Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Prečo sme zvolali „mimoriadne“ obecné zastupiteľstvo?

Ján ŠimulčíkDátum03. 04. 2017 22:09:50Témaobec Šintava
200

Na začiatku bol pokus o Službu občanom v podobe zachovania zaužívanej praxe – zberu plastových fliaš a papiera spred domov, tak, ako to bolo praktizované niekoľko rokov. Tak, ako si na to občania obce zvykli a pokladali to za dobré. Služba občanom bola nahradená menej praktickým riešením a poslanci miesto toho, aby sa pýtali, čo je dobré pre občanov, nechali iba veci plynúť. Už len pre históriu zopakujem, ako chronologicky išla táto udalosť.

  • Dňa 27. 6. 2016 OZ schválilo VZN o odpadoch, na ktorom starosta poslancom obce prezentoval, že zber papiera a plastov spred domov bude v dvojtýždňových intervaloch platiť do konca roka 2016. V auguste 2016 už dvojtýždňový zber  neplatil. Zber sa zmenil iba jedenkrát za mesiac. Prezentovaný dvojtýždňový zber sa nerealizoval.
  • Poslanci dňa 26. 9. 2016 na zasadnutí OZ schválili uznesenie č.123: Obecné zastupiteľstvo v Šintave schvaľuje prípravu zmeny VZN 9/2016 tak, aby sa papier a plast zbieral v dvojtýždňových intervaloch. zmena VZN bude pripravená na najbližšie zasadnutie obecného zastupiteľstva. Účinnosť zmeny bude najneskôr od 1. 1. 2017. Za uznesenie hlasovali: prítomných 6 (Klokner, Lipovský, Matušica, Polák, Režnáková, Šimulčík), za 6 (Klokner, Lipovský, Matušica, Polák, Režnáková, Šimulčík). Návrh bol prijatý. V prípade nesúhlasu s uznesením ho mohol  starosta vetovať – nestalo sa tak. Tým, že nevetoval uznesenie, s ním súhlasil.
  • Poslanci dňa 5. 12. 2016 na zasadnutí OZ schválili uznesenie č. 136: Obecné zastupiteľstvo vŠintave schvaľuje VZN Obce Šintava č. 10/2016 zo dňa 5.12.2016, ktorým sa mení a dopĺňa Všeobecne záväzné nariadenie Obce Šintava č. 9/2016 zo dňa 10.6.2016 o nakladaní s komunálnym odpadom -(zmena na dvojtýždňový interval). Výsledok hlasovania: prítomných 8 (Holbíková, Klokner, Lipovský, Matulová, Mizerová, Polák, Režnáková, Šimulčík) za 5 (Klokner, Matulová, Polák, Režnáková, Šimulčík), proti 1 (Mizerová), zdržal sa 2 (Holbíková, Lipovský), návrh bol prijatý. V prípade nesúhlasu s uznesením ho mohol starosta vetovať – nestalo sa tak. Tým, že nevetoval uznesenie, s ním súhlasil a prakticky umožnil zmenu VZN.
  • Po schválení VZN sa nič neudialo. VZN nebolo rešpektované. Zber plastov a paiera prebiehal po starom - jedenkrát za mesiac.
  • Poslanci dňa 30. 1. 2017 na zasadnutí OZ schválili Uznesenie č.149: Obecné zastupiteľstvo v Šintave neschválilo výzvu poslanca Šimulčíka, v ktorej poslanci vyzývali starostu obce Miroslava Holičku, aby rešpektoval rozhodnutia OZ a dodržiaval VZN o nakladaní s komunálnym odpadom č. 9/2016 a 10/2016, ktoré v §4 hovorí, že plasty a papier majú byť spred domov vyvážané 2 krát za mesiac. Výsledok hlasovania: prítomných 7(Holbíková, Klokner, Matulová, Matušica, Mizerová, Režnáková, Šimulčík), za schválenie uznesenia (výzvy) 3, (Šimulčík, Režnáková, Holbíková) proti 0, zdržal sa 4, (Klokner, Matulová, Matušica, Mizerová), návrh nebol prijatý. Poslanci nevyzvali starostu obce, aby dodržiaval VZN. Neschválením uznesenia poslanci nepoukázali na  nedodržiavanie VZN, a tak sa nepriamo stotožnili s takýmto konaním.
  • Na základe hore uvedených skutočností sme sa traja poslanci (Holbíková, Režnáková, Šimulčík), dňa 20. 2. 2017, na základe zákona, rozhodli iniciovať „mimoriadne“ obecné zastupiteľstvo, na ktorom sme chceli schváliť zhromaždenie občanov obce Šintava. Tí sa mali na zhromaždení vyjadriť a rozhodnúť, či chcú zber plastových fliaš a papiera spred domu dvakrát za mesiac, alebo nie. Tým, že starosta nezvolal „mimoriadne“ obecné zastupiteľstvo, ktoré mohlo schváliť zhromaždenie občanov, dal jasne najavo, že nechce počuť názor občanov Šintavy.

Dňa 10. 4. 2017 bude rokovanie OZ, na ktoré obecný úrad pripravil zmenu VZN a po jej schválení by sa mali plasty a plast zbierať iba jedenkrát za mesiac. Výsledok môžeme zatiaľ iba predpokladať.Škoda, že obecné zastupiteľstvo nevyužilo možnosť a cez zhromaždenie občanov sa neopýtalo, čo si občania naozaj želajú a potrebujú. Priamej forme demokracie, kde občania môžu vysloviť svoj názor, sa ešte budeme musieť zrejme dlho učiť. Ale hlavne sa jej netreba nebáť.

 

Ján Šimulčík, poslanec OZ

 


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
pre bojkotujúcich poslancov | 09-04-2017 08:34:41
pred schválením VZN o odpadoch si ešte dnes prejdite dedinu a jej okolie a potom zajtra podľa vlastného vedomia a svedomia s tlčúcim srdcom pre Šintavu hlasujte.
Prosím, začnite pracovať na tom, aby sa zber plastov, skla, papiera začal zbierať do kontajnerov už v domácnostiach.
A zelený odpad od domov.
Šintavanka | 07-04-2017 17:41:49
Súhlas s pani Lenkou
O2 Pali | 07-04-2017 15:07:30
Plne súhlasím s pani Lenkou a kľudne sa pod to podpíšem.

Akeď to bude nejeznoznačné, je tu možnosť urobiť ešte plebiscit, názor obyvateľov, možno by to stálo za úvahu pre predstaviteľov obce zistiť aký názor % majú na to občania, domácnosti. A možno spojiť aj s inými pálčivými vecami.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 06-04-2017 23:15:22
pre správcu stránky | 06-04-2017 21:08:45 | - ziadne komentare nie su stratene!

Vzhladom na prechod media na novu databazu, zobrazovanie poslednych pridanych komentarov 3 den nefunguje korektne. Verim, ze problem bude onedlho administratorom vyrieseny.
pre správcu stránky | 06-04-2017 21:08:45
nezobrazujú sa komentáre k článkom vpravo na lište názov - POSLEDNÉ KOMENTÁRE
Registrovaný Lenka  Hanáková Lenka Hanáková | 06-04-2017 13:04:21
Pripomienky k VZN o odpadoch som dnes poslala elektronicky na obecný úrad. Rozhodnutie o zmene VZN o odpadoch je na poslancoch. Pripomienky zverejňujem:
Pripomienkujem vo VZN o odpadoch : Čl. 1 ( v §4, ods.1. sa mení interval vývozu na 1 krát za mesiac podľa potreby).
Pripomienky
1. Som názoru, že zber PET fliaš a papiera obmedzený v intervale 1- krát za mesiac, bude viesť časom k vzniku čiernych skládok odpadu, ktorých likvidácia zbytočne finančne zaťaží obec.
2. Navrhujem OZ „kompromis“ a to zber PET fliaš a papiera 2- krát do mesiaca a to v ročných obdobiach (jar, leto), kedy je produkcia odpadu PET fliaš vyššia a 1- krát do mesiaca (jeseň, zima).
3. Upozorňujem OZ, že sa vyskytuje často neporiadok v okolí zberných nádob umiestnených v obci – lokalita Lodenica ( rozbité sklo, šatstvo po zemi) a tiež dochádza k prepĺňaniu týchto nádob. Tieto zberné nádoby si vyžadujú pravidelnú kontrolu zo strany obecného úradu ( napr. pracovníkmi aktivačných prác) a to vo všetkých lokalitách obce, aby sa udržiavala čistota a nedochádzalo k ich prepĺňaniu.
4. Vyjadrujem názor, že občanov treba motivovať, aby separovali odpad napr. úpravou poplatku za odvoz komunálneho odpadu. Myslím si, že občania by mali byť odmenení za svoju snahu separovať napr. systém benefitov.
5. Navrhujem OZ, aby uvažovalo časom o plastových nádobách na papier, plasty pre každú domácnosť, tak ako to majú v okolitých obciach.
6. Myslím si, že platením daní a komunálneho odpadu a celkovým prezentovaním veľmi dobrého finančného zdravia obce si občania zaslúžia ponechať službu zberu PET fliaš a papiera 2- krát za mesiac, alebo minimálne kompromis spomínaný v bode 2.
7. Žiadam poslancov, aby pri hlasovaní tejto zmeny neprihliadali iba na vlastnú produkciu odpadu PET fliaš a papiera, ale prihliadali viac individuálne na domácnosti, nie každá domácnosť produkuje rovnaké množstvo odpadu /PET fliaš a papiera/ a nedisponuje rovnako veľkým priestorom na uskladnenie tohto odpadu. Každá domácnosť má iné vekové zloženie, potreby a životný štýl.
Záverom dodávam, že ku konzumácii minerálnych vôd ( vyplýva vyššia tvorba odpadu PET fliaš) nás nútia časté poruchy vodovodného potrubia, kedy absolútne voda nespĺňa definíciu : bezfarebná a číra kvapalina a domácnosti bez vlastného zdroja pitnej vody a s malými deťmi sú prinútení kupovať minerálne vody a tým majú vyššiu produkciu odpadu plastov.
Pre pána Majka | 06-04-2017 09:10:52
Stratili sa príspevky o samospráve Šoporni? Posledné komentáre....? Prosíme pána Majka nech sa urobí náprava aby sme v Šintave mali informácie. Vždy sa niečo zíde z iných obcí. Ďakujem.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 05-04-2017 14:26:37
Zial v obci Sintava toho nie je v poriadku vela. Pred hodinou som na prokurature podal dalsi podnet tykajuci sa flagrantneho porusenia zakona a sposobenia skody obcanovi starostom obce Holickom.
pozostali | 04-04-2017 17:26:50
pan Simulcik ani ceny okolo cintorinskych sluzieb niesu v poriadku.Uctuju sa ine ako boli publikovane ako najnizsia ponuka vo vyberovom konani.
Registrovaný Pripomienky k VZN Pripomienky k VZN | 04-04-2017 17:10:30
Som rád, že Šintavčania sa čím viac zaujímajú o veci verejné – úpravu VZN ohľadne zmeny frekvencie zberu papiera a plastu. Uvedený dokument sa bude prerokovávať na OZ ako zmenu všeobecného záväzného nariadenie (VZN). K publikovanému návrhu môžete podľa § 6 zákona 369/1990 Zb. o obecnom zriadení podať pripomienky:

(4) Dňom vyvesenia návrhu nariadenia začína plynúť najmenej desaťdňová lehota, počas ktorej môžu fyzické osoby a právnické osoby uplatniť pripomienku k návrhu nariadenia v písomnej forme, elektronicky alebo ústne do zápisnice na obecnom úrade. Pripomienkou možno v určenej lehote navrhnúť nový text alebo odporučiť úpravu textu, a to doplnenie, zmenu, vypustenie alebo spresnenie pôvodného textu. Z pripomienky musí byť zrejmé, kto ju predkladá. Na ostatné podnety nemusí navrhovateľ nariadenia prihliadať, a to najmä vtedy, ak nie sú zdôvodnené.
(7) Vyhodnotenie pripomienok sa musí predložiť poslancom v písomnej forme najneskôr tri dni pred rokovaním obecného zastupiteľstva o návrhu nariadenia.

V tomto prípade treba návrhy podať do štvrtka 6. 4., aby najneskoršie v piatok mohol obecný úrad zaslať poslancom OZ vyhodnotené pripomienky. Od anonymného upozorňovania na veci verejné by bolo vhodné, aby občania Šintavy prešli aj k zasielaniu vecných pripomienok k návrhom VZN. Aj tým sa buduje občianska spoločnosť.

Keďže pripomienky sa dajú zaslať aj elektronicky, pripájam email obce: obec@sintava.sk

Ján Šimulčík, poslanec OZ
O2 Pali | 04-04-2017 08:01:00
Plne súhlasím s Lenkou.
Motivácia žiadna, ani za zber(a napríklad mne bolo povedané, asi pred 2-3 rokmi že len pet fľaše, jogurty a iné plasty nie, a to nie je triedenie... Preto račej nosím plasty do separé kontajnera v práci, každý týždeň) ani za komunál, pladba na osobu, bez toho koľko mám kuka nádob (koľko vyprodukujem kg/rok odpadu), či ako rodina mám 1 alebo 2 nádoby, proste 4 členná rodina máte nárok na 2 ks tak ich kľudne plňte, lebo či vyprodukujete len 1 alebo zaplníte obidve kopcom platíte rovnako. TOTO nie je nakladanie z odpadmi.

Hlavne, že sme chceli úver na 550.000 eur (myslím) na zberný dvor, keď nám je zaťažko 2x mesačne vyzbierať plasty (\"bo nás to stojí peniaze\"). Ale treba si uvedomiť, že obec nie je starosta, a OU, ale občania!
Ale ťažko niečo riešiť, keď diskusie sa nedovoláš,kapitán zdupká ako gáfor.

A aj s Jurčaga, treba si pozrieť len video zo zasadnutia s r 2016 kde starosta vehementne tvrdil (klamal, sorry zavádzal), občanom, ale aj poslancom, že 1x mesačne to vychádz zo zákona, a nie je sa o čom baviť, on predsa \"Neporuší zákon\"!
Jurcaga | 04-04-2017 07:39:19
Vazeni spoluobcania. Obec moze konat iba v rozsahu,ktory mu dovoluje zakon. Ak teda v zakone o odpadoch nieje striktne napisane,ze obce mozu vyvazat komunalne odpady alebo niektore ine odpady iba 1x do mesiaca,tak by sme sa nemali o com bavit,lebo zakonom by tak bolo rozhodnute. Kedze vsak v zakone taketo ustanovenie neexistuje,je na rozhodnuti poslancov ake VZN schvalia. To vsak moze vetovat starosta tym,ze ho nepodpise. Ak schvalene VZN starosta podpise,je zavazne a musi sa dodrziavat az do jeho pripadnej zmeny. Takze to,ktore bolo schvalene,ze sa bude odpad papiera a plastov zbierat kazde 2 tyzdne je stale platne a je na obci akym sposobom sa bude realizovat. To uz je starost manazmentu obce na cale so starostom. Ja vsak v tom nevidim problem,ved sa zbieral roky tak, ze sa nazbierane vrecia ulozili v priestoroch obecneho uradu a firma si ich tam jednoducho nalozila. V pripade, ze by firma zbierala tieto komodity 1x za mesiac, tak 1x by ich pozbierali pracovnici obce a firma by ich pri svojom zbere iba nalozila na urade a doplnila tie,co v danom case pozbierala pred domami.
Lenka Hanáková | 04-04-2017 01:31:58
VZN o odpadoch
Recyklácia odpadu (textil, sklo, papier) riešená zbernými nádobami rozmiestnenými vo viacerých častiach v obci je doriešená na 60 %. Na zastupiteľstve nie je priestor na otázky od občanov, keďže DISKUSIA vypadla z programu.
Osobne ma zaujíma (možno niekto odpovie z poslancov):
- Kto je zodpovedný za čistotu a poriadok okolia týchto zberných nádob? (pravidelne neporiadok napr. rozbité sklo, pohádzané šatstvo po zemi)
- Kto zabezpečuje pravidelný zvoz týchto vyseparovaných zložiek, aby nedochádzalo k prepĺňaniu týchto nádob? (lebo k prepĺňaniu pravidelne dochádza !!!)
Som názoru, že občanov treba motivovať, aby separovali napr. úpravou poplatku za odvoz komunálneho odpadu. Myslím si, že občania by mali byť odmenení za svoju snahu separovať, no pokladám za užitočnejšie vrátiť im snahu cez systém benefitov ako im odpísať seperáciu z daní.
Osobne si myslím, že interval zberu plastov obmedzený na 1-krát za mesiac, bude viesť časom k vzniku čiernych skládok, hlavne počas letných mesiacov, lebo nájdu sa určite spoluobčania, čo 4 týždne obchádzať vrecia s PET fľašami nebudú. Bol by potrebný kompromis napr. jar, leto 2 krát do mesiaca zber PET fliaš a papiera.
Sú to moje postrehy vnímania recyklácie odpadu v Šintave.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 03-04-2017 23:58:32
Znechutená | 03-04-2017 23:35:57 | - ze sa nechate takto lahko provokovat...
Znechutená | 03-04-2017 23:35:57
Oplatí sa angažovať za práva občanov tejto obce ? Kľudne si Sintavan | 03-04-2017 22:30:40 nechaj s..ť na hlavu
Šintavan | 03-04-2017 22:51:04
Sorry myslel som prvý komentár
Šintavan | 03-04-2017 22:49:55
Ten komu to normálne myslí,nemôže napísať takú blbosť ako príspevok podomnou.A že Sintavan,môžeš sa hambiť
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 03-04-2017 22:43:45
Doslednost poslanca Simulcika a jeho niektorych kolegov evidentne dostava do vyvrtky vsetkych, ktori si roky v obci bacovali protipravne a s peniazmi patriacimi obcanom.

Sintavan | 03-04-2017 22:30:40
Preto ste zvolali zastupiteľstvo lebo šimulčik sa doma nudí a rad rípe do starostu

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign