Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 19. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Nie je škola ako škola, alebo miesto kde vyrastajú deti! 1. časť

Určite každý v mladosti vyrastal na ihrisku hrával rôzne hry s deťmi na sídlisku. V súčasnosti je doba iná, klamali by sme sami seba keby sme hovorili, že je to všetko ako predtým. Deti keď majú ísť do školy peši, radšej idú autom, veľa času strávia pri počítačoch a zabúdajú na pohyb ktorý im chýba. Nie je nič neobvyklé stretnúť v neskorých nočných hodinách deti pod vplyvom alkoholu. Taktiež cigarety už nie sú raritou výbavy školskej kabely žiakov základných škôl. Veľa rodičov trávi väčšinu času v robote a keď prídu mnohí domov, venujú sa svojej práci do večera. Takto dni, mesiace, roky ubiehajú a deti za ten čas rastú. Niektoré si stanovia ciele a vedia čo chcú od života očakávať no niektoré sú vychovávané ,,kamarátmi´´ a ľuďmi s ktorými sa stýkajú. Mnohé deti by chceli športovať, no povedzme si úprimne nie sú v našom meste vytvorené na to podmienky, také, aké by sme si predstavovali – haly sú preplnené, veľa ihrísk chýba. Žiaľ takáto je realita. Tieto fotky som nafotil na dvoch školách. Je zarážajúce že na základných školách (P.O. Hviezdoslava, J.A. Komenského ). Každý si pod slovom základná škola predstaví inakší obraz ako je možno vidieť na fotkách. Na škole J.A. Komenského bola prednedávnom daná nová fasádna omietka s novými oknami. Táto rekonštrukcia nebola určite lacnou záležitosťou, niektoré deti sa odvďačili posprejovaním tejto budovy. Paradox je, že jedna osoba sa snaží zlepšovať podmienky školských priestorov a druhá skupina ľudí sa to snaží devastovať . Má to zmysel ?Nie nadarmo sa hovorí, že ako sú deti doma naučené tak sa aj správajú na verejnosti. Pri vzniku týchto fotiek som tam stretol deti, ktoré sa tam hrali alebo si vychutnávali pôžitok (možno prvej ) cigarety. Našli sa tam aj deti, ktoré popíjali. Viete kde Vaše deti trávia čas ? Mnohí rodičia asi nie.


Fotogaléria k článku:





Zobraziť všetky fotografie

















Skryť všetky fotografie

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
›REGISTROVANÍ MENOM‹
registrovaní nickom
všetci
dubbi | 02-06-2010 13:08:05
anonym co tu davas obvinenia maaas doookazy?:D podla mna si to bol ty :-P *no* ale aj tak vyhovarat sa na policiu je kravina secko sa stihat neda ;) daaalej druhy anonym s tou angazovanostou je to prevelice dobry napad *yes* a dalej k ucitelom :-) tam vidim skor z ich strany chybu nekery su prehnane zly lebo si snazia vydobit autoritu ale to nejde to treba mat v sebe dalsi su zas moc jemny na ziakov lebo su skor introvertne typy najlepsi je zlaty stred par som takych spoznal a tych obdivujem doteraz a vedeli byt aj vtipny aj sa zabavit aby ta hodina nebola len nudna drezura ale pritom mali poradek na vyucovani *yes*
anonym | 29-06-2009 22:16:20
co tu bonzujete chlapcov ?? co nech si prajujuu :D viem svoje :D
**Mr.** | 20-06-2009 20:12:28
anonym ty kto si?? ze toto vis?? cooo?? ja by som to tez rad vedel *loony*
anonym | 15-06-2009 12:06:00
tito postriekali skolu Mik Martin :-D
anonym | 15-06-2009 09:33:03
len ma tak napadlo, co keby si ziaci v ramci napr. vytvarnej vychovy sami vymalovali svoju skolu tak, ako sa im to paci... pochybujem, ze by potom poskodzovali svoje vlastne dielo :-) tym chcem povedat, ze podla mna by pomohla vacsia angazovanost deti pri vytvarani/skraslovani prostredia, ktore ich obklopuje. citili by sa v tom prostredi dobre a viac by si ho vazili.
anonym | 15-06-2009 08:56:22
spolocnost si mysli, ze moze setrit na vychove deti, platit ucitelom male platy a zaroven sa detom nevenovat ani doma, vsak oni sa vychovaju nejak sami (nevedomost a nezaujem je vyborny hlavne pre politikov ovladajucich masy), vacsina kvalitnych ucitelov potom hned po studiu konci (alebo zije v strese a obracia kazdu korunu) a hlada si inu pracu. pritom ucitelstvo je jedno z povolani kde je nutne tuto pracu skutocne milovat, aby vase deti mali z pobytu v skole co najviac pozitivnych pocitov. vraciame sa naozaj spat tam kde sme boli pred komunizmom akurat aj urovnou vzdelania. najprv sa musia prevychovat rodicia a ludia co rozhoduju o tom kolko penazi pojde na skolstvo a ako kvalitne sa vychovny proces pripravi. na rozdiel od mnohych inych je to jedna z tych veci, ktora sa nam mnohonasobe vrati, specialne v tomto meste by sme mali pozadovat od statu co najkvalitnejsie podmienky pre deti, pretoze tu hrozi nielen to co je na tychto fotkach ale ovela horsie a to drogy, ak nam tu toto stat toleruje a este nam tu nechal taku zataz ako je skladka luzenca, cim skutocne ohrozuje buducnost tohto mesta, mal by nam to kompenzovat a o to by sa mali usilovat zastupcovia mesta, staci ked vsetky deti na cely den zabavite, vzbudite v nich zaujem o ine veci a vsetky taketo problemy mozu vymiznut a ked uz je v rodine tak zle ze sa im toho nedostane musi nieco spravit spolocnost
ucitelka | 15-06-2009 08:06:29
Je to buhužiaľ naozaj tak, že v posledných rokoch záujem o deti zo strany rodičov klesá. Čím ďalej tým menej rodičov chodí na rodičovské ydruženia, stáva sa že z triedy, kde je 28 žiakov na rodičovské združenie prídu 4 (slovom "štyria") rodičia. Spolupráca s rodičmi je čím ďalej ťažšia. Je ťažké očakávať od dieťaťa slušné správanie a úctu k učiteľom keď doma počuje na učiteľov nadávky od vlastných rodičov. Rád sa k nim pridá pretože sa tým zbaví zodpovednosti za vlastné výsledky. Výchova k hodnotám v rodine takmer žiadna, výchovné pôsobenie učiteľov v škole sa niekedy rovná hrachu na stene a ak sa k tomu ešte pridá slabá ochrana objektov školy, výsledok je na fotografiach. Čo sa týka zdržiavania sa mládeže v areáloch škôl tak je to aj o tom kto ich tam príde pozrieť a spraviť poriadok. Ak sú to žiaci školy je často účinnejšie ak tam príde niekto z vedenia školy než policajt. V areáli ZŠ Fándlyho je často v poobedňajších a večerných hodinách vídať riaditeľa školy a zdá sa, že tam takéto problémy nie sú.
Ivka | 14-06-2009 20:52:20
Peter, dôkaz nemám, len mi to povedal rodič jedného vzorného študenta, ktorý to doma povedal. Ale zas nie každá trieda je rovnaká. Možno tvoja bola vzorná. A keďže si tu zaregistrovaný a prispievaš rozumnými príspevkami, si inteligentný a vzdelaný. Kiežby všetci mladí boli ako ty.
pre ivans | 14-06-2009 20:45:06
to akože policajti neprišli ani po 10-tich hodinách od telefonátu?
Peter Sabo | 14-06-2009 20:41:32
Ivka o tom na gymnaziu mas dokazy , myslim ten alkohol priamo na skole. Donedavna som tam chodil a o tom alkohole priamo na skole pochybujem. S fajcenim som sa stretol to ano ale alkohol, ten urcite nie.
Lukas Valentovic | 14-06-2009 20:39:45
Pri fotografovaní bolo dosť zarážajúce, že keď som sa tam prechádzal a fotil materiál, tak som tam asi veľa ľudí ,,vyrušil´´. Behom pár minút sa začali rozchádzať skupinky. Bolo tam možné stretnúť tiež rôzne vekové kategórie.
RE 20:05 | 14-06-2009 20:26:54
Nemôžem nič iné, len zopakovať: na udržiavanie verejného poriadku je tu predovšetkým polícia! Súhlasím s tým, že občania s ňou majú spolupracovať. Po tom, ako som nahlásil podozrenie z krádeže auta (stálo pred mojím domom viac ako 10 hod po nahlásení a ukázalo sa že auto bolo ukradnuté) a veci sa začali diať, až keď som volal na políciu do TT, ma jednoducho dôvera v políciu prešla. Priateľu, pozorne si prečítaj čo som napísal. Tvoja odpoveď stojí na rovnakých argumentoch, z akých ma obviňuješ.
Peter | 14-06-2009 20:23:34
v prvom rade zodpovední sú rodičia, takže je zbytočne sa vyhovárať na učiteľov alebo policajtov. Ak rodič na to dlabe, tak policajti alebo učitelia môžu také správanie aj 100 krát riešiť, ked rodič to odignoruje. Nech my nepovie žiadny rodič, že ked príde domov 14 ročný alebo aj 15 ročný chlapec nedajbože dievča prefajčené čiže smradlavé a aj podnapité tak to nevidí. To nemôže vidieť len slepý.
pre ivans | 14-06-2009 20:05:32
myslím, že hodnotíš niečo o čom nemáš žiadne informácie, prečo? Ako vieš, že policajti nič nezistili? Mal si možnosť vidieť záznamy polície? Áno alebo nie? A ak nie, potom sú to z tvojej strany len prázdne reči. Myslím, že skôr by bolo možné zamyslieť sa nad tým alebo nájsť spôsob, ako neumožniť vandalom, aby poškodzovali majetok nás všetkých a nie len sucho konštatovať a kritizovať niečo o čom nemáme žiadne info. Neviem, ale počet možností, kde k poškodzovaniu majetku môže prísť a dochádza je asi v značnom nepomere k počtu hliadok štátnej alebo mestskej polície pôsobiacich v meste, nemyslíš? Každý z nás má predsa možnosť oznámiť polícii, ak niekto robí to čo nemá. Urobil si to už?
Ivka | 14-06-2009 19:58:10
Súhlasím s Cathy. Ak sa pôjdete pozrieť cez prestávku pred gymnázium, tak 14-15 ročné deti / a aj dievčatá !!! / verejne fajčia, chodia k Danyimu na pivo a tvrdý alkohol. Dokonca si do tried ten tvrdý alkohol nosia nenápadne v umelohmotných flašiach. A toto všetko profesori prehliadajú. Voľakedy keď videli študenta fajčiť, skoro mal dvojku z chovania. Teraz si ho ani nevšimnú. Možno majú strach alebo si povedia, že je to zbytočné. Niekedy sú aj rodičia prísny, ale ulica a kamaráti deti prevychovajú. Rodič si myslí, že má poslušné dieťa, ale čo robí bez ich prítomnosti, to nevedia.
Cathy | 14-06-2009 19:22:13
Hej,je to pravda...ja teraz ked vynčievam psa,tak vidievam,ako dievčatá asi okolo 13-14 rokov,húlia,nesú si pivo,alebo vínko v ruke,a chodia za garáže ,ako sa iide cez kolajnice,aj tam bývajú..ale viem že väčšinou chodia na tieto školy...
ivans | 14-06-2009 16:19:16
Kto by sa mal zamyslieť. Asi tí rodičia. Ale tí to vôbec nečítajú a zamyslieť sa, to je už (v niektorých prípadoch) nad ich sily... Ale ten (inak dobrý príspevok) poukazuje aj na čosi iné. Je to otázka verejného poriadku. Za jeho dodržiavanie sú tu ale platení ľudia. Presnejšie policajti. Či už mestskí alebo štátní. V Seredi by sme asi museli otvoriť niektorú z kníh uložených už v archíve, kde zapisujú policajti udalosti o výkone služby, kde by bola zmienka o prichytení mladistvých pri vyššie popísanej činnosti. A mestskí, tí sa tiež nemajú v tomto smere s čím chváliť. Nakoniec je tu otázka: narušenie verejného poriadku je tu len keď niekto podpáli auto alebo rozbije výklad?
anonym | 14-06-2009 15:57:08
Otazka "Viete kde Vase deti travia cas?" je sice spravna, ale len ciastocne. Lepsie by ju bolo formulovat "CHCETE VOBEC VEDIET kde Vase deti travia cas?"... Problem totiz byva aj v rodicoch, ktori sa v mnohych pripadoch o svoje deti ani len nezaujimaju a ak ich niekto upozorni, bud si problem nepriznaju, alebo su dokonca agresivni.
Eva Učňová | 14-06-2009 15:11:39
Lukasi vyborny clanek na zamysleni se! *yes* *yes* *yes*

Pre pridávanie komentárov k článkom sa prihláste. Ak nemáte prihlasovacie meno a heslo, zaregistrujte sa tu.

Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign