Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 19. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Pozor na znečisťovanie verejných priestranstiev pri venčení!

200

Znečisťovanie verejných priestranstiev exkrementmi psov je problém, ktorý trápi mnohých občanov. Zákon č. 282/2002 Z.z., ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov (ďalej len zákon) a VZN mesta Sereď č. 6/2002 o niektorých podmienkach držania psov (ďalej len VZN) pamätajú aj na možnosť znečistenia verejného priestranstva psom.

Ten, kto psa vedie je povinný vodiť psa tak, aby sa zamedzilo znečisťovaniu budov, dopravných prostriedkov, komunikácií a poškodzovaniu zelene.

Ak pes znečistí verejné priestranstvo výkalmi, je ten, kto psa vedie, povinný výkaly bezprostredne odstrániť.

Mesto Sereď v rámci systému zberu odpadov zabezpečuje zberné nádoby, vhodné na zhromažďovanie psích výkalov, a tiež zabezpečuje priebežné odstraňovanie ich obsahu. Nádoby s označením účelu použitia sú umiestnené na miestach, na ktorých je povolený voľný pohyb psov. Exkrementy od psov sa nepovažujú za nebezpečný odpad, je ich preto možné vyhadzovať aj do zberných nádob na bežný komunálny odpad.

Mestská polícia pravidelne kontroluje dodržiavanie podmienok, ktoré držiteľom psov a osobám, ktoré psov vodia vyplývajú zo zákona a VZN. V roku 2010 bolo vykonaných takmer 670 kontrol. Priestupok v súvislosti s držaním a vodením psa bol však zistený len v 33 prípadoch. Celková suma uloženej blokovej pokuty za porušenie povinností bola 260 €. Zo strany MsP sa vzhľadom na nedostatok svedectiev občanov nepodarilo dokázať porušenie súvisiace so znečisťovaním verejných priestranstiev konkrétnym psom a konkrétnym majiteľom.

Popri kontrole sa preto mestská polícia snaží pôsobiť aj výchovne a preventívne. Na náklady rozpočtu MsP boli opätovne aj v tomto roku zakúpené igelitové vrecká, ktoré odovzdávajú príslušníci mestskej polície držiteľovi psa alebo osobe, ktorá psa vedie, pri preverovaní plnenia zákonných povinností (minulý rok boli igelitové vrecká odovzdané 61 osobám). Ak hliadka mestskej polície pri ďalšej kontrole zistí znečisťovanie verejného priestranstva exkrementami od psa bez ich bezprostredného odstránenia z verejného priestranstva osobou, ktorá bola poučená o tejto povinnosti a boli jej vrecká odovzdané, je tejto osobe uložená sankcia – pokuta v blokovom konaní.

Mnoho psíčkarov si uvedomuje, že jednou z ich povinností pri venčení psa je bezprostredné odstránenie exkrementov z verejného priestranstva. Avšak z reakcií občanov, ktorí sa na nás obracajú v súvislosti s potrebou riešenia problému znečistených ulíc a nedávno prebiehajúcej diskusie medzi čitateľmi SeredOnLine, je zrejmé, že nie všetci si túto povinnosť plnia.

Ak sa vrátite k číslu zistených priestupkov v minulom roku (33 zistených priestupkov z takmer 670 kontrol), je zrejmé, že osoby venčiace psa sú si vedomé sankcií, ktoré im hrozia, ak hliadka mestskej polície spozoruje, že po psovi exkrementy neodstránili. A teda nie je prekvapením, že vo väčšine prípadov v prítomnosti príslušníkov mestskej polície k samotnému znečisťovaniu verejných priestranstiev výkalmi od psov nedochádza. Ak je takéto konanie MsP odhalené, zakladá sa výhradne na náhodnom spozorovaní hliadky mestskej polície.

 

Chceme čisté ulice?

Aj v tomto prípade platí, že čisté ulice, na ktorých sa nemusíme obávať, že počas vychádzky stúpime do „nevoňavej pamiatky po nedávno sa venčiacom psovi nezodpovedného milovníka psov“, je možné eliminovať len tým, že svojou spoluprácou s mestskou políciou pomôžete identifikovať tých psíčkarov, ktorí nedbajú na svoje povinnosti. Bez svedectva (ak zostanete v anonymite a nebudete s hliadkou MsP vo veci aktívne spolupracovať), nie je možné preukázať porušenie zákonnej povinnosti a identifikovať tých, ktorí sa správajú nezodpovedne a zanechávajú po venčení ulice a verejné priestranstvá znečistené psími exkrementmi.

Mestská polícia musí postupovať v zmysle platnej legislatívy, a teda nemôže konať a postihovať nikoho bez náležitého preverenia a dokázania priestupku. Znečistenie verejného priestranstva tým, že osoba, ktorá vedie psa neodstráni bezprostredne výkaly, ktorými pes znečistil, je priestupkom podľa § 7 ods. 2 písm. f) zákona č. 282/2002 Z.z., za ktorý môže byť priestupcovi uložená pokuta do 65 eur. Na to aby mohla byť sankcia uložená, musí byť skutok dokázaný, aby nebol potrestaný ten, komu nebola preukázaná vina. Inak, v zmysle rešpektovania zásady „V prípade pochybnosti v prospech obvineného.“, nie je možné sankciu uložiť.

Ak chceme mať ulice čisté, je dôležité, aby ste v prípade, že ste boli svedkami toho, že konkrétna osoba venčiaca psa neodstránila psie výkaly bezprostredne po znečistení verejného priestranstva, nezostávali v anonymite a pomohli s jej identifikáciou a dokázaním porušenia povinností. Ak sama necíti potrebu plniť si svoje povinnosti, snáď, sa poučí uloženou sankciou. Oznámenie môžete podať osobne na útvare Mestskej polície Sereď, alebo telefonicky na t.č. 159, 031 789 25 41 alebo 0903 43 47 68.

 

Ďakujeme za spoluprácu

 

Vaša mestská polícia – odd. krim. prevencie


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Ohlas na článok"VYKAL | 04-05-2012 10:29:57
Neviem koľko má rokov pisateľ.Len tak na okraj:Deti aj kakajú aj cikajú do trávy,pretože keď sú vonku ,bolo by nemožné s nimi utekať domov.To je tiež jeden z veľkých problémov nášho štátu,že ani na veľkom ihrisku nie sú pre deti sociálne zariadenia.Lenže ľudské hovienko je horšie pre prírodu ako psie a toho ľudského je v prírode tiež dosť.Zas jeden názor múdreho o tom ,že psy do bytovky nepatria.Pes do bytu veľa krát patrí viac ako nespratný a hlúpy človek.Ak majiteľ psa dodržiava všetky predpisy,môže mať psa akéhokoľvek vzrastu.Poznám dosť takých bojovníkov proti psom.Bolo im doporučené od psychológa.aby si zadovážili psa a veľmi im to pomohlo.Skúste to aj vy,nepriatelia psov.Ja mám psa a zbieram po ňom výkaly už veľmi dávno ,ešte keď ani nebolo nariadenie o zbieraní.Mňa len hnevá ,že máme toľko problémov s našou matičkou zemou ako ju devastujeme a nikomu ležia v žalúdku psie výkaly
pre 03-05-2012 21:17:00 | 04-05-2012 09:57:45
milý/á pán/i, trochu ste sa nechali uniesť. Píšem o zaostalých humusákoch, ktorí si po svojom psovi nevedia upratať. Ak k nim nepatríte, nerozumiem prečo reagujete na môj príspevok. Ja rozdeľujem psíčkarov na dobrých a zlých, podľa toho kto vie čo sa patrí. A už vôbec nerozumiem načo sem ťaháte cigánov a ostatných. Máte pocit, že ich nejako chránim alebo si ich zastávam? Reč je výlučne o psoch, aspoň z mojej strany.
Vykal | 04-05-2012 08:54:23
Vykaly su vykaly a nepatria do travy a na chodniky. To by sme mohli davat aj deti kakat do travy na ihrisko a ocikavat domy. Travnate plochy maju sluzit detom na behanie a hru. Kto ma psa, musi sa starat o to, aby robil "svoju potrebu" doma, a ked nema zahradu, kde si to tiez po psovi musite upratat, tak nemozete nechavat ich vykaly jednoducho lezat. Povazujem to za bezcitnost voci detom, ked ludia vencia psov tam, kde sa maju hrat deti.V EU su stojany s odpadovym kosom a sackami na zaciatku zony, kde je dovolene vencit psov, ale kazdy jeden, kto ide so psom, je povinny mat pri sebe vrecko, ktore si zaostaravaju samy. Moj nazor ale je, ze pes nepatri do "cinziaku", ved to je ako vo väzeni, 10 hodin sam, kym majitelia pridu z prace.
pre: tiež nazor | 03-05-2012 19:48:31 | 04-05-2012 08:48:45
Kámo, a vies co? Mne psicakri vencia psa pred domom vzdy ked som v robote, takze ich nevymaknem. Ale vies co? Nevyplakavam tu, kto mi ocisti chodnik a priestor medzi chodnikom a cestou. Pekne v sobotu si urobim poriadok. Ale vy v bytovkach pojdete na vylet, potom na 4 hodiny do Kauflandu na nakup a vecer budete na internete plackat ze vam mesto neuprace. Mali ste ako vchod/bytovka za posledny rok aspon jednu brigadu? Ak aspon jednu tak sa ospravedlnujem, ale ak nie tak co tak pobcas poupratovat okolo bytovky...? Tiez necakam na mesto kedy mi pozameta cestu...
čože?!!! | 03-05-2012 21:22:13
mám psíka 9 rokov a dostala som 1x mikroténové vrecká a pritom MP chodí okolo mna ked venčím,ale ked vidia,že po havinovi zbieram,nie som prínosom do ich pokladničky,načo by mi dávali sáčiky.....
pre:anonym 19:52 | 03-05-2012 21:17:00
Nechápem načo sa vôbec vyjadrujete a takto sprosto!Ja si kupujem sáčiky,zodvihnem všetko,viem,že nie všetci to robia.Už som počula aj taký rozhovor,vraj dosť platia dane,a kde su tie peniaze,nech sa stará mesto!Prečo sa nezačne takýto poriadok robiť s cigánmi,ved tí znečisťuju všetko!a stokrát viac ako tí ubohí psíkovia.Idem okolo cukrárne-cigáni..radšej ju obídem,fuj!Idem okolo Lavazy-cigáni...fuj!Pri sporiteľni pred stánkom,kde sme si občas kupili langoš-cigáni..fuj!Robte si s nimi poriadky,ked viete tak nadávať!
anonym | 03-05-2012 19:52:54
Namiesto vysávača by som kúpil poriadnu lopatu a každému psíčkarovi, ktorý neuprace po svojom psovi, by som dobrú drbol po krížoch. Humusáci zaostalí.
tiež nazor | 03-05-2012 19:48:31
a kto uprace po ciganoch ,opilcoch a fetosoch ktory grcaju chrachaju a sem tam aj s.ru po chodnikoch apred vchodmi do činžiakov
Nazor | 03-05-2012 16:03:29
Vysavac v meste je, treba urobit poriadnu analyzu kolko ten vysavac a jeho obsluha stoja mesto rocne. A smozrejme preverit ci je cistenie jednym vysavacom efektivne. Ak nie tak treba dan zvysit mozno potom sa psickari zobudia a zacnu po sebe upratovat pokial to nevedia.
vážené Mesto, | 03-05-2012 15:04:15
a čo tak kúpiť z daní za psov jeden vysávač na psie exrementy/prípadne aj viac/ a nejakých VPP-čkarov nechať vyčistiť sídliská?A samozrejme chronickým znečisťovateľom po upozornení a opakovanom priestupku uložiť pokutu/a z tej zaplatiť upratovanie/.
Takto vyzerajú tie vysávače:
www.haiteco.cz/vyrobce-glutton
Súhlasím s Petrom Kolnerom | 03-05-2012 13:56:18
Škoda,že takýto ohlas asi nečítajú tí čo rozpútali nenávisť proti psom a ich majiteľom.Za psa platíme ročnú daň a nie malú.kde idú tie peniaze?Myslím,že každý z nás rád chodí do prírody.Určite je rád ,keď sa môže kochať na peknej trávičke,poľných kvetoch,posedieť si na lavičke .Pod ktorú často nemôžete pustiť psa aby sa nezašpinil,lebo je tam plno odpadkov ,ohorkov z cigariet.Čo poviete? Čo vám skôr padne do oka? psie hovienko v tráve,alebo plastové fľaše porozhadzované po okolí aj keď je v tesnej blízkosti odpadkový kôš?Čo myslíte?čo je pre prírodu škodlivejšie? Psie hovienko,ktoré je nakoniec hnojivo ,alebo neskutočná špina,ktorú robia ľudia?Keď svojho psa nepustíte radšej na miestá ,ktoré znečistili ľudia aby nechytil dajakú chorobu.Človek je najväčším znečisťovateľom prírody ,ale odnesú si to psy.Naším pánom poslancom a primátorom miest je ľahšie urobiť nezmyselné opatrenia voči psom a ich majiteľom.Len peniažky za psa sa im hodia do rozpočtu.
anonym | 09-03-2011 20:17:40
Dávam do pozornosti jedno z možných riešení:

http://www.mojevideo.sk/video/d2b2/pani_nieco_ste_si_tu_zabudli.html
anonym | 09-03-2011 19:24:58
ja | 07-03-2011 16:40:13
sereď je aj tak jeden velky drogovy bordel rovno podpalit cele mesto ajeto

Nie len v Sereďi sa predavaju ale aj v bratislave a tam este viac nes si vies prectavit ..
pre anonym 25.2. 20:08 | 07-03-2011 21:59:43
nič to, uniknutá podstata je rozhodne lepšia ako keby ti unikal moč alebo nebodaj iné oné.....
načim prestať čítať dlhé príspevky a začať s prevenciou, či ?
ja | 07-03-2011 16:40:13
sereď je aj tak jeden velky drogovy bordel rovno podpalit cele mesto ajeto
anonym | 25-02-2011 20:08:32
...častokrát tárajú aj registrovaní, niekedy sa to nedá čítať...hlavne vyjadriť sa k všetkému na margo všetkého, často krát ani nie k veci...zbytočne kvetnato, kým prídem od začiatku ku koncu unikne mi podstata...
...niekto sa možno veľmi rád počúva alebo aj číta...
Nič v zlom.
anonym | 25-02-2011 10:42:30
Pán Klokner máte pravdu. Sú aj závažnejšie problémy v meste. Ale netreba bagatelizovať menší problém tým, že poukážem na problém väčší. Tým sa ten menší nevyrieši.
Peter Klokner | 25-02-2011 10:32:00
Takže zhrnieme:
psíčkari sú zlí-zlí-zlí, občania už nedokážu pod nánosom exkrementov identifikovať asfalt a trávu.
Anonymní a hlavne frustrovaní táraji majú novú ideu. Nevieme čo s hulvátmi, živlami, cigánmi, ale úplne jasno máme v tom, že hneď ako začnú všetci psíčkari do jedného zdvíhať hovienko po ich miláčikoch, nastane raj na zemi, šlapky nebudú sfetované močiť za kríkmi a na krajnici, ožrani a grázli nám nebudú pravideľne močiť na kotolňu na Pažitnej, bezdomovci prestanú káľať za autobusovou zastávkou na Trnavu, znudená mládež začne pozerať Šeherezádu a debili nebudú robiť pod oknami v tráve popolník.
Páni poslanci, že ste na to neprišli skôr.
A keby sme tých psov aj sterilizovali ??? Čo keby sa potom zmenšila intenzita nákladnej dopravy v meste ??? Neskúsime ?

Pán poslanec Kurbel, keďže pri venčení vidím že so psami sú vonku prevažne starí spoluobčania, myslím že zvýšenie pokuty na 200 Eur za kakáč v tráve by nebolo od veci. Nemá to negatívum. Ak nedvihnú pomôžeme mestu, ak dvihnú pretiahnu si pravidelnejšie chrbticu.

+ | 24-02-2011 22:06:43
Mile deti Sereď je čo?, Nasrať... ale, prečo detičky? no ved sa ideme von vysrať, ako ten havinko malinky ...
moma | 24-02-2011 21:47:05
no way:no ja osobne som bola v tom ,,utulku´´ dokonca som tam tyzden pracovala, podla mna sa neda nazvat 4 koterce utulkom ,je to urcene pre psikov ktory sa tam aju liecit,a MVDr INstiroris by urcite neutracal ani podobne keci ake tu citam , neviem na ake urovni ho poznate vy , ale ja sa snim poznam osobne.
anonym | 24-02-2011 19:58:03
Klasicky "slovensky" pristup ved ten robi vacsi bordel ako ja tak preco po ma riesite, s takymto pristupom to fakt daleko nedopracujeme.
No way | 24-02-2011 19:51:17
Pre jozefa,útulok? Pán inštitoris a útulok? boli ste tam vlastne niekedy ? Ja osobne som si tam bola pre psa,a nedá sa to nazvať ani nijako...( radšej)Bohvie kam idú tí chudáci psi,na aké účely som ešte používané,a chuúdata utrácané,áno utrácane,dávame peniaze na to,aby sa utrácali,tak na čo???
A ku exkrementom...ja osobne zbieram,ale nechápem prečo tu ukamenujete ludí ktorí aj ked nezbierajú,napr. po takej krpatej čivave alebo yorkšírovi,ved načo,nie? .... to že sú pod oknami povyhadzované kosti,vložky,pampersky,sklo,plasty,to prečo nevadí nikomu? viem že je toto debata o exkrementoch,ale myslím,že viac je tu bordelu ako exkrementov ...
anonym | 24-02-2011 12:14:47
aaaa: samozrejme ze su aj taky ludia, ved to je jasne ze nie kazdy bude vsetko respektovat..hovorime o mensine.
aaa | 24-02-2011 11:50:17
x - krát som videl aj psíčkarov na miestach, kde je vyslovený zákaz vstupu so psom, lebo je tam detské ihrisko, no oni to nerešpektovali.
moma | 24-02-2011 09:20:14
jakub:no tak na chodnikoch ich urcite nieje viacej...psi sa prirodzene na chodnik nevyspinia.a neviem ci je orave v dnesnej dobe rozumne riesit nejaku travu pred barakom na ktoru sa vycika,,fenka´´.to by clovek musel zit nejake bubline, aby mu nioc nevadilo.aj pes ma svoje potreby a neni ich tak vela zeby sa clovek kvoli tomu musel rozculovat aj tak je psik v dnesnej dobe dost obmedzovany.
anonym | 24-02-2011 09:19:30
jakub:no tak na chodnikoch ich urcite nieje viacej...psi sa prirodzene na chodnik nevyspinia.a neviem ci je orave v dnesnej dobe rozumne riesit nejaku travu pred barakom na ktoru sa vycika,,fenka´´.to by clovek musel zit nejake bubline, aby mu nioc nevadilo.aj pes ma svoje potreby a neni ich tak vela zeby sa clovek kvoli tomu musel rozculovat aj tak je psik v dnesnej dobe dost obmedzovany.
Peter Klokner | 23-02-2011 23:00:49
moma: máte môj obdiv, po prečítaní vášho príspevku mi pripadá zbytočné čokoľvek k tomu dnes dodať. Iba vás teraz ľutujem, ako sa do vás pustia tí, ktorí v diskusii k podobnej téme prepadli extrémistickým vášňam. No...počkám ako dopadnete a potom sem pichnem tiež niečo zo života :-)
Odolávajte statočne a .... anonymne :-)
Jakub | 23-02-2011 22:23:34
pre moma: psie exkrementy a hlavne moc feny posoby toicky na rastliny a ked nejaky pes urobi potrebu na travniku pred domom o ktory sa staram tak to nie je moc stastne. A exkrementsa nerozlozi za 3 dni trva to o dost dlhsie. A bohuzial v meste je viac exkrementov na chodnikoch nez na trave. Takze ked chcete riesit romsku problematiku zaradte svoj prispevok inde.
moma | 23-02-2011 19:49:00
kazdy ma len stym problem preco sa nezbiera,a podobne , mna osobne netrapi h..o ktore sa za 3 dni rozlozi a pre ZP nijak toxicky neposobi,neviem ci je taky problem ocistit topanku,ked na chodenie su urcene chodniky a ked chodit po trave tak myslim zeby som sa obavala inych veci ktore sa tam nachadzaju, skoro kazdy vyhazuje na zem veci co tam vobec nepatria co vedia sposobit ovela vecsiu skodu ako len vykal. nehovorim ani co je po oknami nasich romskych spoluobcanov na namesti slobody. Psi maju castejsie poranene nohy od skla a ostrich predmetov ako ked clovek do nieco stupi,a myslis ze na destke ihriska nikto umyselne zo psom nejde,tie su alebo mali by byt vyhradene,jedine tak tuleve psi. a nejaky oploteny vybeh by bol velmi dobry napad, aby mohli byt psi pusteni a nemusel stym mat nikto problem,
juro | 23-02-2011 19:10:14
Nech mestska policia pride rano skontrolaovat majitelov psov,ci maju u seba sacky na exkrementy svojich psov do vnutrobloku ulic Novomestska,Garbiarska,Namestie Slobody....Psy sprepacenim kazde rano s...ruu a majitelom je velmi tazke sa zohnut a odstranit po nich sr....ky.Takym majitelom psov by som ich psy odobral a ich poslal na prevychovu na Sibir.......
Adult | 23-02-2011 13:14:38
Prečo nemáte Vy ľudia viac humoru a fantázie?
Celý ten článok bol totiž písaný ironicky!
Ale kto chcel diskutéra biť, palicu si nájde, však? Mimochodom, aj JA som psíčkar, tak viem, že systém je naprd. Že naše poplatky idú "do vetra".
Jozef | 23-02-2011 12:51:35
Preco do Nitry?
Zeby to bolo pre to, ze odchytene tulave psy zo Serede, sa umiestnuju do karanteny(utulku) v Nitre?
No way | 23-02-2011 12:45:51
Mali by mestu byť vďačný, pretože sa pre nich toľko veľa robí ! Adult a čo také? Ja som s dozvedela,že naše dane ktoré platíme za psíkov,idú do karanténnej stanice v Nitre,na čo je to im tam? Na to utrácanie psov?
Adult | 23-02-2011 11:38:25
Súhlasím, že ľudia sú stvorenia pohodlné a nanajvýš lenivé. Ale ak ste v poslednom čase išli popri Váhu, tak tam to tiež je jedna veľká výkalová cesta :(
Zmenšil by sa priestor na hry pre deti? Myslíte priestor doma okolo počítača? Ihriská sú využívané iba ako toalety pre túlajúce sa mačky a psy.
Sídliská nie sú prispôsobené ani životu ľudí, nieto zvierat, to však neznamená že sa nedokážeme tomu prispôsobiť.
Nemyslím že by sa mal urobiť oplotený výbeh niekde na sídlisku ale hovoriť stále dokola, ako sa čo NEDÁ urobiť, je tu v meste asi jednoduchšie.
A hlavne, každý je hneď šikovný s pohotovou odpoveďou "veď niečo urobte", len aby potom mohol zožať za to úspech.
Ďakujem, že som sa v mojom úsudku nezmýlil.
anonym | 23-02-2011 08:10:06
Adult, aký oplotený priestor, sídliská sú prispôsobené životu ľudí a nie psom. Pri každom činžiaku predsa takýto priestor nemôže byť a ísť o dva bloky ďalej sa už pre pohodlie nikto nepresunie. So psíkmi treba ísť k Váhu, kde psíčkari majú svoj priestor. Alebo ako som čítal na stránke mesta, mesto dostalo vojenský areál pri Váhu, môžete jeho využitie navrhnúť aj na účely oplotenia a venčenia psov.
Igor Lehocký | 22-02-2011 18:21:23
Adult, vytvorenie nejakého oploteného priestoru pre psíčkarov je ťažko realizovateľný zámer. Pred každým činžiakom by to asi nešlo, nejaký spoločný priestor, kam by z určitého okruhu chodievali všetci...neviem, prikázať psovi, aby si potrebu vykonával len v tomto priestore by tiež bolo asi ťažké. Aká veľká by mala byť tá spoločná plocha by bolo asi tiež problematické určiť, lebo takouto oplotenou plochou by sa zmenšil verejný priestor využívaný na hry pre deti, ale konštruktívny nápad to je a ja ho oceňujem.
Adult | 22-02-2011 15:21:11
Presne tak, dávajte im pokuty, volajte na nich MP hneď ako ich zbadáte vonku venčiť, zvýšte im ročný poplatok na 100,- Eur a nezabudnite im dať všade tabule so zákazom vstupu !
Mali by mestu byť vďačný, pretože sa pre nich toľko veľa robí !
p. Lehocký sankciami nič nevyriešite. MP nemôže byť všade aby prichytili každého kto si neplní svoju povinnosť.
Mesto na psíčkarov kašle tak aj oni kašlú na mesto. Jedine čo im dáva je tabule so zákazom vstupu a vyberá od nich poplatky.
Pokiaľ chceme čisté mesto, musí sa zmeniť myslenie MsÚ typu "Zaplať, buď ticho a nič nechci!"
Čo takto niečo pre nich vytvoriť? Oplotený výbeh, kde keď si to "zaserú" budú po tom aj oni behať ?
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 22-02-2011 14:07:47
Pani Bauer, dakujeme za upozornenie, budem informovat admina.
Registrovaný Marta Bauer Marta Bauer | 22-02-2011 13:40:52
neviem prečo, ale po prihlásení menom bol môj posledný komentár odoslaný ako anonymný.
Registrovaný anonym anonym | 22-02-2011 13:35:26
Verme, že majitelia psov sa budú riadiť podľa zákona alebo VZN. Stane sa to asi až vtedy, keď budú aj realizované sankcie. Pochybujem, že sa nájde viac občanov, ktorí porušenie budú hlásiť MP. V dnešnej dobe má málokto čas, možno aj chuť svedčiť, čo je určite na škodu veci. Takže to zostáva väčšinou na hliadkach MP. Článok je trefný a aktuálny, len svedkovia musia vyisť z anonymity.
Registrovaný Igor Lehocky Igor Lehocky | 22-02-2011 12:16:53
Pokiaľ sa nepristúpi k ukladaniu sankcií v hornej polovici možnej sadzby 65 eur, teda od 35 eur a viac, ostane tento problém pre mesto večný problém, podobný boju s veternými mlynmi. Zhovievavosť k porušovateľom zákona alebo VZN už asi nie je na mieste, lebo keď sa porušenia zákona úmyselne dopustí verejný činiteľ, mestský policajt, následok je jasný a nekompromisný. Ani vymáhanie sankcií nesmie byť vecou liknavého postupu štátnych úradníkov, ktorý takúto agendu majú vo svojej pracovnej náplni a iba vlastnou neochotou si plniť povinnosti spôsobujú, že pre mesto uložené sankcie ostanú nedobitnou pohľadávkou. Samotná výška možnej sankcie za porušovanie zákona alebo VZN má preventívny charakter.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign