Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Po vyjadreniach niektorých poslancov začínam chápať, prečo na rokovaní OZ väčšina z nich stále mlčí

Miloš MajkoDátum21. 12. 2017 16:45:40Témaobec Šintava

Počas mojich návštev rokovaní obecných a mestských zastupiteľstiev v mnohých dedinách a mestách, som zažil naozaj veľa perličiek. Mimo iné aj pokusy starostov i poslancov smerujúce k  zabráneniu filmovať rokovanie, osočovanie, urážanie a hlavne - neskutočnú neznalosť základných zákonov a právnych predpisov, ktorými sa samospráva musí riadiť. To zdôrazňujem a v tomto je stav prakticky vo všetkých samosprávach rovnaký, alebo minimálne podobný. Až sa naozaj vážne zamýšľam nad tým, či  je to náhoda, alebo si občania také množstvo nevzdelaných (niekedy až hlúpych) poslancov volia z neznalosti albo úmyselne.

Človek si urobí výborný názor hlavne tam, kde je na rokovaniach často  a kde tak má možnosť spoznať jednotlivých poslancov bližšie hlavne na základe ich ústnych prejavov priamo na rokovaniach, pripomienkach k prerokovávaným bodom programu  a z vystupovania ako takého.

Žial, väčšinou je stav taký, že aktívne sa do chodu obce alebo mesta zapája iba niekoľko poslancov (nie je výnimkou že len jeden), alebo žiaden.  Natíska sa mi teda otázka, prečo títo ľudia vôbec kandidujú...

- - -

Na poslednom rokovaní OZ v Šintave sa poslanci OZ dohodli, že vo veci požiadaviek spoločnosti Lodenica  s.r.o., resp. hrozby znemožnenia prístupu pre obec na súkromný majetok spoločnosti, sa uskutoční rokovanie s majiteľom a konateľom spoločnosti. K tomuto došlo a na vyslovenú žiadosť jednej zo strán, sme boli prítomný s kamerou. Starosta obce na rokovaní prítomný nebol.

Rokovania sa zúčastnili štyria poslanci OZ  -  Ing. Marta Mizerová, Ing. Michal Lipovský, Martin Polák a Slávka Režňáková a zástupcami spoločnosti boli informovaní o vývoji kauzy od jej začiatku až do súčasnej doby. Padli aj návrhy prednesené poslancom Lipovským na odpredaj niektorých pozemkov obci, aby mala firma "pokoj" od obce. V. Jurčaga si návrh trpezlivo vypočul a rezolútne vyhlásil - "nepredám ani meter"!  Postoj viac ako pochopiteľný a V. Jurčaga ho hneď aj odôvodnil: "takmer desať rokov je on a jeho rodina verejne osočovaná, zosmiešňovaná a poškodzovaná úmyselným konaním najskôr poslancom OZ a následne starostom obce Miroslavom Holičkom. 15 rokov firma toleruje zásahy na súkromnom majetku bez akejkoľvek náhrady a všetka ich ochota vychádzať obci v ústrety sa im vracia arogantnými útokmi zo strany starostu. Končia s toleranciou voči starostovi  a začínajú sa správať ako vlastníci."  Nato sa poslanec Lipovský vyjadril, že keď robí problém súkromná firma obci, tak aj obec má možnosť odplaty a to napr. odstavením vody Lodenici, nakoľko sa prípojka nachádza na obecnom - verejnom pozemku.

Úprimne, po vyjadrení poslanca Lipovského som sa poobzeral, či na mieste nie je aj iná kamera a či tam niekto nenatáča reláciu "Skrytá kamera". Dovolil som si zložiť rámik s fotografiou muzikanta miestej kapely zo štátneho znaku SR a upozorniť poslanca Lipovského, že na stene už takmer tridsať rokov nevisí lev s hviezdou, a že momentále sa píše podstatne iný dátum, ako ten, v ktorom sa vzhľadom na vyjadrenie evidentne pán poslanec pozabudol. Poslanec Lipovský totiž nerozlišuje verejný majetok od súkromného a z toho vyplývajúce práva a povinnosti pre každého z nás. Lipovského a Holičku nevynímajúc.

Ďalšiu perličku do priestoru vypustila poslankyňa a zástupkyňa starostu M. Mizerová. Vyzerá to teda tak, že ja začínam chápať, prečo na rokovaní OZ väčšina poslancov stále mlčí. Pri spomienke na verejné odhalenie diskriminačného a možného korupčného správania poslankyňou Matulovou chápem, že niekedy je "mlčať zlato". Otázka ale potom stojí - majú takíto poslanci pre občana zmysel?

 


Video k článku:


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Jurcaga | 15-01-2018 08:15:48
Na tieto aktivity sa zameriam v marci.samozrejme,ze dam vediet prostrednictvom SOL vsetkym,co som zistil.
Otázka | 15-01-2018 07:39:50
Jurcaga | 23-12-2017 17:05:46
Pán Jurčaga zistil ste ako je to s tými pozemkovými spoločenstvami? Tiež by bolo dobré zistiť, prečo obec nemá na listoch vlastníctva pozemky pod ihriskom a čerpačku a sú zapisované urbárnikom a podľa zákona sa takéto pozemky nevydávajú viď príspevok nižšie Poslancom | 22-12-2017 00:25:04
k videu | 30-12-2017 20:50:23
OZ skúša trpezlivosť Jurčagovcov a ich firmy. A poslanci a starosta sa veľmi nezodpovedne k tomuto postavili, občanov nechali \"napospas\" osudu súkromnej firmy.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 30-12-2017 13:43:55
Urcite si nemyslim, ze skoncilo patom.

Mate obecneho \"hrdinu\", ktory ma \"vsetko pevne v rukach\". Dajte mu sancu ukazat, ako pevne a co v rukach vlastne ma... ;-)
Jurcaga | 30-12-2017 13:40:04
Nie,patom neskoncilo. Nase navrhy,ako a za akych podmienok bude moct obec vyuzivat nas majetok je na obci od 10.oktobra.len starosta a niektori poslanci sa stavaju do pozicie,ze oni budu diktovat podmienky nam a pritom maju neskutocne naroky. Nepokusili sa ani o jeden realny navrh okrem realneho vyhrazania sa na nasu adresu. Preto trvame na nasich povodnych navrhoch,ze potrebne priestory dame obci do prenajmu a dali sme vymerat na nase naklady aj potrebnu velkost pozemku. Boli sme vsak zo strany starostu odmietnuti.
Občan | 30-12-2017 13:17:11
Takže rokovanie skončilo patom...preto by bolo vhodné video z neho zverejniť celé
Jurcaga | 29-12-2017 13:44:27
Pre otazka. Nas navrh je uz 6 tyzdnov na urade. Zatial je ticho. Caka sa na zazrak,ktory urcite nepride. Takze na rade,respektive na tahu je uz iba obec. Len neviem ci to do 1.1.2018 stihne.
Otázka | 29-12-2017 09:39:29
S akým záverom skončilo toto rokovanie ? Vďaka za odpoveď.
odpoved | 26-12-2017 07:03:27
Spoločnosť Pozemkové spoločenstvo Šintava bola založená 15. decembra 2003
Firma Pozemkové spoločenstvo Šintava je zrušená od 30.4.2008
https://www.finstat.sk/37849140
Spoločnosť Pozemkové spoločenstvo I, II, III Šintava bola založená 11. júna 2008
https://finstat.sk/42154847
Jurcaga | 23-12-2017 17:05:46
Pre Marek Asi pred rokom prehlasil Holicka na schodzi OZ ze predsedom urbarskej spolocnosti v sintave je on. Tak po novom roku skusim zistit ako sa veci maju a dam prostrednictvom SOL vediet vsetkym co som zistil.
Marek | 23-12-2017 14:41:07
V Šintave nie je založená žiadna urbárska spoločnosť, čo asi niekomu vyhovuje. Veľa ľudí má urbárske pozemky, ktoré obrába resp. spravuje tretia osoba, ktorá z toho profituje a majitelia pozemkov majú oči pre plač.
Jurcaga | 22-12-2017 11:06:37
Pre Evelyn. Oficialne neviem,ze Holicka skoncil v hrdej funkcii presedu urbarskej spolocnosti,ale ak je to tak,dufam,ze spravodlivo rozdelil urbarnikom financie ziskane jeho cinnostou napriklad za vytazene a odpredane drevo z urbarskych lesov,pripadne prijmy za prenajom ostatnych komodit patriacich clenom urbarskeho spolku. Ja zatial neviem zeby sa nieco take v ramci spolocnosti riesilo. Nuz ocakavam,ze sa riesit s konecnou platnostou bude.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 22-12-2017 08:06:45
Takze poslankyna Mizerova panovi starostovi hovori inokedy.
Za obcanov, ktorych starosta VEREJNE OSOCUJE a uraza sa na zastupitelstve nepostavi, tam drzi Bobrika mlcania. Potom niekde v ustrani medzi styrmi ocamni mu nieco povie?

Tak to je uz ucinne hrdinstvo pani Mizerova. Ako som Vam povedal - skuste sa zamysliet nad Vasou pretvarkou a falosnostou. Ste verejnym cinitelom a v obci mate nieco znamenat nielen odborne, ale aj moralne.

Keby niektore Vase vyjadrenia neboli zaznamenane na videu - nikdy by som neveril, ze ste boli schopna ich povedat.

Obcan musi vidiet, ako rozmyslaju a konaju poslanci. Postupne sa to dozvie.
Šintava - Žiadosť na poslancov | 22-12-2017 02:53:23
Touto cestou chcem požiadať poslancov aby na budúcom oz zaradili do programu bod kde p. Jurcaga bude mat priestor povedať ako bolo ked kupoval lodenicu. A taktiež opätovne požiadať holicku aby predložil mandát kto a kedy ho poveril dať lodenicu na sud. Hovoril ze s tým nema žiadny problém ale akosi to poverenie este nikto nikdy nevidel a uz by bolo na čase aby si ho na stôl vycapil ako tu falošnú plaketu.
Evelyn | 22-12-2017 01:13:27
Poslancom | 22-12-2017 00:25:04 - výborne. Dajte to prečítať aj bývalému hrdému predsedovi urbárskeho zväzu alias Holičkovi nech sa konečne poučí
Poslancom | 22-12-2017 00:25:04
Zákon č. 503/2003 Z.z. | 21-12-2017 12:34:46

Poznámka k videu z obecného zastupiteľstva 4.12.2017 pre pána starostu. ako mohol bývalý starosta kúpiť pozemky pod lodenicou , aby nekŕmil urbárnikov bludmi...
Zákon zaviedol náhrady za pozemky, ktoré vlastníkom, oprávneným osobám nemožno vrátiť z taxatívne uvedených
dôvodov ( napr. na pozemku sú telovýchovné a športové zariadenia, zriadená záhradkárska alebo chatová osada, botanická záhrada, arborétum šľachtiteľská plocha, pozemok je zastavaný, je vo vlastníctve fyzickej osoby, pozemok sa nachádza v obvode na projektu pozemkových úprav, ktorého vykonanie bolo schválené). V týchto prípadoch sa oprávnenýmosobám poskytnú náhradné pozemky vo vlastníctve štátu, v primeranej výmere a bonite v akej boli pôvodné pozemky a to ak možno v tej obci, v ktorej sa nachádza prevažná časť pôvodných pozemkov a ak s tým oprávnená osoba súhlasí. Okrem poskytnutia náhradných pozemkov je možné oprávneným osobám za pozemky, ku ktorým sa vlastníctvo nevracia poskytnúť finančnú náhradu. Finančnú náhradu za pôvodné pozemky poskytne Slovenský pozemkový fond podľa druhu pozemku v čase jeho prechodu na štát alebo na inú právnickú osobu.
Teraz by sa mal pán starosta pýtať pozemkového fondu prečo zapisuje urbárnikom pozemky pod štadiónom a tých kvalifikovaných pracovníkov úradu, prečo sú pozemky pod štadiónom vedené na liste vlastníctva 2169.2173,3045,3046 ako orná pôda ...
http://merit.slv.cz/KSTT/32Sp16/2007
Napadnutým rozhodnutím Obvodný pozemkový úrad v Galante ako orgán príslušný podľa ust. § 5 ods. 2 zák. č. 503/2003 Z. z. o navrátení vlastníctva k pozemkom (ďalej len zákon), v súlade s ust. § 46 z. č. 71/1967 Zb. o správnom konaní (ďalej len správny poriadok) rozhodol vo veci uplatneného nároku oprávnených osôb 2. až 177. tak, že oprávnené osoby spĺňajú podmienky § 3 ods. 1 písm. d/ zákona na navrátenie vlastníctva k pozemkom, ktoré boli odňaté bez náhrady postupom podľa z. SNR č. 81/1949 Zb. o úprave právnych pomerov pasienkového majetku bývalých urbárnikov, komposesorátov a podobných útvarov. Keďže časť pozemkov je vo vlastníctve fyzických a právnických osôb a časť je zastavaná nie je možné ich navrátenie a oprávneným osobám sa priznáva právo na náhradu za ich podiel z nehnuteľností v k. ú. D., ktoré sú evidované v pk.vl.č.201 v celkovom sumárnom podiele 109303706670192/245797542144000 = 44,46899904563%, podľa prehľadu uvedeného v napadnutom rozhodnutí v súlade s identifikáciou parciel č. j. 744/04-B zo dňa 21. 1. až 10. 2. 2005 doplnenej 11. 1. , 21. 1. a 30. 1. 2007.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign