Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Parkovanie a s ním spojené novo pripravované VZN je mestom prezentované stále málo

Miloš MajkoDátum12. 05. 2012 17:52:15TémaMestský úrad

Na oficiálnej stránke mesta  Sereď, sa objavila v tomto roku v poradí asi tretia otázka od občana na vedenie mesta, na ktorú občanovi obratom odpovedal  Radko Heriban:

10.05.2012 08:27 - Parkovacie miesto
Peter Palečka
Chcel by som sa spýtať, v akom štádiu je možnosť prenájmu parkovacieho miesta na Železničnej 1123 a aké podmienky je nutné splniť na prenájom. Mám totiž dlhodobo pridelené služobné auto ktoré používam aj na súkromné účely a vlastné auto nemám a ani neplánujem kúpiť. >>odpovedať

11.05.2012 13:20 - RE: Parkovacie miesto
Radko Heriban
Možnosť vyhradenia parkovacieho miesta bude pre FO možná najskôr od prijatia nového VZN o parkovaní, ktoré sa bude prerokovávať na Mestskom zastupiteľstve dňa 12.6.2012. Ak bude VZN prijaté, až potom bude možnosť vyhradiť parkovacie miesto. Navrhovaná ročná sadzba za vyhradenie 1 miesta je 200 €. Vyhradiť miesto sa bude dať aj pre vozidlá s iným EVČ ako galantským, ale len pre potreby fyzických osôb. Mesto nebude skúmať na koho je auto registrované. Bližšie a presnejšie informácie Vám poskytneme po mestskom zastupiteľstve po 13.6.2012. V prípade bližších otázok ma môžete kontaktovať osobne na MsÚ alebo na čísle 0918 963 237, prípadne radko.heriban@sered.sk


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
jaaaaaaaaaaa | 15-05-2012 18:11:49
Teeda,to je ale nespravodlive,ani ja som tadial nesla este ani raz a postavilo sa to aj z mojich dani.. :( Preco ste mi to urobili?Teraz kvoli tomu nebudem vedet vecer ani zaspat.Navrhujem,aby sa spoplatnilo aj pouzivanie chodnikov.Ved sa to stavia aj z nasich dani a nie po vstkych chodime..
nespravodlivé | 15-05-2012 16:01:33
ale ja nie zo Serede do čepena ako pán sťažovateľ,že z jeho daní sa robia parkoviská a nepoužíva ich!J
Robo Horvath | 14-05-2012 22:33:57
a ....? Po chodníkoch chodíme všetci.
nespravodlivé | 14-05-2012 15:49:54
Ja tiež nechodím po chodníku do čepena a .....?
Registrovaný Daniel Loffler Daniel Loffler | 14-05-2012 12:36:17
teraz nie som si isty, ale zda sa mi, ze sam p. Radko Heriban ma nejaky hokej v tomto VZN. Alebo samotny navrh, ku ktoremu sa mame vyjadrovat nie je v sulade s tym, k comu sa naozaj mame vyjadrovat??? Alebo v tom mam hokej ja?

Vdaka p. Veselickemu (naozaj vdaka, sam by som nemal chut sa prehrabavat v tych materialoch), ktory mi poslal link na dane VZN, tu je pre vsetkych, ktori by mali zaujem si ho tiez pozriet:
http://www.mz.sered.sk/materialy/vo_11_14/20120214/20120214_Z13A_pripravavzn.pdf

Navrh tohto VZN, som si teda prestudoval. A mätie ma tu nasledovne:
1. P. Heriban hovori, ze mesto chce vytvorit vyhradene parkovacie miesta na Garbiarskej ulici, co je riesene vramci VZN. Ja som to tam nikde nenasiel. Je tam rozpisana vseobecna forma VZN, no ziadne konkretne parkoviska, zamery, miesta, ulice. Ziadna priloha, odkaz na dodatok k VZN, v ktorom sa bude definovat zoznam vyhradenych parkovacich miest a pod.
-takze sa mame vyjadrit k vseobecnej forme VZN, alebo ku konkretnej planovanej realizacii a navrhu vyhradenych parkovacich miest?

2. V diskusnom prispevku, p. Heriban, tvrdi, ze „Vyhradiť miesto sa bude dať aj pre vozidlá s iným EVČ ako galantským,“, no vo VZN sa pise: §3 odsek 4: „4. Vyhradené parkovacie miesta je možné fyzickej osobe povoliť len pre súkromné motorové vozidlo prihlásené v okrese Galanta“. LEN SUKROMNE motorove vozidlo a LEN z GALANTSKÉHO okresu.
-informacie su evidentne v absolutnom rozpore, ktora je teda spravna a aktualna???

3. Dovolte mi prosim jednu poznamku, skor z detailizmu, ako pragmatizmu: skuste mi niekto desifrovat skratku EVC. Zakon pozna pojem Evidencne Cislo Vozidla, cize skratka je ECV.
Erich | 13-05-2012 23:01:07
Tak teraz sa mi ten nápad už páči. Takto by sa dali riešiť aj rezidenti bez trvalého bydliska. Som plne za!
Robo Horvath | 13-05-2012 22:48:38
a aj cezpoľný ked ide do Blavy tak musí mať parking kartu inak je obtiahnutý s poplatkom
Robo Horvath | 13-05-2012 22:43:52
Erich, bolo by to uplne jedno na koho je auto napísane,každé auto parkujúce v noci na mestských plochách musí mať zaplatený poplatok a kontrola sa dá realizovať tiež jednoducho.
Erich | 13-05-2012 21:58:08
Robo Horváth - plný súhlas, teoreticky je to úplne správne. Akurát je potrebné vyriešiť cezpoľných, aby sa aj autá nepísali na staré mamy tak, ako sa teraz prihlasujú psy.
Robo Horvath | 13-05-2012 21:15:55
Najviac čo znečisťujú pieskoviská určite nie sú chovatelia psov,lebo dúfam že majú toľko pochopenia že sa tam chodia hrať deti,ale nočné túlavé mačky,ktorých je tu neúrekom a práve tie robia svoju potrebu do mäkkého podložia ako je piesok. Je to tak aj ked si to možno ani neuvedomujeme.

Ale ten vysoký poplatok za psa bol len ako príklad neopodstatneného poplatku. Ak chceme mať dostatok parkovisk tak treba jednoznačne prispieť. A to všetci čo sústavne parkujú na mestských plochách. Inak neviem z čoho chcete aby mesto stavalo ďalšie parkoviská. Každé auto ktoré parkuje na mestskom od 22:00 do 6:00 má mať zaplatený ročný poplatok aspoň toľko,ako za toho psa. Kopu parkovacích miesť by sa uvoľnilo hneď,lebo veľa ľudí má aj svoju garáž ale už staršie auto o ktoré sa neboja tak ho neparkujú na noc v garáži ale pre pohodlnosť pred činžiakom.
Tento model je možno trochu nepopulárny,ale spravodlivý pre každého pokiaľ chceme mať začo a dostatok zatrávnených parkovísk.
Robo Horvath | 13-05-2012 15:11:32
Pokiaľ sa dobre pamätám, tak o osratých trávnikoch a meste a o max pokutách a možnom riešení som tu dal článok možno ako prvý. Ja si psíčkarov nezastávam.
hmmmmmmmmmmmmm | 13-05-2012 15:00:42
Robo Horvat-kazdy to vidi z toho uhlu,ktory mu lepsie vyhovuje.Nehovoriac o tom,ze clovek uz neprejde po travnatom poraste,aby nestupil do psieho vykalu a najviac sa mi paci,ked sa zhluknu dokopy psickari a ich milacikovia veselo kadia do detskych pieskovisk-esteze ta mame a platis za vymenu piesku,aj my sa mozeme na to tak pozerat,ze je to platene z nasich dani a pri tom my psa nemame.A to nehovorim o psom zavijani,ked jeho majitel nie je doma.Je to fakt bombasticke cely den to pocuvat....Takze sa trosku zobud.
pre Roba | 13-05-2012 14:36:13
3 strany...

Od parkovania ku Psom...
Od slušákov k hovad.....
Je to o ničom a riešenie je tak jednod...

Geniálne....
Nech žije Robo Horváth.
vedátor,veštec a génius
Robo Horvath | 13-05-2012 13:07:32
Podľa mňa je to o ničom. Ďalšia selekcia a nespravodlivosť v meste. Napr. za psa platíte v činžiaku tuším okolo 33 eur ročne. Ten pes neparkuje trvalo na mestskom,netreba mu stavať z našich daní parkovisko,netvorí smog iba sem tam kôpku ktorú slušák majiteľ dvihne a hovädo nie, ale zato platíme mestu aj ked mesto nemá na psov skoro žiadne výdavky. A na strane druhej za autá ktoré trvalo parkujú na mestskom pozemku, kde im mesto za naše dane postaví parkoviská a tvoria smog neplatíme nič. A na tretej strane ako na to doplácajú tí ľudia,ktorí nemajú autá,alebo neparkujú pred činžiakmi na mestskom a defakto nepotrebujú aby im mesto budovalo parkoviská, ale zato mestu poctivo celý život platia dane,ktoré sa potom dávajú na budovanie parkovísk pred činžiakmi.Spravodlivosť je opäť niekde v zadku. To čo navrhujete je zas len niečo skopírované ale nič to riešiť nebude. A pritom riešenie je úplne jednoduché ale hlavne spravodlivé.
anonym | 12-05-2012 21:35:32
Keby prišlo čisto teoreticky k situácii, že všetky terajšie parkovacie miesta sa zmenia na vyhradené (spoplatnené) parkovacie miesta, kde budú parkovať tí, ktorí vyhradené miesto nebudú mať zaplatené? Čo potom? Myslí sa aj na plebs?
Parking | 12-05-2012 18:36:56
http://www.seredonline.sk/clanky/radko-heriban-predstavuje-navrh-parkoviska-na-garbiarskej-ulici/
...... | 12-05-2012 18:23:25
Nie EVč ALE EčV...
Registrovaný Marek Sladký Marek Sladký | 12-05-2012 18:08:15
200€ ročne pre môj rodinný rozpočet je veľa. Bol by som ochotný dať stovku. Aby sa nestalo, že to budú miesta len pre "úspešnejších" a ostatok bude parkovať ...

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign