Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Otvorený list a petícia primátorovi Mesta Sereď

159

Na základe podnetu obyvateľa Horného Čepeňa ohľadom mimoriadne zlej situácie týkajúcej sa realizácie kanalizácie a následného stretnutia s občanmi, som odovzdal dňa 15.03.2016 v podateľni Mestského úradu otvorený list a petíciu primátorovi mesta Sereď, ktorý prikladáme v prílohe spolu s podpismi občanov.

 

 

Mgr. Tomáš Karmažín, poslanec MsZ za volebný obvod 3, SEREĎ, miestna časť  Horný Čepeň a ďalší občania podľa priloženého podpisového hárku

Ing. Martin Tomčányi
Primátor  mesta SEREĎ
Nám. Republiky č.1176/10
926 01 SEREĎ

Vec: Výzva na nastolenie poriadku na verejných priestranstvách v lokalite Sereď - miestna časť Horný Čepeň.

Vážený pán primátor, touto cestou sa na Vás obraciame a zároveň Vás žiadame o nastolenie poriadku na verejných priestranstvách v miestnej časti Horný Čepeň a ich uvedenie do pôvodného stavu. 
Odôvodnenie: V mesiaci október 2015 sa v lokalite Horný Čepeň začali práce s budovaním verejnej kanalizácie (VK). Jej výstavba, ako sme informovaní, by mala byť ukončená v priebehu mesiaca marec 2016. Zo zatiaľ nezistených príčin však nebola odovzdaná obyvateľom do užívania vo vhodnom stave. Počas celej doby výstavby VK, najmä v časti za koľajami, sa vyskytoval celý rad nedostatkov a problémov ako v organizačnej, tak aj v technickej časti. Uvádzame len niekoľko z nich:
- niekoľkokrát prerušená dodávka vody z verejného vodovodu
- preseknutý el. kábel vn, čo spôsobilo výpadok el. prúdu všetkým obyvateľom
- opakovaná rozkopávka a výmena už položeného nového kanalizačného potrubia
- poškodený kanalizačný poklop ohrozujúci bezpečnosť cestnej premávky na št. ceste č.1320
- počas realizačných prác, najmä v mesiaci december 2015, neúnosne zablatená št. cesta č.1320 až po križovatku pri obchodnom reťazci LIDL spolu s miestnymi priľahlými komunikáciami
- uplynulo len niekoľko týždňov od vlastnej realizácie prác a už sa opakuje závada popraskaných kanalizačných poklopov
- chýbajú niektoré kanalizačné poklopy
- po rozkopávke krajnice št. cesty č. 1320 nekvalitne urobený povrch (je popraskaná)
- od začiatku výstavby VK až doteraz bol 26x opravovaný verejný vodovod
- zničený chodník zo zámkovej dlažby oproti ihriska
- novo vybudované detské ihrisko rozobraté a pohodené na kope pri chodníku, plocha, na ktorej má ihrisko znova stáť je úplne zdevastovaná
- kanalizačné  prípojky sú sadnuté o cca 20 cm, stojí tam odpad
- všetky miestne komunikácie v časti za koľajami sú zdevastované a vo veľmi zlom stave

Môžeme konštatovať, že počas celého obdobia, kedy sa konala výstavba VK, chýbal stavebný dozor, ktorý by odborne usmerňoval a kontroloval celý priebeh prác. Tiež samotní občania neboli a nie sú dostatočne informovaní o postupe a priebehu prác súvisiacich s výstavbou VK.
Vážený pán primátor, preto Vás touto cestou žiadame, aby sa v čo najkratšom čase odstránili vyššie uvedené nedostatky a aby sa vybudovaná VK a poškodené komunikácie odovzdali obyvateľom Horného Čepeňa do užívania vo vhodnom stave. V prípade, že dôjde k poškodeniu osobného majetku (osobné automobily) z titulu zničených komunikácií, budeme si od mesta Sereď uplatňovať náhradu škody prostredníctvom tomu určených inštitúcií.
Uvedené Vám dávame  na vedomie.

V Seredi 11.3.2016                                                                  

       Mgr. Tomáš Karmažín, poslanec MsZ Sereď
         +
občania miestnej časti Horný Čepeň podpísaní na priložených hárkoch


Fotogaléria k článku:

159
Autor: Tomáš Karmažín
159
Autor: Tomáš Karmažín

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
pre obyvateľa | 18-03-2016 21:37:17
pokiaľ viem, tak v dozornej rade sedí Tomčáni a koľko za to berie, to sa musíte spýtať jeho. Predpokladám, že málo to nebude.
V dozorných radách veľkých firiem sa berú iné prachy, ako je bežná mzda robotníka.
obyvatel | 18-03-2016 20:35:24
No mozno by nebolo zle zverejnit ze kto z mesta a hlavne za kolko penazi vlastne sedi v tej dozornej rade, aby tu bolo naliateho trosku cistejsieho vina.
seredan | 18-03-2016 14:56:42
seredanovi | 18-03-2016 14:16:14
Aký je rozdiel medzi robotníkmi a povinnosťami primátora vie každý, lenže H.Čepeň je mestská časť Serede a projekt kanalizácie bol veľmi ospevovaný práve vedením mesta.Lenže teraz keď po nich zostala len spúšť a najmä bohvie dokedy funkčná kanalizácia by malo mesto rázne konať.Ale deje sa niečo?Cesta rozbitá, od decembra nezmenený stav vozovky smerom do dediny a čo je totálne na smiech je fakt, že kanalizácia ani nie je zavedená v celej dedine.Dotrhané vodovodné potrubie, elektrické káble, ak neboli riadne opravené, je otázne aj to, ako budú takto niekoľkokrát opravované rozvody fungovať.A otázka tvojej retardácie mala iný podtón.A to, že čo s tým majú spoločné ľudia, menovaný v tvojom príspevku.Sú zodpovedný za vykonanú prácu?Či ich firmy?Bol niekto z nich na stavbe prítomný, v rámci nejakej činnosti, stav. dozoru príp. inak?
seredanovi | 18-03-2016 14:16:14
Nepochopil si rozdiel medzi povinnostami primatora a robotnikmi co pri kopani trhaju vodovod elektricky kabel alebo plynovu pripojku. A teraz mi napis kto z nas dvoch je retardovany.
seredan | 18-03-2016 12:02:03
pre Majkovi | 17-03-2016 17:28:59
Ty si sa retardovaný už narodil alebo to len časom došlo samé?Choď sa spýtať do H.Čepeňa ako sú tam spokojný s prístupom primátora a spol.Budeš prekvapený a možno aj motyka nejaká za tebou vyletí.
Pre: Majkovi | 17-03-2016 17:28:59 | 17-03-2016 19:46:52
Ty musíš mať riadne komplexy v hlave :D
Jajo a Pajo | 17-03-2016 18:25:46
Co tu riesite? Primatora? A kde bol primator ako clen predstavenstva, ked nevyriesil, resp. nehladal financie na nove domy,ktore v projekte zahrnute neboli a ktore kanalizaciu preto mat nebudu? Rozum zostava stat.
Majkovi | 17 -03 - 2016 17 : 28 : 59 | 17-03-2016 17:52:59
a ty onanuješ nad fotkami všetkých čo si vymenoval? Tak musíš byť strašne zúfalý.
Majkovi | 17-03-2016 17:28:59
Bez primatora by slnko nevyslo. Ale najprv to musi odsuhlasit Robo Horvath Jozef hombre Sladky a Herega. Vodari tu kanalizaciu mohli robit v hociktorej dedine. Keby ste to chceli pochopit museli by ste si k danej veci zistit viac faktov.
Vranovic podnikal kroky | 17-03-2016 17:25:10
Skoda ze nic nevykracal.
s.i.n. | 17-03-2016 09:26:58
Nechcem tu reagovať na každý príspevok, z ktorých väčšina je poznačená animozitou voči T.K. alebo M.M. Vo všeobecnosti, kanalizácia ide za ZsVS, ako tu niekto napísal. Je na ňom, teda investorovi, či si zabezpečí stavebný dozor, alebo nie. Ale je tu aj neprehliadnuteľná skutočnosť, že sa celé dielo realizovalo v intraviláne MESTA SEREĎ. A je v záujme mesta aby prostredníctvom svojho odborného útvaru dozeralo na priebeh realizačných prác. Z článku od. St. Janegovej v SN \"Sklamaní obyvatelia\" viac tu: http://novinky.sered.sk/clanky/2016-03-09-sklamani-obyvatelia je možné dozvedieť sa trochu viac. O.i. aj to, že stavebný dozor síce bol, ale jeho prínos bol nulový. Svedčí o tom priebeh udalostí počas celej výstavby. Stav, na aký si obyvatelia H.Č. sťažujú nie je náhodný. Kto chce vedieť na akej organizačnej a technickej úrovni investor ZsVS realizuje svoje dielo, stačí, ak zájde na koniec Dol. Stredy, kde je ČOV a nazrie im z cesty do dvora... A razom mu bude všetko jasnejšie.
Ešte predsa len malú pozn. pre shelley: p. primátor o celej veci bol od poslanca T.K. informovaný, len sľuby sa neplnili. Aj prestalo pršať, aj vyšlo slnko ..a stále nič. A trpezlivosť ľudí z H.Č. ktorých záujmy má presadzovať ich poslanec má tiež svoje medze!
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 17-03-2016 08:46:52
Poznam to - bez primatora by dnes rano nebolo vyslo slnko... ;-)

Veci sa maju inak. Kanalizacia mala byt uz davno. Nie je to zasluha ani primatora a ani nikoho voleneho v samosprave, ale POVINNOST VYPLYVAJUCA Z LEGISLATIVY. To iste plati o obciach ako napr. Soporna.

Ze to voleni funkcionari prezentuju volicom ako stredne velky zazrak tisko dufajuc, ze z ich hrobu sa stane putnicke miesto, je o ich pocite nenahraditelnosti a geniality.

A pritom staci k danej veci si zistit fakty.
bolo to takto | 17-03-2016 08:07:57
nevypisujte tie hlúposti.
Vraj bez primátora by nebolo kanalizácie. Vodárne ešte za Vranoviča podnikali kroky na vybudovanie kanalizácie. Len sa to ťahalo jak sopel na rukáve.Len Točány má tú smolu, alebo šťastie, že sa to urobilo až teraz.
Bolo to takto | 17-03-2016 07:43:59
Clanok v SN Zapadoslovenska vodarenska spolocnost informuje za 6.11.2014. Clanok v SN Tuzba sa premenila na skutocnost zo 16.10. 2015. Na stadione v Cepeni boli Cepenani informovani o kanalizacii. Karmazin pise ze neboli. Vodari su investori. Vybrali dodavatela. Dodavatel musi mat stavebny dozor. Karmazin ziada primatora aby SA odstranili nedostatky. List dal na urad 15.3.2016. Udajne osobne primatorovi. 16.3.2016 ho posiela ako otvoreny. Majko to oznacil ako odtrhnutie samospravy od reality. Kto sa odtrhol? Primator co vsetko vybavuje alebo Karmazin co za 24 hodin zabudol ze list poslal? A tvari sa ako zachranca Horneho Cepena. Bez primatora by tam ziadna kanalizacia dnes nebola. Vtedy by o com bol Karmazinov otvoreny list?
Pisarovic | 17-03-2016 07:20:52
Este by to chcelo foto pred a po. :)
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 17-03-2016 01:18:09
Je uzasne sledovat, ako sa v meste Sered stava triednym nepriatelom snad uz kazdy obcan, poslanec ci vlastne ktokolvek, kto si co i len dovoli mat na primatora mesta otazku tykajucu sa veci verejnych.

Odtrhnutie samospravy od reality je tak velke a ich sebavedomie tak vysoke, ze uz nevidia, nechcu vidiet, pripustit ci akceptovat ani len fotograficy a pisomne zdokumentovane nedostatky, ktorych je stale viac.

Tento postoj vnimam ako jedno pravdepodobne z nevyhnutnych vyvojovych stadii samolikvidacie systematickym nasieranim inak pomerne apatickych obcanov.

Len tak dalej! ;-)
shelley | 16-03-2016 21:56:06
Pán Karmažín to ako poslanec mestského zastupiteľstva mohol riešiť aj inak ako otvoreným listom. Ale budiž, takto to zmedializoval a u obyvateľov Horného Čepeňa bude bodovať. Ako sa hovorí: účel svätí prostriedky. A tým cieľom je zjednať nápravu.
Obcan | 16-03-2016 21:46:17
Ten list je tragedia jak Karmazin.
seredan ty si | 16-03-2016 20:26:53
ešte asi nekoncipoval otvorený list, že?
seredan | 16-03-2016 20:15:02
to oslovenie vazeny pan pimator mi tam moc nesedi. Nazval by som ho trochu inak.
Lukas | 16-03-2016 18:26:08
odstavili jeden pruh cesty , premávku tam organizovali robotníci, ktorí tam robili len zmatky...
Tomas | 16-03-2016 13:38:27
A niekedy bola pred domami tráva. teraz namiesto nej tam je štrk kusy asfaltu

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign