Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

New York likviduje storočná búrka - škody budú obrovské

Miloš MajkoDátum29. 10. 2012 16:34:47TémaCestovanie
200

New York / USA    |     Za búrku storočia odborníci označujú  odborníci hurikán Sandy, ktorý dnes dorazil do  New York City. V súčasnej dobe je pod vodou už  Brooklyn, New Jersey  bičujú silné vlny. Dokonca  svetovo preslávené  Times Square sa postupne zaplavuje.

Búrka ohrozuje až  50 miniónov ľudí  a priamo v New Yorku už v nočných hodinách odstavili prakticky všetku hromadnú dopravu - Metro, autobusy aj vlaky. Prestalo fungovať letecké spojenie medzi Európou  a priame lety letecké spoločnosti  zrušili aj z  Viedne, Budapešti a Prahy. Samozrejme, že najviac letpov je zrušených z Frankfurtu nad Mohanom, Amsterdamu, Paríža a Londýna.

Z mesta evakuovali  stovky tisíc obyvateľov, zatvorené sú školy, úrady a z obchodov zmizli hlavne potraviny.

V NYC zasadá krízový štáb, ktorý sa sanží minimalizovať škody, ktoré sa budú pohybovať v závratných číslach.

OnLine web cam na  Times Suare je tak vyťažená, že server inak pripravený na tisíce konektov v súčasnosti nestíha.  Aj toto je dôkaz, že s prírodou sa zahrávať ani v súčasnom vyspelom svete neoplatí.


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
seredan | 03-11-2012 12:32:41
x1
Peter Klokner | 30-10-2012 20:15:14
Pre mňa osobne sú dôležitejšie iné informácie ako žraloci v uliciach NY a katastrofické gigantické a meganičivé vlny na pobreží. Lebo je pravdou, že sme už natoľko zblbnutí, že na informácie bez prívlastkov super, multi, mega, giga a exkluzívne ani nereagujeme.
Trochu sa zamyslime a uvažujme prečo je u nás katastrofickou kombináciou obyčajná prietrý mračien a potok aj pomimo obce. V USA sa vedia popasovať s hurikánmi prakticky permanentne, u nás odstraňujeme následky záplav v Jarovniciach doposiaľ.
Pri takomto porovnaní si trúfam konštatovať, že za blbov tu momentálne američania nie sú. Kde je problém kompetentní vedia, ale nepovedia.
No ale keďže hlupákovi stačí aby hlas podobný predsedovi povedal že za krízu môžu za oceánom a tak logika velí dúfať v čo najväčšiu katastrofu. Aká doba takí ľudia.
smer zlodeji | 30-10-2012 20:00:31
Styri az pat dni bude trvat oprava siedmych zaplavenych stanic. Keby sa to stalo u nas, tak rok bude trvat vyberove konanie, ktore nakoniec vyhra Vahostav a dalsi rok, dva, oprava.Oprava jednej slovenskej by stála ako sedem stanic metra v NY.
Pavol Kurbel | 30-10-2012 19:54:01
Škoda každého slušného ľudského života.
Pavol Kurbel | 30-10-2012 19:53:41
Škoda každého slušného ľudského života.
gulak | 30-10-2012 19:50:21
Je mi uplno smiešne,ked tu čítam,že niekto bol v NYC a hned tvrdí,že mu to prírástlo k srdcu,tiež som bol v NYC a okrem mrakodrapov,teraz už spadnutých dvojičiek,sochy slobody(ktorá ma sklamala,vytrepali sme sa do tej koruny a tie maličké okná tam boli špinavé,že cez to bolo veľmi zle vidieť) a rôznych hotelov,obchodov,tam nič pekné nie je-hlavné ulice upratané,tie bočné plné špiny,teraz im to ta búrka aspon upratala
maly_pitbul | 30-10-2012 19:44:45
ja len zasnem, ako niektori do kazdej prdele namontuju politiku. Tomu sa uz da povedat diagnoza.
praha bola zatopena | 30-10-2012 19:24:04
aj metro a dostala sa z toho ovela rychlejsie ako si slovaci zelalia .NY sa dostane z toho urcite rychlejsie ako stbacko -komunisticke zlodejiny na Slovensku momentalne za podpory Smeru.
bol tu spomenutý systém HAARP | 30-10-2012 16:28:22
Americký HAARP mění klima
2012-10-30 (15:17)

- Americký HAARP mění klima
Proč ta zima? Americký HAARP proděravěl atmosféru nad Norskem

ž i v našem tisku se píší (propagandistické) články, že někteří (rozuměj blázni) v Pákistánu se domnívají, že velké ochlazení na severní polokouli způsobilo americké zařizení HAARP. To jsou ale cvoci, HAARP přece za nic nemůže, něco takového by vůbec nedokázal, je to jen neškodná vědecká hračka... Ale i v takových článcích se aspoň lidé dovědí něco o HAARPu, a třeba jim i něco docvakne...

Odkaz na jeden z českých článků třeba zde: http://tn.nova.cz/magazin/historie/novinky/muze-za-pekelnou-zimu-americka-zbran-vedci-tapou.html. Nicméně všechny ty články jenom komentují, co si myslí Pákistánci, tak se podíváme rovnou ke zdroji. Tohle je překlad originálního článku z PakistanDaily. Mně to teda smysl dává. Údaj o haarpovém paprsku pochází z ruských zdrojů, tomu taky věřím, to by bylo, aby Rusové nevěděli, co jim Američané kutí v blízkosti...





Ruští vědci podali dnes zprávu prvnímu ministru Putinovi, že paprsek vysoké energie, vyslaný do horní části atmosféry z amerického zařízení HAARP v norském Ramfjordmoenu, způsobil „katastrofické proděravění“ termosféry naší planety a způsobil tak v troposféře „nezabranitelnou termální inverzi“ exosféry, která tvoří vnější vrstvu zemské atmosféry.

O tom, jak Západ vystřelil tento „kvantový“ vysoce energetický paprsek, jsme již psali 10. prosince 2009 pod názvem “Attack On Gods ‘Heaven’ Lights Up Norwegian Sky”. (Útok na boží „nebeská“ světla nad norským nebem“.) http://www.whatdoesitmean.com/index1308.htm

O tom, jak katastrofická je pro naši planetu tato masívní inverze, podává zprávu Anthony Nunan, asistent hlavního manažera pro rizikové řízení ve společnosti Mitsubishi v Tokiu. Celá severní polokoule je v zimním chaosu, a největším nebezpečím z této bezprecedentní události je zničení světové úrody za miliardy dolarů, přičemž svět se již blíží ke konci svých schopností se uživit.

Tato termální inverze byla tak mocná, že ze Spojených států přicházejí zprávy, že jejich základní plodiny pěstované v jižních státech, jako jahody, pomeranče a jiné ovoce a zelenina, jsou ničeny rekordně nízkými teplotami. USA také hlásí rekordní množství sněhu, dle něhož se jedná o jejich nejhorší zimu za 25 let.

Zprávy z UK jsou podobné, ukazují, jaký je ve státě chaos, protože brutálně nízké teploty nadále sužují Brity, kteří zažili nejhorší sněhové bouře v posledních 50 letech. Je to tak zlé, že jejich Národ ní síť vydala své druhé varování v celé své historii, že z důvodu této nepředvídané události dochází státní zásoby plynu.

Tato termální inverze postihla nejen UK, ale i celou Evropskou unii – nadále vládne chaos způsobený nízkými teplotami a sněhem. V UK byla údajně povolána armáda k záchraně více než 1.000 vozidel uvězněných ve sněhu.

I když Rusko a jeho lid jsou jedni z nejlépe vybavených na světě pro odolávání krutým zimním podmínkám, ruský ostrov Sachalin byl v minulém týdnu postižen vzácným sněhovým cyklónem řádícím podobně jako lavina.

Nejhůře postiženou oblastí severní polokoule je však Čína, kde došlo k bouři popisované jako „sněhová bouře ničící i duši“. Celá země byla naprosto ochromena. Číňané hlásí, že sněhové bouře byly nejhorší za posledních 60 let. Jejich armáda musela vyprostit 1.400 lidí, kteří zůstali uvěznění sněhem ve vlaku. Čína dokonce vydala nařízení, že všichni občané musejí pomáhat s odklízením sněhu.

Nebyla ušetřena ani Jižní Korea, která hlásí své nejhorší sněhové bouře v moderní zaznamenané historii.

Zprávy z Japonska rovněž udávají rekordní množství sněhu v severních oblastech, kde jeden obyvatel oblasti Kushiro řekl: „Zde v Kushiro padá hodně sněhu, ale takové množství jsem ještě nikdy neviděl. Sníh se stále hromadí a my stále uklízíme.“

Kanada, jiný národ zvyklý na extrémní zimu, hlásí, že bouře natolik zasáhla jejich přímořské oblasti, že i velké budovy byly shozeny ze základů. Jeden z obyvatel takového domu řekl, že bouře byla „horší než hurikán“.

Navíc k dlouhodobým následkům této termální inverze způsobené Západem tyto zprávy varují, že proděravění naší atmosféry HAARPovými radary vystavilo zbytečně naši planetu rostoucí hrozbě tajemného obřího předmětu, který se k nám právě blíží (NASA ho pojmenovala G1.9 http://www.godlikeproductions.com/forum1/message957972/pg1), o kterém jsme dříve informovali v článku z 3. ledna „Rusko se připravuje na náraz asteroidu, protože nová kometa se blíží ke slunci“. Tento objekt je obviněn z náhlého posunu zemského severního pólu, který byl poprvé dokumentován v r. 2005.

Ale nejkritičtějším aspektem těchto událostí je zajisté pokračující západní arogance v experimentování jak na přírodních druzích planety, tak na lidských bytostech, a i když si snad Zápaďané myslí, že jsou bohové, podávají neustále důkazy, že se chovají spíše jako ďáblové.



Zdroj: Pakistan Daily
onanym | 30-10-2012 15:44:39
Tak konspiracie ohladom WTC zneli dost realne a dost logicky (vid. film ....WTC, tusim). Tazko povedat, ale pokial niesu realne dokazy (a keby aj boli, my sa o nich i tak nedozvieme) neda sa nic dokazat. Ktovie, mozno AL-Kaida, Bin Ladin a spol su len figurky...
anonym | 30-10-2012 12:48:18
Tie konšpiračné teórie nie sú až také nereálne. Každá tragédia, ktorá mala za následky straty na životoch a škody na majetku naštartovala ekonomiku, dala prácu spriazneným firmám, ktoré následne na tom neskutočne zarobili. Všetko má svoju príčinu a na všetkom sa dá zbohatnúť. Na príklade USA jasne vidno, že najlepšie sa bohatne na tragédiách. Okrem toho slobodomurári, ktorí vládnu svetu majú teóriu, že populáciu ľudstva treba preriediť. Priznal to aj Bill Gates, ktorý inak vraj pomáha ľuďom. Tak by zabili dve muchy jednou ranou. Preriedi sa populácia a vzrastú zisky. Podstatné je, že mecenášov sa to nijako nedotkne.
onanym | 30-10-2012 12:18:29
Uz su konspiracne teorie, ze si to USA spravili sami...Cez ten tajomny HAARP... No, je to sice rozpravka, ale nic nie je nemozne. Od padu dvojiciek je vsetko podozrive...
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 30-10-2012 11:49:01
anonym | 30-10-2012 11:44:10 | - suhlasim s Vami. Zial tych, ktori investovali tie miliardy do zbrojenia ani tato tragedia nepostihne. Tyka sa beznych ludi a zase len beznych ludi.

Preto pisem, ze ze ti, ktori NYC navstivili si vedia inak predstavit co sa tam deje, ako ti, ktori o meste iba poculi.
Nech si mysli kto co chce, New York je skutocne mestom unikatnym a nie zo srandy sa mu hovori aj "hlavne mesto sveta".

Pre ostatnych by to malo byt fakt ponaucenie a urcenie priorit.
Sobotnajsie cvicenie hasicov malo zmysel...
anonym | 30-10-2012 11:44:10
Pán Majko, nemyslím, že sentimentálne príspevky tu niektorých prispievateľov obmäkčia alebo čosi podobné. Vo svete sa deje množstvo tragédií denne, ale ak ide o Ameriku, médiá sa idú zblázniť. Áno, máte pravdu s tým investovaním financií do svojho prežitia. Nikto im v tom nebránil, amíci však radšej investovali neskutočné miliardy do zbrojenia a naprávania demokracie v iných štátoch. Je to ich problém, my sa predsa nebudeme zamýšľať nad tým, ako mohli amíci tejto tragédii zabrániť. Vzhľadom k tomu, že k NYC naozaj nemám žiadny vzťah (prečo by som mal mať?), je mi fakt jedno čo sa tam deje. A to píšem pri všetkej úcte k tým ľuďom, ktorých to postihlo.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 30-10-2012 11:22:20
Nieco taketo je tragediou, nech sa to stane kdekolvek. Mozno si to nepripusta ten, kto v NYC nikdy nebol, ci nema k mestu ziaden vztah. Pri cestovani si clovek vsima vela veci, ja si dovolim povedat, ze v NYC su zachranari pripraveni na vselico ako technicky, tak vycvikom. Ale toto urcite necakali. NYC uz nebude tym mestom, po ktorom som sa prechadzal niekolko krat. Zaplavene metro, tunely spajajuce Manhattan s pevninou, s New Jersey. Time Square pod vodou. Foto ktore prinasaju svetove agentury su desive - ulice, ktore poznam su zatopene a plavaju po nich znicene auta.
Ak dokaze priroda taketo nieco spravit tam, kde su zachranari tak dokonale pripraveni a vybaveni, co dokaze inde - u nas ci inde v Europe? Aj toto je dokaz toho, ze nemiesto blbosti je nevyhnutne okamzite sa prisposobovat a namiesto do tunelov vsade okolo nas je potrebne investovat do svojho prezitia. Je to uloha statu a samosprav. A nech nikto preboha netvrdi, ze nam sa nieco podobne stat nemoze. Este pred pol rokom v spomienkach na Katrinu a New Orleans to urcite hovorili aj v New Yorku...
zaplavy a info | 30-10-2012 08:10:01
...kto vie, ked su burky a zaplavy na SK, ci pisu o tom v NY. Predpokladam, ze dalej ako hranice USA ich netrapi vobec nic okrem uz spominanej ropy.
anti usa | 30-10-2012 07:39:59
mohol by to tam zrovnat zo zemou
jaja | 29-10-2012 18:01:49
Sandy - FUKAJ! NIC! ZAPLAVUJ!
Aspon prirodna rovnovaha existuje
anonym | 29-10-2012 17:01:00
Tak ako amíci šíria demokraciu vo vybraných krajinách (zhodou okolností v tých, kde je ropa), tak sa príroda rozhodla urobiť poriadok v USA. Všetko má svoju príčinu.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign