Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Odpoveď od vodárov

865

Minulý mesiac sa stala v Seredi nehoda na vodovodnom potrubí, ktorá bola odstránená až po niekoľkých dňoch.Nehody sa stávajú, samozrejme, ale smutné je, že sa páni vodári absolútne nevyjadrili, ako mienia kompenzpovať ďalší výpadok dodávok pitnej vody, nakoľko to čo tieklo, sa ani vodou nazvať nedá.Tak som sa rozhodol osloviť ich v tejto záležitosti, ale ich reakcia ma slušne povedané ani nepotešila ale ani neprekvapila.Hranie sa so slovíčkami a zákonmi, im ide stále najlepšie.

Odpoveď pripájam celú, v nezmenenj forme.


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Michal | 12-01-2015 07:40:47
uz su dva tyzdne po sviatkocha nic nove?
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 09-01-2015 12:33:11
jaja | 09-01-2015 11:35:23 | - normy hovoria, ze takato voda nie je pitna.

Dokonca nie je vhodna ani na umyvanie sa - ak sa neumyva kominar po celodennej sichte a ani na pravie, lebo spini pradlo.

Nie je vhodna ani na kupanie, lebo spini vanu.

A nieje vhodna ani na splachovanie zachoda, lebo zanasa splachovcie zariadenia.

Vlastne je vhodna mozno na polievanie stromcekov - na to je vsak draha.

Ked tak rozmyslam, je vhodna akurat tak na stretnutie sa s nasimi hov*ami v kanalizacii a tam aj draho zaplatena konci...
jaja | 09-01-2015 11:35:23
vyjadrenie od kompetentnych znie
ze voda neobsahuje nic skodlive, len to co obsahuje sa usadza v tych trubkach - kovovych
Jaja | 09-01-2015 10:15:40
hombre | 08-01-2015 21:05:29
Máte pravdu a asi preto ZsVS začala s výmenou potrubia. Predpokladám, že najskôr prívodné a následne aj rozvodné. Ale predpokladám, že to nejde všetko naraz spôsobom parodujúci výmenu poistky na ARE z Kameňáku - Vážený občania, naberte si vodu, najbližších 5 rokov meníme potrubia a nepotečie...
Neviem, ale majiteľom rozvodou vody budú asi mestá a obce, keďe jedinými akcionármi ZsVS sú práve oni. A predpokladám, že svoje rozvody môžu dať aj inému správcovi. Lenže asi sa nenájde žiadny, ktorý by do rozvodov, ktoré potrebujú obrovské náklady na výmenu, investoval. A o budovaní nových v meste radšej nepíšem. Keď som potreboval novú prípojku k domu, tak som pri zisťovaní miesta výkopu nevedel nájsť miesto pre svoju prípojku, keďže stavebné normy určujú vzdialenosti medzi sieťami.
A možno by sa ZsVS aj potešila inému správcovi, keďže by iba predala vodu inému prevádzkovateľovi. Takže zisk bez problémov. Neviem komu patria zdroje vody a či sú predajné z dôvodu nových legislatívnych zmien...

Michal | 09-01-2015 07:45:49
Tuším, že pri výmenách a nových rozvodoch sa už využíva len HDPE potrubie. Problém bude skôr v pôvodných rozvodoch vody a starostlivosti o ne.

Marek Sladký | 09-01-2015 08:46:14
To že Slováci ignorujú voľby, to je stará známa pravda a toto nedokážem pochopiť. Za komunistov mali ľudia prd a nie právo výberu. Bojovali oň, získali ho a kašlú naňho. Mne to príde divné.
Nie, nebývam v Seredi, ale v Galante, kde je rovnaký správca vodovodu - ZsVS a predpokladám, že cca rovnaký vek potrubí. Takže poruchy a následnú kvalitu vody poznám. Len po zavolaní vodárom v Galante sa mi zatiaľ nestalo, žeby nevyšli a neprepláchli rozvod. Nuž ale to je asi tiež o prístupe ľudí...
Registrovaný Marek Sladký Marek Sladký | 09-01-2015 08:46:14
Jaja musím vás opraviť. Vedenie si zvolila menšina, kedže väčšina ostala doma (a niekomu to vyhovuje). A určite nie ste zo Serede resp. nepoužívate mestskú vodu l(možno iba na polievanie je vhodná vačšinou)
Michal | 09-01-2015 07:47:07
http://smm-miroslav.cz/admin/files/file/sovak/sovak-2014-historicke-materialy-pro-vystavbu-vodovodu.pdf
Michal | 09-01-2015 07:45:49
vyhody plastoveho potrubia :
01
HMOTNOSŤ

Menšia hmotnost aj pri väčších stavebných dĺžkach - jednoduchá a bezproblémová možnosť uloženia, spracovania, bezproblémová preprava = zníženie nákladov na uloženie a dopravu.

Joins
02
TECHNOLÓGIE SPÁJANIA

Rychlé, jednoduché a nákladovo výhodné technológie spájania - napr. zasunutie do seba, zlepenie - obídete sa bez ťažkého zariadenia na stavenisku = úspora peňazí. Je možné realizovať trvalo spoľahlivé technológie spájania - minimálne riziko nutnosti nákladných opráv spojov.

Differences
03
SPOĽAHLIVÉ ROZLÍŠENIE

Jednoduché a spoľahlivé rozlíšenie typov plastov na základe ich typického zabarvenia.

Durability
04
VÝBORNÁ ODOLNOSŤ

Dobrá odolnosť voči korózií a hnitiu. Odolnosť proti prasknutiu na základe pružnosti trubiek a spojov, napr. pri pohyboch a zosadanie pôdy - istota, že vám potrubie vydrží dlhé roky i v náročnejšom teréne.

Nízky odpor
05
NÍZKY ODPOR

Veľmi malý odpor vnútorného trenia, preto maximálne priaznivé podmienky pre prúdenie vody. Na hladkých vnútorných plochách sa horšie tvoria usadeniny (u kameniny sú vnútorné plochy skôr drsné) odpadá nutnosť nákladného čistenia.

Pevnosť
06
PEVNOSŤ

Pevnosť systému v súlade s aplikáciou a vysoká životnosť systému.

Rozměry a materiály
07
ROZMERY A MATERIÁLY

Plastové trubky sú k dostaniu aj v malých rozmeroch. Veľká rozmanitosť materiálov (PVC, PP, PE, ...).

Specializace
08
ŠPECIALIZÁCIA

Pre veľmi špeciálne stanovené úlohy je to často jediná možnosť. Lepší vzhľad vo vnútri potrubných systémov pri prezeraní kamerou.

Tvarovky
09
TVAROVKY

Veľké množstvo tvaroviek, ktoré je možné dodať - nebudete mať problémy realizovať kanalizačné a odpadné potrubia ani v členitých stavbách.

Ekologie
10
EKOLOGIE

Ekologicky šetrné riešenie - schopnosť recyklácie trubiek OSMA nie je záťažou pre životné prostredie.
Sona | 08-01-2015 22:14:53
riesenie je ako z mibulosti: nahradit kovove potrubia plastovimi alebo drevenimi.a nebude sa nikde nic usadzt.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 08-01-2015 21:42:44
Jaja | 08-01-2015 19:09:11 | - kludne majte svoj nazor - o tom SOL je. Ide mi len o to, aby aj citatel vedel o diskutujucich, ktori pod niekolkymi nickami obhajuju neobhajitelne. ;-)

No a co to neobhajitelne je? Nuz, to je to sustavne odputavanie ludi od merita veci.

Svoje hnojove rozvody nech si riesi dodavatel. Nech si riesi aj svoje problemy. Nech si robi uplne co chce - len za svoje prachy a nie za nase!

Takze opakujem - nam ide o odskodnenie za skody, ktore nam dodavatel roky sposobuje.

A teraz zase spamujte diskusiu tym, ako problem riesia vymenou privodneho potrubia.

Nie, s odskodnenim to nema nic spolocne. Plnia si tym len povinnosti. Odskodnenie je vec ina.
Registrovaný hombre hombre | 08-01-2015 21:05:29
Jaja | 08-01-2015 19:09:11: "Mne sa skôr zdá, že tu žiadne relevantné nápady nepadajú,.." A kto by ich mal podávať? Tí čo platia za nekvalitnú vodu? Alebo je to správca a prevádzkovateľ vodovodnej siete, ktorý za svoju nekvalitu inkauje?!! V tomto prípade je to monopol, ktorý sa volá ZsVS. Krásny príklad ako nato je príbeh s Regio Jet. Stúpil monopolu (ŽSR) na otlak, a ajhla, veci sa aj tam začali hýbať! Teraz už len treba v rovnici nahradiť RJ iným členom. Alebo nie?
Jaja | 08-01-2015 19:09:11
Miloš Majko | 07-01-2015 22:51:13
Nuž, ďakujem za plnohodnotnú a relevantnú odpoveď. A keď si už robíte analýzu, zverejnite prosím akýkoľvek môj príspevok, ktorý velebí vedenie mesta Sereď. A poprosím bez úprav, nakoľko ja som nikdy vedenie mesta neriešil. Samozrejme by som Vás touto žiadosťou nezaťažoval, ale keď už kontrolujete všetky komentáre, určite to nebude problém.
A to, že mám iný názor a stojím si za ním, je podľa Vás ako principiálneho človeka, zlé??? Má normálny človek meniť svoj názor podľa toho, kto mu čo povie a nerozmýšľať, neargumentovať a nevyhodnocovať?

Michal : niekedy jedno zle použité slovo úplne zmení význam príspevku. Podľa mňa reálne riešenie prebieha, výmena prívodného potrubia sa podľa informácií deje. Hygiena ako štátny orgán vykonáva dozor a v prípade problému zdravotného charakteru zrušila využitie vody na pitné účely. Podľa mňa to vyvolalo aj zodpovednejší prístup zo strany ZsVS, už sa obťažujú s odpoveďami, určili v reklamačnom poriadku presné podmienky na úspešnú reklamáciu nekvalitnej vody. Druhá vec je dodržanie podmienok zo strany oprávnených zákazníkov ZsVS.
Mne sa skôr zdá, že tu žiadne relevantné nápady nepadajú, pochybujem, že odškodnenie znečisteného prádla a zapchatých sít v rozvodoch vody, je tým riešením. Skôr by som sa dotazoval na vykonávanie preplachov potrubí, keďže ZsVS tvrdí, že usadzovanie železa a mangánu je zatiaľ neodstrániteľné.. Nech teda dokážu, že odstraňujú tieto usadeniny na svoje náklady.
Michal | 08-01-2015 07:50:41
nam tecie hlavne studena na grc ale niekedy aj tepla
michal | 08-01-2015 07:49:37
teraz nerozumien naco sa zasterite, hadate a dotahujete, chytate za slovicka ked vam ide vsetkym o jedno, o Vyriesenie situacie?

Radsej dajte realne riesenia, navrhnite napady ako postupovat a nie zavrhovat kazdy plan ci napad.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 07-01-2015 22:51:13
Jaja | 07-01-2015 22:28:51 | - moja odpoved je uplne jednoducha.

Do SOL ste vlozili 22 diskusnych prispevkov. Z toho je 21 pod clankami tykajucimi sa vody.

A asi uz neprekvapi nikoho ked napisem, ze 21 v poodstate obhajuje sucasny stav, velebi dodavatela tej srac*y a vedenie mesta, ktore sa za obcanov vo veci vymahania nahrady za dodavatelom sposobene skody postavit odmietlo.

Nuz, co dodat... ;-)
Jaja | 07-01-2015 22:28:51
Miloš Majko | 07-01-2015 22:04:20
Jaja | 07-01-2015 21:50:31 | - JAJA, skusme to inak - o co Vam ide? Ved sa vymacknite. ;-)

Asi som len rovnaký ako Vy a nepáči sa mi jednostranné kameňovanie a slepá tzv. ovčia povaha Slovákov. Keď mi niekto niečo povie, nepokladám to automaticky za pravdu ako väčšina tohto národa

A aby ste si nemysleli, ze ja osobne sa len pytam, tak napisem o co ide mne.
Nech tecie z vodovodu aj s prepacenim srac*a. Ide mi o to, aby som za nu neplatil ako za pitnu vodu kvalitou a parametrami zodpovedajucu pitnej vode podla normy.

Ako som písal pri inom poste na tomto fóre, Slováci sú ochotný kupovať balenú vodu za 100euro/1m3 a sťažovať sa, ak 80x lacnejší produkt nedosahuje jej kvalitu a permanentnú čistotu. Ale zdravie ohrozujúcu by naozaj nemala byť, v tom Vám fandím. ;-)

Priznajte sa, kto Vas nahovoril na opatovne odvadzanie pozornosti od tej spiny, za ktoru roky platime pre istotu hned 2 razy?

P. Majko, môžete mi prosím povedať, prečo musí každý, kto vysloví v tomto štáte iný názor ako Alfa (na tomto fóre ste ako jeho majiteľ Alfou Vy ;-) ) byť hneď podplatený/nahovorený? Nemôže mať len proste iný názor?

JAJA, ludia uz zacinaju chapat taktiku, na ktorej si niekto zalozil buducnost. Funguje iba do casu a nasledne sa obracia proti. To nehovorim ja, to ukazala historia. A u nas tomu nebude inak...

Vy brojíte v Seredi proti jeho aktuálnemu vedeniu. A vidíte, po voľbách si ho väčšina zvolila opäť. Takže aj toto potvrdzuje môj názor na väčšinu Slovákov - proste neozvú sa, nepostavia a nevzbúria proti niekomu alebo niečomu, čo im nevyhovuje... Komunizmus trpeli 40 rokov (keby sa pohlavári nerozhodli, tak aj naďalej mávame na 1.mája), Maďarov 1000rokov... Stačí, že im niekto povie, že je to tak ok a to sa stáva automaticky pravdou... Ale v tej viere, že sa všetko v dobré obráti Vám opäť fandím - ale v Popolušku a Deda Mráza verím viac.. ;-)

;-)
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 07-01-2015 22:04:20
Jaja | 07-01-2015 21:50:31 | - JAJA, skusme to inak - o co Vam ide? Ved sa vymacknite. ;-)

A aby ste si nemysleli, ze ja osobne sa len pytam, tak napisem o co ide mne.

Nech tecie z vodovodu aj s prepacenim srac*a. Ide mi o to, aby som za nu neplatil ako za pitnu vodu kvalitou a parametrami zodpovedajucu pitnej vode podla normy.

Priznajte sa, kto Vas nahovoril na opatovne odvadzanie pozornosti od tej spiny, za ktoru roky platime pre istotu hned 2 razy?

JAJA, ludia uz zacinaju chapat taktiku, na ktorej si niekto zalozil buducnost. Funguje iba do casu a nasledne sa obracia proti. To nehovorim ja, to ukazala historia. A u nas tomu nebude inak...

;-)
Jaja | 07-01-2015 22:03:17
obcan | 07-01-2015 20:31:52

Možnosť znečistenie pri ohreve som riešil nižšie. Výskyt špinavej studenej vody je tiež občasný, rovnako ako teplej vody. Zaujímavé, že nie je to súbežne (vychádzam z info z diskusií). Čo sa týka reklamácií, reklamovať môže u dodávateľa naozaj len ten, kto od predávajúceho tovar prevzal a uhradil. Čiže ak Vaše bytové družstvo kúpilo vodu od ZsVS, reklamovať ho môže u ZsVS naozaj len bytové družstvo. Vy kupujete vodu od bytového družstva, takže reklamovať môžete len u nich. Ak nakupujete v bežnom obchode, tiež reklamujete vy ako kupujúci u obchodníka ako predávajúceho na základe dokladu o kúpe. U ZsVS asi tiež reklamujete len ak máte s nimi zmluvný vzťah. Voláte po poriadku a sami ho nechcete dodržiavať. Nie je to protirečenie a hranie sa na niečo???
Nikto netvrdí, že za dodávku vody, ktorá nie je čistá máte byť vďačný. Ale keďže ich reklamačný poriadok hovorí o nejakom spôsobe reklamácie, netreba sa diviť, že zamietajú reklamácie ak nesplnia ich požiadavky určené v reklamačnom poriadku.
Len pre Vašu informáciu ja nespím, v spánku mi písanie vôbec ale vôbec nejde... ;-)
Jaja | 07-01-2015 21:50:31
Jozef | 07-01-2015 20:24:09
Platíte si za čistú teplú vodu? Ak nie je tepláreň zodpovedná za dodávku čistej teplej vody, tak v duchu tejto logiky ani ZsVS nie je zodpovedná za kvalitu vody, lebo je len rovnakým distribútorom produktu. ZsVS platí štátu za každý vyčerpaný m3 vody zo Zeme. Tá voda má v sebe podľa vyjadrení ZsVS železo a mangán, ktorý sa vyzráža v potrubiach a pri zmene tlaku sa tento kal dostane aj do distribuovanej vody. Ja viem, že to je ad absurdum, ale od ZsVS žiadate čistú vodu (aj keď dodávateľ pre ZsVS ju dodáva asi nie v požadovanej kvalite) a od teplárne (sorry, nepoznám Vášho dodavateľa teplej vody) už nepožadujete čistú vodu, keďže teraz bijeme iného psa - ZsVS a pre nich predsa platia iné podmienky... Príde mi to trochu ako jednostranný útok. Prípadne porovnávanie s obdobnými prípadmi tu končí v koši... Veď proste ZsVS môže okrem svetovej vojny za všetko zlo sveta....
A to o termálnom vrte v prípade teplej vody nemusí byť tak ďaleko od pravdy, keďže v Galante tuším takto kúria a je tam aj termálne kúpalisko...
o tom, že pri ohreve vody môže dôjsť k výzrážaniu vápnika Vás určite presviedča rýchlovarná kanvica, takže aj Vaše vyjadrenie o znečistení (prepáčte za použitie iného výrazu, ako ste požili Vy-dôsledok mojej výchovy) vody pri ohreve a následnej následnej distribúcií už viditeľne znečistenej vody, je dosť možné. A v prípade teplárne nikto nevolá po filtroch, to len vodári musia...
obcan | 07-01-2015 20:31:52
Jaja | 07-01-2015 20:13:01
Skúsme to z tej fyzikálnej stránky.Vodári dodajú studenú vodu a z tej sa po ohreve stáva teplá, ak samozrejme nemáme dakde napichnutý nejaký gejzír ako na Islande.Ak prišlo k zafarbeniu vody na mieste kde prebieha jej ohrev, ako je možné, že to nie je stále?Ale v príp. špinavej studenej vody tiež neráči niesť nikto zodpovednosť a zohladniť to v cenách, či odškodnení.Či vám to neprekáža, že akože ľuďom nemajú prekážať zahnusené umývadlá, toalety, poškodené pračky a umývačky, či znehodnotené oblečenie?A čo samotný postoj vodárov voči nám ludom?Večná odpoved.Vy nie ste naši zákazníci.Tak ok, ak nie tak nepýtajte od nás prachy.Alebo podla vás máme s radosťou platiť za niečo čo odtečie do kanála?Sa zobuďte!
Jozef | 07-01-2015 20:24:09
Jaja, cize podla Teba tu studenu vodu, ktoru dnes Energetika zohrieva, si sami cerpaju z artezskej studne?
Alebo je to ta ista studena voda, ktoru dodavaju do mesta vodarne?
A oni ju len ohreju?
A pri tom ohriati sa zaserie?
Realita ci bludy?
Jaja | 07-01-2015 20:13:01
obcan | 07-01-2015 20:00:36
Jaja | 07-01-2015 18:07:23
A kto zato môže?E.T. si odbehol do vodárni odpustiť vodu pod vysokým tlakom, či Santa Claus sa tam zastavil nohy vymočiť?Čo boli vianočné prémie, ked ich tak silne hájite?I ked majú z čoho rozdávať.

Pán obcan, ZsVS nepredáva teplú vodu... skúste si pozrieť svoju zmluvu s dodávateľom TÚV alebo radšej oslovte správcu nehnuteľnosti, kde bývate ;-) Ak máte dom, tak máte problém. Nikoho neobhajujem, len uvádzam realitu namiesto bludov, ktoré síce zabavia, ale to je tak všetko...
obcan | 07-01-2015 20:00:36
Jaja | 07-01-2015 18:07:23
A kto zato môže?E.T. si odbehol do vodárni odpustiť vodu pod vysokým tlakom, či Santa Claus sa tam zastavil nohy vymočiť?Čo boli vianočné prémie, ked ich tak silne hájite?I ked majú z čoho rozdávať.
Jaja | 07-01-2015 18:07:23
Teplú vodu Vám dodáva určite niekto iný ako ZsVS. Aj keď sa tu niekto snaží chodiť na ZsVS aj pád lietadla v Ázií, naozaj za všetko nemôžu... ;-)
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 07-01-2015 17:21:42
Michal, nuz - preco? Lebo sviatky mal - teda nic nerobil ani advokat, ani znalec a uprimne - sviatky sme mali aj my.

Takze to je odpoved, preco nie su nove informacie...
Michal | 07-01-2015 15:17:53
Ani tu nijaka nova informacia nie je
Michal | 07-01-2015 11:09:08
ani nic :D preco?
Nepostrehol som nijaku novu informaciu.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 07-01-2015 09:53:06
Michal | 07-01-2015 09:50:34 | - Michal, co ste Vy robili cez Vianocne sviatky?
Michal | 07-01-2015 09:50:34
Tak co stym pravnikom? Ako vec pokrocila?
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 24-12-2014 15:19:33
Vladimír Herega | 24-12-2014 15:16:33 | - nie si sam, koho tento stav hneva. Mam e-mail, v ktorom obcania blahozelaju panovi primatorovi... ;-)
Vladimír Herega | 24-12-2014 15:16:33
Reklamačný poriadok spísaný kým?Vodármi?Na Slovensku ma to neprekvapuje, v inej právnej krajine by takéto konanie nemalo šancu.Volal som na ich číslo pre prípad poruchy, samozrejme nikto nedvíhal, mailová schránka je plná.Toto je proste špinavosť.Je načase aby sa zodpovedali.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 24-12-2014 15:13:05
Vladimír Herega | 24-12-2014 12:38:28 | - reklamovat si povinny do 24 hodin. Potom nemas sancu. Tak hovoria reklamacne podmienky.

Parodia, nie?

Nie! - arogancia jednotlivcov voci tisicom. Az do momentu, kym si nepovedia - dost...
Vladimír Herega | 24-12-2014 12:38:28
Máme štedrý deň a znova hrdzavá teplá voda.Do kedy?Na čísle kde sa majú hlásiť poruchy to nikto neberie a mail bude vybavený asi bud. rok, že?Týmto sa pýtam, aký postoj k tejto situácii zaujme mesto?Či ako obvykle?A čo sa vodárov týka, zobuďte sa konečne a začnite dodávať čistú vodu, nie bordel!Však len za posledné 4 týždne je to 3x čo tečie hnus!
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 23-12-2014 16:16:54
Michal | 23-12-2014 16:09:54 | - osobne som skusal nie raz hlasit spinavu vodu. Nefunguje to a obdobne informacie mam aj od dalsich ludi. Plna odkazova schranka, nedvihaju telefony...

Treba podrobne zaznamy od kazdeho poskodeneho.
Michal | 23-12-2014 16:09:54
HLAVNE VSETKO HLASIT INAC SA NEPOHNEME

LEBO VODARI ZACNU RIESIT KED BUDU MAT POZNATKY O TOM.
LEBO KED SOM SA NA TO INFORMOVAL UKAZALI MI ZAPIS KDE BOLI ZAZNAMENANE HKLASENIA ZA CELY ROK ASI LEN DVE STAZNOSTI. A CHAPETEZE TO JE NIC
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 23-12-2014 15:45:29
daniel | 23-12-2014 14:39:17 | - Dano, ako som napisal. Zadokumentuj. Teraz je podstatne postupovat takto.
re: p.Tothova | 23-12-2014 15:43:24
Chronta tiekla na Cukrovarskej 758/8 este cca o 14,00 hod. A ziadny oznam sme na vchodovych dverach nemali.
Vladimír Herega | 23-12-2014 14:58:20
Mňa ako spotrebiteľa nezaujíma, či prasklo potrubie alebo priehrada.Za svoje peniaze máme právo na bezchybný tovar a služby.NECH SA TO KONEČNE NAUČIA AJ V ZSVS!
daniel | 23-12-2014 14:39:17
Mama včera večer oprala starožitné sviatočné ručne vyšívané obrusy a kadejaké utierky. Teraz sú krásne fľakaté. Že ďakuje ZSVS !
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 23-12-2014 14:20:43
Iveta Tóthová | 23-12-2014 14:12:00 | - Ivka, ake odskodne slubil dodavatel za dodavku nepouzitelne vody na pistie a v mnohych priapdoch asi ani na splachovanie zachoda?

Ake znizenie vodneho a stocneho dodavatel vykona u poskodenych obyvatelov?
Registrovaný Iveta Tóthová Iveta Tóthová | 23-12-2014 14:12:00
Na Pažitnej, Cukrovarskej a asi aj D. Štúra tiekla dnes špinavá voda preto, lebo bola havária na hlavnom potrubí. Bytový družstvo vylepilo včera na každé vchodové dvere oznam. Mala byť odstávka vody od 8:00 do 14:00 hodiny, no opraviť sa to podarilo už o 9:00. Preto tiekla špinavá, ale už sa to značne zlepšilo.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 23-12-2014 13:42:26
Znacte si nasledovne:

- doba dodavky spinavej vody: od - do datum a presny cas

- ake skody Vam vznikli - pranie, nove oblecenie, nutnost prat opakovane, nevyhnutny nakup stolovej vody ci mineralky, cas straveny pri nakupe, cas straveny pri rieseni skod spojenych s dodavkou spinavej vody

- svedkovia udalosti - meno a priezvisko

- znicene, zanesene ci inak poskodene zachodove splachovace, vodovodne baterie a pod.

- urobte fotografiu napustenej vane, umyvadla, pohara a pod. a poslite na e-mail s uvedenymi udajmi

Pripravujeme spec. tlacivo na tieto udalosti a bude k stiahnutiu na SOL a na FB

https://www.facebook.com/groups/530001083701645/
ŠPINAVÁ VODA V SEREDI

- pridajte sa do skupiny na FB, aby bolo mozne rychlejsie spajat poskodenych ludi


michal | 23-12-2014 13:07:13
volajte do vodarni chech to zaznamenaju a ziadajte pinu vodu
minimalne nadrz. Michal
Len Cukrovarská? | 23-12-2014 12:56:52
Na Pažitnej nám tečie tiež káva. To je už asi naschvál!
Vladimír Herega | 23-12-2014 12:53:13
Máme deň pred vianocami a na Cukrovarskej zas a znova špinavá voda.Kde sa zas stala nehoda, na mesiaci?
Zona A | 22-12-2014 07:28:35
vrátme sa k téme. Ako pokracujeme? je nejaký pokrok? kto to teraz riesi?. p. Majko?
daniel | 20-12-2014 21:26:11
Každý predsa vie,že zákony sú iba pre obyčajných občanov. Papalášov sa netýkajú!
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 20-12-2014 17:47:57
obcan | 20-12-2014 17:07:06 | - som rad, ze stalee viac ludi sa o veci zaujima, cita zakony a na zaklade toho aj zistuje, ako dokonale si podtavili zakonodarcovia zakony vo svoj prospech. Preco asi?
obcan | 20-12-2014 17:07:06
ako uvádza Zákon 369/1990 Z.z., Samospráva obce, § 4, písm. g) by malo vedenie mesta aktívne riešiť problém s vodou v prospech občanov. Lenže má to malinký háčik, o ktorom vedenie mesta určite vie a preto nekoná. Ide o tom, že podľa zákonu má mesto aktívne zasiahnuť, ale pokiaľ neurobí nič, zákon už nehovorí o žiadnych sankciách na nedodržanie zákona. Z toho vyplýva, že vedenie mesta nemusí spraviť nič a zároveň nebude postihnuté. Tomu je správny zákon v prospech koho????
obcan | 20-12-2014 17:02:23
Kedže bytový podnik na občanov kašle, stačí že platia, tak mi občania nemáme šancu reklamovať vodu. Majú to dobre vymyslené. Bolo by treba podporu z vedenia mesta, no toho sa asi najbližšie 4 rok nedočkáme.
Do skofolenia.
Peter | 19-12-2014 21:08:45
Su ako pokazena platna, asi to maju napisane a vždy len zmenia adresata. Vid ako odpovedali nam...

https://www.dropbox.com/s/e3uqu9i6tvlz9ho/Vod%C3%A1rensk%C3%A1%20spolo%C4%8Dnos%C5%A5.pdf?dl=0
gulak | 17-12-2014 20:09:44
Vodár..Vy sa tu ľudom nevyhrážajte,lebo im raz prasknú nervy a tú chrontavú vodu Vám a aj Vášmu vedenie nalejú do hrtana,aby ste boli v obraze,čo predávate..
Registrovaný Vladimír Herega Vladimír Herega | 17-12-2014 12:02:00
pre Vodár | 17-12-2014 11:19:16
A čo také robíte?Čo robíte preto aby sa to so železnou ne-pravidelnosťou neopakovalo a všetko aj tá špinavá voda, ktorú je treba odpustiť nešla na účet občanov?Povedzte mi aká je vaša činnosť v tejto veci, keď nikdy nech tiekol sajrajt akokoľvek dlho ste to nijak nezohľadnili vo fakturácii?Prečo máme platiť to, čo sa nedá použiť?A keď sa niekto sťažuje robíte mrtvého chrobáka a dookola sa oháňate tým istý, že my nie sme vaši zákazníci.Ok, tak potom nepýtajte od nás peniaze za humus.A ak naozaj nie ste schopný urobiť nič preto aby tiekla čistá pitná voda tak zavrite krám.Dnes máme 21. storočie vážený a zákazníci hrajú prím, nie vy.Nezabúdajte nato.
pre Vodár | 17-12-2014 09:41:20 | 17-12-2014 11:40:54
Marek Sladky nieco robi. NA rozdiel od Vas. No nie kazdy sa tim musi chvalit a verejne informovat o kazdom prde.
Preco Majko teraz nevymaze taky koment?
Registrovaný Marek Sladký Marek Sladký | 17-12-2014 11:23:35
Vodár čo vás trápim ja. Mala by vás trápiť voda a nie kto čo robil a robí. Áno a nerozumiem tomu ako je možné, že netečie stále čistá voda kedže ľudia sa na ňu sťažujú už roky? Ale vy ste spokojný keď ten sajrajt nemusíte piť. Ale kedže idu sviatky tak Vám tu seredskú kofolu želám.
Vodár | 17-12-2014 11:19:16
Pre čistá voda.
Pravidelne,píšte že sa to stáva , ale nepravidelne a keď dôjde k prasknutiu treba to urobiť,čo urobíme čo najskôr a nie ako inde.Ale furt sa sťažovať a vyhrážať sa,môžu to vodárne odstaviť a doviesť cisterny podľa zmluvy. A nebude sa dať zaliať záchod ani umyť sa! Potom budú len články.
Registrovaný čistá voda čistá voda | 17-12-2014 11:01:11
pre Vodár | 17-12-2014 10:45:13
Máme problém s tým, čo nám pravidelne tečie z vodovodu.Ten bordel by som nedal piť ani psovi.Ale samozrejme to nie je vaša vina.Vy len kasírujete.Ostatné robí ten zlý strojník, čo furt púšťa vodu pod vysokým tlakom.Už by to chcelo aj inú rozprávku, nemyslíte?Či dokedy nás budete takto od.bávať?
Vodár | 17-12-2014 10:45:13
A zasa Miloš Majko máte stále problém s každým z vodární,videli ste už niekedy vodovodné potrubie,alebo kanalizačné aspon z rýchlika?
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 17-12-2014 09:46:30
Vodár | 17-12-2014 09:41:20 | - a zase Nitrainvest...
Vodár | 17-12-2014 09:41:20
Marek Sladký vy ste kandidovali na poslanca,chvala bohu ste dôveru nedostali.Tlčhubák ktorý nič neurobil,ale rozumie sa všetkému.
obcan | 16-12-2014 20:57:19
Zákon 369/1990 Z.z.
Samospráva obce
§ 4
g) zabezpečuje verejnoprospešné služby, najmä nakladanie s komunálnym odpadom a drobným stavebným odpadom, udržiavanie čistoty v obci, správu a údržbu verejnej zelene a verejného osvetlenia, zásobovanie vodou, odvádzanie odpadových vôd, nakladanie s odpadovými vodami zo žúmp a miestnu verejnú dopravu.

V zmysle uvedenej kompetencie majú obce aktívne riešiť prípadné problémy v dodávke pitnej vody pre svojich občanov.
Registrovaný Marek Sladký Marek Sladký | 16-12-2014 18:21:44
No a naši páni poslanci si za ušetrené peniaze rozdali odmeny. Veď ušetrili mnoho € vodárenskej spoločnosti.
gulak | 16-12-2014 16:22:54
No a z ľudského hľadiska..je učtovanie špinavej vody obyčajná zlodejina...
Ing. Štefan Sekera | 16-12-2014 16:03:14
Z právneho hľadiska je táto odpoveď neplatná, nakoľko sa dopustili banálnej chyby - preklepu a to v dátume výpadku pitnej vody - 23.12.2014. Vyjadrili sa preto povedzme k inej skutočnosti, ako ste žiadali, môžete preto požiadať o odpoveď znova.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign