Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Poďme sa baviť POZITÍVNE

Erik HercegDátum17. 01. 2012 23:52:00TémaPozitívne
570

Veľa ľudí naokolo počujem sťažovať sa, aká je zlá doba, akí sú zlí ľudia naokolo, aký je zlý dnešný svet. V správach dominuje kriminalita, nešťastie, tragédie a katastrofy - veď to sa predáva najlepšie a my to kupujeme. Možno tí, čo neustále upozorňujú na negatíva, majú pravdu. No ja to vidím trochu inak.

Okolo mňa je veľa správnych ľudí. V práci je šéf, ktorý sa snaží dostať zo mňa maximum a tak ma posunúť v osobnostnom raste. Medzi mladými vidím animátorov venujúcich sa mládeži - vedú ich správnym smerom. V občianskych združeniach stretám aktivistov, ktorým záleží na kultúrnych hodnotách a záchrane dedičstva našich predkov. Predstavitelia obce si uvedomujú dôveru, ktorú dostali a v rámci svojich možností robia maximum. Medzi podnikateľmi stretávam tých, ktorým záleží aj na zveľaďovaní spoločného majetku. Vo farnosti sú ľudia, ktorí v iných podnecujú lásku, dobro a pokoj.
A hoci majú svoje muchy, ja vidím viac to pozitívne, čo po nich zostáva. Nikto z nich nestojí o priamu reklamu. No ich skutky hovoria za všetko a tie by som Vám chcel priblížiť v ďalších článkoch.

Som len šťastným človekom, ktorý je náhodou obklopený správnymi ľuďmi? Alebo mám zastretý zrak a nevidím, čo sa okolo mňa reálne deje? Nie, len sa snažím vnímať viac pozitívne veci ako negatívne. Z pozitívnych si brať príklad, z negatívnych sa poučiť a povedať si, že život je ťažký ale každé trápenie je tu pre to, aby nás posilnilo a spravilo lepšími.

Ako vnímate túto dobu, tento svet, vaše okolie VY? Vidíte aj vy to pozitívne alebo tiež patríte medzi tých druhých - "realistov"? Poďme sa baviť POZITÍVNE.


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
ja si na jedno "pozitívne myslenie"spomínam veľmi dobre: | 23-04-2012 10:34:55
Děti svobodné Číny
Trojnásobný Hrdina SSSR, Ivan Nikitič Kožedub.

Viděli jsme mnoho jiných měst a vesnic. Ale tím nás Čína nepřekvapila. Překvapila nás, jak pracuje, jak radostně žije. tady žijí všichni velikým pracovitým životem. I profesor, oblečený jako prostý zedník v bluzu a kalhoty modré barvy, generál s tváří prostého vojáka, i student -- syn dělníka, i žák pionýr.

V Šangaji jsme viděli vojáky čínské lidové armády. Mladé, opálené, s rozzářenými mužnými, vážnými obličeji. Šli širokým proudem a zpívali "Píseň o Stalinovi".

Hle, opět pekinské letiště! Odlétáme zpět do Sovětského svazu. Doprovázejí nás naši přátelé, čínští soudruzi. Opět, jako při příletu, jsou vpředu pionýři. Mnozí z nich drží v rukou živé holubice.

Holubice -- to je znamení míru.

Je čas se rozejít. Obstupují nás se všech stran dospělí i děti. Všude vidíme přátelké tváře.

Neočekávaně mě někdo zatahal za rukáv. Ohlédl jsme se. Přede mnou stála Chej-ni. V rukou držela holubici. Holubice měla na krčku ručně zrobený papírový kroužek., na kterém bylo neumělou dětskou rukou napsáno rusky i čínsky: "Stalin -- mír! Mao Ce-tun -- mír!"

Pak dívenka vzala holubici, mocně se rozmáchla a pustila ji vzhůru. A hle, k holubici, kterou vypustila Chej-ni, připojili se ještě desítky holubic, které vypustili ostatní pionýři při společném volání dopělých i dětí:

"Ať žije Sovětský svaz!"

"Ať žije mír!"
sintavanka | 23-04-2012 10:23:27
Fakt prekny clanok, ktory ma prave nabil mojou polostratenou pozitivnou energiou, myslou :-) Aj prispevky su vwelmi obohacujuce, dakujem :-)
Mozem s vami vsetkymi len suhlasit, temer v kazdom clanku - prispevku som nasla nieco s cim suhlasim a vnimam vec podobne, alebo temer rovnako.
Aj ja mam Sered rada, aj jej okolite dedinky a ludi v nich :-) tak majte pekne dni
dobro | 20-01-2012 19:00:17
Ja tvrdim cely zivot, ze nasu pozornost si zasluzia ludia, co nieco dosiahli pracovne, sukromne, dobrocinnostou a o tom by mala denne pocut verejnost. To, co nam denne nuka spravodajstvo, je jednostranne a zial prevazde negativne. Staci porusit zakon a uz som "hviezda" v mediach. Taky priklad nie je ok. Malo by to byt vyvazene, a nie denne pocuvame takmer hodinu o zlodejoch, podvodnikoch, nestastiach, akoby na druhej strane vahy nebolo dobro.
aaaa | 20-01-2012 09:28:45
V Seredi sa veru dejú aj dobré veci, odkedy sme v ne začali veriť. Ja vravím stále, že nás sereďanov zlaté časy ešte len čakajú! Poznali sme, čo je to byť dierou a teraz pomaličky dokazujeme, že dierou nie je. Sereď je svojou polohou a prostredím jedno skvelé miesto, ja ho mám rád.
Zuzana | 20-01-2012 09:14:31
Vidím, že v Seredi sa dejú aj dobré veci a nie sú tu len samí frfloši :) - hurá, konečne sa môžme baviť pozitívne :)
Súhlasím s autorom článku:
Okolo mňa je veľa správnych ľudí, ktorí robia poctivú a dobrú robotu. Nepovedia "nie", ak ich poprosia o pomoc. Veľa známych pomáha nezištne, dávajú kopec svojho času iným. Sú medzi nimi podnikatelia, ale aj študenti, učitelia. Viete, čo sa mi potvrdilo? Že za dobré sa im svet (či Boh, alebo osud...vesmír, nazvyte to ako považujete za vhodné)dobrým odpláca. Aj keď mnohí budú oponovať, že to tak nie je, že majú inú skúsenosť.. ja tvrdím, že to tak funguje.
aaaa | 20-01-2012 06:56:50
Ja tiež patrím medzi tých, ktorý považujú život za vzácny dar. Skutočne je toho toľko za čo môžem každý deň aj sto krát ďakovať. Páčil sa mi príbeh A.B, a moc mi to pripomenulo príbeh, ktorý som včera čítala. Osobne nemám moc rada ak sem pridávajú ľudia link-y, ale tento mi moc pripomína príbeh pani A.B, kde liečiteľom je len viera zopár ľudí. http://www.2012rok.sk/wp/2012/4968-gregg-braden-liecenie-rakoviny-pomocou-nasej-vlastnej-emocnej-technologie-video
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 19-01-2012 21:40:57
A.B. | 19-01-2012 21:38:01 | - srdecna vdaka za Vas pribeh.
A.B. | 19-01-2012 21:38:01
V zivote je vela krasnych veci, za ktore mozme dakovat. Mnoho si ludi si neuvedomuje, aky bohatý je ich zivot. To, ze nam nieco chyba, casto zistime, az ked toho niet, ked nam to uslo ..zdravie, stastie, laska......pre X -ludi je to bazalna vec ako teplo, jedlo, praca, prilezitost ....
Ale verim tomu, ze mnohi z nas prezili nieco, co nas naplnilo vdakou a nadejou. Nieco naozaj POZITíVNE. Mozno nieco, co pomoze v nadeji tym, ktorí citaju tieto slová...
Ked bojoval moj syn o zivot - pred 6 rokmi - nikto, vratane osetrujuceho personalu, neveril, ze prezije. Napriek tomu som sa prehrnala clankami s dobrym koncom, aby som nestratila nadej. Nedufala som v nu, len som potrebovala vediet, ze aj zazraky sa deju. Nasla som tych zazrakov viac. Casto pomohli aj cudzi ludia dobrym slovom. Nakoniec sme si osobny zazrak prezili. 16. januara mal nas zazrak 6 rokov, zajtra pojde na zapis do skoly a je nadpriemerne sikovny....vdaka osetrujucim zdravotnikom pocas prvych rokov jeho zivota... Preto prosim dalsich pozitvnych ludi, aby sa podelili o pekny zazitok. Mozno pomoze rodine vo vedlajsom vchode...
Dakujem autorovi tohto clanku za zmenu . snad sa najde vela diskutujucich ludi s pozitivnym ladenim.
milan | 19-01-2012 15:58:07
Treba mysliet pozitivne. Ked sa ale nedari, vzdy to zachrani tato veta: este ze nie som kapitanom, ktory potopil lod za 400 milionov eur :-DDDD
shelley | 19-01-2012 11:22:19
Že aký je rozdiel medzi ruským optimistom, pesimistom a realistom? Ruský optimista sa učí po anglicky, pesimista po čínsky a realista sedí doma a čistí si Kalašnikova!
Registrovaný Michal Irsák ml. Michal Irsák ml. | 18-01-2012 19:15:13
Rad si pockam na dalsie clanky s konkretnymi prikladmi. Pretoze to, co je na teme zaujimave su aj motivacie. Co stoji za pozitivizmom cloveka?
Re: Michal Irsák ml. | 18-01-2012 12:45:38
Michal, presne o tom to chcelo byt. Nie o tom, aky je svet, ale o tom, ako ho vnimame. Ci si vsimame aj tie pozitivne veci, alebo ci ich prehliadame. V dalsich clankoch by som chcel pisat prave o konkretnych prikladoch. Ak viete o pozitivnych prikladoch, ktore stoja za zmienku, dajte o nich vediet ostatnym. "Nakazte" pozitivizmom aj ostatnych. Napiste o nich do kategorie Pozitivne.
Registrovaný Michal Irsák ml. Michal Irsák ml. | 18-01-2012 11:15:18
Vdaka za clanok, je velmi zaujimavy. Podla mna sa tu vsak bavime o mentalite. Ani nie tak o tom, aky kto ma zivot a aka je doba. Poznam ludi, ktori ziju naozaj v tazkych zivotnych podmienkach; prechadzaju roznymi skuskami a predsa maju ovela pozitivnejsi pohlad na zivot ako ludia, ktori maju sto dovodov vidiet zivot pozitivne a su pesimisticki v kazdom ohlade. Vec je v mentalite cloveka. Na tu istu vec, realitu budu stale dva pohlady. Ja uprednostnujem ten optimisticky, pretoze nie je v mojej moci zmenit samotnu realitu (iba v niektorych pripadoch), ale je v mojej moci to, ako danu realitu budem vnimat. Tu by dakto mohol namietat tym, ze takto unikame od konceptu pravdivej reality a sme naivni a idealisti. Kto vsak dokaze stanovit v danej chvili, na ktorej strane sa nachadza pravda? Ako s poharom v ktorom je voda do polovice. Je poloprazdny alebo poloplny?
Celkovo je tato tema velmi zaujimava a najma velmi rozsiahla. Dalo by sa vela napisat, ale chcelo by to, bavit sa o konkretnych pripadoch.
milan | 18-01-2012 10:51:21
Cyro ked ti vadia sukromne TV tak si zapni verejnopravnu. Po pol hodine si zrely na samovrazdu.
Cyro | 18-01-2012 10:31:47
Tak tak.... Vyskrtnut zo zivota pozeranie Tv ani nie tak celkom tv ako sukromnych tv stanic... Tie ich krimi serialy a krimi spravy , esteze existuju prirodopisne kanaly...
Braňo | 18-01-2012 09:18:10
Ja som pesimista! Má to ale dve pozitíva :-)
1, ak sa splnia moje pesimistické očakávania, tak môžem všade tvrdiť, že ja som Vám to hovoril...
2, ak sa mi nesplnia, tak som pozitívne prekvapený!

Takže, kto chce byť pozitívne naladený, tak musí byť pesimista :-)
andy | 18-01-2012 06:35:54
So mňa sa stal optimista, keď som prestal pozerať televízor! :)))) To je neskutočné čím všetkým nás to kŕmia! A k životu to naozaj vôbec nepotrebujeme! Teda 99% správ určite nie!
Marek Čirka | 18-01-2012 00:16:28
Myslim, ze odkedy chodim na SOL, citam clanky a diskusiu, ste asi druhy optimista. HURA!! nie som konecne sam.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign