Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Prečo moje otázky voleným funkcionárom a prečo by SOL v kladení otázok mali nasledovať ďalší občania ?

Miloš MajkoDátum28. 11. 2017 12:10:10TémaTak to vidím ja...
200

V poslednom období, mám na mysli asi 6 rokov čitatelia určite zaregistrovali viacej listov, telefonátov a otázok v nich kladených primátorovi mesta, poslancom MsZ a viceprimátorovi Ľubomírovi Veselickému. Je to vidieť z času na čas aj v diskusii, kde výlučne anonymní diskutujúci na moju osobu útočia nezmyselnými atakmi, čo mám proti Veselickému, primátorovi alebo inému volenému zástupcovi. Dokonca niektorí neváhajú hovoriť o zaujatosti, strate nezávislosti a podobne.

Práve tým, že otázky napr. aj formou otvorených listov týmto voleným zástupcom dávam, potvrdzujú stav, ktorý je ťažko možné nazvať stratou nezávislosti. Je účelom a úlohou médií pýtať sa na veci verejné a upozorňovať na konanie, ktoré môže byť v rozpore s verejným záujmom a dokonca aj platnými zákonmi.

Prečo sa v mnohých prípadoch v žiadostiach vyskytuje moje meno? Odpoveď je jednoduchá. Zákon č. 211/2000 Z.z. definuje osobu oprávnenú konkrétneho občana, nie organizáciu. Znamená to teda, že každá otázka k odpovedi, na ktorú sa chce médium dostať prostredníctvom zákona o slobodnom prístupe k informáciám musí pochádzať od konkrétnej fyzickej osoby. Spravidla (99%) som ňou ja.

Ďalej médium kladie otázky aj za občanov, ktorí nám zasielajú podnety a postrehy týkajúce sa vecí verejných. Znamená to teda, že dopytovaná téma nemusí vždy zaujímať mňa osobne, no v záujme získania informácie niekto otázku kompetentným položiť musí.

Už niekoľko rokov primátor mesta ani jeho hovorca a poslanec MsZ Ľubomír Veselický nie sú ochotní na otázky týkajúce sa vecí verejných odpovedať pred kamerou a primátor mesta dokonca hneď na začiatku súčasného volebného obdobia zrušil aj verejné stretnutia s občanmi, kde mu boli aj mnou osobne otázky kladené a ako vidieť zo záznamov z týchto stretnutí, odpovedanie na ne bolo kompetentným mimoriadne nepríjemné, veľakrát sa vyhýbali a v situáciách, že im bola otázka zopakovaná niekoľko krát, svojou odpoveďou kompetentní odhalili veci, ktoré pravdepodobne odhaliť nechceli. V niekoľkých prípadoch bol napr. primátor Tomčányi priamo pred kamerou usvedčený z klamstva, či dokonca obhajoby nezákonného konania, alebo ospravedlňovania porušenia zákona s odôvodnením napr., že sa jednalo o dobrú vec a podobne.

V čom je teda najväčší problém?

Primátor mesta Tomčányi napriek verejným prísľubom daným občanom pred voľbami, má už niekoľko rokov problém postaviť sa pred kameru a odpovedať na otázky týkajúce sa napr. nakladania s majetkom mesta, výhodnosti jeho konania pre obyvateľov v konkrétnych veciach, ba dokonca dlhšiu dobu už neodpovedá ani písomne. V rovnakej pozícii je aj jeho hovorca Ľubomír Veselický, ktorý predpokladáme že komunikáciu s médiami má priamo v pracovnej náplni a je za ňu platený nami občanmi. Otázka teda je úplne jednoduchá - čoho sa títo ľudia - predstavitelia mesta ovplyvňujúci život nielen nás a teraz, ale aj našich detí do budúcnosti - boja?

Ak sa volený zástupca dostane do pozície, že je schopný a ochotný komunikovať len cez mail na vopred položené otázky, prípadne len cez alebo s osobami, od ktorých nepríjemnú otázku očakávať nemôže, dostáva sa do polohy pre občana nedôveryhodného z princípu. Takýto volený zástupca dosť pravdepodobne neuniesol funkciu a zodpovednosť na neho kladenú a o jeho konanie by sa verejnosť mala v záujme vlastnej budúcnosti zaujímať násobkami a to dovtedy, pokým nie je neskoro. Myslím si, že dostatočným potvrdením mojich slov je fakt, že už 4 roky upozorňujeme na mimoriadne závažné problémy týkajúce sa prenájmu niekoľko miliónového majetku mesta, sme za to veľmi intenzívne a systematicky kritizovaní a perzekuovaní a až v posledných mesiacoch na základe ťažko prehliadnuteľného stavu vecí už aj pre niektorých poslancov MsZ, na základe vykonaných kontrol a zistení boli naše tvrdenia preukázané.

Aj keď sa jedná o témy možno bežnému občanovi nie úplne zrozumiteľné a aj keď si občan možno myslí, že sa ho bytostne nedotýkajú, tvrdím, že sa jedná o klam. Je totiž len otázkou času, kedy sa každé konanie samosprávy vo veciach verejných dotkne niekoho z nás, väčšej či menšej skupiny obyvateľov a otázka dnes nestojí či k tomu dôjde, ale kedy a aké následky to komu spôsobí. Aj tu však platí, že ozývať sa je nutné vtedy, kedy to má zmysel, kedy to umožňujú napr. lehoty v konaniach a to len do momentu, pokým nepríde k závažným, ťažko napraviteľným zmenám, prípadne k premlčaniu konania tým zbavenia konkrétnych ľuďí zodpovednosti.

V takto závažných prípadoch jednoduchú morálnu zodpovednosť či ďalšie robenie hrubých čiar nepovažujem za akceptovateľné.


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Ľubomír Veselický | 13-04-2018 18:58:58
Problém nie je v tom, kedy som písal, ale o čom som práve v tejto diskusii písal. Ďakujem, že ste pre všetkých čitateľov diskusie uviedli aj čas vloženia mojich príspevkov. Takto ich každý nájde oveľa ľahšie a bude môcť porovnať ich obsah so skutočnosťou.
Príjemný víkend priatelia. Cítim, že zábava práve začína.
Veselického pracovná doba | 13-04-2018 16:26:16
sledoval som diskusiu p. Veselického hovorcu mesta, nie preto, že by ma zaujímala ale kedy diskutuje a ako dlho: npr. dňa : 07.012.2017 diskutoval v pracovnej dobe :
10:40:23
11:42:35
12:25:18
13:02:29
15:32:21
Nech sa primátor vyjadrí či tento deň mal Veselický zaplatený, ak áno začo ?
Toto je zrejme pracovná náplň zástupcu primátora za slušný plat na ktorý sa skladajú daňoví poplatníci mesta.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 11-12-2017 09:08:27
Pre Jonáš a Majka od Jonáš Irsák | 11-12-2017 08:46:10 | - moj oznam by kludne stacil v tomto zneni:

\"prosim, mna oslovujte vylucne v suvislosti s mojimi prispevkami, ktore su podpisane, nakolko ja NIKDY anonymne nepisem ani nediskutujum.\"

Mam vsak chvilku casu a preto doplnim:

Jonas, po precitani si predchadzajucej diskusie myslim si ze kazdy normalny clovek musi vidiet neskutocnu zakernost troch anonymov, ktori sa vystriedali pod roznymi nickami, aby ako splaseni utocili na kazdeho, kto so SOL ma nieco spolocne a dokonca sa snazili postvat proti aj Ivetku, ktora sa ako prva rozhodla obdobnych primitivov eliminovat blokovanim diskusie.

Jonas, zapas o pravo, spravodlivost, slobodu slova je zapasom o charakter spolocnosti, v ktorej budu zit hlavne nase deti. Nie je jednoduchy, niekolko ludi si pri nom vytrpi svoje a bolo tomu tak v minulosti, preto je sucasnost obdobna.

Vysoko si vazim postoj Vasho stryka, ktory nevahal a verejne na MsZ povedal co si mysli, fakticky a pravne pomenoval stav, do ktoreho mesto a mestsku spolocnost dostali KONKRETNI LUDIA s menami a funkciami. A trošku pridam - aj s konkretnou ZOZPOVEDNOSTOU.

Mam zato, ze kazdy citatel odhalil primitivny zamer pouzit nielen utoky na mna, ale aj Vase meno v diskusii a ja to vnimam ako naznak strachu z MsZ, ktore bude onedlho.
Pre Jonáš a Majka od Jonáš Irsák | 11-12-2017 08:46:10
Ziadam Jonáša aby si upravil alebo zmenil nazov svojich komentarov, nakolko je toto meno vynimocne a pokial viem, tak sa v Seredi nachadza len jeden s tymto menom.

S obsahom prispevkom od Jonasa nemam nic spolocne.

Ziadam aj pana Majka aby zmenil nazov jeho predchadzajúcich prispevkov.

Dakujem
Jonáš Irsák
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 11-12-2017 08:45:24
Tak ako, uz sa energia vritolezov mestskej uderky minula? Lubo to vzdal, lebo uz nedokaze ani len priznat, ze sa mu ludia pomaly cely zivot skladaju na plat, tak boli aktivizovane zalohy?

Aj tato diskusia ukazala, ze este aj mladeznicky dorast proti nespochybnitelnym faktom utoci anonymne.

Do prdele Martin, to ste dopadli, uz sa tu za Vas pod menom nepostavil nik.

Vies co znamena slobodu volby? To, ze na fakty okolo prenajmu tepelneho hospodarstva sme 4 roky upozornovali dvaja. Samozrejme, ze pod svojimi menami sme si stali za kazdym vypovedanym a napisanym slovickom.

Postupne zacali situaciu chapat dalsi poslanci a mnozstvo ludi.

Na jar sa pridali dalsi poslanci a niektori vystupili verejne. A spomenuli si aj na Tebou zorganizovanu frasku na MsZ - hanbia sa - o tom ale inokedy.

Nasledne dalsi. Fakty nepustia a ziadna Tvoja snaha realne NEzastavi prevalenie pravdy v plnej nahote.

A nasledne pojde jedno Tvoje klamstvo za druhym. Krok za krokom...
Lolo | 10-12-2017 19:23:16
Už aj dôchodcovia pochopili, že toto vedenie mesta džgá len sebe, takže z veľmi veľa ľudí sa stáva len úzky okruh ľudí. A ak by nesponzoroval futbal, tak to klesne na minimum.
anonym | 10-12-2017 18:21:29
Nie ze si primatora vazi dost ludi,primatora si vazi velmi vela ludi.A máme nato dovod.
pre abcd | 10-12-2017 18:00:36
Dosť priehľadná a veľmi primitívna manipulácia. Krsným menom oslovuje na zastupitelstve aj napriek viacerým upozorneniam poslaneckých kolegov jeden človek .To je náhoda, že pisateľ abcd. Vy musíte byť pekne zakomplexovaný.Ak máte chrbticu napíšte konkrétne meno a nerozoštvávajte ako to robíte v kostole aj mimo neho.
Schovávať sa za ženu poslankyňu, to je také vaše.Nemôžete zniesť že vychádza aj ona s ostatnými poslancami a primátorom- V Seredi sa urobilo veľa, dosť ľudí si Martina váži a tých ľudí je dosť aj z okolia kostola.Aj tí vás už prekukli. Dajte sem nejaké mená podnikatelov,čo mal akože zničiť,alebo tie mená povedzte na verejnom fóre vo štvrtok 14.12. je verejné mestské zastupiteľstvo,dúfam že sa nepustíš do gatí a dáš to vystúpenie aj s menami zničených podnikateľov v priamom prenose.




DAKUJEME | 10-12-2017 17:21:12
Pán Abcd , ďakujeme za info že Majko vsadil na nejakých ľudí. Dobré vedieť.
Pán Majko dajte si preč z názvu to nezávisle, vás fanklub vás odhalil. A teraz by bolo dobré ak by ste dal zas tu o Tom že nemáte nič čo stratiť. ;)
halo | 10-12-2017 16:35:50
Nic noveho pod slnkom.pan Majko zabaluje svoje osobne ucty do uslachtilych pozlatok,ozaj si mysli,ze ludia su tak hlupi a ,ze Vas neprekuknu?
abcd | 10-12-2017 16:04:20
Anonym nedrýstaj hlúposti,Majko dostal ponuky a sám viem o dvoch.Ide o peniaze niekoľko krát prevyšujúce to čo mesto platí Krei.Viem že ich odmietol lebo vždy bola podmienka blokovať diskusiu tam kde na mesto ľudia útočia.Majko u nevďačníkov ako ty dopláca na svoje zásady.A ja poznám aj dôvod,prečo sa neponáhľa s niektoými kauzami.Mohol by im naložiť hneď,ale on to da naraz v knihe,ktorú vydáva pred voľbami.Ja by som sa mu čudoval,keby urobil inak.Majko má pravdu,lebo vsadil na slušných ľudí ako Kurbel a ešte niekoľko iných.Preto ho nenávidia na úrade.Vedia že ho nekúpia a ako vidíme po minulom roku ani nezastrašia.A že nespávajú kludne viem od nich.Miloš nemaj obavy,keď sa to prevalí, bude nás viac,ktorí víjdeme z anonymity.Teraz stále máme obavy pretože Martin je zákerný a pomstychtivý.Zničil viac poodnikateľov a tak ako na chvíľu potreboval Kyselého potrebuje aj Karmažínovú a ďalších na stláčanie tlačítok.Aj oni sa raz preberú keď pochopia že tak ako to napísal Majko,každá hra raz skončí.
Anonym | 10-12-2017 15:40:15
Pán Majko, kto z vedenia mesta by už len Vám platil veľmi slušnú odmenu ako tu píšete?
Skôr to vo Vašom prípade vypadá ČO SA BABE CHCELO, TO SA JEJ PRISNILO.
A to stále častejšie a častejšie.
Pre Jonáša | 10-12-2017 15:21:42
Spýtaj sa otca a strýka, ako to v skutočnosti je. Oni sedia v Mestskej rade. Alebo, že by oni kopali tiež za Veselického?
Niekedy neni dobre rýpať do živého!
Marek Sladký | 10-12-2017 15:20:28
Obyvatel1 - prečo by mal p. Kurbel platiť nezávislý posudok zo svojho? No a kto by bol v tom združení obyvateľov a kto by to za nich zaplatil? Ak by sa v ňom objavil Miloš tak by bol ten posudok neakceptovateľný, lebo Majko by ho “ zmanipuloval\" :)
obyvatel 1 | 10-12-2017 14:23:16
Pokial ide o posudok tak ten ktory bol odprezentovany mal byt len jeden z troch posudkov. Dalsi mal predlozit napr. Kurbel a dalsi mohlo predlozit nejake zdruzenie obyvatelov a az nasledne malo prebehnut vyhodnotenie komisii a poslancov ale toto vsetko malo prebehnut za ucasti obyvatelstva. Tak ako to prebehlo doposial bola len manipulatívna kuleha.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 10-12-2017 10:58:37
Váš príspevok je zábavný. V kontexte predchádzajúceho určite. Len sa mýlite v tom, tom, kto čo určuje. Nemal som záujem určovať a nemám. Preto externisti.

Vidieť to aj na tom, že zostal aj príspevok Jonáša. Odstránený bol link a aj k tomu je uvedené, že vedenie mesta nás môže kontaktovať, ak má záujem, aby na SOL bol uverejnený skôr, ako bude v článku s odpoveďami k vzniku posudku.

Skutočnosť je taká, že by noviny skončili veľmi rýchlo, keby o ich existencii a smerovani rozhodoval Veselicky, anonym a nie vlastník spolu s autormi.
Anonym | 10-12-2017 10:38:32
Tak teraz ste ukazali p. Majko co pre Vas slovo demokracia znamena. Prvy prispevok od obyvatela k posudku Petrasa, ze sa mozu posudky zmanipulovat by ste tu nechali a prispevok od Jonasa kde uz spomina Kurbela by ste zmazali. A do buducna o tomto ma rozhodovat dokonca nejaky student, ktoreho vycvicite. Vy sam ste povedali ze kde zacina hranica demokracie jedneho konci druheho. Kto urcuje kde je ta hranica ? V tychto novinach jedine Vy. Zial takymito krokmi tieto noviny stracaju citatelov.

A co sa tyka prispevku Jonasa, je napisany slusne a stotouznujem sa s nim. A ked uz ste vymazali link v Ivetkinom prispevku mai ste vyssie pod svojim menom vysvetlit preco. A co je na tom keby tam ostal? Je predsa uplne jedno ci by na neho klikli alebo nasli na stranke mesta ! A ani sa neunuvajte odpisovat, nemam zaujem citat uz vase reci.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 10-12-2017 09:52:31
Jonáš | 10-12-2017 08:10:45 | - Vasa snaha utocit je neskutocne obdivuhodna a vyznieva mimoriadne komicky. Ivetka samozrejme pozna dovod a Vasa \"starostlivost\" o nasu dlhorocnu spolupracu je priam dojemna.

Tento druh prispevkov ma vzdy presvedci o tom, ze zverejnovanie chrapunstiev niektorych ludi pri moci je stale na nizkej urvni a ze ich snaha odputat pozornost od nehospodarneho a netransparentneho nakladania s majetkom mesta jednotlivcami ziadne hranice nepozna.

Je smutne, ze ani za tie roky ste pri mojich vyjadreniach nepochopili dovody jednotlivych krokov. Mate ale smolu, ak si myslite, ze ja snad budem stracat cas ich vysvetlovanim.

V arogancii moci dosla situacia tak daleko, ze strategia je nevyhnutna a jednym z opatreni vyziadanych ludmi ako ste Vy, je angazovanost troch brigadnikov, ktori zacnu diskusiu na SOL uz v priebehu tyzdna sledovat a kedze ide o studentov bez predsudkov a osobnych zaujmov, prispevky ako ten Vas proste v mediu priestor mat nebudu.

Co sa teda stane? Nuz, vratime sa k povodnemu modelu SOL, ktory je prioritne o spravodajstve, novinkach o diani v regione a transparentnosti samospravy. Ine media pristupili k radikalnej ochrane autorov pred asi 6 rokmi, my teraz.

Ja som pochopil, ze moje siroko demokraticke zmyslanie nahrava ludom ako Vy a ze zakladna zbran a poslanie SOL je ludmi ako Vy zneuzitelne dnes a denne. A to nie je cesta, ktora je podla mna vhoda.

Vedenie mesta mi za blokovanie diskusie pod clankami mesta malo zaujem platit mimoriadne stedru odmenu. Nempristupil som na na takuto spinavu hru voci slunym obcanom, no nepristúpim ani na tú Vasu.

Takze veci sa maju tak, ze pod clankami o transparentnosti osoby vo funkciach platenych obcanmi budu znasat vsetky otazky od svojich chlebodarcov, no druha strana pozivajuca zo zakona podstatne vyssiu mieru ochrany uz nebude musiet mat obavy o ataky ochrancov spinavosti a sofistikovaneho rozkradania majetku nas vsetkych.

Priznavam, v minulosti som si myslel, ze ludia maju \"Boha pri sebe\", no kedze odhalovanim faktov kontrolorkou a niektorymi poslancami pritvrdzuje, nemam ja zaujem venovat sa diskusii a preto obranne mechanizmy media musia byt podstatne ucinnejsimi.

Takze, nemajte obavy, diskusia zostava, len zapas o pravo a transparentnost nevyhra luza napojena na mestsky rozpocet ani dorast z verejnych penazi pripravovany prevziat v meste moc.

Uz sa tesim na buduci rok. Urcite bude veselo, kedze ide ovela...

- - -

Inak co sa tyka posudkov - tie moje otazky su dobre, ze? ;-)
Jonáš | 10-12-2017 08:10:45
Ad.Posudky, Je zaujímave, že keď si dá posudok vypracovať Kurbel, je nezávislý, v poriadku a závery sú absolútne. Ak to spravia na meste, je zmanipulovaný, výsledok je poplatny tomu kto ho zadal a neobjektivny. Zamyslite sa nad tým.

Ad. Majkove hulvatstvo voči slečne Tothovej
Je smutné vidieť, keď Majkove správanie preraza dno každým dňom. Jediný clovek, ktorý pri vás ostal. Strihá vám videá,píše články, kontroluje diskusiu a snaží sa. Všetko vo voľnom čase. A vy spravíte toto. Dala neanonymny príspevok. Taký ako vy vždy každému hovoríte aby dal a nebudete ho cenzurovať. Ale ajhľa. Vy rozhodnete kedy môžu ľudia vidieť. Kedy môžu vedieť. Lebo vy ste Boh čo rozhoduje o všetkom. Zverejnený materiál vám nezapadá do kramu tam ho jednoducho vymažeme. Nedokážete zverejniť dôkazy o Veselickeho klamaní, roky. A teraz zas. Zas budete kalkulovať a čakať na vhodný moment, lebo taktika a ovplyvňovanie. Váš mi už nie je ľúto, dávno. Je mi ľúto Ivetky, ktorá to vždy myslela dobre. Ale bohužiaľ, to vy nedokážete pochopiť. Vy potopite kohokoľvek len aby ste bol vy ten kto má pocit moci a múdrosti a nadradenosti. Lebo vy viete všetko najlepšie.
obyvatel 1 | 09-12-2017 23:52:34
To co som napisal ako to v realite posudkov prebieha nie su postrehy ale moje zivotne skusenosti.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 09-12-2017 23:40:40
obyvatel 1 | 09-12-2017 23:31:54 | - niektore Vase postrehy ziadost ktora bola zaslana osobe povinnej obsahuje.
obyvatel 1 | 09-12-2017 23:31:54
Mojim cielom nie je spochybnit odbornost pana profesora Petráša ale nakolko mam dost skusenosti s predkladanim roznych posudkov tak viem o com pisem. Treba povedat na rovinu ze tieto posudky su castokrat manipulativne a su vypracovavane na zaklade poziadaviek objednavatela. To znamena ze ten kto ten posudok objednava a plati tak navrhne svoju potrebu a tak sa ten posudok aj vypracuje. Preto sa pytam kto objednal vypracovat tento posudok???
Poprosim konkretne meno kto ho objednaval a kto podpisal platobnu fakturu za tento posudok. Podla mna nakolko ide o majetok velkeho rozsahu a jeho spravu mali byt vypracovane posudky najmenej 3 od roznych odbornikov. A skor by ma zaujimali nezavisle posudky od odbornikov ktorych nenavrhlo vedenie mesta lebo to je prave to manipulativne riziko cieleneho vlastneho zaujmu. A dufam ze to je v tomto pripade jasne uplne kazdemu nakolko sa to prihralo holej firme s nejasnym pozadim.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 09-12-2017 23:29:05
pozorovateľ | 09-12-2017 23:06:32 | - to Vas ucili v skole?

Nie je sranda vediet, ze vedia aj ini, ze? ;-)
Ideme teda pokracovat v debate? Ako, Vy stale anonymne, alebo to rozlusknete?

- - -

Viete, tie stovky tisic diskusnych prispevkov na SOL su skolu, ktora sa vychodit a ani kupit neda. Tu pri anonymnej diskusii sa odhaluju skutocne charaktery ludi. Pocit anonymity mnohym dava pocit nedotknutelnosti. Problem ale casom zacnu robit vlatne vyjadrenia vypovedane/napisane v minulosti a archiv, kde sa nachadzaju.

Niet lepsieho pocitu, ako vsetko pisat pod vlastnym menom. Clovek sa namusi tvarit, \"ako mu je ineho uprimne luto\". ;-)

S ludmi moralneho kreditu ako je ten Vas, maju ludia s Vami pocitajuci zabezpecenu prehru. Alee nemajte obavy. Mate tam dostatok inych, ktori vyslovene hraju na viac stran a ich vypocitavost je horsia, ako to seknutie sa v \"anonymite\".
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 09-12-2017 23:10:08
Si tu odložím... | 09-12-2017 21:56:14 | - tu mate dolozene, kde je cenzura a kto ludi za jej aplikaciu v praxi plati.

http://www.seredonline.sk/clanky/ked-objektivne-tak-naozaj-objektivne/

pozorovateľ | 09-12-2017 23:06:32
Je mi Vás úprimne ľúto.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 09-12-2017 23:04:14
pozorovateľ | 09-12-2017 22:26:42 | - mate tu registraciu, tak Vas vyzyvam - zverejnite svoje doterajsie prispevky na SOL ako pod svojim menom, tak pod roznymi nickami a urobime anketu, ci podla ich obsahu citatel vidi do Vasej mysle, resp. Vasich zamerov. ;-)

A potom urobime dalsi krok.
pozorovateľ | 09-12-2017 22:26:42
Do môjho myslenia nevidíte, a čo si myslím je moja vec.Ak ste mali výrazom primitívne šplechy na mysli moje príspevky resp. otázky tak to svedčí o Vašej inteligencii, všade vidíte len konšpirátorov a ľudí, ktorí ničomu nerozumejú (samozrejme najmúdrejší ste tu Vy.)Faktom zostáva, že ste znemožnili slečnu Tóthovú či sa Vám to páči alebo nie. A čo sa týka Vášho média je mi úplne jedno aký pohľad má médium na mňa. Mám svoj vlastný názor.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 09-12-2017 22:06:22
Váš volič | 09-12-2017 21:52:49 | - zverejnite Vase predchadzajuce prispevky, aby sa verejnost dozvedela nieco o Vas. ;-)
Si tu odložím... | 09-12-2017 21:56:14
Tretí oddiel
POLITICKÉ PRÁVA
Čl. 26
(1) Sloboda prejavu a právo na informácie sú zaručené.
(2) Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, písmom, tlačou, obrazom alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu. Vydávanie tlače nepodlieha povoľovaciemu konaniu. Podnikanie v odbore rozhlasu a televízie sa môže viazať na povolenie štátu. Podmienky ustanoví zákon.
(3) Cenzúra sa zakazuje.
Váš volič | 09-12-2017 21:52:49
Jasne, lebo zverejniť niečo bez možnosti \"obrany\" sa jednoducho Majkovi nepáči. Ale keď to robí on tak, že pošle mail kde žiada o reakciu a následne uverejní po 2 minútach článok s textom, že čakáme na odpoved, čím uvedie druhú stranu už len do obrannej pozície to je v poriadku. Férový hráč ako vyšitý. Zdá sa, že ten bilboard v meste hovorí o vás pravdu.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 09-12-2017 21:52:21
pozorovateľ | 09-12-2017 21:26:25 | - vobec nepochybujem o tom, ze je vela ludi, ktori maju zaujem na znemoznovani niekotrych tvorocv SOL.

Ivetka Tothova pozna dovody, preco sa na SOL ku kauzam vyjadruju a publikuju o nich materialy ludia, ktori ich maju nastudovane, venuju sa im aj viac ako 4 roky a vnimaju ich komplexne.

Jednoduche a primitivne verejne splechy produkovamne vylucne z dovodu sirenia propagandy nie su v takto vaznych majetkovych kauzach vhodne a ani prijatelne.

Ubezpecujem Vas, ze vzhladom na uvedene je to, co si mylite o veci Vy uplne irelevantne.

Ale moze byt postoj media k Vam zmeneny v pripade preukazania Vasich dostatocnych znalosti o kauze, takze nevahajte a kontaktujte nas osobne.

pozorovateľ | 09-12-2017 21:26:25
A kvôli jednému linku bola redaktorka Tóthová takto znemožnená? Z môjho pohľadu cenzúra jak vyšitá, tak to teda ďakujem.Neprosím.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 09-12-2017 20:56:33
pozorovateľ | 09-12-2017 20:38:22 | - ale samozrejme, ze radakcia SOL material uverejni.

Osobe povinnej, teda MsU bola odoslana ziadost v sulade so zakonom 211/2000 Z.z. s 10 bodmi, na ktore ziadame odpoved.

Mesto ma na odpoved 8 pracovnych dni. Moze vsak odpovedat aj za jeden. Nasledne bude uverejneny material, v ktorom bude kompletne stanovisko mestom osloveneho profesora Petrasa prilozene.
pozorovateľ | 09-12-2017 20:38:22
A redakcia SOL nemá záujem ten materiál uverejniť ?
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 09-12-2017 20:24:31
pozorovateľ | 09-12-2017 20:14:32 | - link som vyhviezdickoval ja s doplnenym oznamom, ze bude uverejneny cely material s kompletnymi udajmi o nom.

Ak ma zaujem vedenie mesta material uverejnit, ma moznost nas kontaktovat.
pozorovateľ | 09-12-2017 20:14:32
p. Tóthová môžem vedieť prečo ste ten link vyhviezdičkovali
Fí ha | 09-12-2017 20:10:49
teda CIA alebo síajej alebo KGB ? ALe niekto získal nový Da Vinciho kód?
anonym | 09-12-2017 19:51:09
Ten link tam bol vlozeny,niekto sa postaral o to,aby tam nebol.
ten link redaktorky | 09-12-2017 19:45:25
Tóthovej nemá fakt chybu.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 09-12-2017 19:33:44
Občan | 09-12-2017 13:58:08 | - preco sa primator a poslanci brania vysetreniu kauzy prislusnymi organmi s ustanovenim nezavisleho znalca?
Registrovaný Iveta Tóthová Iveta Tóthová | 09-12-2017 15:08:55
Odborné stanovisko profesora Petráša je verejne dostupné na webovej stránke mesta v materiáloch na zasadnutie MsZ zo dňa 29.11.2017. Prikladám link, kde ho nájdete ********************************** - - - Stanovisko bude vlozene vratane dalsich s nim suvisiacich informacii.
Občan | 09-12-2017 13:58:08
Posúdenie krokov MsZ Sereď a vhodnosť týchto krokov na zachovanie tepelnŕho hospodárstva pre občanov Serede a forma prenájmu,dôvody prečo práve vstupom strategického partnera je možné MsB Sereď zmodernizovať bola hodnotená a posudzovaná odborníkom v tejto oblasti profesorom Petrášom zo stavebnej fakulty.
Žiadali to poslanci MsZ.
Prečo to tu nevisí? Lebo by sa ľudia dozvedeli pravdu?
Stačí zavesiť to sem a uvidí sa kto vravi pravdu.
Treba ešte čas a určite tá mediálna kampaň ÚKDH a ÚSOL vytratí aj s informáciami ktorými je verejnosť dlhodobo zavádzaná. Hovorí sa že už je aj po súde a vraj za klamstvá sa bude musieť niekto ospravedlniť. Ak sa dokáže že prenájom je výhodný a predovšetkým pre občanov Serede ktohovie ako sa tlčhuby budú pozerať ostatným do očí a čo budú písať. Alebo si nájdu niečo iné.

Registrovaný Marek Sladký Marek Sladký | 09-12-2017 12:34:19
Reality | 09-12-2017 11:14:40 - prečo píšeš v množnom čísle. Koľko vás tam je keď tvrdíš, že sklameme vás :) Mimochodom z pohodlnosti by ho nechali skrachovať ale aby niečo z toho mali by ho dali do prenájmu niekomu blízkemu
Reality | 09-12-2017 11:14:40
Lolo, prepac ale to o nevyhodnosti tepelného hospodárstva (a všetko na okolo) je stále vo fáze dvoch odlišných názorov. Nikde nevidím tvrdé dáta o výhodnosti alebo nevýhodnosti. Takže sklameme ťa, nie, nie je to jasné. Pamätám si ako na začiatku poslanec Kurbel hovoril aká je tá zmluva nevýhodná a ako mu x právnikov povedalo, že je to nevýhodné. Dodnes som nevidel žiadne verejné vyjadrenia právnika k danej zmluve, že je nevýhodná. Mimochodom, celý ten \"plán\", ktorý tu niekto neustále spomína mi príde ako dosť náročný. Najmä ak zoberieme v úvahu, že majiteľ firmy, ktorá pôvodne mala tep. hospodárstvo v nájme zomrel. A ak by aj tak ten plán skutočne existoval a niekto ho realizoval tak asi je to fakt neschopak keď si nedal pozor na zverejňovanie zmlúv(čo ale potom neguje to že dokázal zrealizovať celý ten plán). Neviem ak by som ja riešil niečo nekalé, tak asi na takéto detaily dávam pozor. Netvrdím , že všetko je v poriadku, pochybenia nastali a nie malé, možno aj skutočne je nájom nevýhodný, no zatiaľ ma ani jedna strana nepresvedčila. Som však obozretný a nebudem fanatickym podporovateľom jednej alebo druhej strany, myslím, že pravda je skôr niekde uprostred. Napr. Že tepelné hospodárstvo a MSBP sa prenajalo z jednoduchej pohodlnosti lebo ľuďom na meste sa to nechcelo riešiť, možno na to nemali kapacitu, odbornosť atď. A myslím, že to nebol relevantný dovod. Vidieť ale za tým nejaké miliónové tunely mi tiež príde pritiahnuté za vlasy.
obyvatel 1 | 09-12-2017 10:26:17
Pan Veselicky skuste este jednu reakciu na tento prispevok 08-12-2017 12:01:41
Lolo | 09-12-2017 09:34:04
Reality | 09-12-2017 07:30:28 - je to pravda, že sa systém tohto vedenia začína rúcať. Prvá lastovička bola MsBP a tepelné hospodárstvo. Ľuďom sa začali otvárať oči a bude to pokračovať ďalej. A keď to ty nevidíš, tak si jedine osoba priamo zainteresovana
Reality | 09-12-2017 07:30:28
Príspevok dlhý jak týždeň pred výplatou, konkrétnych veci povedaných 0.nic. Tento Váš narativ o tom ako sa všetko rúca a pravda vyjde najavo počúvame 5 rokov.
Občan | 08-12-2017 20:04:50
Pán Majko píše o bezchrbťákoch. :-) :-) :-)

Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 08-12-2017 19:06:22
Takmer 7 rokov verejne na SOL kadili. Potrebovali zneuzit za ucelom dostania sa k moci a nasledne sa nekompromisne a na to, kto je pri moci nehladiace noviny stali nepohodlnymi.

Po upozorneni na zavratnu majetkovu kauzu tohto vedenia mesta - tepelne hospodarstvo - zneuzili aj institut mestskeho zastupitelstva, aby totalne zmanipulovali nielen poslancov MsZ,ale aj verejnost a nasledne verejne osierali SOL, mna a vlastne kazdeho, kto si dovolil co i len naznacit, ze pochybuje o cistote zamerov s majetkom mesta a ma zaujem o pravdu.

Po zverejneni vysledkov kontroly hlavnej kontrolorky najskor chceli utajit, ked Kurbel zverejnil, manipulovat. Nevyslo.

Poslanec Dr. Irsak na plne usta povedal, ako sa veci maju a dalsia kontrola (aj ked uz ovela cajovejsia) otvorila dalsie oci.

Na MsZ verejne padlo podozrenie z korupcie. To uz na prvy pohlad vela ludi zaklincovalo. Tu si asi mnohi uvedomili, ze to, co bolo vypovedane nahlas raz, nepochybne bude aj neskor a s este vacsim dorazom. To uz nebude sranda. Vlastne, uz dnes vela ludi vie, ze sranda skoncila.

Neveria im uz ani mnohi skalni prisluhovaci a minimalne si nechavaju otvorene zadne dvierka.

Ruca sa gloriola nedotknutelnosti a svatosti jedinca, vysetrovanie je na spadnutie a aj na kontrolu NKU sa bude verejne pytat stale viac poslancov a ludi z mesta.

Vrejna mienka zacina byt v hajzli a znovu nastupuje do hry verny sluha Lubos, ktory utoci nielen tam, kde si to platime vsetci, ale dokonca bezchrbtak nema zabrany aj na SOL.

Jasne, nedari sa, ludia nie su uplne blbi. Na konkretne otazky ako obycajne neodpoveda, zavadza verejnost a po vzore sefa hadze cisla vo viere, ze ludia naletia a daju pokoj.

Nenaleteli a pokoj nedaju.

Lubos to vzdava a nastupuje uderka - dalsie pokusy o dehonestovanie, diskreditaciu a sice vseobecne, no stale primitivne narazky.

Preratali sa. Ja to ustojim, lebo mne na rozdiel od nich vlastne o nic nejde. A ostatni ludia sa nevzdaju, lebo po tom, co sme uverejnili aj oni vidia, ze cesta nevedie cez zivot v strachu, ale cez pravdu a pochopili, ze stacia cielene otazky konkretnym ludom, trvanie na vyvodeni zodpovednosti a hlavne VYTRVALOST tych, ktori svoje postoje nemenia a chrbticu neohnu ani pri vidine mnozstva spinavych penazi.

Krok za krokom. Pravda klope na dvere...
somostatny | 08-12-2017 17:22:14
Som uplne mimo,nepoznam ani Veselickeho,ani Majka,Pan Majko vlastne nikdy nic konkretneho nenapisal,ja si myslim, ze v tom bude urazena jesitnost a hlavne peniaze,nazvite to pravym menom anezaobalujte to do nejakych pozlatenych slachetnych cielov,na to Vam uz ludia nenaletia.A pan Veselicky,keby ste napisal clanok hodny nobelovej ceny aj tak
Obyvateľovi 1 | 08-12-2017 15:56:52
Ďaľší čo píše jak pod vplyvom návykovej látky.Nie ste rodina autorovi článku?
Stále zaťahujete do niečoho najprv Veselického,potom prednostu a nakoniec primátora,potom poslancov.A to dosť primitívnym spôsobom. V podstate takýto jedinci bez gúľ vedia len pošpiniť.Je pravda že tu používate metódy Goeblsa,čas však ukazuje a ukáže že časom ľudia ako vy skončia.Ukazujete vaše IQ v plnej nahote.
obyvatel 1 | 08-12-2017 12:01:41
Pan Veselicky jedna ludova mudrost hovorí. Stareho psa novým kuskom nenaucis. Premietnem to do nasej reči asi takto. Stareho cloveka k novemu otvorenemu a inovatívnemu mysleniu nenaucis ,lebo je ho uz tazko naucit novemu transparentnemu verejnemu chapaniu. V podstate myslím ze pan poslanec JUDr Irsak dostatocne a razne nacrtol vasu moznu diagnozu ktora postihla cele vedenie tohoto mesta. Vase prirovnania k nejakemu udavacstvu ci co to tu meliete je scestne alebo chcete naznacit cestu represii cez rozne statne kontroly na neziaduce obyvatelstvo, ci jednotlivcov ineho nazoru? Ja viem o com pisem pan Veselicky ale samozrejme pre vas bude toto cudzie. Ale prehodme list a vstupme do minulosti. Este pred samou prvou volbou terajsieho primatora som tu na SOL a aj s vasou ucastou a dalsich kandidatov komunikoval kde nie Kurbel alebo Majko upozornil na moznu kulehu kedy obyvatelia pridu o tepelne hospodarstvo. Vtedy som to bol prave ja co som to tu zacal rozoberat a upozornovat na mozny scenar. Vtedy este Kurbel a Majko nevedeli o com pisem. A az podstatne neskor sa tomu zacali venovat. Urcite sa to tu bude dat dohladat v diskusiách. Pan Veselicky ohladne poplatkov a sklbani obyvatelstva v tomto meste za vykurovanie a prikurovanie tuhým palivom som trosku predbehol časový sled ale nic to nemeni na skutocnosti ze zatial sa tak deje len na podnikajucich obyvateloch nasho mesta ale uz sa to chysta aj na bezne obyvatelstvo. Dalej by som vas rad upozornil na fakt ktory nastal ked chcel ten vas spickovy manazer osklbat vsetkych zivnostnikov a podnikatelov v tomto meste, kedy navrhol zacat spoplatnovat vsetky reklamne tabule ich cinnosti a reklamneho predaja. Az ked som to tu rozduchal a napisal ze je to zavadzanie dalsieho sklbania zivoriacich obchodnikov a zivnostnikov sa zdvihla vlna nespokojnosti a tento skurveny zamer sa pod tlakom verejnosti a faktu ze prave najviac takejto tabulovej reklamy po celom meste mala pizzeria AB autosklo AB a bicykle AB na co som upozornil a dokonca zo stetkou a bielou farbou bola krasne reklamne pocmarana cela čelna strana mestskej budovy NOVA kde sídli primatorova firma AB. Tak ze tak pan Veselicky. A pokial ide o iniciatívu TRANSPARENTNA SAMOSPRAVA tak hadam v tomto meste je uplne kazdemu jasne ze v konstalacii sucastneho vedenia mesta a jeho väčšinovým obsadeným postov poslancov a to aj v komisiach moze toto mesto zabudnut na akukolvek transparentnost coho dosledkom je aj kauza MsBP a celeho tepelneho hospodarstva.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 08-12-2017 10:26:52
Ľubomír Veselický | 07-12-2017 17:46:45 | - Lubos, zakon sice nehovori o tom, v ktorych mediach su voleni zastupcovia povinni komunikovat s obcanmi, no VEREJNE ste dali prislub Ty aj Martin na media konkretne. Je tam aj SOL a vo Vasich vyjadreniach pred volbami hralo poprednu ulohu.

To nie je moje vyjadrenie, ale Vase a nie moj zavazok obcanom, ale Vas.

Lubos, ak niekto premrha sancu komunikovat cez SOL, tak to urcite nebudem ja. ;-)

Aj Ty mas dovod pre svoje sucasne kroky. Vieme to obaja, no nie Ty ovplyvnujes, ako to skutocne bude.

Napisal si konkretne:

\" Na problém anonymných výpadov proti poslancom Tebou osobne podporovaných a živených som Ťa upozorňoval už v roku 2011, keď som Ti povedal, že v zastupiteľstve je stále menej poslancov, ktorí by zdvihli ruku za spoluprácu s SOL. Mohla byť. Jedinou podmienkou bolo zrušenie anonymnej diskusie. \"

-

Lubos, Tvoje tvrdenie je smutne a pre obcanov zlou spravou o postojoch vedenia mesta k slobode slova a demokracii.

Vec sa ma presnejsie tak, ze ja som odmietol platbu mesta (teda obcanov) za zastavenie diskusie pod clankami tykajucimi sa mesta.

Povedane inak - sam a dobrovolne som sa pripravil o nie maly pravidelny prijem, lebo som popvazoval za neeticke ziskat peniaze pochadzajuce od obcanov za to, ze im zablokujem diskusiu tam, kde ju oni potrebuju a kde sme ju aj spolu s Tebou zaviedli v case, kedy si Ty mal na otazky funkcionarom iny nazor, ako ked si pri moci a otazky obcanov ohrozuju nielen Tvoju buducnost a povest, ale aj Tvoho sefa.

Lubos, ja nie som stetka a za vlastne vyhody som slobodu nevymenil a ani nevymenim. Ale to uz viete.

Lubos a Ty nemam voci mne rezervovany postoj, Ty sa bojis pred kamru ist, lebo vies, ze moje otazky su priame, mna nenamotas na nezmysly a ja teme o ktorej hovorim aj rozumiem. Takze nepis hluposti - to skusaj tam, kde s ludmi tahate snurkami. Ja som nezavisly, tak sa spravam a tak to zostane.

A zatial sucasny stav zostane aj v SOL.
nika | 08-12-2017 09:41:51
p.Veselicky ze nemate hanbu takto sa vyjadrovat v mediu a davat priklad detom ked im chodite odovzdavat tie akoze odmeny aj vam by raz mali dat taku preco aj detom nedate hoci len po 20eur z toho by mali vecsiu radost tak ako mate aj vy z vasich odmien
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 07-12-2017 23:26:38
Anonym | 07-12-2017 23:15:54 | - zatvorte si dvere, aby sa nerozbilo sklo.
Som rad, ze nazyvanie veci pravym menom zabera.
Inak viete, ze ste dalsim diskutujucim, ktory nevie o com je rec a napriektomu sa miesa do diskusie inych? ;-)
Anonym | 07-12-2017 23:15:54
Pán Majko,z vás srší nenávisť až to dvermi búcha.A že niekto vyciciaval SOL, to je také vaše prirovnanie hódne pritiahnuté za pačesy.
Hovorí sa že kde nič nie je tam ani..........Máte vy niekoho rád okrem seba a vašej neomylnosti vaša magnificencia ? A ešte sa čudujete že vás neakceptujú a mnohí ignorujú. Necítite sa niekedy transparentne blbo a nezdravo?
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 07-12-2017 22:24:34
Ľubomír Veselický | 07-12-2017 21:38:03 | - Lubos, z Tebou menovanych ludi klames iba Ty. Samotna vysetrovatelka pri vysetrovani na zaklade Tebou podaneho TO uznala, ze mam pravdu. Nastuduj si a kludne zverejni obsah spisu.
Udivuje ma, ako si dovolis tvrdit tak vela veci, ked o tom co mam k dispozicii vies velmi malo.

Krok za krokom. Ja neberiem peniaze zato, aby som utieral, obhajoval a kryl niekomu zadok a totalnu neznalost problematiky dokazujes a tvrdeniami, ze snad mam prijem z diskusie. Ubezpecujem Ta (a viem to dokazat), ze diskusia ma zatazuje a najradsej by som bol, keby nebola. Na rozdiel od Teba, ja dodrziavam slovo a budem ju drzat a financovat dovtedy, pokym budem mat zaujem sucasny model SOL zachovat.

Normalne sa mi hnusia Tvoje verejne vyjadrenia o peniazoch, ked Ty osobne si roky vyciciaval SOL a teraz sa obdobne spravas k mediu, ktore platime my vsetci - zial aj ja.

Uz z Tvojho vyjadrovania vidiet, ze stracas podu pod nohami a viem, ze nie si sam.

Prednosta robi za vysoko nadstandardny plat a primator ssa mu postaral o odmeny, o ktorych sa nesniva vrcholovym manazerom sukromnych firiem. Na odmeny sa aj jemu poskladali obcania.

Ozaj, aby sme nezahovorili ten Tvoj prijem z mesta - verejnych zdrojov. Tak co teda, Jezisko, Santa, alebo sa Ti to na ten sukromny ucet koti samo?
Ľubomír Veselický | 07-12-2017 21:38:03
Obyvatel 1 prepáčte!
Nemôžem prijať poučovanie od človeka, ktorý o sebe tvrdí, že má úctu k ľuďom, pritom M. Majkovi napíše o vychcanom ťahu vedenia mesta bez jediného dôkazu, o sku*venom návrhu prednostu Krajčoviča, ktorý nepreukáže ani čiarkou, a pokračuje nedokázaným tvrdením, že prednosta chce obyvateľov ošklbať. Je to hrôza, že sloboda názoru vám umožnila kydať na muža, ktorý ako špičkový manažér priniesol pre toto mesto rozvoj, aký pred rokom 2011 nezažilo celých predchádzajúcich 20 rokov . Máte tú drzosť, že z pozície zalezeného anonyma ma cvičíte o mojich povinnostiach pri komunikácii s človekom, ktorý dva roky nedokázal priznať, že mám písomne dôkazy , ktoré potvrdzujú, že som redaktorke Paulínyovej neklamal. Ja som podľa vás slabý a hlúpy. Vy, ktorý nedokážete ani otvoriť dvere mojej kancelárie a keď sa už nemáte odvahu na fyzický útok, ku ktorému vyzývate iných , tak sa stiahnete a zabalíte to do verbálneho obalu, ste ten silný a múdry. Don Corleone by o vás povedal: Tomuto človeku nemožno dôvodiť. Pán obyvateľ 1! Ste slaboch, ktorý nedokáže vystrčiť ani svoju tvár a napísať svoje meno, aby verejne a otvorene prejavil svoj názor. Ste presne taký, ako boli udavači v jednej z východných krajín. Boli prinesení a ukrytí v klietke, do ktorej nebolo vidieť. Pred klietku vojaci priviedli podozrivého. Udavač klepol na drevo klietky. Raz znamenalo nevinný. Dva razy znamenalo vinný a ten vtedy išiel rovno na popravu. S ľuďmi ako vy chce Miloš Majko vybudovať OTVORENÚ samosprávu. Držím mu palce. Potrvá mu to, odhadujem, asi 120 rokov. Napíšte ako reakciu čo len chcete. Reagovať na vaše vyjadrenia je skutočne iba strata času a energie. Jediný, kto má z tejto našej výmeny názorov prospech, je vlastník média. Dúfam, že aspoň tejto skutočnosti ste si vedomý.
obyvatel 1 | 07-12-2017 17:59:27
Pan Veselicky nemylte si zdvorilost ludi ktora sa prejavuje podavanim ruk v spojeni s usmevom za velebnost vasej osoby ako takej. Kopnutie do zadku berte ako verbalne, cize uz davno tam nemate co robit a nie fyzicky, to urcite nie :)) Ja mam na rozdiel od vas uctu k ludom a to hlavne k starsim. A pokial ma niekto poziada o komunikaciu a to hlavne z profesneho hladiska a aj ked nie som za to plateny na rozdiel od vas tak bez problemov komunikujem. To a cim ste si ako priatelia v minulosti s Majkom presli a zazili a to hlavne pri zrode SOL a nasledne to co posledne roky predvadzate v komunikacii resp. nekomunikacii s Majkom, SOL a uz aj s obyvatelmi len ukazuje a dokazuje vasu slabost a hlupost. Takze tak
Ľubomír Veselický | 07-12-2017 17:46:45
K príspevku zo 7.12.2017 00:15:12
Miloš! V prvej otázke si nezaprel svoj zmysel pre humor. Ja mám vysvetľovať prečo prišli do diskusie zástupcovia troch žiadateľov a vysvetľovali niečo trom poslancom? Ak prišli, tak hádam oni mali vysvetľovať, prečo prišli. Či prišli radi do štúdia SOL, to neviem. Ale na MsZ radi určite prídu, lebo žiadosť mesta o zmeny UPM je v ich záujme.
K druhej výzve začínajúcej slovom „Vysvetli“ uvediem najprv obsah môjho mailu. Ty ho nemáš záujem zverejniť. Pozývateľovi – redakcii Seredonline.sk a poslancom aj som napísal toto:
„Priestor pre verejné prerokovanie žiadostí o obstaranie zmien a doplnkov Územného plánu mesta bude 14.12.2017 na riadnom rokovaní MsZ. V programe rokovania je to bod č. 15. Kapacita veľkej zasadačky MsÚ umožňuje účasť cca 160 obyvateľom, čo je zhruba 10 násobne viac ako kapacita štúdia SOL. Možnosť sledovať priebeh rokovania zastupiteľstva je zabezpečená priamym prenosom, následne je možné záznam pozrieť kedykoľvek po rokovaní. Pri rokovaní o tomto bode môžu samozrejme vystúpiť aj prítomní občania. Rozhodnutie vo veci bude poslancami prijaté vo štvrtok 14. Decembra 2017. Preto sa diskusie v štúdiu SOL o eliminácii ubytovania väčšieho počet zamestnancov z tretích krajín 6. 12. 2017 nezúčastním. Devätnásť poslancov MsZ je denne v kontakte s obyvateľmi Serede a názory domácich na problematiku ubytovania robotníkov zo zahraničia majú možnosť poznať v pomerne širokom priestore. Vašej akcii však želám úspešný priebeh. Veselický“
Čo o rozhodovaní samospráve hovorí zákon o obecnom zriadení v § 4 ?
1) Obec samostatne rozhoduje a uskutočňuje všetky úkony súvisiace so správou obce a jej majetku, všetky záležitosti, ktoré ako jej samosprávnu pôsobnosť upravuje osobitný zákon, ak takéto úkony podľa zákona nevykonáva štát alebo iná právnická osoby alebo fyzická osoba.
2) Samosprávu obce vykonávajú obyvatelia obce
a) orgánmi obce,
b) miestnym referendom,
c) zhromaždením obyvateľov obce.

Zákon nepozná rozhodovanie a uskutočňovanie úkonov súvisiacich so samosprávou ani v štúdiu RTVS, ani štúdiu TA3 a teda ani v súkromnom štúdiu SOL. Súčasťou môjho transparentného prístupu k veciam verejným bolo aj transparentné vyjadrenie sa k pozvánke a informovanie poslancov, čo si o kuloárnom rozhovore pred kamerami SOL myslím. Či by som im poslal na vedomie moju reakciu na pozvánku alebo nie, do štúdia SOL prídu vždy iba tí, ktorí chcú prísť.
Moja predstava o rozhodovaniach vo veciach verejných je práve v rešpektovaní zákona. Pod vykonávaním samosprávy obce - a) orgánmi obce - preto rozumiem aj verejne prístupné rokovania zastupiteľstva.
Šancu na zmysluplné debaty v SOL si si premrhal sám, keď si v záujme sledovanosti SOL písal napríklad o ohrození majetku vlastníkov záhrad v záplavovom území Váhu už pri prvom stupni povodňovej aktivity, keď pri nepokosenej tráve na detskom ihrisku si písal o tom, že sa v nej môže stratiť dieťa. Scenár Tvojho riadenia SOL ide vždy pod heslom: Čím horšie, tým lepšie. Naznačiť nejaké dôsledky, otvoriť priestor pre panické vyhlásenia a už je debata ako vyšitá. Hlavne, že je sledovanosť a samozrejme príjmy z reklamy. Na problém anonymných výpadov proti poslancom Tebou osobne podporovaných a živených som Ťa upozorňoval už v roku 2011, keď som Ti povedal, že v zastupiteľstve je stále menej poslancov, ktorí by zdvihli ruku za spoluprácu s SOL. Mohla byť. Jedinou podmienkou bolo zrušenie anonymnej diskusie. Pre bulvárne lákadlo anonymných príspevkov a veľkú návštevnosť SOL si sa rozhodol sám a Tvojou zásluhou sa SOL stalo takým periodikom, akým je medzi printovými médiami Nový Čas.
Za svoju prácu pre ľudí v tomto meste sa nehanbím. Správam sa ku každému tak, ako sa on správa ku mne. Som zmierený s tým, že sa nemusíme. Rozdiel je ale v tom, že ja mám k Tebe iba rezervovaný postoj. Ty sa žiaľ svoju nenávisť snažíš denne implantovať do podvedomia návštevníkov SOL. Pokojne si buduj svoje súkromné opozičné impérium. Ja budem pracovať na dobrých projektoch pre Seredčanov.
K príspevku zo 7.12.2017 16:32:34
Čo bolo, bolo. Dobermanku si mi daroval, lebo si nevedel, čo robiť s vrhom štyroch šteniatok. Starám sa o ňu a darí sa jej. Len neviem, či sa tak dobre darí aj jej súrodencom. Žijú vôbec? Manipuluješ a pohrávaš sa s pojmom mojej otvorenosti voči občanom. Blufuješ a mnohí, pred ktorými sa tváriš ako ich ochranca, Ti to papkajú. V skutočnosti si stále iba jeden občan. Mohol si kandidovať za poslanca v Seredi. To si hrdo odmietol. Pred dosť dávnym časom so Ti napísal, že s Tebou budem komunikovať iba písomne. Porušil som to iba raz, keď som chcel v štúdiu SOL osobne hovoriť s Jánom Budajom. Človek, ktorý má v rukách naskenované dokumenty, ktoré potvrdzujú pravdivosť mojich vyjadrení k prípadu pani C., a opakovane píše, že som klamár, nie je pre mňa partnerom na rozhovor. Ani pred kamerou, ani bez kamery. Ak máš otázky, pošli. Ak nepošleš, aj tak dobre. A tá Tvoja neurčitá informácia, že vieš viac, ako môžeš nateraz zverejniť, ma nevystraší. Tvoje vízie o konci hry sú ako Jakubiskova Nejasná správa o konci sveta. Nejasné. Ale to je tak vždy, keď je želanie otcom myšlienky.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 07-12-2017 16:32:34
Ľubomír Veselický | 07-12-2017 15:32:21 | - Lubos, zivo si spominam na nase osobne stretavanie sa s usmevom na tvari, slivky zo zahradky, odomna dobermannka do daru. Spolocne sedenia a debaty o slovode slova, ulohach volenych zastupcov, povinnostiach uradnikov, snahach hladat sposoby, ako primatora donutit komunikovat s obcanmi a to vsetko pocas desiatok hodin v Lavazze, u mna v pracovni ci pri bazene.

Vsetko ale skoncilo v momente, kedy sme nevyhnutne museli zacat hovorit o Tebe ako viceprimatorovi, o Martinovi ako primatorovi a kedy si na nepohodlne otazky mal povinnost odpovedat Ty, Martin, prednosta, ci iny poslanec sucasneho MsZ.

Ak klamem, kludne to napis, vies ze ja som za otvorenu komunikaciu a myslim si ze uz nielen Ty chapes, ze ja pisem iba to, co viem aj dokazat.

Lubos, chces byt otvoreny obcanom? Ja nie som anonym, sam vies, ze anonymne NIKDY nevystupujem a sam vies, ze nie som ani blbec, ktoreho opijete rozkom. Viem podstatne viac, ako mozem nateraz zverejnit a tak komunikuj. Mas moznost napr. zajtra doobeda - zavolaj, dohodneme termin. Nemaj obavy, ja Ti neposlem 2 min pred terminom mail s vyhovorkou, aky som zaneprazdneny...

Lubos, mam rozpracovanych aspon 7 clankov, zial nie som plateny obcanmi ako Ty a vsetko co pisem, robim vo vlastnom volnom case, za svoje peniaze a o svoju pritomnost tym ochudobnujem rodinu a syna. Preto tvrdim, krok za krokom.

... a Ty vies, ze koniec hry sa blizi. Nestoji otazka ci, ale kedy a kto skonci na ktorej strane herneho pola ...
Ľubomír Veselický | 07-12-2017 15:32:21
Obyvateľ 1
Nečakal som, že pochopíte. Moju vecnú argumentáciu si stále vysvetľujete ako moju aroganciu. A snažíte sa o tom presvedčiť aj ostatných. Ja sa s občanmi stretávam denne. Tvárou v tvár. A predstavte si, rozchádzame sa s úsmevom a vzájomným podaním rúk. Zažívate to aj vy? Asi nie. Neschovávajte sa za obyvateľov. Nezakrývajte sa pojmom občania, keď sta sa doteraz sám nedokázali zbaviť masky anonyma. Neposielajte iných, aby ma nakopali do zadku. Príďte sám, keď ste taký geroj!
obyvatel 1 | 07-12-2017 14:33:33
Pan Veselicky ak chcete tak to tu kludne vyjadrie a percentualnym grafom aby bolo kazdemu jasne akym percentom sa vam skladaju na vasu vyplatu obyvatelia a podnikatelia celeho mesta. Alebo ste chceli naznacit ze prave to male percento prijmu z Jaslovskych elektr. vas opravnuje mat obyvatelov celeho mesta na haku a spravat sa tak arogantne ako sa spravate? Obyvatelia vas mali uz davno kopnut do zadku za taketo spravanie a nieze vam platit nadstandartny zivot.
Registrovaný Marek Sladký Marek Sladký | 07-12-2017 13:19:37
Luboš ale teraz píše ako verejný činiteľ, tak je v poriadku ak píše aj cez pracovný čas. Ak by sa to týkalo jeho sôkromného života to by bolo iné.
Luboš | 07-12-2017 13:12:47
Luboš Veselický! To naozaj nemáte čo na mestskom úrade robiť, len vypisovať a vypisovať, reagovať a odpovedať a to najmä cez pracovnú dobu.
Chcel by som vidieť iného zamestnávateľa, ktorý by to svojmu pracovníkovi dovolil.
A to naozaj nechápete, že máte plat, ktorý je z daní, ktoré platia daňový poplatníci?
Ľubomír Veselický | 07-12-2017 13:02:29
Peter! Naozaj neviem, v čom vidíte problém. Opakujem.Je iba jeden rozpočet mesta zložený z desiatok príjmových a stoviek výdavkových položiek. To znamená, že na príjmoch mesta majú podiel tisícky právnických a fyzických osôb. Patria tam dane z pozemkov, stavieb, bytov, daní za špecifické služby (psa, predajné automaty, daň z ubytovania, užívania verejného priestranstva, komunálneho odpadu, umiestnenie jadrového zariadenia. Celkom ak som dobre rátal 94 príjmových položiek. Je príliš jednoduché, nepresné a z môjho pohľadu lacné tvrdiť to, čo píše obyvatel 1, že som odmeňovaný iba z daní občanov Serede. Lebo iba toto chcete počuť. Rovnako hlúpe by bolo aj moje tvrdenie, že moja odmena je platená z tých eur, ktoré na účet mesta prišli ako peniaze za umiestnenie blízkej jadrovej elektrárne alebo poplatkov prevádzkovateľov hier za vydané povolenia na hazardné hry. Skúste sa o veci pozhovárať s niektorým ekonómom iného porovnateľného mesta, aby ste nenadobudli dojem, že naša vedúca ekonomického úseku je mnou ovplyvnená alebo voči iným osobám zaujatá.
Peter | 07-12-2017 12:30:10
Pán Veselický,nie som náchylný ani úchylný,iba ma zaujíma ako vysvetlíte pôvod peňazí na Vašu výplatu a odmeny ak ste si dovolil skritizovať obyvateľa1 že zavádza pri genéze pôvodu peňazí na vašu výplatu.Skôr ma to urazilo ako ľahostajne ste ho odbil,že zavádza a ako si myslíte že všetci ostatní sme blbí.Neodbáčajte od témy.Mňa vôbec nezaujíma výška,to si viem nájsť aj sám.Ale iba ste si chcel splniť povinnosť vyplývajúcu Vám zo zákona.Na velice jednoduchú otázku čakám ešte jednoduchšiu odpoved.Prečo sa tomu tak vehementne bránite?
Ľubomír Veselický | 07-12-2017 12:25:18
Miloš, nemiešaj sem primátora. 20.6.2017 som odpovedal na všetky otázky týkajúce sa zmluvy o prenájme tepelného hospodárstva takto:
1. Ste oboznámený/á s obsahom zmluvy a podmienkami, za ktorých bolo prenajaté tepelné hospodárstvo mesta Sereď súkromnej spoločnosti VI Trade Nitra? Áno.
2. Ste presvedčený/á o tom, že predmetná zmluva je pre mesto výhodná a dostatočne chráni jeho záujmy? Áno.
3. Ak ste o výhodnosti presvedčený/ná, čo konkrétne v zmluve považujete pre mesto za výhodné?
Sú to najmä tieto časti zmluvy:
Článok II body 2.4., 2.5., 2.6., 2.7.2.8.,2.9.,2.10.,2.11., 2.13.,2.14.,2.15.
Článok III body 3.7, 3.8, 3.10., 3.11.
4. Ak ste o výhodnosti zmluvy pre mesto presvedčený/ná, vyjadrite sa, či by ste za rovnakých podmienok prenajali inej osobe/firme svoj vlastný majetok. Áno.
5. Mestský bytový podnik napriek tomu, že v predmete podnikania nemá poskytovanie úverov, požičal vysoký finančný obnos súkromnej spoločnosti Energetika Sereď, čo je v priamom rozpore so zásadami hospodárenia mesta. Čo v priebehu najbližšieho jedného mesiaca z pozície poslanca MsZ, t.j. verejného činiteľa zodpovedajúceho sa podľa zákona, ale aj skladaného sľubu občanom vykonáte pre nápravu tohto stavu?
Poskytnutím pôžičky Mestským bytovým podnikom nebol porušený zákon. Pôžička bola obojstranne výhodná a MsBP priniesla finančný zisk. Ak má niekto podozrenie, že konateľ MsBP poskytnutím pôžičky zákon porušil, môže podať podnet príslušným orgánom.
6. Dodatok č.2. k zmluve o prenájme obsahuje klauzulu zaväzujúcu Mestský bytový podnik k spoluručeniu v prípade čerpania úveru súkromnej firmy Energetika Sereď od financujúcej inštitúcie. MsBP je majetkom mesta. Považujete ručenie súkromnej firme za vhodné a pre mesto bezpečné?
Konateľ MsBP nie je práci s financiami nováčik. Nie som na jeho mieste. Mieru rizika MsBP ako spoluručiteľa musel zvážiť on sám. Ak sa pre spoluručenie rozhodol, zvažoval aj možné riziko.
7. V posledných mesiacoch vyšli na povrch informácie, že priamo predseda URSO inštruoval energetické firmy, ako umelo navýšiť ceny dodávaných energií. V roku 2015 zvolal primátor mesta Ing. Martin Tomčányi mestské zastupiteľstvo, na ktorom aj za vašej prítomnosti verejne kritizoval a zosmiešnil poslanca MsZ, vášho kolegu Pavla Kurbela za to, že poukazuje na nevýhodnosť zmluvy o prenájme a možné navyšovanie cien energií, ktoré nebude mať mesto v budúcnosti pod kontrolou. Poslanci prijali uznesenie verejne odsudzujúce konanie Pavla Kurbela a umožňujúce konať proti poslancovi plniacemu si povinnosti vyplývyjúce mu z výkonu poslaneckého mandátu v rovine trestnoprávnej, či podania žaloby. Mali ste pri hlasovaní na uvedenom MsZ dostatok informácií, alebo máte pocit, že informácie boli manipulované (účelovo zostrihané a komentované video, prakticky žiaden čas na podanie vysvetlienia poslancom Kurbelom a pod.) s účelom uvedené poverenie od poslancov MsZ získať?
Činnosť bývalého predsedu URSO Jozefa Holienčíka nemá s prenájmom tepelného hospodárstva mesta Sereď nič spoločné. O zosmiešňovaní P. Kurbela na rokovaní MsZ neviem. Zápisnica z rokovania MsZ 25.5.2015 hovorí o diskreditácii mesta Sereď poslancom P. Kurbelom, ktorý zrejme spolu s Milošom Majkom zvolal tlačovú besedu vedenú I. Katrincom z OZ ICOCRIM k Zmluve o prenájme aktív MsBP. Písomná pozvánka na stretnutie primátorovi nebola doručená. Informácia o konaní mu bola oznámená telefonicky tesne pred konaní besedy v Trnave. Do Trnavy nebol pozvaný žiadny poslanec MsZ v Seredi, hoci o prenajatí tepelného hospodárstva rozhodli poslanci. Pavol Kurbel hodnotí zmluvu o prenájme tepelného hospodárstva ako nevýhodnú. Je to jeho názor. Ceny účtovaných energií spotrebiteľom netvorí mesto a netvorilo ich ani pred prenajatím tepelného hospodárstva. Odporúčam prečítať si pozorne predmetnú zápisnicu. Z jej obsahu vyplýva, že P. Kurbel vystúpil v rozprave niekoľkokrát a mal dostatok času na vysvetlenie svojho konania. Faktom ostáva, že namiesto požiadavky o zvolanie mimoriadneho rokovania s predmetom prenájmu tepelného hospodárstva spojil sa s I. Katrincom a v prítomnosti Miloša Majka chcel v Trnave riešiť vec, ktorá sa týkala občanov Serede. Video z besedy je prístupné na Youtube. Na zastupiteľstve boli odvysielané iba jeho podstatné časti. Nebolo zostrihané účelovo. Komentár k nemu mohol mať každý ale podstatné bolo to, čo v Trnave povedal P. Kurbel. O tom, že P. Kurbel hovoril na rokovaní MsZ 25.5.2015 desať minút (1:26:18 – 1:36:56) potvrdzuje audiozáznam prístupný na stránke mesta. Váš názor vyslovený v otázke, že nebol poskytnutý ...prakticky žiaden čas na podanie vysvetlenia poslancom Kurbelom... vnímam ako účelovú lož.
8. Máte naštudované ostatné zmluvy na majetok mesta v správe iných mestských spoločností - napr. SMS s.r.o.?
Ekonomika ani terminológia pojmov používaných v samospráve nepozná kategóriu zmluvy na majetok mesta. Pre uzatváranie zmluvných vzťahov platia pravidlá. Ak pravidlá určujú ich prerokovanie v zastupiteľstve, sú predmetom rokovania a s ich obsahom sú oboznámení všetci poslanci.
9. Ak áno, považujete zmluvy pre mesto /občanov za výhodné?
Zmluvy sú obojstranné právne dohody a obsahujú práva i povinnosti zmluvných partnerov. Preto posudzovať výhodnosť zmluvy iba z pohľadu jednej zo zmluvných strán je nenáležité.
10. Hrozí podľa Vás navyšovanie cien energií pre odberatelov po zmene ich dodávateľa z mestskej firmy na súkromnú?
Na zvyšovanie cien energií pre odberateľov má vplyv niekoľko ukazovateľov, preto dnes napríklad nevieme, či bude benzín o rok drahší alebo lacnejší. Dnes tiež nevieme, či zima 2017 – 2018 bude mierna alebo silná. Zmena dodávateľa, najmä ak ide o skúsený subjekt ako je to v našom prípade GGE, a. s. je iba jednou z možných príčin pohybu jednotkovej ceny tepla. Pri terajších stratách 20% vyrobeného tepla v podzemí ešte predtým ako sa dostane teplá voda do výmenníka, je napríklad otázka budúcej ceny tepla veľmi závislá na rýchlosti investícií pre výmenu rozvodov. Ľubomír Veselický
Túto moju odpoveď ani odpovede ďalších poslancov si nikdy nezverejnil, hoci si jej vyžiadanie zdôvodňoval takto“ Dobry den, oslovujem Vas v sulade so zakonom 369/1990 Z.z. ako voleneho zastupcu samospravy so ziadostou o poskytnutie odpovedi a Vasich stanovisk na dolezite otazky tykajuce sa majetku mesta Sered a nakladania s nim, co sa bezprostredne dotyka vysokeho poctu obcanov:
Moja odmena je odosielaná z účtu mesta na môj osobný účet v banke. Príjmová aj výdavková časť rozpočtu je pravidelne zverejňovaná pri schvaľovaní návrhu a každej zmeny. Aktuálne je na položke 01.1.1. evidovaná výška odmien pre výkonné a zákonodarné orgány 1 569 699 € v roku 2017. A teraz skúste nájsť experta, že odmeny funkcionárov za august boli vyplácané na základe príjmu podielových daní právnických a fyzických osôb, príjmu z daní z nehnuteľností, poplatkov za zber, odvoz a uloženie odpadu alebo poplatkov za vydávanie rozhodnutí. Je iba jeden rozpočet mesta zložený z desiatok príjmových a stoviek výdavkových položiek.

obyvatel 1 | 07-12-2017 12:24:31
Pan Veselicky ja nemam na mysli len vasu odmenu ale ja pisem o vasom kralovskom plate a popritom aj odmenu a toto vsetko vam obyvatelia platia skoro celozivotne platia. Myslim ze si tento fakt vobec neuvedomujete. O vychcanom ťahu vedenia mesta som pisal na zaklade info ktore boli v danom case zverejnene. A nic to samozrejme nemeni na skutocnosti, ze zatial zvysujete poplatky len podnikajucim v tomto meste ale v kratkom case to bude platit aj pre bezne obyvatelstvo. Zatial sa robi pod ruzkom mesta akoze napomoci mesta v protipoziarnej prevencii, ale v skutocnosti ide o zmapovanie a evidenciu vykurovania komkov. To samotne platenie pre obyvatelstvo bude zavedene nasledne ak bude evidencne zmapovane cele mesto. Preto doporucujem obyvatelom nereagovat pri takomto narusovani ich sukromia.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 07-12-2017 11:51:25
Ľubomír Veselický | 07-12-2017 11:42:35 | - Lubos, ako obycajne - klames aj teraz!

Nikto nechce znevazovat pracu ineho, ak si ju vykonava kvalitne a v intenciach svojhho platu. To vsak nieje Tvoj pripad. Venoval som sa tomu myslim dostatocne a kazdy najde Tvoju aroganciu vyborne dokumentovanu aj tu na SOL.

O com to teda je?

O tom, na co si priamo neodpovedal. Presne, akop priamo nikdy primator neodpovedal na to, cim je podla neho zmluva vo veci prenajmu tepelneho hospodarstva vyhodna pre mesto, resp. jeho obcanov.

Automaticky sa tak natiska otazka, cim je vyhodna pre inych. Aj to uz vieme...

Ale spat k Tebe.

Priama otazka: nosi Ti vyplatu/odmenu Jezisko, Santa Claus, bocian, alebo sa Ti na nu a aj na dane z nej odvadzane skladaju obcania?

Srdecna vdaka za Tvoju odpoved s chladnou hlavou.
pán Veselický | 07-12-2017 11:51:01
Bol ste iba náchylný, alebo ste kritizoval?
Ľubomír Veselický | 07-12-2017 11:42:35
Peter! Aj mne sa asi sníva, lebo všetko bolo a je zverejnené. Pýtate sa z čoho som ja osobne platený. Odpovedám. Platený som z rozpočtu mesta, Nájdete v návrhu viacročného programového rozpočtu Mesta Sereď, v materiáli č. 13. MsZ na rokovanie 14.12.2017. Program: Správa a manažment mesta, Podprogram Správa mesta, položka 01.1.1. Výkonné a zákonodarné orgány – riadok č. 630.
Najvďačnejšia téma je téma zárobkov tých druhých. Tiež som bol v minulosti náchylný na takýto spôsob uvažovania. Nakoniec som dospel k tomu, že ak chcem kritizovať niečie príjmy, mal by som si vyskúšať to, čo ten človek robí. Vrelo každému odporúčam.
Peter | 07-12-2017 11:36:57
Pán Veselický,môžete pridať aj výšku tej odmeny,ale hlavne vysvetlite kde sa zobrali tie peniaze.Zdroj pôvodu tých financií na Váš plat a odmeny.Výška ma nezaujíma.Iba pôvod peňazí,pokiaľ neprišli na Váš účet.Ved hocijaký obyvateľ mesta tu nebude zavádzať ostatných.Ale upozorňujem,že 99 percent obyvateľov mesta vie,že deti nenosí bocian a darčeky pod stromček nenosí Ježiško.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 07-12-2017 11:04:49
Ľubomír Veselický | 07-12-2017 10:40:23 | - Lubos, vieme predsa, ze robit Martinovi poskoka bez vlastneho nazoru a nechat so sebou vytierat vsetku spinu na urade - na to treba mat zaludok. Ty ho mas, a Ty vies preco. A este ja, ale vies, ze je vela veci, o ktorych verejne radsej nehovorim.

Ale je tu dolezitejsia vec. Diskutujuci podomnou ma zaujem vediet vec verejnu. Odpovies, mas gule na to potvrdit alebo vyvratit tvrdenie \"obyvatela1\" alebo sa mam spytat oficialne?
Ľubomír Veselický | 07-12-2017 10:40:23
Vidím, že jediné, čo vás škrie je moja odmena. Tak kandidujte za poslanca a ponúknite sa zvolenému primátorovi, nech si vás vyberie za zástupcu. Lenže to by som od vás chcel asi veľa. Máte možnosť vystúpiť z tieňa anonymity, alebo v ňom zotrvať, a ďalej púšťať jedované sliny napríklad o mojej arogancii alebo o vychcanom ťahu vedenia mesta ako minule.
Peter | 07-12-2017 10:39:16
Pán Veselický,tak nám to teda vysvetlite z čoho ste platený vy osobne.Vo vašom prípade je to vec verejná a potom posúdime či zavádza obyvateľ 1.Mne sa asi sníva.
obyvatel 1 | 07-12-2017 10:11:15
Pan Veselicky vidim ze to mate v hlave trosku pomylene ked napisete ze \"Dúfam, že nebudete šokovaný, keď vám oznámim, že aj z môjho príjmu je odvádzaná daň z príjmu, a časť z nej ide do rozpočtu mesta Sereď.\" len ze si prosim vas najskor uvedomte jed zasadnu vec a to skor nez sem napisete takuto hlupost, ze to co vy odvadzate ako dan z prijmu je vsetko to, na co sa vam najskor poskladali a cely vas prijem prefinancovali obyvatelia tohoto mesta. To zname ze vy nevyprodukujete nic pre toto mesto lebo este aj to co odvediete ako dan vam a na vas vyprodukovali obyvatelia tohoto mesta. Tak prosim vas uvedomte si to a netrepte tu taketo hluposti. Podla mna vas obyvatelia za taketo arogantne spravanie uz davno mali kopnut do zadku a nie vam takto veľkoryso financovat skoro cely vas zivot a to doslova lebo este aj vas dochodok bude pomerne vysoky lebo vam obyvatelia platili dost vysoky finacny prijem z coho sa vam bude vypocitavat este aj vyska dôchodkoveho prijmu. Takže tak
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 07-12-2017 00:15:12
Ľubomír Veselický | 06-12-2017 20:40:25 | - Lubos, na dnes vecer si bol spolu s ostatnymi poslancami pozvany s chladnou hlavou do diskusie o problematike k nam do studia.

Vysvetli obcanom, preco do diskusie radi prisli zastupcovia 3 ziadatelov - korektne obcanom a pritomnym 3 poslancom vysvetlovali dovody PRECO ANO a Ty si chybal.

Vysvetli obcanom obsah e-mailu, ktory si napisal v odpovedi na pozvanie mediu a \"pre istotu\" si ho dal na vedomie vsetkym poslancom. Co to malo byt - navod, ako sa zachovat?

Lubos, toto je ten transparentny pristup k veciam verejnym?

Toto je Tvoja predstava o rozhodovani o veciach, ktore sa dotykaju a v buducnosti budu stale viac dotykat obyvatelov mesta?

Lubos, uprimne? Hanbil by som sa ako pes, keby som sa k obcanom spraval tak, ako Ty. A to nie som nimi tak ako Ty viac ako desat rokov plateny a NIC som ima na rozdiel od Teba NEsluboval...
Ľubomír Veselický | 06-12-2017 20:40:25
Výnimočne obyvatelovi 1!
Práve tomu, čo mi navrhujete, by som chcel zabrániť, aj keď na úplnú účinnosť je už neskoro. Cudzincov, čo bývajú v Hutníku podchytených máme, aj tých, ktorí budú vo vedľajšej prístavbe. Dozvieme sa aj o tých, ktorí budú bývať v už kúpených bytoch na Meandri. Koľko ich býva ako nájomníkov v rodinných domoch, to dnes nevie nikto. Preto ak teraz hovoríte o mojom uvažovaní pustiť ich do mesta, ste úplne mimo realitu. Oni tu už niekoľko mesiacov sú. Prečítajte si ešte raz pozornejšie moje vyjadrenie v článku „Prečo je dôležité poznať počet cudzincov v meste“ uverejnenom na webovej stránke mesta 25.11.2017. Je tu čo riešiť. Teraz ide o to, či tých neznámo kde ubytovaných ostane (podľa môjho odhadu) 200 až 250, a ak nie sú prihlásení ako tvorcovia odpadu na konkrétnej adrese , budú na nich ostatní Seredčania doplácať iba v tomto počte, alebo budú bývať v rodinných domoch v dvojnásobnom počte. O tom kto koho ako financuje máte buď nulové vedomosti, alebo zámerne podávate skreslené informácie, len aby ste si do mňa verbálne kopli. Máte smolu. Som na to zvyknutý. Dúfam, že nebudete šokovaný, keď vám oznámim, že aj z môjho príjmu je odvádzaná daň z príjmu, a časť z nej ide do rozpočtu mesta Sereď. Aj v tomto bode vášho príspevku ste dokázali, že ste schopný iba podvŕtavať , no nie posudzovať problém s chladnou hlavou.
obyvatel 1 | 06-12-2017 19:07:29
Pan Veselicky tu nieje co riesit. Staci ked nam obyvatelom ukazete ako to budete zvladat. Mate dost velky a poloprazdny domcek tak vas prosim nastahujte si tam aspon 8 srbov a pod. osadenstvo a ukazte nam obyvatelom ake vam tak bude super naživanie. A ked to zvladnete tak az potom uvazujte taketo nieco pustit do mesta a do susedstva obyvatelom mesta ktory tu slusne a zatial relativne bezpecne ziju a riadne platia cely zivot nemale dane a poplatky tomuto mestu a co financuju defakto aj vas skoro cely zivot.
Ľubomír Veselický | 06-12-2017 16:36:18
Omyl pán Sladký!
Na slušne položenú otázku nemám problém odpovedať ani anonymnému občanovi.
Ak niekto tvrdí, že navrhujem prestavbu internátu OA, tak trepe nezmysly. Stačí si pozrieť Spravodajstvo RTV KREA z 24.11.2017 pod názvom V SEREDI ODMIETLI UBYTOVNE. Povedal som doslova toto: „Je tu ale objekt internátu zhruba osemdesiat lôžok v Obchodnej akadémii. A nie na zahodenie je aj myšlienka, akoby to vplývalo na samotnú prevádzku, na samotný priebeh vyučovania.“
Mesto do vyžívania kapacít OA nemá čo povedať, pretože zriaďovateľom OA je Trnavský samosprávny kraj. Internát OA som spomenul iba preto, lebo je na území mesta a je to objekt s hotovou ubytovacou kapacitou. Len nevyužitou.
Platí aj moja posledná veta v tomto príspevku. „Chceme, či nechceme, my sa k tejto veci musíme na zastupiteľstve vrátiť. „
Bude to 14.12.2017 na riadnom rokovaní zastupiteľstva.
Registrovaný Marek Sladký Marek Sladký | 06-12-2017 16:06:30
gulak | 06-12-2017 15:37:58 - na túto otázku nebude reagovať alebo odpovie, že reaguje na otázky iba občanovi ktorý nie je anonym.
gulak | 06-12-2017 15:37:58
p.Veselický..moja otáka je mimo tuto temu..je pravda,že navrhujete prestavbu internatu patriaci Ekonomickej škole na ubytovnu pre Srbov..
Peter | 06-12-2017 10:48:47
..je pravda, že zostalo iba pri tvrdení že Veselický verejne klamal, materiály všetky a naraz akosi nedorazili už dva roky. Že by to bolo teda pred dvomi rokmi len také bububu? Sám som sa tešil, že bude zverejnený dôkaz alebo niečo, no nestalo sa.

\"Tomu ze Veselicky verejne klamal zase netreba davat az tolko priestoru – to je o nom u zname. V zaujme verejneosti je vediet, ze vo veci klame este aj dnes. Aby to bolo jasne a zrozmitelne, pojdu von materialy vsetky a naraz\".
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 04-12-2017 21:37:36
Priatelia, nemajte obavy. Lubos pouzil svoju oblubenu demagogicku retoriku, ktorej samozrejme ze bliziacimi sa volbami bude pribudat.

Zabudol ale, ze nie je v SN.
Lolo | 04-12-2017 18:37:18
obyvatelovi 1 | 04-12-2017 17:13:46 - lebo ty tu nadávaš neanonymne. Skôr ty niekomu trčíš až po členky v zadnej časti. Veselický je kapitola sama o sebe. Odkedy je funkcií, tak v jeho vyhláseniach býva pravdivý snáď len dátum. A radšej mali dať do poriadku chodníky ako cestu do parku.
obyvatel 1 | 04-12-2017 18:23:00
pre:obyvatelovi 1 | 04-12-2017 17:13:46 debilko kludne urazaj aj nadalej vidim ze na ine sa nezmozes. Mozno by si prestal obhajovat cestu v parku keby sa na tom nebezpecnom prechode prizabilo tvoje dieta alebo vnuca.
obyvatelovi 1 | 04-12-2017 17:13:46
Pred časom tu takto vystupoval nejaký Robo Horvath ako vy. Aby ste sa odtiaľ aj dostali odkiaľ vám trčia len nožičky.:-) Anonymne urážať Veselického, ktorému nesiahate ani po kolená na to sa zmôžete ale to je asi tak všetko čo sa trotel ako Ty dokáže.
Pre obyvatel | 04-12-2017 16:30:05
Prosím Vás aké útočenie,celú dobu čo SOL čítam,tak sa dočítal,aký je pán Veselicky klamár,keď sa dotyčný ozveš defacto sa oproti tomu ohradzuje,tak útočí na Majka.Trochu objektívnosti by každému nezaškodilo.Podotykam,že nepoznám a nie pána Majka ,ani pána Veselicky,vychádzam len z toho,čo mám z toho,čo čítam.
obyvatel 1 | 04-12-2017 16:16:04
Pan Veselicky namiesto tej cesty v parku by sa obyvatelia urcite viac potesili opravenym chodnikom alebo bezpecnejsim bezbarierovym prechodom alebo opravenym cestam v nasom meste . Lebo prave tieto chodniky, prechody a cesty obyvatelia pouzivaju (nicia si pri tom svoje
svoje auta) podstatne viac ako tu cestu do amfiku na 5 akcii do roka. Prave minulý tyzden som videl ako isla matka a vedla nej dieta na bicykliku cez prechod oproti Vrave na Cukrovarskej a to dieta na konci prechodu narazilo do toho vysokeho obrubnika a spadlo rovno dolu hlavou na chodnik. Napr. aj na toto som tu upozornoval uz niekolko rokov a viete o tom a keby ste tam bol tak vas asi rovno oplujem. Ked som videl ten pad ako to dieta preletelo dolu hlavou na ten chodnik tak hned som si na vas spomenul ale v dobrom to nebolo. Snazite sa tu utocit na Majka ale si najskor uvedomte ze on to robi ZADARMO. Cize zadarmo poukazuje na vasu necinnost, vase preslapy a pod. ale nechapem za co sI vas obyvatelia slastne PLATIA. Videl som to zastupitelstvo aj s Danom, hotove divadlo a fraska. Verim tomu ze keby teraz videl pan Dano to pozadie okolo MsBP o ktorom vtedy urcite nevedel, tak by ste ho asi tazko na toto natiahli. Ale este verim ze bude ta prilezitost mu dat priestor a prehodnoti svoj postoj ked sa dozvie vsetko okolo MsBP.
realita | 04-12-2017 15:51:28
Pan Veselicky, dakujem za tento prispevok. A este by som k tomu pripojil aj nenaplnene sluby zo strany Milosa Majka ohladne pokracovania webu seredskysport.info ako pozostalost po nebohom Michalovi Kubalovi. Citujem z clanku M. Majka z 21. Marca 2012: Dnes sme začali vykonávať kroky, aby práca viacerých ľudí pod vedením Michala Kubalu nevyšla nazmar a aby projekt ktorý Michal uviedol do života prinášal potešenie a svoj zmysel i ďalej.
Ľubomír Veselický | 04-12-2017 13:50:54
Som autorom každého slova napísaného v časti O NÁS. Bolo to v čase vzniku SOL, keď si ma požiadal, aby som napísal niečo, čo by charakterizovalo SOL. Urobil som to v najlepšej viere. Veril som totiž, že otvorenosť bude najmä pre vlastníka média záväzná. Nestalo sa.
1/ K otvorenosti patrí aj možnosť vyhľadať si na SOL starší článok podľa názvu. Dnes pri vpísaní akéhokoľvek slova do okienka Zadajte hľadaný text: - sa po kliku na OK objaví veta:
Pre hľadané spojenie sa nenašiel žiadny zhodný záznam v databáze.

2/ Súkromnú internetovú stránku SeredOnLine.sk predstavuješ ako nezávislé súkromné internetové noviny. Že ide iba o virtuálnu nezávislosť, pochopí iba ten, kto má možnosť stáť na oboch brehoch rieky zvanej udalosť. To znamená, že udalosť zažije na vlastnej koži a potom si ju pozrie, alebo nepozrie na SeredOnLine.sk.
3/ V decembri 2012 bola v štúdiu SOL v kine NOVA nahrávaná diskusná relácia o liste obyvateľov zo 17.11.2012. Prítomný bol pán Ivan Sklenár, Daniel Loffler a ešte niektorí ďalší obyvatelia. Záznam tejto 2,5 hodinovej relácie nie je. Prečo? Pretože sa nehodil do konceptu vlastníka média SOL.
4/ 17. 6. 2013 si v článku Najkvalitnejšia cesta v meste povedie takpovediac nikam napísal toto : Pravdepodobne najluxusnejšou a najkvalitnejšou cestou v meste v histórii sa stane úsek cesty od Parkovej ulice po amfiteáter. Momentálne sa to dá nazvať cesta odnikiaľ nikam. Dnes rubrika SOL s názvom Cesta odnikiaľ nikam zobrazuje 0 – 0 z 0 záznamov. Prečo? Lebo všetci okrem kuvika Majka vybudovanie cesty privítali. Keby si mal aspoň trochu chochmesu, tak si túto položku dávno z rubrík vymazal.
5/ 12. jún 2013 - rokovanie MsZ Nahovorená Karin Jantošková dávala poslancom podpísať petičné hárky, ktoré mali byť odovzdané Západoslovenskej vodárenskej spoločnosti. Kde skončila petícia? Kde je Majkova otvorenosť? Skončila pri petičných hárkoch. Majkovi ale nič nebráni, aby do nemoty omieľal, že iba ja s primátorom sme svoje podpisy na petičné hárky ponúkané na rokovaní zastupiteľstva pani Jantoškovou nedali a nepodporili obyvateľov. Na čo ich tam dávali ostatní? Môžeš sa im pozrieť do očí, otvorený novinár? O „účinnosti“ cirkusu uskutočnenom 5.6.2016 s Jánom Čarnogurským, ktoré bolo na stretnutí pri sporiteľni akýmsi voľným pokračovaním majkovského riešenia problému už ani hovoriť netreba.
6/ V apríli 2014 prišiel na mestský úrad novinár Martin Daňo. Je známy tým, že úrady navštevuje s kamerou. Niekto (nemusím dvakrát hádať) zrejme kalkuloval s tým, že zamestnanci MsÚ budú namietať voči tomu, že kamera zachytáva dianie na úrade. Nič také sa ale nestalo. Na stráne SOL nájdete článok Martin Dano v Seredi - ONLINE. Priamy prenos nájdete teraz a tu: http://www.ustream.tv/channel/martindano. Martina Daňa som osobne privítal a hovoril s ním o živote v našom meste. Náš rozhovor si samozrejme nahrával na kameru. Predpokladám, že nikoho neprekvapí, že po kliku na link uvedený M. Majkom v jeho článku, záznam z návštevy Martina Daňa v Seredi 30.4.2014 nenájdete. Je tam úplne iný záznam. Komu sa ten pôvodný nehodil do kšeftu? Majkovej otvorenosti?
7/ V súkromnom médiu klameš a z klamstva obviňuješ iných. 6. 10. 2015 si uverejnil článok Dá hovorca MsÚ Sereď Veselický na „čiernu listinu“ aj TV MARKÍZA? Následne si vyžiadal prostredníctvom žiadosti v zmysle zákona o slobodnom prístupe k informáciám všetky podklady, na základe ktorých mesto nevyhovelo žiadosti občianky o prekládku označníka autobusovej zastávky. V diskusii si sa vyjadril 22.10.2015 takto:
Stefan /22-10-2015 10:08:04/ -vsetok je mozne zverejnovat aj čiastocne. Zmysel to podla mna nema. Tomu ze Veselicky verejne klamal zase netreba davat az tolko priestoru – to je o nom u zname. V zaujme verejneosti je vediet, ze vo veci klame este aj dnes. Aby to bolo jasne a zrozmitelne, pojdu von materialy vsetky a naraz.
Ani po dvoch rokoch nie si schopný priznať, že som o obsahu zamietavých stanovísk dotknutých právnických osôb hovoril pravdu.
To bol iba krátky výpočet manipulácií s informáciami v médiu SOL uverejnených pod menom Miloš Majko.
Miloš Majko! Ja som svoje postoje nezmenil. Ako vlastník SOL zverejňuješ iba to, čo sa hodí. A to s otvorenosťou, o ktorej som pred rokmi hovoril, nemá nič spoločné.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 04-12-2017 04:54:00
Ľubomír Veselický | 30-11-2017 12:24:32 | - Lubos, pred casom si napisal toto:

\"Otvorenosť znamená, že budeme mať záujem hovoriť aj o veciach, o ktorých by niektorí jednotlivci, či skupiny najradšej mlčali.

Kritickosť zaručuje, že zistené skutočnosti budú nazvané pravým menom.

Nezávislosť vnímame ako možnosť uverejňovať vlastné názory bez ohľadu na názor tých, čo dnes a rozhodujú o veciach verejných a teda o nás samotných.\"

- - -

Vyjadris sa mne, konkretnej podpisanej osobe, aky mas dovod na tak zavratnu zmenu svojich postojov po tom, ako si na zaklade anonymnych hlasov od obcanov ziskal vyznamnu funkciu vo vedeni mesta?

Srdecne Ti dakujem za odpoved.
otázka pre kompetentných | 30-11-2017 15:58:59
Pri sledovaní diskusie v internetových SN v článku Škola na Garbiarskej po návšteve bezdomovcov, pri otázke p. Markovej a p. Veselického odpovedi na ňu (citát: V tomto roku som priestory bývalej ZŠ na Garbiarskej ulici navštívil tri razy. V januári po oznámení správkyne blízkeho bytového domu, že bezdomovec, ktorý prespáva v objekte, plní matracmi kontajnery, ktoré sú určené pre užívateľov a vlastníkov bytov.... ) sa chcem spýtať, kde vlastne bezdomovci oficiálne môžu vyhadzovať po sebe vzniknutý odpad? Veď tu je jasne vidieť, že obyvateľom sa nepáči, ak ho vyhadzujú do ich kontajnerov, za ktoré si platia oni. A tu ak sa aj nejakí našli, ktorí po sebe chceli upratať, tak bolo zle.
Je jasné, že sa nikomu nepáči, že po sebe nechávajú neporiadok, ale KDE ho oficiálne môžu vyhadzovať?
Ľubomír Veselický | 30-11-2017 12:24:32
Pre občana 30.11.2017 10:38:42!
Konkrétnym ľuďom som odpovedal. A prečítajte si moje odpovede až do konca. Autor pod menom Ku Charite si tú námahu pri kopírovaní diskusie na SN nedal. Problém bude asi so Šanim Boborovským. Fotografiu na FB nemá, jeho skutočné priezvisko to zrejme tiež nemusí byť a žiadosť v zmysle zákona o slobodnom prístupe k informáciám zatiaľ nepodal zákonným spôsobom. Ak máte záujem položiť mi nejaké otázky Vy , dnes o 17.00 hod. budem vo veľkej zasadačke MsÚ. Je tam stretnutie s členmi Lokomotívy, ktorá oslavuje 60 výročie svojho založenia.
urážka | 30-11-2017 10:42:03
Nazvať \"humanitou posadnutých\" všetkých tých, ktorí sa chcú prejaviť aspoň trochu ako homo sapiens, je urážkou všetkých ľudí!!! a akéjkoľvek ľudskosti!!!!!
pre pána Veselického | 30-11-2017 10:38:42
Viem, že sledujete aj SOL, ktoré nepovažujete za médium na svojej úrovni. Ale prečo ste doteraz neodpovedali na otázky, ktoré Vám občania položili vo vašom \"dôveryhodnom\" médiu? Je ich už tam niekoľko.
Som občan, ktorý nepoužíva facebook, tak preto som vylúčený sa zúčastňovať diskusie vo vašom médiu!
Otázky Vám adresovali ko
nkrétni ľudia!
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 30-11-2017 04:04:26
Odtrhnuty od reality a so stale zvysujucou sa aroganciou voci obcanom.

Pohar trpezlivosti obcanov s takymito ludmi vo velkej, ale aj komunalnej politike sa naplna.
Sered | 29-11-2017 17:31:03
...a preto treba toho starého somára ísť zase voliť.poznamka veselickeho
pre p.I.Sklenára | 29-11-2017 16:42:25
K tej spomínanej čiastke na šport 190.000 €, zabudol p. Veselický povedať ešte jednu drobnosť, že sa futbalistom niektoľko rokov štedro dávalo a to nie 190.000 €, ale omnoho viac. A tiež si pomílil Charitu a Pastoračným centrom. Však keby bola farnosť odkúpila školu na Garbiarskej ul., to by bola pre MÚ výhra. A to čo povedal náčelník polície o neporiadku na dvore bolo nepochopiteľné, nakoľko s tým charita nemá nič spoločného-dvor patrí mestu, a páni policajti mohli tam zakarovať a to skontrolovať čo sa tam robí.Ešte aj za to má byť charita zodpovedná?
Ku Charite | 29-11-2017 16:21:57
Ku Charite v meste Sereď bolo napísané aj toto

Ľubomír Veselický ·
Pán Boborovský! Teší ma, že reagujete aj na môj, ako píšete, chorý názor. Ak Vám ušla hlavná myšlienka môjho článku a reality zobrazujúcich fotografií, rád vám problém priblížim.
Keď mám iný názor na poskytovanie pomoci, neznamená to, že s niekým bojujem. A teraz k veci.
Radiátory z miestností budovy bývalej ZŠ na Garbiarskej ulici sa neodmontovali samé a ani nemali samé úmysel odpochodovať do zberu železa. Opýtajte sa náčelníka Mestskej polície, koľkokrát dávali hliadky podnet na zadebnenie zistených rozbitých okien na budove. Opýtajte sa vlastníka rozostavanej modlitebne na Dolnomajerskej...Zobraziť viac
Páči sa mi to · Odpovedať · 1 · 28. november 2017 12:58 · Upravené

Zuzula Zaťková · Trnavská univerzita FZaSP
Nie je pravda, že Trnavská arcidiecézna charita odmietla prevádzkovať noclaháreň, len ju odmietla prevádzkovať za nevyhovujúcich podmienok a s mestom sa rokovalo už od jari. Boli prisľúbené úpravy, sprístupnenie átria...nič sa z toho nestalo a mesto sa spamätalo zasa na poslednú chvíľu a opäť bude nocľaháreň na Garbiarskej a opäť za nevyhovujúcich podmienok v prietorok Charity. Madrace, prikrývky a vankúše sa likvidovali z hygienických dôvodov a nie kvôli tomu, že boli znehodntené. Mesto vôbec nemuselo mať takéto vysoké náklady, keby spolupracovalo s Charitou a neriešilo veci na poslednú chvíľu.
Páči sa mi to · Odpovedať · 7 h

Ľubomír Veselický ·
Zuzula Zaťková !
Tvrdíte: Boli prisľúbené úpravy, sprístupnenie átria...nič sa z toho nestalo
Kto konkrétne, kedy a komu úpravy prisľúbil? Aký doklad o takomto prísľube ste videli? Lebo ja mám iné informácie.
Páči sa mi to · Odpovedať · 3 h

Zuzula Zaťková · Trnavská univerzita FZaSP
Pán Veselický, ja som na jar pri tom stretnutí s pánom primátorom bola, som totižto odborná pracovníčka Centra pomoci človeku, nepotrebujem žiadne doklady. Nakoľko Vy ste na tomto stretnutí nebol, nerozumiem ako môžete túto situáciu riadne hodnodtiť a vypúťať verejne informácie, ktoré máte iba z jednej strany.
Páči sa mi to · Odpovedať · 2 h

Šani Boborovský
Pán Veselický !

Dovolím si použiť slová JUDr. Irsáka, ktoré vám napísal v inom článku: \"Problém nájmu priestorov pre pôsobenie charity v meste Sereď ste výslovne zúžili vo svojom článku len na problém bezdomovcov. Váš článok má v niektorých častiach až demagogický a špekulatívny charakter.\" To isté sa opakuje aj tu a preto ani nebudem reagovať na celý váš príspevok, nemá to zmysel. Vyjadrím sa len k dôležitým bodom, ( ktoré som si aj preveril ) aby si ľudia vedeli urobiť ucelený názor.
Píšete, že Charita odmietla pokračovať v poskytovaní ubytovania bezdomovcov. Podľa mojich informácií Charita...Zobraziť viac
Páči sa mi to · Odpovedať · 1 · 21 h

Ľubomír Veselický ·
Pán Boborovský!
Svoj prvý komentár, na ktorý som reagoval ste vymazali. Neviem, z akého dôvodu, ale je to vaša vec. K forme vyžiadania informácií s odvolaním sa na zákon o slobodnom prístupe k informáciám vás ale v zmysle obsahu § 14 ods. 3 vyzývam, aby ste svoju žiadosť do 6.12. 2017 doplnili o údaje, ktorej povinnej osobe je žiadosť určená, čoho sa žiadosť týka, kto je žiadateľ, aká je jeho adresa a aký spôsob sprístupnenia informácie navrhujete. Žiadosť môžete podať písomne, ústne, faxom, elektronickou poštou (§14 ods.1) na adrese Mestský úrad Sereď, Námestie republiky 1176/10, 926 01 Sereď alebo na mailovú adresu mu@sered.sk.
Páči sa mi to · Odpovedať · 2 h

Vlaďka Kloknerová · Gymnázium Vítězslava Nováka Jindřichův Hradec
Stav, ktorý ukazujú Vaše fotografie, nie je stav, ktorý vznikol za niekoľko týždňov. Opýtajte se zamestnancov Charity, koľkokrát dávali podnet majiteľovi budovy na jej zabezpečenie. A v podstate je nepochopiteľné, ako tieto argumenty a fotografie súvisia so zrušením Centra pomoci človeku a tým pádom služieb Charity v Seredi. Informácie o tom, že Charita odmietla prevádzkovať nocľaháreň, nie sú pravdivé. Bolo už napísané prečo. Budem sa tváriť, že neviem, kto písal tento článok, lebo sarkastická poznámka o \"humanitou posadnutých\" je, so všetkou úctou vyjadrenie, ktoré neverím, že by napísal vzdelaný človek, znalý problamatiky.
Páči sa mi to · Odpovedať · 6 h

Ľubomír Veselický ·
Vlaďka Kloknerová!
Tvrdíte: Informácie o tom, že Charita odmietla prevádzkovať nocľaháreň, nie sú pravdivé.
Ako mám teda rozumieť tomuto? Citujem z listu TT ADCH z 19.7.2017: Týmto aj dávame jednoznačné stanovisko, že ak nedokážeme spolu vytvoriť tieto základné priestorové a prevádzkové podmienky, TTADCH v sezóne 2017/2018 nemôže zabezpečiť prevádzku nocľahárne v meste Sereď.
To „nedokážeme spolu“ má dve roviny. V rovine žiadateľa to vyzerá takto. Opäť citujem: „Musíme však pripomenúť, že k nerušenej, bezpečnej a zodpovedajúcej prevádzke nocľahárne, tak ako bolo prejednané na našom poslednom...Zobraziť viac
Páči sa mi to · Odpovedať · 1 · 3 h
Ivan Sklenár | 29-11-2017 15:28:58
Celý článok \"Škola na Garbiarskej po návštevách bezdomovcov \" v SN nemá autora zrejme preto, že autor sa v roztržitom konaní a pod ťarchou opačných názorov ako má on sám, verím že len \"zabudol\" podpísať. Úplná diskusia ku citovanému článku by sa mala odohrávať pod samotným článkom. Ale nemôže sa, lebo podmienky pre vstup do diskusie sú účelovo a \"demokraticky\" postavené tak, že ten, kto nemá prístup na fb jednoducho diskutovať NEMôŽE! Preto sa ozývam práve tu. Áno, je to tak, nebyť p. poslanca M. Irsáka ktorý asi prvý otvoril túto otázku a zopár občanov mesta vrátane dp. dekana z miestnej farnosti je otázka Charity už dávno minulosťou. Dovolím si jednu malú poznámku ku vyjadreniu p. viceprimátora kde hovorí koľko peňazí (190 000 €) poskytlo mesto \"na šport\". Tu by sa asi patrilo upresniť, koľko z nich bolo poukázaných do súkromného ŠKF so statusom min. poloprofesionálneho klubu a koľko bolo poukázané na rozvoj športu najmä však mládežníckeho!
Registrovaný Marek Sladký Marek Sladký | 29-11-2017 14:10:22
Žial ľudia si zvykli, že v otázkach háklivých sa bude angažovať Miloš a SOL. Ide nielen o pohodlnosť ale aj bojácnosť.
ďalší pýtajúci sa občan | 28-11-2017 23:02:13
za povšimnutie stojí debata v internetových Seredských novinkách. Na článok napísaný p. Veselickým a adresovaným všetkým humanitou posadnutým (Škola na Garbiarskej po návšteve bezdomovcov)reaguje aj občan, ktorý sa tiež pýta a vecne argumentuje. Škoda, že jeho prvý komentár k tomuto článku akosi odtiaľ \"vypadol\". Ale tiež sa pýta a dáva konkrétne otázky.
dotaz | 28-11-2017 21:14:00
Tak ako tu píšete, ľudia sú k všetkému ľahostajní, neprejavujú žiadny záujem i vo vážnych veciach, a potom nadávajú. Napr. keď bolo posledné zastupiteľstvo ohľadne charity, koľko tam bolo ľudí a hoci o tom vedeli? Potom sa na ulici pýtali \"čo tam bolo?\" Teraz sa boja, že nás tu zaplavia Srbi. Načo tu máme Amazon? Nemáme tu dosť našich spoluobčanov a ešte aj Srbov? Asi to nebude sranda, keď naši občania im dajú do prenajmu byty v obytných domoch. Kto sa koho pýtal či s tým súhlasí? Myslím, že o tom mali rozhodovať občania a nie jednotlivci.
pre Majko | 28-11-2017 20:50:57
plný súhlas

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign