Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

"postaviť v čase vyberania dávok do radu a nechať sa predbiehať a držať hubu" - píše Milka o situácii na pošte. Čo budeme robiť o rok, či tri, keď poriadok nedokážeme zjednať dnes?

Miloš MajkoDátum16. 08. 2017 09:18:49TémaPostreh občana

Do chatu na  SOL pribudol tento príspevok:

milka
2017-08-14 12:19:55
postaviť v čase vyberania dávok do radu a nechať sa predbiehať a držať hubu - to je jediné možné riešenie ak nechceme prísť k úhone my, alebo auto vonku. Ak sa ohlásite, na pošte i vonku Vám spraví a scénu, nareve na Vás 15 neprispôsobivých, ich decká Vás opľujú a budete rád keď po Vás niečo nehodia. Nechápem prečo tam po tých incidentoch nestojí policajt - všetci vieme čo sa deje, vie to každá zamestnankyňa pošty, vie to vedúca, vedia to aj policajti, vie to celá Sereď - ALE ako vždy všetci hlavy v piesku. Vedúca mala byť dávno dohodnutá s policajtmi na zabezpečení plynulého chodu a bezpečnosti na pošte v čase vyberania dávok a to každomesačne.

Čo robiť?

V prípade predbiehania sa na pošte (a je uplne jedno, kto je predbiehajucim sa) odporúčam v prvom rade slušne predbiehajúceho upozorniť, že aj vy čakáte na to isté a nesúhlasíte s tým, aby vás predbehol. A je potrebne na tom trvať a neustúpiť.

Očakáva sa podporenie poškodeného ostatnými čakajúcimi v rade.

Ak nepomôže, je potrebné ohlásiť vedúcu pošty, aby v prevádzke za ktorú zodpovedá, zjednala poriadok.

Ak nepomôže a/alebo  predbiehajúci je arogantný, nebodaj sa niekomu vyhráža, ohláste incident na tel. číslo 158 a trvajte na poslaní hliatky polície a následne na oznámení incidentu na OO PZ. Policajný orgán je povinný vaše oznámenie prijať a vysporiadať sa s ním.

Nezabudnite však na svedkov, prípadnú dokumantáciu v súlade so zákonom, ktorou incident preukážete. Samozrejme ze svoje skúsenosti môžete zaslať aj na redakčný e-mail.

Ak sa nebude občan brániť v zárodku, drzosť a agresivita iných narastú do rozmerov, že sa brániť nebude môcť, vládať, alebo bude aj v takto jednoduchých situáciách obrana možná iba so zbraňou, čo iste nik z nás nechce. Drzých a agresívnych ľudí preto treba v ich neakceptovateľnom správaní sa zastaviť vtedy, kedy to je možné jednoduchým pôsobením poškodeného jednotlivca,  alebo skupiny občanov.


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Emana | 20-08-2017 20:38:52
Cigáni boli vždy drzí, ale nebolo to také hrozné do tej doby, pokiaľ ich vláda nepostavila na piedestál diskriminovaných.
Prečo by nemohli pracovať namiesto Srbov, nebudú potom vystávať na pošte.
Marek | 18-08-2017 13:08:36
Predchadzajúci koment bol reakciou na Hella
Marek | 18-08-2017 13:07:04
takže teraz už nikomu nepomôžete? Možno tí ostatní mali podobnú skúsenosť ako vy teraz, lenže ešte skôr. A tiež si azda povedali, že už nikdy, nikomu nepomôžu. Ak nechcete byť všímavá a slušná za každých okolnosti a nie len ak sa pridajú aj ostatní, tak na to radšej kašlite a buďte tiež \\\"hluchá a slepá\\\".
pre anonym | 17-08-2017 21:49:54
Plne súhlasím. Keď otvoria poštu jedna začne vybavovať, ostatné si začínajú pripravovať veci, čo majú mať už pripravené pred otvorením.
Anonym | 17-08-2017 09:15:16
V prvom rade by sa mali spravit poriadky so zamestnankynami na poste ci uz na hlavnej alebo v kauflande. Ludia tam cakajuaj hodinu a je otvorene len jedno okienko a v nom sedi otravena zamestnankyna zatial co ostatne klabosia. Ale takto to chodi aj na inych postach. Dokonca mi na poste nwchceli spravit vklad v hotovosti na ucet s odpovedou ze oni take nerobia a nevedia.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 16-08-2017 23:02:49
Ake opatrenia este navrhnete, aby par arogantnych a rozmaznanych zmrdov malo fyzicky zabranene predbiehat sa?

Nie, nesuhlasim so ziadnymi opatreniami navyse. Civilizovany clovek nepotrebuje ziadne zabrany, vyvolavycie systemy ani nic ine.

Voci hovadu sa musi verejne a bez zabran postavit kazdy mysliaci tvor. A tych myslim, ze na postu este stale chodi vacsina.
nápad | 16-08-2017 22:46:25
Snád by bolo dobré zaviesť ako to majú plynári v Trnave také registračné zariadenie, že každý sa tam zaregistruje, zariadenie vydá lístok s číslom, a oni si potom volajú zákazníka, čo zákazník vidí na displeji. Ale táto pošta má podľa mňa aj inú vážnu chybu. Ako sa má dostať vozíčkar dnu, keď sa dvere otvárajú kľúčkou dnu? Už keď investovali na rekonštrukciu takú sumu, nemohli byť vchodové dvere na fotobunku, alebo aj tú plošinu urobiť o niečo širšiu, ak by sa mu vozík pri otváraní dverí pohol, nezletel dolu schodmi?
marian | 16-08-2017 20:57:17
preco nehladame chybu,napriklad v poste. idete tam je otvorene jedno okienko a ostatne panicky tam debatuju a veselo sa smeju,preco nepomozu a odburali sa tie rady. nemusely by byt taketo problemy. seredska posta je odjakziva problem odkedy tam chodim a to je uz niekolko rokov. nemosia tam byt any cigany. tak sa zamyslite pany veduca.
marian | 16-08-2017 20:57:08
preco nehladame chybu,napriklad v poste. idete tam je otvorene jedno okienko a ostatne panicky tam debatuju a veselo sa smeju,preco nepomozu a odburali sa tie rady. nemusely by byt taketo problemy. seredska posta je odjakziva problem odkedy tam chodim a to je uz niekolko rokov. nemosia tam byt any cigany. tak sa zamyslite pany veduca.
ja sa ich nebojím | 16-08-2017 19:47:42
Agresívnemu Cigánovi sa stačí postaviť na odpor a je dosratý. lebo takú reakciu od bieleho nečaká. A dosrati sú aj tí jeho pangharti.
Ľuboš Pulčár | 16-08-2017 17:29:56
Treba byť hneď na nich agresívny a dať im patrične pocítiť, že VÁS predbiehať rozhodne nebudú. Toto je jediná metóda, ktorá mi vždy pomohla resp. vyriešila situáciu s nimi. Nechcem nikoho urážať, ale žiaľ, oni rozumejú a počúvajú len jednej veci: kriku a hnevu.
peter | 16-08-2017 17:19:30
Ked sa chce všetko sa dá. Ako tu už bolo spomenuté, dalo sa to riešiť vytvorením \"ohrádok\" na rady, aby sa nikto nemohol predbiehat doplnené o poradovník s číslami.. A za ďalšie pošta ako taká sa má sama postarať o to, aby tam bol poriadok a nepredbiehalo sa hoci aj zamestnaním SBS kára ako tomu bolo v minulosti (nie starčeka vo veku 70+ ...).
Ale darmo už piata prerábka pošty a stále sme tam kde aj na začiatku, ledva dve okienka otvorené, rada občas až von, predbiehanie... Načo také prerábky, ktoré nikam nevedú...?
Halo | 16-08-2017 16:35:26
Pre Hela,máte môj rešpekt,presne tak to je!
Hella | 16-08-2017 15:28:06
pred nedávnom som musela na poštu, aby som zaplatila šek. bola som objednaná na vyšetrenie do Blavy, a keďže som nevedela, či nezostanem hospitalizovaná, chcela som si dať pozdĺžnosti do poriadku. vonku v aute ma už čakal manžel. stála som tam asi 18.minút, lebo otvorené boli iba dve okienka, a v jednom z nich sa zabávala pani,,úradníčka\" s rodinkou. obsluhovala jedna poštárka. veľmi starej babičke spadla dvoj-euro na zem, tak som poprosila mladého chalana, či by ju tej pani nezdvihol. sama mám problémy s chrbticou a chodím o barliach. zarazila ma odpoveď chlapca: ja som ju nevidel a nech si ju dvihne, komu spadla. ...šok..., on mal mincu pri nohe. Tak som ju s námahou zdvihla ja podala dom ju babičke. samozrejme, každý sa pozeral inam a možno bolo asi 13 ľudí za mnou neviditeľných.zlatý klinec bol, keď už som bola na rade, prišla počerná mamička s dvoma deťmi, ktoré pľuvali na ľudí, vyplazovali jazyk, správali sa ,,slušne\",ako sa na príslušnú komunitu patrí. tak som ju poprosila, aby sa postavila do radu za mňa, lebo čakám skoro 20. minút. jej odpoveď bola, že ona sedela s deťmi vonku na lavičke. Tak som ju ešte raz upozornila, že keď môžem čakať ja invalida s barlami v rade, môže aj ona. Nepustila som ju. Ale čo ma najviac udivilo, ten rad za mnou sa tváril, že ja rozprávam v svahilčine a oni vlastne nerozumejú.
čo z toho vyplýva: každý stojí za seba! nik ti nepomôže, každý sa tvári - ja nič ja muzikant. už ani ja vám milý moji zbabelci nikdy nepomôžem, nič nebudem vidieť, ani počuť.nech si vypisujú anonymne, a nech čakajú že to vyrieši niekto iný za nich.
Peter | 16-08-2017 15:22:10
pomôže tu systém poradových čísel ako na polícii - na display sa zobrazí moje číslo a pristúpim k okienku a je vybavené.
demokracia | 16-08-2017 15:08:02
ihned po nedavnej rekonstrukcii posty ma napadol zlepsovak - co keby tak prirobili \"hada\" na cakanie - mam na mysli nerezove zabradlie v tvare \"hada\" (tzv. labyrint) a kazdy, kto pride na postu stoji ihned v rade a az tesne pred okienkami by pristupil k tomu prazdnemu. Urcite by nebola ziadna moznost na predbiehanie sa.
pre Renata | 16-08-2017 15:05:16
ale môže zabezpečiť,aby sa takýmto nepríjemnostiam predišlo.
Renáta | 16-08-2017 11:07:19
Nehnevajte sa na mňa , akože vedúca pošty má riešiť predbiehajúcich sa ľudí ? A čo sme v materskej škole ? Veď na poštu chodia dospelí a keď tí si nevedia urobiť poriadok s tým, že ho niekto predbehne čo má akože urobiť vedúca. ? Má prísť a povedať : \" nono to sa nesmie \" vziať za ručičku a postaviť ho nakoniec radu ? Každý jeden z vás má ústa , tak si ich otvorte keď treba .... každý máte telefón , ak je dotýčný ktorého napomeniete vulgárny zavolajte MsP alebo 158 .... čo ste nesvojprávny ? Či radšej budete čakať a vypisovať kritiku na poštu , na tých a hentých. Šak skúste aj vy niečo urobiť a nie len hovoriť čo majú robiť tí druhí.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign