Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Pozemok vhodný pre útulok je možno nájdený

Miloš MajkoDátum24. 09. 2010 09:58:24TémaÚtulok
Vzhľadom k tomu, že z ostatného rokovania petičného výboru s vedením mesta pre nás vyplynula úloha nájsť vhodný pozemok na ktorom by Útulok pre týrané a opustené zvieratá mohol stáť, sme dnes e-mailom informovali vedenie mesta o nájdení vhodnej lokality s pozemkom pre toto zariadenie vhodným. Vazeny pan Gablik, na zaklade dohody vzniknutej na spolocnom rokovani o peticii obcanom mesta tykajucej sa zriadenia Utulku pre tyrane a opustene zvierata v meste Sered, Vam oznamujeme, ze sme nasli vhodny pozemok pre toto zariadenie, ktory podla nasich infdormacii ma byt vo vlastnictve mesta Sered. Ziadame Vas o stretnutie v danej veci a zvolenie dalsieho postupu, ktory by buducu realizaciu utulku opat posunul dalej. Dakujeme. Za OZ Tulak s uctou Milos Majko

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
›REGISTROVANÍ MENOM‹
registrovaní nickom
všetci
Igor Lehocky | 26-09-2010 20:54:55
Netvrdim, ze nie je dobre rozobrat vsetko zmysluplne, ma aj to svoj zmysel,len 70% prispevkov je o niecom inom ako clanok samotny. Nebol by lepsi novy clanok na temu poslaneckeho zastupenia v Seredi a vysledkov prace MsZ za obdobie 2006-2010? Myslim,ze by diskusia celkom pokracovala.
Ľubomír Veselický | 26-09-2010 20:46:32
kamionistovi! Práve som v diskusii k najčerstvejšom článku na túto tému uviedol reálne čísla. Percento uskutočniteľnosti určuje možnosť príjmov s výhradným využitím na prevádzku útulku. Odporúčam prečítať a potom kriticky poukazovať na fakty, ktoré hovoria o dôvodoch prečo to s tým útulkom asi neskončí dobre.
anonym | 26-09-2010 19:41:31
O útulku sa píše už pár mesiacov v nejednom článku na SOL. Nech teda prispievajú nadšení chovatelia psov a milovníci zvierat. Dosť ľudí sa tu dušovalo, že bude pomáhať ako sa len dá a kde sú? Samá faloš. Tá sa ukázala už vtedy, keď sa o útulku debatovalo na pôde MsZ. Samozvaní milovníci zvierat sa na to vykašľali. P. S. Nepíšte mi prosím vás nikto, aby som prispieval ja. Nikdy som sa tu nebil do pŕs, na rozdiel od iných, ako som nadšený z útulku a nepodporujem ani jeho zriadenie.
kamionista | 26-09-2010 18:37:16
Debata okolo tohoto problemu sa nekontrolovatelne rozvinula.Dozvedeli sme sa prečo to nejde 98% a dalo by sa 2%.Takyto pomer je asi pri každom probleme v meste.
Ľubomír Veselický | 26-09-2010 18:17:59
re: kamionista z 26-09-2010 18:00 ! Netvrdím, že neuskutočnených projektov nie je viac. Reálne uvažujúci manažér (mesta) sa musí pozerať na budúce investície cez otázku: "Máme na to, alebo na to nemáme? Sľuby s víziou budúceho hodnotenia "Kde bolo, tam bolo." sú nanič. Nič proti optimistom, ale tie pochvalné výkriky o tom, aké je to super a želania, aby to len vyšlo sú iba citovým vyjadrením, ktoré veci vôbec nepomôže. Čo by konkrétne pomohlo? Úspešné miestne referendum o dani určenej na prevádzkovanie útulku. Výdavky naviac môžu byť pokryté iba zo zvýšených príjmov. A teraz očakávam, že začnú debaty o tom, aby sme sa vzdali poslaneckých odmien a potom na prevádzkovanie útulku bude. Dopredu odpovedám, zvoľte takých poslancov, ktorí budú výkon mandátu robiť zadarmo.
Ľubomír Veselický | 26-09-2010 18:04:53
Pán Horvát! Prosím ešte raz. Bol som za to, aby platili nájom. Navrhol to Ing.Ľ.Kyselý. Zvrtlo sa to proti nemu. Dovtedy platila tichá dohoda medzi SAD DS a primátorom, že mesto nebude požadovať nájom za užívanie autobusovej stanice na parkovanie autobusov, a SAD za to dá k dispozícii "mestu" autobusy na nejaké akcie. Fungovalo to tak, že keď naši dôchodcovia chceli ísť na výlet, pán primátor zavolal do DS a dôchodcovia (verní voliči) išli zadara. Prepočet odpusteného nájomného bol ale cca 2,5 x vyšší ako hodnota uskutočnených prevozov. SAD šetrila, a pán primátor bol v očiach odvezených ten dobrý. K zeme nedošlo. Mesto peniaze nemá a dva mesiace pred voľbami je už zbytočné pýtať sa primátora, prečo tie nájomné zmluvy nedal vyhotoviť a neposlal SAD DS. Toto je mimochodom o tej vyrovnanosti kvality poslaneckého zboru a primátora.
kamionista | 26-09-2010 18:00:49
Netreba pisat...realizačne vytriezvenie...treba napisat,že nič z toho nebude.Pekne po slovensky.Len škoda,že v Seredi realizačne vytriezvelo vela projektov.
Robo Horvat | 26-09-2010 17:55:12
pan Veselicky a tie autobusy vozia nasich obyvatelov zadarmo? Ved im platime tak nech aj oni platia pokial uzivaju mestsky pozemok na parkovisko .
Ľubomír Veselický | 26-09-2010 17:36:53
Chcem ešte odpovedať na niekoľko otázok. Kamionistovi toľko, že pre zriadenie a prevádzkovanie útulku je potrebná nadpolovičná väčšina hlasov poslancov. Pretože sa medzi nimi pohybujem pravidelne, vnímam ich postoj k prevádzkovaniu tohto objektu. Väčšinou odhadujem správne a preto som napísal, na čom padne rozhodnutie o zriadení. Na nákladoch prevádzkovania. Dnes ich ani len netušíme. A to ešte nepoznáme ani náklady na samotnú realizáciu. Celá tá dnešná debata o útulku je iba rozprávanie o tom či by niečo mohlo byť. Sme stále iba v polohe predprojektového nadšenia, po ktorom príde realizačné vytriezvenie. Pre pána Roba Horvata! Zoznam kandidátov na post primátora a poslancov troch obvodov dostane každý oprávnený volič do schránky. Sakrasticky dodávam. Voliť pôjde každý tretí.
Ľubomír Veselický | 26-09-2010 17:25:05
re: anonym z 26-09-2010 16:16 ! Vystihli ste to. Trochu zovšeobecním. Ak si ako občania zvolíme niekoho, kto sa ukáže nie príliš schopný, tak sme vinní my všetci. Veď kto nám ho zvolil? Galanťania ani Hlohovčania to neboli. Lenže tu nemôžeme hovoriť iba o primátorovi. Volíme aj poslancov. Kto pri voľbách uvažuje, ako sa ktorý "angažuje", ako ktorý hlasuje, ako s občanmi dokáže komunikovať, čo sa mu podarilo pre občanov a pre mesto presadiť. Ten kto nemá možnosť cez Internet sledovať materiály a spôsob hlasovania MsZ na sered.sk, má iba jednu možnosť. Pozrieť si zasadnutie MsZ osobne. Túto možnosť využíva cca 5 - l0 občanov. Samospráva je tímová práca. Vyrovnanosť kvality primátora a poslaneckého zboru je nevyhnutná. Tú môžu dosiahnuť občania iba dobrým výberom kandidátov.
Miloš Majko | 26-09-2010 17:20:51
Nie na sered.sk - spätna väzba = NULA! Ked ma niekto otazku na poslanca MsZ, ma moznost mu ju polozit osobne. Nebranime sa ani prostrednictvom SOL. Spytame sa. A verte, ze tu spätnu väzbu uvidia vsetci citatelia. To je interaktivita a to, preco chceme zachovat diskusiu - i ked uz sa pracuje na registracii.
Robo Horvat | 26-09-2010 17:17:33
Milos mne to je vsetko jasne a pana Veselickeho si za jeho odvahu tu reagovat vazim.Len by nazaskodilo viac priebojnosti v MsZ. Nemame uz zoznam adeptov do volieb?
Ľubomír Veselický | 26-09-2010 17:10:25
re: Robo Horvat z 26-09-2010 16:27! Je dosť veľký rozdiel robiť petíciu proti tranzitujúcim kamiónom, ktoré cez Sereď iba prechádzajú, zahusťujú cesty a zvyšujú dopravnú zaťaženosť, a autobusmi, ktoré denne stovky Seredčanov odvážajú do práce a privážajú ich domov. Ja v tom paradox nevidím. Faktom je, že primátor o návrhu vyrubiť nájomné za užívanie mestského pozemku SAD-kou bol informovaný, a neurobil to. Postavenie primátora podľa zákona o obecnom zriadení je také, že žiadne rozhodnutie zastupiteľstva nie je pre neho záväzné. Zopakujem, zastupiteľstvo primátora nemôže k ničomu zaväzovať! Okrem Vás sa ma za dva roky dozadu nik nespýtal, prečo bol výsledok výberového konania v prípade revitalizácie parku na Námestí slobody napadnutý. Vám som odpovedal. Medzi nami komunikujem na SOL ako jediný zo súčasných 19 poslancov mestského zastupiteľstva. Ostatní to už vzdali.Pýtam sa, čo z toho mám? Dnešná diskusia je našťastie v rámci noriem slušnosti, ale aj tak z každého príspevku cítim akýsi tlak nedôvery a odmietania argumentov, ktoré tu predkladám. Naviažem na vyjadrenie M.Majku. Na stránke sered.sk je možné dať otázku každému poslancovi do jeho mailovej schránky. Obráťte sa na Ing.Arch.R.Kráľa a on Vám určite presne popíše, čo nám revitalizáciu nateraz zastavilo.
Miloš Majko | 26-09-2010 16:50:21
Robo - su veci, ku ktorym si pytaj odpovede od inych ludi. Aj poslancov. Lubo Veselicky nemoze reagovat za vsetkych a na vsetko. Je iba jednym z 19 v MsZ.
kamionista | 26-09-2010 16:33:41
pre pana Majka.Ano som ochotny pomoct.Kompetencie uradnika nemam,ale za robotu sa nehambim.Vždy som sa snažil pracovat čestne a spolahlivo.Aj ked občas hovorim,že som mal zlych učitelov.Mali ma ucit kradnut a dnes by som bol v parlamente.
Robo Horvat | 26-09-2010 16:27:29
pan Veselicky,podla mna je paradox to,ze na jednej strane tu organizuje niekto peticiu proti kamionom a na druhej strane tu priamo v centre cele roky tolerujeme parkovisko nie kamionov ale autobusov,co je pri starte podobne.Ked si obcan da na par dni pred dom na mestsky pozemok trocha piesku uz tam je MsP,ci ma zaplatene povolenie,alebo nieco podobne je ked si podnikatel chce parkovat dodavku na parkovisku.Ale to je asi podla vas a vasich niektorych kolegov v poriadku.Ale ja viem. za vsetko moze len primator,ze. No ale plat a odmeny beriete aj poslanci,len treba trosku viac aj konat.Peniaze pre mesto lezia hoci kde,len ich chciet a vediet pozbierat ale nie tak,ze obycajneho cloveka chcete za vsetko stiahnut z koze. A na margo toho vyberoveho konania na revitalizaciu maleho parku sa nemusite vyjadrovat koli mne ale hlavne koli citatelom SOL a vasim volicom.Alebo je to zakazane ovocie?
anonym | 26-09-2010 16:16:35
Pán Veselický , presne som vedel kto bude podľa Vás vinní - občania. Ale tí, ktorí majú kompetencie na to, aby výrazne zasiahli do života v meste Sereď, sú mimo Vášho vnímania tohoto problému. Takže ak som aj ja zvolil za primátora človeka, ktorého pôsobenie na tejto pozícii sa ukázalo ako veľký omyl, na vine budem ja? OK, beriem to na seba, lebo táto diskusia o hľadaní vinníka aj tak nikam nepovedie.
Miloš Majko | 26-09-2010 15:30:38
Kamionista - dobry napad. Suhlasim s Vami. Navrhnite teda ako na to. Zoberieme lopaty a krompace a ideme na to? Alebo je Vasa predstava ina? Aka? Ja totiz vnimam realitu asi takto: - je vela ludi, ktori su ochotni pomoct napadmi, pomoct pracou, financne. Su to vsak bezni ludia. Sme to my - vsetci. Na to aby sme prezili, musime chodit do prace, podnikat, robit aj 16 hodin denne. Sme vsak ochotni urobit vela. Mozno velmi vela. Urcite vela vzhladom k tomu ze vieme, ako malo niektori za tuto pracu plateni za peniaze robia. Ale budis. Len tu vidim hacik. Vidim kopy slubov, ktore viacej ako rok nikto neplni. A za ten cas nas tito ludia stali miliony korun. Nasich korun. Ale slubovat vedia , to ano. Co si mam ja osobne mysliet o tom, ked rok a stvrt niekto nevie alebo nechce dodrzat slovo? Robi si z ludi srandu? Ano, chapem. Za tie prachy, preco nie? Takze v skratenej forme - my mame zacat konecne nieco robit a iny bude brat vyplatu za vyplatou a odmenu za odmenou, ze? No, ak chcete - mate moznost. Ja to vidim inak - chcem odpoved na zopar otazok. A chcem, zby si tych, ktori napriek svojim povinnostiam su ochotni robit nieco navyse a zadarmo, aby si tych ludi vazili. A to aj ti poslanci, ktori bud na MsZ nepridu vobec, pridu iba na chvilu, aj ti, ktori si zasadanie iba presedia a bez hanby zoberu odmenu, pri com si nezasluzia ani plat. To sa tyka aj niektorych uradnikov a veducich pracovnikov na MsU. Uplynuli dalsie 4 roky a my sme mohli byt ovela, ovela dalej. Stacilo chciet. A ak nahodou nevedeli, mali odist. Priatelu, faktom je, ze obcania vymeneni byt nemozu, no ti, ktori vladnu - ano!
kamionista | 26-09-2010 12:49:14
Suhlasim s Vami,podme sa zaoberat inymi temami,doležitejšimi.Ale hlavne podme už konečne niečo robit.O všetkom sa iba rozprava a nič sa nerealizuje.
MsÚ Sereď | 26-09-2010 12:40:07
Čítam a nestačím sa diviť . Zastávanie si zamestnancov MsÚ Sereď môže robiť iba ten ,ktorý nikdy od nich nič nepotreboval. Väčšina , česť výnimkám, nevie ani základné veci, pomoc občanom ,urýchlenie vybavenia vecí , ktoré spočíva len v podaní dostatočných informácií. Ja som žaiadal o stavebné povolenie ,na ktoré som minul 20 dní dovolenky len preto , že mi niekto nebol schopný pobedať alebo dať zoznam , ktoré podklady treba doručiť ,od ktorých inštitúcií ich treba žiadať. Verím , že nový promátor mesta tam urobí riadny poriadok. Sú to ľudia ,ktorý sú platený z našich daní a preto sú tu pre nás. Ľudia tohto mesta sa zaujímajú o veľa vecí, ale poslanci MZ ,volený týmito občanmi ich má podporiť a pomôcť. Poslanci našli vždy 100 problémov prečo nie a málo kedy 4 kedy áno. Oddychová zóna za Rivirou je práca M.Tomčányho a ľudí , ktorých normálne a racionálne myslia a nie poslalncov MZ. Osobne si myslím , že útulok nie je to najdôležitejšie , čo toto mesto potrebuje. Nemáme tu oddychové zóny pre občanov , o deťoch ani nehovorím.Za všetkým treba cestovať mimo mesta. Útulok považujem v tomto čase za drahý luxus. Sú tu iné priority, z ktorých majú mať osoh všetci ľudia ,ktorý žijú v Seredi.
kamionista | 26-09-2010 12:38:37
pre pana V.Projekt utulku je len v začiatkoch a už pišete,že nema šancu a padne koli prevadzkovym nakladom.Načo sa o tom teda už niekolko dni bavime ak je podla Vas zatrateny.Určite by viac pre tento projekt urobili samotny ludia ako napr.Deniska Nemethyova.Ale potom to znamena,že ste nadbytočny a mali by ste ist na VPP.
Ľubomír Veselický | 26-09-2010 11:57:06
Prevádzkové náklady na útulok budú tým bodom zlomu, na ktorom celý pekný úmysel padne.
Jaro Trojak | 26-09-2010 10:52:14
Rad pomôžem ak bude treba.Okrem miesta útulku nezabudnime na jeho prevádzku.Pevne verím že to skonči dobre. A že lúdia neveria poslancom a primátorovi je chybou aj ich samých nie len ľudí v meste.
Ľubomír Veselický | 26-09-2010 10:13:14
Problém je v občanoch samotných. Pokiaľ nie sú schopní a ochotní nominovať za seba a v záujme vlastnom svojich zástupcov do mestského zastupiteľstva, aktívne sa zúčastniť komunálnych volieb, zhodnotiť dôveryhodnosť kandidátov, posúdiť ich programy a voliť primátora nie na základe sympatií, ale vecných argumentov, tak lepšie nebude. Občianska iniciatíva je menej ako nulová, účasť na voľbách menej ako tretinová. Ani jedna politická strana nie je schopná dať plný počet kandidátov. Úžasný priestor pre nezávislých. Lenže aj tí sú volení hlasmi sympatizantov politických strán. Zhoda na spoločnom kandidátovi na primátora je výnimkou. Tak to dopadne hop, alebo trop. A sme tam, kde sme boli na začiatku každého volebného obdobia. Porovnanie okolitých miest je síce možné, ale je potrebné uvedomiť si aj napríklad to, že v NR SR má Galanta vždy nejakého poslanca. A to tiež nie je na zahodenie. Keď sa v minulom období v Seredi iba ako hostia ukázali poslanci Smeru, tak sa niektorí diskutéri išli zjašiť od nevôle a odsudzovali to ako politikárčenie. V tomto smere nás iné mestá predbiehajú a preto lepšie vyzerá napríklad Galanta. Tam išli peniaze za Dzurindu i za Fica. Aby sme dosiahli taký stav, museli by sme mať namiesto hromady zaslepených mudrlantov reálne a pragmaticky uvažujúcich občanov.
pre p. Veselického | 26-09-2010 09:22:06
Stále nechápem prečo v iných mestách idú tieto veci rýchlejšie... Stačí si vybehnúť do okolitých miest a porovnať - rozdiel je očividný. V čom je teda problém?
Ľubomír Veselický | 26-09-2010 08:26:06
re: Robo Horvat! Tie autobusy tam parkujú od vzniku novej autobusovej stanice.(cca 7-8 rokov) Aj niektorým poslancom tento stav nevyhovoval a preto sme mali snahu v rámci širšej rozpravy problém so zástupcami SAD riešiť. Lenže bez podpory občanov išiel problém na vedľajšiu koľaj. Mohli by ste mi vymenovať tých občanov, ktorým parkujúce autobusy na autobusovej stanici prekážajú? Ste prvý po dvoch rokoch, kto tento problém otvára. Ja osobne žiadny nájom vyrubiť nemôžem. A ak sa o to jedná aj toto bola jedna alternatíva, na ktorú upozornil Ing. Ľ.Kyselý. Že s tým pán V.Vranovič nič ďalej nerobil, prepáčte. Okrem návrhu zastupiteľstvo páku na výrub nájomného primátorom voči SAD nemá. K výberovému konaniu na revitalizáciu malého parku sa vyjadrovať nebudem. Nie že by ma to ako poslanca netrápilo, ale terajší stav to nezmení. A presviedčať na SOL niekoho kto je pre mňa anonym, pán kolega, nemá zmysel. To je moja dvojročná skúsenosť s týmito výmenami názorov.
xy | 26-09-2010 07:55:28
útulku držím palce. Dúfam že to vyjde. *yes*
Robo Horvat | 25-09-2010 23:38:11
pan Veselicky,na tie zaparkovane autobusy musia upozornovat obcania? Poslancom to nevadi?Je to naozaj krasna reklama pre nase mesto a zivotne prostredie.Pokial to nejde po dobrom a parkuju na mestskom pozemku,treba im vyrubit najom za sustavne zaberanie mestskeho pozemku. A mozno by obcanov tiez zaujimala transparentnost toho vyberoveho konania na revitalizaciu maleho parku.Mozno ten podnet neuspesneho uchadzaca je nejake znamenie ze nieco nieje v poriadku.
kamionista | 25-09-2010 21:45:47
Na riešenie tohoto a inych problemov v meste ste tam Vy a ostatny zastupcovia mesta,bez ohladu na to,kolko sa zučastni tzv. dotknutych občanov.Aj Spišiaka bolo pozriet pol Serede a neviem,či to pomože.
Ľubomír Veselický | 25-09-2010 19:34:39
Toto som chcel riešiť na mimoriadnom stretnutí so zástupcami SAD, ktoré sa z môjho podnetu uskutočnilo vo veľkej zasadačke MsÚ. Z dotknutých občanov prišlo celkom 5. Ani jeden námietku, že mu parkujúce autobusy prekážajú nevzniesol. Pýtate sa kto to kedy videl .... Ak nevidel, nech sa vybehne pozrieť na autobusovú stanicu dnes večer. Je ich tam najmenej desať. A uvidí! Hovoríte veľmi všeobecne. Areál SAD na Trnavskej sa sám nerozpredal. Zlikvidovala ho SAD Dunajská Streda, ktorá je akciovou spoločnosťou s účasťou štátu. Že sa tak stalo? No a čo? Tej Vašej väčšine je to jedno. Alebo účasť 5 občanov na rokovaní so SAD-kou považujete za väčšinu? Prosím Vás! S akými faktami mi tu argumentujete? Je to iba Váš názor. Nie ostatných občanov.
kamionista | 25-09-2010 19:25:42
Pišete o prebudovani autobusovej stanice.Stratila povodny vyznam a stala sa parkoviskom pre autobusy.Kto to kedy videl,aby vodiči nechavali svoje autobusy cez noc stat na autobusovej stnici.Areal byvaleho CSAD sa rozpredal,lebo zvitazili sukromne aktivity a teraz autobusy maju parkovisko presne v centre mesta.
Ľubomír Veselický | 25-09-2010 19:21:58
kamionistovi! Väčšina ľudí možno názor anonymného autora má. Ale pre to, aby sa niečo v Seredi menilo rýchlejšie, nie je táto väčšina urobiť ani to, aby sa väčšinovo zúčastnila komunálnych volieb. Sedieť na zadku a nadávať na ostatných je lacné a pohodlné. Snažiť sa aktívne niečo zmeniť, to chce odvahu. No a tú Vami spomínaná väčšina nemá ani náhodou.
Ľubomír Veselický | 25-09-2010 19:12:53
Vážený pán, či pani! Skúsme byť pragmatickí. Volebný program je plán a jeho uskutočnenie nie je vždy iba v rukách samosprávy. Príklady. Nebyť toho, že neúspešný uchádzač o realizáciu projektu "Revitalizácia malého parku na Námestní SNP, videli by sme výsledky už dnes. Nebyť našej poslaneckej naivity, že pán V.Vranovič bude ústretový k oddychovej zóne za Rivierou, tiež mohla dnes vyzerať inak. O kaštieli sa budeme baviť možno ešte aj o desať rokov. Toto sústo by finančne nezvládla hádam ani Nitra, či Trnava. Kúpalisko dostáva reálnejšiu podobu po dobudovaní vrtu na geotermálnu vodu, pretože odpadová bude mať vyššiu teplotu ako voda, ktorá môže byť vypúšťaná do Váhu. V hre ostáva amfiteáter a ďalšia oddychová zóna za Larzenkami. Počas uplynulých 20 rokov samosprávy sa mesto naozaj zmenilo. Centrálna mestská zóna, Perlovka 1 a Perlovka 2, autobusové stanica, polyfunkčné objekty v jej dotyku, vďaka súkromným aktivitám miestnych podnikateľov priestor medzi svetelnou križovatkou a bývalou Slovenskou sporiteľňou, nový objekt na Kúpeľnom námestí a mnohé ďalšie. Nie je v tomto meste všetko iba zlé a zaostalé. Jedno slovenské príslovie hovorí, že zakryť sa môžeme iba takou perinou, akú máme. Tá naša je žiaľ stále krátka, ale podstatné je, že nemrzneme. Ak ľudí nebaví stále iba počúvať, že sa na niečom pracuje, je to ich problém. Možno by sa im ľahšie znášalo to čakanie vtedy, keby si všímali to pozitívne. A vtedy by aj možno dospeli k presvedčeniu, že ak sme sa napríklad dočkali pekne vybudovaného stredu mesta, tak sa dočkáme aj tých ďalších objektov. Pekný večer!
kamionista | 25-09-2010 19:11:47
Konečne ste mu to napisali aj Vy a tento isty nazor ma večšina ludi v meste.
anonym | 25-09-2010 18:51:16
Pán Veselický, dali by sa pochopiť tie "čakacie doby" na projekty, ktoré sa tu spomínajú - kaštieľ, oddychová zóna popri Váhu, amfiteáter a pod. Dalo by sa to pochopiť, ak by sa s tým začalo v tomto volebnom období. Ale niektoré veci sa riešia už 10 a viac rokov. Ľudí nebaví každé volebné obdobie počúvať, že sa na tom pracuje. Chcú vidieť výsledný efekt. Koľko volebných období budeme ešte počúvať, že sa na tom pracuje?
Ľubomír Veselický | 25-09-2010 18:44:24
re: anonym z 25-09-2010 18:27 ! Rozhodnutia investorov o vybudovaní nejakého výrobného alebo montážneho podniku závisia od viacerých okolností. Ak ma chcete presvedčiť o Vašich tvrdeniach tak vymenujte aspoň dvoch investorov, ktorí do Galanty prišli v tomto roku. Vaše tvrdenie, že smetiari nechcú mať nič spoločné so Sereďou by obstálo vtedy, ak by spoločnosť ASA odstupovala od zmluvy. Preukáže takýto dokument! Ak ho neviete preukázať, tak Vaše slová sú iba produktom Vašej fantázie.
anonym | 25-09-2010 18:27:30
ved som napisal,že zo Seredou nechce mat nikto nič,ani investori a ani smetiari.Pride den,ked tu všetko skolabuje.
Ľubomír Veselický | 25-09-2010 18:27:14
re: pre p.V. z 25-09-2010 12:18! Myslím, že je lepšie povedať, že v blízkej budúcnosti je uskutočnenie týchto projektov reálne, než lamentovať nad tým, že ich nemáme už 20 rokov.
pre ranxon | 25-09-2010 18:09:21
Samsung určite nešiel do Galanty kvôli statusu okresného mesta, ale zrejme tam videl lepšiu perspektívu ako v Seredi. A zase sme pri otázke prečo je Galanta na tom lepšie? Pretože je asi zaujímavejšia pre investorov. A prečo nie je zaujímavejšia z tohoto pohľadu Sereď? Pretože v GA to ide asi lepšie.
pre p.V. | 25-09-2010 12:18:09
Ale ved mi tieto veci nemame už 20 rokov.A Vy napišete,že treba čakat dalej.
Ľubomír Veselický | 25-09-2010 12:14:04
Vybudovanie objektov, o ktorých píšete nás v blízkej budúcnosti čaká. O kaštieľ momentálne "bojujeme" na súde, letné kino je dobrá téma pre p.Mgr.Vranoviča, ktorý ho mal vo svojom volebnom programe, rekonštrukciu parku na Námestí slobody oddialila námietka neúspešného účastníka výberového konania, oddychové zóny lokálneho významu sú medzi bytovými domami, dopravné ihrisko nám v rámci projektu Fándlyho školy neprešlo, bude to úloha pre ďalšie obdobie.
pre pana V. | 25-09-2010 11:57:21
Je dobre,čo sa momentalne buduje...vrt a podobne,ale kde mame nejaku oddychovu zonu,zrekonštruovane namestie,kde mame letne kino,kde mame dopravne ihrisko pre deti,kde mame kupalisko,kde mame kaštiel a vela,vela dalšich veci.
ranxon | 25-09-2010 11:45:21
Pre anonym z 25-09-2010 11:02. Ako chcete porovnávať dve neporovnateľné veci. Galanta je okresné mesto a Sereď ako ste postrehli nie. To je jedna vec a druhá, pozrite sa koľko je tam podnikov a akého významu viď. Samsung.
Ľubomír Veselický | 25-09-2010 11:39:43
22 percentná účasť hovorí to, čo píše Plus 7 dní z 23.9.2010 strana 28 (M.Kusý) "Máme vyše dvadsať percent politicky gramotných občanov, schopných riadiť sa vlastným zdravým rozumom proti tlaku straníckeho politikárčenia a podrazníctva." Doplním. 80 percent občanov je stále politicky negramotných.
Ľubomír Veselický | 25-09-2010 11:35:23
re: Bezmedznou kritikou dosiahnete akurát tak rezignáciu a pózu mŕtveho chrobáka. Počkajme si na záverečný účet Serede a Galanty za rok 2010 a potom pohovoríme. Súhlasíte? K oddychovej zóne mesta. Prvé kroky boli urobené. Z pravého brehu Váhu za mlynom bolo odvezených 180 veľkokapacitných kontajnérov odpadu. Zastupiteľstvo začalo konať aj vo veci chovu koní pri Mlynárskej ulici. Z iniciatívy Ing. M. Tomčányiho už časť priestoru za Rivierou slúži svojmu účelu. Kto nechce vidieť, nevidí. O pár týždňov bude dokončený geotermálny vrt. Zateplená je ZŠ J.A.Komenského, na ZŠ Fándlyho sú práce vykonávané. Dokončené budú nové pokrývky AB na vybraných uliciach. Nie som proti tomu, aby sme diskutovali o tom, čo všetko ešte v Seredi potrebujeme. Ale hnevá ma prehliadanie toho, čo už v ostatných štyroch rokoch urobené bolo. A ak tak trváte na neschopnosti poslaneckého zboru, primátora a zamestnancov MsÚ, tak Vám neostáva nič iné iba vystúpiť z anonymity, ponúknuť dobrý program a nechať sa zvoliť za toho najvyššieho. Potom slovami Jána Sladkého Kozinu poviem: "Hin se ukáže!"
anonym | 25-09-2010 11:27:05
Aj ta 22 percentna učast niečo dokazuje.Je to strata dovery a zaujmu ludi o veci verejne.Aj tak by sa nič nezmenilo,verte mi.A to nehovorim o tom,že by to mal Sulik zaplatit.
anonym | 25-09-2010 11:02:08
Pán Veselický, mám pocit, akoby ste obhajovali to čo sa tu všetko neurobilo a mohlo sa. Tou frázou "Je ale veľký rozdiel medzi tým, ako niečo vyzerá, a ako na tom skutočne je" mi dúfam nechcete povedať, že Galanta je v skutočnosti na tom horšie. To ste nemusel ani písať. Nehovoril som iba o kriminalite, neviem dke ste to zobrali. Na riešenie spoločných problémov sú tu všetci, to je OK, ale na riešenie vecí v kompetencii primátora, MsÚ a MsZ sú tu iba vyvolaní. Ja nevyriešim celkovú zaostalosť mesta, nezveľadím okolie Váhu na peknú oddychovú zónu atď. Na tieto veci sú tu konkrétny ľudia, ktorých treba za to kritizovať a nie sa ich zastávať. Inde to išlo, v Seredi to nejde.Sú na vine občania? Alebo tí, ktorí majú na to kompetencie a vyhovárajú sa na svoju neschopnosť?
Ľubomír Veselický | 25-09-2010 10:54:04
re: pre pana V. z 25-09-2010 10:44! Nuž ak Vás nezaujíma zákon o obecnom zriadení, tak sa prosím nevyjadrujte ku kompetenciám zamestnancov MsÚ. Za legisatívu sa neschovávam. Iba sa Vám snažím vysvetliť, čo kto a prečo môže a nemôže robiť. Lenže Vám je to zbytočné vysvetľovať. A ak tvrdíte, že sa schovávam za anonymitu, tak vážne pochybujem, či si uvedomujete, o čom hovoríte. Tvrdíte, že obyčajných ľudí zaujímajú konkrétne veci. To som sa naozaj dobre zasmial. Účasť na minulotýždennom referende ukázala ich 22-percentný záujem.
Ľubomír Veselický | 25-09-2010 10:44:26
re: anonym z 25-09-2010 10:16! Možno iba Vás nezaujíma to, prečo zamestnanci MsÚ nemôžu konať vo veci znižovania kriminality. Tých čo 26.8.2010 prišli na stretnutie s prezidentom PZ príčiny tohto javu zaujímajú. Sereď nie je na kolenách. Finančne určite nie. Galanta naozaj vyzerá lepšie. Je ale veľký rozdiel medzi tým, ako niečo vyzerá, a ako na tom skutočne je. Bezúhonných občanov sú v Seredi tisíce. A žiaľ tisíce je aj tých, ktorí si tak ako aj Vy myslia, že na riešenie spoločných problémov sú tu iní.
pre pana V. | 25-09-2010 10:44:06
Mna nezaujima zakon o obecnom zriadeni,ani inštitucie ako je ministerstvo vnutra,ale ma zaujimaju ludia v mestkom zastupitelstve a ich konkretne ciny a skutky.Stale sa skovavate za legislativu a birokraciu a anonimitu.Obyčajnych ludi zaujimaju konkretne veci a skutky ludi ktorym sme doverovali a posadili na vysoke stoličky.
Ľubomír Veselický | 25-09-2010 10:34:59
re: anonym z 25-09-2010 10:05 a 25-09-2010 10:14 ! Nekandidujem, pretože som pred štyrmi rokmi neoslovil svojim programom ani 400 občanov.Na tohtoročnej kandidátke je dosť ľudí, ktorí sú schopní riadiť toto mesto. Načo by som im uberal hlasy? Kampaň v širšom slova zmysle si robím už štyri roky. Pre zriadenie útulku som z hľadiska formálnych a procedurálnych postupov urobil to, čo bolo treba. Z pohľadu priechodnosti realizácie to nateraz vyzerá tak, že mesto prispeje do akcie pozemkom. No ak sa na prevádzkovanie nepodujme OZ, tak útulok pre zvieratá nebude.
anonym | 25-09-2010 10:16:48
Každopádne Sereď je na kolenách v porovnaní s ostatnými mestami v okolí. Odvolávanie sa na zákonné kompetencie je síce odôvodnené, ale ľudí nezaujíma čo a prečo sa nedá. Ľudí zaujíma konkrétny stav tohoto mesta a ten nie je ružový. V iných mestách sa riadia rovnakými zákonmi, ale pravdepodobne lepšími VZN. Preto to napr. aj v Galante vyzerá výrazne, opakujem ešte raz - výrazne - lepšie. Tam asi nerozprávajú o tom, kto má aké kompetencie a čo sa nedá, ale kto má aké kompetencie a ako ich využiť. Poprosím, neodpisujte mi čo som ja urobil pre mesto. Ja platím dane a očakávam, že ako bezúhonný občan si zaslúžim lepší život v tomto meste. A na to sú tu iní. Pekný deň prajem.
človek | 25-09-2010 10:14:01
toto je typické pre naše mesto...p. Majko sa tu snaží o zriadenie útulku a poslanec MZ si tu robí kampaň a rieši veci, ktoré nesúvisia s témou článku
anonym | 25-09-2010 10:05:35
Pán,Veselický ak ste taký múdrý, človek tak kandidujte na post primátora.
Ľubomír Veselický | 25-09-2010 09:40:08
re: pre p.V. z 24-09-2010 23:31 ! Mýlite sa. Mestské WC máme už niekoľko desaťročí. Problém je iba v tom, že je verejnosti prístupné iba 8 hodín denne, je zastaralé, ale funkčné. Priemerná návštevnosť je niekedy až 3 ľudia za deň.
Ľubomír Veselický | 25-09-2010 09:37:32
Anonymovi z 24-09-2010 22:45 ! Odporúčam Vám prečítať si aktuálne znenie Zákona o obecnom zriadení, zistiť si niečo o originálnych kompetenciách obce a prenesenom výkone štátnej správy. Z Vašich príspevkov vyplýva, že o týchto veciach veľa neviete. Trochu Vám pomôžem. Vo veciach v oblasti bezpečnosti koná zo zákon Ministerstvo vnútra, v oblasti dopravy tiež príslušné ministerstvo ministerstvo a jeho nižšie zložky. Mestská polícia je poriadkovým útvarom obce a Odbor výstavby a dopravy na MsU má priame kompetencie iba na miestnych komunikáciách. Ak ide o dopravné značenie, táto vec podlieha vyjadreniu DI OR PZ.
Miloš Majko | 25-09-2010 03:52:34
Aj v Seredi je viacej ludi, ktori maju zaujem nieco dokazat. Nik vsak nic nedokaze sam. Hlavne, ked sa jedna o vec verejnoprospesnu. Je potrebna podpora verejnosti a volenych funkcionarov. Zial, velakrat sme svedkami toho, ako su prave tito ludia ochotni robit vylucne pre seba a podla moznosti zasadne za spolocne peniaze. No aj to je na sirokej verejnosti. O dva mesiace su komunalne volby. Ziadajte svojich poslancov, nech zlozia ucty. Ci si svoje platry a odmeny zasluzia. Pytajte sa na to, co pre kazdeho z nas urobili. Inak sa iba vezu v systeme a my ich za to platime. Volby su vsak nastrojom, kde skutocne rozhodnut mozeme. Je to iba na nas...
pre p.V. | 24-09-2010 23:31:53
Chapem Vas,ale nezastavajte si toto mesto,ved tu nemame ani verejne WC a potom,že 21. storočie.Hanba všetkym,čo tu starostovali doteraz.
kamionista | 24-09-2010 23:22:05
Presne tak.Niekto tomu hovori sutaž,ja tomu hovorim podvod.
Robo Horvat | 24-09-2010 23:13:20
Uplne bezna prax.Najprv sa poda najnižšia ponuka aby sa odrovnala konkurencia a potom sa urobia rozne dodatky k zmluve,ktore sa potichu podpisu a vysledok? Treba si pozriet a porovnat seky.Ale skoda reci.
anonym | 24-09-2010 22:45:56
Každy zamestnanec mesta ma za niečo zodpovednost.Načo sa potom hrabete na funkcie,ked za všetko moze počasie,nahoda a pan boh.Ste prebytočny a hlavne drahy.
Ľubomír Veselický | 24-09-2010 22:30:07
Firme ASA končí v tomto roku zmluva na odvoz komunálneho odpadu. Súťaž vyhrala v predchádzajúcom volebnom období na základe najnižšej cenovej ponuky. Po troch rokoch kajúcne priznala, že to s tou "lacnotou" prehnala a požiadala o zmenu. Tvrdenie, že s našim mestom nechcú mať nič spoločné ani smetiari, je iba nevydarený pokus o satiru. Tento raz to nevyšlo. Možno nabudúce.
Ľubomír Veselický | 24-09-2010 22:20:06
Ak sú zamestnanci mesta zodpovední za stav kriminality, dopravy a bezpečnosti (píše sa so "z" a nie s "s"), tak potom sú zodpovední a za množstvo zrážok, slnečného svitu, smeru vetrov, tlak vzduchu, a priemerných denných a nočných teplôt na území strednej Európy. Do akej miery zodpovedajú za zväčšujúci sa odklon zemskej osi, určí kolégium expertov na čele s autorom príspevku z 24-09-2010 21:29.
anonym | 24-09-2010 21:34:05
S našim mestom už nechcu mat nič spoločne ani smetiari.Aj doterajšia ASA s nami konči.Tak potom o čom sa bavime?
Denisa Némethyová | 24-09-2010 21:31:01
útulku držím palce, dúfam, že to "nám seredčanom" výjde, rada by som vypomáhala vo svojom voľnom čase...zvieratá milujem nadovšetko a oni si zaslúžia našu pomoc a lásku..i keď niektorí ľudia sú chladní, bezcitní a ubližujú im...my doma budeme držať palce aj labky :-)
anonym | 24-09-2010 21:29:48
Tak silno pracuju v prospech nas,že mesto davno skolabovalo v oblasti kriminality,dopravy a bespečnosti.
Ľubomír Veselický | 24-09-2010 20:13:03
Myslím si, že ani osvojenie si desiatich psíkov z ulice nedáva nikomu automaticky právo urážať zamestnancov MsÚ. Sú to naši spoluobčania a pracujú v prospech všetkých občanov Serede.
kamionista | 24-09-2010 14:25:27
Ja pomaham konkretne a vecne.Sam mam doma osvojeneho maltezkeho psika,ktoreho nikto nechcel a mame ho velmi radi.Pridte sa pozriet.
Miloš Majko | 24-09-2010 13:57:22
kamionista 24-09-2010 13:50 - Vasim prispevkom ste vzniku utulku neskutocne pomohli. Asi tolko, ako prispevkom, ktory ste rano vlozili pod material poslankyne VUC Dr. Kramarovej. Ten som okamzite vymazal a zablokoval som diskusiu pod predmetnym clankom. Drzim Vam palce v dalsich zmysluplnych reakciach, ktore ovela intenzivnejsie priblizuju verejnu diskusiu do stavu bud blokovania, alebo registracie. Normalne rozmyslajuci a standardne reagujuci citatelia sa Vam urcite podakuju.
kamionista | 24-09-2010 13:50:50
Ale ved my už jeden utulok mame.Vola sa to tušim mestky urad.
zuzi | 24-09-2010 13:27:14
strasidelne moc tomu drzim *yes* *yes* bolo by to vazne uzasne, keby to vysloo...
Miloš Majko | 24-09-2010 11:54:47
Dakujem za radu, niekedy som o tom uz pocul ;-) . Umyselne je text napisany tak, ako napisany je. Totiz to, ze nieco je vo vlastnictve mesta neznamena, ze je mozne na uvedeny ucel vyuzit. Mozu byt totiz dlhodobe zavazky, ktore jeho ine vyuzutie neumoznuju. Dakujem za pochopenie.
pre M.Majka:"má byť vo vlastníctve Mesta Sereď" | 24-09-2010 11:34:53
ak viete aspoň číslo parcely,prelustrujte to na www.katasterportal.sk
ja | 24-09-2010 11:17:01
Johny priatelu ak sa zbura tites, tak budes mat na jar a v lete nohy v riadnom vlhku
Johnny | 24-09-2010 11:05:31
Ide sa zbúrať títeš či čo to tam je *yes* *yes* *yes* *yes*
anonym | 24-09-2010 10:26:07
kde sa nachadza nadejny pozemok?
Pavlina Karmažinová | 24-09-2010 10:16:20
*yes* držím palec nech to vyjde

Pre pridávanie komentárov k článkom sa prihláste. Ak nemáte prihlasovacie meno a heslo, zaregistrujte sa tu.

Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign