Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Nezabudlo sa na niečo?

38 voda 21:00 hod.

V stredu 4.7.2018 prišlo okolo 16-tej hodiny k poruche na vodovodnom potrubí na Novomestskej ulici a z verejného vodovodu začala tiecť úžitková voda. Pitná nemôžem napísať, lebo nespĺňala kritéria ktoré jasne hovoria ako má vyzerať pitná voda. Poruchu vodári začali odstraňovať až nasledujúci deň a okolo 11-tej aj poruchu odstránili. Lenže o 15-tej keď som odchádzal z domu ešte bola voda značne zafarbená a nebola pitná.

Ale jednu vec som si všimol. Nikto sa nestaral o to či občania mesta majú doma dostatok balenej vody, keďže vo štvrtok bol štátny sviatok a obchody sú zatvorené. Teplota sa šplhala k 30C a nik z poslancov za tento obvod a ani vedenie mesta nijako nezareagovalo a ani vodárne neposlali cisternu s pitnou vodou.

Preto som sa rozhodol a napísal som mail primátorovi mesta:

 

Dobrý deň pán primátor,

Isto viete, že od včera 4.7.2018 od cca. 16:00 hod. prišlo k poruche na vodovodnom potrubí na Novomestskej ulici. Od tej doby je viditeľne voda nepitná. Je štvrtok 5.7.2018 cca 12:00 hod. a aj napriek informácii, že porucha je odstránená z verejného vodovodu netečie pitná voda. (argument, že vodu treba odpustiť zo systému nie je riešenie, keďže by sa táto voda spoplatňovala ako pitná aj keď nie je).

Tak sa Vás ako primátora a štatutára mesta pýtam, kde nájdem presný rozpis kde sú pristavené vozidlá s pitnou vodou pokiaľ nepríde k náprave a z verejného vodovodu bude ozaj tiecť pitná a číra voda. Dnes je štátny sviatok a všetky obchody sú zatvorené a samozrejme nesmieme zabudnúť, že teplota sa šplhá k 30C a nie všetci majú doma zásoby balenej vody.

Ďakujem za skorú odpoveď a prajem pekný deň

SLADKÝ Marek

 

Správa bola poslaná 12:14 hod. a odpoveď ešte neprišla.

Voda o 20:30 hod. stále nebola čistá. (viď foto)


Fotogaléria k článku:

38 mail pre primátora
Autor: Marek Sladký
Popis: mail pre primátora
38 predpoveď počasia
Autor: Marek Sladký
Popis: predpoveď počasia
38 voda 12:15 hod.
Autor: Marek Sladký
Popis: voda 12:15 hod.

Zobraziť všetky fotografie
38 odpoveď primátora
Autor: Marek Sladký
Popis: odpoveď primátora

Skryť všetky fotografie

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Registrovaný Marek Sladký Marek Sladký | 11-07-2018 17:56:14
Keďže mi nejde editácia článku, tak prikladám odpoveď zo sekretariátu primátora:
mail prišiel v pondelok 9.7.2018:

Dobrý deň pán Sladký,
Pán primátor je toho času na dovolenke v prílohe preposielam vyjadrenie k poruche vodovodného potrubia
Kolláriková, sekretariát primátora

Dobrý deň pán Sladký,
do 18.7. čerpám dovolenku , som mimo SR. O poruche na vodovodnom potrubí aj o odstránení poruchy na Novomestskej ul. som bol priebežne informovaný.
Mesto Sereď nie je dodávateľom pitnej vody a nevlastní žiadne cisterny na pitnú vodu. Ak máte akékoľvek otázky ohľadne dodávky vody, kontaktujte prosím zmluvného dodávateľa - klientské centrum ZsVS, prípadne riaditeľa ZsVS - odštepý závod Šaľa. Ak máte záujem o osobné stretnutie so mnou, volajte na tel.0317892470.



So želaním príjemného dňa
Martin Tomčányi

Len treba zdôrazniť, že dodavateľ vody nekomunikuje s občanmi lebo s nimi nemá zmluvu (vodu môže reklamovať len MsBP).
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 08-07-2018 09:51:03
Podklady na vysvetlenie systematickeho klamania obcanov vo veci predaja mestskeho majetku (budova byvaleho predskolskeho zariadenia firme LLARIK) primator Tomcanyi hlada uz asi 4 roky.

;-)
Marek | 08-07-2018 09:23:43
Ani 72 hodín nestačí nikomu aby odpísal na mail. Dúfam, že občania nezabudnú vo voľbách aj na to, že ich vedenie mesta totálne ignoruje. Alebo si niekto robí jazykovú korektúru aby tam neboli chyby?
Vlado | 06-07-2018 18:00:20
pre pre p.Sladky | 06-07-2018 09:20:26
Vážený pán pravdepodobne z energetiky alebo od vodárov. Ten nepitný bordel si odpustite zo sytému sami a nehádžte to na úkor ľudí. Tí už platia dosť za vodné aj stočné, i keď v posledných rokoch je kvantum vody odpúšťanej bez úžitku do kanálov. Tuná nepomôže ani nové potrubie z Galanty ani nová čistička ale komplet nové rozvody pod mestom. No ale buďem realisti, vedenie mesta skôr zastane vodárov než ľudí, takže čo ďalej. Treba jednoznačne využiť fakt, že je pred voľbami a riadne začať jak primátora tak všetkých poslancov bombardovať s otázkami a požiadavkami na výmenu rozvodov jak vodovodných tak kanalizačných. Máme primátora, slušne plateného z našich daní tak nech sa stará o čo má!!! Čistá voda pre ľudí má byť prioritou pre každé mesto.
gulak | 06-07-2018 15:57:32
Len tak na okraj,kedže je logicky jasne,že pri oprave vodovodu musia odstaviť vodu,tak som si ušetril nervy a rano,ked ešte tiekla čista voda,tak som si napustil plnu bandasku..šak,čo už..
Žiadna náhrada | 06-07-2018 10:47:38
V Seredi aj keď nie je nikde havarijný stav sa o KVALITNEJ čistej pitnej vody hovoriť nedá ! Dosť často tečie táto ,,kofola,, ako tomu vravia moje deti ! Kedy sa bude za to niekto zodpovedať ? Práčky, oblečenie a toaleta zanesená ako kanál z toho !!! A to že nikde nebola žiadna cisterna je už čo povedať, aby človek zháňal po rodine balenú vodu , aby mali hlavne deti čo piť !!!
Marek Sladký | 06-07-2018 10:45:32
Len poznámka | 06-07-2018 10:21:42 - mesto Sereď je akcionár ZsVS a má spoluvlastnícky podiel v spoločnosti. Takže otázka pre štatutára mesta je namieste
Len poznámka | 06-07-2018 10:21:42
Len taká malá poznámka pre pre p.Sladky | 06-07-2018 09:20:26

Zabezpečenie dodávky naozaj pitnej vody z iného, ako verejného vodovodu patrí tomu, kto ten systém spravuje! Teda ZsVS a nie mestu Sď, čím je daná odpoveď na to, koľko peňazí by to stálo mesto. To ale neznamená, že štatutár mesta, alebo ním poverená osoba nemala či nemohla (?) intervenovať u ZsVS za pristavenie cisterny.
Marek Sladký | 06-07-2018 10:20:52
pre p.Sladky | 06-07-2018 09:20:26 - vy môžte odpúšťať hnoj o objeme niekoľkých bazénov ale ja nevstavam každé ráno o tretej aby som ten odpad platil zo svojho. Kebyže sa vás to týka, tak najskôr ináč hovoríte. A práve takouto benevolenciou obyvateľstva si tu môžu robiť čo chcú.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 06-07-2018 09:34:51
pre p.Sladky | 06-07-2018 09:20:26 | - tak teda nasledovne:

- samosprava je POVINNA zabezpecit pitnu vodu zo zakona

- obcan / zakaznik nema povinnost platit za dodany neupotrebitelny tovar a jeho naslednu likvidaciu

A neodpovedanie statutara mesta zodpovedneho a plateneho za chod mesta je v prvom rade jeho vizitkou a nasledne si kazdy obcan moze polozit legitimnu otazku - stacili necele 3 roky posobenia Tomcanyiho vo funkcii (1.volebne obdobie) na to, aby prestal komunikovat s obcanmi verejne (2.volebne obdobie) a tiez sa bal postavit pred kameru a odpovedat na otazky tykajuce sa veci verejnych - to snad chce kandidovat znovu? Planuje sa v 3. volebnom obdobi pred obcanmi skryvat v kanaloch?
pre p.Sladky | 06-07-2018 09:20:26
Pravdu povediac,ani ja bych Vam neodpovedal.Na jednej strane porucha,ktora bola odstranena,na druhej strane nechcete nechat vodu odtiect,lebo by to stalo peniaze.PRETO MA MESTO PRISTAVIT CISTERNY S VODOU?To by stalo par tisic EUR.Za kazdu cenu vyvolavat konflikt,ktory vlaste nie je.
p. Sladký | 06-07-2018 08:13:29
Odpovede sa nedočkáte, lebo primátor má priateľské a aj zárobkové= vzťahy z vodárňami, jemu je osud tohto mesta a občanov ľahostajný tak ako nám lanský sneh.

Asi ste si všimli, že v amfiku budú v piatok premietať zadarmo.
Veľký POZOR zvolebnieva sa, takto si chcú ľudí nalákať a je to veľká snaha znova sa obohacovať a šafáriť s mestským majetkom ako aj z verejnými financiami ďalšie roky.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign