou do Kosova. Odvtedy som si pozretie zopakoval aspon 2 x.

Je fajn, je potrebny, no je to skutocne jeden z pohladov.

Niekedy nieje podstatne, co sa v materiali nachadza, ale to, co tam nieje...
Vlado | 29-03-2019 19:19:52
pre tomáš | 29-03-2019 10:02:34
Vôbec si ma neprekvapil. Vlastne som ani nečakal, že napíšeš niečo iné. Fakt je, že dokument nakrútil český režisér, nie americký a nebol to ani Smatana, ani pod taktovkou CNN, BBC DenníkaN či Aktualít, lebo pravda, to sú tie naj-naj-najobjektívnejšie médiá a ľudia na svete a vlastne asi aj celej galaxii. Dvořák použil v dokumente len nesfalšované, originálne zábery a autentické výpovede ľudí, ktorí prežili hrôzy či už v podobe amerických bômb alebo prejavy náklonnosti od kosovských susedov. No milý tomáš, ty si hold prípad sám o sebe. Ale zrejme to je to, čo ľuďom ako ty a iným tu nemenovaným prekáža. Autentickosť a fakt, že vaši milovaní american boys sú tí, ktorí robia bordel po celom svet a ovečky im to žerú a žerú. Áno mám radšej Rusov a Rusko než USA. Prečo? Lebo sú to Slovania, lebo nás oslobodili od fašistov, oni, nie amíci ako to nedávno prezentoval istý poslanec v reportáži v tv a pretože na rozdiel od amíkov, si nikdy nedovolili napadnúť suverénnu krajinu alebo proti takej zasiahnuť "preventívne" ako to amíci radi robia a potom to dodatočne nechať od oviec v OSN odsúhlasiť ako nevyhnutný zákrok. Budú mi milší vždy. Na rozdiel od amíkov, nepotrebujú budovať základne kade tade a hrať sa na mierotvorcov. Ale úprimne, tak sa pýtam, že načo sa tu vykecávam s niekým, kto si nevidí ďalej od špičky nosa a prezentuje sa ako najmúdrejší na celom svete svojimi super faktami, encyklopedickými znalosťami a pritom logika k.o. Uznávam porážku. Nielen posledné voľby ale aj celkovo ako to na SK ide, je viac ako jasné, že zdravý rozum tu umrel a liberalisti a slniečkári dupú viac a viac. Chlapci kecajte si, mudrujte si, oblbujte koho chcete, prezentujte svoje neskutočne premúdrelé názory najmä medzi sebou v kaviarničkách, lebo to vám ide najlepšie. Ale jedno si nedpustím, na rozdiel od vás, som sa rozprával s viac Srbmi, ktorí si super americkú demokraciu a humanitárne bombardovanie prežili, ako vy všetci dokopy. A tomáško, užitočného idiota, vidíš akurát vtedy, keď sa pozrieš do zrkadla.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 29-03-2019 11:16:40
Odporucam navstevu Potocare pri Srebrenici. Ked sa Vam podari vbehnut este do minoveho pola ako nam a idete autom pol metra od pyrotechnikmi opaskovaneho priestoru s naslapnymi minami, ktorych deaktivaciu pyrotechnici prerusia prave kvoli tomu, ze sa im tam z nepochopitelnych dovodov jeb*te, potom pochopite, o com je rec.

Presne ako pise Tomas - pohlad treba komplexny. V Potocare uvidite cez 7000 pomnikov genocidy. To co neuvidite, je druha strana mince - co viedlo k tej genocide.

Zlozite problemy zpravidla nepoznaju jednoduche riesenia...
tomáš | 29-03-2019 10:07:29
onanym presne to sa im snažím povedať, že ten konflikt má veľmi veľa subtílností, ktoré nemožno zhodiť zo stola len preto, že fandíme Rusku a teda Srbsku. Toto bol zložitý konflikt a treba vidieť aj to, čo sa medzi riadkami stráca.
tomáš | 29-03-2019 10:02:34
Tak som si pozrel ten oslavovaný „disidentský“ dokument Uloupené Kosovo, tú studnicu múdrosti tunajších pisálkov, ktorým odvtedy, čo toto dielo vzhliadli, padli klapky z očí a rozhodli sa nekriticky verklíkovať autorovo videnie konfliktu a klaňať sa mu ako zlatému teľaťu. Nepochybne ten dokument ponúka odlišný pohľad na celú situáciu na Balkáne, a tým pádom je v rozpore s oficiálnymi stanoviskami, na čom nie je ešte nič zvláštne ani zlé, ale čo je samé o sebe pre ľudí ako vlado, s.i.n a anonym postačujúce k tomu, aby mohli vyrieknuť jednoznačné závery a nevyberavo démonizovať druhú stranu. Apetít po alternatívnych pravdách je neuhasiteľný, ale aj nebezpečný. Čo som z dokumentu zistil ja je, že dokument je jednoznačne zaujatý resp. jednostranný, autor sa nepokúša hľadať celú pravdu, ale podsúva svoj názor resp. navodzuje dojem, že Srbi sú hlavnými obeťami a za všetko vlastne môžu kosovskí Albánci. A na základe svojej predpojatosti autor pristupuje selektívne aj k samotnému výberu argumentov, faktov, výpovedí a historických záberov. Z tohto dôvodu tento dokument nespĺňa štandardy verejnej služby, pretože protistrana nedostala žiadny priestor. Ako (niektorí) vieme dejiny Juhoslávie sú dejiny paralelných právd, kde každá strana má svoje videnie a vidí sa vždy ako obeť a svoju vinu odmieta vidieť. Autor dokumentu si práve s touto mnohoznačnosťou dejín býv. Juhoslávie nešpinil ruky, nezvládol celý kontext toho, čo sa tam odohralo, neposkytol priestor pohľadu z druhej strany a práve preto bolo zaradenie tohto dokumentu do vysielania verejnoprávnej televízie problematické, verejnoprávna televízia musí poskytovať celistvejší pohľad, pretože ju nesleduje len jedna skupina ľudí. To je obyčajná dramaturgia, nie sprisahanie. Opakujem pre menej chápavých, Dvořákov dokument keďže je výpoveďou len jednej strany konfliktu, nenapĺňa kritériá verejnej služby, pokiaľ nie je dôkladne objasnený kontext. My môžeme z neho získať isté poznatky o tom ako to vidí jedna strana konfliktu (čo menej kritický divák nemusí hneď pochopiť), ale pre súdneho človeka to je nepostačujúce.
Myslieť si preto na základe jednej osobnej, subjektívnej autorskej výpovede, jedného dokumentu, aký som už múdry a ako mám vo všetkom ohľadom zložitého konfliktu v Juhoslávii jasno, je naopak prejavom hlúposti. To je predsa nenormálne. Ten dokument je nutné vidieť v kontexte iných udalostí a iných svedectiev. Lenže na to sa niektorí jedinci nezmôžu, lebo fanklub Russia. Aspoň vieme, prečo sa vám podobné dokumenty tak páčia.
Vlado a s.i.n. ja nemôžem za to, že ste buď nedouci, alebo jednoducho u vás absentuje kritické uvažovanie, alebo ste len obyčajní užitoční idioti. Tie vaše názory, to nie sú iba omyly, to sú povery nevzdelaných a intelektuálne lenivých ľudí, o ktorých ani dnes nie je núdza. Keby ste nič nenapísali „obohatili“ by ste nás úplne rovnako.
Aby som nezabudol, Vlado a anonym poriadne!!! si doštudujte ako to bolo s tým termínom „humanitárne bombardovanie“, lebo zatiaľ sa zdá, že niekto zbombardoval asi len váš mozog. Mne sa tu nechce s vami strácať čas vysvetľovaním, lebo vaše poruchy vnímania reality sú na takom stupni, že výsledok takéhoto vysvetľovania by bol stále, aj pri najlepšej vôli a vynaloženej energii, nula. Tiež si poriadne naštudujte dejiny balkánskeho konfliktu a hlavne pracujte s viacerými zdrojmi.
Inak, je pôvabné keď sa tu nad „humanitárnym bombardovaním“ pohoršuje človek, ktorý pri inej príležitosti relativizoval ukrajinský hladomor slovami: „sú obdobia, kde nemožno vládnuť inak, než pevnou rukou“ alebo „päť miliónov mŕtvych je obrovské číslo, ale čo keby ich bolo 10-20miliónov?“. Tomu sa tuším hovorí morálny cynizmus.
onanym | 29-03-2019 09:41:20
čo to bude až budú chcieť po srbskej vláde zaplatiť škody ktoré spôsobilo ich niekoľko ročné bombardovanie chorvátskych a bosniackych miest ? Čím to je že každý vie že USA trafili nemocnicu v Belehrade 2 krát a zabili 9 ľudí , no nikto nevie že armáda Srbska_Juhoslávie trafila nemocnicu vo Vukovare 40 krát - a že po dobytí mesta tamojší Srbski-národovci vyvraždili celé osadenstvo tejto nemocnice v Ovčare ??
anonym | 29-03-2019 05:05:18
treba si pozriet film ukradnute kosovo, mozno nieco o medzinarodnom prave a mozno vysledok sudu s milosevicom ... humanitarne bombardovanie ... usa ma skusenosti ako sa nastoluje mier bombami humanitarne ... nagasaki, hirosima, korea, vietnam, irak, afganistan, juhoslavia ... len 33 krajin od 2. svetovej vojny (hadajte kolkym krajinam tato demokracia vyhlasila predtym vojnu podla medzinarodneho prava ... 0 ) ... vobec tam neslo o kseftik na rekonstrukciu dokonale znicenej infrastruktury krajiny, ktora patrila medzi najvyspelejsie na vychode (sa sluzbicku sme dostali aj my svoj kusok kolacika)
Zjem aj vlek | 29-03-2019 00:44:53
Vlado | 28-03-2019 20:49:32 Lenže tam im vytreli zrak Rusi.Mas pravdu rusi vedia vytret zrak, vsade kam prisli tak vytreli kazdemu zrak, ze sa z tej biedy nestacil pozerat a srbi to je to iste.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 28-03-2019 21:11:51
Vlado | 28-03-2019 20:49:32 | - A? Mna sa to snad nejako tyka?

Clanok je o konflikte na Balkane, ci zle vidim?
Vlado | 28-03-2019 20:49:32
pre Miloš Majko | 28-03-2019 10:09:00
Miloš, to potvrdili zbrojní inšpektori z OSN. Pár mesiacov pred inváziou do Iraku vykonávali inšpekcie zbrojných zariadení a skladov irackej armády. A čuduj sa svete, nenašli nič. Dokonca ani po invázii sa nič nenašlo. Čo je však smutnejšie, Tony Blair sám potvrdil zavádzanie verejnosti vo veci ZHM v Iraku. Američania sa ani netajili, keď po invázii a Saddámovej likvidácii potvrdili, že ZHM síce v Iraku nenašli ale to nie je podstatné. Čo bolo podstatné, vieme všetci - obrovské ropné náleziská. Takisto tomu bolo aj v Líbyi, a o to išlo aj v príp. Sýrie a Venezuely. Lenže tam im vytreli zrak Rusi.
sopornan | 28-03-2019 18:07:55
tony | 28-03-2019 09:52:49 | - to tvrdite Vy.
to som nepisal ja
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 28-03-2019 17:26:00
p.Majko | 28-03-2019 17:24:24 | - z akeho dovodu sa ma to pytate? Vyjadroval som sa tak snad?
p.Majko | 28-03-2019 17:24:24
Vy mate nejake dokazy,ze saddam mal jadrove zbrane? Sem s nimi vsetci ich radi uvidime...
Co zatial vidime,aspon teda ti,co dokazeme pouzivat hlavu na rozmyslanie,nie iba na to aby do nas neprsalo,je,ze amici velmi radi nosia svoju demokraciu do celeho sveta,hlavne do tych miest,kde sa nachadza buduca americka ropa
gulak | 28-03-2019 15:00:07
Irak nevlastnil žiadne jadrove zbrane,ved to priznali sami amíci
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 28-03-2019 10:09:00
tony | 28-03-2019 09:52:49 | - to tvrdite Vy.
tony | 28-03-2019 09:52:49
aha takze standartne media,to su tie co informovali,ze irak ma jadrove zbrane a horsa amerika ich znovu zbombardovala,hoci konspiratori tvrdili,ze jadrove zbrane irak nevlastni a nakoniec to tie standartne media prizali,ze trosku klamali,lebo amerike sa zachcelo ropicky a mozme pokracovat dalej standarnymi mediami,len sa mi akosi nechce....
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 28-03-2019 09:08:33
Prosim, prestante pouzivat linky na vyslovene konspiracne media vydavajuce dojmy za vseobecne platne fakty.

Ak mate zaujem identifikovat relevantnost podanej informacie, pozrite sa ci je clanok podpisany, ako je informacia podana, na uvedenie pouzitych zdrojov a - vlasntikov media (ak su vobec uvedeni).

V dnesnej dobe nieje problem ziskat informacie - je ich dostatok. Narocne je ziskat overene fakty v suvislostiach.

Pre porovnanie - vsimnite si rubriky na SOL, kde najdete tlacove spravy, reklamne materialy, nazory obcanov, co je v spravodajstve a aktualnych temach, ekonomike a napr. co je v rubrike Tak to vidim ja.

Je moderne ignorovat tzv. "standardne media" - problem ale je, ze v tych nestandardnych neplatia ziadne pravidla a to sa stale viac ludom najviac paci.

Porovnal by som to s lekarom a sarlatanom. Rozdiel v nich je len ten, ze lekar zpravidla nedava falosne nadeje a sarlatan zpravidla povie a vykona to, za co dostane najviac penazi a tak to je to, co chce pacient pocut.

Najvacsi rozdiel je, ze sarlatan NEnesie za svoje konanie prakticky ziadnu pravnu zodpovednost, nie je organizovany v zadnej organizacii v ktorej by musel splnat nejake zasadne kriteria a clenstvo v ktorej by garantovalo jeho odbornost.

Uz len cakam, kedy sa tu zacnu objavovat linky na Badatel.net a ich odporucania pit rano kopu vody a za tri dni budu vsetky druhy rakoviny vyliecene. Ved to je pochopitelne kedze nase telo sa sklada aj z velkeho mnozstva vody, nie? ;-)
pres.i.n | 28-03-2019 08:34:32
je vidiet ze sa vyznate a ste odbornik na južnu europu...tak nam jednoduchsim vysvetlite, preco talianska mafia si spravila p.o.s.k.o.k.a z byvaleho slovenskeho premiera(zo Smeru) a este mu dali do postele sIapku....preco to neurobili v Polsku, Madarsku, Cesku...
s.i.n. | 27-03-2019 14:45:45
Vlado | 27-03-2019 13:42:01, s "polyhistorom" tomášom, nemá zmysel viesť diskus. Pre neho akýkoľvek argument (hoci aj zo štátnych archívov) je len "amatérsky exkurz do histórie na základe pokrivenej optiky". Je to jednoducho žijúca encyklopédia, človek, ktorý bol pri všetkom a všade. Jemu ako dôkaz stačia len jeho sugestívne tvrdenia. Je jednoducho nepostrádateľný. Už len čakám, kedy ma nafarbí na červeno a strčí do šuplíka medzi komunistov...
Vlado | 27-03-2019 13:42:01
pre tomáš
Čakali sme na teba. Nie si náhodou Smatana? Aj ten je nejmúdrejší, všade bol, všetko vie, všetko pozná ale všetci ostatní sú blbí :-) Ešte tu chýba Jozef a budete komplet. Ja by som ti doprial takých super susedov akými boli kosovskí albánci. Som zvedaví čo by si robil. Či by si bol taký very happy, keby ti začali padať na hlavu bomby a nejaký chmuľo to nazve "humanitárne bombardovanie"!!!
tomáš | 27-03-2019 12:14:44
tieto amatérske exkurzy do histórie a na základe pokrivenej optiky pokusy interpretovať isté udalosti, to je niečo úžasné
Vlado | 27-03-2019 12:05:20
Máte pravdu, lenže, kým srbské militantné jednotky vznikli ako domobrana pred stupňúcou sa agresiou kosovských Albáncou, UCK robila bordel po celom Kosove, a konala tak za výdatnej pomoci UN a vojakov z NATO. Verejnosť sa veľmi dobre pamätá, že Thaci bol nielen prvým premiérom Kosova ale aj veľký obľúbenec Albrightovej. UCK bola najprv označená za teroristickú organizáciu, kým ich amíci nevyhlásili za spojencov. Presne rovnaký scenár aký použili v Líbyi, keď zlikvidovali Kaddáfiho a predtým v Iraku. A rovnako sa snažili tak o zvrhnutie Assáda v Sýrii, kde vo veľkom podporovali tzv" umiernenú opozíciu", čo boli rovnakí terorisit ako IS. Chvalabohu, dostali na frak od všetkých nenávidenými Rusmi.
Kto má záujem, nech si prečíta.

https://www.casopis-sifra.cz/prolog-povalecny-byznys/
Pre Sin | 27-03-2019 11:04:49
Vy stále opakujete to isté,ale na otázku ste neodpovedal.Dana situácia bola taka ako bola.A to nebolo len Kosovo,to bolo Sarajevo,Bosnia atď.Rokovalo sa do nekonečna a každý si tam robil čo chcel
s.i.n. | 27-03-2019 10:23:02
Pre s.i.n. | 27-03-2019 08:01:26
Niečo som už naznačil v predchádzajúcom. Najprv si treba položiť otázku, prečo to celé etnické besnenie vzniklo. V celej bývalej Juhoslávii žilo veľa národnostne zmiešaných manželstiev v podstate dlhé roky a v mieri. Jeden zo spôsobov ako ľudí poštvať proti sebe je etnický (alebo aj územný) princíp. V Kosove žilo a aj žije veľa etnických Albáncov, takmer výlučne moslimov. Ak sa niekto, (kto? na to si dajte odpoveď sám) postará o napätie založené na náboženskom a teritoriálnom princípe, vznikne z toho to, čoho bola svedkom celá Európa. Teda násilie. A násiliu bolo možné predísť jedine diplomatickou cestou. Pôsobenie jednotiek UN malo prísť keď sa zakladali len lokálne ohne a nie až potom, keď vypukol požiar.
Celá genéza tohto veľmi tristného obdobia na Balkáne je dobre rozvedená v dokumente ČT "Uloupené Kosovo". Žiaľ, niekto sa postaral, aby niekoľko rokov po konflikte tento dokument zmizol zo stránok Google. To je druhá rovnica, kde si môžete celkom ľahko aj z pohľadu poznania dnešných dní dosadiť neznámu.
Ja sa vždy snažím pozerať na udalosti z nadhľadom, teda aspoň zo šamlíka.
P.S. v Kosove po upokojení situácie vznikla po nemeckom Reinsteine, druhá najväčšia vojenská základňa. A tú nespravujú ani Albánci, ani Kosovci a ani Srbi!
Pre s.i.n. | 27-03-2019 08:01:26
Súhlasím s Vami,že bombardovanie bolo barbarský činom.Polozim Vám jednu jedinú otazku,ako by ste bol Vy zastavil to šialené vraždenie a genocídu,ktoré rozpútali srbské militantné jednotky v celej bývalej Jugoslavii.To bolo rozhodujúce.
pre naco nato | 26-03-2019 20:26:01
Václav Havel se o bombardování dnešního Srbska vyjádřil jako o humanitárním: „Domnívám se, že během zásahu NATO v Kosovu existuje jeden činitel, o kterém nikdo nemůže pochybovat: nálety, bomby, nejsou vyvolávány hmotným zájmem. Jejich povaha je výlučně humanitární. To, co je zde ve hře, jsou principy, lidská práva, jimž je dána taková priorita, která překračuje i státní suverenitu. A to poskytuje útoku na Jugoslávskou federaci legitimitu i bez mandátu OSN.“

Tímto výrokem získal mnohých nepřátel zejména u lidí, kteří odmítali akce NATO na území bývalé Jugoslávie. Tzv. Humanitární bombardování byla akce amerického letectva od 24. března – 10. června 1999 během Kosovské války.

Za tři měsíce náletů přišlo o život 3500 lidí, z toho 2500 civilistů. Srbové dokonce po válce postavili památník 500 zabitým dětem, obětem tzv. humanitárního bombardování.
naco nato? | 26-03-2019 20:13:05
humanitarne bombardovanie sa tomu vtedy hovorilo. o takom bommbardovani som nepocul dovtedy a potom uz ani nikdy potom :-)
s.i.n. | 26-03-2019 19:20:33
Pre s.i.n. | 26-03-2019 11:44:54
Z vášho príspevku som pochopil že minimálne "nemám zmysel pre realitu". Keď sa vrátim k podstate veci a nie k domnienkam zverejneným napr. v SME, treba si dať odpoveď na zásadnú otázku: zasadala vláda SR 24.3.1999 v utajenom móde? Odpoveď: áno! O čom teda rokovali? Zapamätajte si jednu zásadnú vec: NIČ NIE JE TAK TAJNÉ, ABY SA NAKONIEC NEPREZVEDELO! Platí to prierezom celých dejín ľudstva a vždy aj platiť bude. Nezabránia tomu ani žiadne blokácie na Google (ako napr. tu http://video.google.com/videoplaydocid=4554948078128880143&hl=en alebo tu:http://video.google.com/videoplay?docid=4554948078128880143&hl=cs ...)
O celej tragickej udalosti hovorí asi hodinový dokument CT z r. 2008 "Uloupené Kosovo" ktorý ale oficiálne nebol odvysielaný na zásah cenzora. Zato sa dal vzhliadnuť až niekedy do r. 2011-12. Hovorí o Albánskej expanzii do Srbska v r. 1998 až 2008 s pomocou západných mocností.
Ale nedočítal som sa od vás nič o tom, prečo boli spáchané barbarské útoky hrubou vojenskou silou na nič netušiace civilné obyvateľstvo vo vlaku, v nemocniciach či na deti v škole a to bez vyhlásenia vojnového stavu. Pýtam sa: Takto sa postupuje v diplomatických kruhoch, ako to podľa vás ukázal Joshka Fischer? Naostatok tu je k dispozícii vyhlásenie BR OSN:č. 1244
"Po skončení bombardovania v roku 1999 prijala Bezpečnostná rada OSN rezolúciu č. 1244, podľa ktorej územie Kosova patrí Juhoslávii (nástupnícky štát Srbsko). Bezpečnostná rada OSN doposiaľ nezmenila svoju rezolúciu č. 1244, takže územie stále patrí Srbsku. Vyhlásením nezávislosti Kosova nastala jednostranná revízia hraníc. Podľa Záverečného aktu Helsinskej konferencie, ktorá nahradzuje mierovú zmluvu po 2. svetovej vojne sa umožňuje zmena hraníc jedine so súhlasom dotknutého štátu – čiže Srbska. Podľa medzinárodného práva je uznanie Kosova ako štátu neprípustné a tvoriace neuveriteľný precedens". Preto ho ani SR neuznala tiež a rovnaké stanovisko zastáva aj v čerstvom prípade tohto druhu, ktorý sa volá Katalánsko.
Na záver, váš názor na môj charakter nie je podstatný. Ale toho času premiér M.Dz. bola osoba verejne činná na vysokom štátnickom poste a za svoj čin si zaslúži len opovrhnutie a súd a nie len to, čo som o ňom napísal.
Vlado | 26-03-2019 14:38:06
Pre s.i.n. | 26-03-2019 11:44:54
Bolo potrebné zabiť vyše 6 tisíc Srbov? Hmm silná káva. Apropo citujete Joschku Fischera, že svet nemôže dopustiť druhú Rwandu. Zato sa svet aj naďalej díva nato, čo stvára Izrael na Blízkom východe a USA po celom svete. Ale však oni môžu, lebo.....Na margo bombardovania Srbska si pozrite dokument Ukradnuté Kosovo. Možno nezmeníte názor ale aspoň si vypočujete čo za svinstvá sa tam páchali a kto ich kryl.
Pre s.i.n. | 26-03-2019 11:44:54
Ludia,ktorí majú aký taký zmysel pre realitu sa musia pousmiať,ako ste to všetko vysvetlil.A je to.Zoberete si nejaký zdroj z internetu a začnete to tu podávať ako fakt.Moj názor je takýto.Bolo to potrebné.!!A bol to ozaj ten posledný krok.V tej dobe bol minister zahraničia Nemecka Joschka Fischer,člen strany Zelených a presvedčený pacifista.Povedal,že svet nemôže dopustit ešte raz to čo sa stalo v Rwande a v iných afrických štátoch.Genocidu niektorých etnických skupín.Dzurinda ,ako ho Vy nazývate "Spišský cigán"(čo už samo o seba svedčí o Vašom charaktere a tuposti)tam veru žiadnu veľkú úlohu nehral.
turbo | 26-03-2019 11:38:22
s.i.n.: zakladne NATO v Taliansku boli pouzite pre ine typy techniky. Takto usetrili $$$, lebo nemuseli presuvat podporne vybavenie a municiu strategickych bombarderov z GB do It
Michal | 26-03-2019 11:25:04
Bombardovanie Juhoslavie,prakticky ukončilo vojnu na Balkane.
Umelo vytvorený štát,s pravoslávnych,katolíkov a moslimov.Kde sa Srbi správali k ostatným národom povýšenecky ako Rusi v ZSSR...Srbi riadili a ostatní na nich robili.


Čítajte viac: https://svet.sme.sk#ixzz5jGw4PMoH
s.i.n. | 26-03-2019 10:57:36
turbo | 26-03-2019 10:12:09
Pre Slovensko je to o to horšie, že sa prepožičalo na takúto barbarskú akciu. https://www.youtube.com/watch?v=i2oLWlAF4lk
Prečo teda neboli použité Vami spomenuté základne ČLENSKÝCH štátov NATO?
turbo | 26-03-2019 10:12:09
Slovensko nebolo klucove z hladiska akcie humanitarneho charakteru. V pripade ak by nemohli B-52 startovat z Mildenhall-u, mohli vyuzivat zakladne, ktore boli viac po ruke ako napr. Aviano, Sigonella, Souda bay alebo Incirlik.
násilie plodí ďaľšie násilie no nič nerieši | 26-03-2019 08:08:48
s násilím začali etnické čistky a američani to priklincovali tým že postrielali nevinných civilistov deti rozbobardovali nemocnice školy zaútočili tak, že ani Hitler by sa mal čo od nich naučiť tak kto je viac vinní, čie násilie bolo bezpečnejšie ?
s.i.n. | 25-03-2019 20:30:20
Vláda Mikuláša Dzurindu 24. marca 1999 na utajenom zasadnutí odsúhlasila prelet bojových lietadiel NATO ponad naše územie, aby sa vzápätí mohla začať „humanitárna operácia“ známa ako bombardovanie Juhoslávie. V tom čase aj dnes dobre známy „mútič čistej vody“ Grigorij M. napísal: „Dzurindov kabinet sa správal odvážne a zodpovedne, okrem iného aj preto, lebo súhlas s preletom bol vstupenkou do NATO“. K jeho vtedajšiemu vyjadreniu, dnes politológ a prezident IVO G.M., možno poznamenať, že to bola vstupenka do NATO s „krvavou škvrnou, ktorú nevyčistí žiadna mediálna čistiareň!“
Dnes z pohľadu vtedy utajovaných skutočností to „prodemokratické médiá“, dnes sú ich pisálkovia nasťahovaní v SMEčku, N-ku, Aktualitách či v .týždni, dokonca obhajovali.
Bola to prvá vláda v postmečiarovskom období, ktorá nevznikla len tak! Nebyť silnej (aj mediálnej) podpory zo západu až spoza Atlantiku, by sa spišský cigáň neocitol v kresle premiéra! Ako sa neskôr ukázalo, ministri Dzurindovej vlády nemali na kosovský problém a na neobmedzený prístup lietadiel NATO do vzdušného priestoru Slovenskej republiky jednotný názor. Dzurinda spolu s Kukanom (absolvent MGIMO) presadzovali názor že slovenská vláda sa musí pridať k „civilizovaným vládam západného sveta“ čo bolo v tom čase v záujme našich „integračných ambícií“. Podporu uzneseniu vlády SR nevyjadrili len ministri J. Čarnogurský (KDH) a P. Koncoš (SDĽ).
Aj dnes počúvame z úst dnešných politikov ako je potrebné byť ukotvený v Európskych štruktúrach! Aj Kosovo bolo v tom čase „uznané“ medzi prvými krajinami vládou USA. No nebolo to zadarmo.Dnes je v Kosove vojenská základňa americkej armády... Slovensko predstavovalo svojou geostrategickou polohou pravdepodobne jediný vzdušný koridor pri leteckých útokoch na Juhosláviu, preto bolo treba za každú cenu vymeniť vládu, aby sa dali uskutočniť dlhodobé strategické plány NATO v balkánskom konflikte. A ktože sa to dnes tak vehementne usiluje o pričlenenie Ukrajiny do NATO? A hlavne prečo? Ono tzv. „humanitárne bombardovanie“ (tento pojem zaviedol „dramatik“ a ochlasta V. Havel) malo za následok niekoľko tisíc obetí nevinných civilistov. Bola to demonštrácia agresivity voči suverénnemu európskemu štátu a jeho obyvateľom a to bez mandátu OSN!! Služba Google poskytuje pohľad ako to tam vyzeralo po bombardovaní (https://www.google.com/search?tbs=sbi:AMhZZit6cYmq7XENXAMTfQHQ3tnFUVA7EBMeXAzLcp04-cPNwTzYYvLDkzflifK9ais55_1lAG4YrjDtVXFGd6nz7Etk0Y_1NFGtQmix7gatQufx-jnCA0fkfO3t_1QzqB3ldHTtikhCK59lQx7e0I2IaWiP1pH5dBt5jxYMmvPq7sjbIn2Nu2nVucP9NRejwfrweO8ZGg8L3tbGb5Dov-WSvzzVxq_1b6cyNViY_1Op9nV493uOn25WujGx1unk2rnOkDl_1GZH2YcypIkwB26w5lJ4-c5c2a6fyCwoeK5sbSMEjFk4za36OHHNnH4VJwloc9mZXU8vJ_11YB_1OHXqgrYvarEVx-K8-rDb5w
Aj dnes ešte niekto verí, že NATO je obranný pakt? A áno, bolo to na územiach, kde žili a žijú občania Slovenskej národnosti! Kto sa im a kedy za túto spoluúčasť na tomto podlom a barbarskom čine za SR ospravedlnil? Ja sa za našich politikov, tých vtedajších, ale aj dnešných jednoducho hanbím.
P.S. to tomáš: Žiadne zlo nemožno ospravedlniť iným, často krát ešte väčším zlom!
tomáš | 25-03-2019 19:41:00
Pre úplnosť treba uviesť, že k otvorenému použitiu vojenskej sily Aliancia siahla až po niekoľkých mesiacoch neúspešného diplomatického rokovania a presviedčania, aby Juhoslávia ukončila násilie, etnické čistky, vyháňanie a vraždenie kosovských Albáncov. Čo ste zabudli, aká masakra sa odohrala napr. v obci Rogovo, keď tam vtrhli srbské jednotky a v rámci "protiteroristickej operácie" masakrovali čo im prišlo do cesty? Vodca kosovských Albáncov Rugova v jednom rozhovore povedal, že pred genocídou ich môže zachrániť len medzinárodné spoločenstvo. Rada bezpečnosti OSN násilie v Kosove a vyhnanie viac než štvrť milióna kosovských Albáncov z ich domovov ostro odsúdila už v sept. 1998. Takže treba hovoriť celú pravdu. Bolo treba niečo robiť, aby sa zabránilo vystupňovaniu krviprelievania a hroziacej humanitárnej katastrofe. To, či niečo následné nálety vyriešili, je samozrejme vec názoru. Za mňa bol nevhodný, ale nerobiť nič tiež nešlo.
Vlado | 25-03-2019 18:37:49
Výsledkom vojnového zločinu a "humánneho bombardovania" sú tisíce mŕtvych srbských civilistov. A stalo sa niečo? Nikto z vedenia NATO nebol zato do dnes ťahaný na zodpovednosť v Haagu, napriek tomu, že sa jednalo o útok bez rezolúcie OSN. Dzurindova vláda povolila prelety lietadiel NATO aj nad naším územím, čo je tiež hanba ako svet. Navyše sa o špinavostiach páchaných v Srbsku muselo mlčať, čoho dôkazom je dokument od českého režiséra Václava Dvořáka, ktorý bolo zakázané odvysielať.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign