Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Obyvateľ mesta píše list primátorovi Tomčányimu

Obyvatelia mesta si stále viac všímajú činnosť samosprávy a volených zástupcov. Je dobre, že si občania všímajú úroveň poskytovaných služieb a tiež výšku finančných prostriedkov, ktorú samospráva obyvateľom účtuje.

Obyvateľ mesta  Dr. Skubeň nás požiadal o zverejnenie listu zaslaného primátorovi mesta  Ing. Martinovi Tomčányimu.

Príjemný deň p. primátor,

     V meste Sereď do nedávna bol zabezpečený zber a odvoz triedeného odpadu  každý  týždeň v stredu, čo predstavuje 4x v kalendárnom mesiaci.

     Počnúc mesiacom február 2018 sa zber a odvoz triedeného odpadu zmenil a to tak, že tento odpad je zbieraný a odvážaný len2x  v mesiaci.

      Je samozrejmé, že sa týmto zmenili aj finančné náklady pre organizáciu vykonávajúcu túto činnosť a to dosť podstatne a hlavne v ich prospech k neprospechu občanom keď, že im boli vyrúbené poplatky za odvoz odpadu a tieto sa k ich prospechu nezmenili.

     K meritu veci :

++ náklady na zber a odvoz triedeného odpadu pre spoločnosť zabezpečujúcu túto činnosť v 

     každom kalendárnom mesiaci klesli o  polovicu a to z nasledovného titulu :

1/ vozidlo najazdí v mesiaci len polovičnú hodnotu kilometrov oproti zberom 4x v mesiaci

2/ finančnou úsporou je aj mzda vodiča pri 8 hod. Pracovnej smene to činí

    minimálne 16 hod v mesiaci čo sú dva prac. dni

3/ k vozidlu boli pridelené 2 až 3 osoby ktoré zbierali a nakladali odpad. Čiže jedná sa aj o ich

    mzdu minimálne pre dve osoby pri 8 hod smene čo predstavuje 32 hod mesačne.

Tak, že sa jedná o výrazné zníženie finančných  nákladov – platby, tejto spoločnosti za zber a odvoz triedeného odpadu.

Teraz si Vám dovoľujem ako občan tohto mesta položiť otázku, na ktorú žiadam aj odpoveď :

Kedy sa adekvátne zníži poplatok pre občanov za odvoz odpadu, nakoľko významne klesli náklady pre organizáciu ktorá zabezpečuje túto činnosť?

     Pokiaľ by nenastalo finančné zníženie – poplatkov za odvoz odpadu, tak by išlo o neoprávnené obohatenie mesta Sereď , kde ste štatutárom keď, že Vy dojednávate zmluvné vzťahy a aj výšku platieb.  Pričom náklady na zber a odvoz rapídne klesli, avšak občanom poplatky zostali nezmenené.

     p. primátor žiadam Vás o zaujatie stanoviska k uvedenému ako aj k odôvodneniu prečo sa táto zmena platieb nedotkla aj občanov- poplatníkov mesta Sereď.

S úctou  JUDr. Ladislav Skubeň

- - -

Dr. Skubeň prisľúbil informovať čitateľov  SOL aj o odpovedi primátora mesta.


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 08-03-2018 07:59:13
Mestsky urad pod vedenim primatora Tomcanyiho (to je fakt) prenasa problem a starosti na obcana. (zial, tak isto fakt)
Pre rodina | 08-03-2018 07:05:10
Presne tak, nase ulice v meste vyzeraju ako na balkane, pohadzane plne vrecia smeti po chodnikoch cele dni, lebo cakame na ich odvoz od skoreho rana. Predtym pekne auto vzalo odpad vzdy priblizne v rovnaky cas a clovek vedel, kedy to vrece vylozit. Dnes uz si to rozmylime, hodime to radsej rovno do smetnej nadoby, vsak ked predstavitelom mesta nezalezi na zivotnom prostredi, my to sami nevyriesime
rodina | 07-03-2018 21:44:08
Vidím, že samospráva šetrí vo veľkom! Dnes ak sa nemýlim mal byt vývoz triedeného odpadu. No konštatujem, že na našej ulici dnes neboli. Takže asi máme počkať ďalšie dva týždne! Super tonuž separujeme mesiac!
Presne ako som písala. Ľudia na to budú z vysoka kašlať!!
treba konať | 07-03-2018 08:35:59
Príspevky sú dobré k veci, ale treba konať, pýtať sa, alebo sa bojíte ? - nebojte sa pri sebe menších útokov zo strany primátora proti Vám Dr.pomôže, je odborník. Aj mne riešisl jeden spor a víťazne.
obyvatel 1 | 06-03-2018 18:24:09
rozumiem textu len som to omylom dal sem, pardon ale malo to ist pod tento clanok \"Povinnosťou funkcionárov mesta je zverejňovať všetky skutočnosti ktoré sa občanov dotýkajú a nie aby si ich občan zisťoval sám !\" ale nic to nemeni na podstate toho aby ludia vedeli ze kolko, coho,zakolko a komu sa predalo aj na zbernom napr: zeleza,papiera,plastu,elektroodpadu,olejov a pod. lebo vsetko je biznis, otazne je pre koho???
pre obyvatel1 | 06-03-2018 15:43:14
Vy zrejme nerozumiete textu,asi takto.
obyvatel 1 | 06-03-2018 12:04:08
Mozno by bolo dobre obyvatelom zverejnit aj konkretne udaje, ake vytriedene komodity na zbernom dvore sa konkretne komu a za kolko predavaju. Cize ,komodita,cena za kg,mnozstvo, komu ako odberatel. V odpade je biznis. Len sa o nom nepise.
Mrkva | 06-03-2018 11:35:37
V seredi sa odpad netriedi.

Obyvatel1 | 05-03-2018 21:17:34
Asi takto. Pokial tu ide niekto davat za vzor nemecko tak treba dat aj prijem rodiny v nemecku ako objektivny vzor
vyspele krajiny | 05-03-2018 19:21:05
ak je Nemecko vyspela krajina,tak takto.Odvoz triedeneho odpadu papier raz za mesiac,plasty a pod.raz za mesiac komunalny odpad,raz za 14,dni bio odpad ,raz za 14.dni ,plati sa len za komunalny odpad a za bio odpad, ostatne je spolufinancovane s priemyslom,lebo su to jeho obaly a plasty,ktore nam vznikaju pri kupe ich produktov.Podotykam,ze to moze byt od mesta do mesta inak.
obyvatel 1 | 05-03-2018 19:17:35
V podstate je to pochopitelne usporne riesenie a pre nas obyvatelov je to o nieco viac starosti na skladovanie namiesto jedneho vreca su dve. Co nie je az take strasne. Ale treba sa dozadovat tlakom na vedenie o zniženie poplatkov ako ciastocnu kompenzaciu. A najnovsie uz sa primator odhodlal ist na FB tak mu to tam nakladajte nech odpoveda lebo inak ho tam budu len dochodcovia pochvalovat
rodina | 05-03-2018 18:52:57
Naša rodina učila deti doma, triediť odpad; tak ako je to vyspelých krajinách; kde si vážia životne prostredie.
A čo naša samospráva......; že žiadna finančná kompenzácia to sme si zvykli. Ale že to mám v rodinnom dome obchádzať dva týždne na to si nezvyknem.....
Opäť sa šetrí tam, kde sa nemá.
A upozorňujem samosprávu , že ľudia to vzdávajú a všetko hádžu do komunalneho odpadu. Paráda
občan | 05-03-2018 08:01:20
Týmto rozhodnutím mesta bude podľa mňa klesať objem separovaného odpadu. Myslím, že už teraz sme v týchto parametroch na chvoste Európy a po novom to bude už len horšie. Ekológia - neekológia, keď budem mať miesto v nádobe na bežný odpad z domácnosti, doplním ho každý týždeň plastom a papierom, nebudem si to predsa hromadiť doma a obchádzať to tam dva týždne...Mesto by skôr malo občanov motivovať k separácii, ale takýmito opatreniami dosiahne pravý opak!
názor | 28-02-2018 11:59:47
autora tohto článku osobne poznám a môj názor je že takýto ľudia by mali byť vo veľkej početnosti členmi mestského zastupiteľstva, lebo dlhé roky pracoval v štátnej správe, kde čestnosť, zákonnosť a spravodlivosť bola doménou, nepodniká - nemá záujem niečo presadzovať pre seba, viem že nie je chudobný a taký človek je ťažko podplatiteľný. Mal by zvážiť kandidatúru pri komunálnych voľbách pozná ho dovolím si povedať cca 50% občanov, z čias keď pôsobil ako významný funkcionár v meste Sereď v silovom rezorte, nie je politický aktívny v žiadnej strane,tak by určite dostal potrebný počet hlasov
obyvatel 1 | 28-02-2018 11:56:39
pre: pre Trocha počtov | 28-02-2018 11:14:24 ale no tak netrep. Od cinziakov sa rozny objemovy odpad berie priebezne ked je napratany v ohradach, takze naklady priebezne a stale a ten bio odpad haluzinu si drti a berie firma gratis a este mozno rozny bioodpad obyvatelia kompostuju a skrmuju ich zvierata a papier drevo zhodnocuju spalovanim takze mozno je to nakladovo pre mesto este menej. Takze nezavadzat. A pokial je zname tak mesto je spolumajitelom skladky, otazne je aky biznis sa tam toci, cize pre koho.
TOTO NEMÁ OBDOBU | 28-02-2018 11:49:18
ak niekto napíše že by mesto malo byť ústretovejšie npr. v sociálnej oblasti voči občanom, vždy sa nájde nejaký idiot ktorý to začne spochybňovať. Takýto človek navodzuje dojem, že aj samotní obyvatelia sú proti tomu aby npr. menej platili za odpad, neplatili daň od psa ako to tu bolo uvedené a pod.
Samozrejme takýto diskutujúci je z pravidla zamestnanec MsÚ, alebo prisluhovač funkcionárskeho aktívu ktorý sa riadi príslovím ani kura nehrabe za darmo, tak že takto špiní a kalí vodu lebo vie začo.
ciele a hodnoty | 28-02-2018 11:42:19
cieľ - znížiť náklady mesta = splnený (ekonomika). Cieľ motivovať občanov znižovať odpad = nikto neriešil (ekológia). Priority mesta sú dané jasne. Vládne šedá eminencia - pán ekonóm, pre ktorého je jediné božstvo zisk. Nič proti tomu, optimalizácia nákladov je super vec. Ale kto bude dávať vyššie ciele, nejaké spoločenské hodnoty?
pre Trocha počtov | 28-02-2018 11:14:26
V meste sa triedený zber robí z rodinných domov (ten teraz skrátili na raz za dva týždne) a raz za týždeň ten čo je pri činžiakoch + sa kvartálne zberajú nádoby na sklo.
Teda to čo písal Jozef je platba za činžiaky a ten mesiac čo je väčšia sa asi zberali nádoby na sklo.
Zber na rodinných domoch si robí mesto vo vlastnej réžii od januára bolo to v Seredských novinkách.
To nehovorím o tom že na rozdiel od činžiakov vám dvakrát do roka chodia brať objemný odpad rovno od dverí a každý týždeň v sezónne bioodpad, teda po správnosti by sa na rodinných domoch malo platiť viac, lebo náklady na rodinné domy sú väčšie.
Čo sa týka ekonomiky je stále vyberané menej poplatkov ako sa za odpady platí, takže tá Vaša matematika je úplne mimo.

Viď rozpočet mesta náklady na odpady 1,12 mil ( z toho odvoz a uloženie odpadu 540 tis.) príjmy 400 tis. eur.

http://www.sered.sk/data/2_samosprava/strategicke_dokumenty/2017/schvaleny_2018_2020p1.pdf http://www.sered.sk/data/2_samosprava/strategicke_dokumenty/2017/schvaleny_2018_2020.pdf

pre Trocha počtov | 28-02-2018 11:14:24
V meste sa triedený zber robí z rodinných domov (ten teraz skrátili na raz za dva týždne) a raz za týždeň ten čo je pri činžiakoch + sa kvartálne zberajú nádoby na sklo.
Teda to čo písal Jozef je platba za činžiaky a ten mesiac čo je väčšia sa asi zberali nádoby na sklo.
Zber na rodinných domoch si robí mesto vo vlastnej réžii od januára bolo to v Seredských novinkách.
To nehovorím o tom že na rozdiel od činžiakov vám dvakrát do roka chodia brať objemný odpad rovno od dverí a každý týždeň v sezónne bioodpad, teda po správnosti by sa na rodinných domoch malo platiť viac, lebo náklady na rodinné domy sú väčšie.
Čo sa týka ekonomiky je stále vyberané menej poplatkov ako sa za odpady platí, takže tá Vaša matematika je úplne mimo.

Viď rozpočet mesta náklady na odpady 1,12 mil ( z toho odvoz a uloženie odpadu 540 tis.) príjmy 400 tis. eur.

http://www.sered.sk/data/2_samosprava/strategicke_dokumenty/2017/schvaleny_2018_2020p1.pdf http://www.sered.sk/data/2_samosprava/strategicke_dokumenty/2017/schvaleny_2018_2020.pdf

obyvatel 1 | 28-02-2018 11:10:09
Myslim ze tento model co napisal: pre serióznych/nie debilov | 28-02-2018 08:13:04 je spravodlivejsi ako to co tu mame a treba ho len raz rocne na zaklade mnozstva prepoctom aktualizovat a v tejto aktualnej cene uctovat aj podnikatelom a nie ako to je teraz 4x viac/120L nadoba.
Je rozumne ak mesto riesi zvoz odpadu vlastnou silou lebo setri asi 1/2 nakladov co by inak platilo firme a ked ten zvoz mesto este obmedzi o 1/2 tak mesto setri este viac cize napr. 100€:2=50 a to :2=25€ Cize z povodnych nakladov dajme tomu 100€ mesto takto usetri 75€. Co je rozumne ale kde je v tomto zapocitany obyvatel ktory plati stale rovnako?
Jozef | 28-02-2018 10:33:43
Odkial myslis, ze mam tie cisla?
kde je ľudoví rozpravač mesta? | 28-02-2018 10:30:01
prečo v tak závažnej problematike ľudoví kecal čuší ?, inokedy dáva svoje výlevy ktoré opisuje na celé strany.Prečo sa nezverejní koľko a začo platí mesto a komu v rámci odvozu odpadov????????
p. Majko správne napísal mesto má povinnosť informovať a keď, že neinformuje, tak ktorýkoľvek občan má právo sa pýtať na veci akoukoľvek formou akú uzná za vhodné.
Natalia | 28-02-2018 10:26:58
Clanok je opodstatneny, ci si vyvozy robi mesto same, alebo ich robi externa firma, mesto v sucasnosti, ked okresalo vyvozy o polovicu, setri...a co my ako obyvatelia? my tiez chceme setrit!!!
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 28-02-2018 10:26:54
Ak sluzbu vykonava mesto vo vlastnej rezii, aj to nieco stoji. Ak znizi frekvenciu vykonu sluzby - usetria sa financie.

POZOR! Moze vzniknut stav, kedy mesto setri na ukor samotnych obcanov - ich sukromnej penazenky.

Takze peniazky ubudnu v sukromnej penazenke a pribudnu na ucte mesta. Obcan ma pravo vediet, kolko penazi pribudlo (usetrilo sa) predmetnym opatrenim a

OBCAN MA PRAVO USETRENE VEREJNE PENIAZE na ukor vlastnych dostat INOU transparentnou formou.

Povazujem za neprijatelne SETRIT NA UKOR penazenky OBCANOV a nasledne s peniazmi nakladat NEtransparentne.

Jozef | 28-02-2018 10:24:00
len pre poriadok - bolo to za obdobie 01.02.-15.02.2018
+ Zvoz netriedených odpadov za obdobie 01.02.-15.02.2018 - 1848.-

ALE NAPR:
Zvoz triedených odpadov 16.1.-31.01.2018 2 039,04 EUR
01.01.-15.01.2018 - 1 059,84 EUR
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 28-02-2018 10:14:59
Anonym | 28-02-2018 09:22:42 | - vo vztahu k autorovi listu Dr. Skubenovi, alebo ktoremukolvek obcanovi Vasa poznamka NIKDY NEobstoji.

Nie OBCAN je totiz zodpovedny za uroven informacii sirenych o diani v meste, ale VEDENIE MESTA.

Vedenie mesta vydava SN - aspon 10 rokov tvrdim, ze mesto by nemalo vydavat ziadne \"svoje\" noviny, ale spravodaj, v ktorom by obcanom vysvetlovalo prava a povinnosti vyplyvajuce z VZN, novinky v sprave mesta a nie PROPAGANDU jednotlivcov za peniaze obcanov.

K teme SN sa vyjadrim osobitne.

pre anoným | 28-02-2018 10:10:08
JH je Ján Humpán!!!!!
pre anoným | 28-02-2018 10:08:21
vykašli sa na tie svoje debílne a zavádzajúce drýsty, presne viem kto si , ešte jedna debilina a zverejním tvoju identitu a aj celý rodinný pôvod.
Trocha počtov | 28-02-2018 10:04:47
JOZEF - jasne napísal, že za zvoz a zber odpadu mesto platí mesačne 1.092,96 € a toto tvrdenie doložil aj uhradenou faktúrou zo dňa 20.02.2018 TO JE NESPOCHYBNITEĽNÝ FAKT!!!!

teraz k matematike:
pri platbách 1.092,96 € mesačne:
ročne to tvorí 13.115,52€ za odvoz 4x za mesiac
Pri odvoze 2x za mesiac platba je 6.657,76 €

úspora mesta - ošklabanie občanov je vo výške 6.657,76 €

Keď nebudú upravené poplatky za odvoz, tak toto je neoprávnený majetkový prospech mesta Sereď a plnú zodpovednosť nesie PRIMÁTOR ako štatutár mesta.
pre anoným | 28-02-2018 09:45:14
Ty budeš nejaký ryťovlez u Msú. Jasné sup k supovi
Anonym | 28-02-2018 09:22:42
Autor by si mal najprv zistiť ako to je a nepísať nepodložené veci.
Stačilo sa opýtať na životnom a nemusel sa takto zostudiť, že ani nevie že si odvoz separátov zabezpečuje mesto samo. Božská prostoto.
Jozef | 28-02-2018 08:59:53
to bola odpoved anonymovi, ktory trvdil blbiny a este ich podlozil stretnutim s JH.
Ale aj tak to nic nemeni na tom co tvrdi autor. Od rodinnych domov (vrecia) budu odoberat menej casto -lacnejsie.
A to este mesto skuma trh na triedenie bioodpadov, tiez nie lacne.
a k tomu castejsiemu zberu tr. odpadu ako cielu: nie castejsie, prave naopak. Naucit ludi nekupovat plastove napoje, kadejake umele obaly...... len zalohovane a recyklovatelne.
pre Jozef | 28-02-2018 08:40:57
to bude zber od cinziakov, velke nadoby s papierom plastom a sklom. tato \"uprava\" zberu je chyba, cielom by mal byt pravy opak zberat triedene odpady castejsie ako komunal teda triedene kazdy tyzden a komunal raz za dva tyzdne tak by to malo skoncit ak chceme mat nejaku buducnost. autor je nejaky aktivny odkedy nedostal tu cenu, dost zvlastne prezentovanie charakteru.
ešte dodávam | 28-02-2018 08:21:57
V rodinných domoch majú ľudia a prevažne starší-dôchodci psíka. To je ich priateľ a zároveň aj ochranca ich majetku. Robí im spoločnosť, poláskajú sa s ním a tento tvor je ku ním milí. Psík chodí po ich majetku oni kupujú krmivo pre neho z ohrady nevyjde von ako je rok dlhý prečo potom platia od neho DAŇ ?????? / samozrejme na činžiaku je to iné /
Prečo baróni mesta - majú evidenciu obyvateľov občanom trebárs v dôchodkovom veku neodpustia poplatky za toto zvieratko??????
Asi by im klesli platy ?????? bohémske odmeny ????
pre serióznych/nie debilov | 28-02-2018 08:13:04
je tu ešte jeden kardinálny problém a to :
mnohé mestá a dediny išli v ústrety občanom pri platbách za odvoz odpadu nasledovne:
celú platbu za odvoz podelili platičmi a vyšla im suma na jednu kuku / pre nechápavých aj na činžiaku každá rodina-byt platí/ obec dala vyhotoviť celuloidové štítky so znakom aby sa nedali falšovať a tieto si občania zakúpia za pomernú časť ceny ktorá bola prepočítaná. Keď štítok zavesia na kuku tak smetiari ju vysypu, lístok zoberú a odovzdajú na obci.
V rodinných domoch bývajú hodne len dvaja starší ľudia oni nemajú čo dať do kuky aby bola plná za týždeň, im postačí aj vývoz raz za 2 týždne a tým aj šetria si korunky ktoré majú pri malom dôchodku.
Samozrejme barónov mesta Sereď takáto iniciatíva vôbec nezaujíma pri ich 2200.- a vyšších platoch a 65.000.- odmenách.
Čo Vy nato občania? ale len seriózny, nie tí farizejský prisluhovači ako tu ten anoným.
Jozef | 28-02-2018 06:13:32
anonym a preco potom mesto plati za zvoz tr. odpadov firme Komplex
Zvoz triedených odpadov, 1 092,96 EUR
Dátum evidencie 20.02.2018
Občan-1 | 27-02-2018 22:21:16
v iných mestách a dedinách keď separujú odpad tak poplatky občanom znižujú, nakoľko už je odpad vytriedený a je menej s ním roboty.
V Seredi sa odpad separuje, ale občania to doposiaľ nepocítili, platí sa stále rovnako!!!!
Bolo by vhodné aby primátor zverejnil koľko platí firme za odvoz odpadu a prečo má podnikateľ platiť za kuku viac ako iný keď táto sa vyváža v rovnakom čase ako od ostatných občanov.
Je to banda zhýralcov treba ich vyhnať ako vyhnal kristus kupcov z chrámu.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 27-02-2018 21:29:57
pre Majka | 27-02-2018 21:21:06 | - uplne pochopitelne a jasne - mne urcite.

Otazka na poslancov preto, lebo ak poslanci usudia, ze primator je privelmi stedry, mozu upravit rozpocet. A tym mu dat pravidla, za ktore sa nebudu musiet hanbit.

To by ale najskor museli obmedzit primatorovu moznost nakladat s financiami v neobvykle vysokej hodnote - teda, bez schvalenia poslancami.
Anonym | 27-02-2018 21:21:12
Dnes som stretol Jana H.z Mestského úradu.pýtal som sa na spoločnosť čo zabezpečuje zvoz triedeného odpadu.Nie je žiadna,mesto tieto služby pre občanov zabezpečuje so svojimi pracovníkmi a svojou technikou. Treba najprv preveriť skutočnosti a potom písať. Za zvoz triedeného odpadu občania neplatia,táto služba vyplýva zo zákona.
pre Majka | 27-02-2018 21:21:06
ten plat okolo 2 200 eur a odmeny mu udelil primátor Tomčányi nie poslanci
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 27-02-2018 21:09:33
ten čo | 27-02-2018 21:02:32 | - ak myslime Tibora Krajcovica - nie je on uradnikom?

To akoze mesto sa stalo dojnou kravou s platmi na urovni manazerov sukromnych firiem?

Pani poslanci, to akoze vazne vy nemate problem so spankom? Fakt si myslite, ze sa nikto nikdy nepozrie na hospodarne nakladanie s verejnymi financnymi zdrojmi?
ten čo | 27-02-2018 21:02:32
dostal tú mini odmenu, Tibor
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 27-02-2018 20:50:07
pre zdierači obyvateľstva | 27-02-2018 20:35:43 | - kto ma zakladny plat 2200 Eur?
pre zdierači obyvateľstva | 27-02-2018 20:35:43
prosím vás, aký zdierači? Snáď mu nezávidíte tých 65 000 eur
čo dostal ako odmenu.
Teraz má okolo 2 200 základný plat a k tomu ešte niekoľko tisíc odmeny každý rok. No nie je to chudák s takým platom? Ako z toho dokáže vyžiť, to nechápem.
zdierači obyvatelstva | 27-02-2018 19:57:59
presne toto som hovoril uz davno ze obyvatelom vzniklo viac skladovania a im nastala uspora o 1/2 nakladov ale obyvatelia maju z toho len starosti a figu borovu. A uplný vrchol arogancie mesta je ze predchadzajuca firma vyvozu smeti rozlamala kopu smetiakov 120L podnikatelom v meste ktore si museli poctivo zakupit za svoje ale teraz im ich mesto nechce povymienat lebo ze to sposobila ta firma a nie mesto. A nova firma ich poskodene nechcu a nevedia vysypat lebo su poskodene. Ale ved kurna podnikatelia platia mestu a nie firme ktoru si defakto mesto zazmluvnilo na vyvoz. Cista arogancia a ojeb na podnikatelov v meste a to kazdy podnikatel plati 4x viac za malu 120L nadobu odpadu ako obyvatel ale mnozstvo odpadu je to iste. A potom ze niekto trepe akeho ma mesto dobreho ekonoma, hajzel je to,co vie len zdierat kazdeho len seba nie lebo sebe si dopraju aj s primatorom
občan | 27-02-2018 19:42:43
výborne napísané a pravdivo. Uvedená skutočnosť v článku sa dotýka všetkých poplatníkov mesta Sereď. Som optimista, ale keď primátor robí mŕtveho chrobáka k ostatným nekalým zisteniam a je ich dosť a tiež veľmi vážne, tak od primátora sa asi nikto nedočká odpovede. Budeme to sledovať či primátorovi ide len o jeho bandu alebo mu záleží na všetkých občanoch, ktorých je cca 16.000.
pre pána Skubeňa | 27-02-2018 19:14:22
veľmi zaujímavý postreh

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign