Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

"Obávam sa však, aby to poslanci napriek nášmu nesúhlasu nepovolili. A to tak že sa rozhodnú pre tajné hlasovanie aby zostali pred verejnosťou čistí." - píše autor e-mailu

200

Taký kľudný večer sa rysoval, nebyť e-mailu s týmto obsahom:

abc def
18:42 (pred 2 hodinami)
komu: majko
Dobrý deň pán Majko
Chcem sa s vami podeliť o obavy ktoré mám v súvislosti s výstavbou ubytovní pre cudzincov. Na verejnom stretnutí túto výstavbu občania jednohlasne odmietli a tak teraz je to na poslancoch. Obávam sa však, aby to poslanci napriek nášmu nesúhlasu nepovolili. A to tak že sa rozhodnú pre tajné hlasovanie aby zostali pred verejnosťou čistí. Bolo by asi potrebné vyzvať poslancov, aby takýmto spôsobom neignorovali vôľu nás občanov. Čo sa podľa vás dá v tomto spraviť? Nerád by som sa totiž dožil toho že sa budem báť posielať naše deti na futbal či tanečný krúžok.

- - -

Na jednej strane znovu anonym, no na druhej strane niekto, kto sa nad problémom vážne zamýšľa a  rozmýšľa dopredu. Možno nie je sám...

Už v niekoľkých príspevkoch som sa jasne a zrozumiteľne verejne vyjadril, že v tejto veci zastávam neutrálny postoj. Umožňuje mi to podstatne širšie poznanie a osobné skúsenie iných kultúr a osobné precestovanie Balkánu krížom krážom niekoľko krát s malým dieťaťom a manželkou v aute. Aj tam, kde mi hovorili doslovne "dieťa ti ukradnú a rozpredajú na orgány a ženu znásilnia!"  Oblastiam sme sa nevyhli a napriek výstrahe mám dieťa celé a manželku tiež. Opačne, 17. júna 2016 bezprostredne hrozilo reálne nebezpečenstvo, že mi vtedy 8 ročné dieťa zaživa v aute pred rodinným domom upáli zločinec  priezviskom Anda, ktorý ho krátko popoludní na objednávku zatiaľ "neznámeho objednávateľa" polial benzínom a podpálil. Prečo to pripomínam? Preto, lebo ani jeden z členov tejto zločineckej skupiny nebol cudzinec a niektorí z nich sa dokonca radia do slušnej spoločnosti.*

Späť k obsahu e-mailu. Áno, tento scenár, totiž: "aby to poslanci napriek nášmu nesúhlasu nepovolili. A to tak že sa rozhodnú pre tajné hlasovanie aby zostali pred verejnosťou čistí."  reálne hrozí. Úplne nezaujate si dovolím povedať, že to je možné. Primátor sa nateraz  (bolo tomu tak vždy?) verejne vyjadruje, že je proti, jeho zástupca splietal niečo medzi a pokaždé inak.  Hlavne  sa naplnilo to, čo som podrobne popisoval tu:  http://www.seredonline.sk/clanky/verejne-zhromazdenie-podla-zakona-alebo-dalsia-fraska-v-rezii-jedneho-cloveka/

V pondelok síce v "divadle" bolo "divadlo", no vzhľadom na absenciu viacerých zákonom predpokladaných a vyžadovaných prvkov, ťažko môžeme hovoriť o Verejnom zhromaždení obyvatelov obce. Nezrovnalosti v programe vyhotovenom mestským úradom - pozvánka podpísaná primátorom  Tomčányim nekorešpondovala s uznesením MsZ  - takto teda nešlo o nič záväzné, resp. podľa môjho názoru išlo o akési stretnutie aby bol "vlk sýty a ovca zostala celá". Nakoniec aj primátor na záver vyhlásil, že výsledok nie je pre poslancov záväzný.  (asi sa v zákone 369 nedostal po príslušný paragraf)

Áno, máte pravdu, Váš scenár sa javí ako reálny. 

V ušiach občanov utkvelo niekoľko krát primátorom opakované proti a keďže väčšina poslancov v takto závažnej veci predsa len nejaký pud sebazáchovy má, pri verejnom hlasovaní je výsledok pravdepodobne predpokladateľný.

Nie ste paranoik? Aspoň tak trochu? Pýtate sa ma na názor a tak teda tu je: " Viem si predstaviť, že v prípade záujmu niektorých poslancov MsZ nerešpektovať vôľu obyvatelov mesta, by sa mohli pred hlasovaním  odvolať na slobornú vôľu a ochranu pred nátlakom verejnosti a hlasovať tajne. Nebola by to novinka, urobili to už niekoľko krát a vždy pri veciach občanmi vnímanými citlivo. Napr. pri hlasovaní o odmenách, či personálnych otázkach. A áno, dosiahli by takýmto postupom stav, kedy by občania nemali vlastne koho konkrétne  za rozhodnutie viniť."

A čo spraviť? No, napríklad sa môžete začať pýtať poslancov na ich názor na spôsob hlasovania. Žiadať ich o garanciu, že aj o citlivých veciach budú hlasovať verejne a budú tak pre občanov a voličov čitateľní a transparentní. Telefónne čísla sú na mestskej stránke a uverejníme ich aj na SOL v kompeltenj podobe a e-maily tu: anton.dubravec@gmail.com, milanbuch1@gmail.com, dusanirsak@mail.t-com.sk, karmazin@sdpharma.sk, nemethova.marta@zupa-tt.sk, pavlina.karmazinova@gmail.com, lveselicky@gmail.com,michal.irsak@notar.sk, bystrik.horvath@centrum.sk, michal.hanus158@gmail.com, michalkoricansky@gmail.com, miro.bucha@gmail.com, danielamatuskova3@gmail.com, marcelkralovic16@gmail.com, p.kurbel@gmail.com, marek.lovecky@gmail.com, bozena.vydarena@gmail.com, jostav@nextra.sk, iveta.belanyiova@gmail.com,

Kontakty na poslancov MsZ v Seredi: http://www.seredonline.sk/clanky/kontakty-na-poslancov-mestkeho-zastupitelstva-v-seredi/

Nemáte veľa času, tak ja by som komunikoval ako e-mailom, tak pre "istotu" aj telefonicky. A nemajte obavy, zákon  369/1990 Z.z. poslancovi ukladá povinnosť s občanom - voličom komunikovať o veciach týkajúcich sa výkonu jeho mandátu.

Prípadné skúsenosti a ich vyjadrenia, ale aj prípadné NEkomunikovanie či nedvíhanie telefónu, môžete slušnou formou napísať pre ostatných občanov do diskusie. 

Na záver snáď - je chvályhodné, že sa občania stále viac zaujímajú v veci verejné. Chce to však aj meno a priezvisko. Svojou prácou všetci tvoríme hodnoty a povinnými daňami platíme chod mesta, župy, štátu, polície  a vlastne celej verejnej správy. Nebojme sa pýtať a nebojme sa trvať na odpovediach. Vyhneme sa tak možným prekvapeniam a  dodatočným sklamaniam.  

- - -

Vysvetlivky:

* Nepokúšajte sa prosím v diskusii vyzvedať viac, prípad je stále v štádiu vyšetrovania, nájomný zločinec a podpalač Anda v podmienke  a ja verím, že objednávatelia kľudný spánok nemajú.


Fotogaléria k článku:

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

Zobraziť všetky fotografie
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

Skryť všetky fotografie

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Jako ja | 15-02-2018 08:41:13
Je vam seckim jasne ze sem totok pysal ja Jako ja ne len ja ale ondy my to tutok same jak sce a uz mam nerva na tehotok pocytaca do totok vimisleu.Dakujem.
Len ja | 15-02-2018 08:22:11
Vtypna je, to je práda, ale cez slzi asyk sy teho esce malo vydzel a malo ocul ked nevys jak svet ondy fungyruje. Az sa poranno roskukas a zyscis to tak si gybel daj pod seba lebo sa ysto s teho pog... No ale jak sa ryka nevedomosc ulachcuje biti a trast sa mózes aspón to budes mat dopredku viskusane ked dondu sra... neboj nebudze to dĺho ondyt tŕvat.Zatál ahój! Dakujem.
Pre jako | 14-02-2018 19:36:13
Jasne, ze seci uz veda, sak maju kristalovu gulu :-D. Toto je vtipna debata a v Seredi cudzinci uz \"pachaju tolko trestnych cinov\". No trasme sa.
už sa to sem blíži | 14-02-2018 16:16:49
https://www.mojevideo.sk/video/2c4b7/nemecko_sa_brani_(demonstracia_vlastencov).html
Jako ja | 13-02-2018 12:15:01
Ale vedza, vedza, nebojte sa nyst, dobre volado uz vy co sa chista, jako dicky. Jako ony dicky veda kadze ponde dalnyca, alebo nejaki ynvestór kde co ondy. Ony dicky vedza co a jako, sak maju svojych ludzy na spravnich mystach a ostatni mozu len kukat jak puk do brani. Naa a potem sr...nech sy ludze rysa samý. Hlavná vec ze tece...Dakujem.
pre jozef | 13-02-2018 10:22:50
uz som to 100 razy zopakoval,ano o to ide,vystavba ubytovni,ci budu stavat,alebo nie,tisicky pracovnych sil do amazonu pride, a najmenej polovicka ich bude ubytovana v seredi,ako a za akych podmienok,to je zatial nikto nevie.
Jozef | 13-02-2018 10:01:25
ale tu nejde o to, ci budu zamestnavat v priem. parku cudzincov. Tu sa jedna o zmenu UPM a tym o povolenie vystavby ubytovni v niklovke, alebo na majeri.
A ver tomu, ked sa tam napaskuje par tisic srbov, pokoj tu nebude.
pre seredanka | 13-02-2018 09:02:34
dobre,nechcem sa teraz pustat do nekonecnych diskusii,ako to vo svete chodi v case globalizacie,urcite mate aj Vy vela prijemnych veci v domacnosti,auto,mozno aj dve,televizor rozne mobile,taketo veci sa na urodnom poli nerodia,apropo,vatsinu penazi,ktore plati Amazon zhltnu rozne agentury,to su vlastne ti najvacsi vykoristovatelia.A To su vatsinou Slovaci.No a teraz k jasru veci,pytam sa este raz,mozu toto poslanci mesta ovplyvnit?
Seredanka | 13-02-2018 07:25:46
Ale ano mozu rozhodnut. Niekto im predal urodne polia rovno pred nasimi ocami.Niekto ich predal velkym korporatnym spolocnostiam. V Cechach ich nechceli a vlastne uz nikde v Europe, tu ich vitame s otvoreniu narucou. Viete preco ich nikde nechcu? Najskor ako podpisem zmluvu a predam pozemok nastudujem si co to prinesie aj do buducna o 10-15 rokov. Verim ze pri podpise zmluvy uz vznikla ponuka ubytovni.Preto tu dnes stoja. Tak sa tu teraz netvarme ze prislo nieco co sme necakali.Mohli ste si aspon nastudovat strukturu zamest.v europe a referencie zamestnavania podobnych gigantov.Aj tu blizkeho galantskeho gigantu,kto tam pracuje, za aku cenu robia.Preco nase deti odchadzaju.Ano robia aj tam ale aspon za slusne peniaze.Vy im aj to beriete, tu nedostanu takto nikdy slusnu mzdu.Naco nam budu taketo peniaze v pokladni mesta, pre koho, pre dalsie mesto duchov? V podobnych mestach v eu povodny obyvatelia uz po 20ej nevychadzaju von alebo odisli. Toto je smutne. Krajiny EU sa uz poucili. Preco sa nepoucime z ich chyb? Este stale mame sancu zastavit TO! Par ludi nemoze znicit cele mesto, nedovolme to!
pre seredanku | 12-02-2018 20:03:26
mozete nam vysvetlit konecne,co s tym maju poslanci spolocneho.To je ozaj jak u blbejch,ako hovoria cesi.POSLANCI MOZU ROZHODNUT LEN O UBYTOVNACH,ale nie kto akolko ludi bude pracovat v Amazone.A uz vobec nemozu rozhodnut odkial sem pridu.
Seredanka | 12-02-2018 19:06:27
Pisete co sa stalo vasej rodine, je to velmi smutne, ale vela z nas cestuje a taktiez do tychto krajin a rovnako sa bojime o rodiny. Ale je to nas vyber nase riziko, to sa moze stat na dovolenke kdekolvek. Rozdiel je byvat TU, byvat v meste kde maju zit a uz ziju a robia pristahovalci, ktori tu nemaju rodiny, po robote len vystrajaju a na nasej krajine im nezalezi. Nechceme zit v strachu vo vlastnom domove v Seredi 24 hodin denne.Toto je smutne, snazite sa, platite dane, volili sme vas lebo sme vam verili. Ani jeden z vas poslancov nemal vtedy vo volebnom programe ze suhlasi s ubytovnou pre pristahovalcov.Toto je Smutne. Drzme si palce, bojujme za Nase mesto.
pre Jako ja | 12-02-2018 00:37:31
vtipné, seredské, trefné....
suhlasim? | 11-02-2018 20:15:16
Do novovzniknuteho sidliska by sa mohli pristahovat mladí ludia z \"hladovych dolin\", len ci je to pre SVK az take dobre riesenie, ked mladi odidu z regionu...
Štefan | 10-02-2018 12:46:44
Len sa tak pýtam pánov podnikateľov, kde chcú zobrať niekoľko miliónov EUR na výstavbu celého sídliska pre cudzincov keď ako tvrdia, že si nemôžu dovoliť zvýšiť hodinovú sadzbu o niekoľko centov pre slovenských robotníkov. Apropo keď už chcú stavať nejaké ubytovanie, prečo ho nestavajú pre Slovákov,ktorí pracujú v ich firmách, ako vieme je tam veľa mladých ľudí, ktorí musia bývať v predražených podnájmoch, určite aj naši občania by im boli vďační za také honosné sídlisko aké tam prezentovali. Prečo chcú stavať pre cudzincov a nie pre Slovákov .Prečo chcete naším občanom ublížiť a ohrozovať naše deti neznámymi cudzincami.
rudolf | 10-02-2018 11:53:53
pre občana,máte pravdu.Ale kde ste na SK videli,aby boli nejaký podnikateľia postihnutý alebo potrestaný za nekalé a protizákonné ubytovávanie???Vy si myslíte že niekto z mestského zastupiteľstva bez toho aby niekto udal,pošle na našich PÁNOV PODNIKATEĽOU nejakú kontrolu????? Všetci o tom vedia ,že Srbi majú len turistické víza a predsa pracujú na čierno!!! Kde je inšpektorát práce????? Kde je kontrola na našich podnikateľov.Nemajú problém zaplatiť pokutu,veď sa im to vráti behom týždňa a budú vtom pokračovať.Korupcia na SK kvitne ako ruža.Naši niektorí hradný sú podnikateľia a oni nepôjdu proti svojim.
Obcan | 10-02-2018 09:08:28
Ako je možne že už byvaju v Niklovke Srbi ved to je ilegalna ubytovna !Treba pozvat zodpovedne organy aby to tam skontrolovali a zavreli ved to je ako jazdit na aute bez vodičskeho preukazu a to je predsa tresne !!!
Pre dado | 10-02-2018 08:02:58
Presne tak to je,snazim sato uz celu dobu vysvetl it.Ano anonym ma pravdu.Od niektorych poslancov je to cisty populismus,ked sa snazia ludom dat tieto veci do suvislosti s vedenim mesta.Este raz stavat, lebo nestavat ubytovne problemu nezabrani.Naopak,problem zhorsi.
jana | 10-02-2018 07:59:24
Len , aby to nespravili namiesto v Seredi v Dolnej strede všetko je možné.
dado | 09-02-2018 22:40:14
Zo vsetkych poslancov sa vyjadrily traja plus primator!!!Ostatny len ukazali svoju pravu tvar.Moj nazor ze ked poslanec mesta sa nema potrebu vyjadrit pred obcanmy o danej problematike a prezentovat svoj nazor nech je akykolvek by mal okamzite poziadat o uvolnenie z tejto funkcie.Namiesto toho sa len obzerali uskrnali tocily z hlavamy a neraz si sepkali nejake strasne asi komicke veci hlavne pri otazkach obcanov ktory narozdiel od nich Zbabelcov isli k mikrofonu a povedali to co chceli a naco mali narok!!!!Ked maju svoje ruky ciste nech su to poslanci ktory budu iniciovat aby sa hlasovalo normalne a nie tajne.A vystupenie poslanca narodnej rady no to bol gol do vlastnej brany klamstvo striedalo klamstvo.Ako moze opozicny poslanec ludom slubit nemoznu vec!!!Fico v novembri podpisal dohodu priamo v Srbsku o prichode xxx pracovnikov z tejto krajiny a dokonca pristupil na ich podmienky ze na platne viza nie turisticke a nie troj ale minimalne sest a pri tych ktory tu uz pracovali a firmy si ich zoberu naspet az rocne vizum!!!Dobre vieme co znamena taketo vizum v praxi ako aj pridelenie prechodneho pobytu.Mam nejedneho kamarata tejto narodnosti s ktorymi komunikujeme aj teraz ked su doma.Kazdy mi pise to iste cakaju na marec aby mohli prist automaticky na pol roka.Ale pan Krajniak ide bojovat proti tomu zrejme zabudol ze kto ma v parlamente viac hlasov.Cize proti moze byt ale je mu to platne ako mrtvemu topanky.Zhrnieme to asi tak ak ked poslanci nezahlasuju za ubytovne v Seredi prilevu tychto ludi sa bude dat len tazko zabranit.Clovek z agenturi kupi stary velky dom a ako vlastnik a obcan mesta tam prihlasi 20 ludi oficialne na prechodny pobyt.Vsak preco nie pri piatych eurach od srbov za noc to je 100 denne a za rok to je 36 500 eur zarobok z druhej polovice piatich eur co da agentura za srba sa zaplatia mestu smeti voda a podobne kto na tom zarobi v konecnom uctovani???
dado | 09-02-2018 22:40:13
Zo vsetkych poslancov sa vyjadrily traja plus primator!!!Ostatny len ukazali svoju pravu tvar.Moj nazor ze ked poslanec mesta sa nema potrebu vyjadrit pred obcanmy o danej problematike a prezentovat svoj nazor nech je akykolvek by mal okamzite poziadat o uvolnenie z tejto funkcie.Namiesto toho sa len obzerali uskrnali tocily z hlavamy a neraz si sepkali nejake strasne asi komicke veci hlavne pri otazkach obcanov ktory narozdiel od nich Zbabelcov isli k mikrofonu a povedali to co chceli a naco mali narok!!!!Ked maju svoje ruky ciste nech su to poslanci ktory budu iniciovat aby sa hlasovalo normalne a nie tajne.A vystupenie poslanca narodnej rady no to bol gol do vlastnej brany klamstvo striedalo klamstvo.Ako moze opozicny poslanec ludom slubit nemoznu vec!!!Fico v novembri podpisal dohodu priamo v Srbsku o prichode xxx pracovnikov z tejto krajiny a dokonca pristupil na ich podmienky ze na platne viza nie turisticke a nie troj ale minimalne sest a pri tych ktory tu uz pracovali a firmy si ich zoberu naspet az rocne vizum!!!Dobre vieme co znamena taketo vizum v praxi ako aj pridelenie prechodneho pobytu.Mam nejedneho kamarata tejto narodnosti s ktorymi komunikujeme aj teraz ked su doma.Kazdy mi pise to iste cakaju na marec aby mohli prist automaticky na pol roka.Ale pan Krajniak ide bojovat proti tomu zrejme zabudol ze kto ma v parlamente viac hlasov.Cize proti moze byt ale je mu to platne ako mrtvemu topanky.Zhrnieme to asi tak ak ked poslanci nezahlasuju za ubytovne v Seredi prilevu tychto ludi sa bude dat len tazko zabranit.Clovek z agenturi kupi stary velky dom a ako vlastnik a obcan mesta tam prihlasi 20 ludi oficialne na prechodny pobyt.Vsak preco nie pri piatych eurach od srbov za noc to je 100 denne a za rok to je 36 500 eur zarobok z druhej polovice piatich eur co da agentura za srba sa zaplatia mestu smeti voda a podobne kto na tom zarobi v konecnom uctovani???
Jako ja | 09-02-2018 22:37:57
Ocuvajte ma sem, ja nevym co vam seckym neny jasne. Sak ked scu fyrmy zamestnavat ludzy, nech ym baraky postava jak ,,nasy,, spoluobčaném. Duplom ked dosly sem a z ynsych statof zamestnavat scu ludzy. Sak jak my ktemu dondzeme abi sme sa tu medzy sebu hasterely a potom nanyst cas nemaly. Ja pryklad rano musym tavy podojyt a seno levom dat. Ja nemam cas tu furt kukat, gdo skim a proty kemu a je my to u r....Teda neny, len potom menuvane cynnoscy nescyham a tava sa sama otely. Ale ynse som scel. Reku any mna sa nydo nepytal, ked za moje mozole sa tutok bohate fyrmy podporuju prada. A mozte my vcul nadavat ze som duro trafeny a palo sralo, ja sa tak nevolam, preto my to jenno bude. Dakujem.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 09-02-2018 22:37:51
Anonym | 09-02-2018 22:04:42 | - myslim, ze je cas oznamit Vam moznost dohodnutia sa na individualnom diskusnom priestore. Kontakty su uverejnene.
Pavol Kurbel | 09-02-2018 22:21:17
Nedá mi nevyjadriť sa k sprostému útoku na kolegu Hanusa.
Neviem kto tu robí intrigy, keď bez podpisu útočí na Michal v súvislosti s intrigami. Michal je kolega ktorého si vážim, lebo ako jeden z mála kolegov chodí na zastupiteľstvá pripravený, materiály má naštudované, a dokáže sa rozumne a zmysluplne vyjadrovať v diskusii k jednotlivým problémom. Nikdy som nezistil a ani nepočul, že by intrigoval alebo nejak inak sa nečestne zachoval. A preto, ak sa rozhodne kandidovať na primátora, tak ho rozhodne podporím.
Anonym | 09-02-2018 22:04:42
Pán Majko by mohol vydávať konšpiračné spisy na pokračovanie a vo voľnom čase spolu s Hanusom ešte vymýšlať krížovky a potreby dennej spotreby pre široké cudzinecké enklávy.A ešte robiť platených poradcov poslancom meského zastupitelstva pri najbližšom hlasovaní o ubytovniach hlasovaní, lebo asi nikto zo seredských poslancov okrem Hanusa a Majka nemá vlastný názor na ubytovne.Populizmus ako z učebnice.
Cepenan | 09-02-2018 22:00:35
Hutník nevlastny mesto.A je na hanbu že takto dopadol...mimochodom je zase na predaj za 1.5miliona e
pan poslanes Hanus | 09-02-2018 21:49:16
Hutnik vam nevadi?
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 09-02-2018 21:32:01
Ak by sa poslanci chceli pred obcanmi schovat v tajnom hlasovani, museli by si ho najskor odhlasovat.

Jednoznacne tvrdim, ze uz tam by bolo voditko, kto akym smerom kope. Opakujem - v ubytovniach som nad vecou a v principe to neriesim.

Zaujima ma vsak, ci voleni zastupcovia respektuju volu obyvatelov a rovnako by som sa spraval vtedy, keby hlasovanie dopadlo uplne opacne.

Znovu pripominam, ze je len na skodu veci a na nepochopenie normalneho cloveka, preco primator NEZVOLAL VEREJNE ZHROMAZDENIE OBYVATELOV OBCE v sulade so zakonom a progmamom podla prijateho uznesenia MsZ.

Som si isty, ze poslanec Dr.Irsak pri predkladani navrhu nemal na mysli ten hybrid, ktory sa skor podobal stavu v MsBP, ako k institutu priamej demokracie podla zakona.
Anonym | 09-02-2018 21:26:16
Michal H. poučuje o intrigách. To je ako keď whisky a pišta od koníčkarov od týtešu hovorí o koňoch pre dobro detí a o vplyve fetu na dobročinnosť.
poslanci | 09-02-2018 21:07:51
Ak by to urobili, že by hlasovali tajným hlasovaním a odsúhlasili výstavbu bytov, to by bola drzosť a nehoráznosť najvyššieho kalibru. Potom by im to mali občania spočítať aj s úrokmi tak, že by chodili po kanáloch. Potom im Srbov nasťahovať do ich domov.
Pán Hanus | 09-02-2018 21:01:23
už máte prvý hlas. Na primátora. Takže toto je správna voľba na primátora. A v pohode sa všetci rýchlo dočkáme aj kontroly NKÚ. Bez prosenia sa terajšiemu primátorovi.
Registrovaný Michal  Hanus Michal Hanus | 09-02-2018 20:33:01
Áno, bol som ten poslanec, ktorý sa postavil a zatlieskal otcovi s dieťaťom. A nazvite si to ako chcete, aj divadlom. Bolo tam takmer 500 obyvateľov mesta, ktorí prišli vyjadriť svoj názor. Čakal som, že prídu aj ľudia, ktorí podporia výstavbu ubytovní. Nikto, ani jeden sa nezdvihol a nebol za tieto ubytovne. Kde ste boli? Mal možnosť každý jeden z nás. Od začiatku som bol proti. Vyhradil som sa proti tomu, aby sme vytvárali podmienky prílivu týchto občanov tretích krajín. Argumentoval som bezpečnosťou našich občanov, vízie do budúcnosti pre naše deti a spontánne som sa postavil pri krátkom, ale výstižnom prejave mladého otecka s dieťaťom. Deti sú naša budúcnosť a ja im chcem vytvoriť v tomto meste také podmienky, aby neutekali a boli hrdé, že tu bývajú aj napriek tomu, že naše mesto bolo skúšané, kriminalizované,... Ale je naše a z úcty k ľudom, ktorí ho budovali a z úcty k našim deťom, budem robiť všetko preto, v najlepšom vedomí a svedomí, aby som sa mohol pozrieť do očí tým, ktorí prídu po nás. Nepozerám na dnes a zajtra. Ale v horizonte niekoľkých rokov, pretože tu plánujem žiť a chcem tu vychovať svoje deti. Som jeden z devätnástich. Ak sa mýlim a robím chybu, tak je tu ešte ďalších osemnásť, aby moje chybné kroky zvrátili svojim hlasom. Nikdy nebudem za to, aby bolo hlasovanie tajné. Ja nemám čo skrývať, nemám sa za čo hanbiť. Na verejnom zhromaždení dalo niekoľko stoviek obyvateľov jasný signál, že tu ubytovne nechcú a nechcú, aby sme podporili ich výstavu. Ja si ich názor vážim a budem sa ním riadiť. Nie názor frfloša, ktorý sa nevie podpísať po svoj príspevok a pod rúškom anonymity podporuje niečo, čo drvivá časť občanov odmieta. Dejú sa tu veci, s ktorými nesúhlasím a nebojím sa to verejne priznať. Nie som dokonalý, ale snažím sa robiť podľa najlepšieho vedomia a svedomia, v prospech občanov a mienim v tom vytrvať. A narobil som si tým veľa nepriateľov, ale moje odhodlanie je väčšie a nemienim sa vzdať. Ani v dôsledku osočovania či intríg. Svoj názor v tejto veci nezmením. V prvom rade je pre mňa bezpečnosť mojej rodiny a občanov mesta.
Pre obcan seredi | 09-02-2018 20:03:45
Tak si kup stan a daj im do najmu svoj byt ci dom.
obcan seredii | 09-02-2018 18:19:40
Ked pridu tak pridu, no urcite to nebudu slovaci, uz sa preberte na Slovensku uz nema kto pracovat.... Zo zahranicia nikto nepride spet, to si len pan poslanec Krajniak robi predvolebnu kampan. Uz tu mame a do buducna tu budeme mat ukrajincov, bulharov, srbov a inych pracovnikov.... skoda ze Sered ako mesto z toho nic nema, skor plati za smeti a za odpad, teda obyvatelia to platia. Kazdy z nas musi zaplatit dane z nehnutelnosti kazdy rok, tieto peniaze maju byt urcene na rozvoj mesta no ak ich minu na odpad, nieje za co rozvijat. Nasi poslanci by sa neznizili k tajnemu hlasovaniu a urcite by to nepripustil ani nas primator. Jediny problem je len vo verejnej mienke, ked si jeden trulo natoci video v ktorom sa vyjadri, ze chce v niklovke ubytovat 4000 ludi a pri tom nieje jeho, ako pisem je to trulo..... Tie spolocnosti ktore potrebuju pracovnikov, tak tiez platia dane mestu a pocitam ze nebudu male, na toto nikto nemysli, radsej tlieskajme panovi s dietatom na rukach ktory ma svoj nazor a ktoremu sa aj pan Poslanec postavi pri potlesku nec je divadlo dokonane :) klobuk dole..... Za chvilu bude v cepeni, dolnej strede, sintave kazdy druhy dom prenajaty, tam nemoze prist kontrola z hygieny ani stavebneho uradu..... O toto nam v Seredi ide!!!?
Jako ja | 09-02-2018 16:29:02
Jako takto lude, ja nevym, šak tu nejde asnaj oto či pryndú či nepryndú robosy s ynsych krajyn sem robyt, jasne ze pryndu, ked jakoze u nas nema do robyt, lebo tu su lude lenyvy a za mynymalku aj kusek otrocyt na try zmeny nescu, sak by boly na hlavu pannuty. Nech sy roba otrokary samy,ne? Sak aj tak cochvyla pobala caky-paky a pojdu het do r... No ale ynse som scel. Vcul sa jenna oto, az temu dobre rozumym, aby sa ty nasy fytuzy nevitacaly jak uhore na pryhrade, teda az tam nejaky prada su. Ja to nevym, neny som rybar. Vcul my mame za povynnost secko toto potychu sleduvat, abi tu z nas volado nerobyl dylynov, jako dycky. Lebo pany sa veda do kamer a ynsych mediy pretrcat len pred volbama a sylno sa usmyvat a slubuvat a po volbach uz denyst-tunyst. Sak ony sy uz na svoje ysto prysly a keby sme ych ve volbach koply aj do r... sak by ym to bolo hadam aj jenno, jak to u nas prada chodzy. Tak ludze-bdete!🕵️
Slnko, seno, erotika v Seredi | 09-02-2018 16:08:39
Chapem teraz obavy mnohych majitelov bytov, rodinnych domov, penzionov. Casom by prisli o luktativny a bezpecnejsi kseft, ako je tradicny miestny predaj drog. Lenze ti gastarbaiteri su uz tu davno ubytovani. Takto by boli viac registrovani.Platili miestne aj statne dane,za odpad,... no to predsa nemozeme dopustit! Skazit nam takyto byznis.
Občan | 09-02-2018 13:27:39
Ked to poslanci anonymne schvalia tak tam nemaju čo robyt lebo ich volili ludia a oni su ich zvoleny zastupci
Pre pre zbytocne | 09-02-2018 12:24:12
Este raz ,poslanci mesta Sered mozu len zabranit stavanie ubytovne v katastru mesta Sered.To zrejme urobia.Nemozu ale uabranit prilivu pracovnych sil do Amazoni.Nech je to kto chce..
Pre zbytocne | 09-02-2018 11:24:14
Tipcky slovak. Kaslime na vsetko, len sa stazujme, frflime doma a prd sprave.
Pre zbytočne | 09-02-2018 11:12:42
jasné nech prídu ľudia do Serede pracovať - ALE Slovááááci ! Myslím že ich je dosť ktorý nemajú prácu. Prečo by tu malo byť toľko cudzincov ?! A poslanci majú pracovať pre obyvateľov ktorý ich volili , nie pre svoje ,,vačky,, !!! Jasne sa vyjadrili že tu ubytovne nechcú ! Trnava a okolité firmy nech si ich naprace ku sebe, už aj tak je to v Seredi dosť pestré, každú chvíľu v správach, každú chvíľu záťah kukláčov a podobne. Tak sú nám tu treba ďalšie problémy? A verte mi že pri takom počte cudzincov skôr či neskôr nastanú ! Tak nehádžme flintu do sena
Zbytocne | 09-02-2018 11:00:02
Hypoteticke otazky; co ak;?,ktore ani tak neslefuju vyriesenie problemu,ale sdiskreditovat poslancov,podotykam demokraticky vami zvolenych.Okrem toho,uz to tu bolo parkrat napisane,ze nie je v silach tychto ludi vobec nieco vyriesit.Zobudte sa konecne.Ludia pridu do Seredi pracovat a to neurekom poslanci si mozu odhlasovat co chcu,je to take tazke pochopit?
Sered | 09-02-2018 10:19:39
Neviem tiež nemám z toho dobrý pocit nakoľko ide o peniaze a tie hýbu svetom. No zároven toto je momentálne dosť sledované , dokonca to včera dávali aj v tv tak pevne verím a dúfam že majú toľko rozumu že to neschvália inak toto mesto isto nedopadne dobre ! Určite čakajú že ked to schvália tak budeme chvíľu nas..tý no časom nás to prejde... Tak čo tak , hoci by to bolo tajné hlasovanie , obyvatelia nie sú hlúpy aby to nechali tak len kôli tajnému hlasovaniu. Preto aj ja vyzývam poslancom aby konali v prospech občanov a nie v prospech finančnej vidine

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign