Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Neriešim samotné otázky, ide mi o referendum ako nástroj demokracie

Miloš MajkoDátum06. 02. 2015 23:29:22TémaTak to vidím ja...
200

Posledné týždne sme svedkami nebývalej polarizácie spoločnosti spôsobenej blížiacim sa referendom, vyhláseným prezidentom SR z iniciatívy Aliancie za rodinu. Na jednej strane sa nás prevažne veriaci ľudia snažia presvedčiť o správnosti jedine rodiny zloženej muž + žena + deti a na strane druhej rôzne iniciatívy deklarujúce, že rovnocenná rodina môže pozostávať aj s partnerov rovnakého pohlavia a detí jedného z nich, či dokonca snáď adoptovaných. Zaujímavá je však tretia strana. Tá, ktorá sa snaží občanov SR presvedčiť, aby nešli v referende hasovať vôbec, teda sa ho nezúčastnili.

Prvé dve chápem, nakoľko sú prirodzeným vyústením názorov na danú problematiku. Tretiu však napriek intenzívnej snahe pochopiť mám problém. Akosi mi nejde do hlavy akýkoľvek dôvod, prečo by som mal referendum riadne a v súlade s platnou legislatívou SR vyhlásené jej prezidentom ignorovať. Prečo by som mal svojou neúčasťou na tomto základnom akte demokracie prispieť k jeho v podstate zmareniu na základe nedostatočnej účasti hlasujúcich občanov. Stále nechápem koho záujem by som hájil nevyužitím nástroja referenda a komu by som tým pomohol. Viem len, že by som uškodil väčšine, ktorá v prípade dostatočnej účasti môže práve v referende vyjadriť svoj názor aj na otázky v budúcnosti týkajúce sa dokonca aj citlivejších tém, aké sú predmetom hlasovania v tomto referende.

Už zhruba tri roky sú v hornej časti titulnej strany našich médií dva bannery. Jeden hovorí o tom, že občania netušia akú majú moc a ten druhý o najhoršej "mlčiacej" väčšine. Práve tá mlčiaca väčšina, ktorá  počas prakticky všetkých volieb mala iné priority ako spolu rozhodovať o budúcnosti krajiny, kraja, mesta či obce spôsobila, že v politike sú tie strany, ktoré sú a našu spoločnosť ovládajú volení zástupcovia, ktorých reálne nevolila skutočná väčšina občanov.

Dlhé roky v množstve materiálov prinášame čitateľom a divákom aj informácie, ktorých obsah by logicky mal byť povzbudením v záujme o veci verejné. Nie vždy a nie u každého to tak funguje, čo je koniec koncov prirodzené. Za seba a rodinu môžem povedať, že referenda (tak ako všetkých volieb a referend doteraz) sa zúčastníme. Vzhľadom na to, že nevieme kde sa počas dňa budeme pohybovať, sme si pre istotu nechali vystaviť hlasovacie preukazy.

Napriek tomu, že nepatríme medzi veriacich ľudí a prirodzene, že nie sme ani na strane druhej, budem sa v hlasovaní rozhodovať podľa vlastného svedomia a vlastného rozumu nehľadiac na žiadnu kampaň, protikampaň či rôzne invektívy a urážky valiace sa za posledné dni na nás všetkých nielen z internetu ale aj billboardov a médií.

Demokraciu, slobodu slova a možnosť spolurozhodovať o veciach verejných si vážime a preto svojim malým kúskom prispejeme k tomu, aby tento nástroj demokracie získaval na dôvere a referendum ako také bolo platné.


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
realista | 23-12-2015 08:25:52
Ja som sa dozvedel aj to, ze to bola nemocnica, a to hned,ked niekoho zaujimaju len to co potvrdzuje jeho nazor na svet,sa samozrejme citi ukrivdeny.Spravy su spravy,treba rozlisovat medzi analyzami,komentarmi a spravami.Ja sledujem denne aj zahranicne media a v nicom sa nelisia od Sloivenskych,je to uz neunosne,ako si ludia namyslaju nejake spiknutia,,minule som videl o tom relaciu,zacina to byt neunosne,a je to chorobne.
scenzurovany kontext | 23-12-2015 07:55:13
AD:pre ne.objektivna...... | 22-12-2015 17:51:27
Jednoduchy oriklad:
\"Antiteroristicka koalicia podnikla nalet v Iraku,
Zahynulo pri nom 7 clenov ISIL\"
- pozabudnute fakty - nalet znicil nemocnicu, v ktorej zahynuli 8mi pracovnici organizacie bez hranic..
(co uz je vojnovy zlocin)

Jednoducho zamlcanim suvisiacich skutocnosti sa co akokolvek pravdivy fakt stava polopravdou!

Doslova dvojnasobne to plati o Slovinsku:
2 krat im ich voleni zastupcovia vnutili zakon o homosexualnych manzelstvach,
dvakrat im ho ludia zrusili a to pri neskutocnejj snahe obmedzit-zakazat referendum.

Ak niekomu kontext nechyba, je to dost obmedzene..
s.i.n. | 22-12-2015 20:21:14
pre ne.objektivna...... | 22-12-2015 17:51:27. Sprostredkovane, až z archívu, som si pozrel info o referende v Slovinsku a zkonfrontoval som to s info v iných médiách (nie, nebola to TV JOJ, ani Markíza či TA3). Záver je presne ten istý, aký poznáme spred desiatich mesiacov počas referenda 7.2.15 na Slovensku. Tendenčne podávané informácie, jasne orientované proti referendu. Keď už bolo vyhlásené ako zákonné (aj ÚS SR) prečo sa navodzovala atmosféra neprísť k urnám? Nedalo sa to považovať za marenie referenda (použitia priamej demokracie) prostriedkami verejnoprávnej TV? To je podľa Vás správny postup pri podávaní vyvážených informácií?
pre ne.objektivna...... | 22-12-2015 17:51:27
Ja som sa dozvedel vsetko ,co som potreboval vediet,ja neviem co vsetko ste cakal
(ne)"objektivna rtvs | 22-12-2015 17:40:30
Nasa \"verejnopravna\" rtvs informovala..:
- ani slovo organizatorom, zato len odporcom,
NIC o tom ze to uz bolo druhe-uspesne referendum v rovnakej veci,
priama reakcia na zakon, ktorym pos*lanci negovali predchadzajuce referendum,
ziadna zmienka, ze ti isti *** este chceli aj zablokovat opakovane referendum.
- jednoducho ukazka \"vyvazeneho\" spravodajstva:
http://www.hlavnespravy.sk/aliancia-za-rodinu-vyzyvame-riaditela-slovenskej-televizie-aby-sa-ospravedlnil-slovincom-za-nekompetentnu-reportaz-o-slovinskom-referende/724328

-este sa niekto cuduje, ze pri takej nadpraci -aj verejnopravneho media ludi pri slovenskom referende zneistili, zosmiesnili?
daniel | 22-12-2015 07:13:42
Ivan je pravdou že priama demokracia nielenže politikom nevonia,ale priam sa jej boja ! U Slovincov to referendum aspom prešlo,ale tu si politici jednoducho povedia že referendum budeme ignorovať a basta ! Viď Gabčíkovo. Tu môžeme o demokracii iba snívať. To čo je na Slovensku sa volá TOTALITNÁ DEMOKRACIA.
A ešte poznámočka : otázky k nášmu tohtoročnému februárovému referendu boli položené takým spôsobom aby bol výsledok referenda už vopred taký aký si ho želali parlamentní darmožráči. A potom je tu neochota národa ísť k urnám. Spojené jedno s druhým - u nás nikdy v živote nijaké referendum nemá šancu na úspech.
Sklenár Ivan | 21-12-2015 20:12:10
daniel | 21-12-2015 05:20:43: treba upresniť, že v referende išlo o to, či si môžu homo -páry adoptovať deti alebo nie. Slovinci majú podobne ako my tiež \"zastupiteľskú demokraciu\" a napriek tomu sa občanom, nimi zvolení zástupcovia otočili chrbtom a v parlamente rozhodli (slobodní liberáli majú 51 z 90 kresiel) že žiadne referendum nebude. Až to skončilo pred ÚS, ktorý ale rozhodol, že referendum sa musí uskutočniť. A výsledok od včera večera už poznáme. V tomto prípade zvíťazila vôľa ľudu a to formou PRIAMEJ DEMOKRACIE, čomu sa u nás politici tak zúfalo bránia: A treba dodať, že aj za podpory spústy hlupákov, ktorí sú dodnes presvedčení, že februárového referenda o rodine sa nebolo treba zúčastniť. Táto problematika je veľmi dobre rozobratá tu:
https://blog.postoj.sk/9315/ako-slovinci-zviedli-boj-s-vlastnymi-zastupcami-a-vyhral
Oplatí sa to prečítať a nie je to ani dlhé.
dtto poliaci | 21-12-2015 18:22:03
len vymenili liberálnu vládu za konzervatívnu a už na nich kvázi politici EU plujú.
daniel | 21-12-2015 05:20:43
Ty podomnou to nerobíš moc chytro s tými odkazmi,teda linkami. Nikomu sa to nechce čítať. Mal si zrozumiteľne na rovinu napísať že v Slovinsku majú rozum a zakázali buzerantom manželstvá.
To len západ je zdegenerovaný a onedlho u nich budú uzatvárať manželstvá aj zoofili so zvieratami,pedofili s kojencami a nekrofili s mŕtvolami. A Slováci sú tak tupí že ich s úsmevom nasledujú ! Vivat Slovinci !
SI: Lud versus "voleni zastupcovia" | 20-12-2015 23:13:54
V Slovinsku (este \"tepla sprava\") :D dostala satisfakciu prave vola ludu

2012 - vyjadrenie ludi:
http://svet.sme.sk/c/6313197/slovinci-v-referende-odmietli-pravo-homosexualov-na-adopciu-deti.html

\"Zastupcovia\" ludu sa im na to vy***** v marci 2015:
http://www.webnoviny.sk/svet/clanok/928711-v-slovinsku-schvalili-homosexualne-manzelstva-a-adopcie/
Reakcia - aktivisti, ludia v Slovinsku vyzbierali podpisy na referendum.

Ak so zaujmom ludi o veci verejne nalozili pos*anci ?
http://www.netky.sk/clanok/slovinsky-parlament-zamietol-referendum-o-homosexualnych-manzelstvach

Ludia to nevzdali, dnesny vysledok:
http://svet.sme.sk/c/20068014/slovinci-v-referende-odmietli-homosexualne-manzelstva.html

GRATULUJEME !
onanym | 10-02-2015 15:17:05
Nic v zlom, ale kedze je demokracia, mam PRAVO neist a NEVOLIT. To, ze mi to niekto vycita je jeho problem. Su dolezitejsie veci, ktore treba riesit a nie tieto nezmysly. Sexualna vychova? Nebudte smiesni, decka vedia viac, nez my sami. A ostatne veci.. Homo komunita si plati dane, takze by mala mat rovnake pravo. Hoci nesuhlasim s ich nazormi, adopciou, atd. Ale pragmaticky, maju nato narok..
Ivan Sklenár | 09-02-2015 09:19:46
Peter | 08-02-2015 11:25:25
Povinnú účasť vo voľbách a v plebiscite má zavedenú viacero krajín vo svete (25), z toho sankcionovaná neúčasť je v 11-tich z nich. A nie sú to nejaké banánové krajiny (LUX, F, jeden zo švajčiarskych kantónov,Austrália, B, ..) V Rakúsku ju zrušili až v r. 2004. Medzi krajiny s povinnou účasťou vo voľbách patrila aj 1. ČSR. Tie krajiny, kde toto nariadenie len prednedávnom zrušili majú pravidelne vysokú účasť vo voľbách (NL). Prečo asi? Najskôr preto, lebo za dlhý čas sa dostalo do povedomia to, čo tu M.Majko už dlhšie kritizuje: "Najhoršia je mlčiaca väčšina"
pre demokrat | 08-02-2015 12:47:48
Ty nepotrebujes na svoju existenciu vela ze?Aj Sulik sa svojimi par desiatkami hlasov dostal do europarlamentu a vravi niekto o neplatnosti,prehre alebo niecom podobnom?Ozaj par hlasov v eurovolbach mu dalo moznost zastupovat nas v europe!Kolko 16 percent obcanov sa zucastnilo tych volieb?A nemal 90% hlasov zo zucastnenych,ale treba to akceptovat!Tak treba akceptovat nazor 90% ludi co vyjadrili svoj nazor v referende!Ak by ucast bola povinna ,tak tu neriesime nic!Jasne vitazstvo zdraveho rozumu !Ludi trapia ekonomicke a existencne problemy a to je pricina neucasti nie len na referende ale aj vo volbach!Ti co viedli antikampan vedeli preco sa boja ucasti obcanov,lebo by ich zadupali pod ciernu zem s ich chorymi nazormi!
Registrovaný Juraj Kukla Juraj Kukla | 08-02-2015 11:44:57
Ešte jeden veľký význam referendum malo. Ľudia sa riadne vyfarbili.Vieme kto je naozaj kto. Ľudia ktorí hnali občanov na referendá, vykrikovali ako dôležité je zúčastniť sa a prejaviť svoj názor, písali o jeho potrebe dokonca knihy, zrazu vykrikujú opak, tak ako to ich mikro stranám, združeniam práve vyhovuje aby si nepohnevali ich LGBT voličov. Nečudujme sa, že tu máme znova vládu jednej strany, a závislé médiá a vládne nám jedno percento.
Peter | 08-02-2015 11:30:34
Jasne ze ludia vyjadrili svoj postoj!Ak by zo zucastnenych 90% povedalo NIE,to by bola prehra na celej ciare!Ale povedali ANO!Ani k volbam neprislo tolko ludi ako na referendum a tie sa tykaju bezprostredne vsetkych!Kazdy realne uvazujuci clovek na slovensku musel vediet ze bude neplatne referendum,ale ked z desiatich ludi devat povie ano ,tak o o niecom znaci!Ludia maju svpj nazor na rodinu,ktory vymazal jednotlivcov a ich zvratene myslenie!Jedno je iste,tady im psenka nepokvete!Ja osobne do kostola nechodim,som krsteny,birmovany,sobaseny len na urade,moje deti su krstene iba na urade,tak tieprovokacie ohladom cirkvi asi moc nepomozu!Zdravy rozum a nejake hodnoty co clovek vyznava a nikto iny nenarusi logicke myslenie!
Peter | 08-02-2015 11:25:25
Mynona,
1. povinna ucast nie je demokraticka
2. Kde beriete odvahu ze by to dopadlo inak? AKo viete kolko z 80% co nevolili su za ANO vacsina? Co ak by to dopadlo opacne.
3. Vysledok by bol realny az ak by sa zrusilo 50% kvorum ucasti. za ANO, za NIE a tym co je to jedno by boli razom jasne pocty.
uspech? | 08-02-2015 11:16:21
Keby prislo 10 ludi a 9 by dalo ANO na zaporne polozenu otazku tak by Tonko aj tak tvrdil ze to je uspech. A pritom to je len dokaz ze tieto pseudoproblemy trapia par bigotnych trtkov. Hlavne ze referendum SAS bolo povazovane za fiasko a malo vyssiu ucast ale Tonko ma svoje dobrodruzstvo a moze sa ist skryt pred tymi buzerantmi ktori uz si brusia zuby na jeho deti aby ich naucili poriadne masturbovat.
demokrat | 08-02-2015 10:57:25
A kdeže je tomáš????Asi sa ešte nespamätal zo šoku, že jeho milované referendum neprešlo a upadne do zabudnutia ako aj celá AZR.Teší ma, že u slovákov zvíťazil zdravý rozum a nie pitloviny z dielne RKC.
Mynona | 08-02-2015 10:56:50
V podstate súhlasím s článkom. Mlčiaca väčšina opäť rozhodla. Ak by totiž boli povinní sa ísť občania vyjadriť tak by sa dnes písali články iné.
Referendá sú pre Slovač nutné zlo a zatiaľ sme na pocit, že môj hlas môže niečo ovplyniť nedorástli. A súčasní politici robia všetko preto (aj nastavením parametrov pre referendum), aby to tak zostalo a aby sa ten pocit u ich voličov neprebudil. O moc by sa totiž museli začať deliť.
Toto referendum nebolo o politike ani o cirkvi hoci sa všetci na ňom priživili. A bolo toto vlastne referendum ako inštitút vôle hlasnej väčšiny občanov keď rozhodla tá mlčiaca čo zostala doma?
Dopadlo tak ako sa všeobecne vedelo a predpovedalo, že dopadne. O to viac si vážim tých, čo sa vyjadriť išli.
A záverom - včera v prázdnej referendovej miestnosti pred vhodením lístku ma prenikol zvláštny pocit. Či nerobím ja niečo nekalé, zlé, proti vôli väčšiny. Po vyjdení von na slnko ma to opustilo - nie, patríš medzi väčšinu, oni možno prídu večer keď sa zotmie.
Bude to čoraz ťažšie.
občan | 08-02-2015 10:45:58
Konečne je po tom nezmyselnom referende a teraz sa môžeme pustiť do riešenia skutočných problémov Slovenska.
Peter | 08-02-2015 10:31:09
Hej Peter, mas to trocha pomylene nie? Prislo LEN 21% z coho 90% hlasovalo ANo takze z pohladu SR je za ANO len 18,9 OPRAVNENYCH VOLICOV!
Otazky boli postavene tak, ze ANo musi prist volit, NIE ma moznosti 2, hlasovat NIE alebo neprist.

Horsie vsak je, ze k RKC sa hlasi kolko, 65% a nepomohli ani pastierske listy a podobne pre historicke dristy RKC predstavitelov.

Takze aky uspech?? A myslite ze mna ovplyvnila antikampan? Myslite ze krestan chodiaci do kostola da skor na SME nez na farara? No dajte este jednu perlu a zacnite upalovat lebo nie som heliocentrik.
Peter | 08-02-2015 10:19:58
90% a vyse zucastnenych hlasobaloANO a to je jasny dokaz co si ludia myslia!Ak by nebola nezmyselna a nedovodna antikampan proti referendu tak by sa zucastnilo ovela viac ludi!Ja som spokojny a moje ocakavania ssa splnili!Ci uz v pocte volicov alebo v nazore zucastnenych!Klasicka rodina ma prim a to je dolezite!Je to bod ktoreho sa budu drzat vsetci co by v buducnosti chceli hrat touto kartou!
vysledky | 08-02-2015 01:21:50
Takze 21% ucaste je uspech. Prave preto som sa neucastnil, aby o mne takyto bigotny tajtrlik nemohol tvrdit aj keby som hlasoval proti ako o niekom koho oni zaktivizovali.
Odisli s dlhym nosom, aj ked sa budu tvarit ako ochranili rodinu. Ved aj tak nechceli nic len zakonzervovat sucasny stav a osobne si myslim, ze to bude mat skor opacny ucinok a zacne sa hovorit o registrovanych partnerstvach. A pevne verim, ze sa aj schvalia a nielen pre homosexualne pary, ale aj pre heterosexualne pary, ktore spolu ziju aj bez toho, aby sa museli brat.
j.r.nem. | 08-02-2015 00:31:10
V niektorych mojich minulych prispevkov som pisal ,ze taketo referendum je dvojsecna zbran,a ze AZR,hra vlastne poker,z akeho dovodu to vedia len sami. A co sa stalo ,prebudili draka,to co nikto nechcel uviedli do chodu.Slovensko malo jasne definovany zakon o rodine,som zvedavy ako sa to skonci,lebo protistrana bude mat samozrejme poziadavky.A este tomu znovu rozpravaju ake bolo referendum uspesne.Vsetci sme za rodinu, vsetci sme za prava deti,ale vsetko toto sa neda vycarovat referendom,ktore stoji na takych otazkach
nehlasujuci | 08-02-2015 00:29:09
Chromik si prave zafinancoval svoju kampan a zviditelnenie z verejnych zdrojov. Este raz gratulujem vsetkym 400 tis ludom koli ktorym sme splachli kopu penazi, niekde chybat budu ale ved si ich pozicame ze?. Teraz musi do mesiaca zalozit politicku stranu kym si ho este ludia pamataju. Kto sa stavi kedy to bude?
Peter | 07-02-2015 22:57:13
Chromik sa uz vyjadril pre novinarov konretne takto

„Ďakujem všetkým dobrovoľníkom. Tešíme sa, aké sme mohli spolu zažiť dobrodružstvo. Je to niečo úžasné,“

Tak ked si si to uzil za 6 Mega, mozes ich zacat splacat. Najskor mne moje 2 evri
daniel | 07-02-2015 22:55:16
To referendum bolo úmyselne celé naopak! Teda tie otázky boli obrátene! Zástancovia homolobby mali hlasovať "áno",že súhlasia s buzíkmi atď. Len potom by sme videli tú účasť! Takmer nula !
Poliačik odhaduje 30% | 07-02-2015 22:35:54
6 mil.išlo hore komínom ,dobrú noc
Peter | 07-02-2015 22:29:34
V tomto pripade by si referendum zarobilo samo na seba.
tomáš | 07-02-2015 22:19:17
občan svojou neúčasťou ste neušetrili štátnej pokladnici vôbec nič (ani tých 1,2eura), čiže ste pokojne mohli ísť k referendu. Vo svojich plytkých útokoch takisto opomínate, že za posledných päť rokov stálo financovanie ideológie rodovej rovnosti daňových poplatníkov viac ako 6 miliónov eur, pričom verejnosť o takto vynakladaných prostriedkoch nie je vôbec informovaná.
obcan | 07-02-2015 22:04:13
Referendum skončené, 6 mil. spláchnutých, dúfam, že cirkevníci a KBS majú dušu na mieste.Osobne sa však teším na petíciu o Odluke cirkvi od štátu.Hlasujem za.Už dávno mala byť.
Emana | 07-02-2015 20:06:41
Na referende som sa zucastnila. Peter Petras nemusel ist volit, lebo toto nie ja o volbach. Dištancuju sa aj taki, ktorí vôbec nevedia o čo ide.
Nezaznamenala som ani nejake škriepky, hádky počas tohto obdobia, ako tu bolo prezentovane, boli to iba nazory pre a proti.
Ja osobne citim demokraciu, lebo sa môžem slobodne rozhodnut. Nedavno mi isty prispievateľ napisal ,že som nejaka babka demokratka atd...
Isteže som babka, som na to patricne hrdá.Nikdy nezabudnem na r.1975, ked som ignorovala volby do UVKSS, prisli pre mna osobne dvaja páni a MUSELA som ist DOBROVOLNE volit.
Preto sa zucastnujem volieb, referenda, lebo sa môžem slobodne rozhodnuť.
Stano | 07-02-2015 19:11:45
pre:Riesme skutocne dolezite otazky | 07-02-2015 15:06:23 TO SA TU NESTANE ANI NEMôžE,ako by okrádali občanov?
seredan | 07-02-2015 17:58:02
tomáš 07-02-2015 12:59:17 ty si riadne mimo z tej tzv. demokracie. Ale neberiem ti to, zjavne si jeden z tych, ktory sa nechaju ovplivnit mediami a nazormi figurok, co sa vydavaju za prezidentov, politikov a podobnu skorumpovanu chamrad. Ak si myslis ze na Slovensku panuje demokracia, radim ti ist trochu do ulic a vsimnut si ako tu vsetko funguje. A ak nie si uplne zaslepeny tak to zbadas. A ak si jeden z tych, co si mysli ze najdemokratickejsia krajina na svete je Amerika, tak mi je ta uprimne luto. Vela ludi velebi ameriku ako vzor demokracie a pritom je to jedno spinave, lobisticke zoskupenie, ktoremu ide len a len o peniaze. Ale to som odbocil od temy. Co sa jedna referenda je uplne zbytocne a nepodstatne. Je to JEDNA VELKA FRASKA.
Diana | 07-02-2015 17:56:37
áno, pán Majko napísal ste to dobre, súhlasím s Vami vo všetkých bodoch
Riesme skutocne dolezite otazky | 07-02-2015 15:06:23
Ucast na tomto referende bude biedna.vacsina slovakov ma uplne ine problemy v mnohych pripadoch doslova existencne ako riesit tuto frasku co nam vytvorili media a lobisti.Co takto zorganizovat referendum o skutocne dolezitych otazkach ako napr.zakaz vsetkych nebankoviek,uzernickych pracovnych agentur,minimalnu mzdu aspon na urovni povolice mesacneho zarobku zapadnch krajin a pod.Myslim si ze pri takto zavaznych otazkach by sa slovaci konecne zobudili a masovo prisli k referendu.A potom by bolo velmi zaujima sledovat vykrucanie politikov keby si 1 000 000 slovakov (mozno by ich bolo aj viac) zvolilo v zakonnom a legitimnom referende napr. tie vyssie platy.Vtedy by tu nastala ta prava komedia :-)
som za každé referendum | 07-02-2015 14:51:19
Pán Majko! Výborný názor. Iba škoda, že ste ho prezentovali až v hodine dvanástej/ 06. 02. 2015 o 23:29:22 /.
pred chvíľou som si prečítal | 07-02-2015 14:33:37
vyjadrenie Petra Petrasa z Rainerovej chaty:"voliť nepôjdem z princípu,lebo ochrana rodiny je u nás vyriešená zákonom a referendum považujem za zbytočné.6 miliónov eur by bolo rozumnejšie využiť na obnovu Tatier."
P.S.Pána Petrasa si vážim a súhlasím s ním.Určite ho nepovažujem za alibistu.
pre daniel | 07-02-2015 13:48:15
Ja som sa ukazal teraz(neviem teda cim),ale Ty sa ukazujes stale.Precitaj si co stale vypisujes.
tomáš | 07-02-2015 13:39:48
toto stojí za vypočutie, a nielen mladšími ročníkmi

https://www.youtube.com/watch?v=ksX4BNrhluE

odporúčam poriadne zbystriť v čase od cca 1:10 do 1:55

Chalani rešpekt!
daniel | 07-02-2015 13:18:37
Teraz si sa ukázal ty "pre daniel" !!!
mickoro | 07-02-2015 13:18:28
Aj ja mám odhlasované, už len kvôli tej obrovskej antikampani zo strany mainstreamových médií som išiel zahlasovať 3x ÁNO.
pre daniel | 07-02-2015 13:05:14
Len tak pre zaujimavost Ty mozes akurat tak cuchat,kde som sa ja vy......al!
tomáš | 07-02-2015 12:59:17
Seredan ak chcete naďalej šíriť takéto zjednodušujúce videnia sveta, tak v prvom rade napíšte, čo vlastne mienite, keď používate to jednoduché slovo "demokracia" (ja poznám xy konkurujúcich si teórií či modelov demokracie) a za druhé napíšte nám, ako by sme mali lepším spôsobom spravovať veci verejné. To, že sa zo slova demokracia stal púhy mechanicky používaný slogan na všeličo, bez toho, aby sme vedeli, čo naozaj obnáša, je bohužiaľ skutočnosť. Nikto nemôže za to, že ste mali od "demokracie" chybné očakávania. Demokracia nie je dokonalý systém, ani nikdy nebol. Je iba nedokonalý prostriedok, systém procedúr a inštitúcií. A to, že politika je u vás svinstvo, považujem za nebezpečný kultúrny zlozvyk. Tieto vaše znechutené názory sú presne to, čo demokracii škodí najviac.
daniel | 07-02-2015 12:58:10
Horšie by bolo keby som tu napísal kto a ako hlasoval,ale nič také som tu nenapísal. "pre danie" si schopný absorbovať tak veľké množstvo informácií,ktoré som tu uviedol?
daniel | 07-02-2015 12:48:10
pre "pre daniel" Rozumným vysvetľovať nič nemusím ! A ty si na tom s rozumom dosť biedne keď si nevieš dať ani pseudonym! Miloš nie je zabrzdený ako ty a určite aj sám napíše či bol hlasovať alebo nie. Je mi ťa ľúto !
obcan | 07-02-2015 12:46:12
Som proti aktivitám Aliancia za "rodinu",, preto sa nezúčastním referenda.
Lubo | 07-02-2015 12:42:49
Tomas, verim v boha, ale aj v to ze nam dal rozum, slobodnu volu preto, aby sme sa vedeli rozhodnut sami, to ze ty mi napises ze ked nejdem volit, idem proti bohu, je demagogia a prejav fanatizmu. Pekny den prajem
pre daniel | 07-02-2015 12:41:17
Chlape tebe uz nacisto sibe,co Ty tu odhalujes,kto bol volit,alebo nie.Co ta do toho a co si to hlavne dovolujes.
sereedan | 07-02-2015 12:29:35
cele referendum je len jedna velka, nafuknuta fraska, ktora nic nevyriesi. Slovaci su taky tupy, ze teraz sa skriepia kvoli nezmyslu, ktory politici, rozne aliancie a skazena cirkev nafukli. Politici sikovne odputali pozornost od problemov, ktore tu na Slovensku mame a to korupcia, nefunkcne sudy, zdravotnictvo, nezamestnanost, male platy.... Ako skonci referendum je uplne jedno, politici si aj tak odhlasuju to co budu oni chciet. Vobec sa nemusia drzat vysledku referenda.Tak si to konecne uvedomte. Na Slovensku ziadna demokracia nie je. A nie len tuna, ale nikde na svete, pretoze demokracia neexistuje. Za kazdou tzv. demokraciou stoja lobisti a velke korporacie.
daniel | 07-02-2015 11:59:18
Sorry !
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 07-02-2015 11:48:31
daniel | 07-02-2015 11:43:31 | - dnes som hlasovat este nebol a pisem ako o volbach, tak referende.
daniel | 07-02-2015 11:43:31
Miloš vidím že si hlasovať ešte nebol! Žiadne obálky sa dnes nepoužívajú. Hneváš sa že som ťa odhalil?
tomáš | 07-02-2015 11:41:41
referendum v tejto veci je demokratické, ÚS odobrené a teda plne legitímne. Kto si potrebuje stále hľadať dôvody prečo nie, je obyčajný alibista a nie zodpovedný občan. V šenkoch sa ťažko niečo niekam pohne.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 07-02-2015 11:33:32
Vobec nie je pravdou, ze su iba moznosti:

- 3 x ANO
- 3 x NIE
- kombinacia ANO a NIE
- ignorovat referendum

Ono totiz mozete sa refernda aj zucastnit a napr.:

- znehodnotit listok preskrtnutim, nakreslenim smajlika a pod
- zobrat listok so sebou a vhodit prazdnu obalku - nasledne si s nim doma trebar aj vytriet zadok

Z mojho pohladu je to o naplneni nevyhnutneho kvora potrebneho na to, aby bolo referendum platne.
To povazujem za dolezite.

Preco?

Lebo nikdy otazky nesadnu vsetkym obcanom. Nikdy a ziadne!
Ked dnes budem ignorovat referendum o veciach dolezitych pre "nejakych" 400 000 ludi, oni nasledne mozu ignorovat referendum pre "inych" 400 000 ludi o uplne inych dolezitych veciach.

A dopadneme tak, ze sa zameriame na ignorovanie toho, s cim nesuhlasime a neposunieme sa vo vyvoji demokracie dopredu nikdy.

Stale budeme egoisticky hajit iba ten svoj nazor a to nepovazujem za spravne.

Nemusim problemu rozumiet, byt na jednej ci druhej strane, no urobim vsetko preto, aby ti, ktori rozumeju mali sancu rozhodnut.
pre Tomas | 07-02-2015 11:11:47
Vy ste este horsi pripad,ako som si myslel!
tomáš | 07-02-2015 11:07:19
Lubo to čo riešite je presne predmetom slávnej Pascalovej (slávny matematik, fyzik) stávky, ktorá stavia všetkých ateistov, agnostikov a "brightov" pred nevyhnuteľnú voľbu. Buď v Boha veríte, alebo neveríte. Musíte sa však rozhodnúť, pretože vás k tomu núti približujúca sa smrť. Príde deň keď už nebude žiadne zajtra. Rozhodnutiu sa preto nemožno vyhnúť a ide doslova o otázku života a smrti. Zdržať sa hlasovania nemožno. Lebo aj ODMIETNUTIE VOLIŤ je tiež voľbou - voľbou proti Bohu. Musíte svojou voľbou zvážiť, čo získate a čo stratíte. Mimochodom autorom slov "kto nie je so mnou, je proti mne" je sám Kristus (Mt,12,30) a vôbec to nie je v rozpore s "miluj blížneho svojho". Autorom oboch je tá istá osoba. Prajem múdre rozhodnutie.
daniel | 07-02-2015 11:04:40
Odhlasoval som. Pekne som sa prešiel a ani to nebolelo. Už budem spokojne spávať!
statistika | 07-02-2015 10:53:21
Dodatok.6000000 mil.eur deleno 90 detskych domovov!Mali by zrejme po tych najvacsich starostiach.
statistika | 07-02-2015 10:48:28
Je mi jedno,ako referendum skonci,dovote mi len taky maly postreh.Vychadzam pritom z prispevkov a clankov,ktore sa ohladne referenda na tomto forum objavili.1.kategoria,ktora bola za referendum su ludia,ktori to myslia skutocne a chcu sa aj cestne zachovat.To je v poradku.2.kategoria,ludia,ktori si myslia,ze ked chodia pravidelne do kostola su moralni,a preto mozu urcovat moralku inym,pritom sa nestitia klamat,zavadzat,a zastrasovat,nie su schopni akcentovat iny nazor.3.kategoria su ludia a nie je ich malo,je jim srdecne jedno o co v referendu ide,to su rasisti ,ludia ktori nenavidia homo,vlastne niekedy nevedia ani preco.Jedno je iste,nic sa nezmeniNa Slovensku je asi 90.detskych domovov.6 000000
seredan | 07-02-2015 10:43:39
Dnes referendum o zakladoch rodiny, zajtra NATO a pak prie na rad Kiska ktoreho ludia pozenu na sibenicku ;)
Lubo | 07-02-2015 10:27:30
Ja len nechapem ze krestania a bojovnici za rodinu odsudzuju nielen homosexualov, ale aj tych co sa rozhodli ci uz neist alebo hlasovat nie...proste ked nejdete s nami idete proti nam a to je teda v rozpore s miluj svojho blizneho ;)
tomáš | 07-02-2015 10:23:28
každý si môže vybrať nejaký rozumný dôvod prečo k referendu ísť, nech sa páči, možno to niekomu pomôže:

http://referendum.alianciazarodinu.sk/preco-sa-osobnosti-zucastnia-referenda/?gclid=CMWTzufqzcMCFQoKwwodaX8AqQ
Registrovaný Juraj Kukla Juraj Kukla | 07-02-2015 10:21:49
Riešiť svoj názor za tohoto stavu práva v tommto štáte resp. bezprávia a vlády jednej strany, neúčasťou ignorovaním referenda, je podľa mňa veľmi zlý krok. Tak isto hovoriť o referende, aká je to hlúposť,ako je protiútavné, proti ľudským právam, keď bolo legálne preverené a vyhlásené, môže len nerozumný človek. Rozumný ide a hlasuje podľa seba, jahlasujem za. - to je môj názor na vec.
Peter | 07-02-2015 10:18:52
Nemyslim si ze neucastou je referendum zdehonestovane na uroven, ze nemame inu zbran proti politikom. U mna je dolezite to, o com v referende ide. Ak by tam doplnili otazku ci odluka RKC od statu, je tam cela moja rodina v tej chvili a ostatne otazky ignorujem.

co ma ale serie a malo aj vas
Skutocne referendum by malo mat pravomoc sa postavit aj proti ustave, prezidentovi a celej statnej moci, co u nas nie je mozne. U nas nie je mozne hlasovat v referende o ustave ci ustavnym zakonom. Toto co prebieha tento vikend je na vysmech a skoda 6 mega EUR.
je tzv."hlasovanie nohami"naozaj ignoráciou referenda? | 07-02-2015 10:17:41
Myslím si že určite nie.Náš ústavný systém neukladá občanom povinnosť zúčastniť sa referenda.Odporcovia neúčasti na referende väčšinou tvrdia,že predsa každý môže odpovedať na referendové otázky áno,alebo nie.Avšak čo má urobiť občan,ktorý sa domnieva,že už samotné otázky kladené v referende sú v rozpore s demokratickými zásadami,so slobodami a právami zakotvenými v našom platnom právnom systéme?Silno mi to pripomína "urban legend"o obžalovanom na súde,ktorého sudca stále napomínal aby odpovedal jednoznačne iba áno-nie.Obžalovaný sa nahneval a povedal:pán sudca nemôžem iba odovedať áno-nie,pretože nesúhlasím s Vašimi otázkami,to sa vždy nedá.A sudca povedal,tak mi dajte nejakú otázku a uvidíte,že odpoviem jednoznačne áno alebo nie.Nato sa obžalovaný spýtal:"Pán sudca,bijete svoju manželku veľmi často?"Sudca sa zamyslel a NEODPOVEDAL!
Takže rezultát:referenda sa nezúčastním,lebo nesúhlasím so samotnými referendovými otázkami.
Včere som v rádiu počul jeden veľmi dobrý príklad k tomu aká nezmyselná je napr. jedna z otázok:Matka žije sama a vychováva deti.Pravidelne chodí s deťmi k sestre,ktorá sa o ne často stará,deti majú sestru radi a často sú aj u nej.Sestra žije v registrovanom partnerstve s partnerkou.Jedného dňa matka detí pri tragickej nehode zomrie a je len prirodzené,že o deti sa chce postarať ich najbližšia žijúca osoba ktorú poznajú,t.j.sestra ich matky.Ale ak by referendum prešlo,deti by si NESMELA ADOPTOVAŤ!!! a podľa Aliancie za rodinu by mali radšej skončiť v sirotinci!
Takže už chápete prečo sa niektorí ľudia nezúčastnia referenda z PRINCÍPU?!
Lubo | 07-02-2015 09:53:24
V referende su tri moznosti, ano, nie a nezucastnit sa. Je na kazdeho slobodnom rozhodnuti aku moznost si vyberie ...
Peter | 07-02-2015 09:53:13
Moj nazor sa netyka len dnesneho referenda, su tie ktore som v minulosti ignoroval a tie na ktorych som sa aktivne zucastnil.
Vy ANOckari neviem preco vztahujete moj prispevok hned len proti Vasmu referendu. Ja som nepredpovedal ze sa vacsina nezucastni, ale ked sa vacsina nezucastni k nazoru ze o znemozni hlasovat vacsine.
seredan | 07-02-2015 09:33:10
Odhlasovane ;) a na moje prekvapenie dost mladych ludi chodi hlasovat. Ze by SME a podobne media zas dostali na frnak ;)?
daniel | 07-02-2015 09:31:32
anonym vo všetkom s tebou súhlasím. Bol by som rád keby bola účasť vysoká,ale ako poznám slovákov... Poniektorým sa nechce,iným je zima. V rodine mám polovicu chorých s horúčkami,ktorí pôvodne chceli ísť... bude to ťažké,ale pevne verím !
anonym | 07-02-2015 09:27:07
Peter ty musíš byť vizionár, keď si dovolíš napísať, že väčšina sa rozhodla referendum ignorovať. Ak píšeš o dnešnom referende, tak ešte neskončilo. To len pre tvoju informáciu.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 07-02-2015 08:52:42
Peter | 07-02-2015 08:36:39 | - referendum je volba.

Tam, kde k k volbam ci referendu nepride vacsina ludi, vzdy rozhodne ta druha cast - takze mlciaca vacsina.

Co sa tyka rozhodnutia niektorych ludi referenda ci volieb sa nezucastnit, je to ich rozhodnutie a akceptujem ho.

To, ze tym znemoznili rozhodovat vacsine je faktom, nie nazorom.
Peter | 07-02-2015 08:36:39
Pan Majko, miesate referendum s volbami. Na volby chodim, lebo nemam inak ako ovplyvnit vysledok a nakoniec staci ked 20% hlasujucich da jednostrannu moc do ruky niekomu.
Referendum je nieco ineho, vyjadrenim nazoru sa nezuscastnit nesuhlasim s nim ako takym ci jedna alebo druha strana. Na zaklade akeho vzorca si dovolite tvrdit, ze neucastou nedovolim vacsine rozhodnut? Vacsina sa rozhodla referendum ignorovat, takze ako demokrat toto akceptujte.
Z ostatnym suhlasim ale len v pripade volieb, tam je cim vacsia ucast dolezita pre rovnomerne rozdelenie moci.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign