Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Nie je to iba o Šoporni. Je to o nefunkčnom systéme...

Miloš MajkoDátum26. 01. 2013 08:10:45TémaINFOSLOBODA
200

Šoporňa   |   Dnes krátko po siedmej hodine rannej, demokracia na  Slovensku zasa dostala riadne na frak.  Vôbec nie je podstatné,  o koho boj ide a proti komu je zameraný. Vôbec nie je dôležité, či niekto formálne  pochybil v minulosti, teraz alebo v budúcnosti. Podstatné je to, že občania sa už po druhý raz nemali možnosť slobodne  rozhodnúť, kto ich bude zastupovať vo veciach verejných, kto a ako bude viesť ich obec a kto a za čo bude v obci míňať ich finančné prostriedky. 

Z môjho pohľadu od začiatku nejde o boj  Macho, Ščípová, Koval či iný poslanec proti Vlčekovi alebo opačne. Ide o zápas občana so systémom.  Sú obce, kde nevyhovuje starosta, sú také, kde nevyhovujú poslanci  či dokonca  aj tie, kde hneď po voľbách  na sľuby dané voličom a na prapodstatu  funkcie a úlohy voleného zástupcu zabudnú všetci, ktorí sa na volebné obdobie dostali ku kormidlu. Zabudnú, že oni majú v obci  byť pre občanov a nie naopak. Keby totiž systém fungoval tak ako má, v každej spomenutej variante by voliči veľmi rýchlo  "svojich" volených zástupcov nakopali do zadníc a poslali kadiaľ ľahšie...

Keďže však systém tvoria ľudia a tvoria ho pre seba, je taký, aký je.  Dnes opätovne niekomu umožnil  iným zamedziť to najzákladnejšie právo v demokracii - voliť. Je jedno  ako.  Len slobodne vyjadriť svoj názor.  Systém spôsobil, že pri teplote mínus  6 st. Celzia ľudia vo svojej obci stáli  a mrzli pred zamknutými dverami svojej základnej školy. Nie v starostovej či poslancom patriacej obci a nie  pred domom niektorého z volených zástupcov.  Ale pred budovami, ktoré boli postavené z ich daní a na to, aby slúžili im samotným a nie záujmom jednotlivcov a to nech sú na ktorejkoľvek strane.

Tento článok nie je ani tak o  Šoporni. O samotnom dnešnom nekonanom referende prinesie o niekoľko hodín  foto a video reportáž  Iveta Tóthová. Tento článok je o nefungujúcom systéme a o "demokracii" na  slovenský spôsob. Je o tom, čo nemôže dlhodobo existovať mimo totalitného režimu. A ten nám už dúfam že nehrozí.

Aj dnešný zmrznutý deň je len a len o ľuďoch. Na Slovensku totižto  dnes "nezmrzli"  iba občania obce  Šoporňa...


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
nemohla | 28-01-2013 22:33:57
by byt len jedna téma "Šoporna naživo", nemuseli ste to kopírovat tolko krát do každej a boli by sme aj tak v obraze.
právo | 28-01-2013 14:32:02
Zo stanoviska ZMOSu vyberáme:
Na vyhlásenie miestneho referenda o odvolaní starostu obce nepotrebuje obecné zastupiteľstvo v žiadnom prípade súhlas starostu, preto nie je potrebné, aby starosta výslovne alebo konkludentne petíciu uznal, o čom svedčí aj ustanovenie § 13 ods. 7 Zákona, podľa ktorého starosta nemôže pozastaviť výkon uznesenia obecného zastupiteľstva o vyhlásení miestneho referenda o odvolaní starostu, ak sa domnieva, že odporuje zákonu alebo je pre obec zjavne nevýhodné tak, že ho nepodpíše v lehote podľa § 12 ods. 11. Znamená to, že neuznanie petície starostom nie je a v demokratickej spoločnosti ani nemôže byť prekážkou Zo hlasovania obyvateľov obce na miestnom referende o odvolaní starostu bez ohľadu na starostom uvádzaný dôvod nesúhlasu, napr. údajné formálne pochybenie pri vybavení petície. Ak by tomu tak bolo inštitút miestneho referenda o odvolaní starostu by stratil akékoľvek opodstatnenie, nakoľko by umožnil starostom kedykoľvek svojvoľne zabrániť v ich odvolaní.
To len k vyhlasovaniu starostu, že on nemohol vyhlásiť referendum, lebo by bolo neplatné. Jeho pochopenie zákona, samozrejme ako inak.
Obcan Soporni | 27-01-2013 18:34:35
Mate pravdu, bola to o siedmej rano na referende len " hrstka buricov".
Myslim si, ze nas mohlo prist viac podporit nasich poslancov.
No kazdemu bolo jasne, ze je referendum zmarene, lebo sudruh VLCEK nekonal ako zakon kaze. V pripade opacneho garde by urcite za cely den prislo 2500 obcanov Soporne.
Bohuzial starosta, pravnicka mafia, sopornanski estebaci a hrstka komunistov, ktori sa v nom vidia, zase posliapali demokraciu v SOPORNI.
nepochopitelne | 27-01-2013 17:57:30
napriklad:
http://www.europarl.europa.eu/committees/cs/LIBE/home.html
http://www.vlada.gov.sk/telefonny-zoznam-veducich-predstavitelov-uv-sr/
http://www.vlada.gov.sk/splnomocnenci-vlady-slovenskej-republiky/
http://www.amnesty.sk/kontakt/
http://portal.gov.sk/Portal/sk/Default.aspx?CatID=39&aid=530
http://www.nrsr.sk/web/Default.aspx?sid=vybory/vybor&ID=123
www.viaiuris.sk, co myslim, ze uz bolo kontaktovane
www.glasnak.sk
staci si vybrat a konat

a este: Často právne „čisté“ je v skutočnosti morálna špina.
A jeden citat P.O.Hviezdoslava na zaver:

Nadišla doba, keď národ potrebuje väčšmi charakter, ako talent. Lebo talent je meteor, ktory sa zablysne a zhasne, ale charakter je stálica, ktorá trvá.
Juraj Kukla | 27-01-2013 16:48:23
Občania prišli na referendum. Zistili že budova je zamknutá referendum sa nekoná. Zavolali políciu, že majú podozrenie, že starosta sa dopustil trestného činu, zmaril referendum??
Ekonomický útlm je, keď príde o prácu váš sused, ekonomická kríza je, keď prídete o prácu vy a ekonomický vzostup je, keď príde o prácu Robert Fico. | 27-01-2013 16:02:46
Ekonomický útlm je, keď príde o prácu váš sused, ekonomická kríza je, keď prídete o prácu vy a ekonomický vzostup je, keď príde o prácu Robert Fico.
zaza | 27-01-2013 15:16:21
...a treba konať
ďakujeme | 27-01-2013 15:01:08
prvú adresu sme už mali, nie sme až natoľko neschopní, ale ďakujeme ešte raz.
odpoveď | 27-01-2013 14:58:13
pre nschopného "gúúglovať": tak napríklad aj

Amnesty International Slovensko
Karpatská 3099/11
811 05 Bratislava, Slovakia
02 5441 9660

EurActiv
Pribinova 25, budova "Tower 115",
Bratislava
pre nepochopitelne | 27-01-2013 14:33:32
Prosím poskytnite informáciu, kde by sa získal presný kontakt, adresa na inštitúcie, ktoré uvádzate na záver.
Ďakujem
marian | 27-01-2013 12:03:46
naco sa snazite ked na to nemate.
zuzka | 27-01-2013 11:42:01
Pre nepochopitelne...
veľmi dobre napísané...ale,vždy je nejaké ale...Slovenské zákony samosprávy nahrávaju starostom, na ZMOSe sa stretávaju zase oni, myslite, že by si robili zle sami sebe...

ďalej celé to v Šoporni vyznieva ako boj pár polancov voči starostovi, tak by to nemalo byť a v podstate nie je, čo oni z toho majú, to je tá správna otázka...čo on stratí ak nebude starostom? nad tým by sa mali všetci zamyslieť? čo oni získajú ak nebude starostom, tie hlúpe klebety, že chcú byť starostami...vy by te išli do tých sr... po ňom...ja nie
...Šoporňa je zaspatá niekde 25 rokov v zadu, ľudia sa boja, nech si hovorí kto chce čo chce...doma sú všetci hrdinovia, no predo dvermi domu sa poklonkujú Mgr. diktátorovi...o čom to svedčí?
pre abcde | 27-01-2013 10:43:55
Posledný krát reagujem na Váš príspevok.
Nie je to opičia láska, je to môj syn. Na adresu Vlčeka, nie nevedela som o jeho praktikách na škole a v Śali, teraz ste všetci múdri, lebo ste o tom akože vedeli , nikomu ste otvorene nič nepovedali, akože mysleli ste si. Ja som neskúmala jeho minulosť ani nikoho iného.
Keď máte odvahu stretnime sa osobne a vydiskutujeme si to, mne to nerobí problém. V tejto situácii sa nejedná o Stana ani o mňa, ale je tu problém riešiť obec, jej financie a to čo sa tu deje.
Prajem pekný deń Marta R.
nepochopitelne | 27-01-2013 10:26:39
par veci ma zaraza na tejto celej zalezitosti.
1. Ocividne starosta stratil moralny kredit vykonavat funkciu starostu obce. Predsa by mal byt prvym obcanom, ist vzorom ostatnym, byt bezuhonny, ustretovy, empaticky. Co ho tak drzi v jeho pozicii? dobro obce?
2. cele slovensko, ak nie aj okolite staty uz vedia, co sa deje v soporni. Preco sa k veci nevyjadria aj ludia "od fachu"? ini starostovia, ine organy samosprav, resp. zakonodarci? vsetko je v polohe konstatovania skutocnosti. Ved obraz starostu soporne vytvara aj obraz o ich cinnosti. zeby cela samosprava bola takato? tomu neverim. tak preco su ticho a nesnazia sa distancovat od takychto praktik?
3. Opatovne dochadza k porusovaniu zakl. ludskych prav, ktore su zakotvene nielen v ustave SR, ale aj v europskej charte ludskych prav. ludom je odopreta moznost vyjadrit sa v hlasovani - referende. Existuje aj moznost, ze pokial dobry starosta zisti nejake administrativne nedostatky pri vyhlasovani miestneho referenda, dobrou volou sa daju dat do poriadku. Chce to len chciet. Mozno sa referendum nemalo volat za odvolanie starostu, ale za vyslovenie dovery starostovi. V oboch pripadoch by bola moznost odpovede ano, alebo nie. Otazky, ktore su v roznych hlasovaniach by mali byt formulovane pozitivne, nie negativne.
5. Ked sa neuskutocnilo posledne zasadnutie OZ, nie je povinnost do dvoch tyzdnov zvolat ho opatovne? Tuto povinnost ma starosta. Pokial tak starosta neurobi, nemal by nastupovat jeho zastupca?
6. V podstate uz druhy rok v soporni nefunguje samosprava. Komu to prospieva? Obci? Obcanom? Nemate rozpocet, platne niektore VZN, financovanie schvalene podla zakona. Podla provizoria sa neda fungovat tri roky.

Nakoniec: poslanci, nebudte taki makki.Medializujte tento problem vasej obce aj cez hranice SR - napr. Amnesty international, europski poslanci vyboru pre samospravu. Niekedy v marci - aprili byva celoslovensky snem ZMOSu. Poslite tam otvoreny list o situacii v obci. Je viacej moznosti. Uz ked nie je mozne situaciu riesit v sulade so "zakonom", skuste to tak, aby sa ten vas "zakon" od hanby minimalne cervenal a zachal chodit po kanaloch.
.JA. | 27-01-2013 10:03:05
Ale takisto p. Špánik písal, že tá obec mala oveľa menej obyvateľov a bolo tam jednoduchšie dostať sa resp. vypracovať si zoznamy voličov. A určite by ich starosta za to nenapadol trestným oznámením alebo súdom. Museli by te tu žiť a zaujímať sa o dianie v obci aby ste to všetko pochopili...
pre: .JA. | 27-01-2013 09:51:15
Áno, nie je to len o mieste konania referenda. To som načrtol ako jednu z viacerých vecí. Mimochodom pán Špánik písal, cit. "Združenie občanov miest a obcí Slovenska(ZOMOS) už eviduje viac prípadov kedy občania vzali veci do vlastných rúk tam,kde starosta postupoval podobne ako ten šoporniansky. Boli prinútení dať si urobiť razítko obce, zohnať z náhradných zdrojov zoznam voličov a zriadiť náhradnú referendovú miestnosť....". Mne je v podstate trt ako tam v Šoporni bojujete, len mi je čudné, že v inej obci sa dalo ísť ďalej.
.JA. | 27-01-2013 09:41:09
Pre anonym | 26-01-2013 22:19:39

VZN nie je len o mieste konania. Treba si naštudovať zákon o referendách, hlavne aké náležitosti musí obsahovať (najmä obecnú pečiatku a oznamy voličov...) A myslíte si, že keď zmeníte miesto, tak starosta Vám tieto náležitosti dá? Alebo nebodaj chcete novým VZN zmeniť zákon? Keď niečo neovládam, tak sa k tomu nevyjadrujem!
abcde | 26-01-2013 23:57:43
pre Marta R.: chapem, opicia laska ...
ked raz robim niekomu kampan, musim vediet co to je za cloveka. vy ste nevedeli o Sali, o incidentoch na ZS? ako vas syn poznal tohto cloveka ked mu pomahal?
anonym | 26-01-2013 22:19:39
Zas len bla bla bla a starosta ide ďalej. Neviem kedy nám konečne padne tá sánka, ale moja je spadnutá už dva roky. Pán Kurbel má pravdu. VZN treba zmeniť, aby neurčovalo konanie referenda v priestoroch ZŠ s MŠ. Potom sa môže uskutočniť hoci aj pod altánkom. Takto bolo prakticky dopredu jasné, že do priestorov ZŠ a MŠ sa nedostane nikto. Práve toto mali zmeniť poslanci a nemuseli sa čudovať tomu čo sa dalo tušiť, a síce, že referendová miestnosť sa neotvorí. A tú zmenu VZN mali urobiť práve poslanci. Vyvstáva tu otázka či naozaj mysleli na takéto detaily a naozaj urobili všetko čo urobiť mohli? Dokedy ešte budeme čítať, že sú dopredu premyslené ďalšie kroky, ešte sú "nevystrieľané náboje" a pripravené ďalšie riešenia? Kedy sa tieto nešpecifikované a tajomstvom opradené opatrenia vlastne zrealizujú? Ľudí to už nebaví. Nebolo už dosť sľubov?
Monika | 26-01-2013 20:10:29
p. Marta to co pisete mi velmi pripomina stav v nasej obci. obdivujem vas a drzim palce. u nas sa ludia aj postavili na odpor potom vsak zacali udania a ohovaracky, vyhrazky tak sa ludia vzdali...zo strachu..je to smutne ale je to tak , preto vam drzim moc palce v boji za spravodlivost...
Monika | 26-01-2013 20:05:26
p. Erika, ludia maju kopec reci ale nepomoze nikto. figu sa tomu rozumeju ale mudrovat budu ozivot. vo vasej snahe vam drzim palce. u nas v obci mame podobny problem so starostom, ale tu ludia svoj boj vzdali... preto vas obdivujem a vela stastia a pevnych nervov..
Pavol Kurbel | 26-01-2013 14:49:15
Ja vášho starostu nepoznám. A je mi jedno, kto je v Šoporni starostom. Len som vyjadril počudovanie nad tým, že väčšina v obecnom zastupiteľste, nie je schopná zorganizovať referendum. VZN ste si prijali sami. Sami si ho môžete zmeniť tak, aby povinnosti pri príprave referenda, ktoré bojkotuje osoba, ktorá ich má plniť, plnil niekto iný. Niekto, kto nebude riskovať za iného basu. Ja to však určite nebudem. Nemusíte sa obávať.
.JA. | 26-01-2013 13:57:18
Pre p. Kurbela :
A čo treba zmeniť na VZN? Aby sa referendum konalo na ulici a celú administratívu zabezpečili poslanci ? Alebo nedajbože vy?
Pavol Kurbel | 26-01-2013 13:46:18
To, že VZN hovorí, že referendum sa musí uskutočniť škole je úplne bezpredmetné. Kto podľa vás vyhlasuje a vypracováva VZN. Veď to je právo poslancov. Je problém zmeniť VZN? To hádam nie. Veď to maju v rukách poslanci.
Registrovaný Erika Ščípová Erika Ščípová | 26-01-2013 13:44:10
vešd to by ako potom bolo, keby referendum záležalo na vôle starostu?? to ktorý by bol za?? zakon platí aj pre neho.
Registrovaný Erika Ščípová Erika Ščípová | 26-01-2013 13:38:37
pre Rado: nemusi byť vygumovaný, tak je to. dokonca viem o obciach, kde bolo vyhlásené referendum o odvolaní starostu obce, len za to, a to počúvajte, že bol starosta tvrdšej nátury a bol arogantný k ludom, ale, zabezpečil pre obec rozvoj, postavil bytovky, dotiahol peniaze a napriek tomu, ho ludia ho ludia odvolali, p. Špánik vie presne kde to bolo, a starosta musi rešpektovať zákon a ratať s tým, že ludia majú právo ho odvolať, ved nakoniec ho zvolili nie?? Len na to treba istú dávku solídnosti, morálky a zodpovednosti, ved nakoniec kde je napísané, že ludia by ho ozaj dali dole?? možno nie, ktovie?? ale to ze to nespravil, že tomu zabránil nám jednoznačne hovori, že sa bojí a vie, že ludia sú proti nemu, nie zato ze je to Vlceki, ale zato ako koná, čo robí a ako sa správa k ludom. V oblasti morálky ho hodnotím hlboko pod priemerom. Takže je tu referendum, tak pracovnícky konajte, a ja si počkám na vysledky, ako ludia rozhodnú, ja teda neviem, mať takýto kredit u ludi a chodiť si po dedine, ked viem ,že 30 % ludí pred rokom bolo za moje odvolanie, na to treba ozaj pevný zalúdok.
pre Eriku Ščípovú | 26-01-2013 13:32:47
Veríme a držíme palce.
Rado | 26-01-2013 13:32:45
p. Scipova :
citujem :
"obec ma všetko zabezpečiť, STAROSTA DA POKYN a obec koná"
Tak to by musel byt starosta vygumovany, aby vydal ten pokyn. Nie je to nahodou trochu inak ?
Registrovaný Erika Ščípová Erika Ščípová | 26-01-2013 13:28:02
dnes sme sa jasne vyjadrili, že trestné oznámenie dáme, ale prosím vás, nechajte nás chvílu odpocinúť, všetko riešime sami, za pochodu, chodíme do práce,máme svoje rodiny,ale dotiahneme to do konca. Pozrite sa, jeho právnici už dávno skúmajú čo sa dá kde napadnuť, o tom nepochybujem,samozrejme za naše peniaze, z obecnej kasy, očakávame dalsie prieťahy, ale raz pravda vyjde najavo, verim tomu a preto to robíme, raz vám padne sánka, ako sa vraví, ak sa odkryjú karty na obecnom úrade, to mi verte.
pre Eriku Ščípovú | 26-01-2013 13:22:31
To s tou Sofiou ste trafili klinec po hlavičke.
Obcan | 26-01-2013 13:21:37
Pani Scipova,kona uz teda ta policia ?
Lebo inak to vyznieva,ze tu poslanci Soporne travia svoj volny cas a naozaj sa len stazuju.
Obcan | 26-01-2013 13:19:30
.JA. a Rado :
Ak vravite ze referendum bolo vyhlasene v sulade so zakonom,tak asi nema zmysel chodit na urad,lebo vas starosta uz sedi v policajnom aute.
Kto teda rozhodne na cej strane je pravda ?
Musite uznat ze niekto klame.
A to bud poslanci,alebo starosta.
Tym padom niekoho musia stihat.
Ale nemoze to vysumiet,tu musi byt niekto potrestany,aby sa skoncilo s takouto fraskou,alebo potom vypustit zo zakona narok na referendum.
Naco potom je ???
Registrovaný Erika Ščípová Erika Ščípová | 26-01-2013 13:16:40
referendum zabezpečuje obecny úrad, nie poslanci. Uz ste videli pri parlamentných volbách, aby poslanci roznásásali oznámenie o konaní volieb?? ved rozmyslajte trošku, obec ma všetko zabezpečiť, starosta dá pokyn a obec koná, ale starosta nedal pokyn, nikto nekonal a ked príde na lámanie chleba som zvedavá, na koho starosta hodí necinnosť, čo myslíte ?? možno aj na sofiu,
pre Ja a Rado | 26-01-2013 13:10:06
dostanete odpoveď: ja neviem, ja nemôžem, ja ani netuším, ja s tým nič nemám, choďte za pánom starostom!
.JA. | 26-01-2013 13:01:36
Pre Rada

Ja s tým nemám problém, môžme ísť kedykoľvek. Len som zvedavý či nám nikto na obecno úrade niečo k tomu povie. Pardón, či niekomu dovolí k tomu niečo povedať.
Rado | 26-01-2013 12:57:37
Pre .JA. :
OK, takze kedy sa stretneme pred uradom, aby nam dali PISOMNE stanovisko, preco sme vsetci opravneni volici neobdrzali obalky s informaciami o referende ? A odtial mozeme ist rovno na policiu podat trestne oznamenie, ktore uz musi prejst.
123456 | 26-01-2013 12:52:03
Pre .JA: presne tak
.JA. | 26-01-2013 12:44:33
Pre Rada:

Referendum bolo vyhlásené v súlade so zákonom. Na základe VZN bolo obecnému úradu nariadene, aby zabezpečil potrebné náležitosti k referendu. Takže tvoju neobdržanú obálku k referendu treba reklamovať na Obecnom úrade prečo si ju nedostal a kto to zakázal... A k Stanovi - ten aspoň na rozdiel od iných z tej eufórie aspoň vytriezvel a dokázal si priznať svoju chybu. A to verejne !!!
Rado | 26-01-2013 12:31:40
Vazeni, treba si uvedomit jednu velmi dolezitu vec :
Referendum je akt demokracie. Ako akt demokracie MUSI byt vyhlasene nalezitym sposobom, ktory popisuje zakon. Ste si vsetci vratane poslancov OZ isti, ze ste referendum vyhlasili presne v zmysle zakona ? Preco som doteraz ako opravneny volic nedostal obalku s presnymi informaciami o konani referenda ? Teda presne takym istym sposobom, ako som dostal napr. volebne listky ? Takze vsetci ti, ktori pisete, ze demokracia dostala na frak sa zamyslite, ci nahodou na frak nedostala anarchia. Tiez by som bol rad, keby na starostovskej stolicke sedel niekto iny. Ale nech je to presne v sulade so zakonom. Ak bude referendum vyhlasene presne v zmysle zakona, budem v miestnosti medzi prvymi. Takto ale nie.
p. Kurbel | 26-01-2013 12:24:26
VZN o konaní referenda jednoznačne určuje, že referendum sa koná v priestoroch ZŠ s MŠ.
pre vobec | 26-01-2013 11:48:34
Necitajte nikto Vam to nekaze
Pavol Kurbel | 26-01-2013 11:45:03
Nechápem, prečo ste znovu spustili referendum v budove školy. Veď aj minule bola zatvorená. Zákon predsa nehovorí, že referendum musí byť v škole. Veď ste si referendovú miestnosť mohli otvoriť aj v krčme.
vobec | 26-01-2013 11:42:43
ale vobec ma tu nebavi citat o soporni. nech si zalozia svoj blog a tam si vylievaju srdiecka
123456 | 26-01-2013 11:32:33
Tak a tu to mate, vy premudreli, p. Rosypalova, ale ste im to dali, klobuk dolu, pekne napisane a zo srdca , to ze stano robil kampan "hentomu" uz minimalne 100 krat olutoval si myslim ja, a presne ako pisete, Stano nikoho nenutil ani mu nedrzal ruku, aby volil starostu..... p. Marta sme s Vami....
pre abcde | 26-01-2013 11:20:48
Milý pisateľ - anonym.
Som Stanova matka, pracovala som na obecnom úrade čestne , spravodlivo 36 rokov. Svoju prácu som robila s láskou a pomáhala nadriadenému čo najviac, mala som prehľad a záujem o dedinu a pomáhať ľuďom. Ja ako osoba som nerobila kampaň nikomu, ani Vlčekovi ani Kišovi. Ako riaditeľa školy som si Vlčeka vážila a pomáhala pri práci ako každému predchádzajúcemu riaditeľovi či starostovi obce bol to aj kolegynin švagor. Chodil za mnou na úrad keď niečo potreboval, navzájom sme riešili rôzne situácie, bol ústretový, ochotný. Veď škola a úrad musia spolupracovať. Ja som neskúmala jeho minulosť ani jeho správanie, nikto to nepovedal otvorene. Keď sa zomkli mladí
ľudia robiť niekomu kampaň, ja som sa o tom dozvedela ako posledná. Keď Vlček vyhral voľby, bol pre mňa nadriadený, snažila som sa ho zasvätiť do práce, aby ju vykonával čestne podľa zákona a v prospech dediny, ako som to robila ja a moji predchádzajúci nadriadení. Veľa som mu oponovala v jeho názoroch od začiatku, radila som mu zo skúseností kde sa má obrátiť za kým a nie aby z dediny urobil to čo urobil. Dedina už predtým bola rozhádaná, chodili anonymy a udania konkrétne aj na mňa /nech si spytujú svedomie tí, ktorí toto začali robiť /sú členmi SNS a SMER-u/.
Po vyhratej bitke je každý vojak hrdina. Keď by bol Vlček čestne a v prospech dediny robil nikto by nespomenul, že kampaň robil nejaký Stano Rosypal.
Vlčekova arogancia moci sa ukázala hneď pri príchode na úrad, pri písaní protokolu o odovzdaní funkcie starostu, kde sme boli prítomné dve pracovníčky.
Po 2 zastupiteľstve som hneď dostala výtku, že som nesplnila dve úlohy:
1. neprehovorila som p. Ščípovú, aby hlasovala za jeho plat 2300 eur
2. nesprostredkovala som stretnutie s poslancom NR SR, ktoré on chcel
Viackrát sa mi vyhrážal slovami: zavolám na Vás NKU
moja odpoveď znela : Nech sa páči pán starosta ja sa ničoho nebojím, ale NKU príde aj na školu, kde ste šéfoval doteraz. Takéto reči som mnou viedol iba medzi 4 očami.
Na moju osobu sa viackrát vyjadril, že som nebola schopná pracovať v novom programe, v práci som mala bordel. To nie je pravda, za mňa hovorili výsledky kontrol, UPSVaR, SP a iné inštitúcie a nakoniec aj NKU. Na moju prácu neboli žiadne výtky. Kto robí mzdovú agendu, vie, že je nemožné prechádzať v máji do nového programu, keď programátor nevie preniesť údaje z predchádzajúceho programu do nového.
Teraz neustále dostávam anonymy, výhražné listy, udania.
Ja sa ničoho nebojím, vždy som pracovala čestne, žila som usporiadaným životom a každému pomáhala aj pomáham.
Moje svedomie nedovolilo aby som s takým arogantným človekom pracovala a preto som dala výpoveď.
Útočíte na Stana, ktorý kampaň Vlčekovi robil, prečo to robil: chcel pracovať vo výbore ŠK, snažil sa pomáhať, zháňal hráčov, vozil ich , sponzoroval, ale niektorí členovia výboru mu podkopali nohy, na výročnej schôdzi sa mu vysmiali do očí, tak potom toto urobil, myslel si že nový starosta bude čestný spravodlivý. Veď on nepresviedčal tých 800 voličov, aby mu dali hlas.
Píšete aj na Stana rôzne anonymy a udania. Keď má niekto problém, utekáte za Stanom aby Vám pomohol, keď niečo napíšete podpíšte sa aj Vy.
Stano je ženatý, správa sa slušne, nikomu neubližuje, nikdy neočakával , že bude z úradu ryžovať peniaze, neznáša nespravodlivosť.
Môžete nás aj naďalej osočovať, urážať, písať anonymy. Čo poviem a napíšem si za tým stojím.
Na záver poviem iba toľko, že poslancom /Machovi, Ščípovej, Baranovi a Kovaľovi/ budem naďalej pomáhať, pretože chcú spravodlivosť a neboja sa otvorene prezentovať svoj názor.
Pekný deň prajem Marta R.
pre abcde | 26-01-2013 11:14:04
790 hlupákov? A kde boli počas volieb starostu zvyšní oprávnení voliči? Tých ako nazveš? Inteligencia? Nie sú náhodou minimálne rovnako zodpovední za situáciu v Šoporni?
hombre | 26-01-2013 10:18:55
Najtragickejší na celej veci je veľavravný obsah nadpisu ku tomuto článku: "Nie je to iba o Šoporni. Je to o nefunkčnom systéme..." A tento kvázi demokratický systém funguje aj vo voľbách do parlamentu. Jeho výsledkom je skorumpovaná justícia, politické "rodinkárstvo" pri obsadzovaní rôznych funkcií v štátnych úradoch či štátnych podnikoch,nie poslanci v parlamente ale obyčajné politické "mávatká" alebo ak chcete "tlačítka"... Čo myslíte, čo by sa stalo, keby väčšina nespokojných občanov už v Po ráno zahatala starostovi vstup do úradu, ktorý si prisvojil, ale mal by ho len zastávať?
referendum | 26-01-2013 10:13:38
Demokracia v našom štáte je rôznymi ľudmi rôzne ponímaná. Obrazom toho je aj situácia v Šoporni - v našej dedine. Arogancia, ktorá tu vládne nemá obdoby. Dnešné ráno pred školou sme sa zúčastnili, aby sme bojkotovali tzv. demokraciu na Slovensku. Pochovanie demokracie v Šoporni sme si uctili
zapálením sviečok pred školou.
O celej situácii v našej dedine budem listom informovať najvyšších predstaviteľov parlamentu, súdníctva, prokuratúry a ďalších inštitúcií, nie anonymne.
abcde | 26-01-2013 10:13:27
pre JA: pred rokom som tu pisal, ze sa treba zmierit s tym, ze strarosta vydrzi cele volebne obdobie. zial, mal som pravdu, zijeme na Slovensku a on je dost mazany a prefikany.
darmo tu teraz placete nad rozliatym mliekom, mali ste rozmyslat ked sa volil starosta. volili ste ho jak dive ovce, hoci polovica ste ho ani nepoznali, volili ste len z principu aby nebol Koval ani Kis. chceli ste zmenu, tak ju mate! mate co si zasluzite. vypisujem to sem stale. Soporna je plna podpriemernych, nerozmyslajucich, hlupych ludi. zle sa to pocuva ale je to tak. jeden priklad za vsetky: Rosypal aj s matkou, robili kampan, pomahali vyhrat volby, sice si sa ospravedlnil, ale urobil si velku chybu. co si si myslel, ze aj tebe sa ujde? ostali ste aj s matkou na smiech...:) pre JA: za takýchto sa hambi a za dalsich 790 hlupakov v dedine.. nie za tych ktorí o 7.00 neprisli pri minus 6 stupnoch zanadavat si pred skolu. bolo dopredu jasne, ze referendum sa neuskutocni, radsej som si pospal.
.JA. | 26-01-2013 09:52:40
Dnes sa zároveň ukázalo, koľkým ľuďom úprimne záleží na obci a koľkí tu len z anonymity vykrikujú a sú lenivý( dúfam , že nie aj zbabelí)vísť zo svojho pohodlia von podporiť tých ľudí, ktorým záleží na obci. Za túto vašu pohodlnosť vám ďakujem a zároveň sa za vás hanbím !!!
123456 | 26-01-2013 09:45:13
Pekne napisane p. Majko....a teraz budeme len cakat co sa bude diat...a verim, ze sa 'dozijeme toho, ked starosta bude sediet v tom policajnom aute a odvezu si ho tam, kam patri..
dôchodca | 26-01-2013 09:41:06
Odhliadnuc od zákonov...nemôže predsa robiť štatutára obce človek,ktorý sa nevie pozrieť ľudom,ktorých zastupuje priamo do očí. Morálny kredit má nulový,či skôr mínusový. Hlavnou chybou je,že bol zvolený vôbec takýto človek.
pre p. Majku | 26-01-2013 09:23:38
Toto nespôsobil systém ,ale pán Vlček ,lebo si nevykonal svoju povinonsť ,ktorá podľa zákona(na ktorý sa tak rád vyhovára) mu prislúcha.Dúfam ,že teraz inštitúcie ktoré majú konať v zmysle zákona sa postarajú aby bol tento zákon dodržaný.
pre obcan | 26-01-2013 09:22:42
zmaril referendum starosta,cim sa dopustil trestneho cinu a uz sedi v policajnom aute !

Pokial viem, zijeme na Slovensku, takze na to aby p. starosta sedel v policajnom aute si pockame este zopar rokov. :)
Obcan | 26-01-2013 09:04:55
Pan Majko ako mohlo prebehnut referendum,ked nebolo v sulade so zakonom ? :-)))
Jasne,robim si z tej frasky srandu,ale teraz je uz jasne ze tam su bud poslanci neschopni,ze nevedia urobit reerendum v zmysle zakona a potom by mali sami odstupit,alebo zmaril referendum starosta,cim sa dopustil trestneho cinu a uz sedi v policajnom aute !
Chapete ?
Su len tieto DVE moznosti,ziadna ina !
A telenovela bude pokracovat dalej...
absolútny súhlas! | 26-01-2013 08:40:32
P. Majko palec hore! Absolútne trefné!

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign