Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Odpoveď riaditeľovi školy M. Bodisovi ohľadne ZRPŠ

Ján ŠimulčíkDátum03. 04. 2018 20:34:35Témaobec Šintava

Vzhľadom na to, že téma ZRPŠ sa týka verejného záujmu, rozhodli sme sa zverejniť odpoveď manželov Ištokových riaditeľovi školy M. Bodisovi a zástupcom ZRPŠ ako aj našu podporu ich názorov.

 

Pekný deň,

reagujeme na mail riaditeľa ZŠ s MŠ Martina Bodisa z 13. marca poslanom členom rady rodičov, triednej učiteľke a zástupkyniam riaditeľa.

Do zoznamu adresátov pridávame aj manželov Šimulčíkových, nakoľko boli spomenutí v maily na ktorý odpovedáme. Pre prehľadnosť uvádzame body z mailu p. Martina Bodisa a pod ne naše reakcie ku nim:

Pekný deň všetkým,

po liste manželov Šimulčíkovcov adresovanému triednym učiteľkám, nám dnes poslali email v podobnom duchu aj manželia Ištókoví.

 Povedzme si niekoľko faktov:

1.       Príspevok do ZRPŠ je dobrovoľný. Všetci rozumní rodičia vedia, že podporujú svoje deti, svoju školu. Všetky financie, ktoré sa takto vyzbierajú sú pod kontrolou rodičov.

Rodičia musia mať istotu, že škola využíva všetky svoje finančné zdroje hospodárne. ZRPŠ je dobrovoľné a je iba na dofinancovanie aktivít a to iba tých, ktoré nemôže (alebo nemá na to) škola uhradiť. Nespochybňujeme, že v súčasnej dobe sú financie ZRPŠ pod kontrolou rodičov.

2.       Ak neuhradia niektorí rodičia- je na Rade rodičov ako sa k tomu- vy rodičia-  postavíte.

Treba najskôr hľadať príčinu nezaplatenia. ZRPŠ by sa malo tiež pýtať, či musela škola použiť na svoj večierok v roku 2016 skoro 4000 Eur a či sa nedali efektívnejšie použiť pre deti. Podotýkam, že na 4000 Eur sa musia rodičia skladať skoro cca 1 rok. Večierok trval cca 2 hodiny.

3.       Ohradzujeme sa o nehospodárnom vynakladaní finančných prostriedkov školy. Na škole už boli viaceré kontroly a ďalšie kontroly môžu prísť.  Všetky výdavky školy sú zverejnené.

Prekvapuje nás, keď riaditeľ školy spomína „ďalšie kontroly môžu prísť“, že sám nepožiadal obecné zastupiteľstvo, aby vykonalo kontrolu, či skoro 4000 Eur na večierok bolo použitých v súlade so zákonom 597/2003 Z. z. o financovaní základných škôl. Pokiaľ sám o takúto kontrolu nepožiada, aby vyvrátil podozrenie,  je vážny predpoklad, že s financovaním večierka nie je niečo v poriadku.

4.       Vedenie školy robí  všetko preto, aby sa na škole zlepšovali podmienky. Tí čo to chcú vidieť- to vidia.

Potešilo by nás presné pomenovanie, aké konkrétne veci sa na škole za posledný čas zlepšili.

5.       Žiaľ, že v obci sa často len kritizuje, osočuje. 

Nevieme ako tento bod súvisí s témou ZRPŠ, tiež je príliš vágny, treba ho bližšie konkretizovať. Všeobecne je kritika prvým krokom k zlepšenie stavu vecí.

Prajeme Vám pekný sviatočný večer,

manželia

Ing. Michal Ištok a Silvia Ištoková

 

Dobrý deň,

stotožňujeme sa s odpoveďou manželov Ištokových. Myslíme si, že je dobrá myšlienka, aby riaditeľ školy sám požiadal o kontrolu, či večierok za skoro 4000 Eur bolo použitých v súlade so zákonom 597/2003 Z. z. o financovaní základných škôl.

Taktiež by sme radi poďakovali predsedníčke ZRPŠ Dagmar Miklošíkovej za veci, ktoré sa jej podarili dať do poriadku a taktiež za projekty, ktoré sa jej daria uskutočňovať.

 

JUDr. Jarmila Šimulčíková

Ing. PhDr. Ján Šimulčík, PhD.


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
vecierok | 04-06-2018 14:08:33
hlavne ze sa sa tam aj Simulcik nazral a vtedy mu to nevadilo
Obcan | 07-04-2018 19:32:46
Ak si riaditel skoly a ekonomka nedokazu vypocitat kolko je styri dvanastiny zo sumy 11 600 a potom vysledok ziafat od obce svedci iba o 2 veciach. Alebo to nevedia (co by bolo na zaplakanie),alebo to iba hraju a dufaju,ze sa zasa nabalia.
Občan | 07-04-2018 17:29:23
Znovu je na úradnej tabuli zverejnený rozpočet školského klubu s tým, že sa jedná o obdobie od 1.9.2018, ale suma je nezmenená 11600.
Ak sa pozrieme na rozpočty v rámci obce za roky 2017 2018
príjmy školský klub 1700 2000
výdaje školský klub 10400 15480
Vie niekto zo zainteresovaných objasniť tieto rozpočty...
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 04-04-2018 16:52:39
Chapem to tak, ze rodicia chcu, aby bolo z verejnych financnych zdrojov financovane v prvom rade vsetko, co sa tyka vyucovacieho procesu, vsetky potreby deti, ucitelov a ostatneho personalu skoly. Nie zabava a tvorba imidzu niekolkych ludi.

Ak sa rodicia dohodnu na rodicovskom prispevku, nesmie tento nahradzat vyuzitie verejnych financii a teda plytvanie peniazmi v skole.
tento problém... | 04-04-2018 16:45:47
je ten istý na všetkých školách - počnúc od materských, cez základné až po stredné. Pokiaľ si pamätám (a to už mám doštudované dospelé deti) vždy rodičia prispievali na hygienické potreby, kancelárske potreby, z vlastných nákladov hradili aj vymaľovanie tried, ... Tiež sa mi to nepáči, ale to je už problém celého financovania školstva postavený na hlavu. Nie sú peniaze na učebnice, základné vyučovacie pomôcky,.... Preto súhlasím, že len na jeden večierok minúť také veľké peniaze je do neba volajúce plytvanie. Prioritou by mala byť podopra vyučovania a mimoškolských aktivít a takéto večierkové akcie by sa mali platiť z nejakých na to darovaných sponzorských príspevkov.
večierok | 04-04-2018 15:11:35
a kto platil vian. večierok pre priateľov riaditeľa v roku 2017? aký sponzor? lebo minulý rok bolo večierkov ešte viac.
večierok | 04-04-2018 15:11:33
a kto platil vian. večierok pre priateľov riaditeľa v roku 2017? aký sponzor? lebo minulý rok bolo večierkov ešte viac.
O2 Pali | 04-04-2018 13:00:15
100% Súhlasím.....
Michal Ištok | 04-04-2018 11:25:43
Večierok z roku 2016, ktorý stál skoro 4000€, bol financovaný priamo školou a nie z peňazí ZRPŠ. Takto to aj uvádzame v našej odpovedi. Minúť 4000€ za párhodinový večierok považujeme za príliš drahú a zbytočnú investíciu - ako vôbec večierok prispel k vzdelávaniu? A to si treba dať do súvislosti s výdajmi ZRPŠ, kde možno nájsť aj také veci, ako nákup kancelárskeho papiera pre triedy, prípadne športových dresov pre reprezentáciu školy - teda vecí, ktoré priamo súvisia so školou. Máme za to, že ZRPŠ slúži na doplnkové financovanie aktivít, hoci vieme si predstaviť aj nákup kanc. papiera z peňazí ZRPŠ v situácii, keď škola nemá iné prostriedky. Avšak v týchto súvislostiach je namieste sa spýtať: Majú rodičia platiť kancelársky papier, dresy, dávať deťom do školy toaletný papier a mydlo preto, že škola minula nemalé prostriedky na vianočný večierok? Od roku 2016/2017 možno nájsť rozpočet aj výdaje ZRPŠ na školskom webe https://zssintava.edu.sk/page.php?id=19 za čo dávame palec hore všetkým, čo sa o to pričinili.
názor | 04-04-2018 09:15:36
neviem, či to dobre chápem, ale ak finančný príspevok vo výške 4 000 eur bol na večierok financovaný cez ZRPŠ, tak tu problém bude aj v ZRPŠ. To sa musí riadiť svojimi stanovami (a stanovy musí mať!), kde je presne špecifikované odkiaľ má finančné prostriedky a na aké účely môže nadobudnuté finančné prostriedky použiť. Taktiež by tam malo byť špecifikované, kto schvaľuje poskytovanie finančného príspevku - väčšinou pri menších sumách stačí keď to urobí výbor ZRPŠ, pri takýchto väčších sumách by to mali všetci členovia rady ZRPŠ. Ak to teda schválili, čo musel niekto schváliť, nie je problém potom aj v zástupcoch rodičov, ktorí sú tam zvolení za každú triedu? Naviac podľa stanov rodičovských združení by malo mať každé takéto ZRPŠ aj revíznu komisiu, ktorá by mala kontrolovať činnosť rodič. združenia. Nebolo by dobré sa na to pozrieť aj z tohto pohľadu?
príspevok | 04-04-2018 08:21:05
príspevky rodičov sú stále vysoké, minulý rok 40 eur na prvé dieťa a tento rok 30 eur (2x15e). Tieto príspevky by mali byť len symbolické a dopĺňať z nich len niektoré akcie hradené školou, a nie aby rodičia sami platili zo ZRPŠ celé akcie detí. Na toto príspevok nemá byť určený.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign