Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Pozor, mimoriadne dôležité

226

Dnes sa znovu bude na zastupiteľstve rozhodovať tak povediac o ubytovaní pre Srbov a spol. Prečo? No preto, že napríklad pán Ing Sidor má snahu si vysvetľovať veci tak, že mne osobne sa z toho rozum zastavuje. 

Úzenný plán hovorí, že v bývalej Niklovke sú možné tieto a tieto aktivity. Ale nie je vymenované, čo sa nesmie. Takže niekto si to vysvetľuje tak, že ak napríklad sa hovorí že sú tam povolené sklady, výroba či veľkoobchod a vyslovene sa nehovorí že je tam zakázané ubytovanie, tak je to vlastne povolené.

Veci sa spravidla definujú dvomi spôsobmi. Prvý je, že sa vymenuje čo je vyslovene povolené a z toho logicky vyplýva, že ostatné je zakázané.  A druhý spôsob je, že sa vymenuje čo je zakázané a logicky z toho vyplýva, že ostatné je povolené. Ak je nejaký zákon či predpis a je rozdielný výklad jeho významu, tak sa pýtame, čo chcel zákonodárca zákonom dosiahnuť a z toho sa usudzuje ako ho treba vykladať.. Máme písomné stanovisko TVORCU čiže inými slovami povedané ZÁKONODARCU, že v danej oblasti sú vylúčené ubytovne. Ale zdá sa, že ani to nestačí.

Preto by sa dnes malo na zastupiteľstve schváliť,  explicitne, jasne a raz na vždy, že ubytovne v Niklovke nemôžu byť. Ale ako sa zdá, niekto hľadá kľučky, aby sa to nakoniec neschvaľovalo, aby sa to odložilo, aby sme počkali na vyjadrenie z krajského stavebného úradu. Nechcem nikoho upodozrievať, ale Slovensko je myslím druhá najskorumpovanejšia krajina na svete a tak mám reálne obavy, ako to dopadne.  Preto vyzývam všetkých obyvateľov, aby dnes prišli o 18:00 na zastupiteľstvo a dotlačili svojich volených zástupcov k tomu, aby odhlasovali potrebnú zmenu, ktorá zamedzí možnosti výýstavby ubytovní v Niklovke.

V prílohe prikladám materiál, ktorý poslancom poslal pán Sidor. Je tam i písomné zamietavé stanovisko tvorcu územného plánu k ubytovniam.


Priložené súbory k článku:



Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
hrda slovenka | 01-08-2018 08:08:07
Môj názor na politikov, treba ich pravidelne kontrolovať a menit. Môžu ostať dlhšie len tý čo naozaj niečo dobré urobia pre obyčajných občanov.
Ludia z môjho okolia hovoria načo bojovať, aj tak si spravia čo chcú. Sú už znechutený a bez nádeje na zlepšenie. A nie je ich vina, že sa podstatné veci dozvedia až keď je neskoro. Potrebovali by sme viacej Kurbelov.
Sme apatický a chceme aby to za nás niekto vybojoval.
Závidíme francúzom, ale oni si prešli peklom. Aby vôbec mali adekvátny plat museli a musia periodicky štrajkovať a to nie ako u nás. My sa dáme rozoštvať navzájom, stačí pár článkov v médiách typu ako si to hentý opovažujú, veď oni viacej zarobia. Francúzi štrajkujú naraz vicej odvetví, je to boj, musia riskovať a narobiť škodu aby vybojovali pár drobných naviac.
Vláda chcela lacnú pracovnú silu do fabrik, majú tam kopu cudzincov, ktorý im snížili cenu práce. Olichargovia stále snívajú o lacnej pracovnej sile, smiešanej rase bez národnej hrdosti, ktorú môžu ľahko ovládať, ale v praxi im to moc nefunguje.
Nemecká vláda si v minulosti zavolala turkov, prvá generácia bola vdačná a pracovala, ale ich deti sa na to vykašlali, logicky sa chceli mať ako nemci, vačšina ostala na sociálkach.
Keď sme boli v Taliansku v obchodoch afroameričani robili ochranku. Japonci a vietnamci v reštikách. V továrnach robili roboti a v skladoch samonavádzacie vozíky. Taliani robia len ľahkú prácu. Ale pracovných miest je tam už málo, aký dopad to má na talianov to sa nedozviete v novinách.
Isté je, že Slovensko je chudobný štát a je politicky umelo držaný na nízkých mzdách. Automobilky sú známe tažkou a rozmanitou prácou, dúfam že ich automatizácia pôjde pomali. Bohužial v s
kladoch to pôjde rýchlejšie.
V budúcnosti bude práce menej, robotizácia sa každým rokom zlepšuje.

Možno máme tak nízku mzdu, že ani robotov nemusia kupovať :-).

Vidím to tak, že sme v tom sami a je to na nás ako budeme žiť. Zabudnite na to že politik sa o Vás bude starať to sú len predvolebné rozprávky. Na lokálnej úrovni v našom meste sa dá veľa zmeniť, dvihnite zadok od počítača a pome kandidovať, pome nezávislí kandidáti do toho. Pome tvoriť našu budúcnosť budúcnosť mesta.

Vladimír Herega | 31-07-2018 23:25:58
pre seredanka | 30-07-2018 17:46:07
Pretože im to ľudia svojím nezáujmom a ľahostajnosťou k dianiu vo svojom okolí dovolili. Bohužiaľ Slováci sú v tomto nenapraviteľný a veci začínajú riešiť až kým sa ich niečo bytostne nedotýka. A žiaľ, aj vtedy väčšina ľudí čaká, že to niekto vyrieši za nich. Stačí sa pozrieť na okolité štáty. Keď ľudia nie sú spokojní s prácou politikov, idú štrajkovať, a všetci. Tuná? Pár jedincov a zvyšok sa z nich smeje alebo im ešte nadáva.
gulak | 31-07-2018 17:00:43
Myslím si,že ludia nemusia čítať správy o Slovensku,ved tu žiju a vedia,ako to tu funguje,vlastne nefunguje,jedine,čo tu funguje je..skutok sa nestal..
pre "dnes v jednej diskusii" | 31-07-2018 16:22:02
Čítaj menej \"spravodajstva (propagandy) v médiách patriacich pod Ringier Axel Springer a uľaví sa ti. Tú legitimitu štát stratil vďaka úspešnej kampani náboženskej sekty Munovcov (to sú tí \"ochrancovia svetového mieru známi hromadnými svadbami\". A Slovensko nie je jediná krajina, ktorú si reverend Mun takýmto spôsobom \"adoptoval\". Keď vlastníš médiá, vlastníš verejnú mienku a verejná mienka môže viesť až k občianskej vojne.
dnes v jednej diskusii | 31-07-2018 16:08:28
bolo krásne opísané Slovensko:

Štát, ktorý dávno stratil
akúkoľvek legitimitu, akúkoľvek dôveryhodnosť slušných ľudí doma i v zahraničí, charakteristický je vládou oligarchov a mafiánov cez ficoidných korupčníkov a zlodejov/našich ľudí/ v exekutíve a parlamente, vo vedení štátnych podnikov, okresných a krajských štátnych inštitúcii , zdevastovaný ekonomicky, morálne, s rozvratom polície, súdov i prokuratúry, s rozvratom právneho systému, s kolapsom zdravotníctva, školstva, sociálnej sféry, infraštruktúry, to je pravdivý obraz tohto absurdistanu. Zrejme na takýto systém je spoločenská objednávka väčšiny národa.


s.i.n. | 31-07-2018 12:16:00
Nie všetkým slúži pamäť rovnako. Je to celkom normálné. Odporúčam tím, ktorí zvyknú pozabudnúť na to čo sa v Seredi udialo za rok a neskoršie, aby si dobre pozreli kto je v súčasnosti poslanec a prípadne za čo v týchto veciach ako je zmena ÚP mesta hlasoval. Je takmer isté, že medzi kandidátmi na poslancov v nadchádzajúcich komunálnych voľbách sa objavia tie isté mená, ktoré dnes ignorujú hlas obyvateľov Serede. Pri rozhodovaní to budete mať oveľa jednoduchšie.
presne tak | 30-07-2018 21:53:33
to platí pre niklovku aj paneláreň v Dolnej Strede. Tí čo by z toho profitovali a bohužiaľ aj niektorý ľudia zo samosprávy čo to presadzujú potom svoje domy predajú a presťahujú sa. Majú a budú mať na to. A tí čo na to nemajú alebo nechcú odísť to budú musieť znášať. Aj ich deti.
Odpoved | 30-07-2018 19:32:02
Pre Olivia | 30-07-2018 13:49:02
Aj keď má deti - vnúčatá, on zarobí toľko, že sa odsťahuje ...kde cudzinci nie sú do milionárskych štvrtí ...
seredanka | 30-07-2018 17:46:07
nechápem prečo takto ignorujú nás voličov naozaj sme pre nich dobrí len vtedy keď ich máme voliť a teraz sa hrajú na nedotknuteľných pánov sveta? Vôbec nemyslia na nás, na naše deti, naše vnúčatá až tak majú zaslepené oči peniazmi že nevidia kam speje ich chamtivosť? To naozaj máme ísť do ulíc a tak sa dovolávať spravodlivosti?
Pre Olivia | 30-07-2018 13:49:02
Tak vidíte a čo máme čakať keď to schvália a sem sa nahrnie kde aka zmes týchto čudákov keď už teraz to podľa vášho kamaráta policajta nezvládajú ?? Toto toho dotyčného podnikateľa nezaujíma ? Hlavne že sa mu prachy budú sypať nie?!! On nemá deti, vnúčatá ..??
Booože | 30-07-2018 11:53:52
Nikde nie je písané že za to môžu policajti treba čítať s porozumením... , ale že niekto písal že to nezvládajú tak nech si zavolajú posilu z iných miest
pre presne | 30-07-2018 10:25:02
Ako za čo môžu policajti? Nechápem navozia ich sem z požehnaním vlády ,primátora a ony dvaja ak sú v službe tu majú zvládať 1000 najmenej Srbov ? Pre tvoju informáciu nikto sa im tam nehrnie takže nehádž vinu na nich aj ,keď o Seredi sú aj iné chýry. Tu treba dať stopku cudzincom tu aj Dolnej strede iné nepomôže!!!!
Presne | 30-07-2018 09:36:26
Samozrejme veď už to tu konečne trocha ustúpilo že neboli až tak na očiach a teraz? Teraz znova na ulici za bieleho dňa. Na toto sa majú naše deti pozerať ?! A čo tu bude druhá Kolumbia keď ich sem navláčia ešte viac ?! A keď si s nimi nevedia naši policajti rady tak nech sem pošlú iných, alebo ďalších z okolia. Len to nie je o tom že nevedia , ale asi skôr nechcú alebo nemôžu
Olivia | 29-07-2018 19:09:44
Rómovia z cukrovarskej sú známy tým,že predávajú drogy, oslovuju okoloidúcich si srbian ? a teraz už viem prečo ;) Kamoš poliš potvrdil sú s nimi problémy
a oni to nezvládajú riešiť.
seredanka | 29-07-2018 16:46:22
veru tak a kde sú právnici, hygienici, sociálny pracovníci do všetkého strkajú nos a toto im nevadí, alebo ten kto má peniaze môže všetko? ja keby som si chcela obrazne povedané na záhrade postaviť psiu búdu, tak budú odo mňa požadovať kadejaké od výmyslu sveta povolenia a do niklovky sa len tak nasťahujú a všetko je OK
Už dosť !! | 29-07-2018 15:32:56
To čo máme akože p.Sidora nosiť na rukách lebo on bude vlastne náš spasiteľ keď ich ubytuje mimo mesta? To ako vážne ? Nech sa pán už preberie a neskúša tu na nás také haluze ! Nie je mu to trápne že 90% Seredanov je proti tomu a on furt skúša ako si to tu presadiť ?!! Či to je on či ďalší je to fuk - nechceme to tu a podľa zákona to tam ani mať nemôže, tak do kelu nie je tu nikto kto ho zastaví ? Žiadny právnik ktorý by to raz a navždy zastavil ?! To že sa tu zasa rozliezajú fety vďaka nim je tiež v pohode ? Ano aj vďaka nim pretože to z okna pekne vidíme ako im autíčko privezie !!! Chodte už do rity - my chceme naše deti pustiť von bez toho , aby pozerali ako sa tu predávajú drogy na ulici za bieleho dňa jak dakedy zmrzlinu familly frosh , lebo aj toto vaši cudzinci znova rozbehli !!!!
výzva | 29-07-2018 15:20:12
Musíme bojovať, lebo budeme mať obrovské geto v Niklovke a aj v Dolnej Strede namiesto bývalej betonárky. Je to blízko do mesta a je to pre Sidora a Vaška super investičná príležitosť
Andrej | 29-07-2018 14:33:14
Tiež si to myslím, máte pravdu. Držím palce Kurbelovi. Bodaj by bolo takých viacej.
seredanka | 29-07-2018 13:46:42
úprimne, mne je jedno či má alebo nemá majetky ak na to má a keď to má legálnou cestou nevidím v tom nič zlé,keď je šikovné tak nech má, ale čo je hlavné je, že sa zastane nás občanov a snaží sa upozorňovať nás ako niektorí poslanci ktorí pred voľbami nám nasľubovali hory - doly a teraz len hrabú do vlastnej kešene a bezcharakterne šliapu po našich požiadavkách...všetci sme boli proti ubytovniam, ale im je to srdečne jedno, im je jedno čo snami bude keď tu budeme mať čoraz viac cudzincov, ktorí našich ľudí oberajú o zamestnanie a tak sa pýtam čo sme si to zvolili čo sú to za ľudia keď im vôbec na nás nezáleží...a len tak okrajovo, už sa vyriešila smrť toho zabitého Srba o ktorom sa hovorilo, že akože vypadol z okna bez cudzieho zavinenia, čo na to pán Sidor riešil to, alebo poznáme cudzincov len keď mu platia
Binatex | 29-07-2018 12:17:43
ja ho budem ospevovať, dá ľudom zarobiť a mal by stokrát viacej keby bol ako ostatní.
anonym | 29-07-2018 11:00:04
hlavne ze kazdy tu ospevujete pana kurbela jak keby on bol najcistejsi. pozrite sa na jeho majetky.
Obcan | 28-07-2018 22:44:50
Kto bude protikandidát vo voľbách, neviete?
Stopku pre Sidora | 28-07-2018 21:50:48
Bohuzial nie je tazke nasytit chudobnych ale par bohatych hajzlov ti nemaju nikdy dost. Mimochodom na trnavskej su uz min tri ubytovne a budu dalse v rodinnych domoch. Sidora musime stopnut. Bude tu
Vela hal bude treba vela ubytovni. Budu na nas zkusat argumenty ze v niklovke to bude pre nas lepsie a budu aj tam aj v meste. Vzhladom k tomu ze budu o vela zvysene poplatky za odpad.primator sa bude snazit o ich zlegalizovani za kazdu cenu.
Sidor urcite zdiera cudzincov je to paradny kseft robia 12 hodin denne aj v sobotu. A navyse zarobit aj na ubytovani.
Vyzera to pre nas zle nie je som si ista snahou poslancov ho stopnut. Dakujem p. Kurbeloviđź?? je mi jasne budu sa ho snazit znemoznit alebo zastrasit
Musime za seba bojovat politici to za nas neurobia. Snazit sa to pohnat vyssie na lokálnej urovni toho moc nezmenime ale musime od tialto zacat.zijeme tu!
Lolo | 28-07-2018 20:24:32
Ako je možné, že tu p. Sidor napíše, že potrebuje zlegalizovat ubytovanie pre svojich zamestnancov a žiadna inštitúcia s tým nič nerobí a milému pánovi podnikateľovi neda pokutu za priestupok? To ako fakt sú tu rovný a rovnejsi? Spravím to ja, tak mi zoberú aj hypotéku čo mám na krku.
seredanka | 28-07-2018 15:11:41
no ja už neviem čo na toto mám povedať pre cudzincov, tu chcú stavať silou mocou ubytovne ale aby sa postarali o nás ich voličov - obyvateľov mesta Sereď to ich ani vo sne nenapadne, ako vieme je tu veľa sociálne slabších rodín, ktoré si nemôžu dovoliť kúpiť byt pretože na to nemajú no áno je tu niekoľko sociálnych bytov, no uchádzačov o takýto byt losujú ako by to bola tombola na niektorej dedinskej zábave a tak niektorí môžu na takýto byt čakať aj niekoľko rokov a nič nedostanú a tí šťastnejší ho môžu mať aj behom jedného dvoch mesiacov, rada by som vedela prečo losujú ale miesto toho nezavedú poradovník o tieto byty, že by aj v tom hrali peniaze?
seredanka | 28-07-2018 14:37:28
Uprimne, je pravda ze ich je tu uz vela,a obavam ze ich tu bude viac.
Takci tak nevidim ziadny posun v pred napriklad ani v tom ze mesto aj policia velmi dobre vie ze sa na Trnavskej pod kamerami MsP predavaju 24hodin denne deogy priamo pred nasimi ocami,blokuju kupujuci jazdny prud smerom do mesta, postavaju vsetci na ceste....balicky zrucky do rucky, a nic sa nedeje.A do toho to tu este zaplavme srbmi 👏👏👏Vyhanate vlastnych ludi z mesta.
Seredanka | 28-07-2018 14:18:46
On Pan Sidor ich ma doma na zahrade ubytovanych , len aby sa vedelo.
anonymous | 27-07-2018 15:08:31
Nedávno v NELEGÁLNEJ UBYTOVNI v Niklovke vypadol z okna mlady muz a neprezil. Človek by si myslel, že ich to bude mrzieť, nie Sidor chce ohýbať zákony, aby sa to zlegalizovalo.
Pre tohto demagoga co toto pisal | 27-07-2018 14:19:27
Pre pán Kurbel | 27-07-2018 13:43:49
My sa s tim nemozme smierit! Toto je typicky priklad arogancie a pokus obist zakony!
názor | 27-07-2018 14:14:28
Nech si ich p.Sidor ubytuje doma! Ešte má málo? Robí to z lásky k blížnemu? Pochybujem. Vidí v tom dobrý džob.
geto | 27-07-2018 13:49:14
Ten Forgac to uz predava. Pan Sidor mozete si to kupit. Pan Sidor najskor si postavte geto hned vedla vasho domu ved tam mate pozemkov dost a je to dalej od centra ako Niklovka. Ale s podmienkou ze tam bude vasa cela rodina aj byvat.
Pre pán Kurbel | 27-07-2018 13:43:49
Ja neviem,o čom tu stále to isté.Je to práve tak,ako to napisal pán Sidor.Zmente zákony a aj ustanovenia od EU a zakazte zahraničným firmám na Slovensku investovať,zakazte pracovať neslokom na Slovensku a inak dajte pokoj s tou demagogiov.Ked ,to nie je zakázané,tak postavím si čo chcem a kde chcem.Ja teda nie,ale ten čo na to má.Co mi tu bude nejaký Seredan

,alebo Seredanka,alebo iní mudrcov presadzovať čo môžem a čo nie.Mne sa zase naľavo,že pán Kurbel predáva nejaké veci z Číny,a takto by sme mohli ísť do nekonečna.Nie ste sami na svete,kto chce môže v Seredi bývať.Samozrejme,že všetko v rámci zákona.
dotaz | 27-07-2018 13:31:13
Neviete prosim Vas ako to dopadlo s ubytovnami na Majeri nejaky Forgac to tam chcel, obavam sa, ze ked sa povoli jednemu, tak sa povoli vsetkym. Vasko v Dolnej vypraval na shromazdeni ze mu do dovolia v refundacii.
Pan Kurbel vydrzte ste super poslanec. Keby bolo viacej takych ako vy , tak sa nam tu dobre zije.

Registrovaný Pavol Kurbel Pavol Kurbel | 27-07-2018 13:17:56
V Niklovke som robil. Viem aké hrozné prostredie hlavne v niektorých prevádzkách bolo. Veď aj preto ľudia pracujúci v tomto prostredí odchádzali do dôchodku v inej \"triede\" ako bežný zamestnaci napríklad z pečivární. Samozrejme. ak sa toho dožili.
Pán Sidor kupoval priestory v Niklovke s tým, že vedel, že je to priemyselná zóna a nie je tam možné ubytovanie. Tak nech to rešpektuje. Lebo ak tam môže byť ubytovaie, prečo by tam nemohla byť aj škôlka? Veď miest v škôlke máme málo a tie budovy predsa treba využiť.
pre Miroslava | 27-07-2018 13:09:56
Ty si chemiklekar amater je tam skodlive prostredie. A vojde sa tam velaaa velaaaaa ubytovni, KTORE NECHCEME.Za sociku tam bola jedna prevadzka taka ze ludia mali z toho nasledky ale bolo o nich postarane statom. Vyzera to tam ako v horore.
Registrovaný Pre Pat a Mat Pre Pat a Mat | 27-07-2018 13:04:25
Skúsim hádať kto na tom zarobil.
Primátor Tomčányi a prednosta Krajčovič. Či?
miroslav | 27-07-2018 12:46:00
ty ludia co pracuju v niklovke pre nich neni zamorena.
odkaz pre p.Sidora | 27-07-2018 12:36:48
Kupil ste si za lacny peniaz objekty v nefunkcnej zamorenej fabrike v priemyslovej zone. Tak to preboha respektujte!
pre Sidorka | 27-07-2018 12:26:08
Nemas na to pravo!!!! chod sa liecit psychiatriu.
Keby si robil v koncentraku, tak by sis to obhajil, sak som musel bola to moja povinnost. Viem ze Amazon cca pred rokom chcel kupit esta nepostavany cinziak za Bilou a mozno sa dohodli to sami dozvieme az ked tam budu byvat. Viem ze su v centre mesta ubytovne a lutujem tych ludi co tam byvaju, ale s takymto pristupom aky mas tu budu byvat v centre aj v toxickej niklovke. Zabat a zarabat a co svedomie nemas. Nie je to za mestom je to hned vedla a hygienu to neporiesi. Aj tak chodia do mesta, pracuju na rovnakej linke, chodia na rovnake vecko do rovnakej restiky. nemozes ich izolovat su to ludia nasi bratia Slovania. Neopeknuj sa nepomoze ti to!!!
Vazeny pan Lolo | 27-07-2018 12:18:03
nekrical som a Vas
to sa neda v pisanom texe
da sa iby zvyraznit to, co je podla mna podstane

ale ak to tak vnimate, tak sa ospravedlnujem

ale rad by som sa naucil nieco od Vas
z oblasti stylizacie

mozem vas poziadat
o vzorovu odpoved na uprimny list tej panej
ktoru skutocne chapem
a je mi aj uprimne luto v akej je situacii

PROSIM VAS O TO !!!!

Lolo | 27-07-2018 11:57:26
Pán Sidor skôr ako niečo napíšete, tak to nejako zoštylizujte. Lebo mi pripadá že tukate do klávesnice ako datel (jedným prstom) v štýle pokus_omyl. A nemusíte na nás kričať, že na čo máte právo a chcete urobiť pre \"možno\" vašich zamestnancov
odpoved Sidora pre seredanku | 27-07-2018 11:05:05
vazena pani ..zial nepoznam vase meno .. a nemate dovod ho zatajovat....

strucna odpoved
ja som nezarabal peniaze na predaji pozemnkov pod tieto fabriky
ja som nebol ucastny schvalovania ivch vystavby
ja som nepovolil zamestnavanie zahranicnych pracovnikov
ja nerozuhodujem o platoch ani o zmestnanosti
ja nestaviam ubytovne v centre serede

JA POTREBUJEM IBA LEGALIZOVAT UBYTOVANIE PRE AJ MOJICH PRACOVNIKOV .. NA CO MAM ZAKONNE PRAVO .!!!
a to v mojom objekte ktory som si za vlastne peniaze kupil .. neviem ako by sta sa Vy spravali na mojom mieste?

a verte mi , ze riesenie ktore som ponukol , ubytovat cudzincov mimo serede , je najlepsie pre seredanov



ak si myslite, ze sa da / je mozne/ zabranit vystavat ubytovacie objekty takemu Amazonu hoci v centre Serede ?
alebo ze dokazete dunutit tie Mega firmy /ktore su tu/ aby zvysili platy zamestnancov a prednostne zamestnavali Slovakov ?
tak sa spojte s panom Kurbelom ,,
lebo
iba on vie ako sa to da urobit !


Pat a Mat | 27-07-2018 10:56:26
p. Sidorovi asi nestačí balík, čo zarobil na pozemkoch ktoré kúpil ako ornú pôdu medzi Kasárenskou ul. a Trnavskou ul. a vďaka novému ÚPN prekvalifikovaných na stavebné pozemky. Hádajte kto má zásluhu na tom, že na týchto pozemkoch vznikla nová ul. Letná už nie na ornej pôde, s pripojením na Trnavskú ul.? Pre jeho obhajobu stačí len dodať, že nie je v tom sám.
Alenka | 27-07-2018 10:06:35
nepripadá mi, že na to má p.Sidor nárok. Právnik by ho raz dva poriešil.
coment | 27-07-2018 09:37:46
Ako mohol byt p.Sidor poslanec? Ved on nema ziadne moralne hodonoty. Je mu to sumafuk a aj primatora to zaujima len aby nedosol o peniaze za odpadky, nie ze tu cudzincov nechceme!!!
Nasa vlada nas zradila podpisom zakona o prijme zahranicnych pracovnikov aj mimo EU. Na lokalnej urovni nas chceli predat a predaju tiez. Je to cele zle, aj srbom to u nas neako neprospieva su tu vykoristovani.
Treba vstupit do odborov a bojovat, vsetci sa mame zle. Byt aktivni ludia ako poslanec Kurbel. Budu sa donho obuvat kazdy den, ale on ma pravdu. Musime byt aktivni , budu volby. Vdaka Sered online sme informovani.

https://www.youtube.com/watch?v=XMOFzsUxDjc

https://www.youtube.com/watch?v=2AR0SaJtKXo

https://www.youtube.com/watch?v=6JQn5-RtlAc

Načo hádky !!!!!!! | 27-07-2018 09:07:01
prečo poslanec nepožiada gen. prokuratúru o výklad či sa môže stavať, alebo nie.
seredanka | 27-07-2018 08:32:57
úprimne sa priznávam, že do zákonov sa príliš nerozumiem, ale sa chcem opýtať pána Sidora a jeho podobným...ak tu chcú mať silou -mocou ubytovne pre Srbov, či už vyriešil otázku čo bude s našimi obyvateľmi -pracujúcimi vo firmách kde našich Slovákov Srbi vytláčajú z ich zamestnania má pán Sidor už pre nich pripravené náhradné zamestnanie, alebo je mu to šumaafuk veď sú to iba Slováci
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 27-07-2018 01:44:49
sereďan | 26-07-2018 21:01:31 | - odporucam pred napisanim diskusneho prispevku precitat si aspon meno jeho autora.

Registrovaný Pavol Kurbel doplnenie Pavol Kurbel doplnenie | 26-07-2018 23:53:26
Týmto by som sa chcel ospravedlniť sereďanovi za tú drzosť, že som si vo svojom článku dovolil použiť ten istý výraz \"tvorca\"
ako pán Sidor bez toho, aby som uviedol zdroj. Len dúfam vo vašu zhovievavosť a verím, že ma neobviníte z plagiátorstva a nebudem sa musieť vzdať poslaneckého mandátu, podobne ako Babišovi ministri.
Registrovaný Pavol Kurbel pre Seredana Pavol Kurbel pre Seredana | 26-07-2018 23:23:10
Ďakujem za poučenie. Len by ma zaujímalo, ak Ing Kubine je len obyčajný kreslič a nič viac, prečo ho Ing Sidor žiadal o stanovisko? Veď stanovisko iba kresliča, ktorý len prekreslí čiary, o ničom nerozhoduje je úplne bezpredmetné. A prečo ho on sám v materiály, ktorý poslal poslancom nazýva tvorcom?
Čo keby ste si vy niečo doštudoval? Napríklad, aký je rozdiel medzi limonádou a kanonádou.

Prikladám kúsok z listu pána Sidira.


1 / Hovoril som s tvorcom územného plánu ktorý konštatoval že, v ÚPM je aj Občianska vybavenosť, ktorá nemá definovanú zakazujúcu funkciu ubytovania a preto ÚPM ubytovanie nezakazuje! Na otázku, či môže tento svoj názor dať aj písomne odpovedal: že pozná zamietavý názor mesta na ubytovanie preto nedá svoj názor písomne , nakoľko by si pohneval dobré vzťahy s mestom a nedostal by ďalšie zákazky od mesta.

s.i.n. | 26-07-2018 23:18:59
to: sereďan | 26-07-2018 21:14:53

Tu nájdete všetko podstatné o tom, ako sa postupuje v súlade so zákonom pri vypracovávaní ÚP: https://www.sered.sk/data/prilohy_pdf/20111028130046.pdf
Keď v tom budete mať jasno, potom píšte aj komentáre. A odporúčam používať zaužívané (odborné) termíny. Tvorca medzi ne nepatrí.

P.S. :sereďan | 26-07-2018 20:50:26, a čo, na vašej klávesnici nemáte medzerník?
Anonym | 26-07-2018 22:22:58
čo nie je zákonom zakázané, je dovolené.
Hygiena | 26-07-2018 22:09:52
To je pekné ohánat sa hygienou a snažit sa ubytovat ludí v starej fabrike kontaminuvanej chemickými kovmi. Je to vobec možné?
sereďan | 26-07-2018 22:07:46
pán kurbel máte medzery, je rozdiel medzi spracovateľ a medzi tvorca doporučujem doštudovať a dokonca aj medzi spracovateľ a objednávateľ
Registrovaný Pavol Kurbel Pavol Kurbel | 26-07-2018 21:54:29
A kto podľa vás spracoval územný plán ak nie Ing Kubina?
Pre mariana | 26-07-2018 21:30:35
To je čisté geto ak chcete mať určitú komunitu v niklovke pod kontrolou. A kto ju bude mať pod kontrolou? A ako? Úplný nezmysel.
sereďan | 26-07-2018 21:14:53
pan kurbel tvorca uzemneho plánu nie je nejaký kubina
Volič | 26-07-2018 21:07:38
Voliči dali svoj názor najavo nechcú tu cudzích pracovnikov ani ubytovne takže budem voliť podľa toho a nehrajte sa na dobrých chcete dobre len bohatým majiteľom aby sa im nezastavili pásy v fabrikach a zarobili na ubytovaní hambite sa
Pavol kurbel | 26-07-2018 21:03:36
Stanovisko pana kubinu je prilozene alp fotka k clanku
sereďan | 26-07-2018 21:01:31
pán majko tvorca územneho planu nie je vycapený pamflet od kubinu, takých cez noc vydám plný kýbeľ, inými slovami tvorca nie je zákonodarca a zákonodarca nie je obec a už vôbec nie je kubina, na vašom mieste by som tento článok redigoval čo najskôr, pretože ide o právne nepochopenie problému a vyhlasovanie právnych nezmyslov a to verejne
sereďan | 26-07-2018 20:50:26
Treba si ujasniť pojmy a dojmy

Podklady naschválenieúzemnéhoplánuobsahujú
a) návrh uzneseniaoschváleníúzemnéhoplánuavymedzenízáväznejčastiúzemnéhoplánu,
b) návrh územnéhoplánu,
c) výsledok preskúmaniaúzemnéhoplánu9) príslušnýmorgánomúzemnéhoplánovania,
d) návrh vyhodnoteniapripomienokknávrhuúzemnéhoplánu,
e) návrh všeobecnezáväznéhoprávnehopredpisuovyhlásenízáväznejčastiúzemnéhoplánu,
f) návrh miestauloženiadokumentácieschválenéhoúzemnéhoplánu.
nejaký kubina nie je tvorca územného plánu
Obec schvaľuje územnoplánovaciu dokumentáciu a jej záväzné časti vyhlasuje všeobecne záväzným nariadením.
sereďan | 26-07-2018 20:21:39
V prílohe prikladám materiál, ktorý poslancom poslal pán Sidor. Je tam i písomné zamietavé stanovisko tvorcu územného plánu k ubytovniam.
A KDE JE TO ZAMIETAVÉ STANOVISKO TVORCU UZEMNEHO PLANU ???
Dokedy ?! | 26-07-2018 20:12:19
Sú už skoro po celej Seredi tak čo rozprávate ? Na Garbiarskej taktiež a v Niklovke duplom ! Chodte do kauflandu po 18.00 vtedy ich tam je dosť. Ďalej čo sa týka bývalej školy na Garbiarskej - tiež sa pošepkáva že aj tam ich chcú dať ( či je to pravda neviem) .... Či legálne či nelegálne je ich plná Sereď !
sereďan | 26-07-2018 20:12:12
len sa zamyslite tí všetci ktorí ubytovávate doma po súkromí, keď vznikne niečo ako hen v michalovciach trebišove a rozbehnú sa osýpky alebo nejaká iná pliaga po súkromných domoch kde sa ubytováva, potom sa spamätáte všetci ktorí teraz vyskakujete keď hygiena vyhlási moratórium, myslím že sidor má jediný pravdu, ak to vláda povolila a do SR povolila 50000 ludi z tretích krajín na práce tak potom je najistejšie týchto ubytovať mimo mesta a mať to pod kontrolou .. myslím že v prípade akejkoľvek \"pliagy\"jediný ktorý myslí a ktorému to myslí je ten čo to chce sústrediť mimo mesta ...
nezabudať | 26-07-2018 19:48:50
Ked som sa pred rokmi pýtal či niekto vie zaručiť že v Priemyselnom parku postavenom na urodnej pode budu mať zabezpečenu prácu obyvatelia Serede nikto to nebral vážne.Na Slovensku je príliš vela lacných pracovných miest.Slovaci zo zahraničia sa sem nehrnu.Tak sa sem nahrnu ešte večší chudaci ako my.Ceny máme zahraničné, platy Slovenské.Treba zaplatiť aj nekvalifikovanu prácu a neohrnať nad nou nos.Podu nám už zobrali zoberu aj naše deti .
Marian pre Pana Kurbela | 26-07-2018 19:13:42
p. Kurbel,

ďakujem za úprimnosť ale podľa môjho názoru, ktorý som prezentoval aj listom poslancom, je lepšie mať ubytovaných pod kontrolou, ako keď majú byť „rozlezený“ po „legálnych bytoch“ vo veľkom počte, kde znepríjemňujú život vašim voličom. Dajte možnosť sa ľuďom vyjadriť , aby ste videli prečo sú vlastne proti legálnym ubytovniam .
Podľa hygieny je v okrese prihlásených legálne na pobyt 1300 cudzincov /nevieme koľko nelegálne/, ale napr. v meste Sereď sú iba dve legálne evidované ubytovne. Okresná hygiena Vám poskytne najpresnejšie informácie, ale žiaľ nevedia stým nič urobiť, tak ako VY. Odnášame si to ale MY, čo hrajú férovo.
Ľudia vám bývajú v bytoch a nelegálnych ubytovniach, neviem či vám to váš volič povedal.
Je lepšie prerobiť starý dom na „legálnu ubytovňu“ formou bytov, ako mať ubytovanie nášho typu pod kontrolou?
nasa buducnost | 26-07-2018 16:53:07
nebudme naivny oni pridu ale na podpory nie na robotu a ubytovanie tiez budu potrebovat
osn tlaci na pilu
madarsko zazalovali za to ze nechcu migrantov
http://rogozov.bigbloger.lidovky.cz/r/5248/Islamizace-Velke-Britanie.html
lubo | 26-07-2018 16:17:59
presne tak gulak, nasilim prenikli do Španielska a už si brúsia zuby na luxus v nilovke a vysoké zárobky na Slovensku...
gulak | 26-07-2018 16:05:55
Len aby tých Srbov nevystriedala bagáž zo subsaharskej Afriky,čo dnes násilím z Maroka preniklo do Španielska..
prosba | 26-07-2018 15:35:29
pani poslanci a primator, prosim Vas bojujte za nas! do Niklovky sa vojde toho vela viz video na tomto webu, nerobte nam to.Sidor s Vaskom nepochopili ze ubytovne nechceme!
ved je to kravina!
Kde sú peniaze, tam ... | 26-07-2018 15:23:28
Ten mŕtvy cudzinec je už vyriešený to sa dáko ututlalo - nikde žiadne info v správach či podobne , len tu na seredonline , tak prečo nezačať znova riešiť ubytovne pre ďalších že? Kde sú orgány teraz ? Ako to že tam ľudia bývajú ďalej??
Jozef | 26-07-2018 14:55:09
Nenazratost niektorych byvalych je.... nenazrata.
Či?
Registrovaný Pavol Kurbel pre Mariana Pavol Kurbel pre Mariana | 26-07-2018 14:51:18
Každá veľká firma zvažuje všetky pre aj proti, kým si niekde postaví závod. Asi na niečo pri zvažovaní zabudli. Prečo to my máme schytať za nich? Nech zvýšia ľuďom platy, potom sa vrátia Slováci zo zahraničia a bude ešte aj málo pracovných miest.
marian | 26-07-2018 14:04:30
zakaste tu aj robit cudzincom a hotovo. ked ste dovolili,alebo kto dovolil ,tak niekde ti ludia byvat musia.
onanym | 26-07-2018 12:46:42
Opatovne sa prejavuje jedna vec, urobenie \"aktivity\" napriek nesuhlasu vacsiny. Volby sa blizia, bolo by nacase to demokratickym sposobom dat najavo a danym panom ukazat \"Toto teda nie!\". Mam pocit, ze niekomu zalezi iba na biznise, ale nie na ludoch.
Občan | 26-07-2018 12:32:50
Budem sa pýtať kompetentných prečo sa zaoberajú takýmito vecami počas dovolenkového obdobia! Prečo asi takto načasované! Ja som napríklad mimo mesta. Prosím píšte aspoň mail poslancom!
Stále sa riešia ubytovne, že sa rozpadá a je upchatá cela kanalizácia v meste to nikoho nezaujíma! Voda téma sama o sebe! Drogy a fet všade! Kosenie v meste, doprava, škôlky to sú témy ktoré treba riešiť pani poslanci!
Nelegálne | 26-07-2018 11:59:20
Čo je veľa to je moc !!! Čo si ten dotyčný pán o sebeyslí? Za každú cenu sa chce nabaliť?!!

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign