Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Povestná kvapka pretiekla - dodávateľ pitnej vody si so zákazníkmi robí čo chce

Miloš MajkoDátum27. 08. 2012 23:00:18TémaKvalita pitnej vody
200

Kvalite, resp. nekvalitnej pitnej vode dodávanej  Západoslovenskou vodárenskou spoločnosťou  a.s. monopolným dodávateľom tohto tovaru do verejného vodovodu v Seredi sa pravidelne venujeme minimálne od roku  2009. Odvtedy sme do redakcie dostali desiatky e-mailov a vypočuli sme si stovky telefonátov rozčúlených ľudí - zákazníkov, ktorí sa sťažovali na vodu vytekajúcu z vodovodnej batérie hrdzavú, špinavú, tmavú ako káva a pod.

V podstate je to vždy plus mínus o tom istom. Pred nedávnom sme dostali e-mail zase od  Daniela Lőfflera , ktorý uverejňujeme v plnom znení:

Dobrý deň,

bývam na Mládežníckej ulici 157/1, 926 01 Sereď. Dňa 16. 7. 2012 manželka prala veci pre našu trojmesačnú dcérku. Po dopraní zistila, že všetky šaty majú na sebe výrazné hnedé fľaky, ktoré tam predtým neboli. V domnienke, že prádlo zašpinila práčka, nedostatočným vypustením vody z predošlého prania, dala tieto detské veci oprať ešte raz. No ani po druhom opraní fľaky nielenže nezmizli, ale objavili sa ešte ďalšie. Následne sa chcela napiť vody, pričom zistila, že nám z kohútika tečie voda tak kalná, že sa podobá bielej káve.

Na stránke www.zsvs.sk, v sekcii porúch si našla telefónne čísla. Keďže bolo už 15:40, zavolala na príslušné telefónne číslo. Telefón zodvihol pán, ktorý sa predstavil: "Prosím Čistička." Predpokladám, že "Čistička" nebolo jeho skutočné priezvisko, iba sa nepredstavil počas celého telefonátu, napriek tomu, že manželka sa predstavila. Opísala svoj problém, na čo dostala odpoveď, citujem "zrejme je niekde porucha" a ako riešenie dostala odporúčanie "odpustite si vodu, dokedy Vám nepôjde čistá". Na manželkinu otázku "kto nám to zaplatí?" odpovedal "ja neviem". Manželka preto, na pokyn Vášho pracovníka, začala odpúšťať vodu, kým netiekla čistá. Následne dala oprať veci, už tretíkrát. Po mojom príchode domov o 16:30 som sa pokúšal dovolať na číslo 0902 957 607 (toto číslo je zverejnené na stránke http://novinky.sered.sk/clanky/2012-05-11-kvalita-vody-vo-verejnom-vodovode---vyjadrenie-zvs-sala, kde ho uvádza p. Fraňo, ako kontaktný bod pre prípad poruchy), no dané číslo bolo stále nedostupné pri viacerých pokusoch o zavolanie.

Množstvo odpustenej vody bolo podla vodomeru cca 6500 litrov, pričom na jedno pranie sa priemerne minie cca 100 litrov vody + 250 ml prášku na pranie. Žiadam o Váš návrh na náhradu mne vzniknutej škody, pretože som konal na základe pokynov Vášho pracovníka.

Na stránke máte slogan "pijem zdravú vodu, vodu z vodovodu". Preto sme Vám z tejto "zdravej" vody odložili, pre prípad, že by ste sa jej mali chuť napiť.

S pozdravom, Daniel Lőffler

 

Konečne zákazník, ktorý si nenechá skákať po hlave. Áno správne!  Dodávateľ si účtuje cenu za kvalitnú službu a za kvalitný tovar. Dodáva nepodarky - musí znášať škodu. Je vrcholom arogancie dodávateľa, že o probléme vie (máme to písomne v odpovedi na našu reklamáciu)  a napriek tomu zákazníkom vzniknuté škody nielen že dobrovoľne nenahradí, ale ani sa ich  nijako nesnaží kompenzovať.  Mohol by sa takto dodávateľ správať aj vtedy, keby nebol monopolným dodávateľom predmetnej služby napríklad aj u nás v  Seredi?

My sme sa v roku  2011 odhodlali k čiastočnej  úhrade faktúry za  vodné a stočné  a to výlučne za služby a tovar odobratý v kvalite, ktorá bola nami ako zákazníkom upotrebiteľná. Dodávateľ našu reklamáciu neuznal a samotnú reklamáciu vyriešil od stola a bez preverenia skutočností, na ktorých sa reklamácia zakladala. Dodávateľ samozrejme rozhodol vo svoj prospech. A dnes neváha vyhrážať sa odpojením dodávky vody  napriek tomu, že ním dodaný tovar a nami spotrebovaný bol riadne uhradený. Pýtam sa, dokedy si monopolný dodávateľ  Západoslovenská vodárenská spoločnosť  a.s.   bude s odberateľmi robiť čo chce?

 

Dokedy budeme my, zákazníci  naprázdno odpúšťať kalnú vodu do kanála a tým sebe zvyšovať účty a dodávateľovi zisky?

Ďakujem, stačí ! Povestná klapka sa preliala a som odhodlaný ísť do sporu  s tým, že jednoducho nie som ochotný platiť za nekvalitný tovar a služby plnú cenu, nie som ochotný akceptovať argumenty  a  výhovorky dodávateľa založené na starom a hrdzavom  potrubí a nie som ochotný podriaďovať sa  praktikám firmy, ktorá na základe svojho monopolného postavenia  na trhu  ženie prakticky do tiesne každého, kto  by chcel rozporovať  vystavené faktúry a nabúravať  ich zaužívanú prax.

V uplynulom týždni sme sa s kamerou pozreli na filtre v rodinnom dome  Ivana Sklenára, ktoré po niekoľkých  m3 pretečenej mestskej  pitnej vody  vyzerajú tak, že začínam mať obavy vodu normálne používať. Stretli sme sa s Danielom Lőfflerom , ktorý na kameru ukázal vzorku vody, ktorá tečie do jeho umývadla. A podľa e-mailov a telefonátov  ďalších obyvateľov mesta nie sme sami.

Preto vyzývame poškodených občanov, aby sa ohlásili v diskusii a na redakčný e-mail napísali svoje skúsenosti s  dodávkami kalnej vody a uviedli na seba aj kontakty.

V pondelok pred  9. hodinou ráno budeme rokovať s vedením  spoločnosti v  Šali a ak nedôjde k akceptovateľnej dohode, sme rozhodnutí  na spoločnosť podať žalobu. Zastupovať poškodených môže  jedna advokátska kancelária.

V jednom z predošlých článkov týkajúcich sa tejto problematiky sa až  89 %  hlasujúcich čitateľov vyjadrilo, že im dodávateľ dodáva podľa nich vodu nevyhovujúcu. Mýlia sa teda takmer všetci zákazníci, alebo dodávateľ, ktorého situácia na trhu netlačí robiť pre zákazníka prijateľné opatrenia?


Video k článku:


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Vladimír Herega | 10-06-2015 21:30:08
Ľudia prosím vás nenapúšťajte toľko tých bazénov, to čo zase tečie z vodovodu sa na vodu už naozaj nepodobá.Už mi to ide fakt na nervy!
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 10-06-2015 10:22:11
Roman | 10-06-2015 09:37:37 | - du tri skupiny ludi:

1. ti, ktori zmeny nechcu, lebo im vyhovuje sucasny stav.
Oni dodavaju spinu za cenu cistej vody a ludia im poslusne platia nielen za samotnu spinu, ale aj za jej likvidaciu

2. ti, ktorym sice spina nevyhovuje, no este ich to neserie tak, aby proti tym prvym nieco urobili

3. ti, ktorym nevyhovuje spina a chcu nielen za nu neplatit, ale aj odskodne za to, co platit vobec nemali


Prva dkupina zostane nemenna co do poctu, tak sily.

Cesta je v presunuti ludi zo skupiny druhej do tretej. Ta nasledne za pomoci advokatov a znalcov zmeni sucasny stav a skupine 1. ukaze, ze sa to da.

Problem je, ze prva skupina vie, ako narocne je rozhybat skupinu druhu. Pocita s tym, ze spochybnovanim skupiny tretej sucasny stav zachova co najdlhsie.

Zrozumitelne? ;-)
Registrovaný anika jurkas anika jurkas | 10-06-2015 09:53:38
Roman - coby sa nezmenilo. :) vec postupila dalej. Ocakavam do konca tohto roku postup :)
Roman | 10-06-2015 09:37:37
Dnes je 10.6.2015 a ziadna zmena. Takze za tri roky sa nic nezmenilo.
Robo Horvath :( | 27-08-2014 22:41:07
Za dobrotu na žebrotu.
Za dobrotu,ze sme vsetci nepodpisali hromadnu zalobu za to co sa dialo a často deje s vodou,na žebrotu cez zvyšenie ceny a aj za to čo je nepitne a pustame do kanalizacie a este za to aj platime a este viac platit budeme.
A tak nam treba ked sme ovce.
daniel | 27-08-2014 22:07:32
Ja som čakal že za tú špinavú a smradľavú vodu dajú vodárne nejakú kompenzáciu a oni urobili neuveriteľný a drzý výsmech ľuďom do tváre! Oni ju zdražili!
voda vo viedni | 27-08-2014 20:42:55
Za pol roka každodenného varenia vody vo varnej kanvici stale vidim nerezove dno. Naši znami Rakúšania nepoznaju zdravotne problemy s tym spojene. S tou vodou z vodovodu je to naozaj podvod a ohrozovanie zdravia.
Daniela | 04-10-2012 18:10:34
A ešte jedna nezanedbateľná vec. Všimnite si výpisi dodávateľa kúrenia a upozornite na to aj starších ľudí vo vašom okolí. V roku 2009 bol zle urobený odpočet, nielen mne ale aj kopu iným obyvateľom nášho mesta, čo som sa dozvedela. Túto skutočnosť mi potvrdili aj na BD so slovami, ,, jáj, to bol ten rok keď chodila odpisovať p. Jana K." V tomto období bolo veľmi veľa ľudí poškodených nemalou čiastkou. A koľký ľudia ani do dnes netušia, že k niečomu takému došlo a tak prišli o nemalé finančné prostriedky. Keď som si ešte v tom čase uplatnila reklamáciu, najskôr mi bola prisľúbená náprava. Ale rok, čo rok sa nič nedialo, ani po opakovaných apelch. Na vyhovenie mojej reklamácie sa mi dostala len nečinnosť kompetentných, až si dovoľujem povedať že, nepriami výsmech t.j. medzi riadkami, čo vlastne chcem. Do dnes t.j. ,,4 roky" sa vyhovárajú, kto za to môže, hoci vinník je známi ale len sa vyhovárajú jeden na druhého. Toto je vážený realita a toto je svet v ktorom žijeme, vychovávame svoje deti. Je mi z toho pravdu povediac viac ako na vrac.... My nežijeme v právnom štáte ale neprávnom, kde platí kdo z koho. Tu človek nemá žiadne práva len povinnosti, myslím tým tú väčšiu a chudobnejšiu vrstvu ľudí. A ak si niekto myslí, že príde v budúcnosti k nejakej náprave, tak je pekný snílek.
Daniela | 04-10-2012 16:42:05
Pozvime si sem odboríkov zo zahraničia napr: z Viedne, aby sa oni vyjadrili a zhodnotili náš súčastný stav vody pred kompetentnými, nech sa habia. Museli by sa naší dodávatelia pred nimi pod zem, až na samé dno prepadnúť a zostať tam až do smrti. Lebo to, čo sa snažia nám nasilu vtlačiť do hlavy, je iba ich neschopnosť a ľudská úbohosť a vidina veľkých ziskov. Vo Viedni vám po týždni varenia vody v rýchlovarnej kanvici nezostane tamer žiadna usadenina, a ak, tak je to asi ako by ste bielým púdrom len jemne posypali dno. Pri mojom rozhovore na danú tému ako by reagovali kompetentný v Rakúsku na podobný prípad ako je tu, som dostala odpoveď. ,,To neexistuje, aby sa tu niečo také mohlo stať. A keby, dostala by obrovskú pokutu. To by bol tým pádom jej koniec. A to žiadna firma nebude riskovať. Kvalita vody takejto firmi to sa rovná jej vlastne meno." Priala by som každému obyvateľovi Serede aby vypil aspoň pohár Viedenskej vody z vodovodu až potom by ste si uvedomili akú žumpu nám ponúka naše mesto. To by sme išli s týmto až na najvyšší Európsky súd pre porušovanie najzákladnejších ľudských práv.
Daniela | 04-10-2012 15:21:38
Pán Daniel Loffler, reagujem na Váš komentár z dňa 3.9.2012, kde píšete, že SOI nerieší kvalitu výrobku, že oni sa vyjadruju len k spôsobu reklamacie. To je čo za blbosť. Veď SOI robí kontroly na nekvalitné a škodlivé výrobky a ona pozastavuje ich ďalší predaj. Ak Vás odporučili na regionálny ústav verejného zdravotnictva, to mala urobiť ona na základe Vášho avíza a nielen na nekvalitu ale aj škodlivosť dodávaneho produktu. A to mala urobiť okamžite bez odkladu. V opačnom prípade, keď SOI nekoná, dopúšťa sa tak porušenia zákona a tak by mala byť za to stíhaná. Veď, kto má chrániť občanov pred pochybným tovarom ak nie ona? Za to je predsa platená. A že nereaguje na avizované nedostatky kvality a škodliviny, čiže, je nečinná.
Pozvime opetovne kompetentých aj so svojimi najmenšími a pred nami nech svojim deťom dajú napiť vody, okúpu ich, zarobia sunár a vyperú biele kvalitné prádlo. Ak budú spokojný, pošleme ich domov. Píšem to tak len preto, lebo by to nikdy neurobili. Predsa nebudú hazardovať so zdravím svojich detí a blízkych.
Zlatica | 09-09-2012 12:43:19
ale?? žeby sa už konečne začala riešiť tá hnusná voda čo tečie ???? Bolo by už aj načase ked máme platiť chceme aj kvalitu a nie kvantitu čo vypustíme do kanalizácie aby som mali aspoň ako tak čistú vodu !!!! A tá faktúra za vodu ? Kto ju preplatí čo ja pušťam do mestskej kanalizácie?? mesto ?!!! No podľa správnosti by aj malo.
Ivan Sklenár | 08-09-2012 23:26:39
to: praktik | 05-09-2012 16:26:16. Pán "praktik", vy ste nemal otca že sa hanbíte sa podpísať? Už dosť r. tu bývam, ale ešte som sa s takým priezviskom nestretol. Máte pocit že som Vás z niečoho obvinil? Tak na to rovno zabudnite! Čo by som z toho mal? Bola to iba dobrá rada, že je lepšie trochu porozmýšľať pred tým , ako položíte prsty na klávesnicu. P.S. Vy miniete denne 151 lit./ jednu osobu? To je taxa, ktorú si ZsVS účtuje pri návrate vody do kanalizačnej siete ak je z vlastných zdrojov. Uvažoval ste na tým číslom vôbec?
Slovenská klasika | 08-09-2012 19:49:25
"Haló, sú tam Západoslovenské vodárne?"
"Ano, čo si želáte?"
"Z kohútika mi tečie voda!!!"
"No a čo vám má tiecť???"
"Podľa faktúry minimálne Heineken!!!"
praktik | 05-09-2012 16:26:16
p. Sklenár : a určenie spotreby vody podľa smerných čísel, takže platba kanalizácie tzv. paušálom - 55kubíkov na osobu a rok?? Keď ste ma chceli Vaším príspevkom obviniť z podvodu, žiadam Vás o ospravedlnenie. Naozaj nemám potrebu klamať vodárov. Potom môžme klamať elektrikárom, plynárom, štátu, zákazníkom, spotrebiteľom. A život je zrazu jedna veľká lož a podvod... A naozaj o takúto existenciu nestojím, vy áno?
k cene vody: predpokladám, že URSO určuje cenu vody podľa predložených ODOVODNENÝCH žiadostí prevádzkovateľa verejného vodovodu. Takže, ak nevykonávajú rozsiahlu údržbu - značne zvýšené náklady na výmenu potrubí, tak nemôžu svoje náklady premietnuť do koncovej sumy a teda cena je taká ako je. V prípade opráv a následných nákladov si viem predstaviť reakciu vodárov - návrh na zvýšenie ceny vody z dôvodu nákladov na údržbu a opravy. Presne tak, ako sa správajú aj štandardní podnikatelia : náklady+zisk=cena produktu. Alebo je cena vody v tomto štáte určovaná podľa teploty na jachte v Monaku?
Ivan Sklenár | 04-09-2012 10:18:52
praktik | 03-09-2012 20:06:11 : čítam Vaše príspevky a všimol som si aj to, že na splachovanie používate Vašu vlastnú vodu zo studne. Rád by som Vám pripomenul, že ak nemáte na takéto používanie Vašej vody z Vašej studne napojený vodomer (čo asi nemáte),tak sa podľa zmluvy so ZsVS (čo asi máte) a prevádzkových pravidiel o napojení sa na verejnú vodovodnú a kanalizačnú sieť dopúšťate priestupku. Takže v budúcnosti radšej pouvažujte o tom, čo napíšete do verejnej diskusie. P.S. aký zmysel v kontexte danej témy mala poznámka o cene vody? Skúste to prosím vysvetliť.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 03-09-2012 22:24:07
praktik | 03-09-2012 20:06:11 | - na rokovani v Sali som sa s panom Sklenarom zucastnil ako fyzicka osoba a teda podrobne informacie necakajte. Dodrzujem slovo.
Snad iba tolko - moj pocit je, ze poskodeni obyvatelia sa musia brnanit pravnou cestou, inak to nevidim. Napriek vysvetleniu kde je problem (zjavne nie je na strane odberatelov) nie som ochotny akceptovat sucasny stav ako dlhodoby. Inak povedane, bud za plnu ciastku penazi hned cista voda bez kompromisov co podla slov kompetentnych nepojde, alebo hned zlavy z ceny zohladnujuce nekvalitne dodavky vody, kompenzacie za nutene odpustanu vodu a nahrady skod sposobene zafarbenou vodou.

Pracovnici vodarni boli pritomni aj na stretnuti vedenia mesta s obcanmi - zo zaznamu sa iste dozviete viac.
praktik | 03-09-2012 20:06:11
p. Majko - Nie ste ochotný investovať do filtrov a následnej ochrany seba pred možným znečistením, zvýšenými nákladmi na Vami zmieňovaný príklad: pranie. Ale do opráv ste boli ochotný investovať. Neprotirečíte si trocha? A kam plánujete investovať? Do cudzieho majetku? Neodpovedali ste mi, či rovnako hodláte napadnúť aj štátnu správu pre neplnenie ich povinností (polícia, zdravotníctvo, školstvo, cesty, ...)
P. Sklenár : nie, ja nelejem balenú vodu do práčky a dokonca ňou nesplachujem... Keby ste čítali moje príspevky, tak by ste sa dozvedeli, že ja tam využívam užitkovú vodu z vlastnej studne.
Chcete mi povedať, že VŠETCI recyklujú plastové fľaše? To už preháňate. Skúste sa pozrieť na svet okolo seba bez ružových okuliarov. Všade zbytočný plastový odpad - fľaše. Alebo mi chcete tvrdiť opak? Ani v kopcoch plných smetných nádobách nie sú, alebo nie je pravda náhodou niekde inde? Áno, zopár ľudí má ešte ekologické cítenie, ale je to mizivé percento!
Takže v podstate mi píšete, že nie železo a mangán je problém vo vode ale minerály? V tom prípade nie je šanca niečo dosiahnuť, lebo minerály sú súčasťou vody z vodných zdrojov. Alebo zlý vodári dodávajú obrovské kvantum minerálov do dodávanej vody? No keď na toto majú čas, peniaze a zásoby minerálov, tak žiadam vodu zadarmo ;-)
A vodomer nie je potrebné meniť a kalibrovať? Nemeria náhodou tiež potenciálne nebezpečnú látku? Toto nebol pre mňa pádny argument...
Čo sa týka podpory na URSO, p. Loffler to asi vystihol celkom presne.
S argumentom o PRIEZRAČNOSTI sa s Vami stotožňujem, ale sa stoprvý krát opakujem, cez filtre mi špinavá voda neprejde...
P. Majko, chcel by som požiadať zverejnenie výstupu zo stretnutia so zástupcami ZsVS na Vašich stránkach. Dosť ma to zaujíma. Vďaka
Registrovaný Daniel Loffler Daniel Loffler | 03-09-2012 12:07:24
pre: jozo f. | 03-09-2012 08:56:53
Ano, skusal som sa obratit na SOI. Ich vyjadrenie: oni neriesia kvalitu vyrobku, oni sa vyjadruju len k sposobu reklamacie. Odporucili ma na regionalny ustav verejenho zdravotnictva.
Obratil som sa aj na URSO, ale zatial mam u nich zrejme ulohu placateho kamena, na ktory.....
V najblizsej dobre budem kontaktovat RUVZ s otazkou, ako castou je robeny kontrolny odber a podobne.
jozo f. | 03-09-2012 08:56:53
uz som to tu raz napisal - skusil niekto z Vas aj tuto cestu : jozef f. | 28-08-2012 09:16:17 ....zaujimave by bolo vyjadrenie SOI - inspekcie, tusim najblizsie pracovisko v Trnave,....vsak kupujeme tovar, kt. by mal mat urcitu kvalitu....
Ivan Sklenár | 02-09-2012 13:46:43
to:praktik | 30-08-2012 19:49:30, Váž. pane, obyčajne je to tak, že ak chce niekto niečo kritizovať alebo naopak obhajovať, vždy si vyberie z toho spektra argumentov to, čo mu práve vyhovuje. Ani vy ste nevybočil z tohto rámca nepísaných pravidiel. Dovolím si niekoľko poznámok ku Vašim argumentom. Áno, pri cene 0,18 až 0,12 €/fľašu balenej vody vody dáme 120 až 80 €/m3. Len ste akosi opomenul, že je to voda na pitie. Pochybujem, či ju niekto kupuje na to aby s ňou splachoval WC alebo ju lial do práčky. Som si istý že ani Vy tak nerobíte. Alebo azda áno? Už asi rok alebo aj viac beží v našom meste program triedeného odpadu, kde sa PET fľaše zbierajú ako separovaný odpad a recyklujú. Vy o tom neviete? Za "obrovské" znečistenie ŽP považujem predovšetkým tie tisíce ton exhalátov, ktoré produkujú rôzne priemyselné fabriky a najmä klasické elektrárne na fosilné palivo. A prispievate ku tomu aj Vy, ak si sadnete za volant Vášho auta...Je dobré, že ste si doma vymenil staré potrubné rozvody. Len Vám pripomeniem, že nie korózne produkty držali pokope potrubie ale minerály, ktorých nám dodávaná voda obsahuje až až. Za mäkkú sa považuje voda s tvrdosťou 0-5°n (°n vyjadruje množstvo minerálnych solí v 1 litri vody). Tá naša, ktorú odoberáme z verejného vodovodu ich má v Seredi 23,5 °n! Tam nájdete odpoveď v zanesených trubkách. Píšete že balená voda je pochybnej kvality. Dal ste si urobiť jej chemický a aj biologický rozbor? Predpokladám že sotva. Inak by ste taký blud nenapísal. Máte pravdu v tom, že vo faktúrach od ZsVS a.s. sa nikde neobjavuje cena za nájom vodomeru. Ale ste si až taký istý, že nie je premietnutá do ceny vodného? Ak ZSE alebo SPP účtujú nájomné za plynomer, asi na to majú právo. Je to meradlo, ktoré musí byť certifikované a ciachované už aj s ohľadom na to, že v oboch prípadoch meria za istých okolností životunebezpečné substancie. Súhlasím s Vami že je to zdroj neprimeraného bezpracného zisku v podobe nájomného, ktoré nám účtujú. Ale obe organizácie (ZSE aj SPP) sa o svoje rozvody celkom určite starajú. Lebo musia a to práve k vôli povahe nimi distribuovaného produktu. To sa žiaľ o ZsVS až tak povedať nedá. Tie natiahnuté prenosové linky VN alebo rozvod po meste niečo stojí a treba ho aj udržiavať! Odporúčam Vám, aby ste sa obrátil na ÚRSO, kde Vám budú vedieť celkom určite povedať koľkými % na koncovej cene dodávanej energie sa podieľajú rozvody. Asi by ste bol prekvapený, ale je to dosť veľa. A na samý záver, ja, ako odberateľ pitnej vody platím za takú vodu, ktorá má spĺňať kritériá stanovené podľa STN. A minimálne v jednej vlastnosti, pomenovanej PRIEZRAČNOSŤ, ich tá nami odoberaná voda nespĺňa.
Nie prilezitostne, ale pernamentne spinava voda | 31-08-2012 03:38:13
Musim sa pripojit aj ja, mam dve male dojcata doma a musime ich v tom hnoji kupat. Platime predsa za cistu vodu, ktora ma zodpovedat hygienickym vzorkam v zmysle zakona, ale to co nam tecie z vodovodu, resp.sa sype, lebo to ma casto hlinenopieskovu chut, je ozaj hnoj, sila. Po celej nasej ulici - Cepenskej. Nehovorim o tom, že menime kazdych 5rokov baterie a mame ustavicne pokazeny splachovac, ktory ustavicne cistime..ale co je este horsie, vdaka necistotam z tejto vody, hrdzy a pod., ktore sa dostavaju pod plavakovy mechanizmus, nam pravidelne preteka voda, to su take, ale take palky za tisice litrov co ta voda pretecie..., ze az to je neslychane..takto sa potom plytva vodou a poviem vam ze to cistime, ale zakazdym to cele rozoberat, to chce aj cas a aj nervy. Novy zachod ak kupite, mate to aj na tom o pol roka. A samozrejme pre vodarov to je super, lebo za tu nevyuzitu vodu, co pretiekla, im budeme my platit. Vrchol!!!
Uz mame toho aj my dost.
Este som zabudol skoro napisat, ako sa to usadza v boilery a ako to likviduje aj ten postupne...kto nam to zaplati???
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 30-08-2012 20:04:35
praktik | 30-08-2012 19:49:30 | - sedim na caffee niekde pri Brezne pri ceste domov, takze nemam cas velmi sa rozpisovat.

Strucne:

- pocet baterii, WC a sprch podstatny je nielen pre objem vody, ale aj pre sustavne znicene sucasti splachovacov a ucpane baterie. Nie som povinny stale kupovat tieto komponenty a menit ich na vlastne naklady, pretoze nie ja sposobujem ich zanesemnie a poruchovost. Budeme riesit na stretnuti, hovori sa tomu nahrada skody. Ja si uz vzdy objednam firmu a predlozim ucet dodavatelovi. Verim, ze tak urobi kazdy, kto dalej nechce byt otrokom dodavatela.

- manzelka nie je ochotna dva razy prat to iste pradlo - naklady na praci prostriedok, energie, praca a cas. Znovu - sposobena skoda. Verte, staci zacat...

- rozvody v mojom dome su z casti 11 rocne a z casti do 6 rokov.

- nie som ochotny investovat do filtrov a vobec ma nezaujima, ci je to investicia mala, stredna alebo velka. Ak sa chce dodavatel vyhnut problemom a vie (ze o probleme vie mam od neho pisomne) o tomto probleme - ma moznost. Investovat do filtrov moze on. Priestor v mojej pivnici mu dam k dispozicii bez spoplatnenia.

- problem s dodavatelom pitnej vody ma vacsina domacnosti v meste. Mne je jedno, kolko ludi sa bude svojich prav domahat. Je to kazdeho osobna vec. Ja sa budem a podla ohlasov nielen v diskusii ale aj v e-mailoch to vyzera tak, ze nebudem sam.

Som rad, ze diskusia k teme je konstruktivna a verim ze posuva citatelov v poznani a spravnom rozhodovani.
A ako som povedal, je mi jedno, ci obcan povazuje za spravne dozadovat sa svojich prav alebo nie. - - - Priroda, ekologia a svet okolo nas ma zaujima a mozno viac, ako si myslite, resp. ako verejne prezentujem. Ale ako som uz povedal, toto nie je vecou etiky, zivotnych postojov a pod. ale obchodu. Ja platim plnu sumu a za svoje peniaze nedostavam kvalitnu sluzbu a tovar.
praktik | 30-08-2012 19:49:30
Pre shelly: nie, nie som vodár, ale zaujíma ma aj svet okolo mňa, príroda a ekológia...
Pán Majko:
Teraz sa na chvíľu pripojím na stranu dodávateľa, teda skôr skúsim položiť pár protiotázok na Vašu argumentáciu.
Áno, voda býva znečistená, je to vyriešiteľné doplnením filtrov - ako bolo vo Vašom príspevku riešené, so zanedbateľnou investíciou. Ale skúsme si prerátať, koľko stojí "ospevovaná" voda v plaste : 1,5 litra - 0,18eura/1 liter - 0,12eura. Takže v prepočte stojí 1kubík "plastovej" vody 120euro!!! 1 kubík potrubnej pitnej vody - 1,26 eura. Vôbec nebudem riešiť kvalitu "plastovej" vody, už toho bolo popísaného mnoho (karcinogenné látky, pochybná kvalita, obrovské znečistenie životného prostredia plastovými fľašami,...).
K Vaším správnym otázkam sa ja tiež spýtam: ak policajti nezistia, kto Vám ukradol bicykel, okradol manželku, predal drogy Vášmu dieťaťu, okamžite stopnete časť Vami platených daní štátu? Zničená "stará bratislavská cesta" Vám zničí tlmiče na aute, neplatíte ďalšiu časť daní. Vaše dieťa nedostane toľko proklamované "bezplatné" vzdelanie, neplatíte ďalšie dane....Nedostali ste za svoje dane(peniaze) tovar, ktorý je dokonca garantovaný zákonom..Dane neprestanete platiť, lebo výsledok je každému jasný. Áno, aj Vaše argumenty sú správne, ale to by Slovensko muselo byť úplne niekde inde ako je teraz.
Vami popisovaná vypúšťaná voda a jej násobenie každým wc, vaňou a umývadlom nie je správne. Zakalená voda je v potrubí, objem je rovnaký. Áno, keď prihliadneme na rozvod, tak sa môžeme baviť o pár litroch naviac, ale rozhodne nie v takom rozsahu ako popisujete.
Ale keď sme pri rozvode, treba sa aj zamyslieť, aké staré rozvody sú v dome, bytovom dome, byte. Nemôžte očakávať, že 20-30ročné a staršie železné rozvody domu, bytu,... nebudú korodovať. A pri poklese a následnom natlačení vody sú strhávané nečistoty aj z prípojky a našich rozvodov. Sám som vymenil vnútorný rozvod, lebo som mal podozrenie na nekvalitu. Zvýšil sa tlak, znížilo sa množstvo odpúšťanej vody po poruchách a rozhodne aj kvalita. A to, čo som videl v potrubí, katastrofa-len korózia na viacerých miestach držala moje rozvody pokope, priemer z 1/2" bol cca hrúbka ceruzky... Takže za všetko znečistenie občas nemôže vždy len dodávateľ. Ten vykonáva aj preplachy po vlastných poruchách, párkrát mi poliali trávnik pred domom a to grátis na ich tričko, lebo robili preplach verejného rozvodu vody. Takže snaha aj z ich strany je viditeľná.
K opravám. Dostávate určite výpisy od plynárov, elektrikárov. Porovnajte si tieto údaje a čo vlastne všetko platíte. Vy platíte elektrikárom peniaze nato, aby oni po znefunkčnení jadrových elektrárni(blokov, tyčí) zneškodnili svoj jadrový odpad. Vodárom na výmenu potrubí neplatíte... Plynárom a elektrikárom platíte za to, že máte doma namontované ich meradlo, na základe ktorého oni na Vás zarábajú. Na vyúčtovaní od vodárov som podobné platby nevidel. A neverím, že keby boli tieto platby schované do vodného a stočného, URSO tieto položky nežiadalo rozpísať... Inak by sme tiež u elektrikárov a plynárov videli len jednu cenu...
A keď sa stane to, čo všetci chceme a vodári začnú meniť staré rozvody, kto to zaplatí??? Vodné a stočné nebude tuším 2,26 eura, ale kľudne 10. Oni si to obhája snahou o kvalitnú dodávku ľudom a zaplatíme to my!! Lebo ako každý podnikateľ, svoje náklady predsa rozpustí do ceny produktu. A len potom sa všetci zasmejeme..
A keď sme pri prúseroch, keď Vám elektrikári vypnú rozvod, lebo búrka ho vyrazila, Vám sa roztopí chladnička a jej obsah, prípadne prepätie Vám zniči spotrebiče, myslíte si, že elektrárne Vám niečo uhradia??? Bez komerčnej poistky to nemá cenu riešiť s elektrikármi, lebo sa Vám dostane len výsmechu na ich poruchovej linke. Pred prepätím sa chránime drahými ochranami, ističmi ale na vodovod máme problém kúpiť lacný filter. Nezdá sa Vám to, ako útok čisto jednostranný bez porovnania s ostatnými sieťovými a štátnymi podnikmi, ktoré Vás ožobračujú oveľa viac???
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 30-08-2012 16:47:41
Dodavka pitnej vody je zmluvnym vztahom medzi dodavatelom a odberatelom. Pitna voda musi splnat vsetky normy a musi byt vzdy upotrebitelna v kazdej beznej rodine rovnako a na vsetky cinnosti, na ktore je obvykle vodu pouzivat.

Dodavka vody je sluzba, za ktoru platime a preto ju treba bez emocii posudzovat prave z tohto hladiska.

Kupim si fotoaparat, nebude fotit vzdy a kvalitne, ale sem tam sa zadari a bude fungovat tak, ako mi pred platenim garantoval predajca - nebudem reklamovat a dozadovat sa napravy a pripadne zlavy za dodany tovar?

Objednam jedlo v restauracii - nebude chutne, bude smradlave a pokazene. Zaplatim ako baran a poviem - skusim nabuduce, snad sa kucharovi zadari navarit nieco jedle?

Zobudim sa po operacii a zistim, ze mi lekar vyoperoval iba tak nieco cez polku slepeho creva. Budem s tym spokojny?

Natankujem na benzinke palivo - motor nebude mat vykon, system sa pose*ie - vypustim humus z nadrze za ktory som zaplatil, zaplatim opravu auta v servise a dojdem na pumpu aj nabuduce vo viere, ze snad tentokrat to s kvalitou benzinu vyjde?

Ale prosim Vas, neblbnite! Zratajte si kolko sto litrov zahumusenej vody musite odpustit po kazdej dodavatelovej poruche, ked mate doma 3 ci 4 umyvadla a napr. 4 WC, dve vane a 3 sprchy. Nie sto, ale tisic litrov. A priratajte stocne. A ked to vynasobite pribliznym poctom uzivatelov (jasne ze standardne udaje standardnej domacnosti) dojdete rychlo na to, ze pri takto fungujucom systeme a dutych zakaznikoch, sa vlastne poruchy oplatia. Vynuteny odber navyse v podstate zaplati vysoku cast mesacnych nakladov dodavatela na vlastne fungovanie.

Chapem problemy s nekvalitnym rozvodom, starym potrubim a neviem este ake objektivne okolnosti. No nie su to problemy zakaznika! Preto nech sa paci - pre mna do rozvodov neinvestujte ani cent este aj 100 rokov. Ale nechcite odo mna, aby som platil Vase straty a Vami dodavany neklavlitny tovar. To urcite nie!

Ak budu mat pri kazdej poruche 500 ci 1000 opravnenych reklamacii a zakaznici odmietnu platit za ten humus co nam tak casto tecie z hohutika a o ktorom sme tak uprimne presviedcani ze ide o nezavadnu a pitnu vodu verte, ze sa dodavatel spamata a vykona take opatrenia, aby sa stav neopakoval. Nebude totiz rentabilne fungovanie so stratou.

Ak vsak ludia drzia usta a roky platia za prusery dodavatela, tak on nie je nuteny konat. Je tomu tak vzdy a vsade.

Takze to je vylucne na postoji poskodenych zakaznikov. Ak sa ozvu - vyhrali. Ak nie, stale sa budu skladat na sracky a bude horsie.

Jednoducho zakaznika problemy dodavatela pitnej vody zaujimat nemozu.

- - -

Co sa tyka situacie v zahranici, ak mate zaujem, mozeme sa o nej pobavit. Mam osobne precestovane krajiny, kde ma 50 litrov pitnej vody pre domaceho cloveka vacsiu hodnotu, ako zlaty prsen, ktory mu mozete za vodu ponuknut. Osobne skusenosti nepustia, no urcite ine krajiny nie su argumentom - to co riesime my, je plna financna taxa za nekvalitnu sluzbu a tovat! Klasicky obchodny vztah. Nic osobne, nic emotivne a neeticke. Dostavam nekvaliny tovar - chcem zlavu. Mam sposobene skody - chcem ich nahradu. Nic viac a nic menej.
pindo | 30-08-2012 12:59:39
praktik klobuk dole. konecne rozumny nazor. neviem cim to je ale v poslednej dobe vsetkym vsetko vadi. tiez mi obcas tecie taka voda. a? vypijem vtedy mineralku, neperem a pockam a ono sa to da do poriadku. treba mysliet na to ze niekde je to fakt horsie. na druhej strane ocenujem aj iniciativu nespokojnych obcanov riesit svoje problemy a nielen ventilovat hnev na internete.mier
Luca | 30-08-2012 12:16:47
Uprimne aj ja mam plnu prdel platenia za "cistu" vodu z vodovodu, za tu z Kauflandu, aby sme sa mohli napit, uvarit a umyt riad. Z tej mam este aj vytahane ruky ako opica. Aj vlacenia spinaveho pradla do ineho mesta k rodine, kde tecia naozaj VODA, ktorej sa neviem dopit... Pre istotku aj ja doma odkladam ten "patok", keby nahodou niekto zo zodpovednych u mna zaklopal a chcel sa napit...
momo | 30-08-2012 10:30:05
Service- null | 28-08-2012 23:14:10
keby bol každý ochotný platiť 20 € mesačne za internet , nieje problém , rozkopeme , položí sa optika a surfujte si.
Ale keď je ľudom moc 10-12 € mesačne za internet , zriadenie ideálne za 1 € je optická prípojka rodinného domu s nákladmi 400-500€ nereálna.
jojo | 29-08-2012 23:09:47
mne to uz pripada ako komplot voci obcanovi. odporucam pozriet film "tapped" - neviem ci ma este niekto zaujem dodavat cistu vodu do vodovodnej siete - staci, ze platime
shelley | 29-08-2012 22:43:50
Service - null: čo má spoločné tvoj internet s témou?
shelley | 29-08-2012 22:39:38
JA--- a praktik : to čo za názory nám tu prezentujete? Vy ste zástupca vodárenskej spoločnosti? NA čEJ STRANE STOJíTE? Hádam sa nebudeme prirovnávať k rozvojovým alebo akým krajinám! Poďme v pondelok na MsÚ a tam to spoločne nanesme, nech sa to rieši!
Ivan | 29-08-2012 09:32:16
Daniela, príďte v Po 3.9. o 15:00 do zasadačky MsÚ. Tam sa bude určite hovoriť o tomto probléme a môžete sa pripojiť ku tým čo s tým chcú niečo urobiť.
Daniela | 29-08-2012 03:11:40
Trápi ma veľa vecí, ktoré sa dotýkajú nás všetkých a hľadám sama riešenie ako to zmeniť. No pokiaľ sa spolu nezomkneme a neurobíme patričné kroky, budú sa nám iba smiať rovno do očí a ešte nám nezabudnú arogantne pripomenúť,že sa môžeme ísť sťažovať aj na lampáreň, a aj tak si nič nezmôžeme. Ja som z Garbiarskej a pernamentne nám tu tečie hnusná hnedá a po žabách zapáchajúca voda. Sledujem ju denne a číra nie je ani nepamätám. Smrdí od nej všetko, čo s ňou príde do kontaktu. Takže dezinfikujem a dezinfikujem. Pravdu povediac už mám toho plné zuby. Pijeme len kupovanú vodu. Som zato, aby sme sa všetci streli a svojim podpisom potvrdili našu nespokojnosť za takúto dodávku vody a postúpili tak daný problém k vyšetrovaniu. Inak to tu zostané, v opačnom prípade, len akýsi internetový ,,Múr nárekov".
Daniela | 28-08-2012 23:22:24
ani nevieš ako s tebou súhlasím. V takomto prípade treba konať tak aby náprava bola okamžitá a nadôvažok dať každému z nich vipiť toľko tej hnusnej hnedej a po žabách zapáchajúcej vody aby si uvedomili že doba keď s prepáčením sr... ľuďom na hlavu sa trocha zmenila. A myslím, že nás je predsa viac nespokojných ako ich čo nás okrádajú a robia si z nás volov na platenie. Mali by sme skutočne podniknúť kroky a to čo najskôr. Zhromaždiť sa a dohodnúť kroky. Aby dostali aj dobre mastnú pokutu za nekvalitu a denné kontroly vody na kvalitu na vlastné náklady.
Service- null | 28-08-2012 23:14:10
S internetom v Seredskej časti čepeň je to to isté. Slovak Telekom odmietla desiatky a desiatky žiadostí o pripojení do internetu. Dôvod-nevybudovaná sieť alebo nedostatok prípojok. Sám poznám min. 8 ľudí ktorí museli siahnuť po alternatívach ako drahý stick od mob. operátora alebo microvlnku. Pričom cena/výkon takého internetu je od 20eur/ (2mb/s). Keď som sa spýtal na riešenie, tak mi pani z t-comu poradila nejakú alternatívu alebo sa mám presťahovať!?-kde to žijeme bože! Alternatívy sú tiež drahé a pomalé internetové pripojenia. T-com prípojky urobil v bytovkách kde na jeden kábel napojili 50 bytov. Tam sa im to opladilo. Zdá sa že čepeň je už velmi daleko od civilizácie. Ked som bol v rakúsku v dedine čo mala 2000 obyvateľov a mali tam 2x Billa a dokonca mcdonald. na západe zaplatíš 20 eur a máš 100 mb/s a pevnú linku k tomu!!
Robo Horvath | 28-08-2012 22:55:59
Pre:praktik | 28-08-2012 19:30:14
Ako Turecko si dal asi spatny priklad,nakolko sa tam za vodu plati minimum a dokonca v niektorych oblastiach sa neplati vobec ,to znamena ze je zadarmo.
praktik | 28-08-2012 22:32:46
p. Sladký : samozrejme, ak bývate v paneláku, tak asi inú možnosť ako použiť pitnú vodu na všetko nemáte.. Aj keď jeden vrt v zeleni, o jednu stupačku viac v jadre a o riadnu cifru menšia faktúra od vodárov by stála za úvahu aj pre bytové domy. Ale ako tu čítam, veľká časť sa práve sťažuje na nekvalitu pri napúšťaní bazénov...
Áno, platíte za čistú vodu... a ústava Vám garantuje bezplatné zdravotníctvo a školstvo. Máte ho??? A rovnaké práva mužov a žien...existujú??? a ... a... a...
Komunisti veselo stavali z azbestu, ako časti domov, tak vodovody, poháre zdobili krásnou olovenou farbou.. a chcete povedať, že ste tú vodu z tých hrnčekov nepili??? A neučili sa v takých školách??? A vôbec nebudem rozvíjať fabriku, ktorá vybudovala krásny čierny kopec pri R1... Ono sa skôr ľudia stávajú oveľa viac citliví na svoje problémy a zabúdajú, že tie tu boli vždy a verte, vždy aj budú.
A opakujem sa, 10 euro za filtre a mesiac sa mi zdá ako smiešna suma za to, že nebudem dvakrát prať, meniť sitká a odpúšťať kubíky len tak dole kanálom a žiadne zakalenie od vodárov ma nemôže nahnevať...
Registrovaný Marek Sladký Marek Sladký | 28-08-2012 21:55:57
praktik to si mam chodit na splachovanie a pranie brat vodu do Vahu? ak mam zaplatenu bezfarebnu vodu, tak preco by som mal investovat do filtrov, ved aj tie filtracne zariadenia nieco stoja.
anonym | 28-08-2012 21:07:38
Vo Vlkolínci taký problém nemajú, perú v potôčiku v strede dedinky.
praktik | 28-08-2012 19:30:14
a aj cesty sú rozbité, aj kriminálne živly bujnejú, aj nové dane sa vymýšľajú, aj poplatky sú za všetko a podľa Mayov to aj tak za chvíľku skončí... Kto tu týchto večne nespokojných ľudí vlastne drží? Prosím, treba si ísť vyskúšať krajiny, kde neodporúčajú vôbec piť z vodovodu, len kupovanú balenú (aktuálne dovolenkové oblasti Turecko, Egypt, viac menej všetky africké krajiny,....) Potom si možno človek uvedomí, že mať pitnú vodu v kohútiku doma je niečo iné ako túto vodu ísť hľadať, prípadne to riskovať a dúfať, že práve mňa nechytí úplavica a podobné zábavné ochorenia. No a plniť bazény, splachovať a polievať pitnou vodou??? Toto sa už slušné ani nedá komentovať, za 30rokov to bude na trest smrti...
Áno, občas dostaneme dodávku vody, ktorá vizuálne nie je v poriadku. Ale podľa článku spred roka na tomto portály, ZsVS malo ako celok zisk 2009-2010 cca 3,3 mil. euro. V Galante sa dokončilo odkanalizovanie obcí s investíciou cca 50mil. euro (samozrejme aj s so značným príspevkom EU) Keď ZsVS prispela len 10perc., tak jej prevádzkový zisk za spomínané dva roky je rozpustený a ešte poriadny kus chýba... A to ani nepíšem, že podľa spomínanej výr. správy má ZsVS viacero dcérskych závodov, ktoré začínajú v Bánovciach n.Bebravou a končia v Komárne. Takže obnova potrubí je vo hviezdach, prípadne ešte ďalej. Stačí si zistiť, koľko bežná stavebná firma zoberie za výkop 2m hĺbky a metrovej dĺžky, vynásobiť počtom kilometrov zo spomínanej výročnej správy a tie čísla sú na naše finančné pomery neskutočné. Ale ekonomika je v tomto období asi kráľovná, takže toto bude asi jediný problém a bariéra medzi nami a čistou vodou.
Preto predpokladám, že vodári Vám to síce povedia odbornejšie, ale za všetkým hľadaj peniaze. A tie bohužiaľ v tejto dobe sú nedostatkové...
Takže mesačný náklad 10 eur na spomínaný filter sa mi zdá ako zanedbateľný a znesiteľný pre každého (3 krabičky cigariet, 2fľaše alkoholu, jeden lepší obed v reštaurácií). A ako poznamenal vtipný pán, po jeho použití sa s ním dajú viazať paradajky ;-)
Berte to ako názor aj z iného pohľadu, aj nám sa občas podarí meniť sitká v batériách a ventiloch, ale naozaj neperieme, nesplachujeme, nepolievame pitnou vodou... Ľudstvo asi ešte musí prísť nato, že voda je to, čo si úspešne ničíme a raz nám to príroda spočíta aj s úrokmi... A potom už bude neskoro - vitaj Sahara
vodička | 28-08-2012 18:09:10
na Železničnej v paneláku sa to približne striedalo každe dva týždne, bolo to asi pred pol rokom, v poslednej dobe sa to zlepšilo, ale čakam že sa to ešte vráti,,, pre istotu sme si kupovali aj my balenu vodu, lebo raz som si večer logol a pachut kávoveho WDčka
gulak | 28-08-2012 14:25:58
Viete,toto písanie je o ničom,tu si vybijete zlosť a je to-treba sa niekedy stretnuť a pekne napochodovať za primátorom a spolu s ním ísť do vodárenskej spoločnosti a riešiť situaciu,ak sa ani po čase nevyrieši-treba ísť do vodárenskej spoločnosti bez primátora a trocha to tam prefackať a každému drzému vodárovi potom naliať aspon 2 litre tejto vody do gágora
dalsia-poskodená | 28-08-2012 14:01:17
Pridávam sa k hromadnej sťažnosti. Viackrát som sa sťažovala na vodárenskej spoločnosti za zafarbenú vodu a vždy od nich bola tá istá odpoveď - spôsobuje to prostriedok, ktorým namiesto chlóru dezinfikujú vodu a ten strháva železo(teda vlastne hrdzu) zo starých potrubí. Voda je vraj hygienicky nezávadná. Ale čo z toho máme my občania, keď ju môžme používať len s nejakými obmedzeniami a stále sa kontorlovať, či môžme alebo nemôžme prať. Asi by sa ani nikto nechceli napiť z takejto hygienicky nezávadnej vody. Platíme nemalé prostriedky za vodu 1. kvality a tá má byť podľa všetkých definícií číra, bezfarebná, bez obmedzenia používania.....
Denisa | 28-08-2012 13:39:03
Tak na Pažitnej ulici neviem čo to za hrôzu tečie z vodovodu, sem-tam tak kalná ako mlieko a chuťove je hrozne horká...neviem vám tu chuť opísať, ale chutí tak silne magnéziová voda...normálne ako grep horká ale nepríjemne. Tuto vodu vôbec nepijem! Stále kupujem balenú vodu na pitie. Dokonca niekedy nepríjemne zapácha ako starina. ĎAkujem za kvalitnú vodu z vodovodu.
lenja | 28-08-2012 13:29:44
prestala nam doma tiect z kohutika voda, tak som sa lakla, ze co sa stalo - pricina bola jednoducha - uplne upchate sitko, cez ktore nam z baterie voda tecie. zlupla som z toho sitka asi polcentimetrovu vrstvu niecoho strasne odporneho - a ze pime zdravu vodu, vodu z vodovodu???? a toto mam dat svojmu dietatu pit?
lenja | 28-08-2012 13:29:44
prestala nam doma tiect z kohutika voda, tak som sa lakla, ze co sa stalo - pricina bola jednoducha - uplne upchate sitko, cez ktore nam z baterie voda tecie. zlupla som z toho sitka asi polcentimetrovu vrstvu niecoho strasne odporneho - a ze pime zdravu vodu, vodu z vodovodu???? a toto mam dat svojmu dietatu pit?
sawubona | 28-08-2012 13:21:18
Pridávam sa k Martinovmu názoru. My, čo bývame na činžiakoch nemáme vlastne žiadnu šancu s tým niečo urobiť sami. Vodu platíme v poplatkoch inkasom a zmluvu s vodármi má náš správca - bytový podnik. Teda iba oni majú možnosť s nimi jednať.
JA--- | 28-08-2012 13:10:06
nechápem na čo je toto všetko dobré, aj tak tým nič nevyriešite, čistá voda nebude tiecť kým sa nevymenia všetky staré potrubia (čo môže byť aj nikdy). Voda je dobrá chyba je len v potrubiach. Môžeme byť radi, že nám tečie pitná voda priamo z kohútika a máme jej koľko len chceme, veď aj pranie v pitnej vode je luxus.
Martin | 28-08-2012 12:31:59
Z vysledkov som ziskal info, ze to sfarbenie sposobuje aj novy system dezinfekcie - nemusi sa pouzivat chlor ale nejaky novy prostriedok a ten moze sposobovat zafarbenie. Aj tak to povazujem za nepripustne nakolko voda sa nevyuziva len na pitie ale aj na ocistu a pranie. A vsetci si samozrejme prehadzuju horuci zemiak. Cital som vela for na tuto temu a vec nema riesit konecny zakaznik ale bytove druzstvo - lebo to nefiguruje ako sprostredkovatel dodavok ale ako subjekt s ktorym sme podpisali zmluvu o dodavkach. Takze podla viacerych pravnikov to ma riesit spravca. My ako konecni potrebitelia by sme mali len dat podnet spravcovi - co pochybujem ze oni nieco urobia....
Martin | 28-08-2012 12:15:04
Dobry den zdravim vsetkych.
V juli tohto roku nam na Cepenskej ulici tiekla asi 2 tyzdne oranzova voda, tak som ju na vlastne naklady dal na rozbor. Vysledky vody z hladiska hygieny su v poriadku - je pitna, avsak my v nej radsej neperieme ak taka tecie (mame pred tym respekt)...
Len som Vam chcel podat tuto informaciu - lebo nebolo toho "pana/institucie/kompetentneho" co by to urobil.
jozef f. | 28-08-2012 09:16:17
....zaujimave by bolo vyjadrenie SOI - inspekcie, tusim najblizsie pracovisko v Trnave,....vsak kupujeme tovar, kt. by mal mat urcitu kvalitu....
zvedavý | 28-08-2012 01:51:41
už 16 rokov bývame na ul. Hornomajerská, už 16 rokov vodu "odpúšťame" a stále počúvame výhovorky dolu uvedené. dokedy ešte?
shelley | 28-08-2012 00:45:56
Vítam túto akciu. Kto už konečne klepne po prstoch týmto novodobým Bohom? To na nich ozaj skutočne nikto nemá? Koľko vody vo Váhu ešte pretečie, kým sa dovoláme spravodlivosti? Vymáhateľnosť práva na Slovensku..... V USA by za takéto dodávky už dávno mali žalobu na krku a aj finančné odškodné by platili, len by sa tak prášilo! Hej, súdruhovia, zobuďte sa, sme v roku 2012!
Ivan Sklenár | 27-08-2012 23:35:42
Západoslov. vodárenská spoločnosť a.s. A práve to "a.s." poskytuje istú šancu ako na nich zatlačiť. Akcionárom je aj mesto Sereď zastúpené primátorom v dozornej (alebo v správnej?) rade. A p. primátor je povinný hájiť záujmy občanov mesta! Tak sa prosím pýtajte. V Po 3.9. bude na to príležitosť, len ju netreba premeškať!
Registrovaný Marek Sladký Marek Sladký | 27-08-2012 23:21:17
aj na Garbiarskej tečie takáto (čistá priezračná voda málokedy tečie) voda a po telefonátoch pracovník mal po ruke vždy nejakú výhovorku: napr: moc pršalo a vyrazila spodná voda, že čistia potrubia nejakou chem. prísadou ktorá čistí steny potrubia a najviac ma zabila odpoved pracovníka pred mesiacom, že je kalná preto, lebo je sucho. Pri otázke či by nebolo možné vymeniť potrubie, kedže sa to neustále opakuje, tak odpovedal že vedúci by to nepodpísal lebo je to drahé.
Ono by bolo dobré aby miesto nezaplatenej vody dostali vodári aj faktúru za zničené šatstvo

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign