Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 19. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Neuveriteľné sa stalo skutočnosťou - zákonnosť v samospráve je prvoradá

Pavol PachníkDátum07. 02. 2013 19:37:58TémaBlogy
200

Vážení občania Mesta Sereď

Nakoľko ide ozaj do "tuhého", 10 VZN už nie je fraška ani kýblik s vystavaným zámkom na súkromnom pieskovisku, kde zároveň chcem poukázať na skutočnosť, že ja tie VZN-ka neruším, ja predkladám "elaboráty" s celkovým „laickým“ zdôvodnením, pred príslušný ústavný orgán, kde uvádzam všetky námietky ku konkrétnemu VZN čo niekedy je aj na cca 60 strán, a preto nevidím dôvod, prečo by som mal byť "atakovaný" akýmkoľvek spôsobom kýmkoľvek z Mesta Sereď a už vonkoncom by to nemal byť poslanec mestského zastupiteľstva.

Chce sa mi veriť ...  že to nebol poslanec mestského zastupiteľstva, lenže „vrany sú aj biele“ a „voda vie tiecť aj hore vrchom“ ... a podľa obsahu rozhovoru sa dôvodne domnievam, že to bol poslanec, pretože „obyčajný občan“ nemôže byť vo veci až tak zainteresovaný ...

Pripadá mi to „divnô“ že som osočovaný za niečo také, ako  že chcem aby sa napravilo a dalo do súladu so zákonom  a ešte divnejšie a sarkastickejšie mi to pripadá, keď sa ozve „niekto“, kto sa nechce predstaviť a pošle ma ...... ja viem,  ocenenia mesta .. si môže Mesto Sereď udeľovať komu chce a ako chce .. ešte som nikdy nikomu do toho nekafral ... avšak .. pardón .. VZN obce je niečo .. čo sa nedá .. vyrobiť .. pre hocičo .. čo si obec zmyslí ..  to by sme tu potom mali .. VZN-ka, kde by si obce .. vykladali zákony po svojom .. a udeľovali by napríklad tresty v súlade so zákonom ..  a postavili by si svoje NVÚ či väznice pre väzby .. a vykonávali by sankcie pre  koho by chceli .. len chyba prechodu lavičky nad potokom ...  obec nie je zmocnená !!!

Nejdem tu vysvetľovať teóriu práva a štátu .. nemá to zmysel ..  nie som oprávnený ... avšak už začínajú ataky .. od ľudí, ktorí si nevedia vážiť .. to čo prišlo po roku 1989 .. proste niekto nevie „uniesť“ situáciu a nezvláda emócie .. začína sa to kopiť .. je to OPOJENIE z moci .. ??? alebo je to „AKO CHUTÍ MOC“ ??? Mňačko to pekne napísal ...

 

nemám však strach ..

 

IBA som zhrozený .. ako si začínajú vysvetľovať „niektorí“ mocipáni .. čo vlastne je DEMOKRACIA .. a ako sa s demokraciou má a dá narábať !!!

No čo už ... veď aj ten „dotyčný“ .. je náš .. aj on žije medzi nami .. a stretávame sa s ním všetci ... avšak .. pre vlastné „brvno“ vo svojom oku, nevidí .. špinu pred svojim „válovom“ ...  

Pavol Pachník

Invalidný dôchodca


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Martin Blasko | 09-02-2013 11:16:14
Suhlasim s J.Kuklom.Treba zobrat od Budaja a jemu podobnych stafetu revolucie (roksorovu tyc) a vyhnat tuto mafiu zo slovenska!Tu ziadne sametove,duhove ani svickove manifestacie a spievanie uspavnky slubili sme si lasku nepomozu,tu treba radikalne riesenie!Totiz elita je si vedoma ze sa im na slovensku nic nestane,preto si tu robia co chcu.Ked ich ubijeme s tycami,tak to bude raz a navzdy zapinase v pameti naroda,bude to odstrasujuci priklad pre ludi,ktory pridu po nich.Ja osobne nemam rad nasilie ani rasizmus,lenze tu je jedine riesenie prave toto,...ucinne a rychle.
Juraj Kukla | 09-02-2013 10:00:50
Je katastrofa, že v nejakom zapadáku, kde vládne starosta so siedmimi ľudovými, môže tento blb vydávať občanom nariadenia a to aj protiprávne nariadenia a aj občanom, ktorí sa veci rozumejú a môže hrať nepostihnuteľného Boha nieje zodpovedný za to čo činí!!! A keď sa mu niektorí postavia zákonne na odpor, prenasleduje ich pomocou prenesených kompetencií štátu alebo miestnych mafií a dáva ich až na exekúcie. Hovorí sa tomu na Slovensku že „demokracia a samospráva “ .
Druhá katastrofa je , že prokuratúra poverená všeobecným dozorom nad zákonnosťou tento stav rieši len protestom, upozornením a keď by mala skutočne zasiahnuť vypotí zo seba taký dehonestujúci nezmysel, odignoruje všetky dôkazy a obháji zločinca lepšie ako najlepší obhájca.
Tretia katastrofa je, že v mestách konajú a rozkrádajú sofistikovanejšie, vládnu tu rafinovanejšie miestne mafie prilepené na samospráve a protizákonné nariadenia chrlia občanom ako na páse a nič sa im za to nestane.
Štvrtá katastrofa je najväčšia. Štát - politické strany, ministri , prokuratúra súdy, toto všetko vedia, chránia si tento zlatý antidemoratický právny systém, ( kde samospráva je najväčím príkladom antidemokracie) tisícok prášok peňazí ako oko v hlave. Kapri si rybník nevypustia. Je najvyšší čas aby im ho vypustili podaní lebo Slovasneko sa podľa mňa týmto bezprávím rúti do pekla. A prosím Vás pokiaľ možno podpisujte sa pod Vaše reakcie, nehanbite sa, nech vieme s kým hovoríme.
Palec hore | 09-02-2013 04:00:10
no pánečku klobuk dole, ale bez uražky, keď som si to cele prečítal ten ujo Pavol je u mňa Pán prezident SR. či?:) to bola sranda ale aj tak si myslim, že škoda že tu nebýva (ujo vie kde sa stupa na otlak)...:)
Pavol Pachník | 08-02-2013 13:45:12
Najkrajšie je ak mňa niekto ozančí za odborníka ktorý ničomu nerozumie a nespýta sa nanič len tliape ..
pretože ja som sa nikdy nepasoval do role odborníka ..
trošku chápem,
trošku viem čítať,
trošku viem písať .. a zatiaľ mi to po všetkých peripetiách ktoré som prežil .. STAČÍ

nesedím so zapichnutým pstom v nose ... ako niekto kto sa vie len od*avovať na niečom čomu nerozumie ..

to som napísal len preto aby mal dotyčný možnosť poukázať .. že urážam.. síce neviem koho .. ak sa v tomto niekto nájde tak to bude asi pravda .. ak sa nenájde tak potom to asi pravda nebude ...

nech sa majú dobre aj tie čo rijú ...
Pavol Pachník | 08-02-2013 13:40:33
RE: občan | 08-02-2013 07:58:06

Prosil by som ukázať a dokázať tieto slová ktoré ste tu vypustil :
konkrétne - povýšenecky, urážam a prezentujem sa ako najväčší odborník -- prosím dokázať .. kde a a ko
ak nemáte dôkaz myslím, že kadíte ...

Ani nie za to že napádate VZN (právom) ale za to že akým spôsobom prezentujete to napádanie. V každom vašom príspevku ste povyšenecky, väčšinou urážate poslancov a úradníkov a prezentujete sa ako najväčší odborník, čo z daleka nie ste. Takýto obraz máte u ľudí....
Anonym | 08-02-2013 12:24:45
Robo Horváth opäť v prvej línii.
Dosť trápne príspevky na každého , všetko a vlastne škoda slov......
občan | 08-02-2013 11:25:57
pre voleného občana: chvalabohu ja som ŠTB-kom nikdy nebol. zabudol som, že nikto nemôže mať iný názor ako váš. Prepáčte mi. K p.Pachníkovi ohladne napádania vzn nič nemám, vítam a podporujem to, akurát som uviedol že v jeho článkoch je cítiť povýšenectvo čo mi povedali aj iný. ak sledujem nejaké dianie, vidím ze asi z podnetov p.Pachníka si niečo berú, nakoľko tie vzn vo väčšine miest sa rušia a menia. Toto berte ako moj posledny prispevok na SEREDONLINE.
pre voleného občana | 08-02-2013 09:44:57
občan mi niekedy pripadá ako "volený občan". Sledujem jeho príspevky dlhšie a vidím že do veľa vecí vidí. Avšak pri výčitkách alebo poukazovaní na chyby vedenia mesta (z ktorých by sa každý rozumný človek poučil, šikovnejší by dokonca urobil prehlásenie ako zabezpečil aby sa takéto elementárne veci nestávali) je taktika jednoduchá - eštebácka. Urobiť z človeka čo má pravdu hlupáka, povýšenca alebo iného zmrda tak, aby sa prestalo hovoriť o skutočnej pravde.
Robo Horvath | 08-02-2013 09:08:30
pre:občan | 08-02-2013 07:58:06 "Takýto obraz máte u ľudí......:
Možno u vás ale u mna urcite nie a prave naopak.Nie ze si par vyvolenych co sa dostanu na MsU bude robit co chce a diktovat svoju nezakonnu predstavu a podla nej riadit cele mesto. Mesto maju riadit podla predstavy a potreby obyvatelstva v meste a v ramcoch zakona. A ked ma niekto pocit z MsU ze je viac ako zakon tak to je chore a najkôr nech iniciuje zmenu v zakone a az potom nech aplikuje a nie opacne. Ja p.Pachnika obdivujem a som rad ze sa nasiel a odhodlal poukazovat aspon niekto na tuto samozvanu diktaturu co si zavadzaju v mestach a obciach po celom slovensku a nie len u nas v meste. Bodaj by bolo viac Pachníkov a s prehladom co ma on. Inak sa to nezmení.
hombre | 08-02-2013 08:55:33
občan | 08-02-2013 07:58:06, nevydávajte svoje myšlienky a názory za názor iných! Mne z vyjadrení p. Pachníka vôbec nevyplýva to čo tu píšete.Citujem " väčšinou urážate poslancov a úradníkov a prezentujete sa ako najväčší odborník.." čo keby ste svoje slová aj nejako rozumne preukázal! Keby ste napísal, že ste na meno Pachník alergický alebo zaťažený, bolo by "vsjo jásno".Takto si to musím o Vás len myslieť.
občan | 08-02-2013 07:58:06
pán Pachník, je dobre ked niekto poukazuje na protiprávnosť ako je to aj z vašej strany. Ale podľa môjho pohľadu na vec sa nečudujte, že ludia su ma Vašu osobu alergický. Ani nie za to že napádate VZN (právom) ale za to že akým spôsobom prezentujete to napádanie. V každom vašom príspevku ste povyšenecky, väčšinou urážate poslancov a úradníkov a prezentujete sa ako najväčší odborník, čo z daleka nie ste. Takýto obraz máte u ľudí......
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 08-02-2013 00:38:40
Pavol Pachník | 08-02-2013 00:33:10 | - pali vies, my sme nastastie v pozicii, ze nikoho presviedcat nemusime.

My vieme a piseme. Ti, ktori sa s nazormi stotoznia asi vedia preco a - vlastne aj ti co sa nestotoznia, tiez na to maju dovod.

Ani jeden z nas nema ziaden osobny profit ani z jednej skupiny. Jedine co je a stale viac bude viditelne - nezujmom obcanov o veci verejne sa v podstate likviduje pravo na slusnu buducnost nas vsetkych. Nasich deti, vnukov.
Mam vsak obavy, ze ked to pochopi vacsina a tu v demokracii treba, bude neskoro...
Registrovaný Pavol Pachník Pavol Pachník | 08-02-2013 00:33:10
ťažko je presviedčať ľudí,ktorí nemajú svoj názor alebo ľudí, ktorí nevedia pochopiť o čo ide
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 08-02-2013 00:20:23
Obcanom je potrebne otvarat oci. Malokto vie, ako skutocne funguje samosprava. A ako povedal Juro Kukla alebo nakoniec aj Ty, nie v kazdej obci ci mesta maju SOL...

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign