Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Oživí sa komunikácia občanov s poslancami a vedením mesta prostredníctvom novín?

Miloš MajkoDátum03. 11. 2011 14:35:13TémaREDAKCIA
200

Najmä široká diskusia  ukazuje, že čitatelia novín majú záujem o komunikáciu s poslancami  MsZ.  A je pravdou, že táto je akosi prerušená, resp. práve cez noviny nefunguje tak, ako by mohla. A práve  SOL je platformou, ktorá napriek nedostatkom  (ťažko tolerovateľné a akceptovateľné útoky anonymov na konkrétne osoby)  s veľkou časťou obyvateľstva komunikáciu na úrovni môže priniesť. Inteligentná diskusia a teda spätná väzba obyvateľov ako na pripravované  tak na už vykonávané kroky a rozhodnutia vedenia mesta a poslaneckého zboru  môže byť veľmi užitočná a môže byť vodítkom v konaní ďalšom. Pretože mesto nie sú poslanci či jeho vedenie, mesto sme my všetci.

Sľúbili sme čitateľom, že my vyvinieme maximálnu aktivitu  voči ako vedeniu mesta tak voči poslancom a budeme sa snažiť hľadať model, ktorý dokáže ľudí zbližovať a veci posúvať vpred.

Dnes na  17.00 hodinu, sme telefonicky pozvali každého poslanca  MsZ  do štúdia  SOL, kde na neformálnom a dostatočne otvorenom stretnutí chceme diskutovať o cieľoch, ktoré by  SOL ako slobodné a nezávislé médium malo  v meste zaujímať. Naše možnosti sú mimoriadne široké a dnes je všetko je závislé najmä na vôli mesta, ktoré je povinné svojim občanom prinášať informácie korektné a včas.

Zopár poslancov  MsZ sa ospravedlnilo, s niektorými sme sa dohodli na stretnutí individuálnom. Väčšina však účasť na stretnutí prijala. Uvidíme, s ktorými sa nakoniec stretneme. V každom prípade veríme, že i keď nie už na tomto, tak na niektorom nasledujúcom nájdeme spoločnú reč a spôsob, ako dostať mesto i v oblasti médií do súčasnéj doby.


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Registrovaný Miro Motyčák Miro Motyčák | 08-11-2011 16:27:08
@Adela:
Je zaujimave, ze vy ma tak dobre poznate, ale ja vas akosi nie. Ale podla toho co o mne pisete sa zjavne opat mylite. Ale tak sto ludi sto chuti. Pre vas som arogantny clovek, ktoreho priorita je zisk. Ale ja si myslim, ze pre kazdeho cloveka, ktory ma naozaj pozna a nielen si to "mysli", ako vy, je to skor komicke prirovnanie. Ale to asi necham na posudenie druhych ludi. Majte sa pekne a pokial sa ospravedlnujete len za to, ze vam to niekto navrhne a nie preto, ze by ste to tak citili, tak je to asi zbytocne ;)
Adela | 08-11-2011 14:51:24
M.Motyčak :Keby som vas nepoznala,ani by som tu nič nepisala.Ste arogantny a myslim si,že prave zisk je vaša priorita.Nezavidim,kdo sa zviditelnuje,ten vyhrava,ale aj tak si myslim,že sme tu na ine,ako sa navzajom uražat a pod.Toto všetko vzniklo len z vašej snahy sa do niečoho hrabat,čo ste pred tym,ked ste neboli v komisii všetko inak brali.Aj vztah k tu otvorenym temam a zrazu,čuduj sa svete,kabat naopak a je z vas uplne iny človek.Myslim,že tu vas už niekdo nato upozornil.Inak mi tu bolo navrhnute,že sa mam ospravedlnit,mne to nerobi problem,len neviem,prečo mi to navrhuje človek,ktory s tym nič nema.Tak sa vam ospravedlnujem a začinam si zvykat,že prudi mlada krv,ktora,ked bude treba sa zmeni na vodu.Pekny den
Registrovaný Miro Motyčák Miro Motyčák | 08-11-2011 14:11:01
@Adela:
Prave ste predviedla, preco niektori podpisani prispievatelia odmietaju s Vami komunikovat. Nakydate na niekoho, koho ani nepoznate, ale do oci by ste mi to nepovedala, tak ako neadresujete svoje pripomienky, tomu, komu by mali byt adresovane, ale zbabelo ich vypisujete na net s tym, ze si ich mozno precita. A tym len robite zle meno vsetkym slusne diskutujucim anonymom, ktorych ju nastastie stale dost.
Mimochodom som bol navrhnuty do Pracovnej komisie pre obstaranie noveho uzmneho planu mesta. Kedze som architekt, tak som tu ponuku prijal, lebo sa to tyka rozvoju mesta s ktorym niesom velmi spokojny.

@Robo Horvath:
Pri tebe mi pride absolutne zvratene tvoje zmyslanie, ako vsetci vsetko robia, len kvoli osobnemu zisku a len preto aby nieco ziskali. Pravdepodobne vychadzas zo svojho vlastneho chovania, ale rad by som za seba povedal, ze to nerobim pre ziadny profit a beriem to len ako dobru skusenost. A uz sa tesim, ked sa zapojim do sutaze , ktoru mesto vyhlasilo na prvky drobnej architektury v meste. Ked sa mi nebodaj podari nieco vyhrat, tak uz vidim tie tvoje kecy o tom, ako som to ja vlastne vyhral, len ako umlcanie mojej "kritiky" a ako som kupeny a podobne dristy. Mozno by si namiesto mudrovania na nete, mohol vyjst z anonymity a nieco realne aj pre mesto zacat robit ;)
Robo Horvath | 08-11-2011 13:26:20
Adela, to boli prehnané slová,ktoré si zaslúžia omluvu a určite neposlúžia k riešeniu problémov.
Motyčák je ešte mláďa neskazené a nemyslím si že v tej komisii nejako významne zamieša karty a z čoho by následne profitoval ale určite je lepšie keď je tam ako keď by tam nebol. Je to mladá krv mladej generácie čo môže byť prínosom . Ako to tu už bolo písané, viac hláv , viac rozumu a už len dodám že aj viac možnej kontroly nad procesom. A aspoň sa trošku aj zviditeľní, že Miro :)
Adela | 08-11-2011 12:00:05
p.Sklenar,nepotykali sme si ,ale beriem to,je to vaš nazor a Erichovi,ano je tam viac hlav,mate pravdu,pekny den.
anonym | 08-11-2011 10:25:06
Adela, tiež si myslím, že na pána Motyčáka ste si dovolila viac než dosť. Nemali by ste takto osočovať podpísaného človeka, pokiaľ nevyleziete z anonymity aj Vy. Pán Motyčák je šikovný mladý muž a stojí si za svojim slovom. Vo všetkom súhlasím s pánom Sklenárom.
Ivan Sklenár | 08-11-2011 09:30:31
Milá Adela, niekto tu pred časom napísal citát, myslím že to bol český film "Adela ešte nevečerala". Keď som si to vtedy prečítal, zdalo sa mi to trochu prisilné. Ale s časom, ako čítam Tvoje duchaplné výroky, myslím, že ten autor sa vôbec nemýlil. Len tak na okraj, hovorila si niekedy s M.Motyčákom osobne? Ja ten názor aký prezentuješ na jeho adresu a tiež skúsenosti s ním vôbec také nemám. Veci by prospelo, ak by si vyliezla z anonymity a napísala tu niečo pod svojim plným menom. Zatiaľ je to od Teba len búchanie palicou po vode.
P.S. prepáč, že som si dovolil Ti tykať, ale myslím, že si to môžem dovoliť
Erich | 08-11-2011 09:18:30
Adelka, pán Motyčák sedí v komisii aj preto, že platí veta: Viac hláv, viac rozumu.

Táto veta zároveň vysvetľuje, prečo v tej komisii nie ste vy. Zvýšil by sa iba počet hláv.
Adela | 08-11-2011 08:49:25
Ďakujem za uprimnost
anonym | 08-11-2011 08:19:00
Keď hovoríne o transparentnosti, tak potom pre všetky zložky financované z rozpočtu mesta ako MŠ, ZŠ, DK. Mňa tiež zaujíma, kto robí vodárenské práce,rôzne opravy, maliarske práce.
Jozef | 08-11-2011 07:33:10
ja som si myslel, že si iba naivná, ale vidím, že si skutočne hlúpa.
Adela | 08-11-2011 06:16:48
A ako velky odbornik,by ste mal zareagovat komentarikom aj na diskusiu na nezverejnovanie faktur a ako čitam,tak aj sfuknut dotyčneho pana,ako sa to odvažil .
Adela | 08-11-2011 06:11:17
Miro Motyčak, ja viem prečo vas vybrali do komisie,prepačte .Lebo ste presne ten typ,čo vyhovuje,teda,že sa spravate ako velky geroj.Ste uplne haapy,že ste tam a ste podplatitelny a hlavne s ludmi uplne jednate ako s handrami.Bože uchovaj,keby sa malo z vas ozaj niečo stat,čo sa tyka funkcie.Vaše odpovede su diskutabilne,nestale,ako vietor fuka,tak idu aj vaše myšlienky .A v akej komisii vlastne ste?Sice,nie je podstatne,hlavne,že ste ,pekny den
Registrovaný Miro Motyčák Miro Motyčák | 08-11-2011 00:35:40
@Robo Horvath:
Ved mi teda nabuduce napis aj co ti mam na tvoje otazky odpovedat, aby si bol s nou spokojny ;)
Analyzovanim mojich odpovedi si z nich vyhodnotil malo kritickosti a tym padom uz som bol uz zapredany tym zlym vedenim mesta, ktore si nazasluzi nic ine iba kritiku? Pride mi to trochu paranoidne. Ale ja som svoje postoje nijak nezmenil aj ked tvoj pocit je mozno iny. Skus sa opytat priamo vedenia mesta, preco ma vybrali, predtym ako zacnes vynasat svoje unahlene zavery. Mozny keby si sa neskryval za svoj pseudonym tak by si tiez bol vybraty do nejakej komisie a nemusel len vecne kritizovat, ale aj sa realne pricinit o zmenu k lepsiemu.
Robo Horvath | 07-11-2011 22:20:09
Pre anonyma 21:38:21, no super už dlhší čas sa pohrávam z myšlienkou možnej relácie na SoL, kde by si redaktori pozvali hosťa či z vedenia mesta alebo poslanca a my čitatelia by sme redaktorom adresovali otázky čo nás zaujímajú. Samozrejme slušné a vecné. Keďže ste jeden z kandidátov anonym , môže byt môj návrh pre vás akceptovateľný ? Som si istý , že to bude pre nás všetkých veľký prínos a skutočne to pre naše mesto naštartuje transparentnosť. Čo vy nato ?
Erich | 07-11-2011 22:10:56
Aha, to bolo ešte pred voľbami:

http://www.seredonline.sk/clanky/kandidat-c-7-1/

1. spoluprácu s firmami, podnikateľskými subjektami, komunikácia, komunikácia a komunikácia...
5. informovanosť občanov prostredníctvom internetu (oficiálna stránka mesta, SOL)
Robo Horvath | 07-11-2011 21:52:25
Pre Miro Motyčák, zjavne si nepochopil moju otázku.
„nezdá sa ti to byť účelné,že ťa niekto strčil do komisie aby ti zatvoril ústa?“, ale to nevadí, skôr mi vadí ,že píšeš niečo čo som na teba nenapísal. Na slušnú a krátku otázku stačila slušná a krátka odpoveď, napr. nie nezdá a vec je pre mňa uzavretá. Ostatné je len zbytočná nepodstatná omáčka. Ale do budúcna si rád prečítam tvoje zapracované návrhy v komisii , ktoré budú prínosom pre naše mesto. Ale treba si konečne uvedomiť , že vďaka SoL a anonymom čo tu vytkli nesprávnosť , netransparentnosť a aj nezákonnosť určitých krokov mesta, sa začalo riešiť k spokojnosti a na prospech náš všetkych.
Erichovi | 07-11-2011 21:38:21
Prosím Vás o akom informačnom embargu zo strany mesta smerom k SOL tu píšete ? Kedy sa stalo , źe niekto z vedenia ,primátor,viceprimátor odmietol redaktora SOL ? P. Tóthová odmietli Vás , neprišli na rozhovor? Aká je pravda ? Kto sformuloval otázky a opýtal sa ? A prečo neodpovedajú v SME,Pravde a v iných diskusných fórach ,kde sa o Seredi píše a nie je ich málo .Použili ste už niekedy kanceláriu pre poslancov na Msú ,tiež bola na komunikáciu s občanmi zriadená ,boli ste v štúdiu SOL v kine NOVA ,keď tam SOL točilo rozhovory s poslancami ,primátorom , zástupcom ?
zvedavý | 07-11-2011 20:22:21
..aj príkaz zverejniť, prečo je celé desaťročia na MsBP zamestnaná jeho manželka?! To nám kto vysvetlí, p. kontrolórka/nechcem byť drzý/
seredan | 07-11-2011 08:34:54
Podla emailu od p. Karmazinovej dostal pan Ac prikaz od primatora vsetko zverejnit.

Akurat nechapem, preco toto sem musim pisat prave ja.
anonym | 07-11-2011 08:22:14
Beriem za správne, že sa na stránke SOL diskutuje aj anonymne, poukazuje sa na veci, ktoré by pre transparentnosť mali byť jasnejšie, aj čo sa týka zverejňovania faktúr MsBP, rodinkárstva na MsBP,hospodárenia s prostriedkami nájomníkov, ale aj kontrolovanie mestom. Prečo poslanci nedali do plánu kontrolórke, za toľké roky jej pôsobenia, kontrolu zameranú na MsBP? Kedy tam bola naposledy vykonaná kontrola.
Erich | 06-11-2011 23:59:36
Ono sa to tak hovorí - vyhrať diskusiu na internete je to isté, ako vyhrať paraolympiádu - síce si vyhral, ale aj tak si za debila :-D

Ale hlavne - nie je podstatné vyhrať, ale zúčastniť sa!

Momentálne informačné embargo z mesta smerom k SOL poškodzuje len a len mesto a jeho predstaviteľov. Pretože otvorenosť, komunikácia a transparentnosť nestačí mať napísané na papieri, ale treba to zaviesť do praxe. Vychovať si ľudí tak, aby princíp verejnej kontroly a občianskej spoločnosti fungoval. Nemajú to robiť pre seba - oni si to už neužijú. Je treba to robiť pre nasledovnú generáciu.

A že sa v diskusii objaví niekedy aj somár - takých máme voličov, toto sme my, občania mesta Sereď. Ako hovorí Forest - pre hlupáka každý hlúpy.
Registrovaný Miro Motyčák Miro Motyčák | 06-11-2011 23:37:10
@Erich:
Diky moc Erich. Som asi velky flegamtik, aby ma rozhadzali nejake komentare na nete,takze nehodlam nejak menit svoje prispievanie na SOL. Navyse som v poslednej dobe pomerne malo v Seredi, takze vdaka SOL mam expresne vsetky potrebne informacie. Co sa tyka noveho UP, tak momentalne je uz vypisana sutaz na zhotovitela s tym, ze otvaranie obalok by malo byt pravdepodbne 12.12. a dovtedy mozme len dufat, ze sa prihlasi co najviac ucastnikov, aby bolo z coho vyberat.
Erich | 06-11-2011 23:26:26
Pán Motyčák, dúfam, že sa nenecháte odradiť a budete o svojej činnosti informovať občanov aj prostredníctvom týchto stránok - to je tá správna cesta k tomu, aby ste ukázali, že nesedíte v komisii len preto, aby Vám niekto zavrel hubu. Vaše komentáre boli pre mňa prínosom a ja osobne som hlboko presvedčený, že Vy si miesto v komisii zaslúžite.
Registrovaný Miro Motyčák Miro Motyčák | 06-11-2011 23:11:43
@Robo Horvath:
Ako nemam brat osobne, ked povies, ze si ma niekto kupil ucastou v komisii? Navyse, ked ponuka na to, ci chcem byt v tej komisii som dostal, par dni pred tym, ako som pisal svoje komenty na SOL k revitalizacii? Prave si predviedol dovod , pre ktory niektori ludia proste na SOL neprispievaju. Ked ich nepravom obvini niekto "virtualny". Osobne mi je fuk, co si o mne kto mysli. Nemam ziadne plany na "karieru" na MsU, ani v zastupitelstve. Ale prisla mi to, ako dobra sanca vyskusat si, ako to tam chodi a mozno nejak pomoct mestu v tom, aby mala co najlepsi Uzemny plan. Inak je smiesne, ked mas pocit, ze ucast v komisii je nejaky lukrativny flek.
Erich | 06-11-2011 22:49:46
Pána Motyčáka vidím v komisii veľmi rád. Je mladý, šikovný a prinesie nový vietor - ak zostane vo svojich postojoch zásadový. Je to aj dobré znamenie od mesta, že v komisii môže byť aj niekto iný ako "starí páni" a dôkaz toho, že šikovní ľudia majú dvere otvorené aj v našom meste.

Čo sa týka komunikácie - neustále tu vidím dôvod nekomunikácie to, že sa ľudia nepodpíšu. Ja sa pýtam - načo potrebujete podpis? Aby ste niekoho perzekuovali za názor?

Ak by som ja spravoval inštitúciu narábajúcu s verejnými financiami, zverejním všetko aj nad rámec zákona. Nie kvôli sebe. Kvôli ľuďom, ktorí vidia, že je tu všetko rozkradnuté. Aby mali aspoň svetlo nádeje. A pod každým zverejneným dokumentom umožním diskusiu. Konštruktívna kritika vždy posúva veci dopredu. Nemyslieť si, že som najmúdrejší, najschopnejší a najdokonalejší - ale zlepšovať sa verejnou kritikou. To je výzva!
Robo Horvath | 06-11-2011 22:41:47
Pre Miro Motyčák, môj názor neber osobne ale ja ako čitateľ som si rád precital tvoje príspevky ale od určitej doby je vidieť ten zreteľný obrat. Tak ti držím palce, aby si v tej komisii so svojimi skúsenosťami bol čestným prínosom pre naše mesto.
Registrovaný Miro Motyčák Miro Motyčák | 06-11-2011 21:33:07
@Robo Horvath:
Presne si to trafil! Vdaka tomu som zahojeny na dve generacie dopredu. Si na jednej strane smiesny, ale na druhej to mozno poukazeju, ako uvazujes ty ;) (ked uz sme si teda potykali)

Moj nazor na revitalizaciu sa nijak nezmenil. Stale mi pride zle riesenie, ked sa vybera len z jednej varianty, bez moznosti pripomienok, resp. ich zapracovania. Ale co a tyka komunikacie mesta a obcanov, tak si myslim, ze na to treba dvoch a ist priamo za tym, koho sa to tyka a nie si frflat na nete. Lebo to skor koomunikaciu narusa a vytvara zbytocne napatie, kde by mala byt spolupraca. Mozno by si mal lepsie citat moje komentare, lebo nemam problem napisat, ked sa mi nieco nepaci, ale na druhej strane aj pochvalit, ked je podla mna nieco dobre. A to, ze som v komisii je nasledok toho, ze som sa vyjadroval k veciam verejne a tak mi ponukli, ci nechcem byt v komisii. Tak ako viacero ludi, ktori sa nemusia skryvat za nicky a pseudonymy a dokazu s mestom komunikovat priamo.
Robo Horvath | 06-11-2011 21:25:26
Pre Miro Motyčák, doteraz som tu čítal dosť kritiky z tvojej strany na napr. revitalizáciu a zrazu aká uvedomelosť,no neviem ale nezdá sa ti to byť účelné,že ťa niekto strčil do komisie aby ti zatvoril ústa?
Registrovaný Miro Motyčák Miro Motyčák | 06-11-2011 21:22:06
@Adela:
Ok. Tak poukazujte kludne dalej, ak myslite, ze tym niecomu pomozete. Ale ked vam ide len o to, aby si to dotycny precital, tak preco to neadresujete priamo jemu?? To mi pride trochu nelogicke. Nechcel som sa vas nejak dotknut, len mi trochu uz prekaza, ako niektori ludia maju pocit, ze MsU riadi aj nas. Ved oni maju sluzit a sluzia nam. A pokial ste s ich pracou nespokojni, tak je najlepsie priamo komunikovat s nimi a neist na to stylom "naokolo je to bliz" a zbytocne mrhat svojou energiou nekonecnym riesenim veci na nete. Moj nazor. Pekny vecer aj vam :)
Robo Horvath | 06-11-2011 21:19:28
Pre Miro Motyčák, doteraz som tu čítal dosť kritiky z tvojej strany na napr. revitalizáciu a zrazu aká uvedomelosť,no neviem ale nezdá sa ti to byť účelné,že ťa niekto strčil do komisie aby ti zatvoril ústa?
Adela | 06-11-2011 21:01:47
p.Motyčak,dakujem,vezmem si ozaj toto k srdcu,len posledne vety.Nepotrebujem,aby so mnou niekdo diskutoval,ale ešte davam jednu otazku.Bolo mi vytknute,že sa mi nepači ani to,že sa pytaju pravnikov,či sa maju faktury zverejnovat,alebo nie.Hned sa na mna utočilo,že sa mi ani to nepači.Ale ako sa mi to ma pačit,ako kontrolorka kontrolovala,ked nevedela a ani ostatni nevedia,či je to podla zakona ,alebo nie.Tak čo kontrolovala?A ako?Ved odpoved pani poslankyne jednoznačne ukazuje,že nikdo nevie,či je to tak,alebo tak.Ja neviem,priznam sa,ale možno sa rozvinie diskusia na moju osobu a važne fakty uniknu.Ak som vam nie podla gusta,ospravedlnujem sa.Moj zamer nie je diskutovat s vami,ale poukazat nato,s čim sa nestotožnujem a viem,že adresat to čita.To je podstatne a nie to,čo si vy myslite o mojej osobe.Prajem vam vela uspechov a pekny večer
Registrovaný Miro Motyčák Miro Motyčák | 06-11-2011 20:46:53
@ Adela:
Ani sa necudujte, ze s vami nikto nediskutuje, ked akosi stale pisete nieco od veci. A akosi si vzdy veci vysvetluje po svojom. Ste typicky priklad nesvojpravneho cloveka, ktory svoje problemy riesi pofnukanim na SOL a Majko ries to za mna!
Robo Horvath | 06-11-2011 20:32:08
A čo takto pracovať tak,za naše dane,aby nebol dôvod na to čo sa tu deje.Aby sme mi obyčajní ľudia nemali dôvod poukazovať na čudné praktiky,ktoré niekto nechce vidieť.
Adela | 06-11-2011 19:39:32
p.Motyčak:dakujem za vyčerpavajuci komentar,obyčajni ludia sme všetci,možno len vy sa tak necitite. Myslim,že pan Majko už urobil neake rozhovory s poslancami a či to niekdo robi tak,alebo tak,je mi v podstate jedno,robi to.Ale myslim si,že nenapišete,že zo srandy,lebo to tu už vyzera ako vtipnejši vyhrava.Prajem vam pekny večer.
Registrovaný Miro Motyčák Miro Motyčák | 06-11-2011 19:15:31
@Adela
mam pocit, ze ten kto nieco nechape ste vy. Aj Milos Majko sa vam to snazil vysvetlit a akosi vam to nedoslo. Tak skusim aj ja. SOL je zalozene na tom, ze redaktormi su obycajni ludia a robia to vo svojom volnom case, ako zvlastny typ hobby. Minaju na to svoje peniaze a cas. A ked ste vy osobne dostali ponuku, ze to mozte skusit sama ked vas to trapi, tak zrazu ste sa zacali vyhovarat. A mimochodom je zvlastne, ze sa stale dozadujete odpovedi a ked som sa ja vas pytal priame otazky, tak ste mi neodpovedali..
zvedavý | 06-11-2011 18:24:16
a som zvedavý aj na to,ako zdôvodnia mest.poslanci výrok p. Ača-do dôchodku to tu vydržím a po mne potopa.A jeho manželka to už potom tiež nejako vydrží, či?
zvedavý | 06-11-2011 18:20:34
pre Rasto:... my sme celý činžiak prešli do Trnavy-ako tomu rozumieť-vysvetli prosím
anonym | 06-11-2011 15:54:15
realista | 06-11-2011 12:18:46 - krásne si to vystihol. Klobúk dole!
anonym | 06-11-2011 15:39:11
nechápem čo autorka svojim príspevkom chcela povedať
Registrovaný Pavlina Karmažinová Pavlina Karmažinová | 06-11-2011 13:41:40
Milí diskutujúci,
nedá mi sem nenapísať. Nerada sa chválim cudzím perím.
O problém, ktorý je tu popísaný sa zaujímali viacerí poslanci. Nie na môj podnet sa veci riešili. Verejná diskusia začala na stránke mesta, kde sa nej vyjadroval p. Veselický a myslím si, že práve na jeho podnet sa daná situácia riešila.

Ani jeden z poslancov, ak mu občan napíše, alebo ho inak kontaktuje nie je ľahostajný k vyriešeniu jeho problémov.

Rasťo | 06-11-2011 13:40:28
Ja sa na vas iba smejem. My sme cely cinziak presli do Trnavy a pridte sa pozriet ako ten cizniak vypada. Predtym sa nic nedalo urobit, dnes do nasho cinziaka mozem vodit prezidenta. Mame nerezove hovoriace vytahy, nove zvonceky, nove dvere, kamerovy system, zatepleny a na rozdiel od celeho mesta aj pekne vymalovany (Novomestska 34).
seredan | 06-11-2011 12:27:01
realista - veľmi správne, podľa zákona 25/2006 to má MBP ako povinnosť.
realista | 06-11-2011 12:18:46
Adela ten vas prejav je neskonale otravny, tak necudo ze su tu na to negativne reakcie. Ked porovnam pristup cloveka co tu pisal, ze poslancom napisal, dal si namahu si sam nieco najst v zakone a pise tu velmi konkretne o tom o co sa jedna a ake kroky podnikol, aby prislo k naprave a ten vas "kecalkovsky" pristup, tak to je 100 a 1. Ten vas pristup odradi aj ludi na "druhej strane", ktori maju zaujem veci riesit, ten jeho donuti riesit aj tych co nemaju. Ked uz sa vam nepaci ani, ze vo veciach zakona sa konzultuje s pravnikom, tak neviem co by ste chceli.
anonym | 06-11-2011 12:14:32
Veru nevšímajte si ľudí, ale obsah článkov (nie člankou). Pekný deň aj Vám... :-)
pre Adelu | 06-11-2011 12:11:55
nevšimajte si ludi,ale obsah člankou a s tym chapanim ste neni na tom najlepšie a tymto mi dokazujete,že ste pan kompetentny,pekny den vam želam Adela S
pre Adelu | 06-11-2011 12:06:32
Keď Vás trápi ešte aj to či má p. Karmažínová záujem o osobné stretnutie alebo by stačilo "len odpovedat ludom" a či "ten dotyčny po stretnuti bude pisat,čo sa dozvedel?Alebo ako?", uisťujete ma v tom, že Vašou prioritou je o všetkom len kecať. Logicky na záver nasleduje Vaša veta "Moc to nechapem...". To sme si už všimli.
Pre ADELU | 06-11-2011 12:06:02
Ale som zvedava,keby sa nič nepisalo a na nič nepoukazovalo,kdo by sa priznal,že niečo pacha a porušuje zakon.Myslim si,že nevidite dopredu,ale dozadu.Lebo škodlive spravanie v spoločnosti je to vaše. Teraz ma zaujima jedna vec,že prečo reagovala nato len jedna poslankyna? A kolko ich je? Preto ma p.Karmažinova velmi milo prekvapila Adela S
realista | 06-11-2011 12:03:25
asi by mali zmenit pravnika, nielenze su mestske bytove podniky so 100 percentou ucastou mesta povinne podla tohto zakona zverejnovat zmluvy, objednavky a faktury (dokazom je, ze to vsade inde robia), ale su aj verejnym obstaravatelom a ten ma povinost zverejnovat zakazky s nizkou hodnotou nad 1000 eur, co sa v podstate rovna zverejnovaniu zmluv a objednavok (z coho jasne vyplyva, ze nakladaju s verejnymi financiami a splnaju ods. 3 z obidvoch dovodov aj majetku obce (obecne byty) aj verejne financie)
Adela | 06-11-2011 11:55:44
Teraz som čitala,že p.poslankyna reagovala a prejednavala s vedenim mesta,to znamena,že sa lady pohli.Nikdo nevedel,ako sa k tomu postavit.Len nechapem to,že sa pytali pravnika,či to musia,alebo nie.Ved take veci by asi mali vediet,ved to je zakladne,ako potom schvaluju veci,čo sa tykaju mesta.Ale aj tak to vidim pozitivne,že tomu venuju pozornost,naučia sa hlavne veci,ktore,myslim si,mali vediet a nie čakat na odpoved pravnika.Len som nepochopila,to stretnutie osobne,ved to može byt jedno,len odpovedat ludom,alebo ten dotyčny po stretnuti bude pisat,čo sa dozvedel?Alebo ako? Moc to nechapem pekny den
pre Adelu | 06-11-2011 11:53:22
Rozosmiali ste ma. Nemajte obavy, ja v tom prsty nemám. Akurát mám tú chybu, že vidím veci aj ďalej. V našej spoločnosti sa akosi zvyklo na to, že niektorí ľudia majú len "politickú zodpovednosť" a vyriešením sporných otázok sa problém končí. Ja však vidím veci nielen v zodpovedaní otázok, ale v porušovaní zákonov a právnu zodpovednosť či už v rovine správno-právnej alebo trestnoprávnej. Preto som vyzdvihol príspevok seredana, ktorý na to poukázal. Na rozdiel od Vás.
Adela | 06-11-2011 11:45:56
Tiež podo mnou" nehovorite a nepišete pravdu.Tym ,že sa na niečo poukazuje,myslim si,že je to dobre.Lebo to rodinkarstvo,faktury,a pod,to sice mesto vedelo,ale myslenim,že občania sa hlupi,že nato nikdy nedojdu,bude nutnostou sa tym zaoberat.Aj ked odpisuju ti,čo sa im to nepači,aj to o niečom svedči.Teda,splnilo to učel. A nemyslim si,že všetko hned konči na prokurature,stači to len ukazat,že o tom vieme. Plne noviny su takychto člankou a negativne vždy reaguju len ti,čo maju v tom prsty.Pekny den
seredan | 06-11-2011 11:42:29
Vcera mi odpisala pani Karmazinova.

Je jej luto, ze som sa nepredstavil vlastnym menom, pretoze zo zasady s anonymom nekomunikuje.

Ale musim ju pochvalit, v mojich otazkach rozpravala s panom primatorom aj viceprimatorom, a vraj MBP zmluvy zverejni, aj ked podla pravnika toto nemusi. Zaroven ma pozyva na stretnutie, takze pani Karmazinova je prvy poslanec mesta, ktory sa zaujimal o tento problem a zacal ho riesit.

Ja by som len rad doplnil, ze podla zakona c. 211/2000 v zneni neskorsich predpisov:

§ 2
Povinné osoby
(1) Osobami povinnými podľa tohto zákona sprístupňovať
informácie (ďalej len „povinné osoby“) sú štátne
orgány, obce, ako aj tie právnické osoby a fyzické
osoby, ktorým zákon zveruje právomoc rozhodovať
o právach a povinnostiach fyzických osôb alebo právnických
osôb v oblasti verejnej správy, a to iba v rozsahu
tejto ich rozhodovacej činnosti.
(2) Povinnými osobami sú ďalej právnické osoby
zriadené zákonom a právnické osoby zriadené štátnym
orgánom alebo obcou podľa osobitného zákona.
(3) Povinnými osobami sú ďalej aj právnické osoby
založené povinnými osobami podľa odseku 1 a 2, ktoré
hospodária s verejnými financiami alebo nakladajú
s majetkom štátu alebo majetkom obcí.
(4) Osobitný zákon môže ustanoviť povinnosť sprístupňovať
informácie aj inej právnickej osobe alebo fyzickej
osobe.

Podla odseku 1) povinne osoby su aj obce.
Podla odseku 3) su povinnymi osobami aj pravnicke osoby zalozene obcou a hospodariace s majetkom obce. Kedze mesto ma v MBP 100% podiel, aj vsetok majetok MBP patri obci, preto sa domnievam, ze MBP povinne musi zverejnovat dokumenty.
tiež podo mnou... | 06-11-2011 10:41:50
Ak by sa aj našla ochota ľudí odpovedať na niektoré nepríjemné otázky a dokonca by ich zodpovedali tak, že by boli spokojní všetci frfľoši, považoval by si vec za vyriešenú? Ako tu už spomenul seredan | 05-11-2011 13:26:38, citujem:

"Vratme sa k meritu veci. Mestsky bytovy podnik hrubo porusil zakony SR tym, ze nezverejnoval dokumenty, z coho vyplyvaju jasne dosledky. Nezverejnene zmluvy nie su ucinne, a nezverejnene zmluvy starsie ako 3 mesiace STRACAJU PLATNOST!!!
Na zaklade coho MBP vyplacal peniaze? Na zaklade neplatnych zmluv? Nie je to spreneverenie penazi? Ako bude riesit reklamacie alebo spory? A zaruku? Toto nikoho netrapi?".

Vidno, že rozmýšľa viac ako niektorí kecálkovia a v porušovaní povinností vidí aj niečo viac ako len čakanie na odpovede. Toto sú záležitosti, ktoré nevyriešia len odpovede kompetentných ľudí, ale aj činnosť kompetentných orgánov. Chápeš vôbec o čom je reč?
Adela | 06-11-2011 10:37:54
Neviem,prečo zo mna robite nar.buditela,zasa ironia,budem ironicka aj ja.Prečo nechcete byt tym nar. buditelom vy.Ked tu pišete a reagujete,to znamena,že vas to taktiež zaujima.Držim palce a pekny den
podo mnou.. | 06-11-2011 10:31:38
To sa uz fakt neda ani citat dookola,ty si nepochopil...asi nic.Preco ma ona niekoho zalovat na prokuraturu???Jeden clovek???!!!Vsak to su problemy vsetkych co ziju v meste...Je to boj s veternymi mlynmi..evidentne..ked sem pisu pravdepodobne zastancovia mesta a nekalych praktik...taketo sproste prispevky...
pre Adelu | 06-11-2011 10:19:04
Adela ak chceš aby sa veci pohli, zbytočne tu nežiadaj od niekoho, aby zabezpečil rozhovor s príslušnými ľuďmi. Ak ťa štve, že sa šafári a nerobí sa to čo by sa zo zákona robiť malo, ukáž ty svoju občiansku česť a povinnosť a podaj podnet napr. na prokuratúru. Garantujem ti, že sa veci pohnú. Samotný rozhovor, resp. odpovede príslušných ľudí ešte nie sú zárukou, že sa s tým niečo bude robiť. Treba zatlačiť na správny bod. Pouvažuj o tom. To že tu robíš národného buditeľa sa, bohužiaľ, míňa účinku.
Adela | 06-11-2011 09:09:11
Pre Mira Motyčaka" tak potom media možu uplne zaniknut,ked mame všetci behat na urady sa vypytovat,už sa to pisalo,tak neviem,čo to do omrzenia stale opakujete.Tu ide o inu vec a tu ste nepochopili.Vy ste sa kludne mohol opytat na moju adresu a utekat mi to domov povedat a odo mna tym druhym.Tak už ste pochopil?
anonym | 06-11-2011 08:25:27
Dokola sa točí problém MsBP a pani hlavnej kontrolórky,manželky poslanca. Už konečne by zastupiteľstvo, mesto mali zareagovať, a nastal by pokoj v dušiach prispievateľov na SOL.
Registrovaný Miro Motyčák Miro Motyčák | 05-11-2011 23:48:35
Mne osobne to pride zvlastne, ze chcete, aby vam stale niekto odpovedal tu na SOL. Ked mate nejaky problem, je az taky velky problem ist na MsU a informovat sa tam osobne? Alebo je pre vas problem osobna komunikacia a vyhovuje Vam viac pisat si maily? Za seba musim povedat, ze som bol za poslednych par mesiacov na MsU asi 3 krat, ked som nieco potreboval a vzdy mi velmi ochotne poradili a pomohli. Ta kancelaria prveho kontaktu je podla mna fajn pomoc pre obcana,ked ma nejaky problem. Mozno ste mali len smolu na nespravnych ludi,alebo ja na tych spravnych. Ale rozhodne si nemyslim, ze tym ze si tu budete donekonecna frflat na nete sa to niekam posunie. Myslim, ze vela problemov vznika zo zlej komunikacie, ale je podla mna alibisticke tvarit sa, ze to ta druha strana nema zaujem o dialog, len preto ze vam neodpise na nejake komenty v diskusii na nete. Tiez je pravda, ze je priestor na zlepsenie komunikacie samotneho mesta na SOL. Namiesto toho, aby sa ludia dokazali spojit aj prostrednictvom SOL pre mesto sa len opat rozdeluju a navzajom osocuju. Cize by sa mali obe strany zamysliet hlavne nad sebou a nielen vyhovarat sa na tu druhu stranu.
Adela | 05-11-2011 22:33:52
A čo keby ste sa tym hrdinom stali vy dvaja?
Adela | 05-11-2011 22:32:39
Tak to je ozaj velmi vtipne,vy sa vysmievate,že?Tak viem kdo ste.
Peter Klokner | 05-11-2011 22:30:17
Ja si skôr kladiem otázku, prečo teda niekto nepodá trebárs anonymne trestné oznámenie. Možno sa potom veci lepšie pohnú. Ako vidno najviac to trápi pani Adelu a Roba, takže prečo sa nestať hrdinom dňa?
Adela a Robo | 05-11-2011 21:58:32
Najlepšia by bola petícia , ktorá by zabezpečila odpoveď na otazku Roba Adele a následne by bola podpísaná petícia ,ktorá zabezpečí odpoveď Robovi od Adely.Ergo Robo odpovedá Adele , Adela Robovi a tak stále dokola. Medzitým sa spýtajú niečo poslancov ,vedenia , len nesmú zabudnúť adresu - aby tie otázky neadresovali susedom , tak ako sa to často stáva. A znova petícia - neodpovedali sviniari, lebo nevedeli na čo - nijaké otázky nedostali. Ale hlavne že je o čom písať a komunikácia prebieha ,ludia sa spájajú ,hecujú sa ,zaručene kauzujú a kauzujú a ujú a jú .
p.Adele | 05-11-2011 21:36:41
Ktorý z poslancov alebo to bol primátor alebo zástupca ,čo odmietli rozhovor redaktorom SOL ?
Robo Horvath | 05-11-2011 20:14:34
Ja navrhujem aby sme sformulovali petíciu a dali do obehu.Tu už konečne musí nastať zmena toho čo sa tu stále deje!!!
Adela | 05-11-2011 19:53:26
anonym:ty reaguješ na nas a nie na podstatu.Prečitaj si,čo si napisal.My chceme len to,čo je normalne,ved novinari sa bežne pytaju politikov,že ludia sa pytaju atd,neviem si predstavit,že začneme jeden po druhom chodit na mes. urad a pytat sa,interpelaciou by sa to dalo,ale poslanci by mohli za svojimi voličmi taktiež chodit,alebo na to patrične odpovedat..Ved to čitaju a prečo sa na zastupitelstve nespytaju,alebo neotvoria diskusiu,že čo maju svojim voličom povedat.Nikdo nechce nadludske veci,len normalne.Ale to sa tu už rozoberalo.Nechapem tych poslancov,ked sa ich volič spyta,čo odpovie,že ako to je?Ved oni su zainteresovani vo všetkom,alebo sa mylim?
anonym | 05-11-2011 19:26:01
Objavujú sa tu príspevky poukazujúce na porušovanie zákonov. Reagujem na ne.
Adela | 05-11-2011 19:21:43
18:31:29:anonym:nazov članku je nie či vyrieši,ale či sa oživi ,čitaj nazov članku
Adela | 05-11-2011 19:14:57
Kdo povedal,že riešit?To som ešte tu nečitala,všetci apelovali len na rozhovor,tak neviem,čo to pišeš o riešeni.Tak ako sa urobil rozhovor s inymi,tak aj s primatorom,Ačom ,a pod.Chceli sme odpoved na určite veci.Inak novinari tak bežne robia,že idu za politikom a pytaju sa,tak neviem čo je na tom,Ale myslim si,su kryti zo všetkych stran,aspon niekdo drži spolu,obdivuhodne
anonym | 05-11-2011 18:31:38
Treba sa s konkrétnymi faktami obrátiť na inštitúciu, kde s tým majú možnosť aj niečo robiť. SOL nemá právne možnosti toto riešiť. Uvedomte si to.
Adela | 05-11-2011 16:39:22
Bohužial je to tak,myslim si,že s tym sa neda nič robit,ved nepojdete chlapi chytit za goliere a vyhodit ich.Ale som rozhodnuta,pri volbach volim uplne novych neznamych ludi . S takou aroganciou som sa ešte nikdy nestretla.Utočilo sa na mna zo všetkych stran,že čo to pišem a dochadzame na to,že to bolo opodstatnene.Pekny večer,hlavne ,že sme zdravi xixixixi
hroza..des | 05-11-2011 15:21:50
To sa mi snad len "sniva"aby obycajni obcania museli takymto sposobom ziadat spravodlivost na MSU...to kde zijeme pre Pana???To sa toto vsetko toleruje na MSU???
seredan | 05-11-2011 13:52:38
Ziadam mestske zastupitelstvo, aby podla § 18 zakona c. 369/1990 Zb. o obecnom zriadeni v zneni neskorsich predpisov pisomne upozornilo hlavneho kontrolora na to, ze hrubo zanedbal svoje povinnosti tym, ze neupozornil na porusovanie zakona v pripade MBP.

Rovnako ziadam mestske zastupitelstvo, aby odvolalo konatela MBP z dovodu, ze hrubo porusil zakon c. 211/2000 o slobodnom pristupe k informaciam a napriek upozorneniam verejnosti nezabezpecil okamzitu napravu
pre seredan | 05-11-2011 13:48:40
komunikacia? Ja som reagoval na tohoto. On ziadal podpisovanie, a sam pise anonymne pod menom komunikacia? 05.11.2011 o 10:50:48...citat: ale je potrebne, aby bola neanonymna a adresna...koniec citatu.Toto je ten paradox. Vodu kaze, vino pije.
seredan | 05-11-2011 13:26:38
pre komunikacia:

Vidite problem v tom, ze sa clovek nepodpise celym menom a priezviskom? Ak by sa podpisal, ten problem by nebol? V tomto problem predsa nie je. Volby su tiez anonymne, a anonymovia volia konkretnych ludi. Pan Ac aj pani Horvathova su plateni z nasich dani. Ak situaciu nezvladaju, nech si najdu inu pracu.

Poslanci maju hajit ZAUJMY obcanov mesta. A aj ten anonym je obcan. Toto je trapna vyhovorka na to, aby nemuseli odpovedat!

Vratme sa k meritu veci. Mestsky bytovy podnik hrubo porusil zakony SR tym, ze nezverejnoval dokumenty, z coho vyplyvaju jasne dosledky. Nezverejnene zmluvy nie su ucinne, a nezverejnene zmluvy starsie ako 3 mesiace STRACAJU PLATNOST!!!

Na zaklade coho MBP vyplacal peniaze? Na zaklade neplatnych zmluv? Nie je to spreneverenie penazi? Ako bude riesit reklamacie alebo spory? A zaruku? Toto nikoho netrapi?

Mestska kontrolorka ma kontrolovat mesto a mestske firmy, ci nakladaju s majetkom podla zakona. Kde bola doteraz? Jasne pochybila. Preto neverim, ze bola zvolena vdaka profesionalnym kvalitam, ale iba preto, ze je manzelka poslanca. Potom to aj tak vyzera!
pre Komunikacia? | 05-11-2011 13:14:03
Tu odkazujete, ze komunikacia musi byt na urovni a neanonymna a VY pisete tiez anonymne. Paradox. Protirecenia.
Adela | 05-11-2011 11:51:18
:-)))
Adela | 05-11-2011 11:04:31
Pre komunikaciu:čitam,že ty nie si anonym,že ty si komunikacia a možeš nam napisat obsah mailu,čo si sa pytal,ked ti dali hned odpoved?Dakujem a pekny den.
komunikácia ? | 05-11-2011 10:50:48
Komunikácia musí byť , ale je potrebné , aby bola adresná a neanonymná .Aj tu vidno , že keď je anonymná , anonymovia nemajú zábrany a úroveň je 5.cenová skupina. A na takejto úrovni nečakajte , že priemerne inteligentný občan či poslanec bude reagovať. Ale bulvár má iné pravidlá.
seredan | 04-11-2011 19:30:12
Napisem to este raz - pisal som mail kazdemu poslancovi mesta. Na stranke mesta ma nespravnu emailovu adresu uvedenu pan Lovecky a pan Rampasek. Z ostatnych mi odpovedali iba Kysely a Horvath.

Ocakaval som, ze taku zavaznu vec, akou je kauza MBP budu riesit aspon na zastupitelstve - tam to nezacal ani jeden. Pan Ac mi neodpovedal na 3 emaily. Toto je spravanie cloveka, ktory je plateny z mojich dani?

Pani kontrolorke som napisal tiez svoje otazky - aj som ju upozornil, ze su mozno neprijemne,ale cakam odpvoede. Odpisala mi len raz - ze ju urazam a som arogantny. Mna zase uraza, ze ako kontrolorka evidentne zlyhala tym, ze prehliadla povinnost zverejnovat faktury MBP. A opytal som sa jej, ci je skutocne v zaujme mesta, aby bola kontrolorka manzelka poslanca. Prestavte si futbalovy zapas, v ktorom bude rozhodovat Hamsikov brat. A viete hned ako skonci. Tak ako to skoncilo v nasom meste.

Mesto sa zachovalo tiez nestastne, pretoze nema kryt vinnika. Takto si to zlizne aj vedenie mesta, aj ked nemuselo. Skryvat pachatela je spolupachatelstvo.

PRETO POPROSIM KAZDEHO: NAPISTE NA MAIL AC@MBPS.SK A KONTROLOR@SERED.SK A PYTAJTE SA NA INFORMACIE! MAME NA TO PRAVO! ONI NAM MAJU SLUZIT, NIE MY IM!
komunikácia | 04-11-2011 14:38:35
Komunikácie nie je nikdy dosť , ale môžem povedať ,že na môj mail mi bolo odpovedané v priebehu 48 hodín a bez akýchkoľvek problémov som sa stretol osobne s p.Práznovským a následne s primátorom. Ochotu bolo cítiť už dolu na bráne - dobrá voľba že vás privítaju dolu a aj poradia kam máte ísť.
live | 03-11-2011 20:23:42
Aka komunikacia? O komunikaciu maju poslanci zaujem samozrejme len pred volbami. Dolezite je dostat sa k moci aspon na 4 roky,potom uz to cert ber. Ako som mal moznost pocut vyjadrenie jednoho kandidata na post na starostu v minulych volbach, co tam po obcanoch,hlavne, ze bude pri koryte. Zaujem o komunikaciu zo strany volenych zastupcov ma presvadcilo o mojej neucasti ako v obecnych, tak parlamentnych volbach.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign