Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Prečo hynú ryby v bágroviskách okolo Váhu?

417

Žeby ďalšie problémy týkajúce sa rybárskej komunity? E-mailom sme do redakcie dostali podnet čitateľky, ktorý uverejňujeme bez zmien. O stanovisko sa pokúsime požiadať vedenie seredských rybárov.

"Dobrý deň,
už asi týždeň si všímam zvýšený úhyn rýb v bágroviskách okolo Váhu. Neviem čím to je,  či znečistením, tým že tam stále niekto niečo vyhadzuje a vylieva, alebo je to prirodzená vec... ale ten smrad a skutočnosť, že naše psy tie ryby požierajú ma už štvú! Nemalo by sa s tým konečne niečo robiť?"


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
zdochliny | 16-05-2016 07:01:44
proste jednoducho povedané v seredskej organizácii stále dochnú ryby
martina | 14-05-2016 20:53:58
mila....
vidim, ze si orientovany v teme :o))
pre Patrik | 14-05-2016 20:14:54
trafil si to presne
Patrik | 14-05-2016 18:38:06
MSO sered si z toho urobil len biznis o nič sa nestarajú. Brehy Váhu a tak isto aj jazier su neustále zasvinene odpadom, takmer všetky jazerá hniju a vlete zapáchaju, je to ozaj hamba MSO Sered
pre Jura | 14-05-2016 14:57:57
palec hore Juraj ale takych blbcov v strazi je viac
anonym | 14-05-2016 10:53:49
Pri jednaní ľudí nemá v takýchto prípadoch miesto arogancia ani vyvyšovanie. Ak sa tak niekto chová dokazuje akurát svoj komplex menejcennosti a možno ho v mladosti aj znásilňovali. Poznám niekoľkých vysokopostavených ľudí v štátnych štruktúrach, ktorí sa vedia chovať ako sa od nich očakáva a nie aby nejaký úbohý blbeček z rybárskej stráže nevedel čo so sebou. Česť tým ostatným, ktorí vystupujú profesionálne.
Juro | 14-05-2016 10:32:20
Absolutne nejdem kritizovat SRZ Sered..sám som športový rybár a pri prechádzke zo psom som tam vytiahol z vody 3 kusy kaprov uhynutých..cez 10kg...Takže chyba je v niektorých rybároch..po vytiahnuti kapra z vody ho nechá plieskat v podberáku..ta ryba zažíva šok..ten kapor sa vyvála v prachu..a toto ked s nou spravia další piaty tak potom sa nečudujte že tá ryba neprežije zimu..je ubolená a slabá..a takto to končí..a k tej rybárskej strážy..takéto veci by si mali všímat a nie komu sa počas večera vybije lampa a neviem čo a idu ho zhukat ..toto je parketa pre pána Andreja z rybarskej straže...čo si všíma všetko možné len nie to čo má...obyčajných rybárov svojim arogantným správanim zosmiešnuje.a hra sa na najvacšieho frajera..ale smutné je to ako náhle vidí vačšiu skupinku rybárov pri vode tak sa ju ani neuráči skontrolovat...lebo sa bojí tak to pripadá..a iba na jednotlivcoch si dovolí..ale zas su tam vyborný revizory a ozaj pred nimi klobuk dole ..normálny prístup..žiadna frajerina..
smrad z tých zdochlín | 14-05-2016 07:55:12
je cítiť až na rybárskom dome, tam to smrdí najviac
mila Martina | 13-05-2016 23:52:49
nepchaj nos kam nemas
martina | 13-05-2016 22:26:56
minuly rok som ivetke tothovej poslala tiez zopar fotiek uhynutych ryb a bordelu po rybaroch po sutazi, vratane rybarskeho haciku, nahadzanych zemiel v sintavskom jazere, a obaly od keksikov. v sobotu to bola sutaz dospelych a v nedelu sutaz deti. clen rybarskeho zvazu to vyhodnotil ako standradny uhyn a iny clen rybarskeho spolku ma oznacil napisem to jemne - za divnu....
pozorovateľ | 13-05-2016 18:29:41
Pisarovič tvoj pes nie ...
pre Pisarovic | 13-05-2016 16:42:23
Ty si ale pako
Peter | 13-05-2016 14:50:16
Pisarovič,jééééžíšmáááriááá............
jozef | 13-05-2016 14:10:06
kapre kapu preto,pretoze sa nakupili lacne kapre ,zle zazimovane,zaplesnene.nech si to riešia SRZ.tie kapre pametaju este vianočne kade
Pisarovic | 13-05-2016 12:28:03
no moj pes tie ryby nezere neni sprosty. asi si neviete vychovat psa!!! a vobec preco nemate psa na vodzke?
chyba je vo vedení | 13-05-2016 11:46:56
Ako na všetko tak aj na tieto situácie by mal byť v civilizovanej spoločnosti zabehnutý systém ako by to malo fungovať. Ono totižto na takéto situácie bolo myslené aj v zákone. Len by musel ten zákon chcieť niekto dodržiavať. V zákone sa totiž hovorí že opatrenia na záchranu rýb pri mimoriadnych situáciách je povinný zabezpečiť užívateľ a v povinnostiach člena rybárskej stráže sa hovorí že má povinnosť oznámiť bezodkladne zistené nedostatky, príznaky ochorenia a úhyn rýb užívateľovi a príslušným orgánom štátnej správy a v prípade možnosti vykonať opatrenia na zabránenie šírenia choroby alebo úhynu rýb, sledovať z hľadiska ochrany rybárstva spôsob užívania vôd, čistotu vôd, zisťovať zdroje znečistenia vôd a technické zásahy do tokov a zistené nedostatky oznámiť príslušným orgánom štátnej správy.

V rybárskej organizácii síce o týchto bodoch zákona vedia, lebo si v rozpočte na mimoriadne situácie vyčlenili 3 400 €, ktoré aj vyčerpali ale neviem síce kde, keď im aj v minulosti uhynulo pri plánovanom vypustení rieky Váh veľmi veľa rýb. Boli ich vyzbierať až potom čo boli nato upozornení po sťažnostiach úradom životného prostredia. Majú nato dokonca funkcie hospodárov a ich pomocníkov, ktorí sú odmeňovaní z rozpočtovanej položky 28 000 € a ktorí by sa o zverený úsek Váhu a jazier okolo neho mali o ryby a ich zdravotný stav starať, no oni by radšej ako bolo povedané na výročnej členskej schôdzi z úst pána hlavného hospodára volali na ľudí, ktorí suplovali ich prácu na záchrane rýb, ktorá bola zo zákona ich povinnosťou, volali políciu , miesto toho aby sa im poďakovali. Hanba. Z peňazí za povolenky tiež odčerpávajú na činnosť hospodárskej skupiny a ochranu revírov. Kade chodia teraz členovia rybárskej stráže a hospodári so svojimi pomocníkmi, keď si tieto svoje povinnosti neplnia. To nieje len rozdávať pokuty rybárom keď si rybár zabudne podberák. Výhody zo svojej funkcie poberať áno, ale povinnosti to nie !!!
bordel | 13-05-2016 11:05:13
Co sa cudujeme ked napriklad aj na Mlynarskej za hradzou ten borel z konov a tie okolite domy a budy za hradzou hadzu a vypustaju vsetok bordel do vahu a spodnych vod. Kde tam je aka kanalizacia? A toto sa tam deje uz kolko rokov a nikto z uradov nic nevidi a ani nechce vidiet. Preco asi?
2015/2016 kyslík a smeti !! | 13-05-2016 09:33:03
V roku 2015 sa zaznamenal nízki kyslík vo váhu o 30% V tomto roku 2016 je to ešte vážnejšie nie len kyslík sa stráca vo váhu ale komplikujú to aj sami ľudia ktorý do vody nahádžu smeti ktoré sa im ťažia hodiť do koša neviem do kedy to budú takto robiť ale jedno viem keď to pôjde takto daľej tak si uvedomte že za 2 až 3 roky bude na hladine váhu plávať more plných mŕtvych rýb !!!! Autá sa majú umývať v umyvárňach nie pri riečnych tokoch !!
anonym | 13-05-2016 09:19:19
Lepsie sa venuje tomu z coho su peniaze, ako tomu z coho je len robota.
seredan | 13-05-2016 09:18:29
Vyberat pokuty, poucat, rybarcit tak to ano ale aby zvaz vytahoval mrtve smradlave ryby to uz nie. Na to sa hadam oni nehlasili do zvazu....
otázka pre náš rybársky zväz | 13-05-2016 09:00:45
Aj ja som si to všimol pri prechádzkach okolo jazier. Ale nie je aj toto práca našich \"rybárov\"? Aby nielen lovili, ale urobili aj poriadok s takto uhynutými rybami? Naozaj sa to tam rozkladá na brehoch a je to veľmi nepríjemné nielen na pohľad, ale aj kvôli zápachu.
drobná rada | 13-05-2016 08:16:05
vymeň psa za Supa a o potravu preň máš v Seredi postarané
Rybar | 13-05-2016 07:21:27
Pretože organizácia kúpila lacnejšie ryby ktoré sa nepredali na vianočných trhoch ryba bola vyhladovana nezazimovana. Od bukový bola na sadkach. Výsledok sa každoročne príchodom jari dostaví. Prečo sa už nedáva vápno v zime na ľad ako prevencia. Každý hospodár by mal byť za svoju vodu zodpovedný a mal by niesť následky a nie len brat odmeny a brigadnicke. Peknú zárobkovú činnosť si z toho urobili na úkor rybárov.
odpoveď mesta | 13-05-2016 00:31:25
samozrejme dalo, neberte psov k vode :D

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign