Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Odpovede na interpelácie poslancov z MSZ 11.12.2012

Iveta TóthováDátum22. 12. 2012 01:46:34TémaMestský úrad

B. Vydarená:

–        Ako je doriešené stráženie kasární?Prečo sa na nákladoch za stráženie nepodieľajú aj firmy, ktoré v objekte kasární pôsobia už od mája 2011?

Na nákladoch stráženia Kasární Váh sa firmy, ktoré podpísali nájomné zmluvy nepodieľajú z dôvodu, že takáto podmienka nebola v nájomných zmluvách zakotvená. K 20.12.2012 bolo vykonaných niekoľko rokovaní s konateľom firmy SITA na prenájom ďalších priestorov  v Kasárňach Váh v roku 2013. V  súvislosti s rozširujúcim sa počtom nájomcov tohto objektu budú do 30.6.2013 vykonané aj dodatky k ich nájomným zmluvám,  v ktorých bude uvedená aj ich spoluúčasť na úhrade nákladov stráženia. 

- Koľko ľudí platí SMS s.r.o.?

SMS zamestnáva na plný úväzok správcu budov, elektrikára a údržbára, správcu štadióna, pracovníčku kníhkupectva, 4 upratovačky – spolu 9 pracovníkov + konateľ, ktorý nie je zamestnancom.

Na čiastočný úväzok pracujú: 2 ekonómky, administratívna pracovníčka, právnička, verejné obstarávanie + IT + webstránka – spolu týchto 5 ľudí má 1,75 úväzku + na ½ úväzku ďalšia upratovačka.

Ďalej má SMS 4 dohodárov – kopírovacie služby na MsÚ, kúrenie, kníhkupectvo reportovanie a objednávanie – rozsah ich práce je spolu cca 60 hodín mesačne za minimálnu mzdu.

- Požaduje zabezpečiť zimnú údržbu mesta, v MsZ sa už neprerokováva plán zimnej údržby

Zimnú údržbu v meste Sereď zabezpečuje podľa Plánu zimnej údržby spoločnosť SITA Slovensko, a.s. na základe platnej mandátnej zmluvy. Vaše podnety boli prerokované s p. Sýkorom, ktorý je zodpovedný za zimnú údržbu. Čo sa týka telefonických podaní a hlásení od občanov, nedostatky v zjazdnosti a schodnosti boli okamžite nahlásené p. Sýkorovi a v rámci možností aj operatívne odstránené. Chceli by sme však zdôrazniť, že v prípade rozsiahleho sneženia sa postupuje podľa Plánu zimnej údržby a sú čistené v prvom rade hlavné ťahy ciest a chodníkov a následne všetko ostatné. Ak budú počas nasledujúceho zimného obdobia nejaké iné podnety, pokojne sa obráťte na oddelenie rozvoja mesta a náprava bude čo najskôr zabezpečená.

Ing. arch. R. Kráľ:

- Aká je možnosť predĺžiť lehotu zberu bioodpadu?

Predĺžiť zber na rok 2013 nie je možné z praktických dôvodov, keďže verejné obstarávanie na službu je nastavené tak, že môže skončiť aj tesne pred aprílom vzhľadom k zákonným lehotám na námietku a nebolo by teda možné zmluvu uzavrieť vo februári a službu realizovať od marca. Nie je to možné ani z dôvodov ekonomických, keďže predlžovanie služby nie je v súlade so záväzkom miest znížiť výdavky na služby o 10 percent. Služba je poskytovaná z roka na rok vo väčšom objeme v roku 2012 to bolo už viac ako 1300 hodín zberu s nákladmi viac ako 43000 eur len na zber. Občania majú k dispozícii počas celého roka zberný dvor, kde môžu bioodpad odovzdať bezplatne a bez limitu a bez ďalších nákladov mesta na zber. Na zvyšovanie požiadaviek na služby treba myslieť aj z pohľadu ekonomického a teda ak je takáto požiadavka od občanov, zohľadniť ju aj pri rozhodovaní o zvyšovaní daní alebo miestneho poplatku za komunálne odpady, z ktorého sa majú tieto služby uhrádzať. Zároveň si treba uvedomiť, že uvedená služba je poskytovaná len obyvateľom rodinných domov a nie je zohľadnená v ich miestnom poplatku, teda pri jej navyšovaní stále viac „doplácajú“ obyvatelia bytových domov na služby pre obyvateľov rodinných domov.

Ing. B.Horváth:

- Na novom parkovisku na Garbiarskej ul. je tma, boli tam zaznamenané aj krádeže. Môže mesto zabezpečiť osvetlenie parkoviska?

Do konca roka 2012 prebehne jednanie o možnom osvetlení tohto parkoviska a najmä cene realizácie. Čo sa týka informácie o týchto krádežiach – ako mi potvrdili náčelník MsP v Seredi ako aj náčelník OO PZ v Seredi – neevidujú žiadnu krádež či trestný čin z oblasti tohto parkoviska od doby jeho otvorenia – takže si treba preveriť zdroje takýchto informácií.

Mgr. P.Rampašek:

- Mesto nezabezpečuje v dostatočnej miere zimnú údržbu ani na vedľajších komunikáciách, viditeľné to je najmä na križovatkách hlavných a vedľajších ciest–

Platí tá istá odpoveď ako pri interpelácii p. Vydarenej.

 

zdroj: mesto Sereď


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
pre anonym | 22-12-2012 11:10:01 | 22-12-2012 14:32:54 | 23-12-2012 17:51:27
Tak co,bude odpoved? Mna az tak nezaujima ako to je inde,ale to ako to funguje v Seredi,lebo tu zijem a platim.
facebook | 23-12-2012 06:58:14
KOMENTÁR PORUŠIL PRAVIDLÁ DISKUSIE
Príspevok svojim obsahom bol v rozpore s pravidlami diskusie, prípadne porušoval legislatívu platnú v SR a EÚ. Administrátorom portálu bol vymenený za tento oznam a uložený do archívu.
anonym | 22-12-2012 22:12:22
Opytam sa najskôr takto. Kam davate ten bioodpad a tu haluzovinu? A konkretne komu a za akych podmienok?
pre anonym | 22-12-2012 11:10:01 | 22-12-2012 14:32:54
kde si sa docital ze bioodpad z komunalneho odpadu sa stava strategickou surovinou ? daj link ... v akej krajine tomu tak je ? v stredozemi ?:) urcite mas "pravdu" preto sr cakala az na posledny termin co jej EU dala na zavedenie povinneho triedenia bioodpadov a uuurcite preto teraz vsetky mesta triedia ten bioodpad ako blaznive aby sa nabalili a nevyuzivaju moznost ako sa tomu vyhnut vdaka vynimkam ... je dobre ze mame takeho odbornika, ved zmos je tak pomyleny ze roky proti tomu zavedeniu bojoval, proste sa branil prosperite
sered | 22-12-2012 14:14:10
to parkovisko na Garbiarskej je pravidelne denne v čase medzi 22.00 až 22.30 kontrolované hliadkou MsP. Nerozumiem takémuto pravidelnému plánovaniu služieb a stanovovania pevných bodov, keď 5 min. pred príchodom hliadky a už 5 min. po odchode hliadky sa na tomto parkovisku kšeftuje s fetom z auta do auta. O tomto však štátna polícia nemá ani poňatia, lebo tá ešte asi ani nezistila, že takéto nové parkovisko v Seredi existuje, nie to tam ešte vidieť hliadku štátnej polície.
anonym | 22-12-2012 11:10:01
Ak môzem tak rad polozim jednu otazku.

Komu, ake mnozstvo a zakolko sa predava bioodpad.

Bioodpad sa stava strategickou surovinou,ktora ma pre toto mesto prinasat zisk,tak preto ma to zaujima.
Ak sa tu niekto snazi oto, ze treba zvyšiť cenu a podobne pre obyvatelov, tak sa treba pozriet na to z druhej strany a verte ze niekto bude mooc prekvapeny, ze aky jeto pre niekoho biznis.
anonym | 22-12-2012 09:27:22
Netušil som, že na OO PZ majú náčelníka.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign