Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 19. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Ospravedlnenie.

Filip PaulovičDátum07. 07. 2010 17:16:06TémaREDAKCIA
 Filip Paulovič

Týmto sa chcem verejne ospravedlniť riaditeľovi školy p. Čomajovi za môj príspevok k článku o slávnostnom ukončení školského roka na ZŠ Fándlyho. Konal som rýchlo a s horúcou hlavou. Pri vyjadrovaní svojho názoru som každopádne nemal v úmysle poškodiť nikoho konkrétneho ani dobré meno školy. S odstupom času uznávam že sa jedná o nedorozumenie a teraz viem že by som konal inak. Celý problém vznikol na základe reakcie riaditeľa na lúčenie deviatakov so svojou školou. Uznávam, že správanie niektorých spolužiakov nebolo vhodné za čo nám to bolo vytknuté ako kolektívu, čo mi bolo veľmi ľúto a z toho vznikla moja reakcia.Školu som navštevoval celých 9 rokov, veľa mi do života dala a to prostredníctvom dobrých učiteľov. Školu som neraz reprezentoval na rôznych súťažiach na čo som hrdý. Preto opakujem, že to nebol úmysel poškodiť dobré meno školy ani nikoho konkrétneho. Do budúcnosti sa budem určite držať porekadla – dvakrát meraj a raz strihaj a bude toto pre mňa ponaučením na celý život.


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
›REGISTROVANÍ MENOM‹
registrovaní nickom
všetci
Georgino | 08-07-2010 21:52:22
Opäť kritik s menom anonym
neposlusna | 08-07-2010 12:30:33
Hm...Filip máš *yes* ...písal si to ty,alebo niekto iný???je to v podstate jedno...ale za svoj názor bojuj i ked možno uvážene a nie s horúcou hlavou,ako píše-š... ;-)
Johnny | 08-07-2010 10:48:57
:-D *yes*
Marek Olša | 08-07-2010 10:23:16
08-07-2010 07:36 AKTY to sa tu už riešilo. Šak sa posnaž, možno ti dajú privilégia na mazanie nevhodných príspevkov. Lebo ty, tu zrejme sedíš celý den
Miloš Majko | 08-07-2010 10:16:53
Zamyslat sa kto ma a kto pravdu nema neprinalezi nikomu z nas. Nepozname fakty. Ja sam som vymazal desiatky az stovky nevhodnych prispevkov z diskusie a su archivovane. Z pohladu citatela sa veci javia uplne inak, ako z pohladu pisatela nevhodneho prispevku a uz uplne inak vyzeraju spoza pocitaca mojho. Pri kazdom spornejsom prispevku je to konzultacia s akvokatskou kancelariou ci PZ. Vymazat totiz prispevok ktorym mohla byt naplnena podstata TC - znamena to zmarenie zadokumentovania protipravneho konania PZ teda dokazov voci autorovi prispevku. No a v urcitych pripadoch by taketo konanie mohlo byt povazovane aj za krytie pachania TC. Pytam sa - mam ja na to dovod? Uz je dost, ze som zatazovany akymikolvek prispevkami ludi, ktori sa velakrat spravaju za pocitacom horsie ako svine za hrantom. Prispevky kontrolujem niekolkokrat denne a to aj pocas dovolenky ci zahranicnej cesty. Robit korektury a vymazavat prispevky vsak nemoze ktokolvek. Danej teme som sa venoval uz velakrat. Osobne ma tesi kazdy pripad, ktory skonci inak, ako podanim TO na policii ci prokurature. No zaroven verejne vyhlasujem, ze mi je smutno zo stavu, akym sposobom k rieseniu (vysetrovaniu) pripadov zjavneho ohovarania, teda TC, pristupuju konkretni policajti. Pokial totiz nebude kazdy obcan citit tvrdu ruku zakona pri protipravnom konani, dovtedy sa bude vsetko natahovat a zbytocne budeme zamestnani vsetci a to od policajtov, cez prokuratorov az po advokatov. Niekedy mi to dokonca pripada tak, akoby sme maximalne vyuzivali heslo - co mozem urobit zajtra, preco by som robil dnes... Ako to teda vidim ja? Znovu - nepisat anonymne to, pod co by som sa nepodpisal. Anonymne to vsak napisem z urcitych osobnych dovodov (verejne mi neumoznuje vystupit napr. povaha zamestnania a pod.) Zakladom je uvedomenie si faktu, ze vsetko co napisem, musim v pripade potreby vediet aj dokazat. Disponujem neskutocnym mnozstvom informacii, ktore by velakrat sokovali verejnost, no som si vedomy skutocnosti ze by som veci asi tazko dokazoval, takze pobyt za mrezami by nasledne sokoval mna... Stale apelujem na slusnych sitatelov - ak zbadate nevhodny prispevok pre Vas konkretne - dajte slusnou formou pocitit jeho autorovi, ze sa Vam jeho prispevok nepaci. A prosim, nechcite odo mna a od nikoho ineho, aby selektoval (nemam na mysli vyslovene nevhodne prispevky!) za Vas. Neprenasajte (pre svoju pohodlnost) zodpovednost rozhodnut na ineho. Vyjadrite nazor tam, kde to je potrebne. Co sa tyka viacerych diskutujucich spravajucich sa vo fore vyslovene nevhodne, som rad, ze komunikaciou pochopili zamer novin a zaujem v ich smerovani. Stale si dovolim povedat, ze v porovnani s inymi verejnymi diskusiami, je ta na SOL civilizovana a plni svoj ucel. Neznamena to vsak, ze v pripade ze nevhodne prispevky prekrocia akceptovatelnu hranicu, nebude upravena ci dokonca zrusena.
Johnny | 08-07-2010 09:25:45
Ale je tu slobodná diskusia, FAKTY len rýpe, nemusíte na takéto hlúposti reagovať. ;-)
Jozef | 08-07-2010 07:46:11
ak Milos dovoli, pokusim sa pre FAKTY odpovedat ja: Len pod tymto clankom je od vcerajsieho podvecera (17:16), 15 prispevkov. Byvaju tu clanky s desiatkami prispevkov od roznych ludi. Neviem kolko ludi ma redakcia Sol, ale keby chceli kontrolovat vsetky prispevky od anonymov, uz na nic ine by im neostal cas. A dalej si myslim, ze urcity druh kontroly by sme mali vykonavat my citatelia Sol, pretoze, priznajme si to su to uz aj nase noviny. Takze staci upozornit redakciu a oni si to vycistia.Či?
FAKTY | 08-07-2010 07:36:35
Našťastie sa Filip musel ospravedlniť a pán riaditel to prijal.Vobec nechcem riešiť problém kto mal pravdu ani čo sa vlastne na škole deje.Mám otázku na p Majka.Hore červeným vytlačené tvrdíte že nevhodné,urážajuce a neviem aké príspevky budu zmazané.Možno sa to inde bežne deje,tam si to redakcia ustráži.Bohuužial pán Majko,vy to urobiť nedokážete.Nie som za cenzuru,ale ked niečo prevádzkujem tak aj kontrolujem.Nestačí napísať že príspevky nesmu byť v rozpore s platnou legislatívou .Keby každý mal ovládať platnu legislatívu,právnici by boli bez práce.Ked stránku prevádzkujete,tak trocha ju aj kontrolujte a nevhodné príspevky aj vymažte.Nebolo by od veci zaviesť aj povinnu registráciu,je to jednoduché a učinné.Bohužial toto nezvládate.Kým to nevyriešite nemusíte ani odpovedať.Ako niečo neide počuvame denne.Otázka na záver,zmazali ste už nejaký príspevok,kontrolujete každý príspevok redakciou?Ak tomu tak nie je,tak to tam nepíšte.
Miloš Majko | 07-07-2010 23:44:00
Pri osobnom rozhovore s Filipom som ocenil fakt, ze nevystupoval pod nickom, resp. neskryval sa za pseudo anonymitu internetu. Verejne vsak napisal veci sposobom, ktory nie je v sulade s pravom nasej krajiny. Po dlhej diskusii uznal, ze nie je vhodne a konieckoncov ani mozne verejne prezentovat nieco, co niekto pocul, mysli si a podobne. Musim objektivne povedat, ze k rieseniu problemu pristupil korektne a dovolim si povedat, ze v prospech veci ako takej. Dobrovolne sa rozhodol zaregistrovat na SOL a napisat ospravedlnenie. Napriek tomu, ze problem bol rieseny v novinach som rad, ze som spoznal mladeho cloveka, ktory i ked nevedomky porusil pravidla urcene spolocnostou vedel sa k problemu postavit a riesit ho. Vazim si tiez riaditela ZS J.Fandlyho, ktory netrval na rieseni veci pravnou cestou a som rad, ze noviny operativne posluzili k diskusii o probleme a k rychlemu najdeniu jeho vhodneho vychodiska. Skutocne je vsetko o komunikacii. Ta nastastie nezlyhala a spolocne sme dokazali, ze aj v pripade odlisnych nazorov su aj ine cesty, ako tie najkrajnejsie, kde v podstate niet vitazov - vacsinou su iba porazeni. Filip ma otvorene dvere k dalsej publikacnej cinnosti v novinach a verim, ze dany pripad bude urcitou vystrahou pre buducnost. Rozumna a vcasna komunikacia ruca bariery a riesi mozno aj na prvy pohlad neriesitelne situacie.
pre Filipovych rodičov: | 07-07-2010 23:22:32
Nelámte svojmu synovi v 15 -ke chrbtovú kosť. Vyslovil svoj názor - možno príliš unáhlene, možno príliš subjektívne, možno dosť hlúpo,možno ...ešte veľa "možno" by sa dalo uviesť. Ale určite bez zlého úmyslu a neskrýval sa za nejaký nick. A pre pána riaditeľa - netreba sa urážať a už vôbec nie vyhrážať, naozaj Vám to nesvedčí... Skôr by bolo dobré sa zamyslieť čím to je, že sa zrejme úspešný žiak Filip k tomu rozhodol. Držím Ti palce Filip, zrejme si čestný mladý muž, ale nech je to pre Teba poučením, že pred tým, ako vynesieš zásadné súdy, je dobré zo tri krát sa z hlboka nadýchnuť a nezaškodí aj trošku sa zamyslieť... :-)
sin | 07-07-2010 23:05:35
Nepoznám všetky súvislosti tohto nie bežného incidentu. Mňa skôr zaujíma, prečo ku nemu vôbec prišlo? Z roztopaše to asi len tak nebolo... Mal by to byť aj dôvod na hlbšie zamyslenie pre p.riaditeľa spolu s jeho kolegami "kde udělali soudruzi z NDR chybu" !! *loony* *loony*
anonym | 07-07-2010 22:30:20
na ZSJ fandlyho som chodila 9 rokov. teraz budem 2-cka na SS. aj napriek tomu co si napisal na adresu skoly, ci na pedagogov ba dokonca riaditela skoly, si myslim ze ra skola je jedna z najlepsich ake tu nablizku su... prezila som si tam svoje dectvo, aj ked som tam mala nejake problemy, ale aj tak som si hovorila je to skola do ktorej chodim. mal by si zvazovat nad tym co pises. Pan riaditel ti moze odpustit ale nebude mat uz taku mienku o tebe aku mal... mozes povedat ze povyhraval si sutaze.. myslis si ze si sam??? doma mam neviem kolko diplomov ci medajli.. a to vdaka tej skole... mozes byt rad ze si bol na takej skole akej si bol. tak nespin meno skoly... dakujem za pochopenie...
mia | 07-07-2010 21:32:40
Filip, veľmi veľa pravdy bolo v tvojich slovách , ktoré si adresoval škole a riaditeľovi, len škoda, že si sa nevyvaroval urážlivých slov, ktoré ti v očiach verejnosti nepomohli. Nabudúce , ak budeš chcieť poukazovať na krivdy a neprávosti, napíš si to radšej na papier, zhodnoť či tam nie sú urážlivé a hanlivé slová, nechaj si to prejsť ešte raz v hlave a potom to daj na papier, pretože teraz ťa väčšina ľudí odsudzuje, a nevidí čo si tým chcel povedať. Ver mi že s takouto nespravodlivosťou sa ešte v živote veľa ráz stretneš. Viem že ste na to neraz poukazovali aj svojim rodičom čo sa deje v škole , ale zo strachu aby Vám nebolo ublížené tak sa rodičia nikdy nesťažovali. Na jednej strane máš vo veľa veciach pravdu, a cením si že si sa aj verejne ospravedlnil za urážky, ale na druhej strane, sám vidíš, že každá minca má dve strany, a nie vždy je múdre sa verejne vyjadriť pretože sám nevládzeš a neubrániš sa a tí čo ešte v škole majú deti tak sa boja nepríjemností. Držím palce.
ABC | 07-07-2010 21:12:51
Pravidelne chodím na SOL a musím povedať že mi pri čítaní komentárov pod článkom p.riaditeľa bolo všelijako. Myslím však, že celá táto "kauza" je výstrahou pre všetkých do budúcna-hlavne pre žiakov.. Upozornila som aj svoje deti,a myslím že som ani nemusela ,stačilo posadiť ich pred pc a dať im čítať príslušný článok. Je to síce smutné,ale predsa zasa platí staré známe: všetko zlé je na niečo dobré...hoci, som zdieľala názor, že za mojich čias sme si vážili vyučujúcich aj mimo školy a vážim si ich do dnes. Mala som a mám pred nimi rešpekt-aj po rokoch a to som zo školy nejaký ten piatok vonku...No žiaľ mám pocit, že dnešná mládež nepozná kam až siahajú ich možnosti a práva.Možno z machroviny, možno z nevedomosti "čo z toho predsa môžem mať" si nestrážia ústa.. Dnes to bol Fipip, zajtra to môže byť moje dieťa a ja sa to dozviem možno niekde v obchode od nejakej "dobrej známej",ktorá mi to možno rada pichne medzi oči. Skláňam sa pred pánom riaditeľom, že dokázal odpustiť a prijať ospravedlnenie, nech už to má akúkoľvek dohru....
učiteľka | 07-07-2010 21:12:11
Filip v tvojich očiach vidím,že si správny a čestný mladý človek .Neboj sa vždy hovoriť pravdu,aj keď to pre druhú stranu nieje vždy príjemné.Želám veľa osobných a štúdijných úspechov.
Georgino | 07-07-2010 20:58:12
Dúfam že sa nad týmto zamyslia všetci žiaci, učitelia a rodičia. Ich vzájomná komunikácia vyrieši každý problém. Jaroslav *yes* - Filip *yes*
anonym | 07-07-2010 20:44:56
pan riaditel *yes*
Jaroslav Čomaj | 07-07-2010 20:40:46
Filip, Tvoje ospravedlnenie prijímam ako osoba aj ako riaditeľ školy.
ja | 07-07-2010 19:11:58
vsetci vieme kam speje sucasne skolstvo a aku ma uroven. bohuzial ty s tym nic neurobis a pokial budu svine vladnut domuto feudalnemu statu aj nadalej tak bude pokracovat tam kam smeruje. tvoji rodicia maju pravdu drz sa toho porekadla na konci, robia to vsetci dospeli a tych co konaju inak prevalcuju. mas moj respekt, ze si sa pod svoj nazor podpisal a ktovie mozno aspon jedna z trafenych husi nezagaga ale spamata sa vdaka tomu, ked si uvedomi ako ju vidia deti.
Denisa Némethyová | 07-07-2010 18:36:45
Filip, je vidno že to čo si práve napísal, nebolo z tvojich úst. je len smutné, že ťa niekto prinútil napísať verejné ospravedlnenie...a ešte smutnejšie je, ked sa niekto (prepáč za vyjadrenie) decku za pravdu vyhráža...myslím, že Filip si povedal, čo si myslel. počas školy nešiel žalovať, isto by to nemalo význam, len by sa na neho viac poukazovalo. škoda že to takto skončilo. lenže niektorí žiaci si to zaslúžia a iní nie...a s tými známkami je to tam všade. nie len na zš...ked som chodila na výšku, tak mi profák povedal, že ked mu kúpim bieleho peugetota,mám za A...mal smolu, radšej som šla za dekanom a riešila som to po svojom...držím palce v ďalšom štúdiu, snáď sa bude dariť... :-)
Niuska | 07-07-2010 17:54:40
niekto ťa vystrašil!! poznám to. som na to vyškolená.tento článok nepísal deviatak,ale dospelá osoba ZA deviataka. za svoj názor /nech je akýkoľvek/ bojuj,lebo je to TVOJ názor.nie vždy sa tvoje názory bubú páčiť iným a to sa budeš vždy ospravedlnovať? resp,niekto za teba? v danú chvíľu si to tak cítil a hotovo..más na to vzhľadom k veku právo mýliť sa,a napr.ja som nepočula ani raz p.Čomaja sa niekomu ospravedlniť, hoci....ále to je už o inom,kto ho pozná-vie o čom...
anonym | 07-07-2010 17:53:18
myslim ze pan riaditel bz mal toto ospravdlnenie prijat (aj ked tam citit pracu rodicov), ale nakoniec aj o tom je praca pedagoga, vychovavat a toto je myslim dobre ponaucenie, ze si treba najprv premysliet aj dosledky. Aj ked priznajme si, ze su dost velke naroky na 15 rocneho chlapca, ked s tym mnohokrat maju problemy aj dospeli. Pan riaditel dufam ukaze ze je velkorysy a byvalemu ziakovi odpusti

Pre pridávanie komentárov k článkom sa prihláste. Ak nemáte prihlasovacie meno a heslo, zaregistrujte sa tu.

Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign