Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Odsúdený poslanec v Brunovciach, vládne občanom Brunoviec ďalej

666 Poslankyňa JUDr. Stanislava Zervanová

Bezzubý zákon o takzvanom obecnom zriadení (zákon bez sankcií) stanovuje aj takúto vec, že ak je poslanec obecného zastupiteľstva odsúdený za úmyselný trestný čin, stráca mandát, musí to nahlásiť štatutárnemu zástupcovi obce  t.j. starostovi obce. Ten musí do 15 dní zvolať zastupiteľstvo, ustanoviť náhradníka a ak ten neexistuje, tak musí iniciovať vypísanie doplňujúcich volieb. V tomto štáte ale všetci dávno vieme, že zákon neplatí, „právo občana skapíňa“ resp. platí len pre niekoho. Mnohé samosprávy sa povinne "prentransformovali"  na miestne samovlády, miestne mafie, práčky peňazí  občanov a eurofondov. Hrajú sa podľa starých Slovenských tradícií na Jánošíka, dobrých svojimi kompetenciami odmeňujú a zlých trescú a na preteky akú najväčšiu odmenu nadelia všemocným diktátorom starostom. (česť výnimkám) . Celý národ si na to, ako bezbranné stádo zvykol a ak sa niekto dovolí ozvať, hovorí sa že „rýpe a je vyobcovaný z krčmy“.

V Brunovciach, v tejto preslávenej rezervácii, kde táto Slovenská samospráva - samovláda vznikla pred 25 rokmi vyhodením zvolených poslancov a nahradením ľuďmi bez mandátu (viď. www.brunovce.otvorene.sk) to „miestni mocipáni“ práve doviedli pod takzvaným dozorom prokuratúry, do úplného vrcholu absurdity.

Čo sa stalo?

Poslanec OZ Jaroslav Šutovský bol pri ceste z krčmy na automobile dňa 2.5.2016, až dvomi hliadkami PZ zatknutý s 2.35 promile alkoholu. 4.5.2016 bol súdnym príkazom odsúdený a jeho priateľka starostka Júlia Masárova nekoná. Okresná prokuratúra Nové Mesto n/V, ktorá má vec nahlásenú, nekoná tiež!? Celá obec dávno o všetkom vie, no samospráva nič!? Až 9.06.2016 sa konalo zasadanie OZ, no ale aj tu sa starostka Júlia Masárová, aj jej hlavný „kontrolór“ Dr. Doc. Ing. Milan Majerník zahrali na mŕtveho chrobáka. Starostka sa a tvári, že o strate mandátu svojho priateľa poslanca nevie, že všetko je v poriadku. Poslankyňa JUDr. Zervanová, a Magdaléna Moravanská vyzývali poslanca, aby doniesol súdny príkaz. Keď ho priniesol, povedal že to nič nieje a ďalej si veselo hlasoval, podvodom sa vydával za verejného činiteľa, dokonca starostka si ho určila za overovateľa zápisnice z tohto zasadania, čím dovŕšila dokonalé teátro.

Ale ani toto nieje ešte najväčšia absurdita. Na úradnej tabuli sa objavila zápisnica a uznesenie z tohto zasadania no, keď tu hľadáte zmienku o jednaní zastupiteľstva o strate mandátu poslanca Šutovského, tak ju nenájdete. Jasné že nikto na svete nemôže byť tak sprostý, že takúto zásadnú vec nedá do zápisnice zo zasadania obecného zastupiteľstva, no naši „národní hrdinovia“ starostka Masárová zapisovateľka Pavlechová a overovatelia zápisnice Šutovský a Križák si asi mysleli, že všetci ľudia i ostatní poslanci sú tak sprostí, že si to nevšimnú, sklopia uši a celá dedina aj novinári budú ticho.

Čiže starostka zverejnila vedome a úmyselne sfalšovanú úradnú listinu a človek ktorý stratil mandát sa hrá vedome a úmyselne na verejného činiteľa a aby nebolo absurdnosti dosť, tak si sfalšovanú zápisnicu aj sám svojim podpisom overil. Inak nedeje sa nič nové, lebo brunovskí poslanci v minulých vol. obdobiach už boli odsúdení za falšovanie zápisnice, jeden poslanec už stratil mandát za jazdu pod vplyvom alkoholu, skúsenosť s tým má aj hlavný kontrolór, čiže neobstojí výhovorka nevedela, nekonali úmyselne, nepoznala zákon, skutok nieje trestným činom  a podobné sprostosti, ktoré obyčajne píše „zamietacia prokuratúra v uzneseniach na povinnú  ochranu verejných činiteľov.“

Ďalšia absurdita v tomto prípade je a uvidíte ju na vlastné oči na videu, že starostka novinárom tvrdí, že je to všetko v najlepšom poriadku, že sa nič nestalo a konať nebude a ďalší overovateľ sfalšovanej zápisnice Križák konať nebude.

Tu ale vzniká otázka pre čo ?

Tu je odpoveď: Voľby do tohto takzvaného zastupiteľstva boli pre troch starostke nepohodlných kandidátov zmarené z dôvodu, že na kandidátke im chýbala čiarka v názve strany. Kandidujúca starostka v rámci prípravy volieb a svojej volebnej kampane aj s predsedom vol. komisie Zbudilom nerešpektovali ani rozsudok „volebného“ súdu, ktorý túto formálnu chybu odmietol ako nedôvodnú. V konečnom dôsledku bola týmto trom kandidátom kandidatúra aj tak drzo zmarená a z toho dôvodu kandidovalo už len 7 ľudí na 7 poslaneckých miest, čiže volebná fraška ako vyšitá, takzvané voľby muselo vyhrať aj vrece zemiakov a dnes tu máme jasné následky.

Čo z toho vyplýva?

Že starostka musí iniciovať doplňujúce voľby, lebo niet náhradníka za odsúdeného poslanca, no ona zúfalo tvrdí, že všetko je v poriadku   že poslanec mandát nestratil ,,nový je tu maximálne nežiadúci". Na otázku novinárov, že ak koná nezákonne, či bude niesť zodpovednosť, povedala že áno, no uvidíme či ju odsúdi tento právny štát za zneužívanie právomoci verejného činiteľa...

Čo má občan v bezprávnom štáte robiť v takomto prípade?

No bežne občan už neurobí nič a rezignuje pred novou „demokratickou totalitnou mocou“ a je tým pádom evidovaný ako „dobrý občan“. Nie, táto vec bola podaná znova generálnemu prokurátorovi SR do vlastných rúk, vyzvaný bol aj prezident SR.

Pre čo?

Lebo prokuratúra zmarenie volieb rieši už dva roky, stále len nepochopiteľne zamieta a trestnú činnosť tým len povzbudzuje a znásobuje, ako vidíte aj na tomto prípade. Takúto fiktívnu samosprávu nebudú občania rešpektoval a po márnom využití všetkých opravných prostriedkov až po prezidenta SR im oznamujú,  že využívajú Čl.32 ústavy SR.


Fotogaléria k článku:

666 Poslanec overovateľ Ľuboš Križák
Autor: Juraj Kukla
Popis: Poslanec overovateľ Ľuboš Križák
159
Autor: Juraj Kukla
159
Autor: Juraj Kukla

Zobraziť všetky fotografie
159
Autor: Juraj Kukla

Skryť všetky fotografie

Video k článku:


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Renáta | 12-08-2016 16:15:19
https://sk.wikipedia.org/wiki/Trestn%C3%BD_%C4%8Din
prečin je jedným z druhov trestného činu! ...prečo si ľudia nedajú ani toľko námahy, aby sa oboznámili, o čom je vlastne reč???
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 04-07-2016 08:51:07
Video s rozhovorom Kuklu s poslancom OZ v Brunovciach je tak vaznou tragediou, ze by sa mali ludia zamysliet nad tym, koho volia.

Totalna neznalost zakonov, nekompetentnost a to chceme, aby obce fungovali podla zakonov a aby voleni zastupcovia nekradli...
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 01-07-2016 08:44:04
pan Majko na trnavskej | 01-07-2016 08:14:34 | - pan Rigo, najdite si historiu komunikacie.
pan Majko na trnavskej | 01-07-2016 08:14:34
Ja,ze som od Vás nieco potreboval?To sa Vám asi snívalo.Myslite Tym,ze keď som sa predstavil panovi Sk.......ovi??
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 30-06-2016 19:33:15
pre pan Majko | 30-06-2016 18:49:19 | - pan Rigo, konecne!

Nieco pre Vas do Nemecka:

- nikto nerobi diskusiu mne, kazdy len a len sebe. Diskusia s vacsinou anonymov je strata casu - drzim ju len preto, lebo bola zakladnym pilierom pri zakladani SOL a dnes chcem len dodrzat to, co sme citatelom slubili.
Diskusia ma stoji podstatne viac, ako si kto dokaze predstavit, no dnes to je vylucne moj problem.

- vadia mi extremne nazory - policia a prokuratura ich vsak nepovazuje za postihnutelne.

- prosim, spamatajte sa vo svojich vyjadreniach - Vy ste pred casom oslovili mna a to dobrovolne, keed ste nieco potrebovali (a ja som urobil). Nie ja Vas...
pre pan Majko | 30-06-2016 18:49:19
Myslíte tych 85 procent anonymov,co Vám robi diskusiu? Ked sa jedná o indivíduá,ktore vyzývajú k násiliu,neofasistov,ludi ktorí sú rasisti a urazaju všetko,to Vám nejak nevadí.Mna mozte kludne zmazať,je to pre mňa len epizóda,ale nepovažuje sa Vy nmi nieco hovoriť o morálke moje meno je j.Rigo.
anonym | 30-06-2016 16:56:40
Bol odsúdený za prečin, čiže nespáchal trestný čin? Ešte som ani nezačal čítať SOL a už som aj skončil. Toto je na mňa moc.
dodo | 30-06-2016 16:49:27
Pán Šutovský podľa rossudku ktorý som osobne čital bol odssúdený za prečin.tak znie rossudok čiže podľa sudcu nespachal trestný čin.Toto potvdila na zasadaní aj pani JUDR Zervanová sama potvdila že je to v poriadku a zasadanie pokračovalo dalej.Že teraz tvrdí niečo iné je už jej problém ale ma to veľkú výpovednú hodnotu.Kukla nemal možnoť si osobne prečítať rossudok sú to len jeho domienky,jeho retotika sa skladá len s polopravd neprávd sem tam kusok pravdy a vždy nasmerované v jeho prospech je to politická troska a nemôže zniesť že revolúcia zožrala svoje vlastné dieťa. No bohužiľ aj to sa v živote stáva.26 rokov kandiduje a ešte ho nikto nezvolil že by ozaj tí ludia boli taký hlupaci,neviem ale je to čudné.Momentálne je s neho novinár len kde študoval žurnalistiku.Ked sa pozriete na to video 5 alebo 6 ludí šteka ako besní psi na jednu ženu ktorú prepadnú na úrade čo je toto za kultúrných novinárov no hanba.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 30-06-2016 15:32:46
pre pan Majko | 30-06-2016 14:51:28 | - aj za meno sa hanbite, tak sa nesnazte presvedcit niekoho o opaku.

Neberiem Vam to, no nesuhlasim s tym.

Problem u ludi ako ste Vy vidim hlavne v tom, ze anonymne dokazete uplne vsetko. Bez hanby, bez zabran a o kom kolvek. Akykolvek naznak Vasho mena vsak vo Vas vyvolava nenavist - co takto na stare kolena byt aspon trosku v reale a ked uz kritiyovat anonymne, tak aspon nie podpisanych ludi...
pre pan Majko | 30-06-2016 14:51:28
Nemá cenu a Vami debatovat,ale jedno si neodpustím,ked to nazývate schválenie,tak ja sa mám čím pochváliť,verte mi.
Kamoš | 30-06-2016 14:05:49
Kukla je chudák,ktorý sa snaží roky dostať na starostovskú stoličku a nemôže ako každý iný neúspešný kandidát prijať situáciu,že ho nezvolili.Ľudia volia toho, koho chcú.Už ho natoľko poznajú, že volia iných kandidátov.Narobil už dosť rozbrojov v Brunovciach.Čo sa týka trestného rozkazu, mal by poslanec J.Š. zrejme odstúpiť, to ale nemení nič na veci, že Kuklu už majú ľudia dosť.Nie som z Brunoviec, ale počúvam o tom stále.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 30-06-2016 12:30:01
pre pan Majko | 30-06-2016 12:10:30 | - kazdy statocny clovek pracujuci v statnej sprave, v policii i justicii citiaci sa dotknuty, ma moznost ohradit sa voci tvrdeniu J.Kuklu.

Na zaklade skusenosti to vidim tak, ze vsetkym radi poskytneme medialny priestor - nemam obavy, ze bude vyrazne zahlteny.

Stale tu ale je Vase vyjadrenie voci Kuklovi. To je problem, kedze ste alergicky na akykolvek naznak k Vasej osobe, no NEVADI VAM VEREJNE OHODNOTENIE 24 konkretneho obcana, ktory 24 rokov zapasi o otvorenu samospravu, bol za to oceneny a mimo ine, aj na jeho majetok utocili nielen kamenmi, ale aj ohnom.

Co, pochvalite sa, co ste pocas doby jeho zapasu o slobodu a prava obcanov, robili Vy?
pre pan Majko | 30-06-2016 12:10:30
Samozrejme,ze je to tak,,existuje 10 korupčných politikov ,sudcov,prokuratorov atd.(uvádzam ako príklad)a po tých clankoch to vyzerá,ako všetko zhnité a korupcne je to proste urazajuce pre tisícky ľudí v legislatíve,ktori statočne pracujú.Preto som proti vseobecnovanie.na motto ja a tí tam navrchu.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 30-06-2016 11:32:35
pre pan Majko | 30-06-2016 11:29:49 | - napisal ste hlavne toto:

\"Zovsobecnovanie a viniť ludi od starostky az po prokuratúru,a hneď všetko odsúdiť podľa Vaseho citenia je notoricky od Vás známe.\"
pre pan Majko | 30-06-2016 11:29:49
Napísal som to jasne,Vy to zacinate miešať a zasmodrchovavat,napisal som \"ak to bol trestný čin,tak S Vami pán Kukla suhlasim\"
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 30-06-2016 11:10:48
pre pan Kukla | 30-06-2016 10:27:57 | - mylite sa!

Kukla sa neodvolava, Kukla vychaza z rozsudku sudu. Mylite si priestupok s precinom a trestnym cinom. Ale to je u ludi diskutujucich bez poznania faktov uplne bezne. Takze ako obycajne, ani u Vas nic nove...
pre pan Kukla | 30-06-2016 10:27:57
Nepoznám pomery v Brunovciach,ale celý tento článok mi pripadá trosku zvláštny,velika otázka,ktora sa v celej tejto kauze dožaduje opostatnenia je,ci zistenny alkokohol v krvi pri riadení autá je trestný čin,na ktorý sa odvolavate.A k čomu bol odsúdený Zovsobecnovanie a viniť ludi od starostky az po prokuratúru,a hneď všetko odsúdiť podľa Vaseho citenia je notoricky od Vás známe.Ak bol skutočne odsudeny za \"trestný čin,tak S Vami suhlasim.Priestupok alebo trestný čin,to je tá otázka.
Anonym | 30-06-2016 09:25:42
Je toto možné v 21. storočí? Tuposť a ešte k tomu arogancia najhrubšieho zrna.
Registrovaný Juraj Kukla Juraj Kukla | 29-06-2016 18:34:28
Tieto skúsenosti si už vymieňa celé Slovensko a majú na to aj svoju organizáciu, ktorá vybavuje pre nich jalové zákony bez zodpovednosti a \"udržuje oheň\". Je to hnus, zašlo to ďaleko.
Kader | 29-06-2016 14:56:13
Myslim ze sintava a brunovce by sa mali stat partnerskymi obcami a vymienat si svoje skusenosti s ignorovanim zakonov
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 29-06-2016 14:17:08
Pani starostka Brunoviec je naozaj vhodna na rozhovor. Vzdy sa pobavim... ;-)

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign