Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

O tom, ako má byť vyhlásené výberové konanie hovorí zákon. Tak už nekecajme o nepodstatných hlúpostiach...

200

A zase tu máme hlavného kontrolóra mesta - tentokrát voľby na nové funkčné obdobie. Na SOL sme uverejnili podmienky  výberového konania a minimálne niekoľko mysliacich ľudí takpovediac dostali do vývrtky niektoré z kritérií, ktoré musí uchádzač o tento dôležitý post v meste spĺňať.

Pravdepodobne najviac rezonuje podmienka  "d) minimálne 8 ročná prax v oblasti kontroly v územnej samospráve" stanovená vyhlasovateľom výberového konania.

V diskusii už niekoľko dní ľudia polemizujú, či to tak byť môže, alebo nie. Tí v čítaní zákonov  menej zdatní minimálne nadávajú a hľadjú ďalší bod, v ktorom by boli minimálne iniciálky mena a priezviska uchádzača.

Tí sčítanejší (alebo s právnikom v rodine) tvrdia, že to je protizákonné. A samozrejme že sú tu ešte takí, ktorí vedia, prečo sa bod "d" dostal do podmienok. Dá sa predpokladať (domnievať sa), že iný hlavný kontrolór by mohol kontrolovať napr. aj to, čo má čo najdlhšie zostať bez kontroly. Prípadne, by možno mohol kontrolovať (a tým zistiť) niečo, čo by mu nemuselo dať kľudný spánok...

Ale k veci. Buďme vysoko nad ňou a buďme radi, že odmeny vyplatené hlavnej kontrolórke "len zverejňujeme" a nie sme ich prijímateľmi. To potom máme akosi slobodnejšie myslenie. ;-)

Zvyknem hovorievať, neverte im a ani nám. Neverte ani mne. Preverujte si informácie u ďalších nezávislých zdrojov.

Urobil som tak. Požiadal som o stanovisko   Transparency International Slovensko. Tu je:

"Po prestudovani prilozeneho uznesenia sa domnievam, ze prislusny okresny prokurator mohol toto uznesenie napadnut ako nezakonne. Kvalifikacny predpoklad pre hlavneho kontrolora v obci stanovuje zakon 369/1990 o obecnom zriadeni a samotne obecne zastupitelstvo nemoze tento kvalifikacny predpoklad upravovat - ani v zmysle sprisnovania ani naopak. zakon hovori o jedinom kvalifikacnom predpoklade - tým je ukončené minimálne úplné stredné vzdelanie. Obecne zastupitelstvo si vo finale vyberu moze stanovit vnutorne pravidla vyberu, ale vo vyhlaseni volby hlavneho kontrolora musi byt len zakonom formulovana poziadavka."

s pozdravom,

Ivan Roncak, Transparency International Slovensko, koordinator samospravneho programu TIS

Pre istotu ešte ten zákon:

§ 18a
Predpoklady na výkon funkcie, voľba a skončenie výkonu funkcie

(1) Kvalifikačným predpokladom na funkciu hlavného kontrolóra je ukončené minimálne úplné stredné vzdelanie.

- - -

Neviem, či som úplne iný v myslení a ponímaní práva a zákonov tejto krajiny ako vyhlasovateľ výverového konania, ale akosi  nechápem - prečo?

Prečo čo?

Nuž, prečo na stretnutí občanov sídliska zvolanom sl. Anikou Jurkas  ako primátor mesta  Ing. Martin Tomčányi, tak poslanec MsZ Ing. Bystrík Horváth (manžel hlavnej kontrolórky) tak nekompromisne trvali na tom, že kontrolórka nemá právo kontrolovať napr.  bytový podnik. Nechápem, prečo ani po mojom verejne prezentovanom názore - OPAČNOM NÁZORE, sa občanom neospravedlnili za zavádzania, až klamanie verejne a bezodkladne nevykonali nápravu.

Nechápem, prečo postavili požiadavky tak okato šité na mieru najmä jednej osobe a zároveň zabraňujúce uchádzať sa o funkciu možno oveľa skúsenejším odborníkom na samosprávu, dokonca pravdepodobne aj auditorom, pravnikom, či skúseným podnikateľom.

Nemôžem za to, ale v takýchto prípadoch ma napadajú dosť - slušne povedané, nedobré myšlienky...

Aj vás?  Tak nebudte ticho a ohláste sa!  Zakričte - hej, vážení, my nie sme úplní hlupáci!! Neponižujte nás takto primitívne a nehanebne. - možno sa nad tým aspoň zamyslia...

- - -

Na druhej strane v kontexte s popísanými faktami a obsahom tohto diskusného príspevku 

"a nie je to jedno? | 27-12-2014 15:48:38 | 
Aj keby tam dali prax 0 rokov, tak by si vybrali toho/tú ktorú chcú. Len by sa im do výberového konania prihlásilo veľa ďalších a zbytočných ľudí. Tak si to len zjednodušili. A my s tým nič nezmôžeme"

sa nečudujem, že si vyhlasovateľ výberového konania dovolil určiť podmienky nad rámec zákona. Jednoducho počíta s NEmyslením ľudí, resp.  s tým, že nikto nič (samozrejme okrem frflania na internete)  reálne neurobí.

Rozmýšľam, ako si vysvetliť tú poslednú vetu. Možno takto:  o niečo viac ako rok majú byť voľby do NR SR. Ak sa nič neudeje, najväčšie šance na úspech bude mať  SMER-SD. To je (aspoň teraz) pomerne známe. Je to však dôvod na "zjednodušenie" a zamedzenie motania sa "zbytočných ľudí"  a snáď na nevyhlásenie volieb?

Demokracii sa musíme učiť. Ale že ešte stále a oveľa intenzívnejšie a dokonca aj  štvrť storočie od revolúcie? To sme sa nikam neposunuli, ba opačne, ešte sme snáď osprosteli?

Že starí ľudia svoje myslenie menia ťažšie - chápem... Ale že mladým je to takpovediac "u prdele", to sa čudujem. Totiž o pár rokov sa kludne môže stať, že v meste ako je naše nebudeme potrebovať žiadneho primátora ani poslancov, ale budú stačiť účtovníčky, ktoré budú písať príkazy na úhradu nákladov spojených s 5O ročnými  zmluvami uzatvorenými konkrétnymi ľuďmi v priebehu jedného či dvoch volebných období. A to už bude neskoro aj na plač...


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
pre: anonym | 29-12-2014 19:52:15
A už teraz si jasne predstavujem ako nikoľko stoviek ľudí zo Serede a okolia si zoberie pár dní dovolenky na to aby si išli vybavovať zrušenie účtu v Uni Credit Banke a ide si robiť prieskum, ktorú banku si vybrať zakladať si nový účet a chodiť po úradoch, u zamestnávateľa a po všetkých miestach kam platil z účtu pravidelné mesačné platby ako je za mobil, splátky úveru alebo dokonca si vybavovať novú hypotéku. Tvoje premýšľanie postráda logiku. A po ďalšie, nemyslím si, že po strate zamestnania Horvátha by sa niečo zmenilo. Poslancom ostane stále a jeho manželka by po tomto tiež určite sama neodstúpila. Takže najprv treba premýšľať logicky a potom konať.
anonym | 29-12-2014 17:23:28
Riesite veci na ktore nemate ziadne paky. Pakou na kontrolorku je predsa jej manzel. A pakou na manzela je jeho zamestnavatel.

Napiste rovnako ako ja jeho zamestnavatelovi ci je spokojny s vnimanim tejto rodiny verejnostou v Seredi:

https://www.unicreditbank.sk/sk/O-banke/Kontakt?__boxId=c101388&__mvcevent=contactClaim#contact-bar

Druhou pakou je nebyt mlciaca vacsina a naucit sa riesit problemy ekonomickym natlakom - proste zrusit ucet v UniCredit banke a presunut si ho do inej (v Seredi je dalsich 5 bank). Ciel je dostat sa nad 2% zrusenych uctov a ide na kobercek.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 29-12-2014 13:39:13
Mozno sa niektorym ludom nateraz - rok, dva ci mozno aj 4 podari veci osetrit - situacia sa vsak zmeni. Tazko hovorit kedy to bude, iste je len to, ze k tomu dojde. A nasledne dost pravdepodobne bude vsetko uplne inak.

Historiu pisu individualne kroky kazdeho z ludi, ktori v meste nie su neviditelni a nieco ovplyvnuju.

Uz tu na SOL je archiv, ktory moralne polozil zopar individui - uzasne na veci je, ze archiv kompro materialmi vlastne naplnili oni sami... ;-)

Som zvedavy na stav o 3 ci 4 roky. Mozno aj skor - vsetko mozno zavisi iba od toho, ako dlho bude bobrika mlcania drzat nielen vedenie mesta, ale aj blizki ludia okolo...
dalsi nahlad | 29-12-2014 13:26:33
Dakujem za opravu, no este lepsie, byt na dalsich 6 rokov zahojeny :)
Michal Hanus | 29-12-2014 11:30:31
O 6 rokov. Kontrolor sa voli na 6 rokov.
dalsi nahlad | 28-12-2014 21:44:33
Neodputavam pozornost, boli tu diskusie o navstevnosti, myslim si, ze mnou skopirovane linky jasne poukazuju na to, co vy nazyvate domnienkami :) alebo mate pocit, ze zavadzam ak spominam informacie uvedene na stranke meradla, ktore pouzivate na svojom webe?

K danemu problemu v clanku mam jasny nazor, v ktorom suhlasim s Vasim blogovym prispevkom, bohuzial zaroven som toho nazoru, ze este dlhe roky to bude stale o tom istom a ze o styri roky tu bude podobny clanok o tom ako je povinnostou uz nie 8 rocna, ale 12 rocna prax...

V meste, v ktorom zijete, je asi nieco zhnité a Vy a kopa dalsich ludi o tom vie a drzim palce s napravou, aj ked som dost skepticky kedze mam dobru predstavu o tom ako to v dnesnom slovenskom svete funguje :)

Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 28-12-2014 21:30:23
dalsi nahlad | 28-12-2014 21:23:38 | - chapem Vasu snahu odputat pozornost od prieseru s vyberovym konanim na hlaveho kontrolora, no ak budete spamovat tuto diskusiu dalsimi nezmyselnymi prispevkami, budete zablokovany.

Ako som napisal uz skor, nastudujte si to o com chcete pisat a az nasledne svoje domnienky vydavajte za fakty. A aj to pod clankom, ktory pojednava o predmetnej problematike.
dalsi nahlad | 28-12-2014 21:23:38
http://www.toplist.sk/stat/?menu=16&weekday=0&n=1224837&show_stats=1

Tu je ukazany pristup podla domen, zopar domen to tam jasne dominuje :)
nastrankepocitadla | 28-12-2014 21:20:02
Stranka daneho pocitadla ma aj metodiku akou sa rataju navstevy.
Wiki.toplist.cz/metodika
Kde je napisane, ze ak sa uzivatel z toho isteho pocitaca vrati na stranku po 30 minutach, je znova zapocitany do navstev.
Takze ak to prave teraz ukazuje 2297 navstev, nemusi to prave znamenat, ze to bolo 2297 ludi ;)
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 28-12-2014 21:19:16
zvláštne | 28-12-2014 21:12:59 | - ja som nikdy neuvadzal ziadnu navstevnost pocitanu SOL. Uvadzam nezavisly audit, ktory pre 100 000 webov robi nezavisly system podla medzinarodne uznanych pravidiel.

Kontrolujte sa vo verjene publikovanych vyjadreniach na moju adresu. Dakujem.
zvláštne | 28-12-2014 21:12:59
Pár minút po tom ako som napísal komentar stav počítadla sa rapídne zmenil. Náhoda? Pochybujem.
pre miloš majko | 28-12-2014 21:02:21
Zvláštne je len to že tá návštevnosť sa nejako nemení ak to počíta návštevy tak by tam nemalo už minimálne posledné dva dni byť to isté číslo pri položke online a aj pri položke dnes čiže 86/1422. Tak tu nezavádzajte ľudí. Lebo skutočnosť je taká že SOL nemá takú návštevnosť akú tu prezentujete.
Jaroslav Hrušovský | 28-12-2014 18:31:09
Tacitus: Dejiny.

Moc nemôže byť nikdy dosť bezpečná ak je nadmerná.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 28-12-2014 17:12:31
pre pekne vianoce | 28-12-2014 16:53:57 | - nastudujte si pravidla auditu navstevnosti.
pre pekne vianoce | 28-12-2014 16:53:57
To je počet pristupov kolko krat sa nacita tato stranka to jest nacita sa prvy krat idem na nejaky clanok a ked sa vratim spat ma hlavnu stranku tak to napocita druhy pristup takze za jednu navstevu moze jeden clovek mat aj 300 pristupov. To neznamena ze to videlo 300 ludi. Ked do toho nevidite tak sa o to nestarajte.
Michal Hanus | 28-12-2014 13:17:34
Legislativno-pravna komisia...
ako to je... | 28-12-2014 11:30:49
...nerozmýšlajte nad žiadnou revoluciou, nič také sa tu nikdy neudeje,keby bola len maličká vola na revoluciu,ludia prídu k volbám a spravia ju tam...že národ osprostieva?a čo má robiť?Vidíte sám čo im ponáka TV a ostatné media, viete ktorý denník je najčítanejší?Pozrite sa naspäť do historie do zadu o 200 rokov a vážne Vás žiadam, prosím napíšte mi sem obdobie, kedy sme mali všetci spoločne rozum.Národ sa nevie o seba postarať a nikdy to ani nevedel a ani nebude vedieť. Áno, je možno do 10% populácie,ktorej to vadí,aj to bolo vždy, v dnešnej dobe idú informácie rýchlejšie,môžme sa rozčarovávať verejne...ale len tých 10%.Riešenie vidím v školstve,potrebujeme vzdelávať,zvyšovať IQ,a to je začarovaný kruh,lebo toto sami tiež nedokážeme urobiť a aj keby to za nás niekto zajtra spravil tak výsledok sa dostaví za 30 rokov.
Pekné Vianoce | 28-12-2014 09:41:56
pre Emana | 28-12-2014 00:21:56 : v pravom stĺpci dolu je okienko "Návštevy" a z neho sa dá vyčítať, že za posledný týždeň navštívilo SoL 18009 ľudí, čo je viac ako celkový počet obyvateľov Serede. V priemere denne je to 2572 individuálnych prístupov, čo ale neznamená, že stránku navštívilo za deň len toľko čitateľov. Ak zostaneme len pri tom čísle 2572, tak premenené na % je to 15,22%. A to značná väčšina dôchodcov iba počula, že existuje internet. Aj preto sa tak "darí" SN. Pekné Vianoce.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 28-12-2014 03:12:51
pre Majko | 28-12-2014 01:35:40 | - najskor som chcel reagovat pomerne obsirne, no - neurazite sa ak nebudem, ze? ;-)
pre Majko | 28-12-2014 01:35:40
Za 1. Ja nefrflem na internete. Ja iba poukazujem na to že to čo riešite je nezmysel. Dali by tam nula rokov prax a prihlásilo by sa cca 100 ľudí šťastných že ich možno vyberú, ale oni majú už vybranú osobu tak je to pre tých ostatných 99 ľudí zbytočné vybavovanie náležitostí. A za 2. Aj tiet vaše články sú len tzv. frflanie na inernete nie?
pre Emana | 28-12-2014 00:21:56
Už Ťa vidím ako by si pri plate a bonusoch, prémiách a príplatkoch rezignovala na tak dobre platenú pozíciu. A celá Sereď ju neprepiera, myslím že veľká väčšina o nej ani nevie. Veď je zo prepierané len na SOL a to fakticky nečíta viac ako 10% obyvateľov Serede.
obcan | 27-12-2014 22:11:36
obcania to je vsetko o chrbtovej kosti
Emana | 27-12-2014 21:40:15
Kauza p.Horvathovej pretrvava uz dost dlho,ja byt na jej mieste podam aspon nejake vysvetlenie ohladom celej zalezitosti alebo odstupim z funkcie.Ja osobne by som takto nemohla chodit po Seredi, aby na mna ludia ukazovali prstom a prepierali moju pracu, odmeny, vyberove konanie , takto verejne.
Jaro | 27-12-2014 21:25:19
Takto to dopadne vždy, keď ľudia iba nadávajú ale ťaží sa im ísť k voľbám aby to zmenili. Text na hlavnom banneri to vystihuje stopercentne.
Nuž vidíte | 27-12-2014 20:22:21
pán Majko, pomaly ale isto dôjde na slová nás starších. tento celoslovenský svinčík je potrebné vymiesť od podlahy.Viete, podľa mňa, keď sa rúbe hora, lietajú aj triesky. Pokiaľ si niekto myslí, že u nás všetko vyriešia demokratické voľby tak sa sakramensky mýli.Pokiaľ je volebná účasť 40 percent a niekto vyhraje rozdielom 1O %, tak vskutku ho volí nejakých 22-24 percent oprávnených voličov. A s týmto tá židoboľševická čvarga neuveriteľne dobre kalkuluje.Vedia, že Slováci serú na voľby, majú to všetko na háku. Viem, že je to proti Vašemu presvedčeniu, ale tu už pomôže len skutočná revolúcia. Dúfam, že terajší mocipáni nebudú pokračovať ďalej ako po Sametke roduverní až bigotní komunisti- teda židoboľševici.To by pre Vás bola určite poukážka na koronárku.Ale veď aj v Galante , ako som čítal hlavný kontrolór nazýva jedného poslanca dvorným šašom.A nič sa nedeje. Veď načo. Sme v židoboľševickej demokracii. Takže všetko podľa vzoru Pavol Paška. Česť práci!

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign