Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Pozvánka na zajtrajšiu diskusiu o problematike, ktorá zaujíma nás všetkých

Miloš MajkoDátum28. 01. 2010 16:00:34TémaDISKUSNÉ RELÁCIE

Na základe vysokého záujmu občanov o tému Rómska problematika, sme sa rozhodli operatívne zorganizovat verejné stretnutie tých, ktorí k tejto téme občanom - obyvateľom mesta majú čo povedať. Pozvanie na zajtrajšok piatok 29. január 2010 o 18.00 hodine do priestorov kaviarne Old Times Caffee v Delta pasáži prijali zástupcovia AZR a viceprimátor mesta Peter Rampašek. Zástupcovia Policajného zboru SR sa z dôvodu plnenia iných služobných povinností ospravedlnili. Uvádzame list AZR v plnom znení: Vážený pán Majko, dovoľte nám poďakovať za prípravné konania vo veci úvodného rokovania k problematike segregovaných skupín obyvateľov žijúcich na území mesta Seredi. Toto verejné úvodné rokovanie s predstaviteľmi mesta by malo zahájiť činnosti spojené s riešením problematiky minority v konkrétnych podmienkach Vášho mesta a preto si myslíme, že by bolo vhodné, aby ako monitor boli prizvaní aj občania, ktorých sa problematika dotýka. Za Asociáciu zamestnávateľov Rómov sa tohoto verejného rokovania zúčastní osobne predseda združenia Václav Kappel, ďalej Vincent Stojka za olašských Rómov a ja osobne. Cieľom rokovania je vytýčenie hlavných cieľov a oblastí činnosti k zabezpečení riešenia problematiky a následná postupná minimalizácia dopadov elementu sociálnej chudoby v podmienkach mesta Sereď. Prosíme iba o posledný termín rokovania a miesto rokovania. Ďakujeme a zostávame s pozdravom Petr Kučera v mene AZR - - - Na diskusiu pozývame občanov, ktorí majú záujem o danej problematike vecne diskutovať. Veríme, že vzájomnou komunikáciou príde k vyjasneniu si viacerých pohľadov všetkých zúčastnených strán.


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
›REGISTROVANÍ MENOM‹
registrovaní nickom
všetci
MTS | 31-01-2010 17:02:39
opat nieco aktualne k ciganom .. Dopocul som sa ze vcera t.j. 30.1. vo vecernych hodinach policajti v Seredi prichytili priamo pri kradezi nejakeho cigana ktory niekde pri poliklinike okradol nejaku babku.. neviete niekto nieco o tom? .. alebo p. Majko neviete nieco o tom zistit? to len pre tych co zastavaju ciganov ze ved oni nic zle nerobia.
anonym | 29-01-2010 15:14:04
Na debatu mala byť prizvaná aj pani poslankyňa Kramárová, aby vysvetlila postoj SNS k tejto problematike.
Miloš Majko | 29-01-2010 12:08:56
Dakujeme za Vase nazory. Noviny budu informovat o kazdom probleme vzdy objektivne a nezaujato. Verime, ze dnesne stretnutie posunie veci aspon z casti dopredu. Nikto si nedava nerealne mety - no vecna diskusia a navrhy zucastnenych stran verim ze budu vloditkom, ako postupovat dalej. Ako som uz spomenul niekolkokrat, ide o problematiku, ktora bola odsuvana desiatky rokov na vedlajsiu kolaj. V neprospech vsetkych stran. Je potrebne vyuzit snahu veci riesit. Ina cesta z dlhodobeho meradla i tak nejestvuje.
anna | 29-01-2010 11:44:53
Dobré otázky, odpovede na ne by určite zaujímali všetkých,ktorí túto stránku navštevujú. Díky, pán Majko, dúfam, že tu zverejníte výsledky stretnutia, ale nie tie "múdre", nič nehovoriace frázy pána Kučeru. *yes* *yes* *yes*
Roman | 29-01-2010 11:02:29
Včera pribudli na Cukrovarskom gete ďaľšie tri satelity DIGI TV. Skoro ma porazilo, keď som prechádzal okolo.
Miloš Majko | 29-01-2010 10:05:31
Pozvanych bolo viacej diskutujucich vcitane pana primatora, no ucast prislubili v pozvanke uvedeni pani.
žovanni | 29-01-2010 10:02:45
Keby som sa mal v piatok vecer po praci zucastnit diskusie, v ktorej budu ako pozvani diskutujuci podobni šašovia ako henten p. Kučera a pod., tak sa asi nezdrzim a moje prispevky by boli asi za hranicami slušnosti, čo si ako vychovany spoluobcan radšej odpustim. V každom prípade ale oceňujem túto iniciativu a drzim palce, pan Majko a spol. PS: Prečo nebol pozvaný pán riaditeľ Vranovič? Určite má v talóne množstvo inšpiratívnych riešení a cenných rád :-D
otázka | 29-01-2010 08:47:59
pre p.Vincenta Stojku:riešite v rámci vašej komunity aj prípady vzájomného "podvedenia"jedného róma druhým,konkrétne viem o jednom takom prípade,keď vlastný rodinný príslušník/vzdialený/obral iného róma v kartách o nehnuteľnosť,ale keďže nemal kam ísť bývať,ostal "na krku"mestu.Prečo si vaša komunita nerieši takéto a aj iné prípady napr.úžery,keď viem že máte aj svoj vlastný tzv.rómsky súd? P.S.tieto verdikty dokonca uznávajú viac ako rozhodnutia štátnych orgánov...
ja | 29-01-2010 07:32:36
o akych segregovanych skupinach obyvatelov pise p.Kucera v liste???Co takto realizovat grecky model o akom pisal v predchadzajucom clanku p.Sklenar??Co na to predstavitelia AZR povedia???
Jojo | 29-01-2010 06:22:12
A predpokladám, že ešte ani daň z nehnuteľnosti neplatia... A ešte majú všetci na okne vycapený satelit DIGI TV ! By ma kua zaujímalo ako je to možné a z čoho si to platia? Super štát toto, fakt! Radosť byť cigánom. *headbang*
Miloš Majko | 31-01-2010 10:45:31
material z diskusie zpracovavame
anonym | 30-01-2010 21:14:06
Ako to dopadlo? Bola aj bitka? :-D
obcan | 28-01-2010 21:29:47
za vyvoz plati mesto, kazda obec je povinna odstranovat odpad, aby sa predislo sireniu nakazy. Je to podobne ako s lunikom IX v kosiciach. A kto to plati, no mi vsetci bohuzial. Aj ked osobne si myslim ze ty zmrdi maju dost penez z predaja drog nato, aby si platili za vyvoz smeti.
Jojo | 31-01-2010 03:02:20
No veru čakáme... Nepredpokladám, že jedným sedením sa švihom čarovného prútika vyrieši niekoľko desiatok rokov vlečúci sa problem, ale aj tak ma zaujímajú aspoň odpovede na otázky a nejaké východiská, prípadne či tam nepadli nejaké návrhy ako ďalej. Podľa mojej skromnej mienky je to komunita, s ktorou nikto v tejto republike nepohne minimálne do odby kým sa im nezatrhnú všetky neoprávnene vyplácané soc. dávky. *headbang*
Jojo | 28-01-2010 21:06:22
Neviem síce odkiaľ to viete, OK tak potom otázku preformulujem asi takto: Kto a za ake/koho peniaze tieto smeti vyváža?
obcan | 28-01-2010 20:25:26
jojo za vyvoz komunalneho odpadu v kolonii na ul. Cukrovarska neplatia
Jojo | 28-01-2010 19:46:07
Tiež sa pridávam k otázkam: 1. Ako je možné, že rómovia dostávajú a sú im priznané soc. dávky, keď vlastnia drahé autá o akých sa nam bežným ludom ani nesníva? 2. Nie je nikto v tomto štáte určený na to, aby taketo veci odsledoval? A následne takýmto rómom soc. dávky nezatrhol. 3. Niektorý z nich sú neustále zalezený v herniach, kde predávajú státisíce, domy, autá... Stačí sa zastaviť v najbližšej herni na ul.Cukrovarská a odsledovať si to. 4. Koho sú domy na ul.Cukrovarská (romska osada pri Cukrovare), kde bývajú rómovia? Za aké prostriedky im boli vybudované inžinierske siete a nová betonová ohrada? Platia riadne za odvoz odpadu??? Tak to by aj stačilo. odpovede ma budu mimoriadne zaujímať. Nebudete to p.Majko aj natáčať? Bolo by to fajn pozrieť si to takpovediac "naživo ". Dakujem.
Zvedavá | 28-01-2010 19:13:35
Keďže sa nemôžem verejnej diskusie zúčastniť poprosím tých, ktorí sa zúčastnia aby položili otázky za mňa. 1. Pána Kappela alebo pána Kučeru sa chcem spýtať čo si myslí o zvýšenej nevraživosti až nenávisti ľudí voči Rómom, ktorá nie je vyvolaná politickými vyhláseniami napr. p. Belousovovej, ale dlhoročným nedobrovoľným súžitím s Rómami. 2.Či je podľa nich normálne aby maloleté Rómky na vých. Slovensku rodili deti pre detské domovy? 3.Čo si myslia o "zaslúžených sociálnych dávkach".Ďakujem.
Miloš Majko | 28-01-2010 18:33:56
Otazka bude polozena. Ludi vela byt nemoze, kapacita kaviarne je obmedzena. Kazdy vsak moze otazku polozit uz odteraz v diskusii.
seredan | 28-01-2010 17:11:54
velmi rad by som sa zucastnil tejto diskusie, ale zajtra budem mimo mesto tak nebudem moct. Poprosil by som niekoho, kto by sa zamna spytal co sa mieni robit s dovezenimi autami (zvacsa stare crepy) z anglicka, ktore sem povacsinou dovazaju cigani. Parkovacich miest na sidliskach je malo, a este aj tych malo je zapratanych autami, ktore nemaju ziadne papiere, STK, a slovenske znacky. Ak by sa niekto podujal a polozil tuto otazku budem mu vdacni. A este by som mal jednu otazku na p. Rampaseka, preco sa trpia neplatici v socialnych bytoch na trnavskej. Dokedy budeme mi obycajny ludia platit za nich ich najmy. Dufam ze diskusia sa vydari a pride vela ludi, ktorym zalezi na rieseni daneho problemu.

Pre pridávanie komentárov k článkom sa prihláste. Ak nemáte prihlasovacie meno a heslo, zaregistrujte sa tu.

Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign