Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 19. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Postreh občana - Pracovať, alebo leňošiť ? - ako ďalej...

Miloš MajkoDátum12. 03. 2012 08:27:23TémaAktuálne témy

Iba pred niekoľkými dňami sme uverejnili postreh občana z oficiálnej webovej stránky mesta. O niekoľko dní na podnet občana reagoval prednosta  MsÚ. Pozrime sa na výsledok diskusie:

 

04.03.2012 10:21 - Pracovať, alebo leňošiť ?

JUDr. Ladislav Skubeň
V týchto dňoch vidieť na cestách po meste Sereď pracovníkov ktorí čistia krajnice pri ceste. Je to chválihodná činnosť, lebo je všeobecne prospešná. Tu začína ale moja úvaha : Občania cigánskeho etnika v meste Sereď, žijú si ako baroni, poberajú príspevky v nezamestnanosti, socialne dávky, rod.prídavky, rôzne príplatky na bývanie, dávky v hmotnej núdzi a pod., avšak za túto výhodu nemusia urobiť nič !! Prečo kompetentní funkcionári mesta Sereď, na tieto práce nezamestnajú našich spoluobčanov-cigáňov, veď nato nepotrebujú žiadne vzdelanaie. Pevne verím a som presvedčený, že odtlačiť fúrik, narábať z lopatou a metlou, určite zvládnu bez rekvalifikačného kurzu. Alebo pracovať čestne je výsadou len poctivých ľudí ?, ak ano tak sa hlásim a aj množstvo iných k cigánskemu etniku. Predseda novej romskej strany v diskusii v TV uviedol, že jeho cieľom ako aj všetkých cigáňov je zrušenie soc.dávok a podpory v nezamestnanosti, nech sa štát postará o ich zamestnanie. Som presvedčený ,ako aj tisícky spoluobčanov že kompetentní by mali konať a cigánov zameastnávať pri čistení mesta, pre ktorú prácu majú plnú spôsobilosť a tým by aj naplnili volebný program vzniknutej romskej politickej strany. s úctou JUDr.Skubeň Ladislav

 

06.03.2012 16:07 - RE: Pracovať, alebo leňošiť ?

Tibor Krajcovic
Pokračovanie v úvahe JUDr. Skubeňa po skúsenosti s prácou na MsÚ: „Občania cigánskeho etnika“ – tu Vás citujem, poberajú príspevky v nezamestnanosti, sociálne dávky, rodinné prídavky, rôzne príplatky na bývanie, dávky v hmotnej núdzi a pod. ako množstvo iných občanov nášho mesta, ktorí sa nehlásia k cigánskemu etniku za predpokladu splnenia všetkých podmienok uvedených v príslušných platných právnych predpisoch, ktoré sa na ne vzťahujú. Zákon č. 365/2004 Z. z. o rovnakom zaobchádzaní v niektorých oblastiach a o ochrane pred diskrimináciou a o zmene a doplnení niektorých zákonov (antidiskriminačný zákon) považuje za diskrimináciu z dôvodu rasového pôvodu, národnostného alebo etnického pôvodu sa považuje aj diskriminácia z dôvodu vzťahu k osobe určitého rasového pôvodu, národnostného alebo etnického pôvodu. Na základe vyššie uvedeného nie je možné podmieňovať poskytovanie oprávnených štátnych sociálnych dávok, ktoré priznáva ÚPSVaR, vykonaním akejkoľvek práce z rozhodnutia kompetentných funkcionárov mesta Sereď, ako uvádzate. Jediným kompetentným na uzatváranie pracovnoprávnych vzťahov je primátor mesta. Primátor mesta sa riadi pri prijímaní zamestnancov do pracovného pomeru schválenou organizačnou štruktúrou. V prípade vzniku mimoriadnych udalostí, pri ktorých je potrebné prijať zamestnancov na splnenie určitých terminovaných úloh, je viazaný schváleným rozpočtom na príslušný rok. Sám sa vo vašej úvahe odvolávate na predsedu novej rómskej strany a jeho snahy na zmenu legislatívy. Odporúčam Vám preto obrátiť sa vedno aj s ním na poslancov NR SR, pretože Vaša úvaha je zdravým podnetom na zmenu platnej legislatívy – no isto nie podnetom pre zodpovedných funkcionárov mesta Sereď. Zo strany Mesta je pretrvávajúci záujem o využitie pracovného potenciálu všetkých poberateľov dávok a už v minulom roku sme chceli aby si dlžníci Mesta či MsBP odpracovali svoj dlh voči Mestu verejnými prácami a oni by aj súhlasili...žiaľ súčasná legislatíva nám to neumožňuje a mnoho dlžníkov by prišlo o svoje terajšie dávky či príplatky (zápisy zo stretnutí s predstaviteľmi rómskej komunity sú možné k nahliadnutiu u primátora Mesta).

 

06.03.2012 19:35 - RE: RE: Pracovať, alebo leňošiť ?

JUDr. Ladislav Skubeň
p. Krajčovič, nemám nič proti Vám, ale ako funkcionár miestnej samosprávy keď len citujete zákon a zákonom stanovenú určitú povinnosť je to dosť málo. Verte že zákon si prečítať dokážu všetci občania mesta Sereď. Odvolávate sa na súčastnú legislatívu aj to je troška málo, veď ako platený funkcionár MsÚ Sereď, máte aj zákonodarnú iniciatívu, tak že využívať ju je na mieste a nenechávať to na občanov , ktorí v dannom prípade nezvedú nič. Nie som rasista, len pomenúvam veci tak aké sú. Ak si myslíte že je to diskriminačné voči cigánskemu etniku aby pracovali, tak poteš nás pánboh. Ak niekto pobera dávku v nezamestnaosti a pritom pracovať nechce, som presvedčený, že mu nepatrí.


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Výborne | 17-03-2012 04:04:49
a dočítame sa tu:keby romovia chceli pracovať,mesto im musí dať prácu.....to je čo?!
nina | 16-03-2012 14:05:53
kotleba je blbec ktory cchce znarodnovat podniky ale presne tak stat nikoho nezamestnava pretoze na plat statnehov zamestnanca sa musime vsetci skladat cez dane
gulak | 16-03-2012 10:28:52
Kotleba-je fajn voľba do buducich(možno aj predčastných) volieb-nezamestnanosť nemože vyriešiť žiadna vláda,nakoľko neexistuju štátne podniky,všetko je to sukromný sektor a neviem si predstaviť,ako by vláda prinutila sukromníkov prijať nových zamestnancov,všetko su to iba obyčajné keci a sukromník,ked dostane viacej zakázok,tak zvýsi ľudom normu a je po paráde,toto všetko je dosledok privatizácie,likvidácie poľnohospodárstva,je predsa stupidita,zadlžovať štát,kupovaním mrkvy,petržlenu,či inej zeleniny a ovocia zo zahraničia,ked sa to tu dá krásne dopestovať,na dedinách nie je roboty a my kupovaním týchto vecí v supermarketoch,dávame robotu iným
Matej Šalmík | 15-03-2012 18:55:30
pre:Matej Salmík | 15-03-2012 18:40:15

Čo takto čítať s porozumením?
pre:Matej Salmík | 15-03-2012 18:40:15
Preboha,to čo píšete?!!!!To si zastávate romov a darebákov?Otrasné!!
Matej Šalmík | 14-03-2012 20:11:42
Marta Bauer | 13-03-2012 23:34:11 - s niekym si ma mylite ;)

Ja len hovorim o tom, co povoluje zakon. Nutene prace tu uz boli, takisto aj selekcia niektorych skupin obyvatelstva...chyba je v systeme, nie v ludoch co ho musia vykonavat (nemozu tvorit!)...uvedomme si jedno - Romovia zodpovedaju sami za seba, donutit ich pracovat stat nemoze, je to demokraticke a humanne - bohuzial, je to tak, ak by vsak chceli pracovat, mesto im to musi umoznit...hladate vinnika na zlej strane
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 14-03-2012 18:53:11
Erich, vyziadajte si z MsU zapisy z komisii verejneho poriadku, ktore viedol L. Veselicky. Tam su 4 roky stare navrhy, ktore uz vtedy mohli vsetko sfunkcnit k spokojnosti slusnych a povinnosti si plniacich obcanov. Pripadne sa na moje navrhy spytajte este aj ex primatora Lehotu. To su problemy, ktore neriesenim iba geometrickym radom narastaju az sa stanu nezvladnutelnymi. Odporucam prislusnu rubriku na SOL, tam je clankov a videi na tuto temu dostatok.
j.f. | 14-03-2012 18:26:52
Erich skor by som to nazval smradlavy chliev ako socialne byty./cigani to zdevastovali/ Mal som tu cest tam jedenkrat byt. Ak to tato vlada nevyriesi tak si budem do konca zivota vycitat, ze som nevolil Kotlebu.
Erich | 14-03-2012 16:27:00
Nič ste teda nevyriešili, pričom riešenie je priamo na našom Mestskom úrade. Je potrebné sprísniť zneužívanie sociálnej pomoci v bytoch (či útulku?) na Trnavskej ulici. Aby sme im my všetci platili strechu nad hlavou, teplú vodu a energie? Nech idú spať do lesa, pod most alebo tak, ako my ostatní - musíme sa snažiť, aby sme nespali na ulici.
j.f. | 14-03-2012 16:10:11
Jozko ja som vedel, ze sa nakoniec dohodneme ved protiklady sa vacsinou pritahuju :D Pekny den.
Jozef | 14-03-2012 15:39:15
vidis a ja som najkrajsi a najmudrejsi a pritom som praviciar. A este k tomu solidarny. Niekedy az moc.
j.f. | 14-03-2012 15:00:25
Ja sa za inteligentneho velmi nepovazujem, pretoze mam ine ako pravicove zmyslanie a moja vychova nebola zalozena na tom, ze som najkrajsi a najmudejsi, ale na celkom inom principe. :)
Jozef | 14-03-2012 14:55:25
viem ,ze Teba nepresvedcim, ale ked Ti povie mamicka, ze si inteligentny, tak to ber s rezervou.
Mamicky su uz take.
Nic v zlom. Ja Ti nazor neberiem.
j.f. | 14-03-2012 14:31:59
Jozko tak toto je vazne tazky alibizmus. A viem aj preco. Lebo Fico. Neuveritelne na inteligentneho cloveka. :)
Jozef | 14-03-2012 13:33:05
j.f. :
si predstav, ze ano, lebo fico.
Prijat zakon proti hajzlikom, ktori beru davky neopravnene, na to je treba ustavna vacsina, aby sa nestalo ako pri Kanikovom zakone, ze ho vyhlasia za protiustavny a socani ho zrusia.
A teraz nemam na mysli tych, ktori nemozu makat, aby bolo jasne.
j.f. | 14-03-2012 13:16:30
Ja ti neviem, ale aj za dva roky sa dal prijat taky zakon, nemyslis? Sice uz viem neprijali ho lebo Fico. Je mi to jasne.
pre j.f. | 14-03-2012 12:50:35
nestačí len dúfať, čoskoro budeme mať novú vládu a tá pozná ako sa postarať hlavne o sociálne slabých.To sme tu počúvali skoro dva roky. Už sa teším, ako už nebudem musieť počúvať každé vystúpenie na TB : "za toto môže vláda Ivety Radičovej.." Na koho budeš kydať , keď sa nesplní Tvoje dúfanie? akože sa nesplní!!
j.f. | 14-03-2012 10:47:21
Oni by aj mohli robit, ale kedze su okrem ineho aj invalidi vdaka bravurnym posudkovym lekarom, pracovat nemozu. Len chodit, lezat a jest. Dufam, ze sa podari presadit zakon na zaklade ktoreho ludia ktori parazituju na tejto spolocnosti nedostanu nic ak nebudu mat snahu makat.

Matej Salmik od isteho casu sa z teba stal patolizac.
Erich | 14-03-2012 09:54:04
Myslím, že je na čase, aby sme si všetci uvedomili, že nie je pravda, že nenávidíme cigánov. To, že sú cigáni nikomu vadiť nemôže. Ale my nenávidíme asociálnosť a štýl života, nie rasu. A veľa cigánov sú práve asociáli. A rovnako opovrhujeme bezdomovcami, žebrákmi, feťákmi, štetkami a ožranmi - bez ohľadu na to či sú cigáni alebo nie.
anonym | 14-03-2012 07:00:24
O personálnom obsadení na MsÚ sa toho od ostatných komunálnych volieb popísalo dosť. Ale všetci sú zjavne spokojní...
Marta Bauer | 13-03-2012 23:34:11
pre Matej Šalmík | 12-03-2012 17:30:44
bývali ste donedávna kritickejší i všímavejší!
teraz nikto nereaguje?..zas sa čaká, kým sa posledný komentár OľDo | 13-03-2012 13:11:20
posunie nižšie, až ho nebude vidieť a zametie sa pod koberec!
pre OľDo palec hore, dobrý postreh a stále je ticho!
OľDo | 13-03-2012 13:11:20
keďže je p. Krajčovič tak znalý zákonov, nedá mi neupozorniť na zákon č. 552/2003 Z.Z. o výkone práce vo verejnom záujme,Pararaf 3 ods. 1 písmeno b/ a ods.3, ktorý hovorí o predpoklade výkonu práce vo verejnom záujme. V kocke: ...túto môže vykonávať osoba, kt. je bezúhonná. Za bezúhonného na účely tohoto zákona sa nepovažuje ten, kto bol právoplatne odsúdený za úmyselný trestný čin...aj ten, komu bolo odsúdenie za takýto trestný čin zahladené. Prečo sa potom hovorí o tom, že jeden z vedúcich pracovníkov MsÚ nemá čistý ODPIS z registra trestov a NICˇsa nedeje, zasa sa niečo zamestá pod koberec a mlčí sa? ...
Matej Šalmík | 12-03-2012 17:30:44
pán JUDr. Skubeň, ako právnik by ste mali vedieť viaceré skutočnosti, ktoré vo svojich vyjadreniach opomínate. Napr. "kritizujete" pána Krajčoviča, že len cituje legislatívu - no on nemôže urobiť nič iné, pretože mesto a jeho predtavitelia musia konať v súlade so zákonom, ktorý je daný, nemôžu si dovoliť nútiť občanov do činností, ktoré nie sú obsahom zákona a nemôžu vyžadovať plnenie nejakej povinnosti protizákonne, bohužiaľ, aj keď vôľa zo strany poberateľov dávok existuje.

Pán Skubeň - prednosta MsÚ nemá zákonodárnu iniciatívu - resp. má takú istú zákonodárnu iniciatívu ako vy. VZN (ktoré mimochodom nesmú odporovať platným právnym normám, resp. normám s vyššou právnou silou), schvaľujú poslanci, navrhnúť ich môže ktokoľvek, ale v tomto prípade nepomôže žiadny návrh. Treba sa s hromadnou pripomienkou (tuším stačí 500 podpisov), obrátiť na príslušné ministerstvo, resp. poslancov NR SR. Ale to by ste ako doktor práv mal vedieť.
Obcan | 12-03-2012 15:34:57
anonimus -

Tak ako pisal niekto podomnou,cigani (a aby mi niekto nevravel ze som rasista,tak aj kopa ,,bielych,, co nepracuju od 89-ho) poberaju rozne davky,co im uplne staci pri ich zivotnom style.
Preco by si niekto nezasluzil podporu ???
Ved zo svojho platu odvadza aj na fond nezamestnanosti neake peniaze a za tie roky sa tam nieco nazbiera,tak preco by par mesiacov nemohol brat podporu ???
Zvlast ludia pred dochodkom.
Ina vec je socialka.
Prosim nezamienat si tieto dva pojmy !!!
Takze ak niekto roky berie socialku,tak tam uz je vidno ze zamestnat sa nechce a preto asopon to cistenie ulic by tam malo byt.
Tu ludia su zakonmi prinuteni k takym veciam az vlasy vstavaju,tak preco zakonom niekoho neprinutit ist aspon pozametat tu ulicu ?
Na to staci jeden clovek co bude na to dohliadat a verim ze taku pracu zvladne kazdy aj bez specialneho skolenia.
Samozrejme nemusi ist zametat,ale tym padom ani ziadna socialka.
To by bolo fer a nie brat ludom podporu !
cepenan | 12-03-2012 15:09:54
a koho ste volili?naco nariekate seredane sak ficko sa o nych postara a vam ostane robota za 300ecek v jing jongu ha ha ha.uz sa preberte ked snimy nespravime poriadok samy tak stat a mesto urcite nie.co tak domobrana?
seredan | 12-03-2012 14:58:40
mesto nemoze ist nad zakon. Bohuzial ak im stat odklepne prispevky bez akejkolvek prace tak mesto si nemoze ich vyplatenie podmienovat nejakou robotou. Kiez by to bolo inak. Ale na druhej stane mesto na nich moze zatlacit inymi sposobmi. Vsetko co cerpaju z mesta zastavit az kym nesplatia svoje dlhy. Zneprijemnovat im zivot, obmedzovat ich kde sa len da. Napr. aj to parkovanie aut na trvavskej pred socialnymi bytmi ciganov. Viem ze tam nikomu nevadia, ale aj cez to sa na nich da zatlacit. Staci aby MP noc co noc davala papuce na tie auta a maximalne blokove pokuty. Ved penazi na pokuty maju dost ked sa vedia na audinach vozit tie nase strasne socialne pripady. Kazdy vie z coho tie peniaze maju len ta nasa policia bezzuba nevie s tym nic spravit.
anonimusovi | 12-03-2012 14:51:48
cigani davky v nezamestnanosti nepoberaju, poberaju socialky a davky na deti tie pracou ani snahou ju ziskat pokial viem podmienene nie su (to su statne zakony, obce s tym nic spolocne nemaju, pan pravnik asi nebude az taky pravnik ako sa tvari, akurat ze na urade vlady asi diskusia nebude:)
zvedavý | 12-03-2012 14:21:45
prečo sa tento podnet na prácu nezahrnie do nariadení mesta,o tom mest.úradníci a poslanci predsa rozhodnút môžu,či?
anonimus | 12-03-2012 13:00:43
Ak niekto poberá dávku v nezamestnanosti a pritom pracovať nechce, som presvedčený, že mu nepatrí. Krásna veta a pravdivá!!! Diskriminovaní sme my všetci zo strany cigáňov by som povedal.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign