Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Neoznacenych korculiarov na cestach pribuda hlavne podvecer

Miloš MajkoDátum09. 04. 2009 20:54:22TémaBezpečné mesto

Reflexne vesty a bezpecnostne reflexne prvky sa pomaly ale isto stavaju sucastou nasich preponenych ciest. So cenovo prijatelne a mozu zachranit zivot. Prave preto nechapem, ako sa partie mladych dievcat mozu vybrat uz navecer za znizenej viditelnosti na hlavne cesty na korculiach bez akehokolvek reflexneho oznacenia, ba niekedy dokonca v tmavom obleceni. Pri korculiarskych pohyboch vybocujuc aj meter a pol od okraja cesty, teda do jazdnej drahy vodicom, vazne riskuju svoj zivot a vodicovu slobodu. Stoji to za to?


Fotogaléria k článku:





Zobraziť všetky fotografie
 Ospravedlnte kvalitu fotografii - sero a znizena viditelnost bez pouzitia blesku lepsie spravit neumoznili.
Popis: Ospravedlnte kvalitu fotografii - sero a znizena viditelnost bez pouzitia blesku lepsie spravit neumoznili.

Skryť všetky fotografie

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
›REGISTROVANÍ MENOM‹
registrovaní nickom
všetci
tt | 12-04-2009 22:24:54
uz tolko poslancov slubovalo vyasfaltovanie hrazde a stale nic.je to dost smutne.ani sa necudujem ze sa korculuju hoci kde na cestach navyber tu moc toho nie je.ten kusok hradze nie je nic moc sam so to vyskusal katastrofa!sami drogista,fetak,vselijake pobehlice,nasa pekna mensina a ich spravanie asi nemusim komentovat k tomu oplaseny stvorkolkari(cest vynimkam)dalej radsej nebudem komentovat.
Ľubomír Veselický | 12-04-2009 20:56:00
hombre! Odchádzate od témy, ale nič to. Ak máte na mysli pána MUDr. Plézela, tak ten bol v parlamente VUC, ale už nie je. Ako bol v tom čase účinný, to je otázka pre neho. Presnejšie bola. Kladiete ju s niekoľkoročným oneskorením a navyše mne a nie jemu. Nešpekulujem, čo ste tým sledovali. Iba konštatujem, že ste nič nedosiahli. Predstavy, že zmenu možno dosiahnuť zvolením slušných a schopných ľudí do verejných funkcií nie sú naivné. Jan Werich povedal : "Boj s ľudskou hlúposťou nie je možné vyhrať. Je ale potrebné s ňou stále bojovať." S ľahostajnosťou je to podobné. Ľudská prirodzenosť je taká, že kým nám je ako tak dobre, tak na veci verejné hádžeme bobky. Zobudíme sa, až keď nám potečie do topánok. Alebo ani vtedy nie. Základnú otázku položil pán Tibor Nešťák. Kto zo schopných Seredčanov by bol ochotný kandidovať? Odpoveď na ňu nie je až taká zložitá. Musíme ich nájsť. Každý niekoho pozná. Nepochybujem o to, že v našom meste žije dosť skúsených a schopných ľudí. Moja predstava je takáto. V mestskom parlamente máme zastúpené politické strany. V prvom kroku by každá z nich mala rokovať so svojou krajskou centrálou o počte kandidátov. Ak to neurobia, tak nestoja za nič. V druhom by sa tieto politické strany mali dohodnúť na výbere svojich nominantov. V treťom kroku by mala byť prostredníctvom zhromaždení občanov robená kampaň za zvolenie dohodnutých kandidátov. Pred mesiacom som oslovil poslancov Smeru a KDH, aby sme sa k tomuto problému stretli na neoficiálnom stretnutí poslancov. Zatiaľ sa žiaľ nič neudialo. A ak to takto pôjde ďalej, tak nám voliči okresu Galanta zvolia znovu niekoho z Galanty, Jelky a okolitých obcí, ale nikoho zo Serede. Či sa nám to páči, alebo nie, toto je politická práca a takto sa politika robí. Dnes nie je dôležité počítať na prstoch skutky bývalého poslanca VUC. Dnes je potrebné hľadať a pripravovať svojich kadidátov do zastupiteľstva VUC.
Peter Klokner | 12-04-2009 18:30:42
Čo tu riešite ? Bol porušený zákon a keby neboli policajti leniví udeľovať pokuty, o mesiac by sa to roznieslo a možno by sme nemuseli riešiť v lete smrťák. Týmto salámistickým tolerovaním sa ho možno dočkáme a to potom bude aj tu lamentácie nad zodpovednosťou rodičou, výchovou a podobne. Toto je názorná ukážka, ako sa u nás defekuje na právne normy všeobecne. A hlavne odmalička.
anonym | 12-04-2009 12:35:53
Akykolvek bude zakon je k nicomu ak nebudu podmienky.To sa tyka nielen korculiarov ale aj stvorkoliek.Ak bude nieco zaujimavejsie ako cesta kde sa stretne kazdy,tak pojdu inam.Co sa tyka korculiarov je to este horsie,lebo po terenoch pojdu tazko.A nechapem preco by sa mala asfaltovat hradza smerom na Surovce.Ved to nema logiku.Smerom na Kaskady to uz je z dost velkej casti hotove,je to urcite zaujimavejsia a zrejme aj dlhsia trasa ako opacnym smerom.Kazdopadne je tam aspon priehrada,na Surovce akurat lesik a nekonecne polia.
hombre | 11-04-2009 23:02:04
Pán Veselický, ak sa nemýlim, tak za Sereď je v parlamente za VÚC jeden poslanec ktorý (aj spolu s Vami)derie nohavice na poslaneckých kreslách (aj v Seredi). A keby ste mal na jednej ruke čo i len pol prsta, by Vám ešte vystávalo, aby ste mohol vymenovať, čo pre Sereď hmatateľne urobil (azda okrem seba). Naivná viera občanov v zmenu sa čoraz zretelnejšie prejavuje v účasti pri voľbách... Ale uznávam, aspom diskutovať (niekedy aj o ničom) je viac ako nulový záujem o veci verejné.
Tibor Nešťák | 11-04-2009 21:02:25
Citam tu dve tuposti: 1. Asfalt na hradzi urcite co to s problemom korculiarov na cestach vyriesi, 2. nabadat ludi neist volit je nemieste!!! Suhlas s LV ale...som zvedavy, kolko schopnych (ale skutocne schopnych - potentnych) Seredcanov bude ochotnych kandidovat...
zodpovednosť | 11-04-2009 20:41:05
Hombre,.... pozri si §2 ods.2 písm.f) a následne §52 až §54 zákona č.8/2009 Z.z. o cestnej premávke a zistíš , že o korčuliaroch je v ňom písané viac , ako len samotné dva riadky. Lenže ani ten najlepší zákon bez pravidelnej kontroly zo strany kompetentných orgánov, v tomto prípade štátnej polície, nič nevyrieši.
Ľubomír Veselický | 11-04-2009 19:02:42
hombre! Radíte aby iní pískali a ignorovali voľby do VUC. Je to zlá rada. Reálna cesta na získavanie prostriedkov z VUC je dostať do krajského parlamentu čo najviac Seredčanov.
hombre | 11-04-2009 17:17:35
Problém korčuliarov je takpovediac celoslovenský. Nedávno vydaná novela či dokonca zákon o premávke na cestných komunikáciách im nevenuje ani dva riadky. Pritom tento fenomén s nástupom pekného počasia je naozaj vážny. Žiadny asfaltový chodník ho nevyrieši, pokiaľ nebudú prísne stanovené pravidlá aj pre korčuliarov. Či už zákazom pohybovať sa po ceste alebo aspom presným stanovením pravidiel ich vstupu na cestu. A čo sa týka vybudovania cykloturistickej trasy na hrádzi, tak som osobne podnikol určité kroky aj na VÚC, naivne si mysliac, že podpredseda je dosť vysoká funkcia. Tí ľudia sú predovšetkým úradníci a majú šľachtené spôsoby, ako sa Vás zbaviť. Veď onedlho budú aj voľby do krajských samospráv a určite niektorí z terajších poberateľov renty prídu aj do Seredi sľubovať. Tak nezabudnite a spočítajte im to hoci aj verejným piskotom a odignorovaním volieb.
Ľubomír Veselický | 10-04-2009 19:43:13
an! Aby sme boli v obraze. Poslanci môžu iba prijať uznesenie. Problém je v tom, že uznesením nemožno primátora zaviazať niečo konať. Voči primátorovi možno prijať iba odporúčacie uznesenie. Pána primátora to stále ťahá k Šúrovciam. Prečo? Na to sa ho spýtajte sám! Nám sa skôr páči predstava prepojenia Sereď - Kaskády. A keď už reagujem, tak niečo aj pre anonyma. Kosa-kosy. Nič proti anglickým výrazom, ale vzory pre skloňovanie podstatných mien sme mali tuším v piatej triede.
anonym | 10-04-2009 13:35:13
Sorry za offtopic, ale ked ste tu spomenuli sportove aktivity v seredi, tak ma napadlo... Mohli by sa do campingu umiestnit funkne kose? Myslim take, ktore by boli pri ihrisku...
an | 10-04-2009 12:58:16
hm netreba byt nakloneny treba konat p Veselicky
Tibor Nešťák | 10-04-2009 09:41:45
VOX POPULI ma silu v kazdej dem. spolocnosti. A aby sme neskoncili takto *headbang* , nebolo by odveci zorganizovat jednodnovy inline happening na Kaskadach (sutaze pre deti, inline casovka pre starsich a dalsie spievodne akcie - v tom som schopny sa silne angazovat) a popri tom zbierat podpisy, urobit anketu, prip. nejaky relevantny vystup o nazore prave aktivnych ludi, pre kt. by novy asfalt na hradzi sprijemnil zivot. Uff uz je vela hodin, taham do tych Piestan na hradzu ;-)
Ľubomír Veselický | 10-04-2009 08:41:33
Pán Nešťák! S tou drvivou väčšinou máte absolútne pravdu. Vyasfaltovaná hrádza smerom na Šúrovce pôjde takpovediac odnikiaľ nikam. Smerom na Váhovce by vznikol sedem kilometrový úsek na ktorom je dnes už významné stredisko cestovného ruchu. K spojeniu tejto časti hrádze so Sereďou prispieva iniciatíva pána Ing. Martina Tomčányiho. Myšlienke sú naklonení viacerí poslanci MsZ. Myslím si, že veci by veľmi pomohol aj tlak verejnej mienky. Napríklad uverejňovaním konkrétnej požiadavky na stránkach Seredských noviniek.
anonym | 10-04-2009 00:07:49
A mimochodom korculiar by mal ist po lavej strane:) a jednoznacne oznaceny (hlavne vo vlastnom zaujme)
Tibor Nešťák | 09-04-2009 23:30:49
Pripájam sa k drvivej nevypocutej vacsine za doriesenie davno a kvalitne spracovaneho navrhu na prepojenie seredskej hradze po Kaskady. Sered sa pomaly, ale isto stava tym co bola v minulosti - internacnym taborom - chodime sa sem len najest a vyspat. Moznosti a aktivit pre rekreacny sport je minimum. Dufam, ze rokovania o dolnostredskovahovskom useku sa posunu a mesto si uvedomi, ze trasu budu vyuzivat najma jeho obcania. Verim, ale ze fantasmagoricky navrh vyasfaltovania hradze smerom na Surovce je uz v polcase rozpadu. Zajtra idem korculovat s rodinou do Piestan.
Marek Tóth | 09-04-2009 23:03:47
Prikláňam sa k názoru, že mesto zaspalo na vavrínoch v riešení otázky. I keď sa už čosi črtá, ale postupuje to extrémne pomaly a zdĺhavo ...
Ľubomír Veselický | 09-04-2009 21:04:58
Kdesi som počul, že lepšie ležať pod vodičom ako pod autom. Ale teraz vážne. Je iba otázkou času, kedy nejaký mladý človek zaplatí vysokú cenu za korčuľovanie po cestách. Preto považujem za veľmi naliehavé a potrebné urobiť pár kilometrov asfaltového povrchu hrádze, kde môžu bŕkať s chrústami opreteky.

Pre pridávanie komentárov k článkom sa prihláste. Ak nemáte prihlasovacie meno a heslo, zaregistrujte sa tu.

Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign