Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Pre deti viac ako 100% navýšenie školného v MŠ a pre futbalistov investícia takmer za pol milióna Eur. A tak si v tej našej Seredi žijeme...

200

Pre  deti viac ako  100%  navýšenie školného v MŠ a pre futbalistov investícia takmer za pol milióna  Eur. A tak si v tej našej Seredi žijeme...

Práve posledné rokovanie MsZ,  na ktorom  zásadnými rozhodnutiami nami volení zástupcovia opätovne výrazne zvýhodnili  i tak dlhodobo preferované záujmy  úzkej skupiny občanov, prekvapilo a sklamalo mimoriadne veľa občanov mesta.

Podľa telefonických rozhovorov aj tých, ktorí dlho fandili vedeniu mesta a stále boli v tom, že sú veci, ktoré si poslanci  MsZ jednoducho urobiť nedovolia. Spoliehali sa na to, že odpor väčšiny občanov vzhľadom na druh projektu, výšku vynaložených nákladov a mimoriadne obmedzené využitie výsledného produktu, budú hlavne v súčasnej dobe finančné prostriedky  nás všetkých využité účelnejšie a v prospech väčšiny občanov mesta  Sereď.

Práve už spomenuté rokovanie  MsZ už asi aj posledných  optimistov schladilo a uvedomili si,  že „niektorí poslanci  MsZ  stratili posledné zábrany  a sú naozaj schopní a ochotní presadiť aj také investičné zámery, ktoré sa stretnú s otvorenou nevôľou širokej verejnosti – ich voličov.“ – vybrané z redakčnej pošty od skupiny občanov. A aby toho nebolo dosť, tak na návrh poslanca  MsZ  Roberta  Starečka schválili dodatočnú dotáciu pre športový klub vo výške  20 000 Eur nad už schválené finančné prostriedky pre tento po dlhé roky v meste zvýhodňovaný tím ľudí.

V meste je nepochybne množstvo požiadaviek a občania volili svojich zástupcov na to, aby  spravodlivo prerozdeľovali  finančné zdroje hlavne tam, kde prinesú úžitok väčšine občanov a aj rozvoju mesta.

Smutné je, že v rovnakej dobe ako poslanci  MsZ schválili projekt  pre úzku skupinu ľudí za  takmer pol milióna   Eur,  tí istí poslanci  MsZ  zároveň schválili  nárast poplatkov pre deti  navštevujúce MŠ o viac ako  100 % ! 

Poslanci týmto v tejto ťažkej dobe bezprecedentne  zaťažili peňaženky tých najzraniteľnejších – mladých rodín, ktoré väčšinou už dnes žijú takpovediac z ruky do úst a nemôžu si dovoliť  žiadny nadštandard, ba dokonca mnohí už ani životný štandard hodný doby, v ktorej žijeme.

Vážený pán primátor  Ing. Martin Tomčányi,

ja, rodič dieťaťa, ktorému  aj mnou volení poslanci  MsZ  schválením návrhu predloženého na rokovanie  MsZ  zdražili pobyt v materskej škole o viac ako  100 %   Vás  týmto verejne žiadam o nepodpísanie predmetných uznesení  MsZ  týkajúcich sa  nárastu poplatkov za školné  o viac ako  100%,  finančnej investície do realizácie umelého  trávnika a dodatočného navýšenia dotácie pre športový klub  ŠKF Sereď.

Žiadam  Vás, aby ste sa svojou volenou funkciou a z nej vyplývajúcou autoritou zasadili nielen o to, čo od  Vás žiadajú voliči, ale aj o to, v čo ste sa zaviazali v predvolebnej kampani – totiž spravodlivo rozdeľovať finančné prostriedky medzi  všetky športové kluby a iné združenia občanov v meste. 

Poslancom  MsZ  ja, ich volič pripomínam  povinnosť naše spoločné finančné zdroje rozdeľovať rovnocenne  medzi všetkých občanov mesta a nie pre úzko záujmové skupiny obyvateľov  tak, ako sa to  žiaľ deje už po dlhé roky.

Pripomínam im, že  hlasy mojej rodiny i hlasy moje dostali na základe našej dôvery v ich spravodlivé konanie a zastupovanie nás vo veciach verejných – našu dôveru takto amorálnymi rozhodnutiami stratili.

Pán primátor, viceprimátor a pán prednosta MsÚ, už dlhšiu dobu od  Vás počúvame, ako dôležité je šetrenie a aké finančné výpadky čakajú naše mesto.

Práve  z tohto dôvodu  a zároveň preto, aby sme  Vašim vyjadreniam my občania mohli v budúcnosti veriť, Vás týmto žiadam, aby ste svoje prezentované vyjadrenia potvrdili aj reálnymi činmi.  Zatiaľ až mimoriadne rýchlym  nájdením   čiastky  20 000 Eur pre de facto súkromný futbalový klub jedine potvrdzujete domnienky, že peňazí pre „vyvolených“ je v mestskom rozpočte dostatok.

Vážený pán primátor  Ing. Martin Tomčányi,

nakoľko posledné  rokovanie  MsZ  a rozhodnutia na ňom prijaté  jasne dokázali, že mesto  Sereď má na investície i financovanie voľno časových aktivít dostatok finančných zdrojov, Vám týmto navrhujem, aby ste v záujme našich detí a väčšiny obyvateľov mesta  vlastnou iniciatívou vytvorili komisiu zloženú z dostatočného počtu dobrovoľníkov vybraných, či napríklad  vylosovaných z pomedzi záujemcov  zo strany bežných občanov, ktorým  smerovanie nášho mesta a život v ňom nie sú pojmami ľahostajnými a iba rečami v krátkom predvolebnom čase.

Rozhodnutie  širokého spektra občanov by následne malo byť pre volených zástupcov záväzným v rozhodovaní o smerovaní tak vysokých finančných zdrojov pochádzajúcich z peňazí nás všetkých.     

V propagácii takejto aktivity sú noviny  SOL vedeniu mesta a poslaneckému zboru plne k dispozícii.

Myslím si, že každému z nás je jasné, že až história spravodlivo zhodnotí čo a v ktorej dobe bolo pre rozvoj mesta dôležité.  Neviem si však predstaviť historikov, ktorí by futbalový klub v rebríčku hodnotení dali pred rozvoj zameraný na mladých ľudí, deti, ich bezpečnosť, vzdelanosť a podporu detí nadaných.

Myslím si, že naše mesto v budúcnosti má šancu  v rozvoji ťažiť hlavne z toho, že mladí ľudia sa do neho budú sťahovať, budú v ňom reálne žiť, pracovať a podnikať. Budú sa v ňom cítiť bezpečne  a ich deti nebudú v MŠ sedieť na 50 ročných stoličkách či hrať sa s hračkami, ktoré pamätajú ich dedovia.

Zastávam názor, že  mesto  Sereď, teda my všetci prostredníctvom nami volených zástupcov musíme podporovať hlavne šport detí a mládeže a nie de facto dospelých profesionálov, ktorí možno z 90 % neboli ani len odchovaní  našim športovým klubom.

Verejne vyhlasujem, že nemám nič proti športu, futbalu či iným aktivitám  ŠKF, no reálne vnímam priority väčšiny občanov mesta a to je dôvod, prečo som sa ako rodič rozhodol pán primátor o túto formu intervencie voči  Vašej  osobe.

S úctou

Miloš Majko, občan mesta Sereď  a volič

 


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Ing.Makoty | 09-01-2013 20:17:54
Ficove Istoty - CVČ nemajú peniaze, Čaplovič ich odporúča vyberať od rodičov...

Čítajte viac: http://www.sme.sk/c/6661196/cvc-nemaju-peniaze-caplovic-ich-odporuca-vyberat-od-rodicov.html#ixzz2HVWy7R00 http://www.sme.sk/c/6661196/cvc-nemaju-peniaze-caplovic-ich-odporuca-vyberat-od-rodicov.html
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 08-01-2013 22:32:39
http://prievidza.sme.sk/c/6659812/handlova-setri-nizsi-plat-bude-mat-aj-primator.html
anonym | 19-12-2012 14:49:46
Na stránke SOL sa pred voľbami toľko popísalo o poslancoch,
o dôchodcovom veku, komunistickej minulosti,kandidujúci niekoľko volebných období po sebe. A čo sa stalo? Tí istí boli znova zvolení po x...tý krát.Tak nechápem, čo tu niekto hovorí o referende. Veď znova by volili ľudia tých istých čo sú teraz, ak by kandidovali.
Jozef | 19-12-2012 14:29:30
v piatok 28.ja mozem.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 19-12-2012 12:21:21
Prophecy | 19-12-2012 11:52:03 | - referendum na odvolanie MZ je prakticky nerealizovatelne. V podstate je vsak uplne jedno, kto v MZ momentalne sedi. Ak ludia budu kaslat na veci verejne a nebudu sa zaujimat o to, co poslanci robia, tak nikdy u nikoho nic nezmenia.

Riesenie je - otvoreny list bolo vazne upozornenie, dutka s vystrahou - dajme im sancu opravit pokazene! Trvajme na naprave zle a v neprospech vacsiny ludi urobenych rozhodnuti.

Poslanec je nas zastupca a preto je nevyhnutne trvat na vysvetleni, preco konal v nas neprospech. Naucme sa komunikovat, nebojme sa komunikovat a trvajme na tom, aby poslanci komunikovali s obcanmi. Nenechajte si rozkazovat od tych, ktori su voleni a plateni za to, aby pocuvali a konali podla poziadaviek vacsiny obcanov!

Je polovica volebneho obdobia za nimi a aj za nami. Navrhujem relaciu, v ktorej sa obcania budu mat moznost spytat svojich poslancov na to, co, ako a preo urobili a preco hlasovali tak, ako hlasovali.

Vyjadrite sa v diskusii, mate zaujem o stretnutie v studiu SOL v piatok 28. decembra 2012 napriklad o 18.00 hodine?
Prophecy | 19-12-2012 11:52:03
V podstate sú tý ľudia poprepájaný medzi sebou.. ako rodina.. a skoro vždy sa tam dostanú tý istý...
Takže vina je vo voličoch, občanoch mesta :(
Súhlasím s s referendom na odvolanie MZ ale obávam sa že VY vážený, tam aj tak dosadíte zase tých istých...
A takto o rok o dva tu môžeme znova písať ako išli hore dane a poplatky a ako niekto zase navrhol a odsúhlasil dodatočné financie na futbal.
No povedzte, nie je tá "monarchia" úžasná vec?
anonym | 19-12-2012 11:04:39
cajko | 19-12-2012 10:56:59. Martin by mohol byť "dobrý človek", keby sa neobklopoval s ľuďmi ako píšeš. Ale tých si vybral on sám... Takže?
cajko | 19-12-2012 10:56:59
Podla mňa je Martin dobrý človek,len je obklopený ľudmi šikovnými , ale pre seba...ak niekto vie nech sem napíše kto z hlasujúcich má koho vo futbale,a kto dieťa v škôlke a je to jasné...ja mám syna v prípravke futbalu a dcéru v škôlke a vôbec sa mi to prerozdeľovanie peňazí nepáči.Škôlku platím,synovi futbal tiež-cesta autami na zápasy,5€ mesačne poplatok,a športovú výstroj... a na koniec ešte poznamenám, že chcem ísť bývať na dom ale v Seredi ho nehľadám.............
samospráva vs.slobodné noviny | 18-12-2012 19:56:13
http://nitra.sme.sk/c/6641324/primator-sladkovicova-rozpraval-o-strielani-novinarov.html

a toto je zlatý klinec:
Primátor: To je riziko novinára, niekoho zastrelia...
...bol som v Amerike, tam mám spolužiaka, povedal, tuto prosím ťa, každého slušne pozdrav, na každého sa usmievaj. A prečo? Dneska stretneš nejakého ko..ta..., nevieš, že ten ko..ot 145 cm vytiahne taký kolt a zastrelí ťa. Čiže daj si pozor, aby si bol na každého slušný. Viete, lebo tuto niekomu prepne a vytiahne pištoľ a zastrelí ťa. Toto mi povedal spolužiak v USA. Tonko, buď, prosím ťa, veľmi slušný, lebo tuto sú takí ľudia, vieš, vyberie takú pištoľ a potom bude strieľať. Autorka článku sa spýtala: „Čo tým chcete povedať?“ Szabó pokračoval. „Tým chcem povedať, že v USA veľmi treba dávať, kde sú hranice, neurážať niekoho...a tuto novinári na Slovensku nepoznajú hranice, tým, že oni chcú senzáciu, nepoznajú hranice, raz nastane taký moment, že niekto stratí...lebo rozprával som sa s takým človekom, z ktorého v tlači urobili totálneho blbca a ten človek povedal, že najbližšie už nebude odpovedať, už bude strieľať. Čiže neviete, kde sú hranice, keď niekoho, nie mňa, ale keď niekoho stretnete a ten stratí nervy, vyberie pištoľ a bude strieľať..., to je riziko novinára, niekoho zastrelia, bude to riziko, my obyčajní budeme sedieť pred telkou a povieme si, bolo to riziko novinára, provokoval a takto to dopadlo.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 18-12-2012 19:26:41
Jan Tison ml. | 18-12-2012 19:08:08 | - zial v praxi nieco podobne nie je prakticky realizovatelne.
Registrovaný Jan Tison ml. Jan Tison ml. | 18-12-2012 19:08:08
Pripájam sa k petícii na vyhlásenie referenda na odvolanie mestského zastupiteľstva. Je mi ľúto, že páni poslanci dávajú radšej dotácie na futbal ako na ich budúcich voličov, no ale čo už, je to všetko o "ich" a "našich" prioritách, preto si volím aj ja prioritu. Petíciu.
Nie som proti športu, ale použijem dávno použitú vetu: "deti a mládež je priorita, ktorú si má mesto všímať ako prvoradú. Financovanie športu je nadštandard, na ktorý sa majú dávať peniaze iba až keď sú priority pokryté". Preto si myslím, že dotáciou 20.000 eur mal byť dofinancovaný sektor, kde je žalostne málo peňazí.
Páni poslanci, kde sú vaše priority?
anonym | 18-12-2012 18:14:29
Sereďská La Masia
Prophecy | 18-12-2012 13:23:33
Petíciu za zrušenie dotovania futbalu v Seredi?
Hmmm to stojí za úvahu :)
Ja ako volič a občan mesta Sereď som nikde v predvolebnom vyhlásení poslancov nevidel, že budú nalievať toľko peňazí do jedného športu :(
Človek by si až myslel, že tu máme iba futbalové školy :)
Jozef | 18-12-2012 08:55:34
takze podme pisat pravdu:
na Skolskej a sportovej komisii konanej dna 29.10. 2012, sa vyjadrila Mgr. Kovacova:
SK – príspevky od rodičov sú dané na základe pripomienkovania VZN riaditeľkami MŠ, ktoré po prepočtoch prišli k záveru, že je potrebné, aby rodičia prispeli sumou 15 € na žiaka MŠ. Ak príde k príkazu, že je potrebné zvýšiť pedagógom platy o 5%, bude musieť prísť k zvýšeniu až na 20 € na žiaka MŠ, tiež sa bude musieť pristúpiť aj k zvýšeniu poplatkov v ŠKD na žiaka.
Kedze sa im to zdalo moc a podla J.Comaja by mohlo prist k ubytku deti v MS, tak sa nedohodli a schvalenie tohoto VZN presunuli na decemrove MsZ.
V pripravovanom VZN boli sumy pripravene takto:
2. V § 3 odsek 1 znie:
„1) Výška príspevku za pobyt dieťaťa je:
a) v Materskej škole Ul. D. Štúra a jej elokovaných pracoviskách Ul. Cukrovarská, Fándlyho a Pažitná 20,00 EUR.
b) V Materskej škole na Ul. Komenského a jej elokovaných pracoviskách na Ul. Komenského B, Murgašova a Podzámska 30,00 EUR.

dalej:
Školská a športová komisia pri MsZ v Seredi
Zápisnica č. 10
zo zasadnutia komisie dňa 10. decembra 2012

v rozprave sa p.Vydarena vyjadrila:
BV – pán primátor na stretnutiach s občanmi v škôlkach vyjadril prísľub, že poplatok bude rovnaký vo všetkých škôlkach a navrhnutá suma bola 25 €.

a tato suma presla.
A co si myslite, keby sa povodne navrhy 20, 30 a az 50Eur neboli medializovali tu na SOL, co by sa stalo?
Mozno by potichu presiel najvyssi navrh a p.poslanci az na dvoch, by to potichu odhlasovali.Aj Vami spominana p. Nemethova - bola za.
A je pravda aj to, ze Starecek podal navrh na zvysenie rozpoctu pre sport o 20000Eur a ten presiel.
Tu sa p. Nemethova zdrzala a jediny proti bol p. Kurbel.
A k podpisaniu dodatkov zmluv s fotbalistami a basketbalistami doslo na druhy den po MsZ.(fotbal +11 000 Eur, basket +7590 Eur, HK +1410 Eur).
pište pravdu | 18-12-2012 07:48:35
Rodičia sa dohodli, že budú platiť 25 € tak to prezentoval poslanec Kalinay o čom stále píšete veď sa služby zlepšia v školke o 1OO % Pani Némethová v rozprave vystúpila, aby peniaze boli spravodlivo prerozdelená na školky a neziskové organizácie aby sa kúpili postele, stoličky ap. a nie len pre šport veď to tvrdo kritizovala , ako ste počúvali záznam s rokovania . Andrea Nováková
Registrovaný Martin Blasko Martin Blasko | 17-12-2012 23:08:51
Neriesme ci nas bude 30% alebo nebude.Ked sa peticia vyhlasi a hlavne ked sa dobre obcanom odkomunikuje aby aj menej chapavy pochopili o co sa jedna,verim ze nas bude dost.Ta peticia uz nebude len o fotbalistoch a skolke, to uz budeno celkovej nespokojnosti obcanov.To co uz predvadza p.Starecek a spol.je vrchol sebectva a arogancie.On mysli len na svoj fotbal a obaluje to do reci ako pre mladez a mesto.Lenze ludia v Seredi maju ine problemy a tie treba riesit a nie davat peniaze na zbytocnosti ked su peniaze neni a potom to dat zaplatit obcanom.Ak by mu naozaj zalezalo na mladezi, tak by presadil napriklad tych 20000 eur pre skolku.Ale co uz...ego je silnejsie
Robo | 17-12-2012 22:34:07
A mozno by bolo dobre to spojit aj s nesuhlasom podnikatelov za platenie za reklamu na ich vlastnom majetku nakolko to ohrozi ich situaciu sa vôbec udrzat v tomto meste a uz aj tak platia dost vysoke dane a poplatky tomuto mestu.A potom ze je malo ked sa tu len tak da 20 000 eur na kopanie lopty. Takato byrokracia a zdieranie mestom ich uz vedie dolu vodou do krachu. Takze pravdepodobne by sa aj tam nasle znacna podpora.
seredcanko | 17-12-2012 22:05:05
peticne harky staci dat do materskych skolok a tam to podpise kazdy rodic. Hned mas uz dost vysoke percento.
Návod na petíciu | 17-12-2012 21:57:14
Na zorganizovanie petície treba podľa zákona č. 369/90 Zb. o obecnom zriadení minimálne 30% oprávnených voličov mesta. Potom musí obecné zástupiteľstvo vyhlásiť referendum na odvolanie mestského zastupiteľstva a ak sa nás nazbiera 30 percent, zastupiteľstvo MUSÍ vyhlásiť referendum do 90 dní.
Takže otázka znie: "nájde sa nás tu (v našej krásnej Seredi) 30 %"?
Ja výzvu určite podporím.
anonym | 17-12-2012 21:26:48
Anonym | 17-12-2012 21:03:28 nevkladaj mi slová do úst, čo som nepovedal ! A čo tých 5O eur nebolo v návrhu, či čo ?? Asi nemáš dieťa, ked takto píšeš. Keby si mal dve deti v školke , hned by si písal inak.
anonym | 17-12-2012 21:26:30
Otacate a vysvetlujete si to kazdy tak,ako vam to vyhovuje.Zbytocne sa tu bude stavat niekto na zadne a ironizovat.Fakt je taky,ze mesto dalo 20000 tis.futbalistom a skolkam zdvihli poplatky o viac ako 100 per.Ci sa to niekomu paci,alebo nie,tek je to svinstvo.Ak sa nato aj casom zabudne a opat vsetci budeme drzat huby,pri nasledujucich volbach budeme ovela opatrnejsi.
Anonym | 17-12-2012 21:03:28
Tak toto je už ako v rozprávke: ZLÍ poslanci by schválili 50 Eur, keby DOBRÉ seredonline nezriadilo nápravu Možno sú tí poslanci takí ZLÍ, že by schválili aj 100 Eur, či?
anonym | 17-12-2012 19:45:14
Občan pokiaľ ja viem, SOL nikdy netvrdilo, že školky budu platiť na sto percent 5O eur. Uverejnili len NAVRH VZN, ktorý bol aj na oficiálnej stránke. A dobre urobili, lebo sa vyvovala vzbura rodičov, a možno bez nej by tých 5O eur aj schválili. Takto je to len 25 eur. Ved priniesli aj info zo stretnutia rodičov s vedením..

a čo je nepravda o 20 000 eurách pre športové kluby? ved ich na zastupiteľstve schválili..mám dojem že si zamestnanec MU, tak by si to mal vedieť. čítaj zapisnicu zo zastupiteľstva čo navrhol Stareček a že sa to aj shválilo.

takže ja žiadne klamstvo alebo polopravdu tu nevidím! ak ty áno, doporučujem zájsť k očnému lekárovi.
Pre občana | 17-12-2012 18:24:21
Veľmi dobre napísané.
Občan | 17-12-2012 16:34:46
Najhoršie sú polopravdy ,demagógia a hiistéria ktorú zu niekto zámerne šíri. Zaručený 50 € príspevok , stoličky a hračky po starých rodičoch,to je čo?
20 000 € mimoriadne pre futbalový klub ?
Zlé a zlé a zlé aj keď autor vie že to nie je košér , ale aby sa čítalo - to stačí
To chceme ,to potrebujú ľudia - farmy, bulvár , nešťastia , atď.
Robo Horvath | 17-12-2012 16:18:26
Aka to starost? To ty neries. Ja sa tam s radostou podpisem tak ako mam. Skus riesit podstatu toho co som napisal. To je urcite vaznejsi problem tohoto mesta ako tvoje alebo moje meno.
Anonym | 17-12-2012 15:28:16
Robo Horváth, ty čo chceš podpisovať? Veď ty ani nie si Robo Horváth. Nabudúce sa podpíš Anonym, bude to slušnejšie.
Robo Horvath | 17-12-2012 14:54:22
Trosku tu utiekla do zakulisia jedna podstatna vec co tu napisal:
seredcanko | 16-12-2012 19:25:09
""sice nikto peticiu nepisal, ale na podatelnu MsU bolo podanych cca 450 pripomienok od rodicov k spominanemu VZN, neviem z akych pricin sa to k zastupitelstvu uz nedostalo, ktovie kto to mal na starosti, ale to je uz asi na dalsi clanok " a tak si v tej Seredi zijeme 2.""

A prave toto je dost vazna vec co sa v tomto meste udialo a to je prave to ze sa tu nieco poslancom zatajilo alebo vedome tu niekto ignoroval povinnost o takomto niecom poslancov informovat. Ved predsa toto nieje normalne aby v tomto meste si dovolil niekto ignorovat 450 pripomienok obyvatelov nasho mesta. Co toto je!!! Ako sa taketo nieco môze stat !!!

Pokial sa bude robit nejaka peticia s radostou ju podpisem a asi nebudem sam.
Jozef | 17-12-2012 14:19:09
dufam, ze sa to nerozsype:

MUDr. Miroslav Bucha NEPRÍTOMNÝ
Ing. Bystrík Horváth ZA
JUDr. Michal Irsák NEPRÍTOMNÝ
Ing. Norbert Kalinai ZA
Pavlína Karmažínová PROTI
Michal Koričanský ZDRŽAL SA
MUDr. Eva Krajčová ZA
Mgr. Marcel Královič NEPRÍTOMNÝ
Ing.arch. Róbert Kráľ ZA
Pavol Kurbel PROTI
Ing. Ľubomír Kyselý ZA
Ing. Marek Lovecký NEPRÍTOMNÝ
Mgr. Marta Némethová ZA
Mgr. Peter Rampašek ZDRŽAL SA
Ing. Marián Sidor ZA
Róbert Stareček ZA
Robert Šipka ZA
Bc. Ľubomír Veselický ZA
Božena Vydarená ZDRŽAL SA
Jozef | 17-12-2012 14:15:45
č.7:
Prebieha rozprava.
Stanovisko komisie školstva predniesol poslanec Kalinai spolu s procedurálnym návrhom na výšku príspevku 25 eur na obidvoch materských školách spolu s povinosťou riaditeľov MŠ pripraviť podrobný rozpočet.

MsZ schvaľuje procedurálny návrh.

Návrh VZN bol schválený.

cize: z povodnych 12 eur na 50 nepreslo a navrhli 25. ZVYSENIE. A proti tomu boli posalanci pp. Kurbel a Karmazinova
pre anonym | 17-12-2012 14:06:12
Karmažínová a Kurbel boli proti 25 eurovému poplatku. O 50 eurovom poplatku sa ani nehlasovalo. Pozri si hlasovanie č 17 bod číslo 7
Jozef | 17-12-2012 13:55:11
Martin, je to tak. Tu sa mozes pozriet:
http://www.sered.sk/data/2_samosprava/volene_organy/hlasovanie_poslancov/20121211/index.xml

ide o body: č.7, a č.14

A k tej peticii: myslim si, ze je este stale moznost podpisat sa pod "otvoreny list obcanov...", ktory bol doruceny na mesto, Milos, ak sa mylim povedz.
Pokial to je mozne, tak nevidim problem ako niekde na verejnom mieste(napr. v Milosovej vysunutej kancelarii v Lavazze)) ulozit jeho kopiu a podpisovy harok, aby sa mohli ludia pridat.
Či?
A nasledne ktokolvek mozte zacat s podobnou podpisovou akciou.Trebars aj s peticiou na vyhlasenie referenda. Cim viac, tym lepsie, pretoze ako sa vyjadril isty p. poslanec - ma dojem, ze volici sranduju (pri ocenovani obcanov a kolektivov).
Urcite ste si vsimli, ze kazdy "pruser" tatkov mesta po nejakom case vysumi a ludia zabudnu. Takze spravny cas je vzdy tesne po takomto prusery.
anonym | 17-12-2012 13:51:02
Jozef, ak som dobre videl, tak Kurbel a Karmažínová bolo proti 50 eurovému poplatku. Ale za 25 euroví okrem neprítomných bol každý ZA.
Jarmila | 17-12-2012 13:33:56
Som sklamana a preto takuto peticiu rada pndpisem.
Registrovaný Martin Blasko Martin Blasko | 17-12-2012 13:14:20
P.Kurbel, ste charakter ak ste hlasoval ako pise Jozef.Palec hore!!! Suhlasim s Gulakom, naozaj treba zacat nieco robit a najlepsie hned s peticiou.Ved ked sa daju zvolit, musia dat aj odvolat.Obcanov tento spolok poslancov s.r.o nezastupuje takze su nam obcanom na nic.Idealne by bolo medzi sviatkami vyhlasit v rozhlase ze je peticia a preco a nech ludia pridu sa podpisat.Najviac ma vsak sklamal primator.Mal som o nom inu mienku, povazoval som ho vzdy za charakter a za cloveka, ktory ak da slovo chlapa, tak ho aj dostoji.To bolo slubov pred volbami.Napiste oznam kedy a kde sa bude dat podpisat peticia a ideme na to
anonym | 17-12-2012 12:48:09
Treba znova voliť Starečka, Horvátha, Kalinaia, Vydarenú a pod. Už majú skúsenosti z niekoľkých volebných období, takže určite to mesto ťahajú len k svetlej budúcnosti.
Jozef | 17-12-2012 11:41:00
pardon, este p. Karmazinova bola proti 25E.
gulak | 17-12-2012 11:40:08
anonym-ok-začneme to spolu
Jozef | 17-12-2012 11:38:02
Na MsZ, z 19. poslancov boli piati nepritomni a ostatni az na pana Kurbela zahlasovali ZA Stareckov navrh na zvysenie dotacie sportovcom.(+20000)
Takisto p.Kurbel ako jediny hlasoval proti navrhu na zvysenie za skolky na 25 E.
Takisto ako jediny pozadoval zrusenie investicie do umeleho superhyper travnika.
A este: skoda, ze si nikto nevsimol jeho navrh, aby mesto dotovalo iba sport deti a mladych.
anonym | 17-12-2012 11:36:51
gulak - treba vypísať. to je len konštatovanie. Rozbehni to.
Silvia Stankova | 17-12-2012 11:23:20
gulak suhlasim. A hlavne aby si ludia zvolili takych co budu zastupovat vsetkych ludi a nie len 11 futbalistov.
gulak | 17-12-2012 11:18:30
Ako som už písal-treba petíciu na vypísanie referenda o nových voľbách do mestského zastupiteľstva-amen
odhlasujem deti zo škôlky! | 17-12-2012 10:58:15
Vážení páni poslanci, aby bolo jasné, beriem v úvahu Vaše rozhodnutia ohľadne navýšenia dotácií futbalistom a neakceptovanie väčšiny ľudí a ich detí o dotáciu škôlok!!! Na protest z mojej strany, hlúpeho voliča vykonám následovné kroky:
1. odhlásim obe deti zo škôlky a budem dúfať, že bude takých rodičov viac. som zvedavý ako uživíte škôlky s polovičným množstvom detí. Pravdepodobne im zdvihnete školné na 50 E mesačne.
2. v následovných voľbách má p. Stareček o hlas menej a nielen on. Chvaľabohu máme my občania, možnosť voľby, takže Vás voliť nebudem. A čo viac, nie len ja. Chvaľabohu je nás viac.

Ak si páni poslanci nevážia budúcu generáciu, nech sa páči. Budiž ich vôľa. Hádam sa v budúcom volebnom období zvolia občania, ktorí nebudú vyhadzovať obecné peniaze na futbal, na ktorý chodí minimálne množstvo ľudí, ale investuje sa do budúcej generácie.
Na záver: Vážení páni poslanci, všímame si Vás už viac a táto aféra Vám na popularite a hlasoch nepridá.
Vážení voliči, zamyslite sa, koho voliť v ďalších voľbách.
Registrovaný Miro Motyčák Miro Motyčák | 16-12-2012 20:23:50
Cela tato situacia je az tragikomicka. Aj keby na chleba nebolo, tak na futbal sa vzdy najde. Jeden by mal pocit, ze sme taka mala slovenska Brazilia a futbal je proste v nasom meste az nabozenstvom a v poslaneckych laviciach nam sedia Pele s Maradonom a Platinim.
Peter Toth to velmi pekne vystihol, treba podporovat sport, to ano, ale nie starych capov. Podporovat pripravky a mladeznicke kluby, aby deti mohli travit viac casu na ihrisku ako pri pocitaci, ci uz sa jedna o futbalove, basketbalove, alebo aj speedmintonove ihrisko. Potom vecne omielanie, na co vsetko mesto nema peniaze a musi zvysovat dane a poplatky pre vsetkych obcanov vyznievaju ako falosne a pokrytecke kecy.
seredcanko | 16-12-2012 19:25:09
anonym | 16-12-2012 12:03:08

sice nikto peticiu nepisal, ale na podatelnu MsU bolo podanych cca 450 pripomienok od rodicov k spominanemu VZN, neviem z akych pricin sa to k zastupitelstvu uz nedostalo, ktovie kto to mal na starosti, ale to je uz asi na dalsi clanok " a tak si v tej Seredi zijeme 2.
ja a ty | 16-12-2012 16:23:12
Velebnosti chce se mi blejt........
natur | 16-12-2012 15:29:50
Na vybudovanie novych parkovacich miest mesto peniaze nema.pr eto treba parkovanie spoplatnit nehoraznou sumou.Pre NASE det i,nasu buducnost mesto peniaze nema.Ale pre futbalistov ktory hraju piatu kukuricnu ligu sa peniaze najdu vzdy.Dakujeme PAN I POSLANCI pardon PANI FUTBALISTI
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 16-12-2012 12:25:09
anonym | 16-12-2012 12:03:08 | - nie, nemusi. Moze dat signal poslancom, ze ide aj o jeho meno a o to, ako sa tie 4 roky zapisu do historie. A oni sa zapisu !

Ide o to, ze pravidla demokracie su nastavene tak, ako to vyhovuje tym, ktori chcu ludi ovladat. A preto je to zial iba na jednotlivcoch a ich charaktere.

Moemntalna situacia primatora je nie zavidenia hodna. Ale to iste pochopili uz viaceri. Je to na nom. Kazdy o vaznej nespokojnosti obcanov vedel mesiace. Mohol konat.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 16-12-2012 12:20:56
anonym | 16-12-2012 12:03:08 | - SOL ani Majko nespasia mesto! Je to vec obcanov - je to Vasa vec! Preco ste nesedeli na MsZ a s podpisanou peticiou ste nevystupili k danym bodom?

Preco len lamentujete v diskusii? Majko na zastupitelstvach presedel viac casu, ako mnohi poslanci, ktori za to brali odmeny, o ktorych sa beznemu cloveku nesniva!
To si naozaj myslite, ze Tothova, Sklenar, ci Majko tu urobia vsetko za ludi? Mate cestu vydlazdenu a oznacenu vlajockami az do ciela. Zdvihnite rite a aspon po nej chodte.

Obcania mesta Sered maju uz 5 rokov k dispozicii SOL - to, co v takejto podobe nema ziadne ine mesto v republike!

A Vy to vyuzivate hlavne na to, aby ste utocili na tych par ludi, ktori namiesto lyzovacky ci inej zaluby za vlastne robia robotu, za ktorej slaby odvar inych VY PLATITE (a tragedia je ze este aj my) - ked Vam to konecne dojde, tak pridete na podstatu problemu.

Staci rozmyslat nad tym, co poslancom a vedeniu mesta po dlhe roky nevyhovuje. 17. novembra 2012 na Malej scene v BA v besede konanej na pozvanie tych, ktori nam vobec umoznili zit v demokracii, som sa verejne vyjadril - pre voleneho zastupcu po volbach niet nebezpecnejsieho, ako zvedavy a rozumny obcan !! Je to na konci videa.

A ak mate dojem, ze niekto niekoho zavadza, vykaslite sa na to. Ved diskusie su v podstate neobmedzene. A dufajme, ze vsetko urobi za nas niekto iny.
Drzim Vam palce.
anonym | 16-12-2012 12:03:08
Nic ine len populizmus. Majko dobre vie, ze primator a mesto potrebuje mat schvaleny rozpocet preto uznesenie o rozpocte musi podpisat. Zato na zastupitelstve nikoho nebolo, nikto nepoziadal o vystupenie k tymto bodom pred hlasovanim, preco asi ? Spisal niekto peticiu ? Zvolal niekto zhromazdenie obcanov ? nic nula zero, proste stale je s vami manipulovane ludia, ci uz tymi co ste volili, alebo tymi co su akoze proti nim ... len dovtedy kym ich nezvolite. Bohuzial sa pridavate k sedej, ktora bojuje len so svojim vlastnym odtienom ... ked splynu bude to zase len seda ...
Registrovaný Peter Tóth Peter Tóth | 16-12-2012 11:43:08
Musim sa pripojit k nazoru Milosa. Treba podporovat sport, ale nie profesionalny. Preco ma mesto podporovat zabavu par vyvolenych? Ja v tom zmysel nevidim. Podporovat futbal v meste, ale podporovat deti a mladych. Prilakat ich k futbalu. A nie davat vyplatu par ludom. Ked bude v klube 50 deti a budu chciet hrat, tak nech maju dotaciu. OPODSTATNENE naklady nech maju preplatene (plat trenera, sprchy,...). Ale nie to aby za sport dostavali peniaze. Basketball, volejball a i detto. Sam sa venujem viacerym sportom (skalolezectvo, spolocenske tance, cyklistika,...) a mna za to nikto neplati a ani nechcem. Su to konicky a platim a platit si ich budem sam. V meste treba vytvorit podmienky na sport a nie podporovat profesionalov.

Ja to spravim takto:

Vyzyvam kluby v Seredi - zavolajte, napiste mi (kontakt je v kontaktoch stranky), pridem na vas trening, spravime par fotiek nejaky rozhovor nech sa verejnost o Vas dozvie. Nech mame predstavu kolko je v Seredi sportovych klubov a cim sa zaoberaju a CO DOSTAVAJU OD MESTA, NA CO SA FINANCNE PROSTRIEDKY MINU a hlavne KOLO MAJU CLENOV.
Julia K. | 16-12-2012 10:26:30
Konecne zrejme obcania mesta zistuju ze rozdavanie penazi mestom ma svoj limit - niekomu tie peniaze musia zobrat. Rodiny s detmi v skolke, v dnesnej dobe snad najvzacnejsia cast obyvatelstva sa musi poskladat velkym detom ktori normalne chodia do roboty aby si vo volnom case mohli zahrat futbal. Toto je hanba!
pre shelley | 16-12-2012 09:33:39
Vam sa zda byt v poriadku,ze futbalu mesto da 2O tis.a skolkam zdvihnu poplatky?To nie je kydanie,ale fakt!
ivana | 16-12-2012 08:30:23
Občan | 15-12-2012 23:40:02 - verte, ze sa to riesilo aj pred zastupiteľstvom, staci sledovat stranku...

futbalisti - buducnost serede! aspon viem, ktorym smerom mam viest svoje deti... pre sered urcite nie...
anonym | 16-12-2012 06:58:02
čestnosť, spravodlivosť, nezištnosť, dobrosrdečnosť, ústretovosť voči iným, láskavosť, ušľachtilosť, čistota a podobne > 20 000 Eur pre de facto súkromný futbalový klub
anonym | 16-12-2012 06:40:08
Vážený pán primátor, verím vo Vaše dobro, čestnosť, spravodlivosť, súcitnosť - vlastnosti, pre ktoré som Vás volil. Nedovoľte svojím spolupracovníkom, aby Vás o tieto hodnoty obrali.
amigo | 16-12-2012 01:04:08
S úctou

Miloš Majko, občan mesta Sereď a volič
.
tento tvoj blog plny tvojich pometenych nazorov si nezasluzi nosit meno SERED on line....
premenuj sa na MAJKO online zatrpknuty .
bude to vystiznejsie .
upada to tu ako listie zo stromov na jesen
Horvathovi | 16-12-2012 00:33:33
Ty si starý nezištný priateľ? Čítam niektoré tvoje príspevky a určite by som Ťa ja za priateľa nechcel.
Nalepšie zrušiť šport, kino , kultúrny dom a nerobiť nič. Je populizmom písať takéto výlevy - a skutek utek.

P. Majko za prezidenta na hrad
.Gašparko za Gašparka.
shelley | 15-12-2012 23:59:10
Prestaňte už kydať na celé seredské mestské vedenie, už ste trápni. Tomčányi má stále moju dôveru.
Robo Horvath | 15-12-2012 23:52:30
Uz dost dlho tu pisem o tom ze toto mesto by malo ist trosku inym smerom. Nie len rozdavat svojim priatelom a potom ked uz nebude co rozdavat, tak tahat peniaze od obyvatelov a podnikatelov cez zvysovanie dani a poplatkov.
Toto mesto ma robit investicie co budu mestu setrit a zarabat peniaze a nasledne az potom spravodlivo rozdavat.
Za tych 20 000 eur mesto malo zateplit skôlku a potom za kazdorocne usetrene sa nemuseli rodicom zvysovat poplatky alebo nieco rozdat. Takto ste len rozdali a viac nic. Pokial mesto ma peniaze treba ich takto investovat a zatial obmedzit investicie tam kde sa neusporne navysuju len vydavky a co nasledne bude mesto nutene to platat od obyvatelov.
Dufam ze tato vyzva bude aj na SN a vyhlasena v mestskom rozhlase aby aj starsi obyvatelia dobre poculi co sa tu vlastne deje.
Tiez by bolo dobre keby to bolo niekde na verejno dostupnom mieste k nahliadnutiu s možnym podpisom , lebo mam pocit ze viacero obyvatelov podpori tuto Majkovu vyzvu.
Martin, mozno si ani neuvedomujes ze tieto spatne rozhodnutia uberaju volicov ale buraju aj stare nezistne priatelstvo.
Občan | 15-12-2012 23:40:02
Zastupiteľstvo bolo 11.12. a dnes je 15.12 takže asi po funuse alebo z núdze cnosť? Prečo až teraz?
Anna Jakubíková | 15-12-2012 23:01:26
Vážený pán primátor pripájam sa k výzve pána Majka a verím vo Vaše správne rozhodnutie.
sused | 15-12-2012 22:00:27
ja,ako občan mesta,Vás p.Majko prosím aby ste v buducich volbach kandidovaly na primatora. Mate moj hlas.
Jozef | 15-12-2012 21:34:01
len na osviezenie pamate:
tento rok uz mesto zadotovalo:
fotbalistov sumou - 77 510 Eur
basketbalistov sumou - 47 740 Eur.
Z toho k poslednemu navyseniu povodnych uz styri (3)krat zvysenych dotacii prislo podpisom zmluv 12.12.2012 a to v sumach: fotbal +11 000 Eur, basket +7590 Eur.(tieto sumy su uz zaratane vyssie)
Takze Milos asi pozde.
anonym | 15-12-2012 20:29:54
za 20 000 eur by sa mohli opraviť chodníky v meste, ktoré su v katastrofálnom stave. Vážené vedenie, chodte sa pozrieť do parku pri Progrese, samá jama, vypuklina. Deti by sa tam chceli bicyklovať, korčulovat ale no nedá sa ani kočík tlačiť.
nazor | 15-12-2012 20:20:13
Však Seredania hrajú všade Ligu Majstrov, tak musia reprezentovať. My keď si chceme niekde zašportovať, tak si musíme platiť halu, kurt... Neviem, ktorí naši športovci sú profesionály a platí ich klub a nemajú žiadny iný príjem. Keďže sú normálne zamestnaní, tak ak chcú športovať, tak nech si platia ako my ostatní. Samozrejme to treba podporovať, ale určite nie viac ako deti. A o vyrovnanom rozpočte nech nehovoria. Predsa školstvo a zdravotníctvo nemôžu byť ziskové, tam treba investovať! Ej ale či ma nasrdili. Ešte to debily prezentujú, že môžeme byť radi, že nie 50€ a to nehovorím o tom, že MŠ od nás vytiahne ďalšie peniaze.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign