Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Povedzme nie nezmyselnému referendu - jedna zo skupín na FB

Miloš MajkoDátum19. 01. 2015 00:24:18TémaAktuálne témy
200

V ostatnom čase pribúda na sociálnych sieťach množstvo diskusií  zameraných za, ale aj proti  referendu, ktoré sa uskutoční vo februári.

Chceme si zachovať objektivitu a ponúknuť maximum informácií o zmýšlaní ľudí, ako aj diskusiu, ktorú verím že sa k danej téme podarí v štúdiu natočiť. Dnes zo sociálnej siete vyberáme jeden z pohľadov  skupiny, ktorej podľa štatistiky  do momentu publikovania tohto materiálu fandí minimálne    5698  ľudí.

(názory prinesené v tomto materiáli nemusia korešpondovať s názormi vydavateľa média či jeho ostatných tvorcov)

V NAŠOM PROTESTE ZA ROVNAKÉ PRÁVA PRE VŠETKÝCH POKRAČUJEME A PROSÍME O ZDIEĽANIE, NECH VŠETCI VIDIA ŽE SVOJOU PRÍPADNOU ÚČASŤOU NA REFERENDE BOJUJÚ AJ PROTI TAKÝMTO SKVELÝM RODINÁM!

Je pre nás cťou, že sa dnes k našej reťazovej hladovke za rovnaké práva pre všetkých pripája Ľubica Kováčiková so svojou partnerkou a ich deťmi. “Volám sa Ľubica a som z toho „druhého brehu“. Svoju homosexualitu som si uvedomovala od útleho detstva, bola mi prirodzená a bola mojou súčasťou podobne ako pohyby pri dýchaní. Všetci priatelia a známi v mojom okolí to vedeli bez toho, aby som sa s tým niekomu zdôverovala. Dodnes rozmýšľam, ako to bolo možné. Deti asi vedia vycítiť čokoľvek, inak si to vysvetliť neviem. Rodina sa to dozvedela až neskôr, keď som mala pätnásť rokov, keďže som si v tej dobe svoju orientáciu plne uvedomovala a pokladala som za dôležité, aby to vedeli aj mne najbližší. Spočiatku nadšení neboli, ale časom si zvykli a dnes to nie je u nás už žiadne „tabu“.
Prvú a veľmi intenzívnu lásku som zažila v šestnástich a svoju poslednú a osudovú lásku som stretla pred šiestimi rokmi, keď som mala dvadsaťdva. Vtedy som spoznala ženu, ktorá bola nie len krásna, ale aj múdra, inteligentná, spoľahlivá, zodpovedná... jednoducho mala všetky vlastnosti, ktoré som si na človeku vážila a vážim a ktoré som vždy u svojej potenciálnej partnerky hľadala. Zamilovala som sa do nej až po uši a Boh a čas mi sú svedkom, že som sa v nej v tej dobe nemýlila a to, čo som vtedy cítila, je len útržok toho, čo cítim dnes. Samozrejme, ako to už v živote chodí, nič nie je až také jednoduché. Žena mojich snov bola staršia ako ja, mala za sebou nevydarené manželstvo a z neho dve krásne dcéry. Museli sme toho na začiatku spolu naozaj veľa preskákať. Kto bol v podobnej situácii, určite si vie predstaviť, čo všetko. Potrebovali sme na to v skutku veľa odhodlania. No mali sme v sebe obrovskú silu našej lásky a tá bola neporaziteľná. Pomerne rýchlo sme si vybehali „naše vlastné“ koľaje - deti, škola, krúžky, voľno-časové aktivity... A náš vzťah sa vyvíjal automaticky, ako každý iný – randenie, prvé spoločné bývanie, zásnuby (bohužiaľ svadba sa do roka a do mňa nekonala, ale neprestávame dúfať), presťahovanie do väčšieho a hlavne vlastného a napokon aj naše spoločné dieťatko. Máš malý poklad, naša tretia dcéra, ktorú nesmierne milujeme aj my, jej maminy, ale aj jej dve staršie sestry. Sme tá najnormálnejšia rodina, akú si viete predstaviť – chodíme do práce, do kostola (keďže sme veriace), vyznávame konzervatívne hodnoty, stretávame sa s priateľmi a inými ľuďmi, radujeme sa, riešime problémy nie len naše, ale aj iných priateľov, známych či iných príslušníkov našich rodín, staráme sa o deti, premýšľame nad najlepšími spôsobmi výchovy a reakcií na situácie, ktorým nás deti denno-denne vystavujú, nad školou a ich ďalším životom. Naše deti sa zase učia, vzorne sa správajú, trápia sa nad láskami, riešia, čo si obliecť, majú svoje koníčky, kopu priateľov a ako všetky deti frflú, keď majú vysávať či umývať riad...
Pôvodne som sem chcela písať o svojom rozhorčení nad AZR a o svojom postoji k referendu, ktorého sa samozrejme ani ja, ani moja priateľka Katka nezúčastníme. Ale potom som si povedala, že bude lepšie, keď napíšem pár slov o našej rodine a „obyčajnom“ živote. Obraz o nás a o našom rozhodnutí neísť k referendu nech si každý spraví sám. Tak isto, nech si každý sám vstúpi do svojho svedomia a rozhoduje sa na základe toho, čo vo svojom vnútri považuje za správne a nech pritom myslí aj na iné rodiny, na iné princezné, ako sú tie naše tri a skúsi si uvedomiť, že aj my sme rodina. My a náš spôsob života nikoho neohrozujeme, preto si myslím, že sa nie je pred čím „chrániť“.
Ja by som na záver predsa len dodala, že je pre nás ako rodinu ťažké žiť v tejto našej slovenskej spoločnosti. Nemáme žiadne istoty, istoty ktoré „tradičné manželstvá“ a „tradičné rodiny“ majú. Chýbajú nám a keby sme to mohli, zmenili by sme to. Bohužiaľ, my to privilégium nemáme…” Ďakujeme Vám! Ak máte záujem sa zapojiť aj Vy, stačí nám poslať správu sem na Facebook, alebo na email nie.referendu@gmail.com a my Vás budeme informovať o Vašom termíne. Podporte náš spoločný boj za rovnaké práva aj pre LGBTI!

Zdroj: FB


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Jozef | 10-02-2015 13:16:07
Marek, nebol by som si tak isty:

http://www.minedu.sk/data/att/5427.pdf
Registrovaný Marek Sladký Marek Sladký | 10-02-2015 13:04:51
Gulak kolónky rodič 1 a 2 sú v našich končinách není preto, že niekto má dve matky či otcov, ale preto, že sa spracovávajú elektronický a niekto nemusí mať oboch rodičov živých.
odpoveď Pre Zuzku | 10-02-2015 11:22:04
To malo len poukázať na to, že sa pohybujeme dopredu a nežijeme v dobe, kedy by sme si nemali byť všetci rovní.
V 21. storočí, by sme sa mali chovať konečne rozumnejšie a nehlasovať o ľudských právach.

Evidentne vo svojom živote neviete nájsť miesto, ani dostatočné uspokojenie. Krásny deň~
gulak | 06-02-2015 17:39:48
Vo Švedsku i v Austrálii-už zaviedli neutrálny rod,s tým,že deťom neprezradia ich pohlavie a tým pádom si vyberá samo čím bude...je toto podľa Vás normálne...ak ste niekedy v minulosti vypľnali rôzne dotazníky,tak tam boli kolonky...meno a priazvisko matky,meno a priezvisko otca...dnes už máte niekde napísané...1.rodič...2.rodič...pomaličky sa už stráca pojem..matka a otec..
skoda | 06-02-2015 16:51:10
ze miesto nejakej cesty hladat riesenie, sa vyplavuje iba spina a osocovanie.
pre Zuzku | 04-02-2015 15:54:17
V 20 storoci nemal nikto narok na lasku a dostojnost!To ze je 21storocie prirodu nezaujima a ani mna osobne!Preco jes chlieb v21storoci ved chlib sa jedol aj v 20 storoci!To co je za argument ze 21 storocie!Ja osobne som zarabal v 20 storoci viac ako v 21.Ako je to mozne?
Zuzka | 04-02-2015 09:51:24
V dnešnom svete sú ľudia ovládaní masami a skupinami, ktoré využívajú silu médií a podprahových reklám k svojim vlastným účelom a potrebám. Najviac ma však udivuje pokrytectvo, niektorých občanov Slovenskej republiky - ich osočovanie a nadávanie na cirkev a politické strany, ktoré ovládajú hneď niekoľko prostoduchých a nesebestačných bytostí zároveň. Paradoxom však zostáva, že zatiaľ čo každým dňom bojujú proti ich silným vplyvom na ich život, postavia sa za nich vo chvíli, kedy to niektorí z nás čakali najmenej. Prečo by sme mali rozhodovať za ľudí a ľudské práva? Prečo by sme si mali vykazovať zákony, ktoré si sami vytvoríme a neskôr sa proti nim sami chceme postaviť? Všetci by sme mali začať premýšľať sami za seba a rozhodovať sa tak, aby sme neskôr svoje rozhodnutie nemuseli ľutovať.

Kto sa pozrel bližšie na zúbok napríklad občianskemu zákonníku zistí, že na základe zákonov Slovenskej republiky si s čistým svedomím môžete kludne zobrať napríklad svojho bratranca či sesternicu. Na internete nájdete, že nemôžete mať nič s osobou v hlavnej línii rodiny, ale o vedľajších vetvách tam nenájdete absolútne nič. Síce podľa cirkevného práva je incest do tretieho pokolenia zakázaný, občiansky zákonník je pre nás predsa len oveľa väčšou prioritou.

A čo prípady psychicky narušených osôb, ktoré znásilnili maloletých či dokonca svojich rodinných príslušníkov? Čo prípady podobné tomu rakúskemu chlapíkovi Fritzlovi, alebo kňazom, ktorí neváhajú obetovať 'telo Kristovo', aby tak ponúkli malým deťom svoju nekonečnú náruč 'lásky'?

Ešte stále sa vám to zdá absurdné? Určite to nebude absurdnejšie, ako vyjadrenie istého pána, ktorý tvrdí, že homosexualita je životný štýl... Žijeme v 21. storočí a každý máme právo na lásku a dôstojnosť!!

Prosím Sereď - Povedzme NIE nezmyselnému referendu!

P.S.: úspešne som vystúpila z rímskokatolíckej cirkvi a nikdy som sa necítila lepšie!
spytajte sa deti | 29-01-2015 07:22:32
z domovov:
http://www.slobodneunas.estranky.cz/clanky/referendum-7.2.2015/co-by-si-vybrali-deti--ktore-vyrastali-bez-rodicov--detsky-domov-alebo-homosexualny-par-.html

Upozornenie: Deti zial este nemali sexualnu vychovu zapadnych standardov, preto tie stredveke nazory.

Ale netreba sa bat, po neuspesnom referende budu aj vase deti povinne patricne vyskolene,
bude im samozrejme ponuknuy slobodny vyber gender..
Tipovacia sutaz: kedy to zacne?
Jozef | 28-01-2015 19:56:28
uz som si myslel, ze "Bulo roka" skoncil.
Asi, ze nie.
pre anonym | 28-01-2015 19:53:03
Viete co vepchajte si tie somariny viete kam,tie volovoiny do internetu tam davaju este vacsi somari.Ved zijete vidite nieco takeho okolo seba,myslite si nemci,holandani atd,su padli na hlabu.Ja Vam zarucujem ze tam je vacsia moralka ako na Slovrnsku.
Vladimír Herega | 28-01-2015 19:19:35
pre heregu | 28-01-2015 18:59:21
Neviem či sa nejaký vychytralec čo si nevidí dalej od nosa odmlčal a mám to srdečne na háku.Kde som bol doteraz?Predstavte si že mám aj inú robotu a starosti než sledovať kde čo aký génius vypotí a naklepoce do kompu.Ale nebojím sa toho žeby sa tomáško odmlčal.Jeho ego je väčšie než jeho monitor na ktorom plodí ťažko vyinternetované výrazy, ktoré skladá do rosiahlych súvetí aby nimi ohuroval svoj fanklub. :-D
anonym | 28-01-2015 19:19:21
Dovolím si uverejniť diskusný príspevok, ktorý je uverejnený pod nickom "agsdfghdsfhsd". Zdroj: http://www.aktuality.sk/diskusia/269441/ako-by-vyzerala-mapa-usa-ak-by-vojnu-vyhrali-nacisti-miniseria-ridleyho-scotta-zne-uspech/


"Aby sme nezabudli tak k veci: Zlegalizovanie pedofílie bude predchádzať zavedenie gender ideológie na základe ktorej začnú hlásať rovnoprávnosť rodov. Čiže ženského mužského a detského. Súbežne bude prebiehať na školách a škôlkach sexuálna výchova ktorá má za úlohu zobudiť u detí sexuálne pudy (deti prejavia záujem o sex). Následne sa začne presadzovať v rámci rodovej rovnoprávnosti právo detí na sex a nekoniec finále - právo adopcie detí polygamnými "pármi" a pedofilmi. Tuto zákernu obkľuku vymyslel sám satan. Celý ten humbuk okolo adopcie detí homosexuálnymi pármi (mnoho homosexuálov je zároveň aj latentními pedofilmi) je len medzistupeň na postupné otupenie verejnosti Že aha Cool Nápad (februárové referendum je prevenciou proti tejto zvrhlosti)".
pre heregu | 28-01-2015 18:59:21
píšete ako správny sralo a podliak máte istotu, že tomáš sa pre túto diskusiu odmlčal. kde ste bol doteraz??
Registrovaný Marek Sladký Marek Sladký | 28-01-2015 18:57:10
Peter, Daniel a Tomáš - ste ako traja mušketieri.
Peter | 28-01-2015 18:48:49
Pre Vladimír Herega a spol.: Toto sú dve dimenzie! Váš posledný príspevok to je presne ... "PODĽA SEBA SÚDIM TEBA" majte sa!
Vladimír Herega | 28-01-2015 18:12:09
tomáš | 28-01-2015 16:48:08
Máte pravdu je príjemné hovoriť s inteligentnými ľuďmi no vy sa k nim neraďte.Ste človek, ktorý sa obmedzil na svoju pravdu a názory, ktoré považuje za neomylné a jednoznačné.Nedokážete absolútne tolerovať iné názory, lebo sú podľa vášho merítka zlé - pretože sú cudzie, nie vaše.Mimochodom, pripomínate obohratú platňu, z ktorej sa ozýva Jáj já já jenom já :-D
daniel | 28-01-2015 18:11:31
Vlado Herega nehnevaj sa,ja ťa nechcem uraziť no ty tu tiež vypisuješ ako najaký 13.ročný pubertiak !
Vladimír Herega | 28-01-2015 18:05:21
Peter | 28-01-2015 17:06:45
Rozum mi ešte veľmi dobre slúži na rozdiel od vás, čo ste sa zmohli na opakovania vášho kolegu tomáša, ktorý jednoznačne vyhlásil svoje názory za univerzálne pre celú zemegulu a okolité sústavy.Ale neva blbý lidi taky lidi a ako podotkol p.Sladký, docent Chocholoušek by sa takému nášupu pacientov veľmi zaradoval :-)
daniel | 28-01-2015 18:00:04
pre: "pre Tomas". Hlavne že ty si chytrý ako bolo kedysi Rock fm rádio!
pre tomas | 28-01-2015 17:57:39
Nikto nie je zvedavy na Vase psychologicke a studie o druhych osobach,pan Sladky a ini Vam podavaju nejake fakty a argumenty,ktore mi pripadaju celkom logicke a pravdive Vy naproti tomu sa stavate do role nejakeho guru a lezu z Vas s prepacenim same sracky na urovni Daniela a gulaka.Tak sa obdivujte a citajte sam
tomáš | 28-01-2015 17:36:15
Daniel aj Peter, prijímam váš návrh.
daniel | 28-01-2015 17:30:23
Ja budem mať posledné slovo a basta ! Už sa na to vykašlite a zmeňte tému! Vyhlasujem predreferendové moratórium ! :-)
Registrovaný Marek Sladký Marek Sladký | 28-01-2015 17:25:49
Tomáš mam pocit ze by si chcel aby som prebral tvoj názor (nielen ja ale aj ostatný co maju na vec iný pohľad). Ale mna nič nepresvedčilo. A este na záver. Nereaguj na toto ak to nema byt vecné. Lebo to stale vyzerá ze chceš mat posledné slovo.
tomáš | 28-01-2015 17:12:54
pán Sladký, neodmietam, len odmietam na váš povel. Svoj harmonogram si z bez vášho dovolenia tvorím sám. Vy by ste mohol byť šťastný, keby ste mal aspoň také názory ako v 18.storočí mali osvietenci typu Rousseaua, Voltaira, Montesquieho, Diderota, D´Alemberta. Nuž ale ste bohužiaľ iba zo svojim prázdnym menom v 21.storočí.
Peter | 28-01-2015 17:06:45
pre Vladimír Herega: Ja sa cítim byť ohrozený vašou blbosťou. Nemáte žiadnu prezieravosť? Zajtra, za mesiac sa nič nezmení, ale čosi už môžeme vidieť okolo. Preto treba konať teraz a nie až bude neskoro.
pre tomáš: Už sa nesnažte je to zbytočné.
Registrovaný Marek Sladký Marek Sladký | 28-01-2015 16:53:46
Som rád že o mne piše človek čo sa boji vyjsť zo svojej ulity len preto aby sa za neho rodina nehanbila, resp. za jeho názory. Škoda že zamrzli na začiatku 18. storočia. Docent Chocholoušek by z vás mal radosť.
tomáš | 28-01-2015 16:48:08
Peter zásah do čierneho. Pán Sladký viete, je príjemné hovoriť s inteligentnými ľuďmi, ale u vás toto potešenie nenachádzam, bohužiaľ. Nie ste schopný vecne reagovať, nie ste schopný žiadneho posunu v myslení, ste zabetónovaný vo svojom pózerstve, tak prosím vás, o čom chcete vy diskutovať? Ale chápem, ste v kŕči z toho, že ste sa na nič nezmohol, tak sa teraz nadrapujete. Keby to nebolo tragické, bolo by to komické. S fanatikmi ako vy a váš súputník nejde diskutovať, lebo ste už dopredu obrnení voči vecným argumentom čiže inými slovami ste zaslepený. Veď si prečítajte, čo tu opäť píše váš kamarát z mokrej štvrte. Zase tie isté veci: „je to kopec vyhodených peňazí na nezmysel ktorý nič nevyrieši.“ Toto už opakuje tisíci krát až to už je otravné. Vy už máte svoje odpovede sformované a zabetónované. Presvedčených netreba presviedčať. Vy sa chcete pravdepodobne len zviditeľňovať. Horšie už je, že len svojou hlúposťou. Predložil som xy faktov, ale žiaľ nezmohli ste sa na vecnú oponentúru. A poznámka k tým anonymom, nuž viete, vy nie ste anonym, ale že by to zlepšilo úroveň vášho myslenia, to som si nevšimol. Preto aj naďalej budem reagovať, ako ja uznám za vhodné, to len pre budúcnosť, aby sme sa vyhli neskôr zbytočnému zdržaniu v otázke anonymity, ktorou sa snažíte diskvalifikovať oponenta, pretože po obsahovej stránke ste veľmi slabučký. A na záver si neodpustím technickú poznámku, klávesnica nie je, ani nemôže byť anonymná.
pre gulak | 28-01-2015 16:38:51
Na internete si najdes vsetko,to uz netaha.
gulak | 28-01-2015 16:20:00
Pozrite si na YouTube...výchova detí a mládeže podľa LGBTI..
Vladimír Herega | 28-01-2015 16:13:36
gulak | 28-01-2015 15:19:22
Raz ide o ochranu rodiny raz o práva detí.Ochrana rodiny pred kým, alebo čím preboha???Kto ich ohrozuje?Čím sú tu rodiny viacej ohrozované?Homo pármi, ktorý aj tak väčšinou žijú, že o tom nik nevie alebo fin. problémami, soc. neistotami, nezamestnanosťou a pod?V prvom rade by sa malo riešiť to, nie ko.otiny len kvôli tomu aby sa nejaký ochrancovia zviditeľňovali.Opýtam sa inak - cíti sa niekto z vás niekým ohrozený?
Peter | 28-01-2015 15:53:14
Marek S. prestaňte tu stále písať o tom, že je niekto anonymný, to je takmer každý. O to tu nejde! Ide o ten obsah!Vy neviete na nič reagovať tak hneď útočíte na nepodstatné veci. Trochu trápne nezdá sa vám? Ak viete reagujte na obsah.
gulak | 28-01-2015 15:19:22
Tu nejde o detské domovy..preplnené väčšinou cigošmi..tu nejde o rozvody...tu nejde o týrané deti...to všetko sú iné kapitoly..tu ide rozťahovanie sa komunity LGBTI...ako je možné,že na ministerstve zahraničných vecí..je zriadený Gender LGBTI...homo výbor,čo neustále vystupuje proti referendu...ako je možné,že táto loby..financovaná zo zahraničia má priamy dosah na štátnu správu..pozrite si na YouTube...výchova detí a mládeže podľa LGBTI..
Vladimír Herega | 28-01-2015 13:56:20
Nie je to naivné, i keď v našej krajine sa radšej vyhodí kopec peňazí za nezmysel, ktorý nič nevyrieši a nikoho neochráni, pretože nikto nie je ohrozený.Ako si spomenul, počet detí / výdavky na referendum, mini. na slušné vzdelanie by im prispeli.Ale niééé, netreba, však to sa vsákne.Tradičné rodiny to zacvakajú z daní.
Jozef | 28-01-2015 13:11:08
Vlado, ruku na srdce, kolki z nas by si zobrali z DD potomka pocernych pribuznych?
Netvrdim, ze vsetky DD su plne cig. romakov, ale prave tie okresy viac na vychod ano.
Keby tie prachy za referendum rozdali tym domovom, alebo by AZR spravili nieco konkretne pre tie decka, spolu s cirkevnikmi, je ich "len"cca 5000... bolo to uz moc naivne?
vsak vyriesia adopcie | 28-01-2015 13:07:03
homosexualmi, nie ?
lebo oni maju deti velmi radi, niektori aj viac ako si heterosexualni rodiciadokazu predstavit..
- ste si nevsimli ako klesla naplnenost detskych domovov vsade kde si moze deti adoptovat ktokolvek?

dobre rano prajem (poniektorym nezobudenym)
daniel | 28-01-2015 13:02:46
Čo ďalej? Dajte tie deti úchylákom !
Vladimír Herega | 28-01-2015 12:57:48
Jozef | 28-01-2015 09:05:54
Detské domovy na Slovensku sú podľa MPSVR plné na 97%, v BB a PO kraji dokonca prekročili 100%.Otázka za milión, čo ďalej?
pre Jozef | 28-01-2015 09:11:47
Mate pravdu,tak som to aj myslel,ospravedlnujem SA.
Jozef | 28-01-2015 09:05:54
to cislo 3000 deti, co musi ist rocne do domova si odkial cucol?
V 2013 na konci roka bolo evidovanych v d. domovoch na SK 4773 deti.
cisla | 28-01-2015 08:58:19
Od roku 2006 doteraz je len male percento viac sobasov ako rozvodov.Z tychto rozvodov je Roche okolo 3000 deti,co musi ist do domova.To je pre mna alarmujuce,tam by sa malo nieco robit.Pytam sa takych mudrych,co proti tomu podnika AZR a hlavne cirkev.Co sa zmeni pre tyrane deti,pre socialne slabe rodiny,pre rodiny,ktore su uz zufale z celej eexistencia bytia.Myslite,ze take rodiny SA zaujimaju o nieco ,co ani nie je.Aliancia pre rodinu,hrdy nazov,,tak preto nieco tobte co rodine skutocne pomoze.Ja tiez homosex.nemusim,ale nepchajte pred seba v tejto suvisloisti deti.Ten prostoduchy Daniel,sa aspon prizna o co TU ide.
Registrovaný Marek Sladký Marek Sladký | 28-01-2015 03:18:07
Pisálek schovavajuci sa za anonymnou klávesnicou. Takze sa predsa hanbite za bludy co ste písal. Dalo sa čakať. Co ma s tým spolocně pápež. Jaj veď do toho je zapletená aj ...
tomáš | 28-01-2015 00:23:34
To nie mňa bude hovorca potrebovať, to je presne naopak, to vy budete potrebovať hovorcu, lebo keď som vás ja nepresvedčil, tak už to môže skúsiť jedine niekto povolanejší, a to hovorca a po ňom už asi len pápež. Myslím, že ja som vám venoval až moc času nato, že jediným výsledkom je, že ste na nič neodpísali. A teraz sa chcete nechať odrazu presviedčať. To je aké komické.
Registrovaný Marek Sladký Marek Sladký | 27-01-2015 21:56:00
Seredan nechaj tak. Vasilisa sa po referende opäť stratí a pôjde rozdávať svoje múdro inde. Mame jediné šťastie, že nebývame niekde kde sa za iný názor trestá smrťou.
Dúfam, že sa Tomáš objaví vo štvrtok v štúdiu. Hovorca AZR ho bude potrebovať,
tomáš | 27-01-2015 21:10:21
to si sa v tých sprostých sám našiel? lebo ja som ťa tak neoznačil.
seredan | 27-01-2015 21:03:01
A ja navrhujem aby sa dala nobelova cenu za mudruvání tomášovi.Však zežral všetku múdrosť sveta.Veru všetci sú sprostý len ty si múdry jak hodiny.
tomáš | 27-01-2015 20:52:44
áno A4 ste trafili, aspoň niečo pre vaše uspokojenie.
tomáš | 27-01-2015 20:43:58
Vítam vás pán Sladký, tak predsa ste neodolali? Ja som vám to aj tak neveril, už vás trošku predsa len poznám. Len na pripomenutie, aký ste vo svojich postojoch pevný vám pripomínam, že ste sa zaprisahal, že ste so mnou „dohovoril“. Nech si o vás urobí každý svoju mienku. A vďaka za váš nečakaný postreh aspoň viem, že dobre čítate. Ďalším grafomanom by som sa nevenoval resp. len odkázal, že mi ich príspevky vlastne lichotia. S ľuďmi tohto typu a slovníka však strácam možnosť dorozumenia. Majú akési trvalé pomätenie v najzákladnejších veciach života a fakty ich nezaujímajú. A zmýlili ste sa, nebude to na A4 ale 2x A4. Ale aspoň bude o čom premýšľať. K pánovi pseudoMilanovi teda niekoľko poznámok. Prehliadnem tie úvodné nedostatky tvrdení o demografii a životnej úrovni, pretože sa chcem venovať podstate tejto diskusie.
Píšete, že sa „zrazu objaví AZR a začne brojiť proti homosexuálnym párom“. Chcete písať, ale nepoznáte ani základné fakty. Aliancia za rodinu, ak ste si to nevšimli, sa vymedzuje pozitívne. Preto je v strede jej názvu predložka „za“. Je to za rodinu, nie proti homosexuálnym párom. Žiadam vás, aby ste nefantazíroval. Nie je to namierené proti nikomu, je to len spoločenské potvrdenie si, že manželstvo v našej krajine hrá stále prím, že sme si vedomí jeho hodnoty a prínosu. Nijaké pogromy ani hony na čarodejnice nebudú. To je úplne vylúčené. To sú obyčajné vymyslené konštrukty niektorých ideologických demagógov a mediálnych manipulátorov.
Píšete, že „chrániť práva detí, znie to dobre“. Ja vás ubezpečujem, že to nielen znie dobre, ale to aj dobré je a pre všetkých. Ja zas, na rozdiel od vás, tvrdím, že dobre znie, že je tu nejaká úbohá, do kúta zahnaná, ba prenasledovaná menšina, s ktorou treba súcitne solidarizovať, až do takej miery, že stratíme schopnosť rozlišovať.
Píšete, že bod 1 je o tom, aby „sa páry rovnakého pohlavia nemohli sobášiť a následne nazývať rodinami“. Znova píšete, ale neviete ani o čom. Keby ste si poctivo prečítali otázky referenda, tak zistíte, že to čo ste naformuloval, je váš svojvoľný výklad. Prvá referendová otázka znie: súhlasíte s tým, aby sa manželstvom nemohlo nazývať žiadne iné spolužitie osôb okrem zväzku medzi jedným mužom a jednou ženou? Asi cítite ten rozdiel. A neviete, čo by sa zmenilo? Mohli by ste si dať námahu, keď už sem začnete niečo písať, aby ste si prečítali celú diskusiu. Tam je toľko odpovedí, že si môžete vybrať. Ale ja vám jednu poskytnem. Úspešné referendum by bolo vyjadrením našej podpory, tejto časom preverenej inštitúcii, ktorá je však dnes spochybňovaná, a preto si zaslúži našu podporu, ba dokonca musí byť spoločensky preferovaná.
Podľa vás sa "robí panika"? Neviem či žijete v úplnej izolácii atómového bunkru na Čukotke, ale keď z neho vyleziete, tak zistíte, že v Paríži muselo vyjsť do ulíc jeden a pol milióna občanov, aby vyjadrili svoj nesúhlas s konaním socialistického prezidenta v kultúrno-etických otázkach. A boli odignorovaní! Referendom by sme takémuto pseudodemokratickému počínaniu našich politikov mohli predísť. Dokumenty resp. správy s názvami Estrela, Lunacek, Zuber predložené v EP vám nič nehovoria? Všetky tri mali ambíciu meniť pohľad spoločnosti na rodinu a zodpovednosť rodičov vo vzťahu k deťom. Škandalózna sexuálna výchova detí vo Švajčiarsku vyvolala vzburu rodičov, ktorí si vybojovali referendum. Ak ste odkojený iba na televíznych správach a čítaní pofidérnych plátkov, tak verte, že ešte dlho budete spať. Ak vám to nedochádza, tak sme v situácii, kedy musíme znovu potvrdiť právo detí vyrastať v rodine s otcom a matkou. To nie je žiadna panika, to je jednoducho fakt.
Píšete, že „neverím, že si niektorá z vlád vezme na triko ich zmiernenie.“ To z vás hovorí vaša naivita a krátkozrakosť. Budete veľmi prekvapený, ako ľahko sa veci dejú, keď sa sane rozbehnú z kopca.
Píšete, že „sa straší tým, ako budú deti takou výchovou ohrozené. Sú niekde štúdiá alebo výskumy, ktoré by takéto tvrdenia potvrdili?“ Mohli by ste vedieť, keď už chcete niečo dokazovať, ako to chodí. Bremeno dokazovania leží na tých, čo chcú zaviesť nové poriadky, nie na tých, čo bránia daný stav. Rodina založená na manželstve muž a ženy je časom overená inštitúcia. Všetko ostatné sú neoverené experimenty s neznámym výsledkom. Takže dokážte vy, či sú takéto experimenty na deťoch pre spoločnosť prínosom. Váš spôsob uvažovania nesie vážne logické chyby. Pred piatimi, desiatimi rokmi ste o homosexuálnych zväzkoch ani len nesníval. Pýtam sa, kde ste za tak krátku dobu nadobudol také neotrasiteľné presvedčenie, že tieto zväzky sú pre dieťa rovnako dobré ako manželstvo muža a ženy? Znova to nie je strašenie, to je legitímna otázka.
Píšete „kto chce dať deťom lásku, dokáže to“. Viete, láska má veľa podôb. Je láska citová, biologická atď. Ak lásku chápete ako citový prejav, tak to by sme mohli polemizovať, kam takáto láska vedie a aké sú konzekvencie. Čiže povedať takto ledabolo niečo nestačí, lebo to nič neznamená. Uvádzajte korektné argumenty, nie skratky.
Píšete: „niekedy mi pripadá, že Slováci sa dosť vehementne bránia pokroku spoločnosti“. Opäť veľmi módne reči, ale bez domyslenia resp. vysvetlenia toho, čo si predstavuje dotyčný pod pojmom pokrok a čo staromódna spoločnosť. Technika mylne vedie človeka k domienke, že aj v oblasti ľudskej činnosti je všetko možné. Lenže sú tu isté neodstrániteľné skutočnosti života. A sú aj také pokroky, ktoré znamenajú, že všetka námaha ušlej cesty môže byť zmarená. Netreba totiž kráčať len vpred, treba vedieť, kam sa ide.A mali by sme to vedieť. Keď kruh nazvete štvorcom, neprestane byť kruhom. To isté platí o definícii manželstva. Inštitúcia manželstva muž a ženy existovala oveľa skôr ako akákoľvek vláda či štát. Hovoriť módne a povrchné reči o pokroku je nezodpovedné.
Píšete „nikde som sa nedočítal, žeby nejaký homopár týral dieťa, alebo dieťa nimi vychovávané malo v dospelosti náklonnosť k rovnakému pohlaviu. Toto dokonca odmietli aj odborníci“. Odvolávate sa na nejakých odborníkov, je korektné ich uviesť, keď ich už zmienite. Žiadne štúdie neexistujú, pretože nebol sledovaný dostatočný počet takýchto párov a nebol sledovaný v dostatočne dlhom časovom období. A ďalšou podmienkou je, že takúto štúdiu by museli robiť skutoční odborníci z rôznych vedných disciplín. Ak však nejakú máte, sem s ňou.
Píšete „ak prejde toto referendum, čo bude potom? Budú sa ukrývať v anonymite? A žiť so strachom?“ Toto sú sugestvívne otázky, ktoré nemajú v solídnej debate čo hľadať. Referendové otázky boli schválené Ústavným súdom, ako neporušujúce nikoho základné ľudské práva. Alebo vy ste vyššia inštancia ako ÚS?
Ak podľa niektorých referendum nič nevyrieši, tak čo keby to najskôr overili, a až potom niečo konštatovali. Takýto postoj je prachobyčajný alibizmus a zbavovanie sa zodpovednosti za veci verejné.
prekrásne slovo | 27-01-2015 17:22:53
„Aj naše Slovensko potrebuje rýchlu pomoc, hoci je v EÚ. Morálny život je ohrozený, je tu útok na rodinu. Nečestnosť, korupcia a zlodejstvo rozsieva nenávisť. Rodina, priateľstvo a medziľudské vzťahy ustupujú a dopredu sa tlačí zisk a bohatstvo. A toto všetko sa skrýva za toleranciu, slobodu prejavu, demokraciu. Lebo kto vidí a hovorí nám pravdu? Musíme niečo robiť, a rýchlo, aby nebolo neskoro.
Irina Berksetová sa vydala v roku 2005 v Moskve za nórskeho muža. Presťahovali sa tam a myslela si, že všade na Západe je lepšie ako v Rusku. Za to, lebo tam žila. Ale keď tam stratila syna a s druhým synom utekala cez Poľsko sama nazad, už mala iný názor. Proti zvrátenému životu nemáte šancu. Deti sú tam tovar, skutočná biologická mama je v Európe nič, práva majú gejovia, homosexuáli, aj pedofili, ale nie otec a mama.

Keď zaspíme a budeme sa len nečinne prizerať na túto amorálnosť a zvrhlosť, určite prehráme. Aj v rozprávkach sa to už mení. Už sa princ zaľúbi do kráľa a nie do princeznej, a princezná sníva o svadbe s kráľovnou, nie s princom. Už stovky slovanských rodín kričia, na Západe nám ukradli deti, pozerajte na naše nešťastie a poučte sa. Zobuďte sa, zastavte mor tretieho tisícročia.

Postavte železnú oponu takej tolerancii a prekrúcaniu. Vytlačte totu špinu za hranice štátu. Nebuďme hlúpi a poučme sa. Tak je to vo svete. A u nás?

Počuli ste už, čo urobilo naše zdravotníctvo na základnej škole v Košiciach? Kurz o pohlavných chorobách, kde deviataci mali vo dvojiciach ukázať sexuálne polohy medzi mužom a ženou, mužom a mužom i ženou a ženou. Navádzali na nemorálny život. A to bez súhlasu rodičov, ktorí boli pohoršení a písali otvorené listy do školy. Toto nám nepriniesli Cyril a Metod, ale EÚ.

Zachej dostal šancu a využil ju. Zmenil svoj život. Aj my máme šancu. 7. februára bude referendum o rodine. Využime ju všetci, postavme sa za rodinu muža a ženy, postavme sa za čistotu a morálku. Nečakajme, kým bude neskoro. Poznáte to, nepotopiteľný Titanic stavali odborníci a išiel na dno Atlantiku. Noemovu archu staval amatér a zachránila život na celej Zemi. Je to na nás, médiá sú ticho, prečo asi?

Žeby sme zostali hlúpi ľudia bez názoru, lebo takých môžu ľahko manipulovať. Nielen sanitky, ale i my, ponáhľajme sa zachraňovať život i hodnoty dôležitejšie ako naše HDP. Ženy i naše vnúčatá dostali šancu normálne žiť.“
pre tomas | 27-01-2015 11:13:33
Napisal ste len kopu zavadzajudcich sra.....iek.Ani jeden vas dovod k strachu nie opravneny.Situacia,aku popisujete nie je a ani nebude aktualna.CI bude referendum platne ,alebo nie.Kazdy z nas si vazi rodinu,kazdy vie ze klasicka rodina je pre dieta najlepsia,a nikto nie je proti tymto hodnotam,len preto,ze prejavi nazor,ze referendum nic nevyriesi
Registrovaný Marek Sladký Marek Sladký | 27-01-2015 07:52:10
Tomáš mohli ste ísť spať aj dnes, nie až zajtra. Alebo budete spať až do zajtra?
Navrh | 27-01-2015 03:32:33
Spravte Tomáša adminom. Veď ak mu tu dá niekto argument a oponuje mu v jeho názore tak ho ide roztrhať. Ak by bol adminom tak by preriedil tuto diskusiu a plno príspevkov by bolo označených ako: príspevok porušil pravidla, lebo to nie je podľa Tomáša.
Milan palec hore, ale rátam ze od večera s tímom poradcov smolí odpoved na dve A4.
Milan | 27-01-2015 02:14:33
tomáš | 27-01-2015 01:27:11
Uff, tak už som aj premenovaný, silná káva.Nevadí, žite si spokojne so svojou univerzálno pravdou nikto vám ju neberie.Zmierte sa však aj s faktom že existujú ľudia, ktorí s vami nesúhlasia.
tomáš | 27-01-2015 01:27:11
vitajte pán V.H. tak vy odteraz vystupujete pod menom Milan? Nevadí, na tú znôžku hlúpostí, čo ste poskladali sa mi teraz nechce už odpisovať. Zajtra sa na to lepšie vyspím a budem dúfať, že sa mi to len snívalo. To, že si vy niečo neviete predstaviť znamená len toľko, že máte slabú predstavivosť, nič viac.
Milan | 27-01-2015 01:02:36
tomáš | 26-01-2015 23:50:51
Hneď na úvod, nie neznepokuje ma to.Prečo?Začnem tou demograficko katastrofálnou víziou.Demografický vývoj Slovenska v prvom rade ovplyvňujú ako ste to uviedli, ekonomické ukazovatele.Čiže ak má rodina z čoho fungovať, môže plniť svoj základný predpoklad, čiže mať viacej detí, ktorú v budúcnosti sa budú taktiež spolupodielať na vývoji krajiny a prispievať na ňu aj ekonomicky.Lenže, to je možné len vtedy ak rodiny majú z čoho fungovať a základné veci ako zdravotníctvo, školstvo, sociálne istoty a služby sú samozrejmosťou.To u nás nie je a od roku 1989 životná úroveň obyvateľov upadá.To nie je môj výmysel, existujú o tom štúdie.Dlho sa v tomto smere nič neriešilo a povedzme si úprimne ani moc nerieši.Následky?Rozvrátené rodiny, čoraz viac odobratých detí do domovov atď.Zrazu sa objaví AZR a začne brojiť proti homosexuálnym párom a ako veľkú volavku pre ľudí vytiahnu ochranu práv detí.V poriadku, chrániť práva detí, znie to dobre.No, pozrime sa na body, ktoré obsahuje samotné referendum.O čom sú?
Bod 1 - v podstate ide o to, aby sa páry rovnakého pohlavia nemohli sobášiť a následne sa nazývať rodinami.
Bod 2 - aby tieto páry nemohli adoptovať deti.
Bod 3 - zabrániť tomu, že deti budú mať sexuálnu výchovu, učiť sa o eutanázii atď
Bod 1 - neviem, čoby sa zmenilo?Nechcem zľahčovať situáciu ale úprimne si myslím, že sa tu robí väčšia panika než je treba.Ak by boli povolené sobáše týchto ľudí, majú právo sa nazývať rodinami.Pokiaľ viem, na toto slovo sa nevzťahuje patentový zákon, čiže nechápem, prečo by sa im v tom malo brániť.
Bod - 2, adopcie, toto už bolo v tejto diskusii spomenuté viackrát, že sú na ne dosť prísne zákony a neverím, že si niektorá z vlád vezme na triko ich zmiernenie.Mimo to je to dosť náročný a zdĺhavý proces, kým súd adopciu schváli.Čítal som názory, kde sa straší tým ako budú deti takou výchovou ohrozené.Sú niekde štúdiá alebo výskumy, ktoré by takéto tvrdenia potvrdili?Aj keď je dieťa zverené adoptívnym rodičom, súd v príp. zistenia nejakých závažných udalostí ako je týranie dieťaťa, môže ho danej rodine odobrať.
Bod 3 - na školské osnovy sú odborníci ale v tomto bode súhlasím aby boli tieto veci konzultované aj s rodičmi.No úprimne si myslím, že takým 12 a viacročným asi veľa nových vecí nepoviete, pretože v dnešnej dobe sa na internet dostane aj škôlkar a pri patričnej kombinácii slov vygoogli hocičo.Okrem toho, niekedy počúvať debaty detí a mládeže vyžaduje dosť veľkú trpezlivosť pri ich slovníku.
Poviem úprimne, toto nie je ani tak o hodnotách, pretože kto chce dať lásku deťom, dokáže to.Niekedy mi pripadá, že Slováci sa dosť vehementne bránia pokroku spoločnosti a inklinujú radšej k staromódnemu zmýšlaniu, no nie vždy je to tá lepšia volba.Napr. nikto sa nezamýšla nad tým, kto je v pozadí AZR a aký je ich skutočný dôvod tohto plašenia ľudí.Lebo zatiaľ som sa nikde nedočítal, žeby nejaký homopár týral dieťa, alebo dieťa nimi vychované malo v dospelosti náklonnosť k rovnakému pohlaviu.Toto dokonca odmietli aj odborníci.Je to však každého osobná vec, či pôjde hlasovať a ako, ale určite nesúhlasím s tým ako sú títo ľudia prezentovaný.Pracoval som nejakú dobu v zahraničí, dokonca som mal kolegu, ktorý bol gay a netajil sa tým.Lenže, nikto ho zato neodsudzoval ani sa ho nestránil.A nikdy sa nezmienil o tom, žeby chcel s priateľom vychovávať dieťa.Jednoducho im to vyhovovalo tak ako to bolo.Preto si myslím, že v prvom rade by sa mali ľudia zamyslieť aj nad tým, koľko z takých ľudí bude mať o adopciu dieťaťa záujem, ak vôbec nejaký bude.Tí ľudia už medzi nami žijú a niektorý z nich aj vychovájajú deti, a ak prejde toto referendum, čo bude potom?Budú sa ukrývať v anonymite?A žiť so strachom?
daniel | 26-01-2015 23:59:21
tomáš konečne si to napísal tak ako si to ja predstavujem ! Dúfam že to už konečne pochopili aj tí s tými klapkami na očiach,obhajcovia zvrátenosti. Len by to chcelo napísať aj niekde inde,nie len na SOL. Aj v mojej rodine je plno nechápavcov so zalepenými očami ktorí by buzerantov najradšej uviedli do siene slávy... kam sme to dospeli ???
tomáš | 26-01-2015 23:50:51
Milan tu je nejaká téma tak sa snažte držať pokiaľ to teda dokážete v jej rámci. Je to lepšie ako sa strápňovať zbytočným urážaním niekoho. Vy máte niečo proti manželstvu muža a ženy? Vám nevadí, že možno raz nebudete môcť zasiahnuť do procesu vzdelávania vašich detí, ak to bude v rozpore s vašimi hodnotami? Vy ignorujete základné štúdie, ktoré hovoria, že pre deti je najprirodzenejšie prostredie pre komplexný vývoj prostredie, ktoré vytvára otec a matka? Vás neznepokojuje, že čoskoro by sme tu mohli (akože sa tak už aj stalo na formulároch jednej VŠ) v rôznych úradných dokumentoch uvádzať namiesto otec a matka, rodič 1 a rodič2 ? A ak sa postavia na rovnakú úroveň ako manželstvo muža a ženy aj homosexuálne zväzky (a uisťujem vás, že ich skutočný cieľ je práve ich plná emancipácia) tak či mi viete zdôvodniť, prečo nezrušiť potom aj kritérium počtu, keď sa o to začne niekto usilovať? Prečo by potom nemohli byť aj polygamné zväzky akceptované... Kde budú potom hranice? Ako sa určia? Kto ich určí? Pochybujem, že sa vás bude už niekto pýtať. Pretože precedens bude vytvorený. A poďme ďalej do roviny ekonomickej – vnímate dúfam demografickú krízu. Viete dúfam, že rovnakopohlavné páry nie sú schopné reprodukcie, čiže ich pridaná hodnota pre spoločnosť je nulová. Čiže perspektíva do budúcnosti je nulová. Kto sa vám poskladá na dôchodok? Na jedného dôchodcu sa bude v roku 2040 podľa ekonómov skladať 0,99 pracujúceho. Aby ste si začal sporiť, keďže chcete byť tak úžasne tolerantný voči všetkému. Jedine rodina muža a ženy, ktorá je schopná reprodukcie, vytvára aj potenciálnych platiteľov daní. A jediné čo si to vyžaduje, aby sa nám to tu jedného dňa nezrútilo celé na hlavu je, aby sme skutočné, prirodzené rodiny podporovali, keď je k tomu príležitosť ako v tomto referende. Vy ste asi špatne pochopili o čom je sloboda. To nie je neplodné kritizovanie všetkého. Sloboda je od toho, aby človek mohol vykonať niečo prospešné pre všetkých. Alebo ste typ človeka, ktorý sa riadi heslom – čím horšie tým lepšie? To si vyžaduje poriadnu dávku malomyseľnosti.
pre Jozefa | 26-01-2015 21:46:22
Máte pravdu. O vrahov sa príkladne staráme. Aj EÚ nás kitizovala, v akých podmienkach bývajú odsúdení vo väzniciach. Žijú ako v hotoch. Preto sa tam radi vracajú. Ale zabudli na jednu maličkosť - v akých podmienkach sú chorí v nemocniciach, alebo starí ľudia v domovoch dôchodcov
Jozef | 26-01-2015 20:10:32
OK
pokial nie je referendum u nas uzakonene ako povinne, tak co uz?
Ludia maju pravo aj reptat, ze sa zbytocne vyhadzu prachy a neist.
Lebo naozaj su to zbytocne vyhodenen prachy.
Tiez mam podobny nazor ako daniel na LGBTI a Gender Ideologiu, ale to neznamena, ze hned sadnem na lep AZR.
A ti, ktori su proti, tzv "homofobi" maju tiez svoju pravdu. Uz sa objavuju aj sudne rozhodnotia v EU, ze aj pedofili maju svoje obcianske prava.
A kto to bude nabuduce?
Uz som to tu pisal, ESLP, pod ktoreho jurisdikciu spadame aj my sa raz rozhodne, ze prava maju aj .. trebars vrahovia a vrazda sa stane precedensom. Samozrejm, ze teraz prehanam, ale pozajtra?
Peter | 26-01-2015 20:02:40
Samozrejme že sú aj horšie, ale tu ide skôr o to, že niekto tu osočuje niekoho z mudrovania, vzdelanosti apod, pritom tomáš ani hombre o sebe nič také netvrdia. To len asi niekto zistil, že jeho vedomosti sú nedostatočné. Tak skôr sa treba doučiť! Ja som o referende moc nevedel, ale teraz viem viac, preto mi aj toto zhadzovanie vadí.
Jozef | 26-01-2015 19:31:58
Peter, Milan mozno potvrdil Tvoje slova, ale to predsa neznamena, ze tomas a hombre nemaju pravo na svoj nazor.
Či?
Majko nam dovolil za svoje prachy prekecavat svoje nazory. Vsetkym, ktori neporusujeme nejake pravidla slusneho prekecavania.
Tak preco zakazovat niekomu jeho prekecy?
Ved tymito "rozhovormi" si formujeme nazor a pokial tym niekoho neurazame tak preco nie?
Dnes som si pozrel "soporna hnus online" tu na SOL.
Je to ozaj hnus.
Nase prekecavania su este stale na akej/takej slusnej urovni. Nepo.erme si to.
Co Ty na to?
Peter | 26-01-2015 19:22:49
Pre Milan: Len ste potvrdil moje slová.
rezervoar deti.. | 26-01-2015 19:00:27
https://diskuter.wordpress.com/2014/10/25/juvenilna-justicia-juvenilni-justice-2/

- keďže je málo voľných detí na adopciu a po neúspešnom (?) referende bude najväčší dopyt práve od homopárov,
juvenilka môže naplno začať pracovať aj na Slovensku..

Alebo prídeme radšej k referendu ?
Milan | 26-01-2015 19:00:00
Páni Tomáš, hombre atď by mali otvoriť vlastné diskusie nakolko nikto nie je dostatočne inteligentný aby oponoval jedine ich správnym názorom na všetko.Predpokladám preto, že títo dvaja páni majú aspoň po 3 tituly, lebo v diskusiách sa tak správajú.S radosťou budem preto sledovať ďalšie mudrovanie týchto pánov, ktorý vedia čo je dobré pre všetkých, lebo iné tu zatiaľ neukázali, len hlúpo napádať každého kto nemá ich názor.Na p.tomáša jedinú otázku, prečo ste nekandidoval vy, keďže ste taký rozhladený, vzdelaný a premúdrelý a všetci ostatní na nič?
Peter | 26-01-2015 18:41:49
Tu niekoho veľmi bolí, keď je niekto vzdelanejší. To je smutné.
tomáš | 26-01-2015 17:46:53
Ak máte niečo k téme tak prispejte. Na grafomanov si čas nenájdem.
To tomáš | 26-01-2015 17:34:17
Ty musíš byť strašne frustrovaný. Keďže si zjedol všetku múdrosť sveta, tak čo si nekandidoval za poslanca ty? Tých priateľov asi nemáš veľa lebo taký mudrlant ich svojou hlúposťou sám odozenie. Tu spomínaš že si starší ale píšeš niekedy ako pubertiak.
hombre | 26-01-2015 17:21:48
tomáš | 26-01-2015 17:01:47
tak sa mi javí, že tí dvaja páni M.S. & V.H. sú notorickí oponenti všetkého, čo nie je podľa ich predstáv, neberúc ohľad na argumentáciu iného diskutujúceho. S takými "diskutovať" je len mrhanie času a úsilia dospieť aspoň ku nejakej názorovej zhode
tomáš | 26-01-2015 17:01:47
Pán Sladký fňukajte si inde, nie keď vstúpite do virtuálneho bahniska, alebo sem vôbec nevstupujte, keď na to nemáte žalúdok. Nerýpem do vás, ale do vašich biednych postrehov. To s tým komunistickým štýlom písania je to najhlúpejšie, čo som v poslednej dobe čítal. Nepoužívajte slová, ktorým celkom nerozumiete lebo sa len zosmiešňujete. Komunizmus je utopická predstava spočívajúca v odstránení súkromného vlastníctva výrobných prostriedkov. Zdá sa vám, že tu niečo také obhajujem? A čo iné je tvrdenie „nepomôže vám žiadny zákon. Všetko je o peniazoch“ ako cynizmus?? A to ste sa chcel uchádzať v nedávnych voľbách o naše hlasy a robiť verejnú službu. Naozaj by som sa nechcel dožiť toho, aby ma zastupoval človek, ktorý si s kľudom Angličana prespevuje „prachy sú prachy“. Podobne ako u pána H. som u vás postrehol vašu dezorientovanú kandidatúru pod zoskupením KDH-Zmena zdola, keďže ich nosné témy sú vám podľa toho, čo píšete na smiech a v zásade vyhodené peniaze. Takéto a podobné zmätené názory vás diskvalifikujú z akejkoľvek racionálnej diskusie. Všetci čo majú iný názor ako ja sú moji „priatelia“, ak ten svoj názor vedia podložiť vhodnými argumentami, nie výplodmi fantázie. O akom kameňovaní píšete to už vôbec netuším. Asi ste precitlivený z toho, že cítite slabosť svojich tvrdení. A na záver som skalopevne presvedčený, že tu sa píše, nie hovorí, ale to už je len taký detail v porovnaní s vašim predošlým poblúznením.
Registrovaný Marek Sladký Marek Sladký | 25-01-2015 22:37:54
Tomáš prestaň sa o mna obtierat. Ak ti dochádzajú cudzie slova a argumenty, tak rýpeš do mna. Mimochodom máš komunisticky štýl písania. Je ti smutno? Nájdi si inú obeť. Ako niekto napísal, si ako Vasilisa Premúdra, všetci co maju iný názor ako ty su cynici a tých treba ukameňovať. Ale aspoň viem prečo nereagujes pod svojim menom a priezviskom. S tebou som uz dohovoril.
dokedy zakázaný | 25-01-2015 22:04:39
incest?
http://protiproud.parlamentnilisty.cz/duchovni-svet/240-homosexualismus-byl-jen-nevinny-pocatek-brzy-budeme-svedky-legalizace-pohlavnich-styku-mezi-dospelymi-a-detmi-i-skupinoveho-manzelstvi-poplasna-zprava.htm

"Bohatší si kúpia" (Marek Sladký):
- Takže zlegalizovať napr.drogy ?
Aby sme uviedli na pravú mieru dôsledok
"chlapi si dajú dieťa vynosiť a za peniaze sa ich matka v núdzi rada zbaví"
- v praxi skôr prichádza doba s možnosťou "prenájmu maternice" (tiež vlastne dôsledok komplexného prístupu gender..):
http://zivot.azet.sk/clanok/14801/najlacnejsie-maternice-homosexuali-a-neplodne-pary-si-chodia-po-deti-do-indie
http://www.pluska.sk/zena/zdravie/maternica-prenajom.html

Povýšiť teda ženu na úroveň "nosnice" ? To je tá "rodová rovnosť" ???
A kde sú práva detí ?
Veď si ich budú fakticky môcť kúpiť.. Kam sme potom pokročili od dôb otroctva, keď sa dalo s ľuďmi obchodovať ?

Všetko v mene "progresu" predovšetkým "homo práv"..
tomáš | 25-01-2015 19:29:27
Pán Sladký píšete úplne od veci a stále na tú svoju cynickú notu, ale už som si zvykol.Začínam z vás mať taký dojem, že čo zo zla vzišlo o zlo sa chce oprieť.
Registrovaný Marek Sladký Marek Sladký | 25-01-2015 19:11:57
Tomáš aj incest je u nás zakázaný dlhé roky ale u etnika veselo praktizovaný. A kedze je u nás chudoba, tak lesby sa dajú oplodniť za peniaze a chlapi si dajú dieťa vynosiť a za peniaze sa ich matka v núdzi rada zbaví. A nepomôže žiadny zákon. Vsetko je o peniazoch. Bohatší si kúpia.
daniel | 25-01-2015 19:09:15
Motyčák vidím že tžy si tiež jedešn z tých,ktorí majú klapky na očiach! Alebo tiež patríš k L&G ?
tomáš | 25-01-2015 19:02:27
Pán Herega, bežný zákon je otázkou legislatívnej dvojtretinovej väčšiny prítomných poslancov. Dnešný zákon už zajtra nemusí platiť. Výsledok referenda sa vyhlasuje v Zbierke zákonov a má silu ústavného zákona. To znamená, že tri roky ho nemožno prelomiť ani iným ústavným zákonom. A celá štátna moc to musí rešpektovať. Svojou neznalosťou tu nepleťte ľudí.
Registrovaný Miro Motyčák Miro Motyčák | 25-01-2015 18:57:23
som zvedavy, kedy na Slovensku ludia pochopia, ze vhodna vychova nie je o pritomnosti penisu a vaginy u rodicov ako jedineho spravneho modelu rodiny, ale o veciach ovela vyssich ako je pochopenie, laska, domace zazemie, plnohodnotne straveny spolocny cas atd.
Ale ako tak citam tie komentare, tak to tak skoro nebude.
Registrovaný Vladimír Herega Vladimír Herega | 25-01-2015 18:42:11
A ešte jedna vec, tieto pravidlá sa nezmenia ani po víťazstve väčšiny/menšiny, či kohokoľvek.Upravujú to zákony, platné pre každého.
Registrovaný obcan obcan | 25-01-2015 18:40:31
pre Nekonci
Nechcem sa vás dotknúť ale toto čo píšete je blud.Ono adopcie detí majú svoje pravidlá.Pre lepšiu informovanosť pripájam link.

http://najmama.aktuality.sk/clanok/234773/adopcia-dietata-ako-u-nas-prebieha-a-na-co-sa-pripravit/
Nekonci | 25-01-2015 17:37:54
Radsej v domove.ktore su uz riesene formou nahradnych rodicov,podotykam oboch rodicov ako vo vrucnom objati dvoch chlapov!Ako by si reagoval,keby sa stala nasledovna situacia.Po neprijemnej udalosti zostali po velmi dobrych kamaratoch siroty,si rozhodnutu postarat sa o obe deti ktore poznas ako svoje ,su ti blizke a na urade dostanes jednoduchu odpoved prepacte ale Jano s Ferom tu boli skor!Co by si urobil,prizeral by si sa ako si ich odnasaju dvaja cudzi chlapi
Registrovaný Vladimír Herega Vladimír Herega | 25-01-2015 15:54:18
Marek nerieš to, v kostoloch už ľudí preškolili, v tv sa objavil týpek z AZR, tak je hotovo.Ja som len zvedavý, ked nejaká "normálna" rodina skončí na ulici, či im AZR nejak pomôžu alebo sa odohrá štandartný scenár.Deti skončia v domove so super víziou do budúcnosti, a rodičia si to môžu hodiť.Toť vsjo.Končím s debatou.Nemá to cenu.
Registrovaný Marek Sladký Marek Sladký | 25-01-2015 15:40:20
Pravda a si si istý že ich stvoril boh? Nás učili úplne niečo iné.
Pravda | 25-01-2015 15:34:02
Na počiatku stvoril Boh Adama a Evu.
A nie Adama a Štefana...
... alebo Evu a Ivu...

Je smutné, že o normálnych veciach sa musí robiť referendum. A ľudia sú ľahostajní.
Kam sa ženieme? Čo budeme musieť obhajovať nabudúce?
Peter pre veda a mudrci | 25-01-2015 12:35:43
Za prve,ak si sa to ucil,tak neviem co sa tomu cudujes!Za druhe nenapisal som ze homosexualov treba zbavit svojpravnosti,ale ze ludi s poruchami vyvoja zbavujeme svojpravnosti v niektorich pripadoch a na druhej strane ludi s poruchami vyvoja umelo radime nad uroven normalneho vyvoja!Cela ludska populacia je zalozena na dvoch pohlaviach pre normalne rozmnozovanie,tak co je na tom cudne!V zivocisnej risi su hermafrodity obojpohlavne druhy ale v ludskej nie!Sme bieli,cierni,zlti,sikmi ale obojpohlavny nie!Hanbis sa za to ze robis deti prirodzenym sposobom,alebo ze ti je neprijene priznat ze adoptovanie deti dvoma muzmi je neprirodzene a'pre mna hnusne.Alebo nezaujem lebo teba sa to nastastie netyka?Nech ziju,nech dedia svoje majetky,necj sa verejne ukazuju,ale nech nekazia zivoty detom,ktore to nevedia ovplyvnit a na to sme tu vsetci ostatni!
Odkaz od Kuffu | 25-01-2015 12:35:22
snad korektný link:
https://www.youtube.com/watch?v=lHyu66ABjUc

"re odkaz od Kuffu | 25-01-2015 10:07:29"
Väčšinu vecí v živote objavíme a inšpirujeme sa u iných, len málo je unikátneho, aj vedecké práce stavajú na už existujúcom poznaní, buď sumarizujú, alebo rozširujú poznanie - alebo vyvrátia
Vo veľa prípadoch netreba už nič dodať, lebo už len konštatujeme:Lepšie by som to nepovedal


Ak nemáš slušný, vyjadrený iný podopretý argumentami
tak Kuffov názor nezavrhuj.

A teraz nech sa páči, môžte Kuffu roztrhať na kusy, do toho..

(Ak máte väčšie a osobnejšie skúsenosti ako Kuffa s homo/bi/zoo/atd/sexuálmi - 24 rokov..)
Martin Blasko | 25-01-2015 11:57:30
Zucastnit sa referenda by mala byt obcianska povynnost.Svoj nazor by ludia mali vyjadrit prave v tom referende,....bud ANO alebo NIE.Take ze nezucastnim sa lebo to a ono je detinske a prave o to propagandistom a politikom ide.Odporcovia referenda, to ste nesvojpravny ked sa nechavate ovladat rozkazom od politika ci niekoho ineho? Slobodny obcan, ktori ma svoj nazor pojde k referendu a vyjadri svoj nazor,.....suhlasim alebo nesuhlasim.Ovca bude zase naopak nasledovat svojho bacu a ked ten povie ze nechodte, tak nejdeme.A kolko to stoji? Nuz demokracia nieco stoji, ale stale to stoji menej, ako Pociatkove tendre software, alebo CTcko, mytny tender a dalsie zlodejiny.7 mil.eur na vyjadrenie obcanov vas silno trapi, ale zlodejina modrych aj cervenych uz vam nevadi.
veda a mudrci | 25-01-2015 11:44:42
Biologiu sme sa tiez ucili,nechceli by ste nahodou poucit nejakeho chirurga ,ako ma operoevat!Peter ,ten Vas prispevok o dusevnej chorobe a o zbaveni svojpravnosti ,sa uz vymyka vsetkemu,co somTU cital,a bolo toho neurekom.
re pre petet | 25-01-2015 10:58:12
Ale na to netreba vysoku skolu,ved tusim na zakladnej na'etickej vychove sme mali brozurky s takym modrym sklickom a to ak si prilozil k zaciarkanemu slovu tak si videl co je tam napisane!Ty si to odflakol?Alebo uz si z generacie kde sa rozmysla moderne hoci proti zdravemu rozumu!
pre peter | 25-01-2015 10:47:56
Pan Peter,tak toto je silny tabak.Neviem z akych vedeckych znalosti ste tuto famu pustil teraz do sveta.Nerobte zo seba ucenca z oblasti vedy ,ktore sa stym zaoberaju.
Peter | 25-01-2015 10:27:14
Kazdy clovek je nositelom muzskych aj zenskych hormonov!Ak sa vyvyja spravne tak fyzicky a mentalne ide vyvoj v spravnom pomere a bud je zena alebo chlap!Ak nie tak niekde nastala chyba a je to porucha vo vyvoji tak ako v inych pripadoch bud desevnej alebo fyzickej indispozicie!Takychto ludi povazujeme za tazko chorych a adekvatne sa k nim aj pristupuje!Su pripady zbavenia svojpravnosti ak je treba!Tak preco chceme nasilu vynat skupinu na ktorej nie je fyzicky vidiet naruseny vyvin a dat im prava ktore sa vymikaju zdravemu rozumu?Ideme dobrovolne proti prirode a nepoucime s?
daniel | 25-01-2015 10:08:02
Odkaz od kuffu: ten link nefunguje...
re odkaz od Kuffu | 25-01-2015 10:07:29
Tu si kazdy povie svoj nazor o tom debata je!Odporucat na nazor niekoho ineho svedci o tom ze kopa ludi je ovplyvnitelna a ovplyvnena niekym druhym a to je problem!Ak nemas svoj nazor na danu vec neplet sa do debaty!Inak nic v zlom!
Odkaz od Kuffu | 25-01-2015 09:54:13
niet čo dodať..:

https://www.youtube.com/watch?x-yt-cl=84503534&v=lHyu66ABjUc&x-yt-ts=1421914688#t=30

(k samotnému referendu od 13minúty, ale stojí za to vypočuť celé..)
pre tomas | 25-01-2015 09:30:44
Co ked Slovensko postihne Tsunami,nechcete tomu urobit referendum?Dvojita moralka,hysteria ,zavadzanie a schovavanie sa za deti.Okrem svojich vlastnych deti neboli ziadne deti adoptovane homo parmi.Okrem par vynimiek to plati skoro pre celu Europa,dalej homo pare zili,ziju a budu zit spolu.Adoptovat deti tak lahko nemoze nikto,a uz vobec nie homosexuali.Chranit rodinu je chvalihodna vec,ale prosim pekne,aby to malo vyznam a nejaky dopad.Toto nema ziadny dopad na rodinu,Je to len rozsirovanie nenavisti.Aj
tomáš | 25-01-2015 00:40:23
Špeciálne pre vás urobím výnimku a sa pokúsim čo najjednoduchšie ako len dokážem, vysvetliť vám podstatu tohto referenda, aj keď som ju myslím, už v množstve komentárov vysvetľoval, uvedomujem si však, že v tom mori duchaplných príspevkov, mohla uniknúť vašej (ne)pozornosti. Takže k veci a jednoducho. Referendum bude o tom, či jedna plus jedna bude vždy dva, alebo či to môže byť aj tri, štyri, päť, podľa toho, ako sa vyspíme. A týmto vás pozývam k referendu, aby ste sa k tejto principiálnej otázke mohol vyjadriť a nebol ste neskôr prekvapený, že sa tu deje niečo, o čom ste nemal ani potuchy. S dobrým úmyslom vás chcem povzbudiť o to viac, že ako píšete, ste otcom rodiny.
Registrovaný Marek Sladký Marek Sladký | 25-01-2015 00:01:49
Tomáš nie je o čom? Tak urob članok a vysvetli nám laikom o čom je to referendum. a najlepšie by bolo bez cudzích slov. Lebo sa mi zdá ze si spapal všetku múdrosť sveta. Týmto končím debatu na tému referendum a L&G a iné odnože. Idem si užívať tradičnú rodinu ;)
tomáš | 24-01-2015 23:46:08
Pán Sladký, červenal by som sa od hanby, keby som sa musel obhajovať proti takej ničomnej výčitke. Budem sa tváriť, že tú poznámku o iniciáloch som nečítal a dovolím si vám odporučiť, aby ste sa dôkladnejšie zaoberal etymológiou slov.
obcan | 24-01-2015 23:06:04
daniel | 24-01-2015 22:06:29
Čo bača,ale čo ked sa bude chcieť niekto oženiť s akvarijnou rybičkou?Pýtam sa čo potom?Však naša morálna a vysoko vyspelá spoločnosť to ani nerozdýcha.Zaostalý trkvasi, s vygooglenými premúdrelými pojmami čo sa tu hrajú na ťažkých moralistov.Dajte si dve facky, studenú sprchu aby ste sa prebrali a pustite si Farmu.A ked bude nejaká normálna rodina chcípať o hlade alebo týrať deti tak nezabudnite proti tomu vystúpiť.
Registrovaný Marek Sladký Marek Sladký | 24-01-2015 23:01:16
Tomáš iniciály nie su len prvé písmena. V armáde a na polícii sa neopýtajú pri zapisovaní vaše meno a priezvisko ale vaše iniciály. A ak nechceš aby ti tu niekto tykal tak si za menom nápis vek aby bol rešpekt. Alebo sa hanbíš za svoje argumenty ked nedáš svoje meno a priezvisko?
No a ak chceš odborne diskutovať, treba sa zapojiť do diskusie odkiaľ tento članok čerpal. (Viď názov topicu)
To Tomáš | 24-01-2015 22:49:35
Si ako Vasilisa Premúdra. Chceš mať stále posledné slovo. Sa čudujem že ešte s tebou niekto diskutuje.
daniel | 24-01-2015 22:06:29
Tomáš s tým tykaním by som to nebral až tak tragicky. Ja mám už dosť rokov a tiež mi tu tykajú kadejakí Truhlíci,ktorí ani nevedia ktorým smerom je sever.

Viac ma trápi že keď dnes povolíme buzerantom sobáše o pár mesiacov budú žiadať niečo ďalšie a potom zasa ďalšie a pridajú sa k nim aj pedofili,úchyláci a kadejaká iná zvrátená čvarga.

A všetci budú tvrdiť,že to je predsa NORMÁLNE !!! A v budúcnosti príde na matriku nejaký bača zo salaša a bude žiadať o manželstvo zo všetkými svojimi ovečkami,lebo aj to je predsa NORMÁLNE ! Aj V USA už vyučujú deti na školách že mať rodičov rovnakého pohlavia je NORMÁLNE ! FUJ !
tomáš | 24-01-2015 21:47:30
Pán Sladký za prvé nevšimol som si že diskutujete, lebo argumenty z vaše strany nevidím žiadne, a za druhé už vôbec som si nevšimol že diskutujete pod iniciálami (iniciály sú pre vašu informáciu prvé písmená vášho mena a priezviska) a z týchto dôvodov mi netreba sa vám predstavovať.
Registrovaný Marek Sladký Marek Sladký | 24-01-2015 21:37:34
Tomáš ja si s každým anonymom tykam. Ak budeš diskutovať ako ja pod kompletnými iniciálami alebo budem vedieť kto si/ste tak to je iné.
tomáš | 24-01-2015 21:02:23
L&G? Nezjednodušujte. Musím sa podiviť nad touto zaujímavou skratkou. Ak sa nemýlim, tak sa nazývajú LGBTI, čo teda znamená, že sledujú záujmy podstatne širšie, ako ste schopný si vôbec predstaviť. Nielen lesieb a gayov, ale aj bisexuálov, transsexuálov a intersexuálov. A predstavte si, že na poslednom pražskom Pride si hrdo niesli svoju zástavu, v tom dúhovom dave aj zástancovia pedofílie. A my tu máme možnosť postaviť sa za niečo tak prirodzené a obyčajné ako normálnu rodinu muža a ženy a zdá sa, že tým niektorí hrubo pohŕdajú. Neverím, že vás tie exoticky znejúce názvy privádzajú k rozkoši. A mimochodom zatiaľ sme si nepotykali pán Sladký.
Registrovaný Marek Sladký Marek Sladký | 24-01-2015 20:35:01
Aby tá kalkulácia bola kompletná, tak to nerátaj na počet obyvateľov ale na počet pracujúcich. Veď deti, dôchodcovia, nezamestnaný do systému nič nedávajú. A keď pýtali podpisy pod petíciu v Seredi, tak uvádzali ľudí do omylu lebo nespominali nič o L&G ale v tom čase návrh zmeny ústavy z dielne KDH. Ale budiž.
pre Vladimír Herega | 24-01-2015 20:30:26
Už ste ako pokazený, alebo zaseknutý gramafón. Stále dokola točíte to isté. Doporučujem si prečítať príspevky pod vami a v nich nájdete niekoľko odpovedí na vaše stále sa opakujúce otázky a výhrady.
Vladimír Herega | 24-01-2015 20:17:23
Peter pre Herega | 24-01-2015 19:48:29
Neviem aká je vôla tohto ľudu, skôr mi to pripadá, že Slováci nemajú nijakú vôlu.Keď sa rozhodovalo o tom, či národ súhlasí s privatizáciou strategických podnikov, bolo mu to jedno.Keď sa rozhodovalo o tom, či národ súhlasí aby na našom území boli cudzie vojenské základne a jadrové zbrane, bolo mu to zase jedno.Teraz sa ide rozhodovať o veciach, ktoré sú ošetrené zákonmi a zrazu sa tu každý búcha do prś, že sa jedná o budúcnosť našej krajiny.Môžete mi prosím povedať v akej miere povedzme úspech referenda pre menšinu ovplyvní život Tradičnej rodiny, ktorých väčšina tu bojuje o prežitie, každý mesiac rieši splácanie hypoték a či budú mať z čoho žiť?Vás nejako ovplyvňuje súkromný život vašich susedov, kamarátov alebo kolegov....????
pre marek sladký | 24-01-2015 20:12:06
odpovede radšej nekrúžkujte, lebo váš hlas bude neplatný, Treba dať "X" v štvorčeku, v ktorom chcete označiť odpoveď áno, alebo nie.
tomáš | 24-01-2015 19:50:22
Pre všetkých kalkulátorov, ktorí tu obnažujú svoj cynický postoj k občianstvu (občan som len ak to nič nevyžaduje a hlavne nestojí), keď nedokážu vnímať veci v širších, ako peňažných súvislostiach, sa chcem spýtať, či suma 1,2eura na hlavu môže niekomu natoľko zatemniť rozum, aby sa sa vzdal svojho práva vyjadriť občiansky postoj k veciam verejným.
Peter pre Herega | 24-01-2015 19:48:29
Na nejake podanie na vyhlasenie referenda treba urcity pocet niekolko desiatok tisic hlasov!Ak je vola takeho poctu ludi,tak nikto nezastavi proces!Kde je podla teba hranica aby neboli zbytocne vyhodene peniaze za referendum?Mozno bude uspesne mozno nie,ale nikto nikdy nepovie ze nebolo vyhlasene ak vyhlasene malo byt!A mozno budeme cubrnet ako dopadne!
Marek Sladký | 24-01-2015 19:41:14
Peter aj ty ešte stále žiješ poslednými voľbami? Mimochodom nikde som nenapísal aby ľudia nešli na referendum. Ak by si lepšie čítal, tak som spomenul, že ak mi do toho nič nepríde tak aj ja sa zúčastním a odpovede zakrúžkujem. Mimochodom o mojej budúcnosti nerozhoduješ ty ale ja sám. Ak budem mať chuť tak trebárs budem opäť kandidovať, ale to je ešte daleko.
Vladimír Herega | 24-01-2015 19:30:41
Pre lepšiu informovanosť o úspešnosti referend, ktoré sa konali v SR.

http://sk.wikipedia.org/wiki/Zoznam_referend_na_Slovensku

Neviem, či príde 18 alebo 50% občanov, ale silne o tom pochybujem nakoľko o moc viac ľudí sa nezúčastnilo ani pri oveľa dôležitejších hlasovaniach.Ale koniec koncov, prečo nevyhodiť 6,5 mil. eur, však čo.My nato máme :-D
Peter pre Marek Sladky | 24-01-2015 19:25:37
To slovko som pouzil v diskusii iba raz ale to jedine vystihuje tvoje komentare!Ako aspirant a kanidat za poslanca obvodu,kde by si zastupoval dufam zaujmy ludi,ktori by ta zvolili si dovolis odhovarat ludi aby sa nezucastnilli najdemokratickejsieho vyjadrenia svojho nazoru?Taketo nove tvare v regionanejpolitike teda nepotrebuje nikto!Vyhra bola ze ta nikto nechcel,a ked chcel tak teraz zistil ze ako dobre ze ta nechcela vacsina!Pri volbachdo samospravy si nabadal aby sa ludia zucastnili a ako nema pravo ten kto sa nezucastni a terazu budu mat pravo ak ich nabadas aby boli mciaca vacsina?Dufamze sa uz neobjavis na nijakej kandidatke nikdy!Ak chces naucim ta aj sprostejsie slova,alenie cez SOL!Pozor ale podobnost cisto nahodna!
Peter pre Anna | 24-01-2015 19:10:48
Pani zlata keby nebola nerovnovaha,tak je diktatura!Prave ta nerovnovaha dava sancu slobodne vyjadrit kazdemu jednotivcovi svoj nazor osobne v referende!To osobne by som podciarkol lebo nikto nemoze povedat,zeten komudal mandat nehlasoval tak ako si on predstavoval!Mam sancu ,idem,zakruzkujem to co chcem aviem ze ma niekto zasa neklamal!Ak bude referendum platne je jedno ktora strana vyhra,bude sa musiet respetovat hlas vacsiny!Bde koniec dohadam a zbytocnym iluziam maleho percenta jednotlivcov!Ale preco navadzat ludi aby nesli na referendum?Moj nazor je ze a tym vsetkym marenim je SaS a jeho sympatizanti,lebo potrebuju splnit aspon nieco alebo sa aspon snazit nieco co nerozvazne naslubobai!Ak bude referendum platne,vsetci si uvedomujeme s akym vysledkomdkom skonci,vsetci aj ti co tajne dufaju v opak!
Sladky Marek | 24-01-2015 18:19:04
tomas oslavujete este vitazstvo vo volbach ked ich spominate? Ak napisem prispevok o tri roky tiez budete spominat, ze mensina rozhodla tak ako rozhodla? Alebo mate problem s tym, ze sa pod svojim nazorom aj podpisem? Mozem pisat aj ako anonym, ale to by ste uz nevedeli argumentovat, resp. reagovat kedze by ste nevedeli ci to pise jeden alebo desat anonymov.
tomáš | 24-01-2015 17:41:19
Anna nemáte pravdu, pretože v spoločnosti je vždy nejaká väčšina a menšina a na každej jednotlivej otázke sa takéto rozdelenie vytvára. Ak by sme sa riadili tou logikou, o ktorej píšete, tak by referendum, ako nástroj vyjadrenia vôle občanov, bolo absolútne zbytočným nástrojom. A vlastne akékoľvek politické rozhodovanie by bolo paralyzované. Keby sme takto argumentovali ad absurdum, tak by boli politické riešenia spoločenských problémov zablokované. Napríklad referendom o našom vstupe do EÚ tiež rozhodla nejaká väčšina na úkor nejakej menšiny. Menšina má v demokratickej spoločnosti rovnakú možnosť na rovnakej štartovacej čiare v politickom súboji - vo voľbách uchádzať sa o priazeň voličov so svojim programom.
Anna | 24-01-2015 17:18:31
Peter, nemáte pravdu. Keď väčšina rozhoduje o menšine, vzniká nerovnováha, lebo menšina nemá rovnaké podmienky na to, aby presadila svoj názor. Takéto zmýšľanie, ako máte vy, je neetické. To po prvé, a po druhé - aj nezúčastniť sa referenda spĺňa normu demokracie: http://www.dobrenoviny.sk/c/41911/v-referende-mozno-vyjadrit-az-styri-rozne-nazory
tomáš | 24-01-2015 17:06:04
Pán Sladký vy sa venujete nejakej forme veštectva? Z čoho veštíte z krištáľovej gule alebo z pexesa? Kristušát, zase ste všetko cynicky prekukol. Ako vy to len robíte. Tak schopný a zvláštnymi schopnosťami obdarený človek, len rozmýšľam prečo vás niekam nezvolili. Či to nebolo práve pre tieto vaše mimoriadne veštecké schopnosti.
Registrovaný Marek Sladký Marek Sladký | 24-01-2015 16:21:20
Peter odkedy poznáš slovo picovina, tak vieš pomenovať vsetko. A či sa zúčastním referenda je moja vec. Nepotrebujem od teba žiadne pobadanie. Tých 18% zúčastnených nič nezmení.
Peter | 24-01-2015 15:38:22
Sladky co tu trepes picoviny!Zakony sa robia v parlamente,ale ak predchadza nejakemu schvalovaniu referendum a platne,tak moze nastat akurat ta schvalenie podla vole ludu!Uz si niekde videl,ze par poslancov nerespektovalo vysledky referenda ak bolo platne?Nezavadzaj a zucastni sa referenda a vyjadri svoj nazor aj v praxinie len tu!
pre daniel | 24-01-2015 14:26:17
Uz si to tu napisal 100 krar ze ides, tak chod. A nezabudni aj ostatnych nabadat aby kruzkovali. Ides mudrovat a nevies ani zakladny fakt, ze by si tym zneplatnil hlasovaci listok. Ale hlavne ze to tym buzerantom ukazem tym tvojim kruzkovanim! ;)
Registrovaný Marek Sladký Marek Sladký | 24-01-2015 13:33:53
Daniel choď, je to tvoje právo. Krúžkuj si čo chceš. A ako som písal je to len o tom, kto je najväčší.
daniel | 24-01-2015 13:24:14
Sladký píš si čo chceš! Na referendum idem a krúžkujem 3x áno !
Registrovaný Marek Sladký Marek Sladký | 24-01-2015 13:15:13
L&G majú celé referendum u prdele. Tu sa hádajú ľudia len v štýle, kto je väčší hetero. Ani neviete kto je vo vašom okolí L&G a pritom si myslite ze je normálny hetero. Zákony sa robia v parlamente. A ked si niekto bude chcet niečo presadiť tak sa spoji aj s čertom aby to prešlo. Viď SMER a KDH. Ale v štýle něco za něco a plebs si nepomôže.
Mlynár | 24-01-2015 11:47:08
Referenda sa zúčastním a odpoviem trikrát ÁNO. Nenechám sa pomýliť falošnými protiargumentmi. LGBT-aktivisti sa boja vyššej účasti na referende (30 percent a viac).
Mlynár | 24-01-2015 11:46:56
Referenda sa zúčastním a odpoviem trikrát ÁNO. Nenechám sa pomýliť falošnými protiargumentmi. LGBT-aktivisti sa boja vyššej účasti na referende (30 percent a viac).
tibor | 23-01-2015 16:49:47
alebo tiez
http://www.sme.sk/diskusie/2386064/1/Dubovcova-Sobase-homosexualov-neohrozia-tradicnu-rodinu.html
Peter | 23-01-2015 16:28:42
Presne,trefne a plne suhlasim!Ale,bez vetr sa ani listok nepohne!Liberalna strana ma v tom prsty!Za vsetkym tymto stojaSulikovci!
pre to uz nema zmysel | 23-01-2015 15:58:39
Naozaj máte pravdu, že okolo nás žijú aj homosexuáli - slušní, nikoho neobťažujúci... A pravdepodobne ich ani nenapadlo, že by sa mohli aj zosobášiť, adoptovať si dieťa... To za nich si niekto uzurpoval právo bojovať za ich nároky, o ktoré väčšina z nich v skutočnosti nestojí.
Peter | 23-01-2015 15:33:31
Referendum sa kona na to aby sa ludia mohli slobodne vyjadrit a nie lamentovat ze o nas bez nas rozhodli ini!Preco stvat ludi aby sa nezucastnili a pod.Ak niektonesuhlasi treba to dat najavo v teferende svojim odmietavym hlasovanim!Ak sa nekto nezucastni referenda tak nnecha dobrovolne za seba rozhodovat inych!Taky ale mema moralne pravo sa stazovat na nic!
tibor | 23-01-2015 15:26:15
triezvi pohlad
http://www.priestori.sk/dusan-ondrusek-namiesto-vyskumnych-udajov-sa-argumentuje-srdcervucimi-historkami_rozhovor/
Registrovaný Marek Sladký Marek Sladký | 23-01-2015 15:24:47
pre Marek Sladký | 23-01-2015 14:56:59 - môžete na100% povedať ze nikdy nebudú politickou stranou v budúcnosti? Dáte za to ruku do ohňa? Ja som nenapísal ze su teraz politickou stranou ale indície su, ze po referende sa ich status zmení a to je rozdiel.
pán Majko | 23-01-2015 15:15:06
V úvode članku píšete:
Chceme si zachovať objektivitu a ponúknuť maximum informácií o zmýšlaní ľudí, ako aj diskusiu, ktorú verím že sa k danej téme podarí v štúdiu natočiť. Dnes zo sociálnej siete vyberáme jeden z pohľadov skupiny, ktorej podľa štatistiky do momentu publikovania tohto materiálu fandí minimálne 5698 ľudí.
Prosím, pre zachovanie objektivity Vášho SOL nemohli by ste zverejniť aj pohľad inej skupiny fandiacej inému názoru než ste tu zverejnili.
Pre objektívnosť.
Iste taký názor na sosialnej sieti najdete.
Iba potom budem považovať Vaše SOL v tejto veci za nestranné a objektívne.

to uz nema zmysel | 23-01-2015 15:00:28
clovek sa prikloni na stranu mensiny a uz je oznaceny za homosexuala. Komentare diskutujucich nemaju hlavu ani patu a argumenty uz vobec nie. Vobec mi nevadi ze by mali ludia rovnakeho pohlavia uzavriet registrovane manzelstvo, vobec ma to neobmedzuje. To ze to nebude nikdy mozne v kostole je uplne jasne.
Vobec mi nevadi zeby deti mohli adoptovat homosexuali. Radsej to dieta uvidim u niekoho kto mu da lasku oporu a porozumenie ako vidiet ho vykopnuteho z decaku, bezdomovca na ulici a nasledne v kriminale za drogy a kradeze pretoze sa nedokaze bez opory postavit na vlastne.

A neuveritelne sa tesim ked bude referendum neuspesne, 6 melonov v tahu a vsetci ti co buzeranta videli na obrazku si sem pojdu pohladit ega aki su slovaci nejednotni ako sa nezaujimaju, ze teraz si zacnu ti homosexuali dovolovat..

Mam kolegov homosexualov a predstavte si nikdy neboli v ziadnom pochode, nikdy neotravuju svojou orientaciou svoje okolie, v praci podavaju nadstandartne vykony a odvadzaju dane, maju 2 ruky aj nohy a su medzi heterosexualmi oblubeni. Ale mal som aj suseda z tradicnej rodiny ktoreho som denne pocuval ako mlati svoje deti az kym neprisla policia a tatko isiel do basy a decka do decaku odkial neni toho kto by si ich zobral..

A podte teraz vsetci do mna, ako si to dovolujem take nieco napisat, ved su to neludia a buzeranti a treba to zastavit lebo oni sa asi dokazu mnozit delenim ked nie tradicne a bude ich stale viac a viac a doteraz tu neboli a ked referendum nevyhrame zacnu sa akosi roztahovat, brat nam pracu a neviem co este nam mozu spravit, ved co ked budu ako cigani vyciciavat socialne stat alebo sa tu budu odpalovat ako moslimovia, ved to video z francuzska kde to uz pochopili...
pre Marek Sladký | 23-01-2015 14:56:59
AZR nie je politická strana, ani nebude. Tie vaše komentáre sú prinajmenšom veľmi čudné. To adresujte našim politikom, ktorým je umožnené aj v médiach, aj v tlači umožňovať protikampaň. AZR to nie je umožnené. Kto dal taký príkaz? Čoho sa boja? Platenie? To tiež môžete adresovať býv.p,.prezidentovi, za ktorého zaplatíme viac ako 6 mil., p. premierovi, za ktorého zaplatíme za prehrané súdy, za predražené tendre a pod. V akom štáte to žijeme? "Povedz pravdu, rozbiješ si hlavu". Žiaľ, niekto sa tu hrá na tolerantného. Ale všetko má svoje medze.
Registrovaný Marek Sladký Marek Sladký | 23-01-2015 13:42:46
Pri AZR mi to pripadá ako čistý marketing aby mohli po referende založiť politickú stranu (o čom sa vlastne už dlhšie rozpráva) a takto si vlastne robia kampaň pre nasledujúce voľby.
Mimochodom nikde nie je napísane, ze ich inzeráty musia aj vydať. No a na záver. Mali tuším 400000 podpisov pod petíciou, tak hneď mali kasírovať ich po 20€ a referendum by štát nič nestalo a ešte aj na bilboardy im ostalo. (Ale to by zasa nemali žiadne podpisy )
anonym | 23-01-2015 13:14:17
Áno, vojna je už vyhlásená. Veď ako inak sa dá nazvať to, že AZR nepustili nielen do verejných médií, ale už im nechcú uverejňovať inzeráty ani v rôznych regionálnych novinách, starostovia obce sú zastrašovaní a pod.
kto je Peter Weisenbacher? | 23-01-2015 10:49:25
http://afinabul.blog.cz/1401/homo-aktivista-peter-weisenbacher-vyhlasil-vojnu-krestanom
statistika | 23-01-2015 10:48:28
V roku 2014 bolo na Slovensku okolo 16 000 rozvodov,sud musel rozhodovat o osude okolo 6000 maloletych deti,na Slovensku je 98 detskych domovov,kde je asi 3000 deti,mimochodom je 81 domovov statnych a len17 cirkevnych a inych.V minulom roku,bolo len 173 adopcii,Adopcia je zlozity proces,kde ,na konci procesu rozhoduje sud.Toto vsetko by malo tych. starostlivych ludi trapit nie co robia homosi medzi sebou.Proti tomu by mali organizacie o ochrane rodin bojovat nehladiac este na socialny stav deti,tyranych deti ,alkohol a rozvratene klasicke rodiny.To by bola ochrana rodiny!
jimi | 23-01-2015 09:40:19
PS: To že tu homosexualita bola už za Rimanov a vyskytuje sa aj medzi zvieratami, ešte neznamená že ju musím akceptovať ako niečo pozitívne pre spoločnost. Kanibalizmus tu tak isto bol odjakživa a tiež sa vyskytuje aj medzi zvieratami, ale pochod kanibalov za svoje práva som ešte nevidel.
jimi | 23-01-2015 09:32:08
Za komunistov bol pre mňa homosexuál niečo ako Yeti. Počul som o ňom, ale na vlastné oči som ho nevidel. A dneska? Pomaly sa na mňa ľudia krivo pozerajú ak poviem že pri pohľade na bradatú Conchitu Wurst mi je na vracanie. Z tých všelijakých úchylov čo sa kedysi schovávali v tmavých kútoch, sú dnes celebrity. A nemalú zásluhu na tom má prehnane tolerantná politika EU - nielen čo sa týka homosexuálov, ale aj muslimov, cigánov, prisťahovalcov atď. Musíme tolerovať všetko a všetkých. Za 15-20 rokov bude možno referendum za právo pedofilov na adopciu dietata. Ale to už bude incest, alebo obcovanie s kozou na verejnosti bežná vec a nám sa bude zdať to referendum uplne normálne a možno si ešte budeme lámať hlavu na tým, čo začiarkneme.
daniel | 23-01-2015 09:31:00
Všetko má svoje plusy aj mínusy! Boli tu buzeranti aj budú,ale keď to referendum nedopadne dobre,začnú sa tu rozťahovať a až potom sa to ľuďom prestane páčiť. Ale to už bude neskoro! Francúzi na to už prišli
To Daniel | 23-01-2015 09:18:49
"Buzeranti" tu boli odjakživa tak ako prostitútky. To nie je zastavanie si nikoho. Ked je AZR za tradičnú rodinu, prečo tam nepichli otázku: ste zato aby sa našej minorite urobila revízia na invalidné dôchodky a príspevky od štátu? A ušetrené peniaze by mohli ísť na rodinu a ak účast by bola vyššia. Takto bude 18% účast a vyše 180 miliónov bývalých korún slovenských účet.
daniel | 23-01-2015 09:04:36
Vy pisálkovia čo sa zastávate buzerantov a tvrdíte že referendom sa nič nezmení. Nie nezmení,ale keď referendum bude neúspešné,tak potom sa zmení !!! A k horšiemu! Buzeranti len na to čakajú. Podá sa im prst a oni odtrhnú celú ruku! Preto je toto referendum veľmi dôležité ! Mňa nezaujíma kto ho inicioval,idem,zaškrtnem si 3.x áno a basta ! Obhajcovia zvrátenosti,môžte si tu vypisovať čo len chcete !!!
Pre Tomáš | 23-01-2015 08:34:54
Tie cudzie slová si dlho googlil? Si nepochopil ty, ze ísť na referendum nie je povinné? Nenuť niekoho k niečomu co mu je úplne uprdele, kedže vsetko je uz v zákone.
tomáš | 23-01-2015 00:24:13
re: to tomáš
Píšem o nejakej zmene niečoho? Aj vy ste dyslektik? Čítajte si presne všetky moje komentáre a potom si urobte záver. Vyzývam, aby sme prišli vyjadriť svoj názor, že sú pre nás určité hodnoty dôležité a že si želáme zachovať status quo v týchto veciach. Aj z rizikom vystavenia sa nepríjemným stretom a vulgárnej kritike. Nesmieme stratiť odvahu správne pomenúvať javy. Opakujem, že v tomto referende ide o to postaviť sa snahám o vytvorenie "nového človeka". Ja len pripomínam, že sú také pokroky, kde posledný krok je sui generis, a učiniť ho, znamená anulovať všetku námahu predchádzajúcej cesty.
To Tomáš | 23-01-2015 00:01:57
Co by tu mal zmeniť? Veď registrované partnerstvá nie sú povolené. Ani adopcia homoparom nie je povolená. Alebo ste zato aby to bolo povolené? Však hneď ste mohol napísať ze patríte medzi 4%
tomáš | 22-01-2015 23:56:31
To si píšte p.Herega a ak máte zdravý rozum v hlave, tak 7.2. by ste tam nemal chýbať ani vy, ak vám je osud tejto krajiny drahý a nie ste len večný kritik pomerov spoza počítača a keď príde možnosť niečo robiť, tak neurobíte vôbec nič.
Vladimír Herega | 22-01-2015 23:45:35
tomáš | 22-01-2015 22:05:57
Ešte vás to baví?Nenudíte sám seba?Lebo mňa už hej.Držím palce aby ste boli 7.2. úspešný ale niečo mi hovorí, že toto referendum sa zaradí medzi ďalšie neúspešné.Tak držím palce aby vaše ego bolo uspokojené.No a na záver ešte raz poprosím tú o KDH nech sa zasmejem :-D Bonsoir a nezabudnúť, 7.2. k urnám.
vulgarizmy ochrancov práv | 22-01-2015 23:33:01
to našťastie táto diskusia nedosahuje
- ale stačí si pozrieť slovník riaditeľa "Inštitútu ľudských práv" (Peter Weisenbacher - alias WannabeeP..) a pochlebovačov,
asi každému svitne, ako si táto (homo)loby predstavuje práva..
potom sa Vám tá sloboda voľby aj výchovy vlastných detí ľahko môže rozplynúť.. (ešte je čas)

http://www.hlavnespravy.sk/radovan-branik-kulturna-revolucia-poziera-svoje-adoptovane-deti/500959

http://www.hlavnespravy.sk/radovan-branik-neuveritelna-reakcia-clena-spravnej-rady-institutu-ludskych-prav/516967

http://www.hlavnespravy.sk/radovan-branik-budicek-pre-veriacich-cirkvi-petra-weisenbachera/505145

PS: Autorovi Bránikovi už bol jeho blog (na sme) zmazaný, nateraz je obnovený..
príspevky | 22-01-2015 22:33:21
Každý má právo vyjadriť svoj názor. Ale nie je na mieste urážať jeden druhého pre jeho opačný názor a hlavne používať vulgarizmy. Všetko hovorí o kultúre prispievateľa.
tomáš | 22-01-2015 22:05:57
Pán Herega netrpíte náhodou dyslexiou, ináč si nedokážem vysvetliť, prečo už druhýkrát píšete o svojom (ne)členstve v KDH na ktoré sa vás nikto nepýtal. Analytická logika vám nič nehovorí, tak nabudúce skúsim ako prváčikovi na základnej. Pre budúcnosť by bolo dobré, keby ste sa pokúsil držať merita veci a nie dotvárať si súvislosti medzi riadkami. Poukázal som na vašu absolútnu hodnotovú dezorientáciu, keď ste kandidoval za koalíciu strán KDH-Zmena zdola (čo neznamená že tvrdím, že ste členom!) s ktorých základnými programovými cieľmi ste v absolútnom rozpore, čo je aporia, ale zdá sa, že vám je to úplne fuk. A mimochodom to, že je niečo dočasne zákonom upravené, môže naozaj nechávať ľahostajným len takých občanov, ktorým ja hovorím námesačníci.
hombre | 22-01-2015 21:55:12
p. Herega, vymyslite už niečo nové, lebo čo ste napísal o 22-01-2015 21:41:55 som od vás v tejto diskusii čítal už najmenej 2x Pekný večer-:D
daniel | 22-01-2015 21:50:15
Vladimír Herega : píšeš že definícia rodiny je jasne uvedená v ústave SR. Blá blá blá! Darmožráči v parlamente môžu takú ústavu aj zákony zmeniť hneď zajtra! Kto im v tom zabráni? Na referendum si myslím budú predsa len musieť brať ohľad. Howgh !
Vladimír Herega | 22-01-2015 21:41:55
tomáš | 22-01-2015 20:40:09
Pre nechápavých a večne sa opakujúcich papagájov o KDH, ešte raz - nie som a nikdy som nebol členom tejto strany a ani nikdy nebudem.To len na okraj.Koalícia strán a byť niekoho členom, čiže zdieľať jej ideológiu sú dve veľmi odlišné veci.No nevadí, aspoň sa mám na kom baviť - preto dúfam, že zase čosi zadrete :-)
O demokracii prosím dávajte školenia inde nie mne.Čo sa referenda týka, opakujem, sú to zbytočne vyhodené peniaze, pretože sa ide hlasovať o niečom čo upravujú platné zákony v našej krajine.
Definícia rodiny je jasne uvedená v ústave SR.A či už by LG párom umožnili sobáše, ešte neznamená, že im umožnia aj adopciu detí.
Adopcie detí zase jasne a dovolím si povedať, že veľmi prísne upravujú zákony a na celý proces dohliadajú pracovníci sociálky, súdov za asistencie psychológov.Teda ak niekto, kto chce adoptovať dieťa neprejde celým procesom, adoptovať dieťa mu umožnené nie je.Či už sa jedná o normálnu rodinu alebo v tomto príp. o inak orientované páry.
A za tretie výuka v školách o veciach ako sú sexuálny život, eutanázia atď, v tom prípade som za áno, mali by o tom rozhodnúť rodičia detí, no ak sa niekedy započúvate do rozhovorov násťročných, tak zistíte, že čo chcú si aj tak zistia na nete, čiže debata o týchto otázkach je viac menej formalita.V zahraničí to funguje, ale bohužiaľ, my nie sme ani zahraničie ani vyspelá krajina.
Takže kludne si kvákajte o KDH, ktorého členom nie som ale pre útechu vášho ega áno kandidoval som v koalícii, kde táto strana bola.Predpokladám, že rovnako prísne merítko ste mali aj napr. pri voľbách VÚC, kde vznikali koalície len taký frmol.Nikto nikomu nebráni aby nešiel hlasovať, choďte, keď sa už toľko minulo.Faktom však je, že sa ide hlasovať o veciach, ktoré už zákonmi upravené sú a predpokladám, že inak tomu nebude ani v príp. úspešného referenda.
Má úcta a môžete pokračovať v komentároch.
tomáš | 22-01-2015 20:40:09
Neviem Peter, kto ti spôsobil takúto ujmu, ale prajem skoré uzdravenie.
Peter | 22-01-2015 20:23:48
Mna na tom serie jedna vec, vynucuju si postavenie nie preto co pre spolocnost robia, ale preto ze su LGBT. Zachvilu budu ziadat urcite percento LGBT tam, hentam, v praci, v skolstve a vsade lebo roznorodost musi byt a to ze nemam riadnu pracu lebo to nie ze som krava, ale to preto ze ma odsudzuju ze som LGBT.
A to plati aj pre cirkev, cirkev je obycajna sro ktora zaraba na viere. Viera je v kazdom z nas a nepotrebujem spostedkovatela k bohu cez nenasytnych cirkevnikov. Alebo si zasa zacneme kupovat odpustky? Ze by boh potreboval eurace? Prezijeme bez jednoho aj druheho.
dieťa | 22-01-2015 20:11:15
Výchova dieťaťa patrí tomu, kto mu dokáže aj život darovať. Určite to nie sú dva muži, alebo dve ženy. Keby sme sa riadili zdravým rozumom a nerobili také hlúposti, čo sú proti prírode, nebolo by treba referenda a ani tohto písania, a tiež ušetrili tie vytýkané milióny.
daniel | 22-01-2015 18:54:56
Vstúpil do nej duch svätý... :-)
Jozef | 22-01-2015 18:45:48
a este - neda mi:
v clanku sa spomina:
"napokon aj naše spoločné dieťatko. Máš malý poklad, naša tretia dcéra, ktorú nesmierne milujeme aj my, jej maminy,"
..by ma zaujimalo, kto z dvoch dam to dietatko splodil.
to len tak na okraj - technicky....
daniel | 22-01-2015 18:44:24
http://www.postoy.sk/dalsia_francuzska_demonstracia_za_rodinu
Jozef | 22-01-2015 18:42:44
hombre, zabudol si na Pietruchovej institut rodovej rovnosti a priklep od vlady v cene : 3 935 241,30 €
daniel | 22-01-2015 18:39:59
anonym ! Nemáš pravdu že sú to len vyhodené peniaze. Ide o to aby buzeranti nemohli uzatvárať manželstvá a adoptovať si deti! Vo francúzsku už na to prišli,že to nerobí dobrotu.
Sú tam masové demonštrácie proti buzerantom ale naše slávne TV stanice o tom akosi zabudli informovať. Náhoda? Niekde som tu aj včera dal link
tomáš | 22-01-2015 18:39:56
Všimol som si vám takú vec, tak sa zdôverím, že každý, kto sa nechce postaviť za tieto referendové otázky, sa už narodil. A keby sa nenarodil z nejakého spojenia muža a ženy (o čo v podstate pôjde v tomto referende - o zachovanie tejto prirodzenej veci), tak by tu teraz nemohol vypisovať svoje zamindrákované komentáre, lebo by jednoducho nevznikol. Ďakujem za pozornosť.
hombre | 22-01-2015 18:36:06
anonym | 22-01-2015 16:44:02
na tú znášku vašich stupídnych fantasmagórií by sa dala napísať jedna dizertačná práca doktoranta sociálnej práce. Aký ste praktizujúci katolík, ste si vystavil vysvedčenie sám. Ešteže Pán Boh je milostivý a milosrdný! Hovorí vám niečo meno Romana Slezinger? Ak nie tak si pozrite toto až do konca: https://www.youtube.com/watch?v=v_i1c3MmWFA. Úroveň vyjadrovania tej "dámy" pre médiá (je v TV pri každom pochode, ktorý organizuje homolobby) hovorí za všetko! Od koho dostávajú taká Inakosť, Femnistky a iné podivné spolky peniaze na svoju činnosť? Ak vás trápi otázka, odkiaľ majú AZR financie na plagáty a bilbordy, máte jednoduchú cestu na ich web a spýtajte sa tu: hovorcovia@alianciazarodinu.sk A viete vysvetliť kto financuje tie obscénne pochody obojpohlavných tvorov, navyše dobre chránených úradníkmi sekcie pre rododovú rovnosť pri MZV a MSPaR? Človeče, prebuďte sa!
pre pan kurbel | 22-01-2015 18:27:52
Pan Kurbel AJ ja som krestan a veriaci,ale rozhodne neverim na cirkev.Ja kostol a knaza nepotrebujem, a najviac ma stve ,ze neustale operujete s detmi,prave SA pozeram na televiziu,KDE je proces s kato
Ickym knazom,ktory zneuzival male deti.Vasa dvojita moralka je hnusna!!!
anonym | 22-01-2015 17:42:57
k otazke prezentacie AzR:
co sa tyka medii staci dat do google meno jedneho z predstavitelov AzR Anton Chromik. AzR sa stalo znackou, nakolko je aj iniciatorom referenda a to co pozaduju je pocut v kazdych tv spravach, kostoloch a diskusiach. Nastastie ten ich demagogicky spot odmietli odvysielat vsetky nase najsledovanejsie tv markiza, joj a RTVS. Vysiela ich akurat tv LUX. Nazory opacnej strany pocut akurat v blogoch jednotlivcov resp. nikde nakolko nikdy s takymito poziadavkami druha strana neprisla.

k dotazu vyhodenych penazi: mam pocit ze tym ze stat verejne safari s nasimi peniazmi, inak povedane kradne, ludia nadobudli povedomie ved ked ukradli 50 milionov tam tak tu vyhodit 6 milionov su len drobne alebo by aj tak skoncili v niekoho vrecku... a mozno ma aj pravdu tie peniaze by mozno skoncili vo vrecku ale tych 6 milionov bude chybat a ked nebudu tak si ich jednoducho poziciame.

Aj keby referendum bolo uspesne, nezmeni sa nic a vsetko bude tak ako pred referendom. Zaoberame sa zbytocnou temou, AzR bojuje proti strane ktora nic neziadala a ktora v podstate tym ze nie je jednotna ani neexistuje. Na Slovensku bolo jedine platne referendum, tie ostatne boli uplne zbytocne a tak aj skoncili
V obchodoch | 22-01-2015 17:41:58
sa dá kúpiť pravý 100% ovčí syr. Nechápem, ako to výrobca môže tvrdiť. Veď predsa nemôže vedieť, či keď tú ovcu dojili, necítila sa v tom momente byť baranom.
Pavol Kurbel | 22-01-2015 17:38:59
pre anonymov
čo budete mať z referenda? napríklad to, že ak bude úspešné, tak rodičia detí, ktorí odmietnu sexuálnu výchovu na školách, nebudú postihovaní a zatváraní. Že sa to u nás nedeje? Teraz ešte nie,
ale v Európe už áno. A môže to prísť aj k nám. A ak napríklad váš brat by odmietol túto výchovu pre svoje deti, nebudete mať brata v base a nebudete musieť živiť jeho deti. Ale teraz vážne, napríklad to, že v prípadnom inom referende sa domôžete vy iných legitímnych práv a tí zadubenci z aliancie prídu na vaše referendum aby vám pomohli dosiahnuť potrebné kvórum.

Aliancia pre rodinu má peniaze od drobných darcov, ktorí sa zbierajú po pár eurách. Asi nečítate noviny, alebo nechcete vidieť to množstvo "odborných " článkov a blogov, ktoré sa tiež tvária veľmi odborne a vypisujú, prečo je referendum blbosť. Televízie úplne diskriminačne odmietli vysielanie spotu Aliancie. A pritom verejnoprávna televízia neustále plače, že má málo peňazí, že by potrebovala zvýšiť koncesionárske poplatky. A výhovorka, že by to bolo nevyvážené, lebo druhá strana nemá peniaze. Úplná blbosť. Viete si predstaviť, že by pán Majko prišiel za majiteľom TV KREA a chcel by si dať reklamu na svoju reklamnú agentúru, aby sa zviditeľnil v Seredi a odmietli by ho? A to s odôvodnením, že v meste je ešte reklamná agentúra Foreko a tá na reklamu nemá peniaze a tak by to bolo nevyvážené. Juraj Miškov vyhlásil, že dá 50 000 eur na v podstate proti kampaň. Aliancia za rodinu takými zdrojmi nedisponuje.

Ja som heterosexual s tradicnou rodinou a este k tomu aj praktizujuci katolik, ale to co tu dorabaju tito fanatici sa mi protivy. Toto nema nic spolocne s krestanskou vierou.

Presne takto to píšu na blogoch anonymovia ako vy, ale s inou sexuálnou orientáciou, ktorí kostol z vnútra ani nevideli.
anonym | 22-01-2015 17:19:57
Mám pocit, že niekto si myslí, že ak nepôjde k referendu, tak ušetrí peniaze. Tie peniaze budú vyhodené tak či tak, preto by som neargumentoval neúčasťou na referende. Vraj nepôjdem tam, lebo sú to vyhodené peniaze. Určite svojou neúčasťou nikto neušetrí.
pre anonym | 22-01-2015 17:08:58
"Je to vidiet aj v sucasnom predreferendovom boji, ked AzR vynaklada desiatky tisic €(ktovie odkial ich ma) na bilboardy, video a daslie veci a kazdy den dostavaju priestor v mediach, pricom druha strana je len ako ten boxovaci vak.." - viete aj napísať, v ktorých médiách AZR dostala tento priestor? Lebo ja by som si to aj rád pozrel, ale neviem kde.
anonym | 22-01-2015 16:44:02
AzR tu strasi, ze niekto nieco pozaduje a oni idu ako levy proti tomu resp. za nejaky ich ideal bojovat. Je to ako nakreslit si na boxovaci vak fotku niekoho, koho nemam rad a potom ho mlatit hlava nehlava.
A dovod? Homosexuali a lesby u nas nie su organizovani v ziadnom spolku alebo organizacii a tak nemaju ani silu za nieco bojovat. Je to vidiet aj v sucasnom predreferendovom boji, ked AzR vynaklada desiatky tisic €(ktovie odkial ich ma) na bilboardy, video a daslie veci a kazdy den dostavaju priestor v mediach, pricom druha strana je len ako ten boxovaci vak. Sem tam sa objavi nejaky blog nejakeho jednotlivca, popisujuc jeho osud, ale to je tak vsetko.
Preiemerny Slovak konzumujuci ten odpad z nasich televizii ma vo svojej predstave pod pojmom homosexual obraz transvestitu z americkych filmov, ktory sa rad predvadza a provokuje. Pritom toto su taky pankaci z danej komunity. Tazko im to zazlievat, ze maju taku predstavu, ked vo väcsine este ziveho homosexuala mozno ani nevideli resp. ho nepoznaju ososbne, co su to za ludia a ako ziju. Kazdy si zacne predstavovat, co robia v spalni. Pritom to je irelevantne a je vrcholom neslusnosti sa niekomu pchat do jeho spalne, nech je to hetero alebo homo.

A ze tato tema je nova? No len pre SR. Vo viacerych zapadnych krajinach su zväzky homosexualov a lesieb bezne uz desatrocia, presne ako aj adopcie. Navyse aj pred oficialnym uzakonenim zilo v takychto rodinach znacne mnozstvo deti, nakolko si partner osvojil dieta toho druheho, resp. zili v spolocnej domacnosti.

Da sa chapat, ze ludia sa boja zmeny. Svojho casu bolo velkou temou a bol to velky boj zien proti muzom a naopak, ked sa zeny domahali volebneho prava. Muzi to vtedy vnimali podobne militaristicky a tradicionalisticky ako dnes AzR a ich privrzenci. Kto si na to dnes uz spomenie a chcel by navrat spät? Aj vtedy mali ako argument tradiciu, ze zena sa nema co starat do politiky, fungovania sveta, ale ma rodit a opatrovat deti, varit a starat sa o chod domacnosti. Ani tento boj este nie je dokonany, lebo casto zeny maju nizsie platy za presne tu istu pracu ako ich muzsky kolega. Je to sice trochu ina tema, ale tiez sa argumenty ludi zakladali na tradiciach, bez ohladu na spravnost alebo nespravnost. Ak si nastudujes historiu o tomto boji zien za zrovnopravnenie s muzmi, tak sa budes cudovat ake tvrde to bolo. Homosexualna komunita na Slovensku ani zdaleka nema taku silu a moznosti sa branit a ista skupina fanatikov sa rozhodla im prisudzovat mysticke ciny, ako isty farar, ktory vyhlasil, ze to su masovy vrahovia a sposobuju genocidu naroda.

Ja som heterosexual s tradicnou rodinou a este k tomu aj praktizujuci katolik, ale to co tu dorabaju tito fanatici sa mi protivy. Toto nema nic spolocne s krestanskou vierou.
A pokial ide o adopcie. Preco su u nas plne decaky deti, ked 400000 ludi s nimi tak suciti, ze im nanucuju zostat v decaku az do 18-ky, kym ich nevyhodia na ulicu? Preco si neadoptovali tie deti a nesli prikladom?
Navravaju nam, ze tie deti, najmä tie starsie ako 3-roky maju na vyber. Ale to je omyl. Tie a najmä romske uz nemaju sancu na adopciu. Teda ich staviame pred situaciu, ze tradicna rodina ich adoptovat nechce a ak by sa nasiel lesbycky alebo homosexualny par, ktory by si chcel take nechcene dieta adoptovat, tak mu to ideme zakazat a nanutime dietatu zostat v decaku. Pritom nevieme, ci by mu nebolo v takej rodine lepsie ako v decaku. Rozhodujeme o zivote deti a nenechame ich rozhodnut za seba, co pri adopcii mozu same. Tym berieme pravo detom na rozhodnutie a zmenu.

anonym | 22-01-2015 15:59:07
p. Kurbel suhlasim s Vami ze nie vsetko sa da merat peniazmi. Ale prosim povedzte mi alebo ktokolvek iny co budem mat ako obcan statu z toho referenda nech dopadne akokolvek. Lebo zatial mam len pocit ze 6 milionov mohlo skoncit v niecom uzitocnom
tomáš | 22-01-2015 15:56:54
Takže pán Herega, je možné, že si z nás iba nejapne uťahujete. Ale je možné tiež to, čo je horší prípad, že naozaj tomu, čo píšete veríte, ale v tom prípade nemáte vôbec poňatia o tom, o čom sa tu práve diskutuje.Obávam sa, a vaše postrehy ma v tom utvrdzujú, že druhá možnosť sa približuje pravde viac ako tá prvá a moje tušenie sa v tom prípade stáva smutnou realitou. O vašej "duchaplnosti" ste ma stihli presvedčiť hneď jediným svojim komentárom, v ktorom ste celkom úspešne popreli svoju názorovú konzistentnosť. Možno to neviete pán Herega, ale keď kandidujete vo voľbách pod nejakou "značkou", vo vašom prípade KDH-Zmena zdola, tak by ste sa mal v intenciách týchto strán aj prejavovať, čo znamená byť vnútorne stotožnený s programovým obsahom minimálne jedného z týchto subjektov, keďže sa jedná o ich koalíciu, lebo v opačnom prípade netuším, prečo by ste inak pod ich zastrešením kandidoval. A ak to znova neviete, tak nosnou témou strany KDH je rodina ako zväzok muža a ženy a jej podpora a nosnou témou strany Zmena zdola (čo vystihuje jej samotný názov v zmysle "viac šancí ľuďom") je posilňovanie prvkom priamej demokracie ergo občana a jeho právomocí. A jedným z inštitútov takejto priamej demokracie je nepochybne referendum. V tejto chvíli môžete byť prekvapený, pretože ste sa "podpísal" pod nejaký politický projekt, z ktorého vám, podľa toho, čo tu vypisujete, nie je blízke ani jedno ani druhé, z čoho zase vyplýva, že vám naozaj patrí do rúk asi iba kalkulačka. Skrátka a jasne kandidoval ste za niečo, čo vehementne svojimi komentármi popierate. Podporu zväzku muža a ženy ste nazval nezmyselným a "sprostosťou, ktorá nič nezmení" a referendum sú podľa vás iba vyhodené peniaze. Ste naozaj konzistentný a dôveryhodný človek, gratulujem. Buď neviete čomu veríte, alebo neveríte v nič a ste kalkulujúci oportunista. Neviem. A na margo toho vášho úskoku, že mi má údajne vyhovovať, keď väčšina mlčí, no ste zase len v rozpore so sebou samým. Ja sa narozdiel od vás referenda zúčastním, čiže využijem možnosť nemlčať. A propos, tou poznámkou som poukazoval skôr na to, že ak máte bez racionálnych argumentov niečo vypisovať, len preto, aby ste niečo napísal, tak bolo by pre všetkých lepšie, keby ste radšej nepísal nič. Ak ale napriek tomu je vaša túžba písať silnejšia, tak potom nebuďte prekvapený, keď vás niekto usvedčí z toho, že tárate do vetra. Ak chcete za niečo kandidovať, zistite si najskôr aké idey či hodnoty ten ktorý subjekt, s ktorým sa rozhodnete spojiť vaše meno,reprezentuje, aby ste neskôr nepôsobil ako rozpoltená bytosť. Na úplný záver snáď len taký postreh, že je zaujímavé, ako prehnane kritický ste k demokratickému referendu kvôli podľa vás "neadekvátnym" výdavkom, ale nevšimol som si váš jemnocit v prípadoch, ako bolo napr. piešťanské CTčko, že by ste tu tieto položky tak precízne vyčísloval. Takže apelujem na váš zdravý rozum, človeče.
anonym | 22-01-2015 15:54:12
referendum ako nastroj demokracie ANO
Osobne by som vsak tak citlivu temu nenechaval na rozhodnuti ovcanov ale na rozhodnuti odbornikov, socialnych pracovnikov. Vsade kde sa hovori o tejto teme odborne (media) v kruhu socialnych pracovnikov ktory sa problematike venuju a rozumeju jej je zaver jednoznacne proti referendu resp. nesuhlas na vsetky otazky.
Tu na fore drviva vacsina ludi bude odpovedat ANO, ale argumenty typu salamova metoda, no lebo, lebo mam taky nazor, lebo jeden co zil vo francuzskej rodine pri rodicoch rovnakeho pohlavia... taketo argumenty stoja za...

Nikomu neberiem jeho nazor, len si ludia uvedomte na zaklade coho sa rozhodujete. Ci vam ide skutocne o deti alebo ste si len precitali desivu titulku v novom case alebo a ste plni predsudkov
pre tomáš | 22-01-2015 14:29:24
tomáš | 21-01-2015 18:17:40
trafil si do desiny! čakat od V.H. niečo viac, je ako čakat že kôn sa naučí spievat
Pavol Kurbel | 22-01-2015 13:34:22
Pre tých, ktorým stále vadia peniaze za referendum.
Uvedomte si prosím, že nie všetko v živote je len o peniazoch. Sú hodnoty, ktoré sa peniazmi nedajú merať. My napríklad v meste máme múzeum. Je stratové, nikdy si na seba nezarobí. Máme ho však, lebo to považujeme za potrebné. Nikdy ma nezaujímal balet, nikdy som nebol na žiadnom balete, ale je tu skupina ľudí, ktorí ho milujú. Ja si myslím, že je to "zbytočnosť", oni možno že jedna z najdôležitejších vecí na svete. Štát aj z mojich daní dotuje balet, a nikdy som voči tomu neprotestoval. Taktiež môžem povedať, že by tie peniaze mohli dať radšej na podporu mladých rodín. Je tu veľká skupina ľudí a to určite väčšia ako baleťákov, ktorí považujú za potrebné postaviť hrádzu kultúre LGBTI a chrániť deti. Nechajte im teda to právo, aby sa k tomu mohli vyjadriť a nepoukazujte stále na peniaze.
gulak | 22-01-2015 12:47:00
Referendum nie je zbytočné,pretože v našej krajine sú opakované snahy o uzákonenie registrovaných partnerstiev pre páry rovnakého pohlavia na úroveň manželstva muža a ženy a s tým je aj spojená adopcia detí a to je taký experiment na deťoch.Viete,že vo Francii sa dospelí muži,čo sa necítia byť mužmi môžu sprchovať s malými dievčatkami...referendum nie je o nenávisti k LGBTI komunite
Vladimír Herega | 22-01-2015 06:11:46
tomáš | 21-01-2015 18:17:40
Ďakujem za Váš duchaplný komentár, keď už nič iné aspoň ste ma pobavili.Čiže podľa vás každý, kto nesúhlasí s húfom je schizofrenik alebo niečo pod? Za prvé, kandidoval som v koalícii kde bola aj KDH, no nie som a nikdy nebudem členom tej strany.
Za druhé, áno vyčíslujem podľa vás absurdnosti, pretože 6,5 mil eur sa dalo využiť úplne inak ale zas chápem, že už len podla toho jak to chodí v našej republike, je to jedno 100tis, milion hore dole, však čo to je, občania zacvakajú.A svoje právo mlčať nikdy využívať nebudem, už len kvôli tomu, že sa to ľuďom ako vy zjavne nepáči :-) i keď možno vám to pasuje, keď väčšina mlčí.
Registrovaný Marek Sladký Marek Sladký | 21-01-2015 20:37:01
tomáš | 21-01-2015 18:17:40 - je rozdiel za koho kandidoval alebo s podporou koho? A pán Herega určite nie je od KDH.
pre Mam právo | 21-01-2015 20:26:31
Výborne, výstižne napisane, skvely priklad. &
stojí to strašné peniaze? | 21-01-2015 20:10:06
stačí si zapnúť TV a za jeden večer zistíme, v koľkých veciach náš štát "preinvestoval", o koľko miliónov pripravil nás všetkých poctivých platičov dane. Takže vy, ktorí napádate peniaze, ktoré budú "vyhodené" pri referende, zapnite si TV, alebo rádio, počúvajte a sledujte správy a zistíte, že toto nie je nič popri tomu všetkému...
Takže otvorte si oči a uši a buďte objektívni...
anonym | 21-01-2015 18:21:25
Je každého právo zúčastniť sa na referende, takže komentáre o tom, že tam ktosi nepôjde nikoho nezaujímajú. Nakoniec aj ten kto tam pôjde, môže označiť NIE. Aj to je každého právo, takže zmierte sa s tým, že každý urobí ako uzná za vhodné.
tomáš | 21-01-2015 18:17:40
Pán Herega, prvá poznámka je vlastne otázkou: nekandidoval ste náhodou v posledných obecných voľbách za koalíciu KDH-Zmena zdola? Vy ste nejaký schizofrenik, keď svoje meno spájate so značkou KDH a potom tu takto trepete dve na tri? To nie sú moc konzistentné postoje. Moja druhá poznámka je konštatovanie, že vaše názory sú navyše smiešne. Čisto materialistický pohľad na život, zúžený pohľad na svet cez ekonomiku, cez kalkulačku. Vaše reči to sú reči vykalkulovaných technokratov, ktorý sa len veľmi ťažko vedia zmieriť s existenciou množstva "zbytočných" vecí, ktoré ešte stoja peniaze. Zbytočných možno pre vás. To svedčí o tom, že ste ľudsky nedozretý. Keby ste radšej využili svoje právo mlčať, keď už neviete nič iné, len vyčíslovať všetko do absurdna.
referendum ANO | 21-01-2015 16:56:18
Jednoznacne referendum ANO, normalny a PRIRODZENY rodicovsky par tvori muz a zena.
Precitajte si ako ludia, ktorých vychovali homosexuálne páry, vyniesli smutné skutočnosti o tom, aké bolo ich detstvo.
http://www.hlavnespravy.sk/jedinci-ktorych-vychovali-homosexualne-pary-vyniesli-smutne-skutocnosti-o-tom-ake-bolo-ich-detstvo/507003
Účastník referenda | 21-01-2015 16:42:46
Niektorí diskutujúci tu plačú na nesprávnom hrobe teda vlákne. O rozkrádaní v našom zdravotníctve čo má priamy súvis s kvalitou nášho zdravotníctva sa píše na iných vláknach. Referendum a jeho financovanie je zákonné a tu aj ja rád zo svojich daní prispejem. Aspoň viem na čo.
Mám právo - výborne, pobavilo ma to, a k referendu s celou rodiinou idem preto aby to takto raz neskončilo.
Vladimír Herega | 21-01-2015 15:28:44
Toto referendum mimo to, že stojí kopec peňazí nemá absolútne nijaký zmysel.Ale na Slovensku je to bežné, že na normálne a pre ľudí prospešné veci peňazí niet, no na takéto kok.tiny vyhodiť 6 mil. eur neni problém.Gratulujem Slovakia, len tak ďalej.Takže 7.2. všetci nástup k urnám, nie do Tesca a Kauflandu na lacné mandarinky a banány ale povinne odhlasovať, keď už ste si to vydupali.Mimochodom, spýtam sa všetkých zástancov a bojovníkov z AZR, viete koľko sa dnes, v 21. stor. v našej nenormálne modernej spoločnosti, v krajine, ktorá je hrdým poskokom Brusselu, pardon členom EU, čaká na obyčajné MRI vyšetrenie?Vyše 3 mesiacov ak nemáte plnú onú peňazí a neuplatíte pol špitála aby vás uprednostnili.Ale to je nepodstatné.Dôležitejšia je táto sprostosť, ktorá nič nezmení.Ak neviete čo s toľkými peniazmi, stačilo povedať, milerád vám poskytnem číslo účtu.
odkaz diskutujucim | 21-01-2015 13:55:58
tradicna rodina kazdy den utrzi kopy ran a tradicne deti z nich maju vela modrin. Nielen na dusi ale aj na tele. A z toho dovodu:

- dakujem vsetkym 420tis obyvatelom ktori sa podpisali pod peticiu AZR, mali by ste si tych 6 melonov zaplatit
- dakujem dalej iniciatorom AZR ktori zakryvaju skutocne problemy spolocnosti a statu a zamestnavaju novinarov tymito nezmyslami
- dakujem AZR ze homosexuali a lesbicky sa budu este viac zviditelnovat v mediach nakolko sa nedomozu zrovnopravnenia, teraz to este len zacne...
- bez ohladu na to ako referendum dopadne, nic sa nezmeni. Aj keby preslo neverim ze homosexuali zacnu vo velkom adoptovat deti. Adopcia je zlozity proces pod prisnou kontrolou a pokial socialny pracovnik usudi ze radsej da dieta dvom homosom ako "tradicnemu" paru tak urcite mi to bude sympatickejsie ako bezduche drysty a polemiky ucastnikov tejto diskusie
- spytajme sa co robila AZR pre rodinu doteraz, aka je vymozitelnost prava na ochranu rodiny pred nasilim, neplatenim vyzivneho?
- a uz vobec nebudem komentovat cirkev, najlepsiu skrysu pre uchylakov
Mám právo | 21-01-2015 13:43:29
Na matrike:

-Dobrý deň, my sa chceme vziať !
-Vaše mená, prosím !
John Smith, Jane Jamesová, Róbert Greene, Jute Johnsonová.
-A kto si berie koho ?
-My sa chceme všetci navzájom oženiť a vydať !
-Ale veď ste štyria !
-Správne ! Štyria normálni bisexuáli a máme sa navzájom radi. Ja milujem Jane a Róberta, Jute miluje Róberta a Jane s Róbertom zasa milujú Jute a mňa ! Takže sa chceme všetci vziať a zdôrazniť svoje sexuálne preferencie v manželskom zväzku, a podľa nás je to tá jediná správna cesta !
-Ale my oddávame len homosexuálne a lesbické páry !
-Takže vy diskriminujete bisexuálov ?
-Nie, to nie, to len že tradičná predstava manželského zväzku sa týka párov !
-A odkedy sa zastávate tradícií ?!
-To nie, chcel som len povedať, že niekde musí byť jednoducho stanovený nejaký limit !
-A to hovorí kto ? Neexistuje žiadne logické zdôvodnenie limitovať sobáš len pre dvojicu. Väčšie skupiny sú oveľa lepšie. Okrem toho chceme svoje práva ! - ústava zaručuje rovnaké práva pre všetkých, tak navaľ tie tlačivá !
-Tak dobre, tu máte a vyplňte to !

Príde pán:
-Dobrý deň ! Chcel by som sa ženiť !
-Mená ?
-Dávid Demeter.
-A meno partnera ?
-Nie je žiadne. Ja si chcem vziať sám seba !
-Sám seba ? Čo tým, dočerta, myslíte ?!
-To je tak : môj psychiater vraví, že mám rozpoltenú osobnosť. Takže ja by som chcel tie dve polovice spojiť sobášom, aby som mohol podávať daňové priznanie ako rodina !
-V poriadku ! Tu máte papier a vyplňte ho ! Ďalší !

Príde pani s pitbulom:
-Dobrý deň ! Chcela by som sa vydať !
-Mená ?
-Nora Mosná a kusaj.
-A meno partnera ?
-Môj partner je tuhľa kusaj !
-Ja som sa dočítala, že aj pes má tiež svoje práva, snáď mu ich nechcete upierať. A navyše, my sa máme radi, aj tak spolu žijeme a ja by som chcela novomanželskú pôžičku. Či ja nemám právo žiť dôstojne a byť šťastná?
-Ale to nejde, veď to je pes!
-Ak mi nedáte papier poženiem to hoc aj na ústavný súd, nebudete mať pokoja a nakoniec prídete o prácu.
-V poriadku ! Tu máte papier a vyplňte ho ! Ďalší !

Úradníčka si vraví "Dnes už ma nič neprekvapí", keď tu niekto zaklope, spoza dverí sa vystrčí hlava muža a ten vraví:
Tu sa registrujú partnerstvá?
-Áno, koho si beriete Vy?
a chlapík na to "Chalani sme tu dobre, prineste tú rakvu."
toono 007 | 21-01-2015 08:28:23
Sme tá najnormálnejšia rodina, akú si viete predstaviť :-) táto pani to má jednoznačne v hlavičke popletené.....
tomáš | 21-01-2015 00:00:23
Asi to tu niektorým nedochádza, keďže sa zámerne udržujú v stave zvieracej otupenosti a navyše ohlupovaný mediálnou propagandou, tak sa pokúsim vystihnúť podstatu čo najjednoduchšie, aby nikto nebodaj nemohol neskôr tvrdiť, že to nevedel. Ak si to ešte stále niektorí nevšimli, v tomto referende pôjde predovšetkým o to postaviť sa snahám o vytvorenie "nového človeka" (koľko bolo tých pokusov v histórii a aké mali následky?). A jazyk newspeaku je prostriedkom k tomuto cieľu, cieľu zmeniť ľudskú prirodzenosť. To, čo bolo doteraz nenormálne, stáva sa normálnym a naopak. Preto účasťou na referende dajme demokraticky najavo, že snahy tejto menšiny, ktorá chce zmeniť skutočnosť na stav vlastného odcudzenia, si neželáme. Myslím si, že im nikto neblíži, ak sa vyjadríme, že sú pre nás určité hodnoty dôležité a chceme udržať status quo v týchto veciach.
anonym | 20-01-2015 20:43:23
Význam referenda je aj v tom, že ak bude neplatné, tak inakí začnú tlačiť na zákonodarcov, že ľudia sa nestotožnili s modelom tradičnej rodiny a teda im v podstate nebude vadiť postupne presadzovať ich požiadavky. Presne podľa salámovej metódy postupne budú nadobúdať svoje požiadavky. Keď sa zbadáme, môže byť už neskoro. Preto majú snahu radšej neísť na referendum, hoci majú možnosť ísť a hlasovať nie.
REFERENDUM | 20-01-2015 19:35:32
uz ma tu toto vsetko vytáča. Všetci su v tejto republike diskriminovani-cigani, utečenci, hociaki farební, homosexuali. To snad uz neni ani pravda. A čo my, co tu musime vsetko poplatit z nasich dani, chodit na nezmyselne referendum.Ved mi bieli , normalni, tu budeme zachvilu menšina. Aj tak je uz Slovensko zmutovane etnikami, este nam tu chybaju obojpohlavní..&
daniel | 20-01-2015 14:12:15
shelley prvýkrát v živote s tebou súhlasím !
shelley | 20-01-2015 14:04:58
Aj ja pôjdem k referendu,lebo to, čo píše pán Kurbel, je pravda. Tieto komunity uskutočňujú tzv. salámovú metódu, to znamená, že vždy žiadajú len kúsoček...a postupne dostanú celú salámu...ja nemám nič proti nim, ale nech sa nepretŕčajú všade na verejnosti, akí sú oni diskriminovaní. Registrované partnerstvo a dosť! A prečo televízie nedovolili vysielať reklamný spot pred referendom? Čoho sa boja? teraz im tie peniaze nechýbajú? A dokonca verejnoprávna RTVS odmietla! A pritom plačú o peniaze, Čia je toto politika? Dokáže nás normálnych ľudí táto 4%-ná homolobby takto prevalcovať? Vidno, ako sme strašne ľahko manipulovateľní.
pre p.Kurbela | 20-01-2015 14:00:07
v prvom rade tleskam za slusny prispevok, lebo vacsina ludi s vasim nazorom/resp. podobnym pise take prispevky ze ma az zaraza ako sa mozu povazovat za katolikov..

druha vec, je fajn ze ste spomenuli nejaku studiu, a aj ked si myslim ze je totalne mimo alebo vymysel dam Vam/jej sancu...
dajte sem web odkaz na nu alebo nejaky iny zdroj... lebo viete to aj ja si potom mozem sem napisat nejake bachorky s cislami o tom ze ked vezmeme vsetky pary zistime podobnu dlzku vztahu (staci sa pozret na mladez celkovo, sex.aktivna od cca 16 rokov a nepoznam nikoho z pred 15-16 rokov ked som bol v danom veku ze by im vztah vydrzal)

a dufam ze ten zdroj bude stat zato, pretoze uz som videl aj clanky "vedecke" o tom ze sa homosexualita da "vyliecit" a bolo to z nejakych katolickych e-novin.. to ma dost pobavilo teda
Marek | 20-01-2015 13:31:12
Referenda sa nezucastnim aby nebolo platne. Je jasne ze homosexualna mensina ktora sa odhaduje na 4% nemoze pri 50% a viac ucasti volicov zvitazit.

Som hetero ale uvedomujem si niektore veci:
1) smejem sa ked citam o psychickom vyvoji adoptovaneho dietata homosexualmi. Vysvetlite mi prosim aky pozitivny vplyv maju heterosexualny rodicia na ich homosexualne dieta a aky negativny homosexualni rodicia na adoptovane heterosexualne dieta. Ani v jednom pripade dieta v orientacii neovplyvnite!
2) som za to aby v spolocnosti zili slusni ludia, kde je zakladom vychova dietata. A tu som si isty ze heterosexualny i homosexualny rodicia dokazu dat dietatu urcite lepsiu vychovu ako detsky domov napriek vsetkej snahe!

Ak tu pisu aj rodicia, chcel by som vediet ci by ste svojmu dietatu, homosexualovi, odopreli pravo byt stastny so svojim druhom a adoptovat deti. Ak by ste odopreli, uz nikdy sa nepovazujte za rodicov!

Ako som pisal, statisticky ich je 4%, to ze im zakon umozni nieco viac neznamena ze sa ich bude rodit viac... Som za rovnake prava pre vsetkych

A takym co tu pisu o natrhnutych zadkoch by som taky zadok doprial, lebo kazdy toci o tom co mu chyba...
pre pre kurbel | 20-01-2015 12:55:38
Preto, aby tomu tak nebolo ani v budúcnosti(určité tlaky sú tu, aby vláda prijala zákon o registrovaných partnerstvách a potom už to ide - budú mať právo aj na adopciuu,.....)!
pre kurbel | 20-01-2015 10:36:43
Existuje na Slovensku zakon,ktory umoznuje homsex.parom aby si mohli adoptovat dieta? N I E! Existuje zakon ktori dovoluje snatky homsex.parom?N I E! Existuju na Slovensku zakony ktore preferuju rodinu aspon na papieri,ANO!Vyucuje sa sex. Vychova na skolach,tak ako to Vy opisujete,Nie!Tak o co Vam ide?
Pavol Kurbel | 20-01-2015 10:14:21
Myslím, že nepoviem nič nové keď poviem, že Holandsko patrí medzi najliberálnejšie štáty sveta. Osvojovanie deti homosexuálmi tam prebieha už roky. U nás, keď si heterosexuálny pár chce osvojiť dieťa, trvá to aj niekoľko rokov, kým k tomu príde. Skúma sa finančná situácia rodiny, sila väzieb v rodine, stálosť a kvalita vzťahu a podobne.
V Holandsku si komunita LGBTI sama dala urobiť štúdiu vo vlastnej homosexuálnej komunite. Z tohto výskumu vzišiel jeden zaujímavý a alarmujúci fakt. A síce, že priemerná dĺžka vzťahu medzi homosexuálmi je 1,2 roka. A ešte počas tejto doby majú partneri 3-4 nezáväzné krátkodobé vzťahy.
A podľa štatistík priemerná dĺžka manželského vzťahu v Holandsku v heterosexuálnych manželstvách je 18 rokov. Samozrejme, že sú aj výnimky na oboch stranách, ktoré sa veľmi líšia od priemeru. Ale ten rozdiel v dĺžke vzťahu je obrovský. Z toho jasne vyplýva, že deti v normálnej rodine, aj keď sa po 18 tich rokoch rozpadne, sú spravidla už dospelé a rozpad manželstva sa ich až tak dramaticky nedotkne, aj keď aj to je veľmi boľavé a nesprávne. Na Slovensku je niekoľko tisíc detí v detských domovoch. Z nich asi polovicu nie je podľa zákona možné si osvojiť, nakoľko ich biologickí rodičia o ne prejavujú záujem a tak to nie je možné. O zvyšnú polovicu sa v podstate "bijú" heterosexuálne páry. Je oveľa viac žiadateľov, ako detí ktoré by mohli byť osvojené. A keďže si myslím, že deťom je najlepšie v rodine s otcom a mamou, nevidím najmenší dôvod, prečo by mali byť osvojované homosexuálmi.
ivanhoe | 20-01-2015 08:36:45
Referenda sa jednoducho zúčastním. Ako budem hlasovať si nechám pre seba.
Nie referendu. | 20-01-2015 02:39:23
Referenda sa nezúčastním, aby som náhodou nespôsobil jeho platnosť.
Hysteria okolo referenda | 19-01-2015 22:15:45
Referendum je normalny prejav demokracie. Aj neucast na nom, je sposob ako sa clovek moze legalne vyjadrit. (Ak ale ma niekto pochybnosti, ci su to vyhodene peniaze - mal by nan ist - ak bude platne, tak definitivne odpovie a uzavrie jalove reci na dlhu dobu)

Prve dve otazky su podla mna uplne jednoduche a odpoviem na ne ano. Nechapem, ze na zaklade coho, by sa mal stav manzelstva alebo adoptovania deti rozsirovat na ine skupiny obyvatelov (a nemam pochybnosti, ze toto je zelany cielovy stav tychto skupin)

Je to sexualna orientacia, na zaklade ktorej je mozne uzavriet manzelstvo alebo adoptovat dieta? A co potom znevyhodnovane skupiny bisexualov, pedofilov, fetisistov, zoofilov... komu este pridelime tieto prava?

Je to ochota zit spolu v harmonickom zvazku? A preco za manzelov nevyhlasit aj muza a 4 zeny, alebo zenu a 4 muzov alebo celu 25 clennu komunitu zijucu spolocne.... Proste akakolvek kombinacia ludi, ktori chcu zit spolocne – co oni su menejcenni a nevladne tam laska?

Nech sa nato pozeram z ktorejkolvek strany, pride mi ta poziadavka na rozsirovanie absurdna a neodovodnena - lebo ak niekto suhlasi, musi suhlasit aj so skupinami, co som menoval.

Na tretiu otazku odpoviem nie. Bude rozhodovat rodic aj o vyucovani teorie mnozin, teorii relativity, Darvinovej teorii? ..... Kde sa to skonci? Stale verim, ze skolske osnovy tvori stat, ktory zastupuje niekto zvoleny. A stat urcuje, co sa ma na nasich skolach ucit. Ak rozhodne o nejakej sexualnej vychove, tak sa to proste budu ucit vsetci. Ak sa to niekomu nepaci – nech voli svojich zastupcov tak, aby mu to vyhovovalo viac.
Mária | 19-01-2015 20:52:04
Ja idem tiež k referendu!
Peter | 19-01-2015 20:15:01
Coho sa stupenci homoparov bojite?Ak bude referendum platne a ludia vam vyjadria podporu mate vyhrane !Ak bude platne a vyjadria nesuhlas s vami,bude sa nam kludnejsie zit s vedomim,ze deti sa nestanu obchodnym artiklom a rodenie na objednavku pre muzsky par sa nikdy neuskutocni!Kto z vas sa zaruci za zdravy psychicky a mentalny vyvoj nic netisiacwho dietata odoptovaneho takymto parom?Ak bude neuspesne budeye mat istotu ze este mate sancu v buducnosti!Preco nedat sancu ludom vyjadrit sa?Osobne som za referendum a za tradicnu rodinu!
niktos | 19-01-2015 20:09:31
Uz len z principu sa zucastnim referenda, kedze mi zo vsetkych stran masiruju mozog, ze ake je to zbytocne. Ked bolo treba nahnat obcanov na referenda, v ktorych sa mali vyjadrit sami proti sebe, tak sa nesetrilo dovodmi preco tam ist. Osobne som za to, aby bolo zrusene kvorum pre platnost referenda a aby bol vysledok zavazny pre zakonodarcov. Aj obcania by boli zodpovednejsi. V opacnom pripade su obcania iba zneuzivani na politicke ciele. A metoda opakujucich sa referend v niektorych europskych krajinach az do ziskania pozadovaneho vysledku mi velmi pripomina metody ministerstva propagandy nacistickeho nemecka.
iny pohlad | 19-01-2015 19:43:43
Napadlo vobec niekoho,ze take referendum je dvojsecna zbran?Predstavte si ze bude neplatne,alebo viacej bude proti,ako za.Co sa moze potom stat!Tieto tri body,vlastne realne existuju,teda,ziadne homo manzelstvo,ziadna adopcia deti pre homopare,ked vsak to referendum nepotvrdi,pride trosku tlak z EU,a moze sa stat,ze toto vsetko,co doteraz nie je sa uzakonni.Potom,vlastne to co sa referendom ma potvrdit dosiahne presny opak.
Ani jeden | 19-01-2015 19:05:15
Ani jeden s diskutujucich sa nevyjadril ze je za homosexualov a proti rodine,vsetci su len proti referendu,lebo nic neriesi,vobec nic.A ked niekto podava vysvetlenie,ze vo vyspelych demokratickych je to najvyssia forma demokracia,suhlasim a prave preto s referendum neplytvaju.Toto referendum,je len voda na mlyn,pre rasistov a ludi,ktori nenavidia vsetko,ako prispevky podomnou dokazuju.
anonym | 19-01-2015 18:47:50
Na referendum pôjdem, označím ÁNO, ale nemám potrebu kvôli tomu robiť hladovku.
Obcan | 19-01-2015 18:45:23
Suhlas s nazorom daniela.
Je mi jedno co si kto a s kym robi doma,ale toto ako sa v poslednej dobe dostava do popredia ze kto je buzerant je vlastne in,tak to je na vracanie-a ta klasicka rodina muz+zena je pomaly na okraji spolocnosti !
Krasne to vidno na tom aku ma ,,podporu,, klasicka rodina od statu,ale tu sa ideme z toho posrat ze niekto nevie co od dobroty !
Tak este raz-rodina je zakladna bunka spolocnosti,teda muz+zena,tak nas to ucili,tak to je a tak to aj vzdy bude !
Účastník referenda | 19-01-2015 18:34:07
V niektorých krajinách a to veľmi vyspelých je akékoľvek referendum a následne jeho rešpektovanie zákonodarstvom vrcholom riadenia štátu s priamym vstupom obyvateľstva k danej otázke. Na Slovensku to nie je tradíciou, čo je podľa mňa škoda. Tak sú aj kvóty a parametre referenda všeobecne u nás nastavené. Nie na aktivizáciu účasti a vyjadrenia sa k otázke ale naopak k neúčasti a následnej neplatnosti.
Teraz tu polemizujeme o peniazoch na referendum či oprávnenosti takýchto otázok. Potvrdzujete to Vašimi vyjadreniami o neúčasti (väčšina) a nie zápornými stanoviskami, ktoré by v prípade dosiahnutej kvóty na účasť nemuseli prevážiť.
Vôbec mi nie je ĺúto financií na referendum, pretože nezmyselne vyhodených či rozkradnutých je u nás oveľa viac.
K otázke sa vyjadrím až v referende, to v tomto komentári nie je pre mňa podstatné, len dúfam, že nasledujúce vládne garnitúry urobia zo "slovenského referenda" vyspelé referendum pre skutočnú účasť občanov na riadení štátu.
daniel | 19-01-2015 18:09:14
Aj ja som za to nech si to buzeranti doma strkajú navzájom do zadku keď im to chutí! (fuj,až sa mi chlpy zježili!)
Ale aby tu behali po uliciach s transparentmi typu : Ja som buzerant,kto je viac? Tak to sa mi hnusí! Je to zvrátené,odporné a už vôbec sa mi nepáči predstava aby si adoptovali deti! Hlasujem za spolunažívanie muža a ženy a tí uchylní sexuálni devianti nech sú potichučky zalezení doma tak ako doteraz !
Registrovaný Marek Sladký Marek Sladký | 19-01-2015 18:00:22
Homosexualita tu bola vždy a aj bude. Už v starom Ríme prekvitala /a aj vo Vatikáne okrem iného/. Tak sa netvárme, že to je niečo nové. Aj u zvierat je tento trend. Kebyže radšej nastolíme otázku ako riešiť neutešený stav, keďže podpora mladej rodiny je tu len u minority, kde majú všetky výhody od štátu a ostatok sa môže aj zblázniť z toho ako vyžiť s jedným dieťaťom, resp. s dvoma.
EPVV | 19-01-2015 17:36:38
neskutocne ake vasne sa rozvirili na seredonline, facebooku ci inde...

ja len vsetkym "antihomo" ludom jedno poviem... vydrbali ste nam zo statnej kasy 6milionov eur touto srandou, maskuju sa skutocne problemy slovenska (hlavne skandaly v zdravotnictve) a co je uplne najsmutnejsie je to ze aj keby to preslo pravny stav sa nemeni!!
ved gayovia nemaju u nas ani registrovane partnerstva a vy bojujete aby nemohli sa sobasit, co vlastne neguje dalsiu otazku o adopcii, staci gay bude ziadat o adopciu ako jednotlivec a nie par, ako mu dokazete ze je gay?

super logika aliancia za rodinu, thumbs up
gulak | 19-01-2015 17:36:02
A čo sa Vám na tom mojom príspevku nepáčilo...ste b.u.z.n.a....muž a žena sú na to,aby splodili deti....inak by ľudstvo vykapalo...
pre gulak | 19-01-2015 17:31:02
Vyborne gulak,Vy ste jeden z tych,co nam tu rodinu na Slovensku zachrani!Vam bych nedal ani psa do opateri.
gulak | 19-01-2015 17:12:03
Samozrejme,že rodinou sa myslí..klasická rodina...muž a žena...a tí z druhého brehu nech sa spolu pelešia koľko chcú,ale nechcite mať rovnaké práva..ako spolužitie muža a ženy....už,len to chýba aby sa tu rozťahovali b.u.z.í.c.i....samozrejme,že dnes je in ...j.e.b.ň.ú.t. si ružové tričko a ísť na pochod a pretrčať sa v telke...by ma zaujímalo,ako by sa chovala nejaká hetero sympatizantka,ak by sa dozvedela,že chlapík z druhého brehu vyprašil jej syna do p.r.d.e.l.e..
Dušan | 19-01-2015 17:07:22
(Takmer) všade naokolo čítam proti referendu a ZA homo. Ja však vravím ANO referendu a hlasovať budem za rodinu.
Postreh: Je zaujímavé pozorovať, ako liberáli - zástancovia LGBT- sú za homo manželstvá avšak čuduj sa svete sú proti geneticky modifikovaným potravinám alebo priti využívaniu chémie v poľnohospodárstve. Takže ak sa jedná o "rozmnožovanie" ľudí, tak človek môže "byť proti prírode", ale ak sa jedná o rastlinky, tak človek nemôže ísť proti prírode. Čudná logika ... ale je to tak
Michal | 19-01-2015 16:32:43
momentalne sa na skolach hovori o sexe minimum z minima. Dal by som referenduk kde by mala byt sexualna vychola na druhom stupni min jaz za tyzden. a nie jedna hodina za celu dobu na skole.
referendum | 19-01-2015 15:46:31
Teraz trosku holych faktov.Dajme tomu,ze referendum bude uspesne,co sa zmeni?Pary rovnakeho pohlavia nesmia uzavriet manzelstvo,doteraz nemohli tiez.Pary nemozu adoptovat dieta,doteraz tiez nie.Ako je to vlastne,ked adoptuje dieta len jedna osoba,je to dovolene?Vyucovanie sexualnej vychovy na skolach,no dobre,len so suhlasom rodico,to je rozumne.A cim sa teraz zachranila rodina(uz toto slovo),cim sa pomohlo detom,ktore vyrastaju v devastovanych rodinach,drogove zavislosti,alkohol atd.Jeden z najvacsich argumentov je,robime to pre dobro deti,tie chranime ,klasicka rodina atd.Samozrejme,ze by to bolo najidealnejsie,ale kde tu rodinu zoberiete ked nie je.Referendum o tejto teme ?To by bolo ozaj lepsie tie peniaze dat detskym domovom.
Peter | 19-01-2015 15:25:25
Su dve moznosti vyjadrenia nazoru,Ano alebo Nie!Preco nasilu nahovarat ludi na neucast tohto najdemokratickejsieho vyjadrenia nazoru?Treba sa zucastnit a vyjadrit svoj nazor!Kto sa nezucastni nema pravo domahat sa demokracie v tomto state!Alebo sa niekto obava vysledku v referende a chce ho dopredu zneplatnit?TREBA SA ZUCASTNIT A VYJADRIT!Nikto uz nic neusetri ziadne euro,lebouz je vylasene!
pre tibor | 19-01-2015 15:15:11
všetci používame zdravý rozum, ide už len o to, kto ho má zdravší...
tibor | 19-01-2015 14:56:51
no v prvom rade zdravi rozum, a inak staci trochu googlenia:
https://genderideologia.wordpress.com/2014/01/12/v-nemecku-vraj-ucia-4-rocne-deti-v-skolkach-masturbovat/

Mna vzdy ucili ze klamat je hriech, ale ludia co robia kampan na podporu refenrenda to asi nevedia.
Ono to uz zacal pri zbierani podpisov do peticiie, Kdo vie kolko ludi by ju podpisalo kebyze sa nepustaju do obehu taketo pribehy:
http://www.seredonline.sk/clanky/skutocne-len-ochrana/
- ked som to cital prvy krat tak som si myslel ze to je len daaka zlbudena dusa vylieva svoje fantazie. Ale ono je to organizovane klamstvo.
Potom som zistil kdo je napr. pani/slecna Tutkova, a ked o nej pocujem teraz tak sa uz len pousmejem:
http://goo.gl/SGGxnw
michal | 19-01-2015 14:33:48
magoriada
pre tibor | 19-01-2015 13:53:29
a vy odkial máte istotu, že čo tvrdí strapaty nie je pravda?
tibor | 19-01-2015 12:17:12
Strapaty stale ste sa obetou propagandy, je mi vas luto.
Aky ste typ cloveka co veri dacomu bez dokazu?
tibor | 19-01-2015 12:15:08
neucast nieje "pohŕdanie týmto demokratickým nástrojom vyjadrenia svojho názoru"
Ak by sa kazdy tyzden nasla skupinka co daco chce presadit tak budem behat na referedum aby som povedal svoje nie? Vsak im staci aby ich prislo nad 50%. je to tak jednoduche, naco musia nutit ostatnych aby prisli povedat "nie"
Neucast sa rovna hlasovaniu za nie, a je to normalne vyjadrenie postoja.

Mi to pripomina situaciu ked niekdo nieco tvrdi a chce od ostatnych aby priniesli dokazy ze to tak nieje.
strapaty | 19-01-2015 12:14:08
vsetci odporcovia sa skryju v pocte ludi ktorym je to jedno lebo sa boja ze by sa ukazala pravda kolko ich v podstate na slovensku je ..
strapaty | 19-01-2015 12:12:46
zacnem 3. otazkov .. vacsina ludi chape tuto referendovu otazku tak ze su ludia za zakaz sexualnej vychovy... co nie je pravda.. ide v tejto o tazke o to aby rodic mal posledne slovo .. aby mal pravo urcit KEDY a AKO bude jeho dieta vzdelavane v oblasti sexuality

preco KEDY totiz napriklad vo vyspelej europe zacinaju s detmi od 5 rokov, kde maju svoje kutiky kde sa navzajom mozu
dotykat svojich pohlavnych organov... v 10 rokoch sa ucia techniky masturbacie ... a v 13 sa ucia o homosexualite ako alternativnom sposobe zivota .... jeden dokument... https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=mtPUTh1BqhA

urcite by som chcel aby moje dieti boli a po sexualnej stranke vzdelane... aby poznali miesto sexulaity v ich zivote... aby poznali vsetky rizika promiskuitneho zivota.. a neucili ich klamstva ako prezervativ ochrana pred AIDS alebo bezecny sex... aby pozanvali svoje telo a vedeli svoju reprodukcnu schopnost riesit bez umelych zasahov a neprirodzenych hormonov... ale prirodzenym sposobom ako nam umoznuje samotna priroda... V NIEKTORYCH STATOCH UZ TAKUTO MOZNOST NEMAJU ... v nemecku sa za neucast na sex vychove dostavaju mastne pokuty pripadne vazenie ...
vy jedna zo skupín | 19-01-2015 12:09:06
Príďte na referendum povedať svoje "nie"!
hombre | 19-01-2015 11:57:52
Sylvia Šuňalová | 19-01-2015 10:29:21
neviem v čo veríte, lebo aj basisti veria, že sa raz dostanú na slobodu. Vaše "vyznanie" ešte veľa neznamená! Skôr len poodhaľuje aká ste to veriaca...Na hlasovacom lístku sú dve možnosti ÁNO alebo NIE. Tak zaškrtnite tú, ktorá Vám vyhovuje. A ak ste sa rozhodla nezúčastniť sa, tak to len znamená pohŕdanie týmto demokratickým nástrojom vyjadrenia svojho názoru. V Belgicku po viacerých negatívnych skúsenostiach zaviedli zákonom povinnú účasť ako na voľbách tak aj na všeľudových hlasovaniach. Asi vedeli prečo. P.S. ešte keby ste vysvetlila, ako toto referendum zhadzuje niektorých ľudí. Sú to tí, ktorých ste vyčlenila slovom všetkých. Pekný deň!
pre správny názor viď | 19-01-2015 11:45:28
http://www.lifenews.sk/content/refendum-ako-neprehra%C5%A5-vyhrat%C3%BD-boj
Sylvia Šuňalová | 19-01-2015 10:29:21
Možno by všetkým stačilo zamyslieť sa nad tým, že žijeme UŽ v 21.storočí. Preto je takéto referendum úplne zbytočné, nehovoriac o tom koľko to stojí peňazí....Treba si vážiť všetkých ľudí, a nezhadzovať ich dôstojnosť. Dokonca žijeme v demokratickej spoločnosti, vývoj ide dopredu, nemôžeme skončiť v stredoveku. Aj keď chce Aliancia ochrániť rodinu ako takú, môže, veď jej to nikto nezakazuje. Ale v dôsledku rodina nie je ohrozená! Rodinu predsa ohrozuje zlá ekonomická či sociálna situácia...ale nie orientácia partnerov. Som veriaca, ale v tomto mám jasno....Referenda sa nezúčastním!
nie. | 19-01-2015 10:27:47
tvrdiš že toto referendum nieje diskriminácia pre nich...tak to sa ti musim zasmiat do ksichtu....tak isto tvrdíš že by si mali vychovavat vlastne deti...čo ak ich nemôžu mat...čo ak tym že si adoptuju dieta dokažu pomôcť dietatu ktore to ma v živote tažke a dokazali by mu zabezpečiť lepši život ako by mal v decaku?
referendum | 19-01-2015 10:11:25
Referendu-áno. Deťom patrí kompletná rodina. Dieťa potrebuje aj otca, aj matku. Nikto nechce diskriminovať homosexuálov. Do ich súkromného života nemá nikto právo zasahovať. Ale manželstvo tvorí muž a žena. Preto je nezmyslom nazývať manželstvom to, o čo sa usilujú. Veď im nič nebráni, aby si zmenil priezvisko na matrike. Aj jeden po druhom môžu dediť - závet. Môžu vychovávať ale svoje deti, nie cudzie. Treba pozerať a brať do úvahy potreby dieťaťa, nie svoje.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign