Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

"nenechám sa zatiahnuť do týchto špinavých hier" - Jaroslav Čomaj k Sviečkovej manifestácii

200

Znovu je tu výročie Sviečkovej manifestácie, ktorá je považovaná za významný otvorený protest Slovákov voči komunistickému režimu. A znovu je tu široká diskusia na tému riadiaceho dôstojníka  ŠTB, ktorého meno je zhodné s menom riaditeľa  jednej zo ZŠ  v Seredi.

Dlhodobo tvrdím, že Slovensko sa adekvátne nevysporiadalo so svojou minulosťou z pred roka  1989 - dnes je štvrť storočie od tejto doby, internet priniesol veľa informácií dovtedy len veľmi ťažko zistiteľných a ľudia sa už vedia oveľa lepšie v nich orientovať. Je to správne a aj to by malo byť dôvodom na objasnenie vecí, ktoré nie sú každému známe a to hlavne tam, kde je história citlivo spojená so súčasnosťou.

Neprináleží nám robiť závery, tobož súdy vo veciach, o ktorých máme stále nedostatok informácií. Preto sme sa v tejto veci rozhodli požiadať riaditeľa ZŠ pána Čomaja o zaujatie stanoviska. Poštu uverejňujeme kompletnú a bez úprav:

reporter24 reporter24@reporter24.sk
12:46 (pred 3 hodinami)
 
Dobry den pan Comaj,

uz po niekolko rokov  hlavne pri vyroci  Svieckovej  manifestacie  prebieha na  SOL ziva diskusia  na temu osoby  riadiaceho dostojnika  STB, ktorym ste podla informacii medii i diskutujucich mali by Vy.

V sucasnoti sa objavuju prispevky:
Ak je to pravda tak z moralneho hladiska tam nema p. Čomaj co robit a je jedno ci ako riaditel alebo ako ucitel ci trener,toto je vizitka vedenia mesta a poslancov. Je to hnus.
Mozno je otazne ci je aj hospodarnost skoly pod jeho vedenim az v takom poriadku ako sa to prezentuje.
Mozno na uvod sa treba pozriet napriklad na najomne za prenajate priestory garaze na pneuservis. Ci to nahodou nieje polovica na zmluvu a polovica niekomu keš .

alebo:
Som toho názoru že príslušník ŠTB nemal mať právo po roku 1989 byť štátnym zamestnancom alebo kandidátom na verejnú funkciu pre štát. Viete si predstaviť že by v Nemecku 15 rokov po vojne bol riaditeľom školy veliteľ zásahovej jednotky Gestapa?

pripadne:
Som presvedčený ,že presne vedia ,čo za riaditeľa tam majú. Podľa nich je asi najlepší ,lebo ako povedali naši poslanci- mestský ,má tam poriadok. Vieme ,že on používa svoje praktiky z predchádzajúceho obdobia. kamerový systém na škole - protizákonne umiestnený ,je tam stále aj keď zákon o Ochrane osobných údajov platí niekoľko mesiacov. Treba sa spýtať na to priamo primátora a samozrejme aj pána riaditeľa ,čo to má za minulosť. PS do takej funkcii ,ako bol p.Čomaj v štb sa nastupovalo DOBROVOĽNE !!!

Mame zato, ze Vy ako riaditel ZS by ste mali zaujat  stanovisko k predmetnej veci verejne a vysvetlit ako ulohu svojej osoby  (ak sa nejedna o zhodu mien) pri predmetnej Svieckovej manifestacii, tak dalsie obvinenia, ktorymi diskutujuci  Vasu osobu atakuju.

Zastavate riadiacu funkciu v skole, ktoru navstevuju stovky deti obcanov mesta a myslim si, ze pochybnosti rodicov o jej vedeni je nevyhnutné  bud potvrdit, alebo vyvratit.

Pan Comaj,
radi Vam ponukame moznost  obyvatelom mesta a citatelom zaujat stanovisko ako pred kamerou, tak pisomnou formou.

Dakujeme.

Za  SOL. Milos Majko

Odpoveď Jaroslava Čomaja:

PaedDr. Jaroslav Čomaj - Riaditeľ" prostredníctvom domény reporter24.sk

14:03 (pred 2 hodinami)
komu: reporter24
Vážený pán Majko,

ďakujem Vám za Vašu ponuku vyjadriť sa, ale priznám sa, že necítim žiadnu potrebu vyjadrovať sa k žlčovitým výplodom jedného, či dvoch ľudí (nakoniec Vy to dobre viete podľa IP adries). V súčasnej dobe je dosť špiny v médiách aj pri prebiehajúcej prezidentskej kampani a zdá sa, že niektorí ľudia sa v takýchto veciach priam vyžívajú. Nie je naozaj moja šálka kávy. Mám radšej normálnu prácu a nenechám sa zatiahnuť do týchto špinavých hier. Ak by mal ktorýkoľvek z rodičov "pochybnosti o vedení školy" tak ako píšete, môže ma kedykoľvek navštíviť, tak ako to rodičia bežne robia.

S pozdravom

J.Čomaj

Osobne považujem šancu vysvetliť občanom minulosť a uzatvoriť tému trvale vyjadrením pána Čomaja za zbytočne premrhanú.

SOL nemá záujem na živení témy každým rokom, no občania nepochybne nezabúdajú. Myslím si, že skôr či neskôr bude táto téma diskutujúcimi  otvorená znovu  a sama sa neuzatvorí nikdy.

V prípade diskusie prosíme diskutujúcich o rešpektovanie  etických princípov  a základov slušnosti.

 

 


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
anonym | 10-02-2017 19:32:50
Klasika.
káder | 10-02-2017 12:57:16
presli takmer dalsie dva roky a my stale cakame na ucelene materialy
gulak | 25-03-2015 17:21:11
Od tých,čo volili Fica...
seredan | 25-03-2015 17:13:08
gulak | 25-03-2015 16:38:34
a od koho dostali v novembri min. roku toľko hlasov že sú tam, kde sú??
gulak | 25-03-2015 16:38:34
Z morálneho hladiska z terajších mestských poslancov asi 90 percent tam nemá,čo robiť...
pre káder | 25-03-2015 14:45:01
ono sa to zdá celkom jednoduché ale celé vedenie mesta to vie kto je čomaj a predsa si pchajú hlavu do piesku všetci sú hluchý a slepí na otázku prečo je tam ten čomaj , už len z morálneho hľadiska tam nemá čo byť o ostatných prešľapoch nehovoriac a to ich je dosť čomaj je ako nezmar keď ho roztrhnete narastie. a hlavne bez chrbtovej kosti.
pre kader | 25-03-2015 13:13:55
Štbak sa vyhraža Štebakovi že zverjní materialy naňho a ten druhý Štbak čaká akeď zverejní prvý na druhého,a následne tak zverejní druhý na prvého.Tak to ide dokola .
káder | 25-03-2015 10:12:31
myslim si ze viacej ludi caka na tie materialy, ale preco sa v tomto pripade nic nezverejni??
občan | 25-03-2015 08:31:14
pán majko zase prešiel jeden krásny rok od debaty na týchto stránkach keď ste napísali že máte materiály o p. čomajovi to že ten človek sa hrá na mŕtveho chrobáka a tieto dni bude zalezený vo svojej diere to všetci vedia, možno aj to že všetci na to kašlú ale že skončí na dôchodku ako vážený občan Eštébak za super dôchodok ktorý si udelí sám ako riaditeľ to možno nevedia , ale máte tu jedno heslo že mlčiaci ľudia sú najhorší treba si to aspoň pripomenúť na minulosť nezabúdať a on má toho na rováši oveľa viac ako nejakú manifestáciu napr. dôvod odchodu s ŠTB je tá najväčšia škvrna v jeho živote.
pre Jozef | 26-04-2014 14:36:18
Svätá pravda,ale v inom článku niekto nabáda aby bolo čím viacej takých čomajov a verejne!Tak oplatí sa haniť to čo je minulosť ak nabádame v súčasnosti na to isté,len pod rúškom demokracie??Je toto v poriadku?
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 26-04-2014 14:20:44
Vobec nie je dobre to, co sa deje na Slovensku štvrt storocie po revolucii.

http://www.sme.sk/c/7182601/za-komunizmu-lovil-utecencov-teraz-robi-pre-vojensku-policiu.html

A voleneni funkcionari a uradnici si dovolia aplikovat CENZURU v praxi v de facto verejnopravnych mediach.

Je to HANBA a je to na mladych ludoch. Ak dnes beztrestne, bez hanby a za nase peniaze robia to, co robia - co budu robit za 10 rokov?
občan | 15-04-2014 19:24:12
a zese ticho tichúčko
Jozef: | 14-04-2014 19:09:59
Vezu..lebo normalnym ludom uz dosli sily..musia riesit ine veci..ako vyzit z materskej, z coho zaplatit skolku, ako uhradit narastajuce poplatky v skole, z coho platit hypoteku, ked chceme mat domov a prace je cim dalej, tym menej, nebodaj, ked si zivnostnik, z coho uhradit penale socialke, hoci si poctivy platic, tak ti za oneskorene uhrady vyrubi poplatky na hranici uzery..myslis si, te tieto tisice ludi v nasom meste bude zaujimat najaky Comaj? Maju dost svojich starosti..
Jozef | 14-04-2014 18:55:20
...ale to je ten problem.
V 89. sme nepotrestali hajzlov a teraz uz sa vsetci hajzli vezu na tej vlne.
A aj preto je tu tak, ako Ty pises.
re: p.Majko, Jozef | 14-04-2014 18:52:11
Ale ja s Vami suhlasim..tiez ocakavam, ze p.Comaj sa k zverejnenym faktom vyjadri.

P. Majko, ja ocenujem, ako sa snazite sturat do osieho hniezda, aj za cenu znizenia popularity, ale asi sme uz apaticki a unaveni z nekonecnych kauz, ktore nemaju riesenie, vinnik zostava nepotrestany, ludia maju dost svojich, existencnych problemov, nieto, aby sa este rypali v tych cudzich..tazi ich kazdodenne prezitie a co myslite, kolkych nasich obcanov, pracujucich za min. mzdu, v tom lepsom pripade, zaujima, ci bol p.Comaj stb-ak alebo nebol? Su radi, ze maju za co nakupit z akcii v kauflande alebo lidli..
anonym | 14-04-2014 18:41:27
Mečiar svojho času vyhlasoval, že má zoznam klientov istej nebankovky. Doteraz ho nezverejnil. Ale aspoň bol chvíľu zaujímavý. Čo tak zverejniť tie fakty a potom si počkať na vyjadrenie dotyčného? V opačnom prípade nemá zmysel písať o tom čo máte v rukách.
Jozef | 14-04-2014 18:33:52
P.S.
ked som sem do SOL poslal podnet-Prenajom na niekolko generacii, vies kto sefoval Lokomotive?
A jak strasne rychlo mesto prijalo ten "zavazok".
Len tak ma napada - PRECO?
Ked si raz u Pasku svihol napolitanku tak na Teba niekto nieco ma. A si vydieratelny. Ale mozno sa len mylim.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 14-04-2014 18:24:41
re: p.Majko, Jozef | 14-04-2014 18:14:44 | - minimalne u mna sa mylite a to dokonale. Ja netvrdim nic konkretne, aj v clanku som napisal, ze mame malo informacii. Samozrejme v case pisania clanku.

Uz niekolko tyzdnov mame informacii dostatok. Pytam sa len, komu tento stav vyhovuje?

Je taky problem zaujat stanovisko k tak zavaznym obvineniam?
Osobne mne je viac menej jedno, ako to je. Podla mna minimalne panovi Comajovi by to jedno byt nemalo. Dalej vedeniu mesta a poslancom MsZ. Pan Comaj zastava funkciu, ktore je vo vztahu k verejnosti mimoriadne dolezitou.

Netvrdim nic ine, len ze uz davno mali byt veci vysvetlene verejnosti.
Tolko moj nazor.
Jozef | 14-04-2014 18:19:35
pre - re:
Vies, poznam Milosa uz nejaky "patek" a pokial povie, ze ma v rukach fakty, tak mu verim.
A naozaj je na rade niekto iny a nie Milos.
Ci u p.Č. ,alebo tatkovia mesta.
re: p.Majko, Jozef | 14-04-2014 18:14:44
neobhajujem p. Comaja na zaklade listinnych dokazov..len na zaklade osobnych skusenosti vykonu funkcie dlhorocneho riaditela skoly..pokial sa preukaze, ze to co tvrdite a je zaznamenane pravda, budem musiet svoj nazor prehodnotit..pokial viem, este stale plati prezumpcia neviny..dokazne bremeno je na zalobcovi..a kto to bude v tomto pripade? Stat? Obcania mesta? UPN? Nejaky nezavisly sud, ktory nemame? Akurat tak jeho svedomie..cize utopia. Keby ste ako decko ukradli u Pasku horalku a mate teraz renome v sirokom okoli, priznali by ste sa, ze ste boli v minulosti obycany kmin? S rizikom, ze tento flaster by ste museli po rokoch pracne obhajovat?
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 14-04-2014 18:00:54
Jozef, nemyslis si, ze by bolo na case, aby do veci zasiahol aj niekto iny?
Dokedy sa bude vedenie mesta a poslanci MsZ tvarit, ze sa ich to netyka?

Kde je zodpovednost z ich strany?
Jozef | 14-04-2014 17:55:26
Listinne materialy su ucelene od soboty minuleho tyzdna. Rad by som vsak bol, keby SOL prinieslo clanok, ktory nebude obsahovat iba fotokopie originalov s podpismi ako vysetrovacej komisie, tak pana Comaja, ale aj jeho stanovisko k danej veci. Naozaj nevidim dovod robit senzaciu - mame v rukach fakty a to ako som napisal - nespochybnitelne."

Ked nechce, jeho vec.
Či?
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 14-04-2014 17:47:39
Ked citam jednotlive diskusne prispevky a vidim, ako ich technika sparovava, pripadam si ako uplny blbec.

Na SOL sa diskusiu snazi manipulovat uz asi kazdy, len ja stale odolavam a to napriek tomu, ze k tomu mam najlepsie podmienky - len to nepotrebujem.

Zato sa fakt bavim nad tym, ako si niekto mysli, ze vsetci okolo neho su uplni idioti...

Ludia, spamatajte sa! Snazite sa bojovat na frontoch, kde boj vyhrat nemozete.
Musite trvat na zmene systemu vnimania a fungovania spolocnosti. Inak vas do smrti budu dirigovat ludia, ktori dirigovali vasich rodicov a ich deti budu sikanovat vase.

Skoda, ze pan Comaj sa doteraz neohlasil, aby sme vec posunuli dalej...
pre: pre zverenec | 14-04-2014 17:27:10
To vies, internetove diskusie davaju kridla :) hlavne takym, co by takyto nazor v zivote verejne neprezentovali.lebo vlastne nemaju na konfrontaciu gule.akurat na zbabele schovavanie sa za anonymny nick..keby doslo raz k verejnej diskusii, kde by mal moznost to osobne odprezentovat, hadaj, kde by bol? Za kompom...a dalej by len anonymne mudroval
pre zverenca | 14-04-2014 17:09:08
neviem sice kto si, ale asi sa pozname, lebo aj mna trenoval, ale ja mozem len to povedat ze velmi rad na tie casy spominam a to co pises je uboha zumpa. Co ste sa tu vsetci zblaznili ? Alebo len jeden ?
ja mozem | 14-04-2014 17:00:29
hodnotit p. Comaja iba z pozicie jeho funkcie riaditela skoly..nech uz bol alebo nebol agentom, ako riaditel, pokym moje deti navstevovali v ramci povinnej skolskej dochadzky ZS J.Fandlyho, vzdy som sa stretla s pozitivnym pristupom,ustretovostou a ochotou riesit problemy..dokonca pozical mojej dcere lyze(nie skolske) na lyzovacku, ked nam vybuchla necakane vypozicka z ineho zdroja..
Pre chronickych rypalov: neriesim jeho clenstvo, vyjadrujem sa k osobnym zazitkom



zverenec | 14-04-2014 15:09:41
Niekedy, keď som v mladosti hrával basketbal bol mojím trénerom p. Čomaj. Viac krát sa stalo keď sme boli na turnaji ako žiaci, že náš tréner p. Čomaj sa ráno nezobudil na náš zápas pretože celú noc niekde chľastal. Veru aj takáto je jedna z tvár p. Čomaja. Som nesmierne rád , že v basketbalovom klube vo vedení už p. Čomaj nie je , pretože ho tam už ľudia nechcú. Bolo by myslím vhodné aby nebol ani riaditeľom školy. Riaditeľ by mal byť deťom aspoň morálnym vzorom , čo on bezpochyby nie je. Hanba mu!
občan | 14-04-2014 10:11:34
pekne nám to tu stíchlo p.Čomaj kašle na všetkých
občan | 12-04-2014 16:41:30
porozprávajme sa trošku o p.Čomajovi, to je ten pán ktorého pán Anton Selecký označil na videu televízie JOJ za mladého ambiciózneho eštébaka ktorý to robil z presvedčenia a z radosťou.
anonym | 11-04-2014 17:33:37
- Dobrý deň, súdruh!
- Asi ste si pomýlili dobu, milá pani.
- Dobu možno áno, ale Vás nie!
pre p.Čomaja | 11-04-2014 15:52:31
krásny týždeň za nami už sme bližšie s voľbami, ešte dva tri týždne prejdu po voľbách si mestom prejdu, na ľudí sa ja usmejem ,krásny život si ja žijem. Všetkých som tu oklamal, aj keď som sa trochu bál.
pre poslancov | 10-04-2014 19:21:34
pekne potichúčky páni poslanci vstávajte , ste plne zodpovedný za riaditeľa ZŠ J. Fándlyho hráte sa na hluchých a slepých alebo čo ?
anonym | 10-04-2014 17:10:32
Ak si niekto myslí, že p. Čomaj poskytne vysvetlenie, tak sa neskutočne naivný. Toť vsjo.
Robo Horvath :) | 10-04-2014 11:55:57
Nie pan Čomaj ale vedenie mesta si kaka do vlastneho hrnca.
záhradkár | 10-04-2014 07:44:44
na cicavých škodcov čo berú životnú silu treba použiť Mospilan alebo Karate zeon je to tu celé na smiech ,už sa do toho búši mesiac a ten p. Čomaj má všetkých v zadnej časti tela. Radosť bojovať za pravdu . HESLO: Na pravdu sa rýchlo zabúda. p.Čomaj sa znás musí chytať za brucho od smiechu.
pre p.majka | 09-04-2014 21:19:24
no,obcania su mozno inteligentny,ale trosku lenivy a aj skepticky.vobec sa necudujem,stale sa na to poukazuje,predkladaju sa fakty a mrtvy chrobak stale mlci a mlcat asi stale bude.
tato taktika stale plati a pan comaj to velmi dobre vie.ale netreba to vzdavat aj na chrobakov sa najde ucinny postrek,len ten musia namiesat kompetentny.
občan | 09-04-2014 20:43:31
asi sa toho vyjadrenia nedočkáme ?
pre pre skor narodenych | 09-04-2014 09:16:57
Vynechajte ;socialisticku a Sovietsky;,a prisaha bude platit AJ v dnesnej dobe.
pre skôr narodených,toto bola ich prísaha: | 09-04-2014 08:56:43
Ja, občan Československej socialistickej republiky, prísahám vernosť svojej vlasti, prezidentovi, vláde a všetkému pracujúcemu ľudu, vedenému Komunistickou stranou Československa.Sľubujem, že budem vždy statočným, čestným a ukázneným príslušníkom bezpečnostného zboru ministerstva vnútra, že budem zachovávať štátne a služobné tajomstvo a neustále zdokonaľovať svoje politické a odborné vedomosti. Všetky úkoly uložené zákonmi, predpismi a rozkazmi budem plniť dôsledne a iniciatívne. Prísne budem strážiť socialistickú zákonnosť, chrániť výsledky socialistického budovania, životy a zdravie občanov, verejný poriadok, majetok ľudu a socialistické vymoženosti pracujúcich.Prisahám, že budem vždy rozhodne bojovať proti nepriateľom svojej vlasti, nepriateľom Sovietskeho zväzu i ostatných socialistických štátov.Sľubujem, že som pripravený vynaložiť všetky svoje schopnosti a nasadiť i život v boji za záujmy Československej socialistickej republiky, za víťazstvo mieru a komunizmu.TAK PRISAHÁM!
pre p.Kurbela | 08-04-2014 23:54:44
prosím Vás spýtajte sa kolegov na meste či majú aspoň trošku potuchy čo sa tu píše alebo či vedia kto je je p. Čomaj.
Alebo im je to Vážne úplne jedno, veď idú komunálne voľby občania sú predsa voliči ktorí si pamätajú, kto sa tu pýta vy ste asi jediný zástupca z ľudu ostatný sa hrajú na politikov, ale to sa im vráti ako bumerang. Ďakujem Vám že aspoň Vy ste tu.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 08-04-2014 23:48:03
pre p. Majka | 08-04-2014 23:41:32 | - to ste mysleli ako vycitku mne?

Myslim si, ze obcania su dostatocne inteligentni na to, aby pochopili, ze pytat sa musia nami voleni zastupcovia a vedenie mesta.

Ubezpecujem Vas, ze pri trosku vacsej snahe sa k materialom ktore pochadzaju z oficialnych archivov, mozu dostat aj oni.

Ja stale cakam na ohlasenie panom Comajom. Nikoho k nicomu nenutim. No nenecham sa k nicomu nutit ani ja.

Samozrejme, ze ma moze oslovit aj vedenie mesta, pripadne komisia.

Moj nazor na vec je myslim si, ze dostatocne jasny a verejne znamy.
pre p. Majka | 08-04-2014 23:41:32
keď máte fakty tak sa treba na meste opýtať či vedia kto je p. Čomaj to je také ťažké p. Majko ? Alebo netreba robiť senzáciu Však sa to nejako utrasie nech je po voľbách a potom už môžeme všetci písať čo len chceme. A ten o kom sa tu bavíme sa bude na nás zabávať že ako to super dopadlo.Hurá hlavne netreba robiť senzáciu. Chudáčika malého treba poľutovať dajme mu už pokoj nech má teplé riaditeľské miestečko. Čo vlastne po ňom chceme všetci Však už je veľa času od toho. ??????????????
Pavol Kurbel | 08-04-2014 23:34:00
Pán Čomaj, prečo si myslíte, že pokiaľ ľudia od vás očakávajú aspoň ospravedlnenie, tak je to vťahovanie do špinavých hier. Myslím, že to je to minimum, čo môžu od vás očakávať.
pre poslancov | 08-04-2014 23:30:16
milí poslanci, necháte nás tápať v tme, mohli by ste sa už konečne vyjadriť k p. Čomajovy či je to Váš vysnívaný kandidát na riaditeľa školy a či ste stotožnený z jeho funkciou ktorú vykonával ako nenáborovaný člen ŠTB ale dobrovoľne vstupujúci zo svojho presvedčenia že to je to najlepšie na svete čo by mohol robiť a nič iné.
občan | 08-04-2014 22:51:29
presne ,ako sa tu píše,menovaný pán vyhlásenie neurobí. Nemôže,pretože musí vyhrať voľby na riaditeľa školy. Vzhľadom k jeho aktivitám v minulosti a prítomnosti má viac nepriateľov ako priateľov a podriadi tomu všetku faloš s ktorou disponuje. Len dúfam ,že mu už nikto neuverí
pre Bublinu | 08-04-2014 22:34:27
p. Čomaj určite vyhlásenie urobí, trénuje to aj na verejnosti, už to skúšal aj na basketbalovej schôdzi omlúval sa veľmi silno všetkým za seba, všetci budeme čumieť aké bludy bude hovoriť, najhoršie na tom je že niektorí ľudia mu uveria, ale tu sa nejedná o omluvu ale o morálku že ľudia ako on na tej funkcii nemajú čo hľadať. Nech sa omlúva deťom ktoré učí občiansku náuku , ten chlap nemá chrbtovú kosť, je slizký ako had, bude klamať a zavádzať do poslednej minúty, nevzdá sa.
Pre Bublinu... | 08-04-2014 17:51:31
Na výberovom konaní by sa ho na to mali spýtať členovia komisie. Tak možno by sa im materiály od p.Majka hodili.
Bublina | 08-04-2014 08:17:54
Pochybujem o tom, že pán Čomaj poskytne pre SOL nejaké ďalšie stanovisko k predmetnej veci. Aspoň nie určite do zvolenia riaditeľa ZŠ J. Fándlyho. Ako som povedala tento pretrvávajúci stav mu hrá do karát a on zrejme znovu dosiahne čo chce.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 03-04-2014 13:27:01
Listinne materialy su ucelene od soboty minuleho tyzdna. Rad by som vsak bol, keby SOL prinieslo clanok, ktory nebude obsahovat iba fotokopie originalov s podpismi ako vysetrovacej komisie, tak pana Comaja, ale aj jeho stanovisko k danej veci. Naozaj nevidim dovod robit senzaciu - mame v rukach fakty a to ako som napisal - nespochybnitelne.
Pre Bublinu... | 03-04-2014 13:16:28
Pán Majko sľúbil uceliť materiály a uvidíme potom.
Bublina | 03-04-2014 11:00:41

Hovorí sa, že každá senzácia alebo ostuda trvá asi tri dni a potom sa na všetko zabudne. A o tom dobre vedia ľudia, ktorích sa senzácia alebo ostuda týka. Platí to aj o p. Čomajovi, ktorý opäť vopchal hlavu do piesku a verí že všetko prehrmí a on sa znovu bude hrať na čestného a nepoškvrneného ľudomila veriac, že ľudia okolo neho sú primitívi. Bohužiaľ.
jc2067 | 29-03-2014 11:24:37
ak bol niekto uspesny v strukturach komunistickej STB, kludne moze byt aj uspesny riaditel skoly...moralny clovek by sa vsak za to nedokazal skryvat...moralka je totiz iba jedna...nedeli sa na tu pred novembrom a na tu teraz...
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 29-03-2014 10:28:46
diskutér | 29-03-2014 09:31:23 | - takze zatial bez odpovede. A take odvazne a jednoznacne tvrdenia... Dalsi hrdina za klavesnicou pocitaca. rnTakze nieco z odbornej literatury - len pre Vas:rnrn"Poslední kategorií byl kandidát tajné spolupráce, to byl vytipovaný člověk, kterého se StB snažila přesvědčit ke spolupráci. V 80. letech bylo běžnou metodou tohoto přesvědčování i vydírání. Některé lidi z této kategorie ale jen vytipovala a nikdy se je ani nepokusila kontaktovat."rnrnJe toho vonku dost na to, aby ste mohli studovat aspon dnes do vecera. A nasledne odpovedali na moju otazku, ktoru som Vam dal o prispevok nizsie. Ale akceptujem, aj ked sa rozhodnete svoje tvrdenie dokazat oficialne... ;-)
MVMV | 29-03-2014 10:14:11
pre diskutér - zjavne ani netušíte, o čom píšete. Treba si tému naštudovať. V týchto zoznamoch sa nachádzajú aj ľudia, ktorí sami boli sledovaní a prenasledovaní... naozaj si treba veci najprv rozmyslieť a až potom písať!
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 29-03-2014 10:01:39
diskutér | 29-03-2014 09:31:23 | - trvate na svojom vyjadreni?
diskutér | 29-03-2014 09:31:23
kandidát tajnej spolupráce _ človek , ktorý jednoznačne spolupracoval s štb. Donášač a bonzák v jednoduchom vyjadrení. Kategória horšia ako zamestnanec, lebo zamestnanec to robil ako zamestnanie, kdežto KTS to robil dobrovoľne. Vysvetlenie k tomu bude kedy? Je to len zhoda mien , dátumu narodenia? Krycie meno tohto kandidáta tajnej spolupráce je " VEDÚCI " Uvedené v zoznamoch ÚPN. Zaujímavé, treba si pozrieť a potom súdiť !!!
pre p.Čomaja | 29-03-2014 08:57:03
ako každý rok to prehrmí p.Čomaj sa otrasie na každého kašle, však má na to výcvik, občania zabudnú a on sa v kútiku duše smeje super zas to fungovalo. Prídu nám voľby a na eštébaka každý zabudne lebo on sa vopchá, všetkým členom komisie patrične hlboko do zadnej časti tela.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 28-03-2014 22:01:30
p.Majko, | 28-03-2014 21:16:35 | - sme na tom rovnako. Preto - videli ste zaznam. Citajte navod na pouzitie. To je zatial vsetko.
p.Majko, | 28-03-2014 21:16:35
ako som uz uviedla, nemam v merku vsetky clanky a vyjadrenia pod nimi..nie je gro mojho zivota sediet cely den prilepena na nete..mam svoju pracu, rodinu a popri tom neustriehnem vsetko, co sa kde popise..tuto informaciu som zachytila v minulosti a k vyjadreniu som sa mozno nedostatkom casu nedopatrala..stacil by mi odkaz na link..cenim si vase usilie v suvislosti s objektivnou informovanostou. Nebolo mojim zamerom Vas dehonestovat, ci ociernit..pytala som ako obcan, ktory si chcel dat zverejnene informacie do suvislosti.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 28-03-2014 20:34:36
Clovek by povedal, ze po skoro 7 rokoch uz budete poznat:

- na SOL v samotnych clankoch nie su uvedene hovadiny
- ak je o niecom pochybnost, je napisane, ze nedisponujeme dostatkom informacii
- ak nedisponujeme dostatkom informacii, tak robime vsetko pre to, aby sme ich zistili
- ... a my ich zistime zo zdrojov, ktore nie su spochybnitelne

Co sa tyka pana Comaja - opakujem, je na skodu, ze sa nevyjadril. Nepochybne sa dozviete, preco to pisem.

Co sa tyka mna - znovu - po takmer 7 rokoch by com povedal, ze viete - pokym som kludny ja, mozete kludne byt kludni aj Vy... ;-)
Povedane inak, staci citat navod na pouzitie zoznamov.

Ostatne k obsahu "clanku" (vlastne komunikacie mozno uz cez vikend, najneskor buduci tyzden. Tak, ako som slubil.

No a diskutujucemu, ktory sa tvari, ze ma pozna lepsie, ako sa poznam ja sam (sereďan | 28-03-2014 13:06:47 |) - ja som temu neotvaral, bola rozpracovana dostatocne. Nenecham vsak tvrdit ludi nezmysly - s nikym som sa na nicom nedohadoval. Inak odporucam pracovnu dobu vyuzivat na to, za co VAS MY OBYVATELIA MESTA SERED platime.
Ono sa moze stat, ze v pondelok sa stretneme, a budete na kameru vysvetlovat, kde vo Vasej pracovnej zmluve sa nachadza "starostlivost" o tieto temy... ;-)
pan Majko, | 28-03-2014 18:43:29
odhliadnuc teraz od osoby p. Comaja,Vy ste sa ku svojmu menu, uvedenemu takisto v zozname UPN, vyjadrili kde? Prepacte, mozno mi to uniklo, nemam v palci cely archiv SOL..
daniel | 28-03-2014 14:59:53
Aj ja tu žasnem ako dávajú tomu slovenčinovi na prdel! Nechápem načo sem píšu kadejakí blbci čo ani neovládajú gramatiku,ale tvária sa že zožrali všetku múdrosť sveta! Len sa smejem...
a tá gramatika | 28-03-2014 14:51:00
tik-tak,počul som hodiny DOTIKAŤ,teraz sa ich bude hodinár DOTÝKAŤ.
ŽIVÝ živočích ŽIVÍ v sebe nádej,že sa dajako uživí.
pre poslancov | 28-03-2014 13:27:44
páni poslanci a pán primátor ste jeho priami nadriadený, mali by ste ho vyzvať nech sa k tomu vyjadrí a z morálneho hľadiska nech odstúpi. Však nemá chrbtovú kosť že čuší a nič nenapíše ani nepovie. To je učiteľ občianskej náuky. Tento človek učí naše deti.
sereďan | 28-03-2014 13:06:47
Čo sa týka pána Čomaja, tak by som na jeho mieste z funkcie riaditeľa školy hneď odstúpil !! a pán Majko sa na takýchto veciach živý.Má z toho radosť keď može sa na tkýchto ľudoch vyvršiť. On z toho žije ! Len raz sa niečo také bude jeho dotíkať potom uvidíme ako bude reagovať. Raz príde na každého !!!
pre pre 08:05:49 | 28-03-2014 09:35:39 | 28-03-2014 09:50:16
...straty boli povolene aj pocas ZVS.

...ale teraz vaznejsie:
neviem posudit ci tie cisla co uvadzate su pravdive, ale neverim, ze vsetci tito si chranili len svoj majetok alebo cest.
Pozrite sa napr. kto vsetko prednedavnom demonstroval proti (nazvyte si ako chcete) na Ukrajine.
pre 08:05:49 | 28-03-2014 09:35:39
aha,takže aj títo všetci boli "neprispôsobiví"?Mali by ste odvahu povedať to do očí aj ich rodinám,či len tak trieskate sprostosti od klávesnice?

Obete komunistického režimu na Slovensku:
Civilné osoby odvlečené orgánmi NKVD(Sovietska tajná služba, neskôr nahradená KGB) do ZSSR= 6973
Tábory nútených prác= 8240
PTP- Pomocné technické prápory(vojenské jednotky)= 5500
Internovaní rehoľníci= 1180
Internované rehoľníčky= 1962
Vysťahovaní kulaci= 1326
Vysťahovaní Grécko- katolícky kňazi s rodinami= 486
Vysťahovaní v rámci akcie B= 5000
Popravení s politických dôvodov= 61
Usmrtení pri pokuse o prechod hraníc= 56
Usmrtení pri vstupe vojsk Varšavskej zmluvy(1968)= 20
Zomrelí vo väzniciach= 51
Súdne rehabilitovaní podľa zákona č. 1119/1190 zb.= 66405
pre Jozef | 28-03-2014 08:37:31 | 28-03-2014 09:33:16
...chcel som len povedat, ze nikdy to nebude dobre pre vsetkych, ale ked bude vacsina spokojna, bude dobre.
pre Jozef | 28-03-2014 08:37:31 | 28-03-2014 09:31:43
...a ked sa to po 89-tom vsetko rozdalo len prisluhovacom a ritolyzacom, ktori boli usluznymi momentalne vladnucej strany, to bolo v poriadku???
Robo Horvath :( | 28-03-2014 08:50:36
Pre PRE | 27-03-2014 14:49:13
Je zaujimave citat niektore komentare (Horvath, gulag a pod.), ktori zasadne odsuduju vsetko a vsetkych. Poznate vobec toho cloveka ked si ho dovolujete sudit ? Myslite, ze naozaj vsetko je len cierne alebo biele ? Nikdy by som si nedovolil sudit cloveka pokial ho nepoznam. A uz vobec nie verejne. Myslite ze je tu len on a nema napr. ziadnu rodinu ? Je to od vas fer ?

Prosim vas , na svoju rodinu mal mysliet vtedy ked vstupoval do sluzieb štb. Tato vasa obhajoba je chora a co sem tahate jeho rodinu.
A este raz NA TAKEJTO FUNKCII A POSTE UZ DAVNO NEMA CO ROBIT !!! A to nie len on.
Jozef | 28-03-2014 08:37:31
aha, takze ked si sa nechcel nechat okradnut, pardon znarodnit, ked si nechcel tej vacsine odovzdat Tvoju fabriku, obchod, role, gazdovstvo, tak bolo uplne spravodlive ked Ta dokopali k podpisu, resp. poslali do uranu?
Ked zatvarali knazov, likvidovali klastory, vyhadzovali ludi z prace, tak to bolo len v mene prisposobenia sa.
Ked deti nepohodlnych nemohli studovat, nemohli si najst poriadnu robotu, tak to bola vlastne len ich chyba.
Ved sa len neprisposobili.
pre treba si pripomínať/hlavne mladým/čo páchala ŠTB | 27-03-2014 17:19:57 | 28-03-2014 08:05:49
...mladym tiez treba povedat, ze tieto metody sa (mozno) uskutocnovali na neprisposobivych ludi. Bolo ich malo. Najdu sa i dnes takyto, co im vadi vsetko a nechcu sa ani len trochu prisposobit. A tom to je. Nie kazdemu sa da vyhoviet, ale ked je spokojna vacsina, zak je to v poriadku a stat alebo spolocnost moze fungovat.
...a ten kto sa nechce prisposobit vacsine, nech ide zit do dzungle!
J.R nem | 28-03-2014 07:51:57
Tak na poste riaditela skoly nema co robit.Ja bych ho hnal k odpovednosti.
pre per j.r.nem | 28-03-2014 06:56:11
No to je potom ine kafe.
pre J.R nem | 27-03-2014 22:30:43
osoba ,o ktorej sa tu píše aj po odvysielaní spotu v TV novinách mal tú drzosť navštíviť osobu ,ktorá ho verejne označila ,že ju vypočúval navštíviť . Výsledok ,dotyčný pán odmietol akúkoľvek spoluprácu na ďalších spotoch , ako sa vyjadril : Nechce zažiť to ,čo zažil pred rokmi
anonymus | 27-03-2014 21:30:08
presne!
aleluja | 27-03-2014 21:09:06
To všetko si môžete prečítať v spisoch ÚPN a myslím, že dvaja sa nebudú volať tým istým menom a priezviskom s rovnakým dátumom narodenia.
celkom červený | 27-03-2014 20:00:00
No fain demokrati. Toto zistíte 25 rokov po revolúcii. Za to môžu Vaši demokratickí fuhreri,takžiež blbci čo ich volia a najmä totálny nezáujem Slováka o dianie okolo seba.Tu je asi taká istá demokracia ako na Ukrajine. Podstané je to, že zase budete voliť boľševika Fica. Ak Ste nepostrehli, PRVÍ slušní poslanci Národnej rady sa už konečene našli. Rado Procházka a ten druhý tušim Hrnčiar, alebo ako sa volá z Most Hídu odchádzajú zo svojho rodného stáda. VZDÁVAJÚ sa poslaneckých mandátov a idú od piky. Toto je skutočný prejav demokracie, toto je charakterné. Takýchto ľudí treba podporovať, takýchto treba voliť.Tu je aspoň predpoklad, že tu začne všetko fungovať.Na opačnej strane si zoberte Doprastav. Vedenie milionári až miliardári, za ich chyby v Poľku trpia nevinní.Zničili im životy.Samozrejme subdodávateľom a rôznym súkromníkom.Tí hajzlíci z Doprastavu majú určite tučné kontá, paláce po celom svete, jachtu aj na Severnom póle.
Čo by bolo spravodlivé? Vedenie nie odsúdiť, ale najprv obrať o všetky majetky, pobrať všetko čo nakradli a potom napísali na svoje kurvičky,ženy a deti, pobrať vodičské preukazy a potom pre nich postaviť eventuálne šibenice. Tí, ktorí im pridelovali štátne zákazky musia skončil podobne. Svine majú skapať v chlieve!!!! Sú horší a zákernejší, ako prasiatka, ktoré si ľudia chovajú k zabíjačke.Pri pozeraní na Počiatkove výplody choromyselného mozgu na Doprastav ma v jeho prípade napadá presne to isté. Aj ja som doplatil nato, že som bol taký debil a nechal sa nahovoriť na stavbu jeho domčeka asi za 40 miliónov korún.Tušim v roku 2007. Časť s týchto peňazí som tej svini zaplatil aj ja. Pod tou sviňou mám na mysli pána Počiateka.Veď aj jeho papá Izidor bol boľševickým nomenklatúrnym kádrom.takže boľševici a kariéristi fičia ďalej. Veď pán Izidor Počiatek bol boľševický profesionálny diplomať. Presne ako ten KUKAN, ktorý komunistickú partaj zamenil za stranu EU. Pokiaľ sa tejto boľševickej nástupnej gardy nezbavíte, budete mať hovno a nie demokraciu. Zaujímavé ale je, že sa odbavujete na nejakom referentíkovi zo Sviečkovej, ale s okresnými a krajskými náčelnikmi Štb idete na pivo.Bola doba,keď Ste sa tu navážali do kpt. Eliaša , ale Vás nenapadlo sa opýtať sa niektoré veci jeho priameho šéfa!!!!! Takže buď smrdí ryba od hlavy, alebo držme huby a podporujme veselo ďalej komunistických pohrobkov!!!! Dúfam, že sa nedožijem doby,keď sa zdravilo Česť práci!
onanym | 27-03-2014 18:49:19
Vdaka za link-y. Pustam sa do citania
J.R nem | 27-03-2014 18:16:49
Verim Vam ,ze to tak bolo aj ja a moja rodina si vytrpela svoje,ale konkretne osoby sa musia potrestat.Ked viete nieco konkretneho o tom panovi o ktoreho sa tu jedna,tak von s tym,a ja ho veru sanovat nebudem.
občanom | 27-03-2014 18:15:37
prosím Vás mi tu neriešime či p.Čomaj bol štb to je samozrejmé že áno, ale že je na funkcii riaditeľa školy a vyučuje deti občiansku náuku, to je výsmech všetkým ktorí bojovali za slobodu alebo za ňu bojujú aj teraz. Čo ich takí človek z pokriveným charakterom môže naučiť ?
treba si pripomínať/hlavne mladým/čo páchala ŠTB | 27-03-2014 17:19:57
pár perličiek:

Zatčení byli různými způsoby biti, nemohli se pořádně vyspat, v celách byli neustále nuceni pochodovat, často nedostávali žádné jídlo, byli ponižováni, bylo jim vyhrožováno, že budou zatčeny jejich manželky, děti nebo přátelé. Byly ovšem používány i jiné, drastičtější metody, jako například svazování, zavěšování, údery na citlivé části těla, až po používání elektrického proudu a inscenované popravy. [4] Josef Kycka si na tuto zkušenost velmi dobře pamatuje: „To taky přišli za mnou. To víte, když jste se tam nemyl tři měsíce a utíral jen takovým hadříkem, učesat jste se nemohl. Vlasy jsem měl dost dlouhý, to bylo všecko polepený, tak přišli, jestli se nechci vykoupat. Tak jsem šel. Tam mi uvázali ručník na hlavu a teď mě vedl do té koupelny. To vám byla tak krásná vana, voda čisťounká, teplá. Já už jsem se těšil, tak jsem se svlékl, vlezl jsem do ní a najednou to začalo se mnou cvičit. Já to snad neumím popsat. Mrkal jsem, huba mi lítala, teď ruce, nohy... vypadl jsem z té vany ven, ale to byla v každém kloubu taková rána. To dělala elektrika připojená na tu vanu. Tak už jsem byl nadlouho vykoupán."

Julie Hrušková si na jeden takový výslech pamatuje: „Zažila jsem jeden tvrdý výslech, kdy mě bili hlavou do stolu, smýkali se mnou a mlátili mnou o skříň, co jim přišlo pod ruku. Snažila jsem se neupadnout. Zachránil mě nakonec telefon. Museli rychle nastoupit k novému zatýkání. Poskok mě odvezl na Orlí, kde mě dali do korekce. K ránu jsem zjistila, že krvácím. Hlásila jsem se k lékaři, ale estébáci na mě neměli čas, aby mě odvezli do porodnice, jak nařídil vězeňský lékař. Byla jsem těhotná s mým americkým vojákem. Byla jsem už ve třetím měsíci a potratila jsem. Nechali mě tři dni krvácet do úplného vysílení. Celé oddělení věznice se bouřilo a žádalo pro mě pomoc. Pomohl mi až jeden starý dozorce, který mě na své triko nechal převézt do brněnské porodnice. Tam mi zachránili život, jenže plod už se zachránit nedal." A podobnou příhodu se dočteme i z vyšetřovacího spisu Vlasty Charvátové, která byla tak brutálně vyslýchána, až taky potratila. „Musela jsem se vysvléci do naha, a bez slamníku a přikrývek jsem byla držena po dobu dalších deseti dnů... Po mém dání do temnice zjistila jsem silné krvácení, a toto jsem hlásila Peškovi (vyšetřovatel), tak ženě, která prováděla střežení. Při tom jsem podotkla, že mám obavy z potratu. Žádala jsem lékařské ošetření, a to jak na Peškovi, tak na zmíněné ženě, ale Pešek odpověděl, že je jednodušší, když taková bestie chcípne sama, než aby se jí muselo věšet."

Ponižování patřilo k častým a využívaným metodám výslechu. To, že tyto metody šly často až za hranice lidského chápání ilustrují slova Ladislava Holdoše: „Ráno se mi stalo něco úděsného. Otevřela se dvířka a do chlívku vlezl strážný voják s putnou. S putnou hoven. Nařizoval mi, abych se umyl. Odmítl jsem a ukazoval, že voda v putně není čistá. Strážný mi však přikazoval: mýt se! Znovu jsem nechtěl. Až mě chytil za krk, strčil mi do té putny hlavu a začal mě v ní máchat... nikde (v žádné věznici, kterou L. Holdoš prošel) nezneucťovali jako tady, u nás."

celý článok:http://www.politictivezni.cz/metody-a-zpusoby-vysetrovani-statni-bezpecnosti.html
J.R nem | 27-03-2014 17:08:45
Tuto honbu na carodejnice nepovazuje za spravnu,hlavne to k nicomu nevedie.Toto vsetko by malo svoje opostatnenie,keby sa prihlasili konkretni ludia,ktorym ublizil,alebo nejakym sposobom znevazil.Poviem Vam priklad;jeden moj znamy Cech (herec celkom znamy),bol obvineny,ze spolupracoval s STB,neskorsie sa ukazalo,ze to nebolo pravdive.Bolo to neskoro,cely jeho zivot bol zniceny.Takze hned na pranier,na to nemate pravo,podotykam okrem tych ktorym sa k Volk nemu udiala krivda.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 27-03-2014 16:22:59
onanym | 27-03-2014 16:13:29 | - nizsie uvedene linky Vam napovedia viac.

Dnes mam prvu odpoved aj z UPN. Ked budu materialy ucelene, opatovne poziadame pana Comaja o vyjadrenie.

Osobne ma mrzi, ze diskusiu doteraz neuzatvoril jednou, co dvomi vetami.
onanym | 27-03-2014 16:14:32
Pisem ako madar - mate nejaky zdroj, kde by si o tom vedel nieco precitat? Ja si tu dobu velmi nepamatam...
onanym | 27-03-2014 16:13:29
Nezastavam sa pana COmaja, ale ak mate nejake info o jeho minulosti, preco sa nepodpisete...ako pan Majko? Ak mate dokazy, sem s nimi, resp. kde sa o tom da pocitat? Teda o jeho osobe?
gulak | 27-03-2014 15:45:59
Každý má svoju pravdu-kto spolupracoval s štb-akmi-ničil životy iných ľudí,tým,že bonzoval...tak tu neobhajujte takýchto bonzákov...
káder | 27-03-2014 15:10:38
Pre PRE | 27-03-2014 14:49:13

urcite ma rodinu, ale kolko rodin znicila štb v ktorej bol vysoko postaveny to ta nezaujima? v tom rezime mu to vyhovovalo tak nech sa teraz z toho zodpoveda. Nech je macher aj v tomto rezime ked sa na jeho preslapy poukazuje a nie len ked zo svojho postavenia profitoval
Jozef | 27-03-2014 14:56:42
pre jachymov, a to sa este dnes najdu ludia, ktorym je za tou dobou smutno.
diskutér | 27-03-2014 14:51:14
Keď už tu rozoberáme minulosť spojenú s ŠTB, prečo sa nepobavíme aj o jednom arcibiskupovi, ktorý roky v seredi pôsobil a pracoval aj pre ŠTB zároveň, ako aj pre katolícku cirkev??
Pre PRE | 27-03-2014 14:49:13
Je zaujimave citat niektore komentare (Horvath, gulag a pod.), ktori zasadne odsuduju vsetko a vsetkych. Poznate vobec toho cloveka ked si ho dovolujete sudit ? Myslite, ze naozaj vsetko je len cierne alebo biele ? Nikdy by som si nedovolil sudit cloveka pokial ho nepoznam. A uz vobec nie verejne. Myslite ze je tu len on a nema napr. ziadnu rodinu ? Je to od vas fer ?
jachymov | 27-03-2014 14:47:47
chvalabohu by to už dnes nestihol nikto...svoje si tam prezilo skoro 70tis ludi a to ani nekradli, nezabijali iba mali iny nazor
Jozef | 27-03-2014 14:34:07
neviem ci by ten lager este stihol, ked posledny tabor v Jachymove zatvorili v 1961 roku.(?)
pre gulak | 27-03-2014 14:26:02
je lahko sa takto odbavit ze vsetci su a boli rovnaky...chcem vidiet aky by si bol hrdina keby za tebou prisli ESTbaci s vymyslenym obvinenim pod hrozbou vezenia a makacky v uranovych baniach v Jachymove. Poznam ludi co to zazili, a na koniec ich aj tak zlomili...tak ze treba aj trosku rozlisovat
občan | 27-03-2014 13:47:47
nie jeho učili že má byť ticho nech to prejde do zabudnutia ako každý rok Však p.Čomaj však seredania zabudú a potom zase je kľud.
pre p.Čomaja | 27-03-2014 13:43:37
p.Čomaj mali by ste sa viac usmievať na tom bicykli keď idete cez mesto. Alebo namiesto toho tu občanom mesta povedať že ste to vy. Je to p. Čomaj a žiadna iná osoba ani menovec.
gulak | 27-03-2014 13:34:05
Komunisti,štb-áci-ani jeden z nich tam nevstúpil pod nátlakom,ale vstúpil tam z vychcanosti-aby mal výhody oproti iným ľudom-sú to smradi,ktorí od komunistov prestúpili k Mečiarovi,potom od neho zase k Fickovi,vždy vyňuchajú,kam fúka vietor....
Robo Horvath :( | 27-03-2014 12:04:31
Tohoto marazmu sa tu nezbavime pokial nenastane generacna vymena. Drzia sa ako klieste na prisatom fleku a to bez stipky svedomia a chrbtovej kosti. Uz aby tu boli volby a cele vedenie mesta treba poslat do zabudnutia,lebo pod ich rúškom nam tu riadia zivot a tvaria sa ako počestni obyvatelia. Je to hrôza,ostuda a katastrofa pre toto mesto.Ked si spomeniem ze moje deti ucil štb-ab tak sa mi dviha zaludok a môze tu pisat kto chce a co chce o nom ze je super ucitel alebo menežer ci trener.
NA TAKEJTO FUNKCII A POSTE UZ DAVNO NEMA CO ROBIT !!!
Ved toto je vysmech pre obyvatelov mesta a celeho okolia.
este raz pre vsetkych | 27-03-2014 10:59:33
Mate 100 procentne dokazy,ze sa jedna o tu istu osobu?Ak ano,mal by odstupit,ak nie,Tal ho nechajte na pokoji!!!
pre všetkých | 27-03-2014 10:35:57
správne je otázne či človek ako p.Čomaj má zastávať funkciu riaditeľa školy a ešte k tomu vyučuje občiansku náuku, to je výsmech všetkým ľudom čo si ten človek dovolí má svedomie?
nikdy viac | 27-03-2014 09:20:30
Bolo spracovynych vela dokumentov, filmov a clankov o praci a metodach STB,opierajucich sa o zive svedecke vypovede. Ten kto v tej dobe nezil a mal moznost z tychto dokumentov alebo filmov si nieco pozriet (napr film eštébák) sa musi zamysliet nad tym ze co to bolo za dobu a ako je to mozne ze sa nieco take mohlo diat. Skratka videl som reakcie detí ako nechapajuc krutili hlavou ked videli to zlo a v porovnaní s dneskom sa im to zdalo ze je to vymysleny scenar a ze takto to predsa nemohlo fungovat.
Myslim si ze prave v skolach by detom mali premietat filmy a dokumenty o tejto dobe aby si aspon trosku uvedomili o co maju lepsi zivot. V STB boli rozni ludia, takí co museli podpisat pod natlakom STB spolupracu ale nikdy nic nikomu zle nespravili ale aj dobrovolni prislusnici, co sa vyzivali vo svojej praci a nicili ludske osudy v presvedceni ze robia spravnu vec. Myslim si ze ak uz bol niekto aktivnym dostojnikom STB s hodnostou, urcite ludom nepomahal, je otazka ze kam az taky clovek bol schopny vo svojej(práci)zajst a ake metody pouzivat na boj proti socialistickym nepriatelom.
Nech si kazdy odpovie na otazku ci je spravne aby v dnesnej dobe takito ludia zastavali akukolvek
verejnu funkciu.
pre p.Majka | 27-03-2014 08:33:40
p.Majko ,presne ako ste napísali. Raz a navždy môže krátkym vyhlásením p.Čomaj toto vyriešiť a určite sa už nikdy nikto k tomu nevráti. Naozaj stačí krátke ospravedlnenie. Podľa mojich vedomostí dokumenty z ÚPN môžu čiastočné ,veľa sa dokumentov bolo skartovaných ,ale v centrálnom archíve v Prahe sú dodnes všetky dokumenty riadne založené a je možné sa k tomu úradnou cestou dostať. Všetko má v rukách p.Čomaj.
pre mArec | 27-03-2014 08:15:11
vidím že spolupracovníci čítajú SOL a boja sa tiež že sú predsa 15 rokov tichúčko ani muk o minulosti a niekto ich vyhrabe ak by ste mali moc ako kedysi ten človek by veľmi silno zaplakal čo by ste mu spravili p.Čomaj? To isté čo pozorovanej osobe p.Imrichovi nar 01.01.1945 pod menom Laborant. Hups a je to tu niekto chcel fakty a ja mám celkom pekný zoznam z UPN. Krásne ráno kolega p.Čomaja.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 27-03-2014 00:39:45
Pripominam diskusny prispevok z minuleho roka:

" pre občan | 29-04-2013 11:13:49 |
myslím si že v prvom rade by mal konečne niekto jasne povedať či osoba o ktorej sa píše v archívnych dokumentoch ÚPN je totožná s osobou verejne činnou o ktorej sa tu diskutuje.Ak nie,tak diskusia v tom momente skončili a na rad by malo prísť ospravedlnenie.
Avšak ak áno,minimálne by sa čakalo nejaké vyjadrenie,aspoň veta typu:"ľutujem to čo sa stalo".Lebo inak,vážený diskutujúci občan,z niektorých vecí dobrý dojem nemám.Niektoré vety z dokumentov ÚPN hovoria jasne:

...17. mája 1984 operatívny pracovník ŠtB poručík Jaroslav Čomaj konštatuje, že počas realizácie prípadu (akcie „VÍR“) vyšetrovateľ ŠtB vzniesol obvinenie voči Antonovi Šmidovi podľa § 178 TZ. Pokračuje, že aj napriek vynaloženému úsiliu sa dostatočne nepodarilo dokumentovať naplnenie skutkovej podstaty tohto paragrafu. Poručík Čomaj dodáva, že „objekt“ naďalej vyvíja aktívnu činnosť v obmedzenej miere. Preto navrhol ukončiť zväzok „KLÁŠTOR“ ako signálny a menovaného ďalej rozpracovávať už v osobnom zväzku s registračným číslom 28420..."

A tiez material TV JOJ z uvedeneho obdobia.

Ako pise diskutujuci, lepsie raz a navzdy vec ukoncit. V zaujme vsetkych.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 27-03-2014 00:24:59
mArec | 26-03-2014 22:32:55 | - nevidim najmensi dovod na zmazavanie Vasho prispevku.

Nik z nas nie je odbornikom na metodiku prace STB, ale nevylucujem, ze sa na stare kolena o tuto cast nasej historie zacnem zaujimat.

Hlavne v minulom a pred minulom roku som hovoril osobne s viacerymi ucastnikmi Svieckovej demonstracie. Ich svedectva aj po stvrt storoci su zive.

O tejto udalosti je publikovanych vela materialov, napr.: http://www.sme.sk/c/4364048/za-zasah-proti-veriacim-nepykali.html, materialy na wikipedii ci dokonca mnozstvo videi a http://www.svieckovamanifestacia.sk/.

Co sa tyka konkretnych ludi, ide o naozaj citlivu temu - diskusia sa opakuje kazdy rok a skusenosti ukazali, ze najrozumnejsie a casom preverene je ozrejmenie udalosti a uloh jednotlivych akterov verejnosti. Opakujem - raz k tomu nepochybne pride, otazkou je, kolko vyroci stravime v diskusii a polemike tych, ktorych udalost a aj uloha samotneho pracovnika STB s menom Comaj zaujima.

Ubezpecujem Vas, ze ja som prvy v rade, kto by vysvetlenie uvital. Telefonicky som panovi Comajovi moznost vyjadrit sa k veci ponukal uz pred rokom. Tento rok som to spravil mailom, nakolko som zaregistroval utoky na moju osobu, ze som sa s nim na niecom snad dohodol. Tato udalost sa ma osobne nijako nedotyka a v pripade odhalenia novych skutocnosti ubezpecujem, ze ja budem prvy, kto sa panovi Comajovi verejne ospravedlni.

Osobne urobim vsetko pre ziskanie relevantnych podkladov z UPN a ich zverejnenie na SOL.
pre mArec | 26-03-2014 23:38:18
Vas clanok by som bral vazne iba ak by mal nadpis 1. April !
mArec | 26-03-2014 22:32:55
Generálny tajomník OSN v rokoch 1972 - 1981, prezident Rakúska v rokoch 1986 - 1992 Kurt Waldheim ,bol osočovaný zo spolupráce s fašistami, no nikdy sa nepreukázala jeho vina na represáliách a vojnových zločinoch. Bol celosvetovo uznávaným politikom a zároveň predstaviteľom krajiny našich susedov. Nepoznal však firmu Seredonline a nenávisť, alebo závisť občanov Slovenska. Presnejšie obyvateľov Seredi, naozaj tých pár , ktorí si tu vylievajú nielen žlč, ale aj nenávisť k tomu , kto je dobrý nielen riaditeľ ale aj manažér tej školy na ktorej pôsobí. Môj názor , že p. Čomaj skočil na slaninku p. Majka, ktorý chce len hodiť kostičku svojim známym diskutérom, mi chvalabohu nik nemôže zobrať. Veľmi sa čudujem že p. Čomaj vôbec odpovedal na podnet p. Majka. Alebo je to prejav dôvery na dopyt p. Majka? Ktorý to samozrejme okamžite zverejnil, lebo treba sa vyrovnať z minulosťou? Mám iný nápad. Skúsme sa spýtať občanov do 35 rokov , čo to bola vlastne sviečková manifestácia a kedy sa uskutočnila. Bohužiaľ by sme pohoreli. No skúsme sa ich spýtať čo sa naučili v škole, trebárs aj na Fándlyho . Povedia nám o tom veľa. Mimochodom 90 % z nich nielenže nevie o tejto manifestácii ani slovo , ale ich to ani nezaujíma. Žijú totiž prítomnosťou. Nakoľko p. Majko považuje šancu p. Čomaja vysvetliť občanom minulosť a uzatvoriť túto tému, za premrhanú, nerozumiem prečo zverejňuje svoju komunikáciu s p. Čomajom. Keďže podľa autora článku SOL nemá záujem na živení tejto témy, nechápem prečo SOL potom túto otvára?? A živí túto tému priamo vo svojom príspevku. Asi je jednoznačné prečo. Podľa jedného diskutujúceho stovky detí našich občanov napriek osočovaniu pár notorických diskutérov a nenávistníkov absolvovali ZŠ Fándlyho, potom stredné školy, mnohí sa stali vysokoškolsky vzdelanými a všetci títo žiaci sú v živote úspešní, niektorí viac , alebo menej.A to pod vedením školy p. Čomajom. P. Čomaj doporučujem Vám venujte sa svoje práci, rodine , priateľom a nereagujte na výplody pár obyvateľov , ktorí sa vyžívajú v útokoch na kohokoľvek a čokoľvek v SOL. Dnes v útokoch na Vás. Dúfam, že môj príspevok nebude vymazaný , snáď som rešpektoval etické princípy a základy slušnosti. PS.: pre " pre p. Čomaja" keď reagujete na text uverejnený v SOL , kto si môže zisťovať IP adresy, doporučujem text si prečítať pozornejšie a neprekrúcať ho.
skola | 26-03-2014 22:27:18
ale,pan comaj,vela rodicov bolo za vami s problemami ci vacsimi,aj mensimi a vzdy sa to zamietlo pekne potichucky pod koberec ako kaze stb-acky poriadok.
občan | 26-03-2014 21:45:30
nestačím sa čudovať p.Čomaj, kde sa stratila priamočiarosť. Fakt máte pocit ,že niektorý rodič príde za Vami ? Neschovávajte sa tu za školu ,s tou to momentálne nemá nič spoločné. p.Majko Vám poskytol priestor na to ,aby ste vysvetlili Vašu minulosť v ŠtB. Vy sa nechcete vyjadrovať ,ani vťahovať do žiadnych špinavých hier ? A čo ste robili v období ,keď ste sa dobrovoľne pracovali v ŠtB ? A čo vedenie mesta ,Vám to neprekáža ? Ste spokojný s človekom ,ktorý robil výsluchy s nepohodlnými občanmi tohto štátu ? p.Čomaj ,máte priestor ,tak ho využite a nechovajte sa ako naši politici. Budem aj naďalej sledovať túto udalosť a verím ,že sa dočkáme ,že sa k tomu postaví p.Čomaj ako chlap. Myslím ,že pri všetkých tých informáciách ,ktoré boli publikované aj v TV ,nemá čo schovávať. Už len k úcte svojich najbližších.
pre p.Čomaja | 26-03-2014 20:52:11
p.Čomaj ráno začneme trošku ostrejšie, začnem Vám písať zoznam mien na prebudenie Vašej pamäte či si bližšie nespomeniete.
MVMV | 26-03-2014 20:06:39
Pán Čomaj, nie sú to žlčovité výplody jedného dvoch ľudí, ako sa domnievate. Sú to názory stoviek občanov. Vy ste sa k tomu jasne nevyjadrili, iba alibisticky útočíte. Svedomie a morálka Vám nič nehovoria, ale božie mlyny melú ... Mestskí poslanci by mali vziať do úvahy všetky fakty okolo Vašej osoby a nedovoliť, aby ste vykonávali funkciu riaditeľa - učiteľa. Dúfam, že sa zobudia! Ako povedal p. Majko, svoju šancu na vysvetlenie ste premrhali!
anonym | 26-03-2014 19:19:59
Čo ste čakali? Sypanie popola na hlavu? Pokorné priznanie sa? Ha ha. Každý rok na výročie Sviečkovej manifestácie sa môžete pýtať to isté a aj tak sa nedočkáte odpovede, ktorú by ste chceli počuť.
pre p.Čomaja | 26-03-2014 18:27:34
vidím že bývalí eštébak sa nezaprie zisťuje si IP adresy namiesto toho aby povedal pravdu sa vyhovára, a kritizuje ostatných ktorí sa na to pýtajú to je trošku choré nie?
Majka | 26-03-2014 17:23:21
Akoby pán Čomaj patril do klubu našich poslancov:"Dostal som sa kam som chcel,robím si čo chcem a na ostatných kašlem!"

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign