Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 19. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Postrehy z dopravy v meste

Matej FraňoDátum19. 10. 2011 09:34:54TémaDoprava
199

Aj vám sa stáva, že idete po ceste a poviete si, že táto križovatka mala byť riešená ináč? Alebo tu mi chýba značka? Ja som si zosumarizoval niektoré slabé miesta dopravy v meste Sereď, ktoré by si pýtali zmenu, ktorá by priniesla väčšiu bezpečnosť a hlavne plynulosť dopravy v meste.

Som presvedčený, že diskutujúci doplnia ďalšie miesta, ktoré by mohli byť riešené lepšie, bezpečnejšie, či plynulejšie.

 

1. Križovatka Školská - Kukučínova

križovatka kukučínova školskáKrižovatka v tvare T bez vyznačenia hlavnej a vedľajšej cesty - no napriek tomu som ešte nevidel vodiča, ktorý prichádzal zo smeru od Billy a dal prednosť vozidlu prichádzajúcemu zo Školskej ulice podľa pravidla pravej ruky. Odkedy je otvorená predajňa Kaufland, frekvencia vozidiel prechádzajúcich touto križovatkou vzrástla. Domáci vodiči si zvykom vytvorili pravidlá, ktoré nie sú podložené dopravnými značkami. Proste ideálne miesto pre poistný podvod.

 

 

2. Vinárska ulica

Vinárska ulicaVinárska ulica by mala byť alternatívna cesta k ulici M. R. Štefánika. Preto ma prekvapuje, že je predelená omnoho menej frekventovanou Kostolnou ulicou, čím nútime zbytočne zastavovať autá, aby dali prednosť nikomu. Možno sa to dá chápať ako funkcia prirodzeného spomaľovača, avšak problém na Vinárskej ulici nie je v autách. Problém na Vinárskej ulici je v chodcoch - chodia v protismere (CHODEC CHODÍ PO CESTE VĽAVO!), a po krajnici alebo po okraji vozovky môžu ísť chodci vedľa seba najviac dvaja. Nemôžu však ohroziť ani obmedziť cestnú premávku.

 

 

3. Nebezpečné kontajnery na Garbiarskej

Kontajnery na GarbiarskejOhradené miesta na Garbiarskej ulici zasahujú do cesty hneď dvakrát. Nie sú vyznačené žiadnou značkou, dokonca ani natreté reflexným povrchom - čoho dôsledok je poškodenie jedného ohradeného miesta. Doprava okolo nich nie je riešená žiadnou značkou, preto nikomu nie je jasné, kto má prednosť. Vozidlá oproti kontajnerom stoja na vyznačených parkovacích miestach a cesta sa zužuje tak, že sa 2 autá vedľa seba nezmestia. Otázku, kto má prednosť, je treba zrejme posunúť dopravnému inžinierovi, ktorý to navrhol alebo správcovi či dopravnému inšpektorátu, ktorí to celé dovolili.

 

 

4. Križovatka Novomestská - M. R. Štefánika

Križovatka Novomestská - M.R.ŠtefánikaKrižovatka slúži ako jeden z 3 výjazdov zo sídlisk Novomestská, Garbiarska, Mlynárska - okrem nej sa dajú tieto sídliská opustiť iba križovatkou pri Vrave a pri Bille. Problémom je, že väčšina áut odbočuje vľavo, kedy musia dať prednosť o.i. aj vozidlám vychádzajúcim z jednosmerky pri parku, čo je kameňom úrazu. Na konci jednosmerky by sa malo dať odbočiť iba vpravo (smerom ku kostolu). Situáciu by odbremenilo aj to, ak by pri budove medicínskeho centra vznikol ďalší výjazd na hlavnú cestu.

 

5. Spádová ulica

Spádová ulicaNa spádovej ulici existuje jednosmerka z ulice A. Hlinku (je to cesta po bývalej pešej zóne). Opačnou jednosmerkou by sa mala stať aj cesta vedúca paralelne s jednosmerkou, ktorá je príliš úzka na prejazd dvoch áut vedľa seba, čo každý rieši výjazdom na chodník.


Fotogaléria k článku:

199
Autor: Matej Fraňo
199
Autor: Matej Fraňo
199
Autor: Matej Fraňo

Zobraziť všetky fotografie
199
Autor: Matej Fraňo
199
Autor: Matej Fraňo

Skryť všetky fotografie

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
anonym | 20-10-2011 19:33:56
ziadni odbornici, len obycajni nelahostajni obyvatelia tohoto mesta, ktorym nie je jedno, ako a ked ziju
anonym | 20-10-2011 17:22:39
Nestíham žasnúť nad množstvom odborníkov na kvalitu a bezpečnosť miestnych komunikácií. Fakt sila.
anonym | 20-10-2011 17:11:46
pridavam este do pozornosti Lucnu ulicu,ked odbocite zo Sportovej, je sice kratka, ale dost dolezita, prechadza sa nou k zahradkam cez hradzu na Koleno, asfalt v zivote nevidela a je to ako tankodrom, prito by ozaj nevyzadovala velke naklady, je to kusok
anonym | 20-10-2011 16:47:42
Šporotvá ul. je priam hrôza. Zrekonštruovala sa Dlhá (aj to tam voda stojí) a na Športovú po ktorej chodí veľa áut nie sú peniaze :-( Kto obyvateľom preplatí nové tlmiče? Nikto :-(( Snáď si ju raz v budúcnosti všimnú
ada | 20-10-2011 15:02:38
anonym | 19-10-2011 21:08:37 presne tak...to je najodpornejšia ulica v Seredi,odkedy som dostala sprchu kamienkami z jedného kamionu,tadiaľ nechodím..
Gabriel Mészáros | 20-10-2011 13:19:35
- ul. D. Stura - vsimol som si, ze hlavne vo vecernych hodinach (asi ked ludia chodia do fitka atd.) postavaju auta ROVNO na chodniku v obidovoch smeroch.Mam na mysli ulicu oproti Vrave.
kiwi | 20-10-2011 10:38:47
O križovatke Kukučínova-Školská som pred časom opísal príhodu s cyklistom,ktorú som zažil.Riešenie je naozaj jednoduché,ale asi tam musí najskôr prísť k nejakej smrtelnej kolízii a potom sa to bude riešiť!Taká je prax,či?
anonym | 20-10-2011 07:10:01
Aj prechod pre chodcov na A.hlinku a Čepenská je v podstate priamo v križovatke.
anonym | 19-10-2011 21:15:00
Krásny príklad rovnosti obyvateľov. Ak by tam malo viac mestských poslancov priestory, mohla byť z tej ulice pešia zóna - a keď požiadate kolegu Kráľa ten vám to aj nakreslí.
anonym | 19-10-2011 21:08:37
Perfektne vsetky postrehy, ozaj su to problematicke useky v nasom meste, a pritom nemuselo by to tak byt, len trochu zdraveho rozumu keby sa pouzilo... A za zmienku stoji aj exkluzivne povolenie parkovania pre Jostavom, je tam dost uzka cesta aj bez toho, a zvlast ked teraz tadial chodi jeden kamion za druhym...
zone | 19-10-2011 20:50:48
dalsi problem je aj cesta vedla papuci ked odbocime z cukrovarskej smerom na kukucinovu na pravej strane sa cosi uz deje ale na lavej strane je len obrovska burina namiesto chodnika aspon keby to dakto skosil aby tam chodec vyskocil ked sa zo zakruty vyruti auto a odbocuje smerom k bille
anonym | 19-10-2011 20:39:30
kto ma teda prednost pri tych smetiakoch? prednost ma dat ten co ma prekazku v ceste a tu maju prekazku obaja jeden kontajnery druhy auta ktore parkuju v boxoch toto by sme vobec nemuseli riesit keby tie kontajnery nepostavia takto hlupo ako su

@zone: tu spadovu v clanku presne spomina
zone | 19-10-2011 20:19:09
aj na spadovej by mohli upravit dopravnym znacenim jednosmerku od trafiky okolo lekarne a vyjazd vedla decaku lebo je tam uzka cesta a ked dakto odboci pi domove dolava tak oproti iduce auto musi vyliezt na chodnik kde ohrozu je chodcov tam je obojsmerna premavka uplne nanic
anonym | 19-10-2011 20:08:55
co sa tyka neoznacenych ohrad na garbiarskej je to pravda ale o prednosti v jazde hadam netreba diskutovat to vypliva z vyhlasky o cestnych pravidlach treba si to nastudovat je to smutne ked to niekomu robi problemi
Registrovaný Matej Fraňo Matej Fraňo | 19-10-2011 16:28:39
Výjazd tam ešte ani nie je. Ak bude len s prikázaným smerom odbočenia vpravo (smer Šintava), bude to stačiť. Nejde iba o zdravotnícke stredisko, ide o problém križovatky pri Orangei, ktorá je už dnes prehustená - odpadnú autá zo Šintavy. Možnosť otočiť sa pri rakete je už dnes, nemusí to byť pravidlo.
Registrovaný Matej Fraňo Matej Fraňo | 19-10-2011 16:20:51
Keď idem autom, chodci na mojej strane sú mi chrbtom = sú v protismere. Pravidelne. Chýba tam veľmi chodník, avšak kým nie je, chýba mi tam aj povinnosť rešpektovať dopravné predpisy každým účastníkom premávky - čo platí aj pre chodcov.
Martin | 19-10-2011 16:03:05
pan Frano,
ako to myslite s tym, ze chodci chodia v protismere? Pretoze nas uz na zakladnej skole ucili spravat sa tak, ako je tomu v sucasnosti na http://www.vyvlastnenie.sk/predpisy/zakon-o-cestnej-premavke/ a to:
"(1) Chodec je povinný používať predovšetkým chodník. Po chodníku sa chodí vpravo. Tam, kde chodník nie je alebo kde je neschodný, chodí sa po ľavej krajnici; tam, kde nie je krajnica alebo kde je krajnica neschodná, chodí sa čo najbližšie pri ľavom okraji vozovky. To platí aj pre chodca, ktorý nesie predmet, ktorým by mohol ohroziť premávku na chodníku alebo na krajnici."

takze ak chodim po lavej krajnici/lavom okraji vozovky a tym padom Vam vlastne idem v protismere, robim podla Vas zle?

Co sa tyka krizovatky Skolska-Kukucinova, ano, tam je to castokrat priam az komicke, avsak takisto sa mi zda, ze tu uz je clanok (cca mesiac - dva mesiace dozadu) o novom dopr. znaceni pri danom mieste?

Registrovaný Daniel Loffler Daniel Loffler | 19-10-2011 14:18:58
p. Frano, viete si realne predstavit, ze budu auta vychadzat od zdravotnickeho centra LEN doprava a otacat sa pri rakete?

Predstavte si, ze za sebou odtial vyjde 5 aut, odbocia najprv doprava, potom budu davat prednost protiiducim autam, aby mohli odbocit dolava na raketu, pri rakete sa pekne usporiadane 5 aut za sebou iducich otoci, pride naspat na krizovatku s cestou od Sintavy, tam budu opat, uz druhykrat, davat prednost autam iducim od Sintavy a potom sa pripoja na cestu do mesta?

Ako mam moznost byt ucastnikom cestnej premavky, ako vodic, v Seredi, tak Vam garantujem, ze by to tak vodici nerobili. A nehod by tam bolo viac ako pri LIDLi, ked pri nom nebola svetelna krizovatka. Pri LIDLi mali vodici tiez moznost odbocit doprava a otocit sa pri rakete... A kolko z nich vyuzilo tuto moznost, alebo radsej do nemoty cakalo?
Registrovaný Matej Fraňo Matej Fraňo | 19-10-2011 13:41:46
Kukučínova: Áno, je to pravda, akékoľvek auto s väčším polomerom zatáčania cez tú 90° zákrutu bezpečne neprejde.

Problém na Vinárskej sú chodci, to, že tam nie je chodník je iba toho príčina. Chodci po Vinárskej skutočne chodia v protismere a je iba otázkou času, kedy tam príde k tragickej dopravnej nehode!

Myslím si, že príjazd k Lidlu z ulice Nám. Slobody by veci vyriešil skôr, ako svetelná križovatka. Problémom toho parkoviska je to, že k mestu sa odbáča vľavo - rovnako ako z parkoviska pred Kauflandom. Prejazd cez ul. Nám. Slobody by tomu pomohol.

Výjazd pri zdravotníckom zariadení by skutočne pomohol aj keď by bol iba smerom na Nitru s možným otočením pri odbočke na raketu - momentálne je výjazd z celého sídliska kvôli jednosmerke cez Garbiarsku ulicu (2x prerušenú kontajnermi) na križovatku Novomestská - M.R.Štefánika, ktorá je pravidelne vyťažená.
Registrovaný Daniel Loffler Daniel Loffler | 19-10-2011 13:14:26
AD Skolska - Kukucinova: toto sa da vyriesit jednoducho - znacenim. Ako obrovske riziko vsak vidim tu 90° zakrutu k Bille. Ak nou prechadzam, vobec nevidim, co je za rohom, kedze su tam domy. Urcite by sa sem hodilo ine riesenie, ci uz kruhovy objazd, alebo rozsirit+posunut, zlucit tu zakrutu az s Kukucinovou ulicou. Do haly OA chodia hrat zapasi aj na autobusoch/ vacsom pocte aut. Su tu aj bytove domy Meander. Doprava je tu obcas riadne kriticka. Cela oblast by si podla mna uz zasluzila nejake komplexne dopravne riesenie, ktore malo suvisiet s Meandrom!

AD Vinarska: prave na Vinarskej mam velakrat pocit, ze chodci sa spravaju, ako keby to nebola cesta, ale chodnik a auta chodili vlastne po chodniku. Chodnik pre chodcov tu urgentne chyba uz roky.

AD Novomestska M.R.Stefanika: robit dalsi vyjazd pri LIDLi urcite nie je bezpecne a vhodne riesenie, lebo auta iduce od Sintavy by sa lahko dostavali do kritickych situacii. Urcite by bolo vhodnejsie, keby medzi LIDLom a Stavstrojom bola cesta spajajuca Novomestsku a M. R. Stefanika s tym, ze by tam bola svetelna krizovatka a zaroven by tam bol aj vyjazd od LIDL-a. Ale uz to tam nie je a navzdy to tam chybat bude...
anonym | 19-10-2011 11:00:05
problem na vinarskej nie su chodci, ale ze tam nie je chodnik
anonym | 19-10-2011 10:42:40
tak tak chodci na vinarskej su uplne na zabitie

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign