Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Prečo primátor mesta Tomčányi prednostovi Krajčovičovi vyplatil skoro 19 000 Eur na odmenách za rok?

200

Pred niečo viac ako týždňom sme uverejnili výšku odmien, ktoré primátor mesta  Ing. Martin Tomčányi  z verejných finančných zdrojov  (teda tých, na ktoré sa skladajú všetci občania)  prednostovi úradu  Ing. Tiborovi Krajčovičovi  za rok 2014. Výška udelenej odmeny (teda finančného ohodnotenia mimo platu)  je  18 850 Eur.

Primátora mesta sme vyzvali, aby obhájil udelenie takto vysokej odmeny z peňazí občanov a aby zdôvodnil, za čo konkrétne mu odmena bola udelená.

- - -

From: reporter24
Sent: Wednesday, May 06, 2015 9:09 AM
To: Primátor mesta Sereď
Cc: info@sered.sk ; majko
Subject: Ziadost o stanovisko k udelenym odmenam

Dobry den pan primator Ing. Martin Tomcanyi,
od uverejnenia odmien uradnikom Mestskeho uradu na SOL uplynulo zhruba 24 hodin.
Clanok bol zatial videny 3187x a je pod nim 87 diskusnych prispevkov. Z diskusnych prispevkov je evidentne, ze obcanov zaujima najma odmena vo vyske 18850 Eur, ktoru ste Vy udelili prednostovi uradu Ing.Tiborovi Krajcovicovi. V ankete pri clanku s jednoduchou otazkou "Suhlasite s odmenou pre prednostu uradu za rok 2014 vo vyske 18850 Eur?" sa 85% hlasujucich vyjadrilo zaporne.
Pan primator, jedna sa o financnu ciastku, ktora je vysoko nadstandardna a podla zatial zverejnenych informacii sa da predpokladat, ze znacne prevysuje dokonca samotnu mzdu prednostu Krajcovica. Myslime si teda, ze zaujem verejnosti o poskytnutie vysvetlenia takehoto Vasho konania - nakolko odmeny ste mu neudelili zo svojich vlastnych penazi, ale z verejnych financnych zdrojov - je uplne opravneny a legitimny.
Pan primator, seredonline od svojho vzniku chce byt mediom objektivnym a poskytuje priestor na vyjadrenie vsetkym dotknutym stranam a nie je tomu inak ani teraz. Napriek tomu, ze Vy osobne ste zaregistrovany v mediu a mate plne pravo reagovat na publikovane informacie, doteraz ste tak napriek vyzvam viacerych obcanov neurobili.
Verejne Vam teda davame moznost zaujat stanovisko k Vami udelenej odmene a dovody takehoto konania vysvetlit obyvatelom mesta a obcanom, od ktorych Vami rozdelovane financne zdroje pochadzaju.
Verime, ze ponuknutu moznost neodmietnete a to najma z etickych a moralnych dovodov, ale tiez preto, lebo povinnost odpovedat na otazky obcanov tykajucich sa vykonu mandatu volenym funkcionarom urcuje aj prislusna legislativa.
Pan primator, ponukame Vam moznost vyjadrit sa pisomnou formou, na kameru, pripadne zucastnit sa verejnej diskusie s obcanmi, kde by ste vysku odmeny vyplatenu T.Krajcovicovi mali moznost obhajit.
Pan primator, ziadame Vas, o zaujatie Vasho stanoviska do 10.00 hod. dna  7.5.2015 a to e-mailom na redakcnej adrese, pripadne na adrese majko@majko.sk. Pripadne dalsie informacie mozete ziskat na tel: 0907 277 777.
Vase vyjadrenie ci uz pisomne, alebo verbalne/v pripadnom rozhovore uverejnime bez akychkolvek uprav tak, ako to robime standardne.

Dakujeme
za Seredonline a OZ Obcan rozhodni
Milos Majko
Trnavska cesta 867/53
926 01  Sered
tel: 0907 277 777
-
reporter24 - nezavisle sukromne internetove noviny a internetova televizia

Odpoveď primátora mesta  Ing. Martina tomčányiho občanom na výšku ním udelených odmien prednostovi MsÚ  Ing. Tiborovi Krajčovičovi:

From: Primátor mesta Sereď [mailto:primator@sered.sk]
Sent: Wednesday, May 13, 2015 1:15 PM
To: reporter24
Subject: Re: Ziadost o stanovisko k udelenym odmenam

Dobrý deň,

odpoveď na otázku, za čo dostal prednosta úradu Ing. Tibor Krajčovič odmenu bola uvedená v reportáži na ***

a na  stránke ***: ***     (Poznámka redakcie: priama reklama na iné médiá bola odstránená. O odpoveď na otázky a vysvetlenie odmien požiadalo médium   SeredOnLine.sk a očakáva sa, že primátor ako volený zástupca bude odpovedať médiu priamo, bez okolkov a nie uvedením odpovede v médiu inom. Ostatné informácie zaslané primátorom mesta sú uvedené bez zmien.)

Dobrého manažéra  mesto roky   nemalo,  dobrého manažéra  mesto  potrebuje,  dobrého manažéra je treba   zaplatiť a prednosta úradu dobrým manažérom JE. Má veľký podiel na úspore finančných prostriedkov mesta vybavením dotácií, prehodnocovaním zmlúv, spoločným verejným obstarávaním, prácou nadčas bez nároku na preplatenie, používaním súkromného vozidla na služobné účely bez preplatenie nákladov  na  prevádzku ,  diét atď.  Hlavne   vďaka jeho práci   a práci  celého  kolektívu, ktorý vedie, skončilo hospodárenie mesta Sereď za rok 2014 s kladným výsledkom hospodárenia,  mesto je bez dlhov, úverov a pôžičiek, môže   sa  ďalej rozvíjať .
Ako v spomenutej reportáži uviedol Gabriel Šípoš, riaditeľ Transparency International Slovensko: „ V našom rebríčku v transparentnosti patrí Sereď k najúspešnejším mestám. Čiže, ak sú tam výsledky, tie odmeny tam majú byť možné“.

S jeho názorom sa stotožňujem.

Ing. Martin Tomčányi, primátor mesta

- - -

Zároveň v ďalšej žiadosti sme požiadali o uverejnenie pracovnej náplne prednostu úradu. Odpoveď nám prišla s poukázaním na príslušné  VZN, a ktorého vyberáme:

 

§
11
Prednosta MsÚ

Prednosta MsÚ plní najmä tieto úlohy:
• riadi, organizuje a kontroluje činnosť MsÚ
• po odsúhlasení primátorom zabezpečuje materiálno - technické vybavenie MsÚ a jeho zariadení
• kontroluje hospodárne využívanie finančných prostriedkov pridelených na činnosť MsÚ
• stará sa o ochranu a hospodárenie s majetkom mesta
• navrhuje primátorovi pracovnoprávne záležitosti MsÚ
• riadi, kontroluje a hodnotí prácu vedúcich oddelení a určuje  im  pracovné  náplne,  navrhuje odmeňovanie vedúcich oddelení a
v spolupráci s vedúcimi oddelení a referátov  odmeňovanie ostatných zamestnancov
•dbá o účelnú organizáciu práce na MsÚ, o výmenu skúseností a vedomostí medzi oddeleniami
• podľa potreby vydáva smernice, pokyny, príkazy na zabezpečenie činnosti a úloh MsÚ
• je oprávnený konať vo veciach obchodných a administratívno - právnych, ktoré sa týkajú MsÚ,
pokiaľ tieto nie sú zákonom, Štatútom mesta Sereď alebo týmto organizačným poriadkom zverené
primátorovi
• plní ďalšie úlohy, ktoré mu uloží MsZ a primátor, ktoré sú primerané jeho pracovnému zaradeniu a sú v súlade so zákonmi a ostatnou právnou úpravou

- - -

Z uvedeného je vidieť, že prednosta úradu platovo zaradený v tabuľke na výške s finančným ohodnotením viac ako nadštandardným, je povinný za svoj plat vykonávať pomerne širokú škálu činností.

Naša otázka na primátora bola koncipovaná v zmysle - ČO TAK ZÁVRATNÉ  pre mesto vykonal, aby si zaslúžil z našich daní možno výrazne vyššie odmeny, ako je plat, s ktorým počítal aj tvorca príslušnej legislatívy.

Opätovne nebudem hodnotiť jeho vyjadrenie z pohľadu občanov - osobne však tvrdím, že primátorove odôvodnenie zodpovedá odmene maximálne vo výške tisícky či dvoch, nakoľko všetko je nevyhnutné porovnávať vo vzťahu platov a odmien tých ľudí, ktorí museli peniaze na odmeny prednostu svojou prácou reálne vyprodukovať. Mám na mysli občanov, ktorí takmer  19 000 Eur nezarobia ani za 3 roky v mzde a tých je na Slovensku žiaľ väčšina...

K používaniu súkromného vozidla na služobné účely, nezaplatenej práci nadčas a podobne sa vyjadrím v samostatnom článku, nakoľko sa bude jednať výhradne o môj názor. (poznámka autora)


 


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Sered | 14-05-2015 18:37:54
S.r.o.??? Ze by prve mesto na svete?
pre dotaz | 14-05-2015 16:06:50
no to uvideme nechajme sa prekvapit, ak nahodou nevyhraju nabuduce volby a prednosta nebude prednosta, vtedy uvidime co si vsetko pre seba chystal do buducna. Ved to sa pisalo uz minule ze ty jeho kamosi su len nastrceny.
dotaz | 14-05-2015 14:17:48
Náhodou neriadi i naďalej bytový podnik p.Krajčovič a p.Marko je len nastrčená figura?
Robo Horvath | 14-05-2015 12:27:55
Ked som tu uz davnejsie v minulosti pisal ako sa deju niektore veci,ako si obyvatelia neuvedomuju ze o co za tohoto vedenia prichadzaju a napr aj MsBP a pod. tak som tu bol za blazna.
Konecne sa obyvatelom trosku otvaraju ocka ale mam pocit ze niektore rozhodnutia su uz v nenavratne a je to skoda pre mesto. Za slepotou opojenou rozkom obyvatelom mesta utieklo vela.
Sikovnost menezerov jevysmech nesikovnosti nas obyvatelov.
obcan | 14-05-2015 11:23:23
pozeram stranku mesta a dalsi ludia, kladiem si otazku referent dopravy ing. Branislav Irsak. Tibor nebol to nahodou tvoj spoluziak z gympla? Alebo nieco spolocne s basketbalom alebo oboje? No neviem mozno sa mylim. Vsak povedz uz volaco? Odkedy tam mali novy zamestnanci ziadosti? kedy boli volne pracovne miesta vyvesene?kedy boli vyberove konania? +Co som zaspal dobu?
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 14-05-2015 10:48:17
Prednosta Krajcovic je nopochybne dobry ekonom. Sam sa pochvalil, ze do mesta dotiahol aj kamarata do bytoveho podniku. Tiez nepochybne dobreho odbornika. On je vlastne odbornik na kamaratov...

Je pravdou, ze pani Kovacova je jeho sesternicou? Hmmmm, tak to ano. To by tak trosku vysvetlovalo tych 6000 Eur odmien za rok 2013...
Robo Horvath | 14-05-2015 10:44:02
Prosim vas nerobte tu z neho pana boha a nenahraditelneho super menezera pre toto mesto. Schopnostou obracat sa v tomto marazme ho schova do zadku mozno majitel mensej firmy co ma aj technicke a prakticke skusenosti co podla mna Krajcovic urcite nema.
obcan | 14-05-2015 07:40:21
ked sa to podeli na mesiace, dostal odmenu 1580 eur na mesiac. neviem aky top manazer by robil za tieto peniaze, ked top manazer na 10 000 eur na mesiac+ine benefity+rocne odmeny.
Re:dobrý manažér | 14-05-2015 06:52:04
Pripadá mi to akoby bol jediný top manažér.Keby bolo výberové konanie iste by sa našiel aj lepší.Taktiež počet zamestnancov na MU ma šokoval,hlavne keď som bol platiť smeti,hneď pri vstupe tri pracovníčky sa išli od roboty potrhať.Tak som uvažoval,za celé roky čo pre mňa mesto,respektíve primátor,zástupca,prednosta,atď. urobili?Celé roky som z MU potreboval len pokladníčku,respektíve ona mňa aby som zaplatil daň z nehnutelnosti,za psa a za smeti.Myslím,že je tam až moc pracovníkov.K hospodáreniu mesta že nemá dlhy,to akože je v Seredi všetko vporiadku? Neni čo budovať,zlepšovať?Stačí sa len prejsť po Seredi,nie len po námestí.MU neni výrobný podnik a predsa majú nadštandartné platy.Neviem či niečo robia nad rámec svojich povinností.Takéto rozdeľovanie odmien z peňazí daňových poplatníkov je niečo nehorázne a hanebné,voči väčšine poctivo pracujúcich za oveľa menšie platy a bez odmien.Môžte sa hanbiť!
Anna | 13-05-2015 23:27:20
Pan primator prinos pana Krajcovica ktory spominate je obdivuhodny vo Vasom ponimani a ak to tak aj naozaj je, tak OK, ale je to snad jeho pracovna napln nie? Ma za tuto cinnost plat? K comu su este taketo odmeny? Bez nich by svoju pracu akoze nevykonaval tak dobre?? Mieco tu nie je uplne s kostolnym poriadkom...
Robo Horvath | 13-05-2015 22:42:30
V tomto pripade sediet urcite nikto nepojde lebo toto je legalna krades a v sulade so zakonom aj ked nie s moralkou. Bohu zial
Majka | 13-05-2015 21:28:34
Veď to je trestný čin.Keby niekto spreneveril alebo ukradol toľko tisíc-ide sedieť.
xxxxx | 13-05-2015 20:52:13
stačí si predstaviť, ako s cíti človek, ktorý maká 14 a viac hodín, cestuje do Ba za vlastné a zarobí tak na prežitie. Jeho plat dosiahne výšku odmeny tak za 3 roky. Ak zoberieme do úvahy že okrem odmeny má prednosta aj svojim spôsobom plat taký, o akom sa môže iba snívať. V porovnaní s odmenami ostatných vedúcich oddelení musím konštatovať, vymeňte ich, veď asi nie sú vhodný keď dostali tak nízke odmeny v porovnaní s prednostom
Robo Horvath | 13-05-2015 20:00:28
Pan prednosta iste da za tu kurevsku odmenu opravit tu rozdrbanu cestu cize tankodrom co je pred jeho domom.
sused | 13-05-2015 19:47:14
Ako sa hovorí dojde na psa mráz.
dlhy | 13-05-2015 18:57:51
Je možné, že mesto je bez dlhov. Ale za akých podmienok? Odoprenie zníženie daní z nehnuteľností dôchodcom v ob&tných domov, rozpredávania majetku mesto, využívanie pivníc, ktoré sú v osobnom vlastníctve obyvateľov ako basketbalové hrisko a na sankovanie celého okolia bez náhrady... Investuje sa iba ľuďom im blízkym.
Tin Tin | 13-05-2015 18:57:13
Zaujímalo by ma koľko bolo zamestnancov na MsU počas Vranoviča a počas Tomčanyiho.
pre martina | 13-05-2015 18:48:11
a nie hocijaky novy zamestnanci ale vsetko ich znamy. Kedy boli vypisane vyberove konania na tie miesta?Ani sa mi nechce ich menovat.
Martin Blasko | 13-05-2015 18:32:06
To ze je mesto bez dlhov a teda podla slov primatora dobre je ich napln prace a povynnost.Kazdy kto pracuje v nejakej dirme musi odvadzat urcity vykon.Krajcovic by mal vysvetlit aj tie smeti gratis,...toto by ma zaujimalo,lebo nepoznam ziadnu firmu,co bude vyvazat smeti zadarmo.Mne uz dali na MU druhu exekuciu ze som neplatil smeti,takze to napadnem ze su zadarmo,tak naco platit?Mesto nema ani zakladne veci ako pohotovost,skolky patria medzi najdrahsie v kraji a dane tiez.....na umelu travu sa prachy nasli aj na uzke zaujmy vyvolenych.....najvyssi cas poslat kontrolu na MU a ziadat audit a hned vieme co sa tam deje a co ta odmena ma znamenat........kazdy rok pribuda uradnikov na MU,....pritom ziadne zjednodusenie pre obcana tato umela zamestnanost nepriniesla....co vlastne mesto robi pre obcanov?Naco nam je vlastne MU?
obcan | 13-05-2015 17:26:38
Treba polozit otazku p. Prednostovi, kedy obcania Serede prestanu platit za smeti, ved prave zato mu primator vysolil taku odmenu. Bolo by zaujimave, ako by dopadla kontrola od NAKA.
PRIMÁTOR- | 13-05-2015 17:16:24
zle je to čítať.Čo to je za človeka?Tak takémuto na občanoch nezáleží.Odvolať ich všetkých!
opakovanie | 13-05-2015 17:14:58
opakujem to už asi 3 krát važení pracujete v samospráve, na vaše platy sa skladajú občania Serede, vedeli ste do čoho idete, vy máte šetriť a čo ušetríte investovať pre ludí a pre mesto je to také tažké pochopiť? Máte vy vôbec vysokoškolské vzdelanie? Ak chcete také odmeny chodte robiť manažérov do súkromných firiem, tie vás isto ohodnotia. Ďakujem
PRIMÁTOR- | 13-05-2015 17:05:46
zle je to čítať.Čo to je za človeka?Tak takémuto na občanoch nezáleží.Odvolať ich všetkých!
Martin | 13-05-2015 17:04:08
Niektorí aktéri komunálnej politiky sú zrejme nazdávajú, že sa im pri výkone ich funkcie (resp. zneužívaní ich funkcie) nemôže nič stať, keďže nepôsobia vo vrcholovej politike a nie sú tak ostro sledovaní médiami či občanmi. Nemali by to však s tou sebaistotou až tak preháňať, pretože niekedy aj motyka vystrelí:
http://nitra.sme.sk/c/7802705/primator-galanty-skoncil-v-cele-obvineny-je-z-machinacii.html

Kľudne sa môže stať, že v ďalšom podobne ladenom článku sa namiesto Galanty bude písať o Seredi a namiesto galantského primátora a prednostu budú v hlavnej úlohe účinkovať ekvivalentne p. Tomčányi a p. Krajčovič.

seredan | 13-05-2015 16:59:26
Je sice pravda ze sered nema dlh ale na druhu stranu bez investicii sa neda ocakavat ze mesto sered bude dostatocne rychlo napredovat.
Pokial je vazne dobry manazer tak sa mohol zobrat uver a investovat do mesta kde by po par rokoch bola navratnost + zisk

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign