Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Nie sú "ich a moji ľudia", sú iba občania, ktorí to tu všetko platia

200

Ako sme sa už dozvedeli na  SOL, decembrové udelenie vianočných odmien  poslancom MsZ  a hlavnej kontrolórke, u občanov vyvolalo značnú nevôľu a pohoršenie.

E-mailom sme poslancov MsZ a hlavnú kontrolórku vyzvali k verejnému odôvodneniu udelenia odmien.

Najskôr nik nereagoval. Až poslanec  MsZ  Marián Sidor sa podujal, že sprostredkuje stretnutie poslancov MsZ pred našu kameru s občanmi, ktorí sa o túto problematiku zaujímajú. Dal si však pomienky - musí byť 10 konkrétnych občanov, ktorí sa stretnutia zúčastnia. Po niekoľkých dňoch nás kontaktovalo  12 konkrétnych ľudí, ktorí o osobné stretnutie s poslancami prejavili záujem.

Pokračovala  verejná diskusia s Mariánom Sidorom, kde v podmienkach pritvrdil -  žiadal zoznam občanov písomne vopred vrátane ich stotožnenia s anonymnými diskutujúcimi pod jednotlivými článkami k téme. Toto som samozrejme nekompromisne odmietol. 

Navrhli sme miesto konania diskusie - štúdio  SOL, ktoré je na takéto stretnutia pripravené a technicky vybavené.

Po niekoľkých dňoch  poslanec  Sidor jednostranne oznámil termín konania sa diskusie - 03. február  2014 a miesto - zasadačka  MsÚ.

Moja reakcia bola úplne pochopiteľná - termín nielen občania, ale aj tvorcovia novín požadovali dohodnúť kompromisom, nie každému totiž vyhovuje to isté a platené za prácu vo verejnom záujme je vedenie mesta a poslanci MsZ - nie občania. Opačne, práve občania sa na odmeny poslancom a hlavnej kontrolórke poskladali a preto by bolo prinajmenšom slušné, aby sa prispôsobili práve ODMENENÍ  poslanci a hlavná kontrolórka.

Nestalo sa tak. Poslanci MsZ - áno priatelia, tí, ktorým ste dali dôveru zastupovať Vás vo veciach verejných, Vám direktívne nariadili, kedy a kde sú ochotní  takmer po dvoch mesiacoch  vysvetlovať, za čo si kontrolórka  Dr. Zuzana Horváthová  pred Vianocami domov z rozpočtu mesta odniesla  mimo  svoj riadny  plat  navyše  2000  Eur.  Ona samotná to skoro dva mesiace občanom napriek verejnej výzve, vysvetliť nie je schopná.

Bol som asi jediný do veci zainteresovaný človek, ktorý veril  Mariánovi, že korektné stretnutie sa na základe dohody uskutoční a že poslanci MsZ svoje rozhodnutie rozdať si odmeny pred občanmi verejne odôvodnia.  

Vyjadrenia ľudí ochotných vypočuť si poslancov však hovoria jednoznačne - "nenecháme sa šikanovať tými, ktorí sú povinní zodpovedať sa nám"!  

Z e-mailov k stretnutiu direktívne vyhlásenému poslancom  Sidorom:

"Váž. pán Majko, v diskusii na SOL sa objavila informácia, že p. poslanec Sidor bude odpovedať na otázky citujem "Vašich ľudí" v pondelok 3.2.14 v zasadačke MÚ. V čase, keď ste dostal ponuku, spočiatku ešte nekonkrétnu, sa hovorilo, že to bude v štúdiu. Ponuku diskutovať na MU nemôžem prijať. Ak chce p. poslanec, môže nám svoje argumenty vysvetliť aj v štúdiu SOL, čo je tiež zariadenie mesta."

alebo: tiež:  "Miloš,určite uznáš,bolo by ponížením pristúpiť na podmienky Sidora.V diskusii sa písalo o kamere v štúdiu.Na mesto nemám čas chodiť a nebudem chodiť.Primátora mesta a poslancov platím za to aby chodili oni za mnou."
 
prípadne ešte: "v štúdiu kedykoľvek,tam ale nemajú gule prísť!!!!"
 
Povedzme, že najmä reakcie telefonické parafrázovať nebudem.
 
Včera som od poslanca MsZ  Mariána Sidora doslal  SMS, ktorej obsah ma z jednej strany pobavil, na strane druhej mi po lopate dokázal, ako rozmýšľajú nami volení zástupcovia. (obsah SMS je na fotografii)
 
Sú "ich ľudia" a sú "moji ľudia".  Nezmysel ! Sú občania, obyvatelia mesta a daňoví poplatníci. Sú ľudia, ktorí sa skladajú na chod samosprávy, štátu, na Vaše výplaty a zložili sa aj na Vaše odmeny páni poslanci MsZ v Seredi a pani hlavná kontrolórka. Sú iba jedni občania, ktorí sa však niečím podstatným líšia - niektorí sú na  Vás závislí (ľutujem ich) a sú tu takí, ktorí budú oveľa intenzívnejšie  trvať na zodpovedaní sa Vás, volených funkcionárov za svoje činy. Za konkrétne hlasovania o veciach verejných, o majetku mesta (teda nášho spoločného), o dotáciách z verejných zdrojov. Sú občania, ktorí otvárajú oči a chápu, prečo a ako funguje samospráva. Nepáči sa im tento model. A keďže oni sú  "koncovými spotrebiteľmi a zákazníkmi" a Vy ste platenými vykonávateľmi, majú záujem model zmeniť v prospech väčšiny.
 
Čo Vy na to?
 
Marián, oznamujem Ti teda, že ľudia nepovažujú Tvoj verejný sľub za splnený. Odkazujú Ti, že diskusiu s Tebou, poslancami MsZ a hlavnou kontrolórkou pred kamerami  SOL chcú, no v štúdiu  SOL. Zariaď sa tak, aby si vyhovel Ty im. Ty si dostal ich  (aj moju a mojej rodiny)  dôveru a oni - my  chceme len to, na čo máme nárok.

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Jozef | 25-02-2014 13:10:11
..Je krasne ako p. sidora obhajuje jeho spoluhviezda z RTV na strankach SN.
ale aj tak by ma zaujimalo ako to vlastne bolo.
Tak najprv suhlasil, potom nesuhlasil, potom ano, ale otazky vopred, potom na stretnuti od 15-17, ale aj napriek tomu "vybavil" po 17.hodine.
A p. Kurbel tvrdi, ze jeho nikto nezabezpecoval.
Ale snad nam aj to vysvetli "Boric mytov" vicebloger.
Pozor, uz nie mytolog, to si nezela. Teraz bude myty burat.
Mozno aj tie, ktore sam vytvara.
Či?
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 09-02-2014 17:23:22
Pre Miloša Majka | 09-02-2014 14:41:50 | - raz ste uz presne tento isty prispevok do media umiestnil. Nik sa nechytil. Nestacilo Vam to. Evidentne mate chut diskutovat na temu, no pod clankom uplne o inom. Urobte samostatny clanok a uverejnite ho na SOL. Umoznite ludom diskutovat slobodne a bez odputavania pozornosti od inych dolezitych veci.
Jozef | 09-02-2014 16:53:41
Nepochybujem o tom, že raz sa ma dieťa mojich deti spýta, čo som urobil pre mesto , v ktorom žijeme.
A ja mu odpoviem: NIČ, akurát som umožnil bande skorumpovanych radoby politikov regionalneho rozsahu, aby boli opatovne voleni do zastupitelstva mesta.
Aby si z tohoto mesta a jeho obyvatelov urobili vynikajucu zivnost pre seba a svojich kamaratov.
Taktiez som umoznil primitivom a samozvancom minat obecne peniaze na svoje zabavky typu futbal, sokolovna, cesta nikam, dovolil som z mestskych novin urobit sukromne blogovisko.
A mozno raz zabezpecim, aby mali ludia v bytoch cistu vodu, aby mohli chodit po rovnych a cistych chodnikoch a aby nemuseli trpnut, ked bude fukat juzny vietor, ze ich zas nezaserie prach z luzenca.
A aby sa nemuseli bat kazdeho zasadania MsZ, ze co im zase zdrazie v tomto nasom krasnom bezpecnom mestecku.
Pre Miloša Majka | 09-02-2014 14:41:50
KOMENTÁR PORUŠIL PRAVIDLÁ DISKUSIE
Príspevok svojim obsahom bol v rozpore s pravidlami diskusie, prípadne porušoval legislatívu platnú v SR a EÚ. Administrátorom portálu bol vymenený za tento oznam a uložený do archívu.
anonym | 09-02-2014 14:17:42
To je v poriadku. Lenže za tou osobou povinnou sa skrýva konkrétny človek, ktorý tomu študentíkovi urobí polovicu diplomovky. A ak je osobou povinnou št. orgán, obec, právnická osoba, tak meno autora polovice diplomovky nikoho nezaujíma :-)
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 09-02-2014 14:13:37
Meno cloveka je "osoba povinna".
anonym | 09-02-2014 14:07:15
Ver, že niekedy je to problém. Študent si vyžiada informácie, ktoré si rozumne vopred naformuluje a ak chceš odpovedať na jeho žiadosť, tak mu pošleš niekedy 30-40 strán materiálu, ktorý mu stačí len prekopírovať. Takto má prakticky bez námahy polovicu diplomovky. Keby aspoň uviedol meno toho človeka v diplomovke, keď sa mu už postaral o polovicu práce...
Samospráva | 09-02-2014 12:22:07
Samosprávam vadí že študenti zneužívajú infozákon. Članok si môže každý prečítať na: http://www.sme.sk/diskusie/2244868/1/Obciam-sa-nepaci-ze-pre-infozakon-studentom-pomahaju-s-pracami.html#ixzz2sp2X3aGY
Upriamym pozornosť na jeden diskusný príspevok pod týmto článkom:
Študenti vôbec nie sú problém. To si obce vymýšľajú. Najčastejšia otázky na ktoré musia obce odpovedať sa týka platov a iných výhod starostov. Najčastejšie sa pýtajú poslanci miestneho zastupiteľstva, respektíve aktívni občania v obci. Takže ľudia sa pýtajú na presne tie otázky na ktoré by sa mali ak sa starajú o veci verejné. A sú to presne otázky ktorých sa starostovia boja. Si prečítaj ten prieskum ktorý je v článku pripojený. To s tými študentami je len mýtus, ktorý šíri ZMOS (združenie smeráckych starostov), aby mal dôvod vykastrovať zákon.
Nepripomína Vám to tak trochu MZ v Seredi?
Jozef | 04-02-2014 17:22:22
ospravedlnujem sa a dakujem.
Ucim sa od majstrov.
Pre:Jozef | 04-02-2014 17:13:01
okrem adresy,r.č.atď....nezabudnúť číslo účtu na odmeny
príspevok | 04-02-2014 14:13:43
Náklady na škôlku sú naozaj vysoké. Keď mesto prispieva, malo by prispievať adresne len na deti z nášho mesta a na deti z okolia by mali prispievať obce odkiaľ deti pochádzajú. Mesto alebo škôlka by mala poslať faktúru obci na jej uhradenie. Tak isto aj na kluby na ktoré mesto prispieva.
Sered je jeden veľký extrém | 04-02-2014 13:57:29
Tak aspon sa potvrdilo to čo tu väčšina píše. Oni si myslia že môžu všetko. Oni si udajú miesto čas počet ľudí ..... To kde ste videli? Ved ani v amerických filmoch to nevidno nie to v Serdi. Alebo sa nechávajú inšpirovať Šopornou? Len bacha moji milý poslanci ,porekadlo - na každého príde skôr či neskôr nezabúdajte. V Seredi je dosť rodín, ktoré ešte neprehltli vaše zvyšovanie MŠ, já tak isto. Nakoľko jedno z mojích detí muselo zostať na úkor staršieho doma. Dôvod je jasný - nemôžem si to dovoliť!!! Či nemala som si robiť toľko detí???? Viete , do škôlky vidím chodiť ľudí na krásnych autách , no vybavené majú zľavy na platbách. Já nemám drahé auto - ktoré mimochodm musím splácať - ale bohužiaľ, mne sa taká zľava nepodarila vybaviť. No ale mám návrch. Ak ste taký dobrosrdečný a toľko robíte pre naše mesto a svojích občanov - nechceli by ste mi tú škôlku platiť ? Tak nechápem váš postoj k nám - vašim voličom, ako sa môžete takto správať a ešte ku tomu skoro pred voľbami. Naozaj nechápem. Bud vás tá pozícia už omrzela a nechcete sám zdubkať - radšej nech ma nevolia , ale ako tu píšu občania - už ste dosť nahrabali tak vám to je jedno. Mali by ste porozmýšľať o tom čo vám tu oobčania píšu a naznačujú. Ved ste taký istý človek a občan tohto mesta ako aj my, či nie?
Jozef | 04-02-2014 12:00:03
Nepochybujem o tom, že raz sa ma dieťa mojich deti spýta, čo som urobil pre mesto , v ktorom žijeme.
A ja mu odpoviem: NIČ, akurát som umožnil bande skorumpovanych radoby politikov regionalneho rozsahu, aby boli opatovne voleni do zastupitelstva mesta.
Aby si z tohoto mesta a jeho obyvatelov urobili vynikajucu zivnost pre seba a svojich kamaratov.
Taktiez som umoznil primitivom a samozvancom minat obecne peniaze na svoje zabavky typu futbal, sokolovna, cesta nikam, dovolil som z mestskych novin urobit sukromne blogovisko.
A mozno raz zabezpecim, aby mali ludia v bytoch cistu vodu, aby mohli chodit po rovnych a cistych chodnikoch a aby nemuseli trpnut, ked bude fukat juzny vietor, ze ich zas nezaserie prach z luzenca.
A aby sa nemuseli bat kazdeho zasadania MsZ, ze co im zase zdrazie v tomto nasom krasnom bezpecnom mestecku.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 04-02-2014 11:10:42
Pre všetkých | 04-02-2014 11:05:15 | - som rad, ze SOL triafa do cierneho. Pre všetkých | - kde by ste sa vykecali, keby som Vam to neumoznil?
Pre všetkých | 04-02-2014 11:05:15
Nepochybujem o tom, že raz sa ma moje dieťa spýta, čo som urobil pre mesto , v ktorom žijeme.
A ja mu odpoviem: NIČ, akurát som umožnil bande anonymov, aby hádzali demokraticky zvoleným zástupcom občanov polená pod nohy a tým brzdili chod mesta, ktoré sa po dlhých rokoch konečne začalo rozvíjať.
Taktiež som umožnil primitívom a samozvancom typu Roba Horvátha a spol. anonymnú diskusiu na úrovni 4. cenovej skupiny, kde si každý primitív môže slobodne a demokraticky kopnúť do demokraticky a slobodne zvolených zástupcov občanov. A možno raz dokončím oddychovú zónu, ktorá stála mesto
viac ako 100 000 Sk, ktorá bola robená z mojej iniciatívy ,a z ktorej nemá nikto nič. A možno v druhom živote dotiahnem aspoň jednu vec SÁM do zdarného konca bez podpory mesta a štátnych dotácií. A možno, a možno, a možno...
Jozef | 04-02-2014 11:02:57
ale ale, p. Kurbel, neberte sudruhovi kolegovi zasluhy.
Ked tvrdi, ze zabezpecil, tak zabezpecil.
A basta.
Len by ma zaujimalo, kedy to oznamil tym 10. vyvolenym.
Ved povodne nieco spletal o 15.00 - 17.00
Či?
Pavol Kurbel | 04-02-2014 09:23:55
Dnes o 17,00 som pre Vas na MU Sered zabezpecil ucast:
Primatora, viceprimatora,prednostu a kontolorky + 4pracovnikov uradu,
A poslancov Horvat , Kysely , Kalinai, Kurbel , Vydarena a Sidor


Chcel by som len podotknúť, že mňa nikto nezabezpečoval, na stretnutie som prišiel z vlastnej iniciatívy, tak, ako som prisľúbil.
Jozef | 04-02-2014 07:35:41
myslim, ze je tu opat cas obnovit anketu "Bulo roka" a rozsirit ju o kategoriu "Bulo volebneho obdobia".
Co myslite, kto bol nominovany?
Vase hlasy do ankety posielajte presne o 17 hodine a nezabudnite - s plnym menom, adresou, rodnym cislom a overenou kopiou OP.
Pripadne otazky mozte nechat v kancelarii tretieho kontaktu.
majster zasadač | 04-02-2014 05:07:16
neviem čo si ten pánko teraz o sebe myslí, ale podla jeho vyjadrenia, že JÁ som tu hrdina vy SOLáci jedni,,, hehe
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 04-02-2014 02:54:41
Marian, Marian... Ani netusis, ako strasne som dufal, ze nenapises to, co si napisal.
Obcan | 03-02-2014 23:22:48
Za deviatimi horami,za deviatimi riekami,bolo-nebolo raz jedno mesto a v tom meste jeden domcek z ktoreho sa ozyvalo tiche ale zato spokojne krochkanie...
Ak sa nemylim tak na 3.2.2014 bolo avizovane ,,pravidelne stretnutie s obcanmi mesta,, tak nechapem o com pisal pan ze zabezpecil nieco,co uz bolo dopredu dane.
Ak lieta neaka pravidelna linka a v case dovoleniek sa prida lietadlo navyse kvoli zvysenemu zaujmu,tak sa to da pochopit ze dana cestovka zabezpecila nieco navyse.
Tu pan nespravil nic navyse,len sa dostavil na pravidelnu linku,pardon zasadanie :-).
Ako viaceri pisali-ta ,,luza,, ktorou pohrdaju prave vtedy este pracovala,alebo len cestovala domov.
Ale uznavam ze podla diskusii by ludia na ten urad neprisli ani vecer a suhlasim s nimi-nenechali sa vydierat.
Slusne a ferovo bolo zo strany SOL navrhnute stretnutie na neutralnej pode a hlavne s dobrym ozvucenim,kedze chceli vyrobit video material.
Ze to pan poslanec odmietol mu nikto brat nemoze,je to jeho rozhodnutie ako pristupi k (aj)svojim volicom,ale zase to prekrutit ze su vinni zase ti druhi... sa vyjadril ako vyjadril,kazdy sudny clovek si to vyhodnoti podla seba.
Koniec rozpravky :-)

Vladimír Herega | 03-02-2014 22:23:35
Vážený pán Sidor, vážené mestské zastupiteľstvo, osobne by som sa bol veľmi rád zúčastnil ale bohužiaľ, prac. doba mi končí po 18.00.A nielen mne ale aj veľkému množstvo ľudí, ktorí sa každý mesiac skladajú cez dane a rôzne iné poplatky aby bolo na Vami v rekordnom čase odkývané odmeny za ničnerobenie, resp. za vrážanie peňazí do hlúpostí a následné hrdenie sa projektami, ktoré boli navrhnuté za býv. vedenia.Dianie v našom meste však plne vystihuje dianie v celom štáte.Arogancia z pozície väčšiny, však my môžeme a čo koho do toho.No páni poslanci, rozdávajte a rozhadzujte ak sa pričiníte konečne k niečomu čo bude slúžiť pre prospech väčšiny obyvateľov nášho mesta, nie len pre pár vyvolených.Veľmi dúfam, že ľudia na vaše excesie nezabudnú a v tohtoročných voľbách vám to dajú najavo.Nezabudnite sa potom predháňať v sľubovaní čo všetko vy spravíte, pretože ľudia určite nezabudnú nato čo ste nespravili.Min. rodičia detí, ktoré chodia do MŠ a ktorím ste s radosťou zdvihli poplatky, aby bolo na trávičku na štadióne.S prepáčením, vy vnímate občanov Serede ako chodiace peňaženky, ktoré sa vám skladajú na pohodlíčko, no nehli ste pre nich prstom.Môžete sa akurát hanbiť, ak vôbec viete čo to slovo znamená.A ak vám to doteraz unikalo, MÁME DEMOKRACIU, ČO ZNAMENÁ, ŽE VY STE POVINNÝ ODPOVEDAŤ OBČANOM NA OTÁZKY KEDYKOĽVEK, NIE LEN VO VAMI STANOVENOM TERMÍNE ZA VAMI URČENÝCH PODMIENOK.MY OBČANIA PLATÍME VÁS, NIE VY NÁS!!
Má úcta
vazeny p.Sidor | 03-02-2014 21:05:34
Zvolat stretnutie zastupcov mesta a obcanov na 15,00, to je jasny zamer dopredu diskalifikovat vacsinu ucastnikov..povedzte mi uprimne, kto z normalne pracujucich obcanov nasho mesta dokaze byt v pozore o 15,00 nastupeny pred zasadackou bez toho, aby si na dnesny den nevybral dovolenku, nezneuzil peenku prip. nezavrel kram, ktory jeho a aj VAS zivi? Beriete si priklad so Soporne? Vasa arogancia je bezbreha..
pre p. sidora | 03-02-2014 20:47:23
p . sidor p. celkom cerveny to uplne vystihol palec hore, a pametajte si ze vy si nebude klast podmienky, vsetko to mate uz zratane. A odkazujem vsetkym vcetne kontrolorky zadrhnite sa . Toto neni vasa vyhra ale prehra
celkom červený | 03-02-2014 20:39:08
chcem sa ospravedlniť za pár preklepov, robím na novom počítači a ešte mi nepadol do ruky.
celkom červený | 03-02-2014 20:37:31
Vážený pán CSc, na rozdiel od Vás som mal skutočne neodkladné povinnosti. To bol jediný dôvod mojej neprítomnosti. Vaše vyjadrenie je skutočne hodné len na smetisko dejím, dúfam, že ak sa zhodou nešťastlivých okolností objavíéte na kandidíátka na jeseň bude Vaše meno pre všetkých úplne úplne irelevantný.A že občania sa absulútne nebudú zapodievať Vašim menom na kandidátke.
Bez akéjkoľvek úcty dr.ing.
Bez slov | 03-02-2014 20:35:58
Príspevok hodný majstra sveta. Verím, že len do času.
marian sidor | 03-02-2014 20:08:24
Anonymni dopisovatelia SOL.
Dnes ste mali moznost zucastnit sa stretnutia, ktore som Vam ponukol a zorganizoval,
aby ste si mohli vypocut odpovede na vsetky vase otazky a invektivne prispevky
ohladne odmien poslancov a kontrolorky MU Sered.


Dnes o 17,00 som pre Vas na MU Sered zabezpecil ucast:
Primatora, viceprimatora,prednostu a kontolorky + 4pracovnikov uradu,
A poslancov Horvat , Kysely , Kalinai, Kurbel , Vydarena a Sidor

NIKTO Z VAS NEPRISIEL !!!!!!!!

Odpoved preco nekomentujem , nakolko by bola by velmi negativna.
Ako argument neobstoja ani demagogicke vyhlasenia pana Majku,
ze sa to malo uskutocnit v studio SOL .

Po tejto skusenosti s Vami
odteraz pokladam Vase prispevky pre SOL
za I R E L E V A N T N E
a nebudem sa nimi v buducnosti vobec zaoberat
odpoveď | 03-02-2014 16:30:52

Načo by odpovedala ona a aj poslanci. Neviem, či poznáte tú starú pesničku :Čo sa mi môže stáť...? Nuž, držia sa toho.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 03-02-2014 15:13:49
Nie, pani hlavna kontrolorka do dnesneho dna oficialne na nasu ziadost nereagovala.
otázka | 03-02-2014 15:07:18
A tá pani kontrolorka sa aj vôbec vyjadrila? Alebo načo, ved premie už rozpustila v nákupných centrách a dalej nič? Nestíham to sledovať, ale veľmi ma to zaujíma. Ďakujem
anonym | 03-02-2014 13:56:53
Bohužiaľ platí stará pravda, že máme to čo si zaslúžime. Platí to od komunálnych volieb cez VÚC až po parlament.
Anton Dúbravec | 03-02-2014 11:34:07
Smutne je to, co sa deje aj v celoslovenskom meradle. Teraz nadava kazdy na poslancov, ale na jesen im da hlas znova, pretoze je skepticky vocim novym a mladym ludom, ktori maju uprimny zaujem zastupovat obyvatelov mesta. Ti ludia su tam vdaka volicom a prave volici by si mali spytovat svedomie. Preto ak vam tak lezia predstavitelia mesta v zaludku, tento rok mate sancu to zmenit.

Ale k teme chcem povedat, ze suhlasim s tym aby obcania nepristupovali na podmienky poslancov, ktori dlhodobo nahanaju cas, pretoze nevedia svoje odmeny obhajit.
Občan | 03-02-2014 09:41:46
Arogancia moci sa tiahne od najvyšších miest skorumpovaných politikov a chápadlá chobotnice postupujú až "dole".Akoby si ani neuvedomovali,kto ich tam dosadil,z čích peňazí žijú a čie peniaze rozkrádajú,na kdejakých odmenách.Bolo by načase im ukázať,kto je tu Pánom!
pozorovatel | 03-02-2014 09:25:43
No ten pan Sidor prejavil aku taku iniciativu,oproti tym co sa ich to najviac tyka.
Jozef | 03-02-2014 09:24:55
neprehanaj, chcel len 10.
Dodatok | 03-02-2014 09:00:00
A ešte Pán Sidor , ked budú voľby tak vtedy si dajte zavolať LEN 12 ľudí
To nemyslí vážne??? | 03-02-2014 08:48:32
Ako nech sa pán Sidor nehnevá, ale mal by si dať zopár faciek! Tak zrazu sú tu jeho a tvoji ľudia? Ked sme ho volili , vtedy nerozdeloval ľudí! On si ide klásť podmienky kedy kde koľko ľudí a vopred všetko oznámiť? Ná čo je on už načisto osprostený? Nemáme mu zohnať ešte aj limuzínečku, bodygardov, osobného kuchára a podobne? To čo sme si prosím vás zvolili? Že mi radšej pero nevedelo prestať písať pri voľbách. Človeku až žlčníkové kamene nabehnú , ked vidí akú aroganciu , namyslenosť a v neposlednom rade drzosť dokážu prejaviť podaktorý ľudia. Tak ked tetno človek bude volený zase - tak já už potom nepochopím nič !!!
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 03-02-2014 08:38:32
Nazor | 03-02-2014 07:13:01 | - pri obchode by to bolo logicke. My vsak neobchodujeme.

Poslanci MsZ su voleni zastupcovia a maju povinnosti vyplyvajuce zo zakona voci obcanom.

SOL nie je mediom, v ktorom by majetkovu ucast mal niektory poslanec MsZ, viceprimator ci primator.

Predpokladam, ze pripravene divadielko bude zaznamenane tak, ako vsetko dianie na MsU.

Ubezpecujem Vas, ze je v zaujme tych, ktori si odmeny navrhli, schvalili a vyplatili, aby obcanov informovali o tom, preco a za co. Nie v zaujme SOL a samotnych obcanov.
Jozef | 03-02-2014 07:59:01
toto su slova p. Sidora pred volbami, ktore napisal tu na SOL:
"Kandidujem za poslanca mesta Sereď z dôvodu, že sa už nechcem spoliehať na sľuby iných. Nechcem aby naše mesto riadili ľudia, ktorí dávajú iba sľuby, sledujú vlastné záujmy a ešte za to aj berú peniaze."
Nazor | 03-02-2014 07:13:01
Pan Majko myslim ze ste mal prijat ic ponuku..ved predsa na mieste konania az tak nezalezi, ide nam o to objasnenie odmien...
Output z tohto vsetkeho je ze obe strany sa budu tvarit urazene a obcan sa nedozvie nic :/
Robo Horvath :( | 02-02-2014 23:55:33
Je to jasna arogancia a vysmech od poberatelov odmien ze im su obyvatelia ukradnuti. Je evidentne ze p. poslanec Sidor svoju iniciativu nezvladol. Jeho dôveryhodnosť sa posunula asi na uroven mrazu. Videl som uroven takehoto stretnutia co tu chcu obyvatelom nanutit a bola to hrôza. Cista arogancia a cloveka tam skoro ani nepustia k slovu a musite pocuvat len ich nazor. No skratka ziadna uroven diskusie ale len nervozna a arogantna atmosfera. Pre mna to bolo ponaucenie ze ucast na tomto ich divadle je pre mna len strata casu a nema to skratka uroven a zmysel.
Obcan | 02-02-2014 22:58:11
Bola tu spomenuta dobra poznamka od p.Majka-ak by sa podriadil mestu,ziadna diskusia by tu nebola,skapalo by to tu ako je skapata oficialna stranka mesta-a o to ide kazdemu kto nechce aby sa mu videlo pod prsty.
Tym ze neprijal ich ponuku a hra fer hru,tak iste prisiel aj o neake peniaze co by mu panstvo hodilo od stola,ale co mu sluzi ku cti je to ze si zachoval tvar a cest.
Tak to ma byt,klobuk dole !
A ked uz sme pri tych zvyskoch zradla,napadla ma jedna cast pesnicky Wanastowich vjecy:

...zlaty tele slibujete,date ohlodanou kost...

Ale aj cela pesnicka sa celkom hodi,tak nech sa vam pri tych valovcekoch pekne krochka.

http://www.youtube.com/watch?v=itg5f8cA8ZI
seredčan | 02-02-2014 22:40:33
Velice jednoduchá definícia koncoročných odmien: hluchý,slepý a nemý = koncoročné odmeny.
Registrovaný Miro Motyčák Miro Motyčák | 02-02-2014 22:40:17
Mam pocit, ze o chvilu budu odpovedat len na otazky obcanov, ktory budu v presny cas na presnom mieste, budu mat na sebe dopredu zadane poznavacie znamenie a oblecenie, budu stat na jednej nohe a kyvat lavou rukou a este sa pritom usmievat, mavat usami... a dalsie nezmyselne podmienky si kludne doplnte sami. :)

Predpokladam, ze to stretnutie v studiu SOL by bolo vo vecernych hodinach, ked niesu ludia v praci, resp. na ceste domov z prace, ako v case konania toho slavneho stretnutia s obcanmi na ktore si moze dovolit prist len nezamestnany, alebo dochodca. Navyse kto si pozrie video zo studia a video zo zasadacky MsU, kde to je s tou akustikou horsie, tak musi uznat, ze kvalitnejsi zaznam sa da vyrobit jednoznacne v studiu SOL. Stale nove podmienky len este viac strapnuju chovanie panov poslancov a mam pocit, ze p. Sidor si sam sebe poskodil, a nakoniec sa stane tvarou tohto tajenia aj ked je v nom svojim sposobom "nevinne", resp. ako jediny sa netvari, ze SOL necita. Lebo ved nikto z poslancov na SOL nechodi, nikto ho necita a nikto sem ani anonymne neprispieva. :)
V konecnom dosledky z toho nevyjde nikto vitazne a budu len porazeni. Poslanci sa opat raz strapnia, ako to myslia uprimne s tym zaujmom o obcana (cest vynimkam) a obcania nedostanu odpoved na svoje legitimne otazky.
občan | 02-02-2014 22:25:10
Poslanci a vedenie mesta má odpovedať na otázky občanov hoci aj na ulici pokial si to občania vyžiadajú a nie si určovať ešte podmienky,že kde a komu budú odpovedať .
a propo, | 02-02-2014 22:15:26
p. Horvathova..odkedy sa prevalila kauza odmien, cusi jak mys pod chrastou..ani ciarka, ani makke F..ziadne stanovisko, vyjadrenie,ako keby ani nebola obyvatelkou tohto mesta, nemala susedov, okolie, ziadnu zodpovednost, nevnimala nic a nikoho..to co je za osobu? To co za chrapunov zivime zivime z nasich dani?
Jozef | 02-02-2014 21:49:27
Tí, ktorí ste v Seredi zajtra to vyuzite a chodte na to "stretnutie" s vedenim mesta. A pytajte sa a dajte im na vedomie, ze "ONI SU TU PRE NAS A NIE NAOPAK".
obcan | 02-02-2014 21:43:11
presne tak p. majko, aj ja som to tu uz pisal obcania nesmu vychladnut a tato diskusia musi trvat co najdlhsie. Tiez si myslim ze hlavnymi postavami stretnutia by mali byt kalinai, kysely, horvathova a krajcovic nech vysvetli preco zamestnal svojich znamych v mestskych s.r.o ckach, a nech vysvetli zmluvu o prenajme bytu za 1 eur, cloveku co robi na urade neviem ci rok, a pochadza zo sale. Asi dostava do vacku, uz to inak nevidim
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 02-02-2014 21:24:56
odpoveď | 02-02-2014 21:18:33 | - odpoved budeme ziadat nadalej. Cim bude blizsie k volbam, tym intenzivnejsie. A to nielen vo veci odmien.

Obcan - volic, ma pravo na informacie, aby sa vedel pri volebnej urne rozhodnut... ;-)
odpoveď | 02-02-2014 21:18:33
Čo sa čudujete, že nie je nikto ochotný na tieto otázky odpovedať. Je to jednoducho preto, lebo žiadne objektívne zdôvodnenie na to nie je. Jednoducho boli vianoce a na vianoce sa patrí dávať darčeky. Tak sme im my všetci týmto poďakovali za ich prácu- veď si to zaslúžia.Alebo nie?
hombre | 02-02-2014 21:18:16
Povinnosť odpovedať a vysvetliť vidím viac u navrhovateľov. Sú to páni Kyselý a Kalinai. Ale tí akosi zaryte mlčia. A požiadavka p. Sidora odtajniť anonymnú identitu diskutujúcich by bola akceptovateľná, len v prípade, že tak urobia aj členovia úderky. Uznáte, že v opačnom prípade by to bolo unfér.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 02-02-2014 21:15:30
Chapem Vase poznemky, ze je Vam jedno, kde to bude povedane. Ide vsak o viac, ako o miesto. Ide o hodnoty a pochopenie, co je zastupitelska demokracia, ako funguje a kto v nej hra aku ulohu. Aj na urovni samosprav. Odtial to vlastne vsetko vychadza.

Marian Sidor dal verejnu ponuku, obcania ju akceptovali. Z dovodu objektivity nebudem pisat viac - precitajte si diskusiu pod jednotlivymi clankami tykajucimi sa temy. Pochopite postoj tych 12 obcanov a aj moj.

Priatelia, keby som sa podriadil diktatu vedenia mesta a poslancov MsZ, tak dnes by Sered nemala SOL v podobe aku poznate a Vy by ste mohli slobodne pisat tak akurat doma a to nie verejne.
Iba zasadovost a odmietanie nedemokratickych zasahov do media za tie roky zabezpecilo, ze SOL je tu pre kazdeho cloveka rovnocenne - aj pre tych poslancov, ktori ho zatracuju a snazia sa o jeho koniec.

Marian Sidor, hlavna kontrolorka Zuzana Horvathova a vedenie mesta ma moznost vysvetlit obcanom verejne to, na co maju pravo a v priestoroch, ktore SOL ma od mesta (teda obcanov) na tento ucel k dispozicii. Tam je potrebne technicke vybavenie, tam su na to vytvorene najlepsie podmienky a tam si to zelaju aj obcania, ktori sa na chod MsU, platy primatora mesta, viceprimatora, kontrolorky, uradnikov a na vsetky ich odmeny skladaju.

Ospravedlnujem sa, ze som to vysvetlil tak priamo, no inak sa v niektorych pripadoch neda...
Ivan | 02-02-2014 20:40:34
Ak by pan Sidor vedel odpovedat na otazku o odmenach (a nielen on, hlavne pani kontrolorka a kazdy co za to dvihol ruku) tak to uzavrie jednou vetou. Mozno je problem v tom ze tu odpoved nevedia a tak vymyslaju s panom Sidorom na cele obstrukcie aby zostali moralne cisty. Pani poslanci kauzu sledujem a moj hlas nedostanete ci urobite alebo neurobite stretnutie. Pan Majko palec hore takto ma vyzerat regionalne medium!
Jozef | 02-02-2014 20:39:40
Pre sudruhov p. Sidora:
pre Vas je mozno jedno, kde bude Vas Sidor odpovedat na nase otazky, ale pre mna a predpokladam aj pre ostatnych hmozno 12 ludi, to jedno nie je.
Pokial mame zivit toto mesto z nasich dani, tak musime pracovat a dodrziavat nejaku pracovnu dobu.
Takze ked sa chceme stretnut s "nasim" poslancom, ktoreho si platime, tak ON JE POVINNY SA PRISPOSOBIT NASI POZIADAVKAM.
Pretoze v dobe ked si plni poslanecke povinnosti je zo zakona uvolneny zo svojho zamestanania a patri mu odmena za strateny cas.
A este: v ruskom jazyku slovo "sidor" znamena nieco ako nas batoh. Po Rusky - zaplecnyj mesok - jedna sa o vak, ktory nosili vojaci Cervenej armady, v ktorom mali same dolezite veci na prezitie vo vojne. Dufam, ze "SIDOR" v Seredi bude tiez pojem pre dolezite veci a nie nadavka.
S pozdravom pre p. Sidora ich, jeho, moj, alebo si vyberte ci clovek.
LenA | 02-02-2014 20:32:45
Čo tu píšete somariny,Majko má pravdu.Poslanci sidávajú podmienky?Súhlasím s tým aby bol miesto a termín dohodnutý a nie určený Sidorom.Nevzdávajte sa!!!Boja sa stretať a dodržať dohody????
suhlasim | 02-02-2014 20:08:27
presne tak.Je jedno ,kde sa stretnutie bude konat.Podstatne su odpovede na otazky.
XXXX | 02-02-2014 20:05:37
Zase prestrelka medzi Majkom a poslancami...však keď raz chcem poznať odpoveď ako to bolo s odmenami, je jedno kde sa to dozviem. či na úrade alebo študiu. už nemáte väčší problém, len kde sa stretnúť ? Dôležitá je odpoveď a nie miesto.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign